„Алтернатива за Германия“ измести партията на Меркел на местните избори

Submitted By: Hatshepsut Date: Септември 08, 2016, 14:20:56 Views: 218
Summary: Статия за регионалните избори в Германия, провинция Мекленбург–Предна Померания; автор Александър Александров

„Алтернатива за Германия“ измести партията на Меркел на местните избори

http://www.memoriabg.com/wp-content/uploads/2016/09/3w1489qlowc0.bild_.jpg

Фрауке Петри – лидерът на Алтернатива за Германия (AfD)

Първите официални и неокончателни резултати от изборите за местен парламент днес (неделя) в провинция Мекленбург – Предна Померания в Германия показват следното: Социалдемократите (SPD) – 30.4%, Алтернатива за Германия (AfD) – 21,1%, Християндемократите (CDU) – 19.3% Зелените са на бариерата – 5%.

Дясната партия AfD с 21% от гласовете на избирателите измести партията на Ангела Меркел от второто място в нейния избирателен район и успя след провинция Саксония- Анхалт за втори път да бъде втората по сила партия във федерален парламент.

Тъй като партиите отказват да се коалират с Алтернатива за Германия, при създалата се ситуация има две възможности – правителство на малцинството или тройна коалиция Социал-демократи – Християндемократи – Зелени, стига Зелените да удържат 5-процентната бариера.

Изборите в провинцията, както и тези в Берлин след две седмици, са барометър за настроенията на гласоподавателите за парламентарните избори през 2017 г. Решително за бързата промяна в настроенията на избирателите в Германия сочат резултатите на дясно-популистката партия Алтернатива за Германия (AfD) – смята Die Zeit. С изключение на тази партия, всички останали губят от досегашните си резултати, най-много губят управляващите в провинцията сациал-демократи –минус 5% и коалиционният им партньор в правителството ХДС – минус 3,5%.

Голямо постижение за AfD е, че успя да вдъхне нов живот за демокрацията в Германия – написа репортерът Ханс Юнг в Die Zeit. Десните популисти наложиха един открит дебат за свобода, справедливост и идентичност в страната.

Решенията, които предлага Алтернатива за Германия по най-наболелия проблем за страната – бежанския гласят: строг контрол на границата, съкращаване на социалните помощи за мигрантите, реадмисия.

http://www.memoriabg.com/wp-content/uploads/2016/09/2016-09-04_201644.jpg


http://www.memoriabg.com/2016/09/04/afd-izmesti-merkel-mestni-izbori/


Моят коментар е, че това е една много добра новина, очаквам подобно разбитие и в другите германски провинции, с тенденции за сваляне на Меркел от власт и слагане на край на самоубийствената ѝ политика по въпроса с мигрантите...

Rating: This article has not been rated yet.

CommentsPowered By SMF Articles by CreateAForum.com