Българският националистически форум

България и българите => България => Темата е започната от: Skarlet в Януари 11, 2007, 15:42:39

Титла: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Skarlet в Януари 11, 2007, 15:42:39
Измамени родопчанки отмъстиха на работодател

11 Януари 2007
При условията на нечовешка експлоатация и без заплати, жените просто удариха ключа на фабриката и го скриха

Двайсетина жени от родопското село Белица, община Лъки, показаха на практика как трябва човек да се разправя със самозабравил се работодател. След като са били експлоатирани месеци наред, без да видят и стотинка, те внезапно биват уволнени без обяснения. В отговор заключват машините и не допускат собственика до тях. Казусът се изяснява в момента в прокуратурата.

Собственикът на "Велена-стил" ООД Недялко Найденов наел сградата на затвореното вече училище в с. Белица и наел 20 жени от селото за шивачки през ноември 2005-та. "Работили сме в абсурдни условия - разказва една от жените - Когато е имало срок за поръчките за Америка, сме влизали в цеха в 7 сутринта и сме ставали в 10 часа на другата сутрин. За около час привечер ни пускаха да хапнем нещо и пак над машините. "

След тази офанзива, собственикът отказал да се издължи за времето от май до край на септември миналата година. Общата сума, която трябвало да даде за заплати, е 13 хиляди лева. Вместо това, решил да мести цеха в Пловдив. Проформа предложил на жените да се преместят и те и когато по разбираеми причини отказали, ги уволнил.

След като пъкленият замисъл на работодателя лъснал наяве, жените взели ответни мерки. Те го издебнали, когато идвал да изнася машините от цеха, блокирали входа и не го пуснали. След това сменили патрона на ключалката и поверили новия ключ на кметицата, която отказала да му го предаде. Машините, около 30 на брой, все още стоят вътре в сградата.

 Утре двете страни са поканени да се споразумеят.

http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=2&id=9715

 :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Skarlet в Януари 14, 2007, 16:18:38
Инициативен комитет за защита правата на децата и изпълнителите в кино- и телевизионната индустрия изнесе данни, свързани с експлоатацията на детския труд от страна на "Ню Имидж България" и отказа на ИА "Главна инспекция по труда" да изпълни задълженията си за контрол и санкциониране на нарушителите на закона.

На срещата защитниците на правата на децата огласиха отворено писмо до министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова.
Основните нарушения са свързани с времетраенето на снимачният ден.

Според регламент на Министерството на културата един снимачен ден не трябва да бъде по-дълъг от 12 часа за възрастни и 4 часа за деца, които участват като статисти.
Правилото снимачният ден да продължава 4 часа за деца, се нарушава системно, бе съобщено на брифинга.

Много от родителите на децата са социално слаби и разчитат на хонорара от снимачния ден и затова не протестират, а това позволява на "Ню Имидж" и български чиновници да продължават безхаберието, коментираха от Инициативния комитет.

Децата-статисти трябва да минават през обстоен преглед от специална комисия и тя може да перцени дали те могат да бъдат използвани 4 часа или по-малко.
Снимачният ден не трябва да продължава след 22:00 часа. Това правило системно се нарушава, тъй като един снимачен ден струва скъпо - за снимките на някои филмови продукции цената достига до 250 000 евро.

Другото съществено нарушение е, че за децата не са осигурени необходимите мерки за безопасност, както и елементарни удобства - като съблекални и тоалетни
Децата се използват в сцени с голам риск, организаторите припомних как преди година едно дете едва не загина прегазено от локомотив в района на гара Подуяне.

При снимките за филма " Стрелецът" - с Уесли Снайпс в главната роля, сниман на новият терминал на летище София, децата е трябвало да ходят пеш няколко километра до най-близката автобусна спирка, тъй като все още е нямало изградена инфраструктура.
От инициативния комитет припомниха, че тогава температурите в столицата са били ниски и децата буквално е трябвало „да джапат в калта и кишата километри до автобус 84".

По закон на децата се осигурява придружител на снимачната площадка, тъй като на придружителя се заплаща хонорар, а от "Ню Имидж" гледат да намалият броя на придружигтелите до минимум.
Затова най-чести придружители на децата са техните родители, като за целта компанията е намерила "компромисно рещение" и срещу минимално заплащане родителите също участват като статисти във филма.

От Инициативния комитет за защита правата на децата посочиха пример за драстични нарушения на няколко регламента, станали при снимки на 6,7,9 ноември миналата година в района на " София Ленд".
Първият от тях е бил свързан със забраната да не снима след 22:00 часа, а вторият, че участниците в снимките са били на възраст от 2 до 15 години, макар че закона забранява непълнолетни - тоест ненавършили 16 г. - да не участват в снимки без придружител.

Освен това, подчертаха от инициативният комитет, на нито едно от децата не е било заплатено.
От комитета уточниха, че разполагат и с информация, че всички статисти работят без трудов договор.
Той се подписва едва в деня на плащането, като ако възнаграждението надвишава 160 лв се плащат данъци.

Затова работодателите занижават сумата на хонорарите, макар че сумата която би трябвало да бъде платена на един статист за участие във филмова продукция, е 60 лв.
Искаме на обърнем внимание на министър Масларова и че не се плаща еднакво на всички статисти, тоест заплащането се определя от цвет на кожата.
За деца българи заплащането е 20лв, за мулати 40 лв, за чернокожи 70лв, за китайци 150лв.

Има и един друг интересен момен - така наречените "мъртви души", които фигурират в списъците като статисти, но не присъстват по време на снимките - това се прави най-вече с с афроамериканците, уточниха от Инициативния комитет и подчертаха, че на този произвол трябва да се сложи край.

http://news.ibox.bg/news/id_556869197
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: отец Матей в Януари 14, 2007, 19:59:57
Пак печелбарска история.Като ощипат отвсякъде по малко и се правят милиони.А специално за децата би трябвало някой да ги задължи да наемат автобуси за извозването им.Нищо чудно ако сумата е предвидена в бюджета на филма
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Бай Иван в Януари 14, 2007, 22:04:35
"за китайци 150лв." - Далай, четеш ли? Много ценни кадри. ???
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: отец Матей в Януари 16, 2007, 06:29:37
Разминал му се е един хубав женски бой на тоя тарикат,да им целува ръка и да плаща.
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: pravdolyub в Ноември 09, 2008, 22:32:32
Преди няколко дни гледах по БТВ интервю с бългаските работодатели по въпроса за заплатите на българските работници.Направи ми ужасяващо впечатление изказването на работодателите че заплатите на българите  биле необоснновано високи  в сравнение с трудът който те полагали.Или по точно казано излиза че българте сме мързеливи и не работим,та видите ли  затова заплатите ни трябвало да са много по ниски.За мене това са явни и целенасочени действия за унищожаването на българскта нация която и в момента живее в крайна беднос при цени на стоките които диктуват че за да живее нормално един човек в България трябвв да получава зплата от порядъка на 1000-1500 лв.на месец.Вместо това ние живеем с 500-600лв. на месец и нашите работодатели искат и тях да ни вземат.Както вече е известно работодателите в България са единстенно и само ченгетата на комунистичската "Държавна Сигурност" които в продължение на 18г.имитират демократични промени в България и подлагат на всевъзможен тормоз българският народ за да го отвратят от демокрацията.Така комунистите със спекулативно увеличение на цените и намаляване на заплатите на българите ги докарват до крайна бедност и ги принуждават да продават имтите си на безценица за да оцелеят физически.Така комунистите отново ограбват имотите на българите и ги принуждават да напускат България в борба за физическо оцеляване.И това ако нее геноцид аз не зннам как да го нарека.   
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Севар Вананд в Ноември 09, 2008, 22:42:38
Опитват се да ни изтребят от 1944 година насам. И вече почти са на финала.

