Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Ами нормално е да са озлобени, защото в България не получиха справедливост. На цели фамилии животът е съсипан за поколения. Палачите не само, че не бяха наказани, но днес техните внуци пак ни управляват.

П.П. И имате малко уважение към жертвите на комунистите, спрете да говорите глупости! Цели фамилии като Вазови, потомците на Райна Княгиня са съсипани. Да ви изборявам ли колко учени, писатели, общественици са убити или са съсипани - изселени, без право да работят професията си, на наследниците се забранява да учат и т.н.

Форумът тук е националистически, а не комунистически!
Изместваш акцента отново. Тези, които сега плюят, за потомци на жертвите ли ги имаш? Ал.Йорданов, Евг.Михайлов,Инджев, Костов и т.н. или пък тези от герб, които са били членове на бкп всичките,а някои може още да са. Говорим си за истини и лъжи, нещо, което е над всяко партийно напъване! Затова съм за управление без партии. Партийната измет ограби и съсипа и продаде каквото намери досега. Щом явно в съвременна България партиец НЕ означава и държавник, тогава аз не виждам смисъл от съществуването на политически партии.
2
Политическа партия АТАКА / Re: Гемията "Атака" потъва
« Последна публикация от Panzerfaust - Днес в 16:06:36 »
Интересно е, че доста тъпаци още му вярват след всички безпринципни помиярщини, които направи през годините.
3
Ами нормално е да са озлобени, защото в България не получиха справедливост. На цели фамилии животът е съсипан за поколения. Палачите не само, че не бяха наказани, но днес техните внуци пак ни управляват.

П.П. И имате малко уважение към жертвите на комунистите, спрете да говорите глупости! Цели фамилии като Вазови, потомците на Райна Княгиня са съсипани. Да ви изборявам ли колко учени, писатели, общественици са убити или са съсипани - изселени, без право да работят професията си, на наследниците се забранява да учат и т.н.

Форумът тук е националистически, а не комунистически!
4
Православие / Re: Интересни цитати от Библията
« Последна публикация от Индивидуалист - Днес в 15:39:38 »
Всичко ми е позволено, ала не всичко е полезно;
всичко ми е позволено, но не ща да съм обладан от нищо.

1 посл. кор. 6 гл.

--------------------
Словото е живот
5
Общи дискусии / Re: Цитатът на деня
« Последна публикация от Sirows - Днес в 13:10:57 »
"Ако има нещо, което наистина разстройва елита на мафията около Путин, това е перспективата да бъдат лишени от достъп до техните европейски вили."

https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/mar/22/europe-collective-defence-strategy-counter-russia-putin
Това е интересен цитат, ама за няма смисъл..................
6
Конспирация / Re: Руската тайна конспирация и проекта Путин
« Последна публикация от Sirows - Днес в 13:09:59 »
Заместването на истинския Путин с двойници / Лъже-Путин.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=_Ko_HBANlHA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=_Ko_HBANlHA</a>
Подмена настоящего Путина двойниками / ЛЖЕ-Путин
Новият е от извънземна цивилизация ?
7
Чужбина / Re: Съвременната болшевишка наглост
« Последна публикация от Sirows - Днес в 13:08:49 »

Аз не викам и НИКЪДЕ не съм писал, че  трябва да си сменим историята защото така иска Америка или Русия.

Но защитаваш тия дето зоват за това. Тоест - същата работа - болшевизъм и то як.
8
За Форума / Re: За културата на някои хора.
« Последна публикация от Sirows - Днес в 13:06:42 »
Вярвам, че ги биеш ги черните, ама от това България полза няма, няма и да поумнееш или да смениш статуса си на помияр-слуга в чужда страна. :mad:
Няма значение, какво мислиш или не мислиш ти Петкане. Особено след , като призна че си неолиберал. Желая ти всичко добро.
9
ВМРО-БНД / Re: Костадин Костадинов
« Последна публикация от Hatshepsut - Днес в 08:58:46 »
Как английските историци виждат българската история


Вижте внимателно тази карта. Погледнете какво пише на мястото, където през VII в. и VIII в. би трябвало да се намира България. Точно така, няма я, а на нейно място стои Аварското ханство

„Специалисти и любители на историята ще останат доволни от най-новото заглавие на издателство „Рива” – „Големите арабски завоевания”. Трудът е на Хю Кенеди – възпитаник на университета в Кеймбридж и професор от Лондонския университет за ориенталски и африкански изследвания.“ Така пише в кратката реклама на една от най-новите исторически книги, излязла на българския пазар. Книгата действително е интересна и е написана от сериозен специалист по история на исляма, Близкия изток, Византия, Испания и Ранното средновековие като цяло, който отразява възгледите и постиженията на цяла една историографска школа – британската. Точно заради това е показателно как тази школа напълно е заличила българската история от световната.

