Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
 Има си тема за фашизма, но последно и аз да напиша, че никъде не съм споделяла мнение да правя паралел между САЩ и някои държави от 20в. Посочвам фашизъм, като определение, а не като съпоставка. Все пак Канада няма да се откаже от демокрацията заради лошия пример на демокрация какъвто би била България, нали? Понятието фашизъм трябва да се реабилитира, не може демокрация да съществува като дефиниция, но всяка държава да я прилага по свой начин, а като чуете фашизъм веднага да вадите тежката артилерия с ръждясалите подводници. Не е честно.
Америка е полицейска държава и нищо че има 2 партии тя е такава каквато я описах. То историята на клана Кенеди е достатъчен пример. Като тук ще вметна, че за тях не знам достатъчно има много хипотези и това, че не са успели да се реализират в политиката не зная какво точно води след себе си.

2
Интересни примери.
Това,обаче,е фашизъм по комунистически.Единствената истинска фашистка държава,съществувала някога е Италия на Мусолини.Определянето на сталинистките глупости като фашизъм,няма как да звучи сериозно,въпреки че имат допирни точки.Хитлер също има такива еднаквости с фашизма,но в Германия,тази идеология също е имала съществени разлики с фашизма.
Сега,относно т.нар фашизъм в САЩ,можем да кагем,че тръмповия Фашизъм е добър,докато не извършва външнополитически дейности.Модела на управление на САЩ или където и да е по света-не е истинска демокрация.Навскякъде поличитеските системи се изменят според нуждите и възможностите на съответната държава.Затова,например националсоциализма е идеология,пригодена за Германия и германския народ,докато в Уганда например,няма как да съществува такова нещо.
3
За Форума / Re: За новорегистрираните членове на форума
« Последна публикация от Hatshepsut - Днес в 08:06:15 »
Форумът има разширен (WYSIWYG) редактор, той дава възможност да видите веднага как ще изглежда вашия постинг директно в прозореца за въвеждане на текст! За да включите този редактор, натиснете бутончето "Разширен изглед" (намира се най-вдясно в лентата с инструменти в прозореца за въвеждане на текст).
Този модул обаче има бъгове, примерно когато сте в този режим, НЕ използвайте бутона "Предварителен преглед", защото се получават колизии  :emo-1: а то не е и нужно, защото вие получавате предварителния преглед направо в прозореца за въвеждане на текста.

Давам скрийншот за пояснение:

Click  :arrow:
4
Има ли клипове (възстановки) от това събитие и българска победа ?

Да, има  :smile-1:
Това е от 2015г.:

https://www.vbox7.com/play:53df9cfd39
5
Има ли клипове (възстановки) от това събитие и българска победа ?
6
"Т.е. ние имаме много превратна представа, внушавана от част от медиите. Представа, която се генерира на жълтите павета или в големите градове. Ние сме свикнали да се отнасяме пренебрежително към останалата част от страната. Не само там, а и на много други места, българското общество се радикализира. То се радикализира не под влияние на някаква идеология, а под влияние на все по-тежките условия на живот, въпреки че управляващите ни твърдят, че живеем все по-добре. И българските политически партии, особено тези в парламента, са извън контекста. Те не са в час. Те не могат да разберат дори и тези, които се опитват да реагират, да използват един или друг смисъл ставащото, те не могат да разберат, че и най-радикалното им остро говорене от трибуната на парламента или в кулоарите на парламента отдавна е задминато от радикализирането на обществото по простата причина, че хората нямат избор, няма накъде да отстъпват и тръгват напред, за да се защитават. Това е политическият контекст. " (проф. Александър Маринов )
http://epicenter.bg/article/Prof--Aleksandar-Marinov--Ima-simptomi--otnovo-ni-podgotvyat-izmakvane-ot-vlastta/159705/11/0
7
Лека! :happy:

Два примера за фашистко управление на държави.

След войната, през м. март 1946 г. Сталин поема председателството на Съвета на министрите, а също така оглавил Министерството на отбраната. Колегиалност на вземането на решения под ръководството на  Сталин не е съществувала - всички важни решения в управлението на  Съветския съюз са приемани от Сталин еднолично.

На 14 февруари 1934 г. Хитлер издава закон за "Ликвидация на Райхстага", според който участието на Райхстага в изготвянето на закони и управлението се преустановява, и представителствата на областите също се отстраняват.
8
 :shake-1: В този случай си държа на моето мнение , лека вечер  :smile-1:
9
И аз така казвам, но за разлика от теб аз мисля, че там няма истинска демокрация. Там човек може да се казва  както си иска, да се друса с наркотици, да е обратен, но в момента в който започне да работи срещу държавата ще разбере що е то липсата на каквато и да било демокрация.

Няма такава държава в света, която да позволява на някой да работи срещу нея, освен България, за съжаление.
Демокрация има, но тя не означава слободия.
10Участието в съюзи е функция на интересите на страната.
Когато България постигне такава социална система, като тази в САЩ, тогава животът на българите ще е много по-добър.

И аз така казвам, но за разлика от теб аз мисля, че там няма истинска демокрация. Там човек може да се казва  както си иска, да се друса с наркотици, да е обратен, но в момента в който започне да работи срещу държавата ще разбере що е то липсата на каквато и да било демокрация.
Страници: [1] 2 3 ... 10