А БТВ(коио незнайно защо пишат в логото си b с малка буква и TV с голяма) въобще не ги гледай. Те са едно от помощните средства на този геноцид.
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: pravdolyub в Ноември 09, 2008, 23:28:51
Докога ще търпим тази комуниистическа и антибългарска мафия и пасмина която обслужва чужди интереси вече 60г.и систематично унищожава народът ни.Преди унищожаваше само нтелигенцията ни а сега унищожава поголовно сички българи.Така ли ще стоим и ще гледаме как загиваме?Няма ли да има съд и разстрел за тези национални предатли?
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Nordwave в Август 25, 2009, 19:11:19
Нарушенията, свързани със заплащането на труда, дължимите обезщетения и работа без трудови договори се превръщат в масово допускани от работодателите нарушения. Това потвърди новият директор на Главна инспекция по труда Румяна Михайлова.
Предишният главен инспектор Гълъб Донев подаде оставка и вчера бе освободен от длъжност. Такива нарушения стават все по-чести в последните месеци, явно заради икономическата криза, съобщава БНР, на което се позова "Фокус".  Наблюдава се и друга тревожна тенденция – че нарушенията, освен в икономически дейности, в които традиционно те са преобладаващи и по-голяма част от общия брой на нарушенията (хотелиерство, ресторантьорство, производство на облекло и строителството), те са вече факт и в други дейности като дървопреработването, машиностроене, производство на хранителни продукти.
Преди да се потърси административно-наказателна отговорност за неизплатени заплати се дава възможност на работодателите-длъжници в кратки срокове да отстранят констатираните нарушения и вредните последствия от тях.
Румяна Михайлова каза, че след промените в Кодекса на труда от началото на годината, инспекцията има правомощия да се потърси отговорност от работодателя, ако той не покаже на светло възнаграждението, както и дължимата за него осигуровка.
Проверките в тази връзка продължават и ще са съвместни - на Главната инспекция по труда и Националната агенция по приходите. Тази седмица ще се проверят 180 фирми, за които има данни, че се укриват или бавят заплати, не се плащат осигуровки и данъци, и се работи без трудови договори.
Целта на тези проверки е да се осигури по-бързото и безпроблемно събиране на множество писмени доказателства, касаещи трудовите и осигурителните правоотношения и преустановяване на нарушенията. „Следва санкция за работодателя и тя не е никак малка. Имуществената санкция и глобата са в размер от 10 до 15 000, като при повторно нарушение тя се удвоява”, заяви Михайлова. http://dnes.dir.bg/2009/08/25/news4970556.html
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Франкист в Февруари 12, 2010, 15:32:49
В Троян, пред портала на завода за електромотори „Елма", има всекидневно бдение. Само за половин година стотици работници бяха грубо изритани на улицата, без да им се издължат заплати за месеци наред. Хората идват всеки ден с крехката надежда, че все пак ще получат нещичко от дължимото. И без да разговаряте с тях, само по плакатите, ще ви стане ясно що за бизнесмен е Николай Банев. Или както го наричат в Троян „господин приватизация".

„Ще има ли възмездие за Николай Банев, който в качеството си на собственик на АКБ „Корпорация" доказано е вършил престъпления? Този човек съсипа икономически града ни и обрече хиляди на глад и мизерия", това е мнението на кмета на Троян Минко Акимов.

Градоначалникът признава, че е правил няколко неуспешни опита да се свърже с Банев, за да помогне на хората. „Глезеното парвеню", както той го определя, се крие не в миша дупка, а в луксозните си покои - най-често в Дубай.
„Николай Банев използва като претекст кризата, за да изхвърли на улицата висококвалифицирани специалисти.

Завод „Елма" фалира не заради стагнацията, а заради неговото калпаво управление", заяви за „Акцент" ловешкият депутат от „Атака" Кирил Гумнеров. Той смята, че който е крал, трябва да върви в затвора, който е водил умишлен фалит на фирми - също. „Защото - казва депутатът - това по същество е трагедия не само на останалите без работа и техните семейства, но и за целия регион." Депутатът лично е настоял пред финансовия министър държавата да се намеси и реши проблема. И останал гръмнат, като научил от Симеон Дянков поразяващи факти.

Наглото момче на приватизацията Николай Банев лапва гиганта „Елма" на 8 юни 2000 г. Ха, сега, читателю, ако си прав, седни, ако си пък седнал, хвани се за нещо стабилно - милионерът купува огромния завод с две хиляди работници и специалисти за... 515 хил. лв.! Няма грешка - за половин милион български левчета, колкото сега струва един голям апартамент в столицата. И, представете си, все още Банев не е изплатил от тях на държавата 300 хил. лв.! Е, и ако това не е наглост, здраве му кажете!

Симеон Дянков е заявил, че вече са заведени съдебни дела и е издадена заповед за незабавно изпълнение. Николай Банев превел в края на октомври миналата година нищожните 54 хил. лв. и пак се спотайва. Този път обаче не е намерил покровители, защото съдия-изпълнител е започнал разпродажба на имоти в завод „Елма", за да бъдат набавени останалите 250 хил. лв.

На 29 януари в Троян публично са продадени едноетажна и двуетажна масивна сграда и един апартамент. Ще има още разпродажби. Държавата няма да се остави и ще си прибере парите, а работниците? Ами тях, както се вика, кучетата ги яли - нека мръзнат пред портала и да протестират на воля. Говори се, че вече режат машините в „Елма" и ги продават за скрап.

А тарикатът Банев? Той още преди година е подготвял фалита на завода, защото подава молба да бъде освободен като шеф на управителния съвет. Хитър ход, защото, както се знае, има законова забрана да се заемат ръководни постове от шефове на фалирали предприятия. Още тогава прозорливи троянци пишат в своя градски форум: „Щом бяга, може би ще го фалира" и „Големият мишок Банев бяга от кораба". Прави са били хората, надушвали са поредния умишлен фалит, заквасен от ненаситния коцкар.

„Николай Банев е лаком, но калпав бизнесмен, който се е омотал в стотици далавери и комбинации. Направо е безпомощен като предприемач и кризата му дойде дюшеш, за да има оправдание за своята некадърност. Той повече гледа в деколтетата на манекенки, отколкото в бизнес делата на холдинга. Империята му е пред фалит и една по една икономическите му крепости рухват заради управленската му безпомощност."

Това коментират пред „Акцент" икономически експерти. Според тях досега той е бил крепен от влиятелни държавници и затова агонията му е дълга и мъчителна. Дълга - за Банев, а мъчителна - за стотиците страдалци от фалиращите му фирми. Завод „Елма" е само най-фрапиращият случай.

С ускорени крачки, под мъдрото ръководство на поредната му изгора Евгения, към банкрута крачи и заводът му в Костенец,
който произвежда санитарно-хигиенни хартиени изделия. И там вече са започнали масови съкращения и неизплащане на заплати, които са сигурен предвестник, че кепенците ще бъдат спуснати. Говори се, че с благословията на красивата му съпруга от завода са изхвърлени едни от най-добрите специалисти.

И там има протести със страхови плакати: „Банев и Баневица в затвора!" и „Банев където е влезнал, трева не е поникнала". В градския интернет сайт коментарите за милионерската двойка са убийствени: от „Плейбоят Николай Банев ще продължи ли да си развява байряка и при управлението на ГЕРБ?" до „Докога този некадърник ще съсипва икономиката на България?". Има и пикантни констатации за „управлението" на съпругата му: „Евгения се издига с високо вдигнати крака!". Така е - хората може да са без работа, но не са без очи.

И в Харманли пропищяха от Николай Банев. Там негова собственост е заводът за релета, в който навремето е започнал трудовата си дейност синът на най-младия борец срещу фашизма и капитализма в Хасковско Йордан Банев. И там - протести, и там „големият мишок" не плаща с месеци заплати и според местните хора съвсем скоро ще ударят катинара и на този завод. „Полимери" в Девня - предприятие като кукла, благодарение на управленския размах на Банев е заприличало на музей. Мъртвило и тишина, нарушавана от самотните подвиквания на охраната.

В Хасково кредитният милионер притежава комплекс „Лебеда". Колко обещания, какви красиви перспективи е чертал щедрият Банев: как на мястото на басейна ще вдигне модерна сграда за някакви си 20 милиона, как това ще е огърлицата на града...

Обещава, а нищо не прави, коментират хасковлии. Сега комплексът тъне в разруха и мизерия - дори хората му не получават заплати. А иначе той наистина щедро ръси пари, само че за хазарт - столичен сайт писа, че е профукал само за една вечер 150 хил. лв. в казиното на „Шератон".

Николай Банев и помощниците му от АКБ „Корпорация" са
подсъдими в десетки дела за умишлен банкрут, според експертите, на над сто приватизирани предприятия. Съдебни дела валят за неизплатени заплати на работници и служители в многобройните му фирми. Олигархът е автор на стотици престъпления на трудовото законодателство с неизплатени заплати и невнесени здравни и пенсионни осигуровки.

В Созопол са подадени десетки граждански искове за заграбване на частни имоти и незаконното им ползване. Малко преди изборите миналата година областният управител на Добрич Ердинч Хаджиев направо подари на семейство Баневи 300 дка терен, върху който е изграден техният курорт „Русалка". Депесарят отписал земята от Държавния горски фонд, която е била част от територията на Ловното стопанство в Балчик.