В историята на ранния ислям и неговия сблъсък с Европа през VII – VIII в. има две изключително важни битки – при Константинопол през 718 г. и при Поатие през 732 г. В тези две сражения силите на Арабския халифат са разбити и европейската цивилизация и християнството като цяло са спасени. Заслугата за това е на двама владетели и държави – хан Тервел от България и Карл Мартел от Франкското кралство. От двете битки първата е особено тежка – тук арабите атакуват Европа с главните си сили, армията им надхвърля 130 000 души. През лятото на 718 г. мюсюлманите провеждат решително сражение с българите, но претърпяват поражение. Според летописеца Теофан в конфликта загиват 22 000 араби, а Зигеберт говори за 30 000 жертви. Константинопол, най-големият град в Европа и света по това време и столица на Византия, е спасен, а името на България се разнася по всички краища на тогавашния свят. В другата битка арабската армия е около 30 000 души и въпреки успеха на франките са нужни още 30 години, за да могат да изтласкат напълно ислямските армии от Галия, като за сметка на това арабите остават на Пиренейския п-ов още 750 години.

Разликата в двете сражения и последиците от тях са огромни. В първия случай арабите са разбити с огромни жертви за тях и са изхвърлени напълно от Източна Европа. Във втория случай въпреки поражението основните арабски сили се запазват непокътнати, а част от Западна Европа остава в плен на исляма за цели осем века. Нещо повече – в продължения на столетия на територията на днешна Испания съществува могъща мюсюлманска държава, Кордовския халифат. Само че в книгата на Кенеди първата битка липсва напълно. Тя просто е изтрита от историята, няма я, както ги няма и българите начело с техния владетел Тервел, както я няма дори и България, заменена на картата на Европа с Аварското ханство.


Същевременно втората битка е описана детайлно на цели две страници, като хвалебствията за Карл Мартел са почти толкова, колкото и за неговия съперник Абд ал Рахман.

Възмутително? Напротив, типично и нищо ново за английската историография. Нека погледнем какво пише за нас най-великия английски историк Едуард Гибън, автор на една от най-добрите исторически книги, писана някога – „Залез и упадък на Римската империя“. Той живее и твори през XVIII в., като книгата му излиза в четири тома в периода 1776 – 1789 г. (на български излиза през 2003 г.). Тъй като в нея се разглежда и историята на Византия, Гибън обръща внимание и на всички съседни народи и държави на наследничката на римската империя. На нас българите той отделя три страници в т. III (от 457 до 460) и по няколко реда на няколко места в т. IV, на които ще се спра по-долу.

Описанието на българската история започва със следното изречение – „Славата на българите е ограничена в една тясна рамка и на времето, и на мястото“ (стр. 458, т. III). Веднага след това английският историк обяснява как няма нещо особено, с което да бъдат запомнени българите, но в „неясния списък на техните подвизи“ присъства „съмнителната чест“ да бъдат едни от малкото, които могат да се похвалят с убийството на римски цезар – византийския император Никифор Геник (стр. 459, т. III). Описвайки похода на Никифор в България, Гибън разказва как той завзел „царския двор на българите, който вероятно не е нищо повече от една дървена сграда и село“ (стр. 459, т. III). След това има малко думи за Симеон, който е наречен „облагороден“ от византийското влияние, и накрая идва края на българското царство с победата на Василий II Българоубиец. Цар Самуил обаче не е споменат въобще.

Историята на Второто българско царство започва с бунта на българите, над които за съжаление византийците така и не успяват да наложат „хомотът на закона и добрите маниери над тези диви племена“ (стр. 109, т. IV). Самото начало на бунта е описано така – „обсебените от демони самозвани обявяват на тълпата, че славният ѝ покровител св. Димитър завинаги е изоставил каузата на гърците“ (стр. 109, т. IV). По-нататък цар Калоян е наречен „коварен варварин“ (стр. 109, т. IV) и „дивак“ (стр. 152, т. IV).

След това българите се споменават само в общия контекст на другите балкански народи, паднали под турското нашествие. Ако търсите най-великия владетел на Второто българско царство, цар Иван Асен II, няма да го намерите. Липсва и най-великата му победа – битката при Клокотница. В заключение Гибън пояснява, че когато турците дошли на Балканите, българите и другите балкански народи нямало какво да им предложат, защото земите им били бедни и варварски и освен роби, друго не изнасяли.

Сега ако сте прекалено възмутени се замислете, че все пак през XVIII в., когато ние все още сме под турско робство и нямаме своя държава, английските историци ни споменават, макар и обидно, подигравателно и унизително. През XXI в. обаче, когато уж имаме своя държава, те вече са ни изтрили напълно от лицето на световната история. Не за първи път пиша за този проблем, това е много тревожна и плашеща тенденция, за която никой не говори. На фона на това българският интернет е буквално залян от фалшиви „изследвания“, фалшифициращи българската история, произхода на българите и нашият принос към човешката цивилизация. Въпросът, който следва да си зададем в този случай е – колко още ще издържим, притискани от наши и чужди фалшификатори, преди да изчезнем и физически от картата на света?

http://kostadin.eu/2018/03/22/
10
Конспирация / Re: Руската тайна конспирация и проекта Путин
« Последна публикация от Петкан - Март 22, 2018, 23:50:12 »
Заместването на истинския Путин с двойници / Лъже-Путин.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=_Ko_HBANlHA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=_Ko_HBANlHA</a>
Подмена настоящего Путина двойниками / ЛЖЕ-Путин
Страници: [1] 2 3 ... 10