Българският националистически форум

България и българите => Българофобия => Темата е започната от: Nordwave в Ноември 03, 2006, 16:54:50

Титла: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Nordwave в Ноември 03, 2006, 16:54:50
     
Автор www.bgrod.org
петък, 03 ноември 2006
Чужденци и чуждестранни юридически лица ще могат да купуват земя в България по силата на три юридически факта - при условията на договора за присъединяването на страната ни към ЕС или по силата на международен договор, влязъл в сила. Третият начин за придобиване на земя е чрез наследяване. Това реши вчера кабинетът, като одобри промени в Закона за собствеността. Поправките бяха наложителни след промяната на член 22 от Конституцията в началото на годината, с което ограниченията спрямо чужденците бяха отменени.
Правото на гражданите и юридическите лица на държавите членки на ЕС и на страните по споразумението за Европейско икономическо пространство е регламентирано в присъединителния договор на България към ЕС, припомниха вчера от кабинета.
Текстът гласи, че се въвеждат различни преходни периоди -  за придобиване на земеделска земя, гори и земи от горския фонд срокът е седем години, за придобиване на земя за второ жилище от граждани, които не пребивават в България е пет години. Само самонаетите земеделски производители, които са граждани на страните от ЕС, ще придобиват земеделски и горски имоти от датата на присъединяването на България към Общността, тоест - от 1 януари 2007 година.
След промените в Конституцията, за да унифицира законодателната си база, България ще трябва да промени още четири нормативни акта - за горите, за защитените територии, за собствеността и ползването на земеделските земи и за възстановените на собствеността върху горите и земите от горския фонд.
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Nordwave в Март 10, 2007, 02:56:03
09 март 2007
Гражданите на ЕС - самостоятелно заети земеделски производители, които желаят постоянно да пребивават в България и са вписани по БУЛСТАТ, ще могат също да купуват земеделски и горски имоти за земеделско ползване.
Това реши парламентът, който прие на второ четене промените в Закона за собствеността. Чужденци и чуждестранни юридически лица ще могат да купуват гори и земи в защитени територии, които не са изключителна държавна собственост при спазване на изискванията на законите за защитените http://dnes.dir.bg/2007/03/09/news1450135.html
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Desko в Януари 05, 2008, 16:56:26
http://zemia.blog.bg

"Територията, която предците са ни завещали отпреди хилядолетия, не ни е дадена в наследство за продан, а ни е поверена да я предадем на децата си!"

1. По какви схеми ни изкупуват земята, тоест как се правят далаверите и докъде е възможно да се стигне? Последици. Защо продаваме земите си? Как ни карата да ги продаваме?

2. Кой изкупува земята ни?

3. Какво прави държавата, за да ни защити?

4. Какво можем да направим ние, за да защитим сами земята си, земята на нашите деди, които са умирали, за да осигурят добро бъдеще за нас и ние трябва да осигурим земя и за нашите деца?!

5. Какво е състоянието на земята в момента? Пустее ли? Строи ли се прекалено много?

- - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
1.
• Държавата облага с данък земята ни, ние не можем да го плащаме и сме принудени да я продаваме, за да не ни е бреме. Ето, очаква се през новата 2008 данъкът върху наследство на сградите да скочи два пъти!
--------------------------------------------------------------------------------

• Демографската криза също е проблем! Населението на село застарява и няма кой да обработва земята, младите нямат стимул да се връщат на село да работят, а дори по-лошо-бягат от България? Вследствие на това в Родината ни започват да живеят все по-малко българи, те са на изчезване и един ден може би ще се окажем малцинство в собствената си държава.

--------------------------------------------------------------------------------

• След като купят земята ни, ние вече няма да бъдем нейни собственици, ще дойде момент, в който ще се превърнем буквално в роби, които няма да имат право да стъпват на тази продадена земя (която вече не е българска, а чужда) и които ще работят за собствениците и. (спомнете си в миналото кои са били робовладелци, тези, които имат земя)

--------------------------------------------------------------------------------

- Как ни отнемат територията без да воюват с нас? Изглежда парадоксално, как днес губим земя за хартийки, а нашите бащи са пазели българските земи с цената на живота си, а днес ние доброволно се отказваме от тази ни завещана земя!
Терените се изкупуват се от подставени лица - български граждани (които искат бързо да забогатеят) или с двойно гражданство (български турци) в интерес на чуждестранен собственик и се изчаква отмяната на чл. 22 на Конституцията, забраняващ на чужденците да придобиват собственост върху българската земеделска земя. Купувач може да бъде и смесена фирма, регистрирана у нас. Този сценарий масово се прилага в момента у нас по Черноморското крайбрежие, в Лудогорието и Златна Добруджа и навсякъде в България. Затова натискът отвън на заинтересованите лица е огромен, а продажните политици лобират за чужди интереси в парламента.

Огромни чужди капитали навлизат в България, за да изкупуват!!! Вече доста се написа и изговори за специализираните фондове, учредявани у нас – те станаха известни под името Акционерни дружества със специална инвестиционна цел /АДСИЦ/

--------------------------------------------------------------------------------

- Земеделската земя се арендува от мощни арендатори или групировки години наред - например 5. След което се приема закон, с който арендаторите получават правото да закупят земята на преференциални предимства, тъй като са "инвестирали" в нея много средства за подобрения, обработка и т.н. Това се случва, защото в момента у нас над 1/3 от обработваемата земя пустее. Тази земя може да бъде изкупена на безценица, преминавайки в чужди ръце - най-вероятно турски или еврейски. Такава практика вече съществува при язовирите и водоемите за напояване - арендуват се за 5 г.,а след това се придобива право за закупуване от арендаторите. Те стават монополисти и именно те ще решават кой ще ползва водата-(национално богатство, което може да се ползва от всички, защото тя е на всички). Но, ако нещата продължават да се случват по този начин след няколко години може да не ни дават да пием и вода. Примери много съществуват, огледайте се!

--------------------------------------------------------------------------------

2.

• Българските производители са обект на непрекъснати посегателства от криминално проявени търговци - прекупвачи, и от държавата с нейната ценова политика. На всичкото отгоре държавният ни зърнен резерв се съхранява в частни фирми, тъй като държавните силози и складове - хранилища бяха приватизирани (по-скоро заграбени) от частни лица. При всичките досегашни правителства бе констатирано източване на зърнения резерв и имаше зърнени скандали, но още нито един виновник не е наказан или осъден? Защото далаверите опират до най-висшите етажи на властта - до министри и влиятелни депутати и партийни лидери.