Как му се е отплащал Банев, не е ясно, но само месец след това той продава декарите и гушва лесни хилядарки. Точно и далавераджийски, в познатия Баневски стил. Да припомняме ли за сливенския „Декотекс" - също свидна рожба на олигарха Николай Банев? Името на тази фирма е свързано с един от най-големите съдебни скандали у нас. Толкова голям, че предизвика дори намесата на САЩ.

Там Банев и неговите ортаци прецакаха американски инвеститор и му взеха дела чрез съдебни машинации. В битка за правдата се хвърли посланикът на Щатите Ейвис Боулън, ама напразно, и неговият сънародник пи една студена вода.
Покрай всичките си начинания Банев решава да се впусне и в бизнеса със самолетни превози чрез фирмата за ВИП въздушни полети „Бизнес еър".

Първоначалната инвестиция на Банев и съдружниците му е в два 7-местни самолета „Чесна Ситейшъл". Както във всяко свое начинание, Банев съвсем скоро се проваля и тук. Оказва се, че олигархът взима двата самолета, но забравя да плаща лизинговите вноски.

В резултат на това фирмата търпи загуби и като наказателна мярка си прибира единия от самолетите. Пилотите, наети от Банев, също скоропостижно напускат фирмата му и поемат на Запад да работят срещу редовно заплащане. Стига се дотам, че съдружниците му в самолетната авантюра, ужасени от неговото поведение, се събират на общо събрание и го изхвърлят от фирмата с пълно единодушие. Те, за разлика от държавата, която явно е неспособна да се справи със самозабравилия се новобогаташ, бързо решават казуса и компанията е спасена от фалит.

Иначе Евгения и Николай си падат по показния светски живот.
Парвенюшки демонстрират луксозни коли и яхти. Тяхна е най-богатата сватба в България за всички времена - върхът в разточителното пръскане на пари. През август работниците от троянския завод „Елма" се вайкат дали ще получат заплати, а Банев ръси с потни шепи стотици хилядарки за 50-годишния си юбилей в „Русалка". На купона са били почти всички светски милионери, а разгулът и вакханалията са били безгранични. Горе-долу по същото време майка му Мария скандално втрещи цяло Хасково, защото пазарувала... без да плаща. Какво да се прави - генетично увредена фамилия.
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Катерина в Февруари 19, 2010, 06:29:21
Не се е провалял. Разберете, това се прави нарочно. Д гърмят бушони, хората да се вбесяват на някой сульо, но за днего кой дърпа конците...Прави се нарочно.
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Death angel в Февруари 19, 2010, 09:45:28
Права си, той ако беше толко тъп никой не би му дал парите.
Явно това се прави с някаква цел.
Няма нормален бизнесмен да вземе предприятие само за да го фалира.
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Panzerfaust в Февруари 19, 2010, 16:00:10
Няма нормален бизнесмен да вземе предприятие само за да го фалира.
Въпросът е - нормален бизнесмен ли е Банев? Струва ми се отговора е не! Неговото състояние не е получено в резултат на успешно управлявани активи, а просто му е дадено на тепсия. Всъщност много от комунистическите бизнесмени не прокопсаха имено заради това - дадоха им пари и производствени мощности, но нямаха качества. А тези, които успяха да завъртят успешен бизнес го дължат главно на факта, че ги уреждат с държавни поръчки, също поради връзките с руската олигархия и защото имат протекции да източват програми като "Фар" или "Сапард" например.
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Катерина в Март 03, 2010, 20:39:56
Фаусте, така изглежда. Не са толкова тъпи, колкото се изкарват. Така по-лесно се краде. Не съм виновен, просто съм загубен. Не, нема да мине. Крадльовци са, но аз пак казвам, те не работят само за себе си, зад гърба им има други, тези са само за параван. Карат скъпи коли, водят луксозен живот и хората ги мразят, не виждайки изобщо истинските виновни. И не търси даже...!
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Петкан в Март 03, 2010, 20:58:52
Няма нормален бизнесмен да вземе предприятие само за да го фалира.
Въпросът е - нормален бизнесмен ли е Банев? Струва ми се отговора е не! Неговото състояние не е получено в резултат на успешно управлявани активи, а просто му е дадено на тепсия. Всъщност много от комунистическите бизнесмени не прокопсаха имено заради това - дадоха им пари и производствени мощности, но нямаха качества. А тези, които успяха да завъртят успешен бизнес го дължат главно на факта, че ги уреждат с държавни поръчки, също поради връзките с руската олигархия и защото имат протекции да източват програми като "Фар" или "Сапард" например.
Всички такива "приватизатори" и техните покровители,които уж водят България по някакъв "естествен" начин на капиталистическо развитие са измамници и престъпници.
Ако имахме нормално правосъдие,всчки тези "баневци" щяха да са в пандиза,заедно с "маджовци" и тям подобни изчадия от разни партии и партийки.
Тези ***** внушиха на доста хора,че това,което днес е в България е в резултат на "прехода",а самия този преход се оказа един дълъг,ама безкрайно дълъг кол,който продължава да ни влиза в задника,а ние се надяваме,че ще му дойде края.
В "Жерминал" имаше нещо,което ми хареса...откъснаха топките на един изедник.
Черен к"р за тези,които ебават всинца ни с дела и думи!Анатема!
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: saso в Март 04, 2010, 16:05:25
Банев го познавам долна пияница и е психично болен.Всичките му пари са от баща му Ген.Банев!
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: snayperi в Ноември 22, 2010, 19:59:36
   И работодатеската мафия в България е част от цялостната комунистическа мафия създадена от комунистическите тайни служби през послдните 20г.Задачата която изпълнява работодателското звено на комунистическата мафия е да постави в крайна мизерия българите в условията на ужким демокрация като по този начин хем ги настройва срещу демокрацията,хем утиват повече пари в партийните централи на всички комунистически партий с различни цветове в България.От партийните централи парите се препращат зад граница и с тях се финансират комунистически ядра в чужбина които съществуват още от времето на студената война и имат за задача да обхванат и поставят под контрол емигрантите от социалистическият лагер в чужбина.

   Тези пари са нужни и за подкупи на западни политици и икономисти чрез които на запад да се прокарват закони удобни на комунистите или да се предизвикват икономически кризи като тази последната световна икономическа криза които целят икономическото отслабване на запада  източване на капитали от западната икономика към различни еврейски и коминистически световни организации.Така комунистите удрят с един удар два и повече "заека".

   Разбирасе комунистът не се интересува от проблемите на българина и от това че крайната бедност в която го поставят го довежда до невъзможност да изхранва семейството си и го принуждава да напусне страната или да не прави повече от едно дете което от своя страна създава и задълбочава демографската криза.Така комунистите както винаги поставяйки партийните еврейско-комунистически интереси над българските национални интереси реално унищожават българската нация съвсем съзнателно като в сметките им влиза и рапродажбата на българската територия но след като вече на нея няма българи.Хитър и коварен,многопосочен план водещ всъщност към унищожението на България и българите.

   Отношението на работодателите към българските работници като към домашен добитък е във всъщност отношението на евреите към всички които не са евреи.Картелните споразумения между работодателите за ниски заплати на работниците и високи цени на некачествените стоки които предлагат на  вътрешният ни пазар са всъщност не картелни споразумения а нареждане на комунистическите тайни служби под чиято власт е и политиката и икономиката и всичко в страната ни.

   По този начин комунистите държейки в крайна бедност българите ги държат и в робско послушание и подчинение.Не забравяйте че един крайно беден и гладен човек е готов на всичко за да оцелее и е готов и на престъпления и на предателства и на всякаква мерзост особенно ако има и семейство.Бидейки богати с откраднатите от нас пари комунистите и държейки нас в крайна бедност те си гарантират власта напълно защото така българите нямат сили да се съпротивляват на комунистическата тирания която им налагат и просто напускат страната и България се обезлюдява от българи.

   Турците и циганите живеят добре лансирани от външни правозащитни организаций и те допълнително източвайки парите от нашите данъци които вече възлизат заедно с таксите и усигуровките на една-трета част от и без това мизерните доходи на българина успяват добре да оцеляват в България а българите бидейк бесзащитни в ръцете на комунистите просто нямат никакъв шанс.За оправдание пред света и като психологическа репресия върху българите,комунистите непреекъснато натякват на работниците си и тръбят във всички посоки че българинът бил мързелив и не можел да работи качествено и за това не заслужавал повече пари и по-голяма заплата.Интересно е как българите които емигрират и работят в чужбина,работят качествено и западните работодатели са доволни от българският работник а когато са тука и преди да емигрират в чужбина българите са мързеливи и не работели.Това е меко казано странно и реално нелогично.Просто комунистите използват психологическа тактика на смачкване на достойнството,самочувствието и психиката на българите за да не искат българите по-големи заплати.

    Така работодателската мафия в България като част от цялостната комунистическа мафия работи за унищожаването на българската държава,на България и на българската нация.

 Много хитър комунистически трик за манипулация от страна на комунистическата-работодателска мафия в България е трикът на комунистите-работодатели да ви внушат че те са ви добри приятели и на приятелски начела да не им искате пари за заплати.Или накратко казано видиш ли ти си ми приятел и понеже сме приятели ми работи без пари.Хитър и ловък трик където при по-наивните се получава до момента в който по-наивните огладнеят дотолкова че започват да се питат как при толкова много приятели все съм гладен и разбира че с голо приятелство стомах не се пълни и се появява реалната опасност "приятелите"-комунисти да те уморят от глад в името на доброто-безплатно приятелство от което те забогатяват а ти все повече обедняваш.Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Петкан в Декември 09, 2010, 09:46:17
   И работодатеската мафия в България е част от цялостната комунистическа мафия създадена от комунистическите тайни служби през послдните 20г.Задачата която изпълнява работодателското звено на комунистическата мафия е да постави в крайна мизерия българите в условията на ужким демокрация като по този начин хем ги настройва срещу демокрацията,хем утиват повече пари в партийните централи на всички комунистически партий с различни цветове в България.От партийните централи парите се препращат зад граница и с тях се финансират комунистически ядра в чужбина които съществуват още от времето на студената война и имат за задача да обхванат и поставят под контрол емигрантите от социалистическият лагер в чужбина.

   Тези пари са нужни и за подкупи на западни политици и икономисти чрез които на запад да се прокарват закони удобни на комунистите или да се предизвикват икономически кризи като тази последната световна икономическа криза които целят икономическото отслабване на запада  източване на капитали от западната икономика към различни еврейски и коминистически световни организации.Така комунистите удрят с един удар два и повече "заека".

   Разбирасе комунистът не се интересува от проблемите на българина и от това че крайната бедност в която го поставят го довежда до невъзможност да изхранва семейството си и го принуждава да напусне страната или да не прави повече от едно дете което от своя страна създава и задълбочава демографската криза.Така комунистите както винаги поставяйки партийните еврейско-комунистически интереси над българските национални интереси реално унищожават българската нация съвсем съзнателно като в сметките им влиза и рапродажбата на българската територия но след като вече на нея няма българи.Хитър и коварен,многопосочен план водещ всъщност към унищожението на България и българите.

   Отношението на работодателите към българските работници като към домашен добитък е във всъщност отношението на евреите към всички които не са евреи.Картелните споразумения между работодателите за ниски заплати на работниците и високи цени на некачествените стоки които предлагат на  вътрешният ни пазар са всъщност не картелни споразумения а нареждане на комунистическите тайни служби под чиято власт е и политиката и икономиката и всичко в страната ни.

   По този начин комунистите държейки в крайна бедност българите ги държат и в робско послушание и подчинение.Не забравяйте че един крайно беден и гладен човек е готов на всичко за да оцелее и е готов и на престъпления и на предателства и на всякаква мерзост особенно ако има и семейство.Бидейки богати с откраднатите от нас пари комунистите и държейки нас в крайна бедност те си гарантират власта напълно защото така българите нямат сили да се съпротивляват на комунистическата тирания която им налагат и просто напускат страната и България се обезлюдява от българи.

   Турците и циганите живеят добре лансирани от външни правозащитни организаций и те допълнително източвайки парите от нашите данъци които вече възлизат заедно с таксите и усигуровките на една-трета част от и без това мизерните доходи на българина успяват добре да оцеляват в България а българите бидейк бесзащитни в ръцете на комунистите просто нямат никакъв шанс.За оправдание пред света и като психологическа репресия върху българите,комунистите непреекъснато натякват на работниците си и тръбят във всички посоки че българинът бил мързелив и не можел да работи качествено и за това не заслужавал повече пари и по-голяма заплата.Интересно е как българите които емигрират и работят в чужбина,работят качествено и западните работодатели са доволни от българският работник а когато са тука и преди да емигрират в чужбина българите са мързеливи и не работели.Това е меко казано странно и реално нелогично.Просто комунистите използват психологическа тактика на смачкване на достойнството,самочувствието и психиката на българите за да не искат българите по-големи заплати.

    Така работодателската мафия в България като част от цялостната комунистическа мафия работи за унищожаването на българската държава,на България и на българската нация.
Цитат
"...Просто комунистите използват психологическа тактика на смачкване на достойнството,самочувствието и психиката на българите за да не искат българите по-големи заплати..."

В същото това време съмнителни индивиди като директорката на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева получават годишна заплата от 60 000 лв за нещо,което изобщо не могат да свършат като хората и не заради това,че не го искат,а само заради това,че са необразовани за тази цел.
Спомням си и за някакъв си Меликов от "Информационно обслужване" по времето на правителството на Станишев,който е получавал заплата от 8000 лв на месец...
Като тези двамата(Илиева и Меликов) има хиляди и заради това няма да има пари за заплати,пенсии и социални нужди.
В крайна сметка всеки човек трябва има някакъв морал,отличаващ го от маймуната.
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: omerzen в Декември 09, 2010, 10:23:12
Разбира се. Ние сме уникален пример в света. У нас всеки си има мафия. Всяка обществена прослойка си има мафия. Има политическа или партийна мафия, имаме си циганска мафия, турска мафия, фармацевтична мафия, даскалска мафия, дори и докторска мафия. Да не говорим пък за енергийните, митничарските и магистратските мафии. Не можем да ги изброим всичките.
Само онеправданите и обикновени българи нямаме мафия. Щото нямаме кого да ограбваме.
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Франкист в Декември 09, 2010, 10:28:25
Разбира се. Ние сме уникален пример в света. У нас всеки си има мафия. Всяка обществена прослойка си има мафия. Има политическа или партийна мафия, имаме си циганска мафия, турска мафия, фармацевтична мафия, даскалска мафия, дори и докторска мафия. Да не говорим пък за енергийните, митничарските и магистратските мафии. Не можем да ги изброим всичките.
Само онеправданите и обикновени българи нямаме мафия. Щото нямаме кого да ограбваме.

Аз защо си нямам мафия.... sadsmile

Айде и ние да си направиме мафия,само трябва да измислиме каква далавера ще направим,щото аз лично не се сещам.

п.п.Може да правим фейк израелски знамена и да ги продавам на палестинците да ги горят.
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Губернатора в Декември 09, 2010, 10:30:59
Шизофренията не прощава. Я ми обясни, защо не ми даваха да отида да се изпикая в Майка Америка (по време на работа, след това можех и да се насера). Такива примери мога да ти дам и за хора работели в демократична западна Европа. Защо чуждите работодатели, европейци и демократи, ни експлоатират, те част от комунистическата мафия ли са?

Кога и къде е имало демокрация, че някой да ни настройва срещу нещо, което никога не е съществувало?! Обади се на губернатора на 51-вия щат, той ще ти обясни и може да те уреди да се снимаш в някоя серия на стъклен дом, че и там да громиш комунисти :-D

п.п. Да живее демокрацията, да живее братския Европейски съюз и Съединенити амирикански щати!!! И НАТО!
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Губернатора в Декември 09, 2010, 10:32:17
п.п.Може да правим фейк израелски знамена и да ги продавам на палестинците да ги горят.

Може и палестински знамена да направим и да ги продаваме на евреите да ги горят. Само да не ни набара комунистичката мафия, че ще ни вземе бизнесо :-D
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: omerzen в Декември 09, 2010, 10:42:10
Аз защо си нямам мафия.... sadsmile
Айде и ние да си направиме мафия,само трябва да измислиме каква далавера ще направим,щото аз лично не се сещам.
п.п.Може да правим фейк израелски знамена и да ги продавам на палестинците да ги горят.
:-) Ами не можем да си направим мафия щото от всяко дърво свирка не става или за всеки влак си има пътници.
Ако все пак успеем, веднага ще се изпокараме (типично по български). Пък и както вече казах няма кого да ограбваме.
А за бизнеса с еврейските знаменца не съм сигурен ..... Ами случайно ако потръгне мутрите ще ни надушат, ще ни начупят главите с бухалките и ще ни вземат печелившия бизнес.
Тъй че ...... мани, мани!
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: penko в Декември 09, 2010, 21:17:17
Пенсии ще видим  на  кукуво  лято  .
Здравните осигуровки  не отиват  за  здраве .
Работодателската  мафия  закон  не  я  хваща  .
Синдикати  няма .
Полиция  няма .
Съд няма .
Държава  няма ........  То на тази  територия  освен ТВ.СКАТ другo  хубаво  нещо  има ли ?  