--------------------------------------------------------------------------------

• Чужденци- турци, англичани, руснаци, хазари, белоруси …

думите на Тургут Йозал: «Отново ще завладеем България, но този път ще я купим».

--------------------------------------------------------------------------------

- В момента арендаторите получиха привилегии за сметка на правата на собственици на земя.

----------------------- ------------------------- --------------------------------
------------------- --------------------

Ето какви са опасностите:

"Предстои в българското земеделие да влязат капитали от европейски фирми", прогнозира Кирил Жендов, член на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите и председател на Добруджанския земеделски съюз.

Той уточни, че решението им да инвестират у нас е поради ниската цена на земята, предава агенция Фокус.

"В крайна сметка ще се получи така, че по-голяма част от зърнопроизводителите у нас няма да са български"
--------------------------------------------------------------------------------

3.
Държавата ни пречи всякак – тя не ни помага и работи срещу нашите интереси! Защо?


• ТКЗС-тата бяха разграбени и унищожени, земята разпокъсана на много парцели. Това всичко доведе до унищожаване на селското ни стопанство.

--------------------------------------------------------------------------------

• Гласуват се закони, които позволяват на чужденци да купуват българска земя. Парламентът гласува на второ четене промените в Закона за собствеността
09.03.2007
Чужденци и чуждестранни юридически лица ще могат да придобиват право на собственост върху земя, гори и земи от горския фонд, както и земеделска земя, реши парламентът, който прие на второ четене промени в Закона за собствеността.
--------------------------------------------------------------------------------
4.

200 лева на декар? Толкова ли струва българската земя? Тя е нещо безценно, не може да я равняваме на някакви хартийки, които сменят стойността си непрекъснато?

5.

- Случва се доста често да се купуват вече дори и училища, чийто сгради после се преобразуват в нещо друго! Та на кого са му нужни училища? Българите не трябва да се образоват, за да могат да се манипулират по-лесно!

Не виждам нищо лошо в това, по-добре ли е земята да пустее? Значи ние да не я ползваме, ама и на други няма да я дадем - извинявайте, ама това е късогледство. /мнение, което е много повърхностно/

Земята на Ботев и Левски,земята на наште деди... ТЯ не се продава!

--------------------------------------------------------------------------------

* Ето един исторически пример:

Как Израел е стана държва?
Ами просто, евреите са си купили земя, много земя и са казали, че земята си е тяхна и ще си направят държава.
Хора ние ставаме чужденци в собствената си държава!! Осъзнайте се и не бездействайте! Нека обединим усилия, ако не за нас, то поне за нашите деца!

--------------------------------------------------------------------------------

* Да не забравяме, че сме на Балканите и също какви са ни съседите. Не случайно в гръцките погранични райони има забрана да се продава земя. Да не забравяме и историята на Косово. Министерството на земеделието и горите (СОБСТВЕНОСТ НА ДПС) - там лъснаха много далавери. Разходете се малко из турските села около Разград, Силистра и ще ви светне малко. Много е важно когато приемаш някого в къщата си, дали той ще уважава правилата в нея, или ще налага свои. А англичаните покрай Търново? Стават все повече и повече!
--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

Българи - собственици!!! Изцяло нашо е задължението да осигурим земя на нашите деца, така както са го направили нашите бащи и майки за нас! Затова не продавайте земята си, тя е по ценна от хартийките, които наричаме пари и които менят своята стойност непрекъснато!

Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Nik в Януари 06, 2008, 17:02:52
Най-голямото престъпление на днешните политици-Закона за продажба земя на чужденци.Действието му се удвоява от заселването на земята ни с чужденци! Точно против тези продажби и заселвания,трябва да се обявят всички националисти и да реагират яростно!Защото това е краят!
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: skadansk в Януари 06, 2008, 17:12:44
Да, за това беше говорено в предаването "Национална гвардия", където се каза, че закона е спуснат от американското до "българското" правителство, като е изпратено в три копия - едно за "българските" марионетки, едно за израелското посолство и едно за турското :) Всеки да си направи сметката кой купува земята ни :)
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Mасон в Януари 06, 2008, 22:41:10
Добре де ,защо не наръфаме тогава ние френската Ривиера? Продаваме им земя тук и инвестираме там! Ще имаме излаз и на Средиземно море тогава. ;)
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: valdope в Юни 05, 2010, 04:33:43

Израел иска да купува земи у нас


Министър Найденов е предложил да се създаде съвместен проект с Израел за по-рационално използване на земи от държавния фонд

Израелските компании проявяват интерес към покупката на земеделски земи в България. Това е станало ясно на срещата на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов с неговия израелски колега Шалом Симхон, съобщиха от земеделското министерство.

България разполага с държавни земи, които в кризата държавата не може да управлява добре, и възнамерява да продава част от имотите на Държавния поземлен фонд, е обявил министър Найденов. Той е обяснил, че държавата има близо 3 млн. декара земи.

Министър Найденов е предложил да се създаде съвместен проект с Израел за по-рационално използване на земи от държавния фонд.

Други интереси на Израел са насочени към областта на напояването и агротехнологиите. Найденов е посочил на срещата, че държавата няма средства да възстанови разрушените системи за напояване. Надяваме се да ни помогнете да вкараме израелски технологии за напояване и много пустеещи земи да се възстановят и да станат обработваеми, особено тези от държавния фонд, е казал Найденов.

Министър Симхон е допълнил, че Израел ще предложи сътрудничество с технологии за напояване и проекти за земеделски земи.

Мирослав Найденов е поискал помощ и съдействие и в областта на безопасността на храните.

Израел проявява интерес и към модернизирането на млечното говедовъдство в България, е обяснил министър Симхон. Освен това и от месопроизводството и специално от отглеждането на месодайни породи говеда в България с цел да се изнася месо за Израел, тъй като там има недостиг, се посочва в съобщението.
http://www.investor.bg/news/article/100670/122.html (http://www.investor.bg/news/article/100670/122.html)

  Разпродадоха почти всичко, което можеше да се продаде и сега остана да разпродадат и държавната земя! На чифутите! Ама тая земя не е тяхна (на червените отрепки) та да решават, какво да я правят! Както е казал народа - "да пази Господ да не ти влезе в двора циганин или комунист, все някоя беля ще направят!" В нашият двор вече 65 години вършат поразии и едните и другите! А ние само наблюдаваме безучастно как разграбват и затриват държавата ни! Да, но след някоя друга година ще е късно да се направи каквото и да е!
  Ето за това са шоутата на цецко, за това са и "скандалите" на тиквата и гоце, за да отвличат вниманието докато държавата се доразграбва! Къде е и малкият мук ( воленчо ), който до вчера врещеше,с големия рупор, че трябва да си отвоюваме България?!