Не ли е време да стягаме куфарите .  :-k  Ами  то и в чужбина можем  да си  гледаме СКАТ .  ;-)
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: FKM3 в Декември 12, 2010, 19:13:08
Ако имате желание за борба с гадовете,приемам членове на клуба.Пишете направо на скайпа ми tanev.i.
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Hatshepsut в Юли 31, 2012, 21:53:34
Забременяваш, уволняват те

Една пета от българките, чакащи деца, са останали без работа

(http://85.14.28.164/d/images/photos/0165/0000165179-article2.jpg)
Бременните българки са масово уволнявани и защото не знаят правата си.
Снимка: Булфото

Уволненията на бременни жени у нас е достигнало плашещи размери. Проучване на Глобалния алианс за защита на детското здраве и естественото хранене в България е показало, че близо една пета (19%) от бъдещите родилки са останали без работа.
 
 Според допитване на организацията, цитирано от БТА, приблизително същият е делът на майките, които заради неразбиране от страна на своя работодател са били принудени да прекъснат кърменето на бебето си и да се върнат на работа.

 Бременните стават жертва на некоректните работодатели и поради факта, че не знаят правата си.

 „Над 75% от участниците в проучването не познават добре социалните закони в България, а близо 50 на сто от майките не са наясно изобщо с правата си”, изтъкна доц. д-р Мариела Нанкова, която координатор на алианса.

 По думите й над 20 на сто смятат, че законите не са им помогнали при възникнали проблеми.

 Над 80 на сто от анкетираните се доверяват най-вече на семейството си.

 Едва 18% разчитат на социалните мрежи, отбеляза Нанкова.

 От Глобалния алианс за защита на детското здраве настояват Международният кодекс за защита на кърменето да бъде приет като национален закон.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/07/31/zabremeniavash-uvolniavat-te.165179#13437602201561&if_height=376
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Боил в Август 01, 2012, 14:38:16
Алчни работодатели засилват геноцида срещу българите


Стряскащи данни бяха изнесени тези дни от Глобалния алианс за защита на детското здраве и естественото хранене в България. Според проучване на организацията, 19% от жените в България са уволнени, защото са забременели! Приблизително същия е делът и на майките, които заради неразбиране от страна на своя работодател са били принудени да прекъснат кърменето на бебето си и да се върнат на работа! Последното също не е за подценяване, тъй като има рискове сериозно да навреди на детското здраве.

Всеки от нас е наясно колко трудно се живее днес. Още по-трудно е, когато гледаш или очакваш дете или деца. А представете си, какво и е на една бременна жена, останала без работа в момент, когато най-много се нуждае от сигурен доход и подкрепа! Вместо да получи помощ и подкрепа и се създават купища проблеми и грижи. При това в момент, когато е важно да пази здравето си и да избягва стреса. Ако и доходите на семейството са ниски, то на практика, самото здраве и живот на детето се поставят на карта! И това, заради печалбарството на някой лумпенизиран егоцентрик, оказл се работодател, по стечение на обстоятелствата.

Подобни действия не само са неморални, защото се злоупотребява с беззащитни жени в момент, когато са най-уязвими. Те са и престъпни, защото при по-бедни родители, застрашават здравето и живота на децата. Но действията на подобни работодатели са престъпление, не само срещу личността на майката и детето ѝ. Те са престъпление и срещу нацията. Подобна практика, прилагана толкова масово, силно застрашава репродуктивните възможности на нацията! Ако една жена знае, че ще бъде уволнена ако забременее и ще изгуби доход, на който разчита за оцеляването си (да днес в България, хората са докарани буквално до оцеляване), то какъв е стимулът и да има деца? По своята същност, тези действия спомагат геноцида над българите!

Но защо се случва това? Кои са тези работодатели, които с алчността си нанасят такива вреди? И защо не им се търси сметка? За да отговорим на тези въпроси, трябва да се върнем малко назад във времето. Всичко започва с построяването на капитализЪма у нас от хора, верни на Партията. Заграбената народна пара е раздадена на различни измекяри и „наши хора”, създадени и формирани от БКП. Така бивши комсомолци, доносници, натегачи и ибрикчии, изведнъж стават бизнесмени и капиталисти от различен ранг – от дребни, до олигарси. Това са много от новите работодатели. Хора без трудов стаж, много от които само със средно образование, нямащи идея от това, как се прави бизнес. Малко по-късно, към тези редове ще се присъединят и мутри, легализирали бизнеса си. Тази шайка от видели се в пари полу-идиоти и откровени дебили, съобразно своите „морални” принципи, започва да прилага капитализма в най-дивашката му и хищна форма. Структурата на тези фирми и предприятия си остава чисто комунистическа – издигат се, не можещите, а подлизурковците и доносниците. След това навлиза и интернационалният едър капитал. Огромните наднационални корпорации, които спазват перфектно законите, там където има силни държави, се държат като експлоататори и колонизатори, там където държавнност, корупция и мафия са се сляли (в случая България). От ситуацията се възползват и по-дребни чужди експлоататори от съседни държави – всички знаем за робските условия в шивашки цехове, държани от гърци и други иноземци. Къде тогава е държавата? Ами държава, в истинския смисъл на думата, просто няма. Има я управляващата върхушка, раздала парите на „наши хора”,  създала мафията и вземаща тлъсти суми от чужди „инвеститори”. Тя няма да защити правата на българите, защото има сериозен финансов интерес от настоящето положение.

Тук трябва да кажем, че има и честни и почтени работодатели в България, които продължават да се борят с абсурдите на системата и които на пук на всичко, правят бизнес и създават нормални условия на труд за българите. Но за съжаление, най-вече и заради самата система, тези хора са значително по-малко.

Тук идва въпросът, какво да се прави? Единствената възможност за хората в такава ситуация е да се самоорганизират. Не е нещо, което става лесно или бързо, но друг път няма. Нормалните хора сами трябва да защитават интересите си организирано, защото друг няма да го направи. Както отрепките и престъпниците могат да се организират в групи по интерес, така трябва да го направят и всички честни и почтени българи. От това буквално зависи оцеляването ни. В някаква степен, това започва да се случва, но има още много какво да се желае. Преодолее ли се атомизацията и действаме ли единно и целенасочено, държавата отново ще се върне в ръцете на нацията и ще започне да функционира по предназначение. Тогава и децата ни ще са защитени и ще се радват на спокойно детство.

Най-голямото богатство на една нация са децата. И когато шепа лумпени и алчни безхаберници застрашават това богатство, а по този начин и самото бъдеще на нацията, идва момент, когато ще им бъде търсена сметка. И този момент е по-близко, от колкото предполагат. А най-строгите наказания, винаги са били за тези, които посягат на жени и деца.

 http://bgns.net//алчни-работодатели-засилват-геноцид/  (http://bgns.net/%D0%B0%D0%BB%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B4/)
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Индивидуалист в Август 26, 2012, 14:34:17
Какво общо имат с нормалния човек такива богаташи? Работодатели били....
Зверове са.
Но възмездие ИМА.
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Tiesto в Август 27, 2012, 15:30:25
Веднага обеснявам, има търговци на дребно, на средно ниво, на едро, корпоративни търговци, всеки според възможностите му, спроед това какво е учил, какво е работил, какво е специализирал, колко му е стажа към американските компании и т.н и т.н.

А тези сайтове на държавните служби направо ги забравете, 2012 година е, не е 1989-та. какъвто дизайн, концепция и актуалност имат към днешна дата. Както се вижда добре само полуидиоти дизайнири могат да направят подобни накадърни сайтове, вероятно бавноразвиващите им компютърни специалисти от ЕБАН.
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Индивидуалист в Август 27, 2012, 16:37:14
Веднага обеснявам, има търговци на дребно, на средно ниво, на едро, корпоративни търговци, всеки според възможностите му, спроед това какво е учил, какво е работил, какво е специализирал, колко му е стажа към американските компании и т.н и т.н.

А тези сайтове на държавните служби направо ги забравете, 2012 година е, не е 1989-та. какъвто дизайн, концепция и актуалност имат към днешна дата. Както се вижда добре само полуидиоти дизайнири могат да направят подобни накадърни сайтове, вероятно бавноразвиващите им компютърни специалисти от ЕБАН.
Проблема не е в сайта...
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: penko в Август 27, 2012, 18:02:33
    :sad-1:   България  все  още  няма  качествен  интернет  камо  ли  компютри  а  ти  търсиш  ЕЛЕКТРОННО  ПРАВИТЕЛСТВО  а  бе  тука  още  си  живеем  в  18  век  с  конските  каруци  по  улиците  .