 
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: omerzen в Юни 05, 2010, 07:30:19
Много просто! Българите трябва да останат без територия! Каквито са предишните управляващи , такива са и сегашните.
С безусловната подкрепа на семейство Сидерови.
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: varnab в Юни 05, 2010, 21:08:24
 
 
събота, 05 юни 2010

Монтана

Архитект от Израел на име Якоб купи училището в село Клисурица, съобщи кметът на община Монтана Златко Живков. За сградата чужденецът е броил 8 бона.

Училището ще бъде превърнато в хотел и спа център, в двора ще бъдат изградени басейни. В него архитектът ще настанява свои сънародници пристигнали в България на селски туризъм.

Училището в Клисурица е строено през 30-те години на миналия век. Закрито е през 1975 г. поради липса на деца. Сградата е масивна, но не е поддържана. Буренясал е и дворът.

Новият й собственик трябва да започне ремонта от нулата. В с. Клисурица живее и младо семейство от Израел. То си купило селска къща, за да отгледа на спокойствие децата си. В момента съпругата Лиза Абрахам чака четвърто дете. Тя агитирала архитекта да купи училището и да се заеме с туризъм.

Първолета Цветков
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Юни 06, 2010, 05:52:49
Еврейската инвазия в България (планът Мойсей 2) официално стартира...
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Индивидуалист в Юни 06, 2010, 10:56:45
България-територия за експерименти на кой ли не...Няма държавност,няма стратегия
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Франкист в Юни 11, 2011, 14:21:30
Съдържанието на темата може би дублира друга такава( ако  някой забележи,моля да ги слее)

от Асен Йорданов

(http://www.bivol.bg/images/stories/miroslav_naidenov.jpg)
Фото: Dariknews

Министърът на земеделието Мирослав Найденов решил да разпродава българската земя, за да запълва дупката в бюджета на Правителството. 1 милион декара на Израел! С една дума, свещената ни родина, за която са проливали кръвта си поколения българи, в продължение на хиляди години, безценната българска земя, която е вечното ни наследство, останало от Аспарух, ще бъде осребрена за хартийки, с които сегашните управляващи ще покрият харчовете, които са правили и парите които пръснаха по обществени поръчки на “фирми от обръчите си”. Особено напоследък - за да си градят успешен предизборен имидж. Това трябва да взриви България! Това трябва да накара българите да се стреснат и събудят, защото утре тия като Найденов ще си отидат, но земята ни никак няма как да се върне!

Сега министър Найденов е предложил на Израел да закупи 1 млн. дка от държавния поземлен фонд. Преди него, Бойко Борисов предложи на Китай за закупи няколко окръга обработваема земя, също от държавния поземлен фонд. Ако Правителството е започнало така да кърпи дупките в провалената си фискална политика, до няколко години цяла България ще бъде продадена, защото в света има много пари и много желаещи, които да я купят. Те не мислят, че за нас това е единственото, което ни е останало – Отечеството. Едва ли Борисов, Найденов и марионетките, които управляват страната мислят по-далеч от носа си /т.е. от собствения си мандат/. Едва ли изобщо в техните мозъци има и искра от мисъл за бъдещето на България и нацията ни!? Вместо земята от държавния поземлен фонд да бъде запазена за бъдеще време и да бъде раздадена на българи от диаспора, например Украйна и Молдова, които имат желание да се заселят в България и да работят тук, тя се предлага евтино и безотговорно на чужди държави. Внасянето на външни българи е неизбежно в съвсем близко бъдеще, защото само това може да предотврати демографския колапс на нацията. Преди 100 г., тогавашната българска държава е имала национална стратегия и е оземлявала бежанците от Македония и Тракия, чиито наследници представляват днес ½ от населението на страната. Сегашните български управници от 20 г. не са направили друго, освен да разсипват, разпродават и унищожават. Резултатите от тази деструктивна и престъпна национална политика са налице – непрекъснато стапяща се нация и намаляващо население. Това е най-добрият индикатор за “успешната” политика на всички правителства и най-вече на сегашното. Близо 1/3 от младите хора в България мечтаят да емигрират, защото не виждат реализация в една проядена от корупция и престъпност държава! Какво става? Хората напускат България и тя неизбежно се обезлюдава, заради властващата олигархична политико-икономическа система. В същото време земята на България се разпродава щедро и евтино на чужди държави, които, ако има начин, биха ни изкупили “ан блок”. Нима жестокият пример на Русия не е показателен, когато огромни региони в Сибир, дадени на концесия /дори не продадени/ на Китай, вече са плътно заселени с китайци, които смятат да останат там завинаги и утре тези територии естествено няма как да бъдат контролирани от руската държава, а по демографски принцип ще се присъединят към бъдещата нова Велика сила на света.

Който изкупи българската земя, може да прави всичко, каквото си поиска със своята собственост, защото тя е негова. Това е неопровержим принцип. Примерите с приватизираните и нарязани за скрап заводи, с БГА Балкан /продадена също на израелци и ликвидирана/, с разсипаното, унищожено и бетонирано Черноморие, са пред очите ни. Какво още трябва, за да осъзнаем, че разпродаването на България е всъщност нейната и наша обща бъдеща гибел. Нима държавата, това не е земята, а земята не е фундаментът, върху който изобщо може да съществуват понятия, като Отечество и Свобода? Нали само около съдбата на земята българска се върти и измерва цялата ни драматична и героична история? Изводът е ясен – губиш земята си – губиш България! Изгубиш ли България – губиш себе си!

И тук не става въпрос кому ще бъде продавана останалата ни малка територията, дали на Израел, САЩ, Румъния, Турция, Германия, или Франция, а става въпрос за нашата душа, за нашата същност. За Майка България. Народът е синтезирал една хубава поговорка в изконната си памет на мъдростта: “За жълти стотинки е готов и майчиното си мляко да продаде”! Дали Мирослав Найденов и този който го е назначил и избрал на този отговорен пост я знаят? Дали са се замисляли за какво “майчино мляко” става дума? Защо до днес Министерството на земеделието не е ревизирало престъпните продажби на държавни земи по границата ни с Турция от министрите на ДПС? Това е разкрито в сериозни журналистически разследвания и е санкционирано от Прокуратурата, като престъпление! Защо Найденов не прекрати престъпната политика на предшествениците си, а я продължава и развива в нови и още по-тежки измерения!? Кому служат тия хора, които са избрани да ни управляват и до къде ще доведат България в крайна сметка те?

Израелците проявили веднага желание да купят българската земя. Те прекрасно знаят стойността на земята. 2000 г. този народ търси да възвърне своята изгубена земя. 4000 г. във фундамента на неговата митология и религиозна парадигма стои именно идеята за “Обетоватана земя”, за Ханаан, за обещаната земя, заради която евреите са сключили споразумението си с Бог да бъдат негови представители. В постулатите на ционизма не случайно са залегнали принципите за възвръщането на земята на Израел /Ерец Исраел/. Тяхната държава е възродена от небитието, защото в продължение на десетилетия евреите, разселени по света, целенасочено изкупуваха от британци и палестинци своята загубена преди хилядолетия земя. И след като тази земя стана първо частна собственост на евреи, по-късно тя се оформи в анклав и се превърна в държава. Държава, която и до ден днешен анексира територии и завладява нови пространства, независимо от това какво мисли ООН и световната общност. Наследниците на бившите собственици, които продадоха земите си, сега или са емигранти по света, или са изолирани в зони като “Ивицата Газа”. Това е закономерното развитие на нещата и тука няма виновни и жертви, защото всеки човек,или народ, избира и гради съдбата си сам. Важното е, че един Израел тежко е изстрадал липсата на земя и знае, че това е еманацията на божията благодат и човешкото щастие, затова няма да се поколебае да изкупи и плодородната българска земя, след като има продажници, които да му я предложат!

Къде е грижата, на избраните да ни управляват, за българското селско стопанство, за българските фермери? Защо земя от държавния фонд не се раздаде за подпомагане на наши успешни стопанства? Това ще създаде работа, ще задържи хора, които да работят на село, ще запази традициите, ще възкреси фертилната част от нацията, която ражда деца. Какво запомнящо се е направило това Министерство на земеделието, освен че поголовно изтрепа животните в Странджа, оправдавайки се с шапа и така обрече тази и без това обезлюдена част от България на смърт. Начинът, по който изтреблението бе извършено, събужда основателни съмнения за престъпен геноцид. Докато министерства, утре Найденов може да предложи цяла Странджа на Турция, за да вземе някой и друг лев за дупката си в бюджета. Вдруги ден ще дойде ред на Кърджалийско, Елховско, Ямболско да бъдат сложени на тезгяха. Докога и докъде? И за какъв бюджет говорим, когато има опасност да станем свидетели на самоубийството на Третата Българска държава и то в рамките на собствения си нещастен живот. Греха, който ще поемем пред идните поколения, пред потомците си и децата си, на които няма да има какво да оставим в наследство, ще бъде непростим. Можем ли да обречем собствените си наследници, като разпродадем наследеното от дядовците ни, така че внуците им утре да се скитат като глобални клошари по света - без родина, без земя, без дом. Ще позволим ли един самозабравил се министър да търгува с нашето общо “майчино мляко” и да се разпорежда с България, като с бащиния? Подобни решения, с дългосрочни и стратегически важни последствия, не би трябвало да могат да се вземат от един човек. Задължително, мащабни национално значими намерения, е нужно да се гласуват от Народното събрание, а защо не и с референдум? Президентът е длъжен да се намеси, да свика Съвета на национална сигурност и да даде мнение за тези планове!

Костов разпродаде и съсипа промишлеността. Симеон позволи пладнешкия грабеж с разпродаването на външния ни дълг и структуроопределящи предприятия на безценица. Станишев и ДПС изсякоха и приватизираха горите, разпродадоха на "приятелски обръчи" Черноморието, природните паркове, и се задавиха с престъпни заменки. Сегашното правителство на ГЕРБ довършва започнатото убийство, като започва да раздава на чужди държави последното, но жизнено определящото за съществуването на българите като народ – земята ни. От това по-голямо престъпление няма! Защото без промишленост, можеш да оцелееш и да я създадеш наново, откраднатите пари от дълга не могат да те убият, а само да те обеднеят, дори съсипаната природа би могла да се възстанови в бъдеще и горите отново да израстнат след 200 г., ако има грижа и отговорност. Но когато изгубиш истинската връзка, от която извира животът и свободата и която храни смисъла на съществуването – земята си – то ти си вече мъртъв, ти си вече обречен. Отсечен си от корените. В бъдещето на нарастващо население в света, и очертаващата се глобална продоволствена криза – всеки квадратен метър от планетата ще бъде безценен, ще бъде непродаваем, защото ще бъде равнозначен на оцеляване. За земя и ресурси ще се водят кървави войни, а ние я предлагаме с лека ръка, без бой на чужденци, за да попълваме дефицита. Дори една банкрутирала безнадеждно Гърция, с гордо вдигната глава, отхвърли германското предложение да продаде острови и земи, за да получи спасителни парични приходи.

Няма земя – няма Държава – няма Свобода – няма Живот. Ще  завещаем ли на децата си клетата и унизтелна съдба на народ без Отечество, на бъдещи световни номади, които никъде и никога няма да намерят пристан, покой и майчин гроб.

България не се продава, защото това е нашата същност, нашата душа и нашето бъдеще, г-да Найденов и Борисов! Нашите, не вашите.

www.bivol.bg (http://www.bivol.bg)
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Лудия Макс в Юни 11, 2011, 19:17:31
Не могат ли българите да разберат,че всички политици са идиоти? Още повече,само взимаш едно оръжие,влизаш в парламента и пуцай наред. Но винаги действията говорят повече от думите.
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Щурмовак в Юни 11, 2011, 19:46:33
Влизай, кво чакаш?
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Лудия Макс в Юни 11, 2011, 20:41:17
Влизай, кво чакаш?


Прочети последното.
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Младиястарец в Юни 11, 2011, 22:08:01
Миро да си продаде задника на резняците!