Тиесто  при  вас  в  Америка  има  ли  услуга  доставка  на  бърз  или  бавен  интернет ????????????
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Hatshepsut в Ноември 29, 2014, 06:24:31
Фирми тормозят служителки: 700 лева, акo забременееш

Жена загубила бебето си заради стреса, на който била подложена от работодателя си

(https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201411/20141121.morqujoeat.jpg)

Фирма задължава служителките си да плащат 700 лева обезщетение, ако забременеят. В трудовите им договори е записана специална клауза, според която в случай на майчинство те дължат обезщетение на работодателя си. Това е един от многото сигнали в Комисията за защита от дискриминация за тормоз от страна на шефове към бъдещи майки. Жена дори се оплакала, че загубила бебето си заради стреса на работното място и натиска да напусне, който й бил оказан, след като се разбрало, че е бременна. Фирма пък започнала да наема на работа само жени над 50 г., тъй като нямало "опасност" да забременеят.
Пловдивска фирма задължава служителките си да плащат 700 лева неустойка, ако забременеят, съобщава "Телеграф". Скандалната клауза е включена в трудовите им договори, а за казуса е сезирана Комисията за защита от дискриминация. Сигналът е подаден от млада жена, която кандидатствала за работа във въпросната фирма и след като преминала обучение, й бил предложен договор със заплата от около 500 лева. Тя била готова да го подпише, но една от клаузите я втрещила - тя гласяла, че ако служителка на фирмата забременее след постъпването си, дължи на работодателя обезщетение от 700 лева. В крайна сметка жената се отказала да работи във въпросната фирма. Не се явила на заседанието на Комисията по дискриминация по казуса и преписката била прекратена поради недостатъчно доказателства.

Това обаче далеч не единственият случай на лошо отношение на работното място към бъдещи майки. В момента антидискриминационната комисия разглежда фрапиращ сигнал на жена, работеща в кафене, която била подложена на тормоз, след като забременяла. Жената карала трудна бременност, представяла болнични листове на шефката си, които не били приемани. Оплаква се, че я карали да подаде молба за напускане, следвали заплахи по телефюна, казвало й се, че няма полза от нея. Заради неприятностите жената влиза с високо кръвно в болницата, което според нея се е отразило фатално на детето. Ден след раждането то умира.

Друга жена пък се оплакала, че фирма отказва да я вземе на работа, защото била на 30 години и имало "опасност" да забременее и да има дете. Дружеството имало нова политика - да се назначават само служителки над 50 години.

Комисията по дискриминация е наложила глоба на управителка на пловдивска фирма заради тормоз над нейна подчинена, чакаща дете. Преди да стане ясно, че е бременна, служителката се ползвала с доверието на шефката и била ценена като кадър. След като обявила, че ще става майка, обаче всичко тръгнало наопаки. Променили условията й на труд, управителката не й разрешавала обедна почивка, подложена била на тормоз и незачитане като пълноценен служител. Накрая се стигнало и до уволнението й с мотив, че не притежава необходимите качества за работата. Последвал стрес, който се отразява и на бременността й, като на няколко пъти има риск за загуба на бебето.

Мобилен оператор също е бил глобен след поредица оплаквания от негови служителки, които били лишени от социални придобивки, след като се върнали от майчинство. На една от тях дори заплатата била намалена. На компанията са направени предписания да не ощетява майките и те да получават равностойно възнаграждение с останалите служители.

https://www.blitz.bg/ (https://www.blitz.bg/news/article/303847)
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Индивидуалист в Декември 09, 2014, 10:44:00
Изроди
човекът не е смятан за човек
от години го повтарям

заради парите и алчността
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Hatshepsut в Ноември 17, 2016, 17:47:15
Русенски „бизнесмен“ проплака: Свършват баламите да ми работят за 650 лв

(https://frontalno.com/wp-content/uploads/2014/07/mart_iordanov-1024x575.jpg)
Мартин Йорданов се афишира като собственик и управител на шивашката фирма „ТОП МЕН“, но по документи собственикът е друго лице

Местните медии отразиха през седмицата инициативата на русенския шивач и „бизнесмен“ Мартин Йорданов за почти комунистическа организация на производството в града. Общината, „партията“ и „бизнесмените“ да се съберат и да се уговорят как да решат проблема с липсата на квалифицирана работна ръка. Също като по времето на комунизма, по идеята на Йорданов, трябва да се създаде някакъв център, който да решава битовите и социалните проблеми на шивачките и техните семейства – къде да работят мъжете им, как да се транспортират до работа хората, къде да ходят на детска градина или училище децата им, как банките да им отпускат жилищни кредити или да им се намират евтини квартири и т.н.

И също, като по времето на комунизма – заплащането на труда да си остане символично и мизерно. Но какво значение има – нали всичко се прави по социалистически „в името на работника“! „Бизнесменът“ Йорданов е изчислил, че може да плаща по 650 лв на месец за квалифицирания труд на една шивачка, като дори без да му мигне окото признава, че някои от колегите му „бизнесмени“ в шивашкия сектор обичайно плащали два пъти по-малко за същата работа.

650 лв за квалифициран труд в България днес означават само едно – бедност и мизерия. Дори и дума не може да става за някакво свързване на двата края. Поради този печален факт съвсем естествено е налице голямо текучество на кадри и хронична липса на квалифицирана работна ръка. Но „бизнесменът“ Йорданов има решение на въпроса. Неговото верую, изразено пред услужливите и безкритични медии и подкрепено от Община Русе, в лицето на кмета Пламен Стоилов, е просто. След като на русенци не им се работи за 650 лв – да си гледат работата. Ей я, на – София или направо терминала на летището и да вървят на запад да работят за хиляди евро същата работа. Ние ще си внесем работна ръка от най-затънтените и бедни краища на страната, а ако не стане – може да се мисли за китайци или виетнамци. И докато „бизнесменът“ Йорданов и кметът Стоилов умуват как да променят демографията на Русе, кадрите на шивашката промишленост наистина изтичат от града. Такова е положението и в другите сфери на местната икономика.

(https://frontalno.com/wp-content/uploads/2014/07/richmart.jpg)
Заплатата от 650 лв на една шивачка струва по-малко от цената на едно сако, предназначено за българския пазар и произведено във фирмата на „бизнесмена“ Мартин Йорданов

Легенди се носят за бума на шивашкия бизнес в Русе през 90-те години. Историята е за десетки милиони левове. Почти зад всеки шивашки бос, с много малки изключения, има по няколко собственици на червени куфарчета с пари от заграбеното от комунистите преди 10 ноември 1989 г. От другата страна стоят мизерни заплати, тежки условия на труд, стотици нарушения на трудовото законодателство, откровени кражби на труда на работника от страна на т.нар. „бизнесмени“. И ако това е представата им за правене на „бизнес“, то тогава Мартин Йорданов не бива да се чуди защо му бягат добрите работници и защо не може да си намери техни заместници. Достатъчно е да питате Гугъл за „шивашки фирми в Русе“ и да прочетете стотиците оплаквания по форумите от унижени и уволнени бивши работници.

„Бизнесменът“ Йорданов е представен от медиите като собственик и управител на „ТОП МЕН“ ЕООД. Справка в търговския регистър обаче показва друга картина. Едноличен собственик и управител на фирмата е друг човек, вероятно негов роднина. Защо това е така и какви далавери се крият под повърхността, един господ знае. Можеш ли да се афишираш като собственик на бизнес, а по документи да нямаш нищо общо с този бизнес?

Впрочем, явно заради влошената си репутация „ТОП МЕН“ отскоро се подвизава под бранда „Ричмарт“. Срещу обещаните заплати от 650 лв на месец стоят цените за българския пазар на мъжките костюми от 469 до 1 174 лв за бройка или саката от 328 до 714 лв за бройка. На какви цени във валута се реализира продукцията на ишлеме за чужбина, вероятно е търговска тайна.

Всеки може да си представи, ако една добра шивачка шие по 100 сака на месец и тези сака са с цена около 100 лева – тогава се реализира приход от 10 000 лв. Ще излезе вярна приказката, че печалбата на собственика е около или повече от 50%. Т.е, ако махнем материалите, заплатите (650 лв), режийните, транспорта и реализацията – една добра шивачка може да „снася“ до 5 000 лв на месец на своя работодател като печалба. 100 шивачки по 5 000 лв – ето ти ги половин милион на месец. Животът, вероятно, е друг с няколко милиона на година в джоба. А тези дето се бъхтят за по 650 лв или по-малко на месец, по идеята на „бизнесмена“ Йорданов и кмета Стоилов, те подлежат на смяна с хора от „по-дълбоката провинция“.

По някакъв необясним начин бизнесът на Мартин Йорданов се представя и като собственост на фирма „Ричмарт“ ЕООД. Това е дружество с капитал 2 /два/ лева и отново е собственост на друго лице.