Сигурен съм, че ще се потули всичко и разпродаде под масата. Следва 1 милион декара на Турция сигурно... Народът няма да си мръдне пръста. Ако продадат земята, вече всичко е обречено и то за винаги.
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: omerzen в Юни 12, 2011, 00:14:20
Цитат
Миро да си продаде задника на резняците!
Сигурен съм, че ще се потули всичко и разпродаде под масата. Следва 1 милион декара на Турция сигурно... Народът няма да си мръдне пръста. Ако продадат земята, вече всичко е обречено и то за винаги.
Този Миро е от управляващите дето семейство Сидеров им дава безрезервна подкрепа. Предполагам срещу някакъв вид заплащане.
То си е ядно че България загива. Сигурно ще бъде поделена между евреите и турците. Само да се разберът кой колко да си вземе. Изкупуването на земята от българите е част от унищожаването на България. На българите земя не им трябва. Пък и да им трябва, кой ги пита. Умишлено докаран до едно мизерно съществуване, българина е изправен пред дилемата или да умре от мизерия или да продаде дядовите декари. Естествено е че ще избере второто. На българите също и държава не им трябва. Щото всеки българин който се докопа до власта, гледа да открадне и да ограби същата тази държава. По принцип и логика никой не краде или граби от нещо което е негово. Тъкмо напротив, гледа да го увеличи и укрепне. А българите като докопат власта почват бясно да крадът и грабят от тази държава. Щом като българите крадът и грабят тази държава, следователно те не я считат за своя. По кражби и грабеж от държавата българите не отстъпват на турците. Поне турците имат някакво основание да считат тази държава за чужда. Но българите .......
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Amenhotep в Юли 15, 2011, 11:02:24
(http://store.picbg.net/pubpic/70/8D/bd8ccb7e08fb708d.jpg)

ВЪЖЕ БЕЗ САПУН ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ!
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Нестор в Юли 15, 2011, 13:00:37
Това се очакваше да стане ,досега се изкупуваше земя от закъсали дребни собственици,сега правителството ще прибегне до продажба на големи парцели държавна земя.Числото 1 милион декара звучи стряскащо,да не забравяме ,че горския фонд и пустеещите земи са държавна собственост.Следователно ,управляващите се усещат в правото си да ги продадат.И кой ще ги спре?В тях е ножа и хляба,полицейска диктатура. ББ щял да издейства от евреите да ни направят напоителни системи.Серсеми! Навремето техните предшественици комуняги и политически родители оставиха да бъдат разрушени помпените станции и др. съоръжения.Сега да вървят да гонят дивото.Колко ще струва цялото упражнение,колко милиарда,а? И да ходи да калесва точно евреи да финансират подобни проекти,това е несериозно.Общи приказки за замайване на публиката.Това правителство доказа колко е вредно за България,крайно време е да си ходи.
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Индивидуалист в Юли 19, 2011, 19:04:41
Варна е залята от обяви и брошури за купуване на земеделски земи

преди бяха епизодични и ги късах в квартала,после се отказах
ежедневни са и са навсякъде
не става

възможно е и да са израелци или турци
не знам

всъщност с брат ми и майка ми сме на път да продадем няколкото декара останали от баща ми

няма измъкване иначе от заемите
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Нестор в Юли 20, 2011, 00:14:03
Какви заеми бе човек,такова нещо да пипа човек и да не се сеща ,че ще го удари трифазен ток,ще се опари така че ще му изгорят ръцете до рамо.Да се продава земя също го окачествяван като лудост.Зачестяват и рекламите от някаква измамническа фирма,която се обръща към хората да продават на тях ``ненужните си златни и сребърни украшения``,в замяна на хвърчащи хартийки.Същевременно еврейските банкери усилено трупат в трезорите си златни слитъци,блокче след блокче,тон след тон.Какво ще правят с него,събират го ей така ли,за забавление?Според мен се готвят за рухването на световната парична система, и тогава с натрупаните ценности ще изкупят целия свят.Така че, в никакъв случай не продавайте злато и сребро,пазете го за черни дни.
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: penko в Юли 20, 2011, 01:50:07
  Израелците  отдавна  са  хвърлили  око  на  златните   земи  в   България  и  Русия  .

Не знам  как  е  в  Русия  но  в  България  израелската  стратегия  върви  много  успешно  , земята  не  е  само  място  където  да  сееш  лампени  шишета  ами  тя  е  и  територия  която  си  завоювал  с  кръвта  на  войниците ..........пардон , евтено  откупена  от  глупаци ,  познавам  хора  които  са  си  продали  земята  за  150 лв. на  декара .

Още  неща  ще  коментирам   ще  продължа  .[youtube]FQ-gtmzKkII#[/youtube]
Българските политици разпродават България
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Индивидуалист в Юли 20, 2011, 13:34:37
Какви заеми бе човек,такова нещо да пипа човек и да не се сеща ,че ще го удари трифазен ток,ще се опари така че ще му изгорят ръцете до рамо.Да се продава земя също го окачествяван като лудост.Зачестяват и рекламите от някаква измамническа фирма,която се обръща към хората да продават на тях ``ненужните си златни и сребърни украшения``,в замяна на хвърчащи хартийки.Същевременно еврейските банкери усилено трупат в трезорите си златни слитъци,блокче след блокче,тон след тон.Какво ще правят с него,събират го ей така ли,за забавление?Според мен се готвят за рухването на световната парична система, и тогава с натрупаните ценности ще изкупят целия свят.Така че, в никакъв случай не продавайте злато и сребро,пазете го за черни дни.