Брандирането е един тарикатски трик и на друг известен русенски шивач – фирмата „Аристон-С“ ООД. Почти като в сюжета на култовия сериал „Шменти-капели“ италианите от „Бобо Зандер“ се оказаха стопроцентови българи. Справка за търговските марки в специализирания сайт trademark.markify.com показва, че собственик на „Bobo Zander” е „Аристон-С“ ООД със седалище бул. „Липник“ 121 в Русе.

Зад тази търговска марка стои един уебсайт bobozander.it, в който няма нищо интересно. По-интересното е, че сайтът е регистриран на името на Николай Синабов – син на собствениците на „Аристон-С“ Борис и Стефка Синабови. Освен измислени картинки и приятна музичка посетителите на сайта на „италианската луксозна модна марка“ вероятно ще забележат, че липсва каквато и да е контактна информация. Чудесен „корпоративен“ сайт, който няма нужда да предостави информация за местоположението на магазини или офиси на евентуални клиенти или бизнес партньори. Няма телефони, факс, е-мейл. Това е така, защото в Италия никой не е чувал за „Бобо Зандер“.

Единственото място на света, където „модни“ облекла на „италианската“ марка могат да се закупят, е България. „БОБО ЗАНДЕР“ се представя у нас като „висша мода“, едва ли не от миланските подиуми, а всъщност става дума за най-обикновена конфекция от Русе.

Това е и нивото като цяло на русенските шивачи-“бизнесмени“. Обичат да се изявяват като „модни светила“, а всъщност са едни най-обикновени дребни тарикати, собственици на манифактури за евтина конфекция.

Цинично, хората, като „бизнесмена“ Мартин Йорданов, получават потупване по рамото от кмета и местната власт, а медиите угоднически отразяват „благородните“ им инициативи и загрижеността на бизнеса за липсата на квалифицирана работна ръка. Но ако „бизнесменът“ Йорданов забрави за миг лакомията и алчността си и оферира 2 000 лв заплата, ще открие, че най-добрите шивачи ще работят за него, а и бизнесът му може да процъфти, генерирайки печалби по линия на качеството на продукцията и увеличения капацитет на производството.

Шивашката индустрия в Русе е добър пример, показващ положението в града. Местните „бизнесмени“, в голямата си част, извличат сериозни лични печалби за сметка на труда на работника. Няма синдикати, няма инспекция по труда. Има само мизерия, бедност и безправие. В много случаи отношението на работодателя към работника е робовладелско отношение на феодал към крепостен селянин. Остава баламите да изберат – остават и се потят за жълти стотинки, приемайки съдбата си и жалкия живот в България, такъв, какъвто е, или да стегнат багажа и да поемат по белия свят в търсене на по-добър начин на живот. В този смисъл, не бива да се учудваме, че Русе е един обезлюдяващ град, без бъдеще и без перспективи. Такова е и положението в българската провинция като цяло.

https://frontalno.com/ (https://frontalno.com/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D1%8A%D1%80/)
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Nordwave в Март 13, 2017, 19:21:42
"Модерното робство" у нас: Индивидът е сведен до ниво животно! "Експлоатация на труд" и "модерно робство" са често използвани фрази, когато говорим за шивашката промишленост.

В световен план, активисти са обединени срещу тежките условия на труд в индустрията главно в Азия. Но в България, заплащането в сектора е по-ниско дори от това в Китай. Как изглежда шивашката промишленост у нас днес, какви са проблемите на работниците и има ли надежда за промяна, вижте в репортажа на Мина Петрова по БНТ.

Бивш работник в шивашки цех: "Оставаше се след работно време. И те задължаваше."

БНТ: А извънреден труд, заплащаше ли се както трябва? - Не.

Иван Панчелиев, крояч: Едно потъпкване на човешките права.

Така описват шивашката промишленост в България заетите в нея. Ниски заплати, 15-часови работни дни, страх от работодателя, забавено заплащане, тежки условия и липса на алтернатива. Така я описва и Иван. Крояч в един от най-големите цехове в страната от вече 15 години.

Иван Панчелиев, крояч: "Индивидът е сведен до ниво животно. За да не кажа добитък."

У нас, най-голям е броят на регистрираните цехове в Югозападния регион - над 1 000. Отидохме да проверим условията там. Спряхме в Гоце Делчев: град, който на пръв поглед изглежда се развива и разцъфтява. Но на каква цена? На всеки ъгъл има шивашки цех. Някои са гаражи с по трима-четирима работници. Други - масивни предприятия със стотици служители. Но навсякъде практиките са едни и същи.

БНТ: При Вас какъв беше методът да Ви карат да работите извънредно? - При нас беше това, че нямаше с какво да си ходим.

Бивш работник в шивашки цех: "Идваше един момент, в 4 часа идваше и казваше че трябва да се остане, защото камионът чака, независимо, че работното време ми е до 5."

Бизнесмените, често чужденци, откриват цехове в градове и села, където има много малко възможности за работа. Разчитат на отчаянието. Наемат местните хора, плащат им ниски заплати в замяна на нелегално дълги работни дни.

Скрита камера, шивачка: "Да ви кажа, ако няма извънредно, няма и пари, това е цялата работа."

БНТ: "И взимате колко, минималната заплата? - Минималната. Ако няма извънредни, по-малко.

БНТ: По-малко взимате, от 400 лв.? - Да.

Николай Стоянов, главен юрисконсулт в Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда": "Определено може да се каже че шивашкият отрасъл е рисков по отношение на полагане на извънреден труд."

Какво гласи Кодексът на труда?

Лариса Тодорова, държавен експерт в МТСП: "Тази дневна продължителност на работното време, може да бъде удължавана само в определени случаи, които са регламентирани. При сменно производство е възможно продължителността на една смяна да бъде 12 часа, но продължителността на една седмична продължителност може да бъде 56 часа."

Законът е налице, а Инспекцията по труда е отговорната институция за налагане на контрол при неспазването му.

Николай Стоянов, главен юрисконсулт в Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда": "За неговото полагане и незаплащане, законодателят е предвидил санкции в размер от 1500 до 15 000 лв.

110 000 човека работят в шивашката промишленост. Според доклад на международна неправителствена организация още 50 000 работят без сключен трудов договор. Поради липса на алтернатива. И на финала на нашия разговор, Иван ни разказва за погубената надежда. Дъщеря му е студент в София. Споделя, че я е изпратил в столицата с мисълта, че тя повече няма да се върне в родния си град. Изпратил я е с надеждата да не се налага да се разделят на Терминал 2.

Иван Панчелиев, крояч: "Ние създаваме децата си и искаме най-доброто за тях. И не искам моите деца да имат същите проблеми, които съм ги имал и аз... Не искам те да минат през тези безсънни нощи, в които се събуждаш, гледаш тавана и казваш 'Утре какво? Утре как?"

А какво е да работиш между 60-80 часа седмично за заплата между 260-680 лв. и колко е силен наистина страхът от работодателя?
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: HighVoltage в Декември 06, 2018, 19:09:22
В Троян, пред портала на завода за електромотори „Елма", има всекидневно бдение. Само за половин година стотици работници бяха грубо изритани на улицата, без да им се издължат заплати за месеци наред. Хората идват всеки ден с крехката надежда, че все пак ще получат нещичко от дължимото. И без да разговаряте с тях, само по плакатите, ще ви стане ясно що за бизнесмен е Николай Банев. Или както го наричат в Троян „господин приватизация".

„Ще има ли възмездие за Николай Банев, който в качеството си на собственик на АКБ „Корпорация" доказано е вършил престъпления? Този човек съсипа икономически града ни и обрече хиляди на глад и мизерия", това е мнението на кмета на Троян Минко Акимов.

Градоначалникът признава, че е правил няколко неуспешни опита да се свърже с Банев, за да помогне на хората. „Глезеното парвеню", както той го определя, се крие не в миша дупка, а в луксозните си покои - най-често в Дубай.
„Николай Банев използва като претекст кризата, за да изхвърли на улицата висококвалифицирани специалисти.

Завод „Елма" фалира не заради стагнацията, а заради неговото калпаво управление", заяви за „Акцент" ловешкият депутат от „Атака" Кирил Гумнеров. Той смята, че който е крал, трябва да върви в затвора, който е водил умишлен фалит на фирми - също. „Защото - казва депутатът - това по същество е трагедия не само на останалите без работа и техните семейства, но и за целия регион." Депутатът лично е настоял пред финансовия министър държавата да се намеси и реши проблема. И останал гръмнат, като научил от Симеон Дянков поразяващи факти.