Не ми се разказва приятел просто
баща ми почина отвратен от мизерията и болен есента на 2009
не искаше да види лекари
а беше бивш пилот с 5 000 часа във въздуха полети за 12 години
и накрая 220 пенсия с куп болести от хубавия живот

сега на същото положение е и майка ми
и т.н и т.н
аз и втора работа бачках и работа сменях е толкова ти дават и това е
не мога и 2 лв да и помогна

такива работи
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Rumbata в Юли 20, 2011, 14:46:35
За да бъдем точни, трябва да споменем, че земята на гражданите е частна собственост и това, дали собствениците ще я продават, или не, е тяхна работа. И след като дупедаавците разрешиха същата да се продава на чужденци, а местните арендатори до скоро я обработваха без правно основание и не даваха рента на собствениците, последните предпочетоха да вземат някой лев за нея. Всичко е въпрос на държавна политика. Хората останах без работа, бяха унизени, смазани и докарани до тук, че да се лишат от единствената си собственост - земята, за да бъдат превърнати в роби в новия световен ред, където строят ще бъде именно робовладелческия.
От друга страна, съгласно Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ), Министърът на земеделието и храните упражнява правата на собственика за земите от държавния поземлен фонд, като ги отдава под наем или аренда, учредява ограничени вещни права върху тях, извършва продажба и замяна със земеделски земи на физически и юридически лица по парична равностойност.
По отношение на продажбата, съгласно сега действащата нормативна уредба, земеделски земи от Държавния поземлен фонд (ДПФ) могат да се продават само чрез търг или конкурс на притежатели на поименни компенсационни бонове. В търговете за продажба на земеделски земи от ДПФ могат да участват български физически и юридически лица, които са притежатели на поименни компенсационни бонове, получени по реда на глава пета от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ), включително и тези по Закона за възстановяване на собствеността върху гори и земи от горския фонд (ЗВСГЗГФ). Плащането в търговете за продажба на земеделски земи от ДПФ се извършва само с поименни компенсационни бонове, които са регистрирани в Централния депозитар.
Така че... преди намеренията на министър Найденов да се осъществят, ще трябва да се промени Законът.
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Нестор в Юли 20, 2011, 23:26:23
Един нов закон,нищо работа,ще си го направят както им е кеф,малко ли фашистки закони направиха досега.Проблема е ,че власта е в ръцете на неправилните хора,една престъпна и оядена върхушка,тия са зинали да налапат целия свят.Който държи лостовете,той кара влака и ако иска ще го закара на правилната гара,ако ли не,може тихичко да слезе,след като му е дал направление и начална скорост към пропастта.Ще разпродадат България на парче,това съм го казал доста отдавна и то вече се вижда и от космоса.Нищичко няма да остане българско ,освен чорбаджийските имоти.Всичко се изкупува от чужденци,сериозни парцели земя,къщи,полезни изкопаеми,промишлени обекти,енергетика,съобщения и пр.Накрая няма да остане педя българска земя или нещо ценно ,навсякъде табели: Частна собственост,стреля се без предупреждение!
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: omerzen в Юли 20, 2011, 23:36:04
Един нов закон,нищо работа,ще си го направят както им е кеф,малко ли фашистки закони направиха досега.Проблема е ,че власта е в ръцете на неправилните хора,една престъпна и оядена върхушка,тия са зинали да налапат целия свят.Който държи лостовете,той кара влака и ако иска ще го закара на правилната гара,ако ли не,може тихичко да слезе,след като му е дал направление и начална скорост към пропастта.Ще разпродадат България на парче,това съм го казал доста отдавна и то вече се вижда и от космоса.Нищичко няма да остане българско ,освен чорбаджийските имоти.Всичко се изкупува от чужденци,сериозни парцели земя,къщи,полезни изкопаеми,промишлени обекти,енергетика,съобщения и пр.Накрая няма да остане педя българска земя или нещо ценно ,навсякъде табели: Частна собственост,стреля се без предупреждение!
Така е брате. Все едно че съм го написал аз.
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: penko в Юли 21, 2011, 01:10:18
Когато  говорим   за  израелската  стратегия   за  закупуване  на  земя  тя  е  много  голяма  като  кауза  или  идея  или  държавна  стратегия  , земята  за  евреите  е  нещо  свято  и  вечно .

Евреите  купуват  земя  за  да  строят   луксозни  селища  тибуци  самостоятелни  оградени  градове .  Купуват  земи  далеч  от  ислямските  държави  . Това  няма  да  са  просто  селища  а  резервни  бази  или  лагери  за  бежанци  от  Израел . Израел  се  страхува  от  ислямските  държави  и  изграждат  резерви  извън  територия  на  Израел  било  то  селища  ,  заводи  ,  финансови  корпорации  . Във  Израел  се  води  държавна  стратегия  за  създаване  на  резерви  във  всички  свери  на  живота  извън  територията  на  Израел .  От  както  Иран  започна  да  развива  ядрената  си  програма  и  също  започнаха  да  произвеждат  бойни   ракети  летящи  на  400 км. всички  съветници  и   стратези   които  разработват  програми  за  бъдещото  развитие  на  Израел  са  категорични  че  бъдещето  на  Израел  е  застрашено  и  рано  или  късно  ще  има  голяма  война  която  може  да  опустоши  целия  регион  на   близкия  изток  а  населението  трябва  да  бъде  евакуирано  някъде  извън  този  регион  .  Земята  може  да  бъде  заразена  и  негодна  за  живеене  .  Ислямските  държави  трупат  оръжия  което  много  силно  притеснява  евреите  рано  или  късно  чашата  на  търпение  ще  прилее  а  може  и  Израел  да  нападне  Иран  но  евреите  се  стягат  за  война  .( като гледам  мащабите  на  ракетните  полети  може да  стане  една   регионална  световна  война ) .

[youtube]Gh_yqEdSSfk&feature[/youtube]
Iran successfully launches first satellite
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: ethnictolerancy в Август 10, 2011, 13:12:06
Какво лошо има да се развива бизнес? Тази територия няма да бъде еврейска, а просто ще се развива еврейски бизнес върху нея.
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: omerzen в Август 10, 2011, 16:24:28
Какво лошо има да се развива бизнес? Тази територия няма да бъде еврейска, а просто ще се развива еврейски бизнес върху нея.
Ами тя и територията (земята) на Палестина е на палестинците, ама палестинска държава на практика няма.
За сметка на това върху палестинската територия (земя) има еврейска държава и то съвсем реална.
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: ethnictolerancy в Август 10, 2011, 22:58:52
Ами тя и територията (земята) на Палестина е на палестинците, ама палестинска държава на практика няма.
За сметка на това върху палестинската територия (земя) има еврейска държава и то съвсем реална.