Наглото момче на приватизацията Николай Банев лапва гиганта „Елма" на 8 юни 2000 г. Ха, сега, читателю, ако си прав, седни, ако си пък седнал, хвани се за нещо стабилно - милионерът купува огромния завод с две хиляди работници и специалисти за... 515 хил. лв.! Няма грешка - за половин милион български левчета, колкото сега струва един голям апартамент в столицата. И, представете си, все още Банев не е изплатил от тях на държавата 300 хил. лв.! Е, и ако това не е наглост, здраве му кажете!

Симеон Дянков е заявил, че вече са заведени съдебни дела и е издадена заповед за незабавно изпълнение. Николай Банев превел в края на октомври миналата година нищожните 54 хил. лв. и пак се спотайва. Този път обаче не е намерил покровители, защото съдия-изпълнител е започнал разпродажба на имоти в завод „Елма", за да бъдат набавени останалите 250 хил. лв.

На 29 януари в Троян публично са продадени едноетажна и двуетажна масивна сграда и един апартамент. Ще има още разпродажби. Държавата няма да се остави и ще си прибере парите, а работниците? Ами тях, както се вика, кучетата ги яли - нека мръзнат пред портала и да протестират на воля. Говори се, че вече режат машините в „Елма" и ги продават за скрап.

А тарикатът Банев? Той още преди година е подготвял фалита на завода, защото подава молба да бъде освободен като шеф на управителния съвет. Хитър ход, защото, както се знае, има законова забрана да се заемат ръководни постове от шефове на фалирали предприятия. Още тогава прозорливи троянци пишат в своя градски форум: „Щом бяга, може би ще го фалира" и „Големият мишок Банев бяга от кораба". Прави са били хората, надушвали са поредния умишлен фалит, заквасен от ненаситния коцкар.

„Николай Банев е лаком, но калпав бизнесмен, който се е омотал в стотици далавери и комбинации. Направо е безпомощен като предприемач и кризата му дойде дюшеш, за да има оправдание за своята некадърност. Той повече гледа в деколтетата на манекенки, отколкото в бизнес делата на холдинга. Империята му е пред фалит и една по една икономическите му крепости рухват заради управленската му безпомощност."

Това коментират пред „Акцент" икономически експерти. Според тях досега той е бил крепен от влиятелни държавници и затова агонията му е дълга и мъчителна. Дълга - за Банев, а мъчителна - за стотиците страдалци от фалиращите му фирми. Завод „Елма" е само най-фрапиращият случай.

С ускорени крачки, под мъдрото ръководство на поредната му изгора Евгения, към банкрута крачи и заводът му в Костенец,
който произвежда санитарно-хигиенни хартиени изделия. И там вече са започнали масови съкращения и неизплащане на заплати, които са сигурен предвестник, че кепенците ще бъдат спуснати. Говори се, че с благословията на красивата му съпруга от завода са изхвърлени едни от най-добрите специалисти.

И там има протести със страхови плакати: „Банев и Баневица в затвора!" и „Банев където е влезнал, трева не е поникнала". В градския интернет сайт коментарите за милионерската двойка са убийствени: от „Плейбоят Николай Банев ще продължи ли да си развява байряка и при управлението на ГЕРБ?" до „Докога този некадърник ще съсипва икономиката на България?". Има и пикантни констатации за „управлението" на съпругата му: „Евгения се издига с високо вдигнати крака!". Така е - хората може да са без работа, но не са без очи.

И в Харманли пропищяха от Николай Банев. Там негова собственост е заводът за релета, в който навремето е започнал трудовата си дейност синът на най-младия борец срещу фашизма и капитализма в Хасковско Йордан Банев. И там - протести, и там „големият мишок" не плаща с месеци заплати и според местните хора съвсем скоро ще ударят катинара и на този завод. „Полимери" в Девня - предприятие като кукла, благодарение на управленския размах на Банев е заприличало на музей. Мъртвило и тишина, нарушавана от самотните подвиквания на охраната.

В Хасково кредитният милионер притежава комплекс „Лебеда". Колко обещания, какви красиви перспективи е чертал щедрият Банев: как на мястото на басейна ще вдигне модерна сграда за някакви си 20 милиона, как това ще е огърлицата на града...

Обещава, а нищо не прави, коментират хасковлии. Сега комплексът тъне в разруха и мизерия - дори хората му не получават заплати. А иначе той наистина щедро ръси пари, само че за хазарт - столичен сайт писа, че е профукал само за една вечер 150 хил. лв. в казиното на „Шератон".

Николай Банев и помощниците му от АКБ „Корпорация" са
подсъдими в десетки дела за умишлен банкрут, според експертите, на над сто приватизирани предприятия. Съдебни дела валят за неизплатени заплати на работници и служители в многобройните му фирми. Олигархът е автор на стотици престъпления на трудовото законодателство с неизплатени заплати и невнесени здравни и пенсионни осигуровки.

В Созопол са подадени десетки граждански искове за заграбване на частни имоти и незаконното им ползване. Малко преди изборите миналата година областният управител на Добрич Ердинч Хаджиев направо подари на семейство Баневи 300 дка терен, върху който е изграден техният курорт „Русалка". Депесарят отписал земята от Държавния горски фонд, която е била част от територията на Ловното стопанство в Балчик.

Как му се е отплащал Банев, не е ясно, но само месец след това той продава декарите и гушва лесни хилядарки. Точно и далавераджийски, в познатия Баневски стил. Да припомняме ли за сливенския „Декотекс" - също свидна рожба на олигарха Николай Банев? Името на тази фирма е свързано с един от най-големите съдебни скандали у нас. Толкова голям, че предизвика дори намесата на САЩ.

Там Банев и неговите ортаци прецакаха американски инвеститор и му взеха дела чрез съдебни машинации. В битка за правдата се хвърли посланикът на Щатите Ейвис Боулън, ама напразно, и неговият сънародник пи една студена вода.
Покрай всичките си начинания Банев решава да се впусне и в бизнеса със самолетни превози чрез фирмата за ВИП въздушни полети „Бизнес еър".

Първоначалната инвестиция на Банев и съдружниците му е в два 7-местни самолета „Чесна Ситейшъл". Както във всяко свое начинание, Банев съвсем скоро се проваля и тук. Оказва се, че олигархът взима двата самолета, но забравя да плаща лизинговите вноски.

В резултат на това фирмата търпи загуби и като наказателна мярка си прибира единия от самолетите. Пилотите, наети от Банев, също скоропостижно напускат фирмата му и поемат на Запад да работят срещу редовно заплащане. Стига се дотам, че съдружниците му в самолетната авантюра, ужасени от неговото поведение, се събират на общо събрание и го изхвърлят от фирмата с пълно единодушие. Те, за разлика от държавата, която явно е неспособна да се справи със самозабравилия се новобогаташ, бързо решават казуса и компанията е спасена от фалит.

Иначе Евгения и Николай си падат по показния светски живот.
Парвенюшки демонстрират луксозни коли и яхти. Тяхна е най-богатата сватба в България за всички времена - върхът в разточителното пръскане на пари. През август работниците от троянския завод „Елма" се вайкат дали ще получат заплати, а Банев ръси с потни шепи стотици хилядарки за 50-годишния си юбилей в „Русалка". На купона са били почти всички светски милионери, а разгулът и вакханалията са били безгранични. Горе-долу по същото време майка му Мария скандално втрещи цяло Хасково, защото пазарувала... без да плаща. Какво да се прави - генетично увредена фамилия.


На господин Николай Банев, който е син на ДС кадър му подаряват завод „Полимери” АД Девня с повече от 2000 служители. Както се сещате не случайно нито един журналист не е успял да направи разследване какво се случва в този  вече пуст завод, защо хората са уволнени, защо не им се изплащат заплатите, защо охрана и кучета не позволяват на никой, включително синдикати и органите съблюдаващи спазването на трудовото законодателство да влязат в него, защо огромното предприятие е изкормено и 90% от машините са ликвидирани и предадени за вторични суровини/2011г./

Зрелищно ВИДЕО как Банева слиза от самолета, окована в белезници


https://www.vbox7.com/play:32d6c21d86

Най - после  черната Пачолина и Банев са арестувани. Ясно е че в затвора няма да ги вкарат, но поне ще спят в ареста където им е мястото и дано им вземат парите дето са откраднали от бедните хора и държавата. Само тези две свини са успели да присвоят 1милр. лева.
Титла: Re: Работодателската мафия в България
Публикувано от: Индивидуалист в Януари 14, 2019, 10:27:55
Притежанието на парите прави изрода още по-голям изрод. И прави готиния още по-готин. Сами по себе си те са добър слуга, но изключително лош господар и могат да вземат не само ума на човека, не само да го обсебят а и да го погубят.