Човече, събери в главата си каквото имаш да казваш и пробвай пак - какво общо има палестинската автономия с българските земи и евентуалния еврейски бизнес върху тях?!?!?!?!
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Нестор в Август 14, 2011, 21:33:05
Много интересно виждане,Етнотолерантен,съвпадащо точ в точ с обясненията на ония ,дето го приеха закона за продажба земя на чужденци.Обяснения като за малоумни и жестока обида за българския народ.Защо примерно юдеите не направят такъв закон в ереца,та да могат арабите да си изкупят обратно загубените територии?А?Ами ги гощават щедро с бомби и ракети,заграждат ги с бодлив тел и ги навестяват с тежка бронирана техника.Има сведения че евреите са почнали да се изселват от обетованата земя,виждайки как не могат да излязат наглава с толкова упорити араби.Тревожното за нас е да не би да са решили да се настанят тук като ни изкупят земята за желти шекели и да ни поставят в положение да им робуваме.За България възраждането и единственото спасение може да почне само от едно чисто българско правителство,което да конфискува закупените с измама земи от чужденци или подставени лица.Щели да ми развиват модерно земеделие,ай сиктир,какво го ползва българския народ това,тук да не е африкански бантустан,да се развяват разни плантатори и робовладелци?
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Sturmmann Батбаянов в Август 17, 2011, 17:02:46
Това съм сигурен, че правителството не го прави умишлено, а някой им е подшушнал и дори смятат, че извършват високо патриотично дело, докато еврейте потриват ехидно мръсните си ръчички...

Практика на либералната демокрация е да разпродава всичко що е останало държавно за да покрива дупки в краткосрочните си бюджети, само, че замислят ли се какво ще стане когато продадът всичко и вече няма да могат да закърпват тези дупки? Малоумници.
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Ариец в Август 19, 2011, 15:19:54
господа препоръчвам ви да видите темата ми Арийци пробудете се там говоря доста относно евреите
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Hatshepsut в Октомври 23, 2013, 07:05:30
Депутатите удължиха мораториума за земята до 2020 г.

Решението мина с гласовете на ГЕРБ, "Атака" и част от депутатите от БСП

(http://85.14.28.164/d/images/photos/0203/0000203555-article2.jpg)

Парламентът прие проект за решение за удължаване до 2020 година на мораториума за продажба на земя на чужденци.  Решението подкрепиха 171 депутати, 38 бяха против, а 12 се въздържаха.

Решението беше прието с гласовете на ГЕРБ, "Атака" и част от БСП, от ДПС бяха единодушно против.

Около 5 часа продължи обсъждането на удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци, предложен от „Атака“. Това стана след поредица от почивки, преформулировки и спорове в пленарната зала.

Депутатите от Коалиция за България предложиха нов проект за решение за продажбата на земя на чужденци. Те поискаха НС да реши да възложи на МС да предприеме необходимите действия и да предложи законодателни промени, които да гарантират интересите на Република България и българските граждани по повод продажбата на земи на чужденци. Той обаче беше отхвърлен, след като депутати от ГЕРБ първо се объркаха, но след прегласуване се поправиха.

Националистите настояваха Народното събрание да приеме проект за решение за удължаване на мораториума за закупуване на земеделска земя от чужденци. Забраната изтича на 1 януари 2014 година. Падането на забраната за продажба на земя на чужденци от страни от ЕС става на база на договора ни за присъединяване към ЕС.

ГЕРБ и националистите съгласуваха позицията си и най-голямата партия предложи проектът на решение да се допълни с текстове, които да задължават правителството да води преговори с ЕК за мораториума, както и да предприеме законодателни инициативи в защита на българската земя. Предложението за допълнение обаче беше отхвърлено.

Това е въпрос номер едно през следващите месеци и следващите години. Това е въпросът на въпросите, заяви Павел Шопов от „Атака“ по повод на мораториума. Той поиска дебатът да се предава на живо по националните медии. Предложението не беше прието от първия път, но след прегласуването мина.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров направи разбор на цените на земите в различните страни от ЕС. Според него земеделската земя у нас е 10 пъти по-евтина от средноевропейската цена, на която се продава земя в други членки на ЕС. Това е записано и в мотивите за удължаване на мораториума. 37 милиона декара е обработваемата земя на страната ни или по пазарни цени тя е над 16 милиарда лева. Да не разпродаваме на безценица последния неразграбен ценен български актив, призова Сидеров.

Трябва да се предприеме всичко възможно да се удължи срокът за забрана на продажба на земеделска земя на чужденци, заяви депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева. В Испания до 15% от земята може да е собственост на чужденци. Пълна забрана има в Китай, Естония, Беларус, заяви още тя.

Направете го с малко плам, заяви зам.-председателят на „Атака“ Десислав Чуколов по повод изказването на Цвета Караянчева. Той се зачуди как ще гласуват представителите на ГЕРБ. Ако ще гласувате за, влезте всички в зала, призова Чуколов. Самата Караянчева обясни, че ще подкрепи мораториума.

Магдалена Ташева от „Атака“ традиционно беше доста експресивна, като обясни, че по договора ни за присъединяване към ЕС са се водили преговори от „йесменовци и йесдами“. По нейни думи пък въпросният договор е бил подписан от „политически вампири“, които вече са извън политиката, но от време на време слагат различни маски и се мъчат да се върнат.
Националистите обърнаха изказванията си и към Ботев и Левски и тяхната борба.

Ботев и Левски са се борели за свобода, не за придобиване на имущество, контрира веднага Янаки Стоилов от БСП.

Антон Кутев от левицата беше категоричен, че след падането на забраната чужденци извън ЕС няма да могат да купуват земя. Това са спекулации, заяви Кутев.

По негови думи на практика мораториумът не работи, защото чужденци могат да регистрират тук юридически лица и да изкупуват, колкото земя искат.

Има вратички в закона и в мораториума, които са проблем. Трябва да влезем в детайлите и да намерим пътя, заяви още червеният депутат.

Днес имаме уникалния шанс да поправим миналото, заяви Сидеров. По негови думи днес депутатите могат да излязат по два начина от залата – с гордо вдигната глава или гледащи земята.

С днешното решение може чувствително да се вдигне доверието на хората към парламента, защото ще е видно, че сме загърбили различията. В петък се скарахме с г-жа Караянчева, но днес аз я поздравявам за подкрепата за мораториума, заяви Сидеров.

Владимир Тошев от ГЕРБ обясни, че мораториумът е необходим за националната сигурност на България.

Разбираме и споделяме целесъобразността, която стои зад проекта за решение, които днес разискваме. Същевременно заявявам, че тази редакция на проекта за решение, убедени сме, не решава въпроса, не решава нито един въпрос, но същевременно отваря много въпроси, включително поставя под съмнение статута на България като член на ЕС, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан.

Местан обясни, че едно от условията да се присъединим към ЕС е да се промени член 22 на Конституцията, който предвижда да не се продава земя на чужденци. Това решение беше непреодолимо условие, заяви Местан.

Уважаеми колеги, този проект за решение трябва да е прецизен, да не поставя под съмнение статута на България като член на ЕС. Един мораторуим не променя договора за присъединяване към ЕС, каза още лидерът на ДПС.

Да вървим по прецизна процедура, за да реализираме идеята, която се съдържа в проекта за решение. Всичко друго е популизъм, от който никой нищо не печели, но губи България, заяви Местан.

Ние с този мораториум няма да решим всички проблеми, но ще дадем тласък. Няма да е нужно 27 държави-членки да ратифицират, защото ние няма да искаме това от тях. Ние ще си спечелим време, така че направим почти невъзможно закупуването на земя от чужденци, заяви Сидеров.

Тагава пък Местан направи предложение дебатът да бъде отложен, докато не се формира общо прецизно решение на НС по темата. Предложението на Местан не беше прието.

Има шанс НС да постигне съгласие по този въпрос. Не е добре по тази тема да се делим политически, заяви Местан с искане на процедура за прегласуване. Той обясни, че иска отлагане само след седмица, така че да има позиция на НС, приета със съгласие. Предложението отново не беше прието.
След гласуването председателят на НС Михаил Миков направи емоционално изказване по повод решението на НС.  България ще има тежки проблеми с европейски си образ след приемането на това решение. Съвременна България не може да вземе решения на база политичедкия популизъм, отсече Миков.

http://www.dnes.bg/politika/2013/10/22/deputatite-udyljiha-moratoriuma-za-zemiata-do-2020-g.203555
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Петкан в Октомври 23, 2013, 09:11:27
Еуфорията на някои от това решение е малко прибързана, защото през периода на продължения мораториум, чужденци, които участват в търговски дружества,регистрирани в България, които са юридически лица, могат да купуват земя без ограничения.
В Унгария това е направено както трябва.В тази страна емеделска земя могат да купуват само унгарски фермери.
Емоциите от това решение на българското НС са буря в чаша вода.
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Петкан в Октомври 23, 2013, 13:28:49
Цитат
(http://a.abcnews.com/assets/images/navigation/abc-logo.png)
Bulgaria Extends Ban on Selling Land to Foreigners
SOFIA, Bulgaria October 22, 2013 (AP)


"Закупуването на земя е чувствителен въпрос в най-бедната страна-членка на Съюза, когато земеделската земя се продава за близо десет пъти по-ниско от средното за ЕС... "
http://abcnews.go.com/International/wireStory/bulgaria-extends-ban-selling-land-foreigners-20645577
...
Като чуя и когато прочета за какъвто и да е "съюз" , лошо ми става.
Писна ми от леонидбрежневци, меркелчета и барозовчета.
Никой от великите български царе не е участвал във федерация от дъжави, нито пък е чакал субсидии.
Каквото им е трябвало на тези царе, вземали са го.
Жалко е, че и сегасе намират такива хора, които славославят ЕС, както едно време се прехласваха по съветския начин на живот.
Най-гадното е това, че съвременните български управници направиха същото, както едно време НРБ седеше на ***-а  на СССР,само, че сега РБългария седи на ***-а на ЕС„
Ако българите станат богати колкото европейците, имало е полза от клатенето, а ако не стане, ще се окаже напразно сме си дали тялото.
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: Петкан в Октомври 25, 2013, 08:22:38
Цитат
Борисов: Подведохме се по всеобщата лудост за мораториума

"Популизмът, внесен в парламента от "Атака", както и това, че Станишев и Местан обвързаха своето управление с тази партия, направи така, че всички да се подведем по всеобщата лудост. "
http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-zemja-chuzhdentzi-izbori2013-15336315?nt=10
...
Възникват няколко логични въпроса след това изявление на бистришкия тигър.
1.Защо именно в Брюксел  Бойко Борисов си признава, че се е подвел по "всеобщата лудост" ?
2.Кои и колко са тези, лудите в НС ?
3.Защо избирателите изпращат луди хора в българското Народно събрание?
4.Как и защо се "подведоха" депутатите от ГЕРБ по "всеобщата лудост" ?
5.Луд ли е самият Бойко Борисов?
6.Колко струва подобна "всеобща лудост" на българските данъкоплатци?
7.Защо на луди хора законът е дал имунитет?
8.Законни ли са приетите решения на това НС, 42-то, а също и на 41-то, където пак доминираха същите тези, които се подведоха "по всеобщата лудост" ?
9.Само 34-тe депутати на ДПС и и щестнадесетте от БСП (четирима са гласували "против", а дванадесет са се "въздържали") не страдат от лудост ?
10. Пророкувал ли е Иван Вазов в " Под игото", пишейки за онези, "лудите", които могат да пожертват себе си за България и дали "пиянството" на българския народ ще доведе до очаквания и справедлив завършек на съвременното робство?
Титла: Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
Публикувано от: A.C.A.B в Октомври 29, 2013, 22:20:19
Плевнелиев през 2010 г.: Да подаряваме земя на чужденци


(http://i43.tinypic.com/14t6gpw.jpg)

Президентът Росен Плевнелиев, в качеството си на министър на регионалното развитие в кабинета на Борисов е предложил да подаряваме земя на чужденци. Идеята му е била да продаваме по 300 декара земя за 1 долар на големи инвеститори, които да правят бизнес у нас. Това припомня изданието agronovinite.com.

“Министърът предложи да бъде създаден закон, който да подкрепя чуждите инвеститори в България. Той е категоричен, че дори страната ни трябва да подарява земя на чуждите компании, които искат да строят тук фабрики”, заявява Плевнелиев, цитиран от dnes.dir.bg на 12 юни 2010 г.

Бившият министър на регионалното развитие Росен Плевнелиев картинно развива идеята си, като заявява: “държавата стои на едни буренясали хиляди, милиони декари, които освен че са буренясали, нищо друго не им се е случило. Най-доброто, което може да им се случи, да се продадат за един долар на някого, който ще я направи фабрика за нещо, което ще направи българите богати и ще ги позиционира на пазара”.

Днес човекът изрекъл тези откровено предателски слова е президент на България. С подобни хора на властови позиции е въпрос на време държавата ни да бъде окончателно ликвидирана, а териториите ни – разграбени.