Автор Тема: Спешно местят парламента  (Прочетена 714 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Skarlet

  • Hero Member
  • ****
  • Публикации: 1684
  • Country: 00
  • Карма: +407/-30
  • Пол: Жена
  • хуманистка
  • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Спешно местят парламента
« -: Януари 10, 2007, 20:52:50 »
Спешно местят парламента
В сегашната сграда нямало кабинет за всеки депутат

Шефът на парламента Георги Пирински обяви, че свиква консултации за преместването на парламента.
Още в първите дни на новата сесия на парламента ще започнат консултации за преместването му в друга сграда. Това съобщи шефът на НС Георги Пирински на брифинг вчера. Идеята е депутатите да сменят работното си място от сградата на пл. "Народно събрание" в тази на бившия партиен дом на пл. "Александър Батенберг". "Този въпрос не бива да се отлага", беше категоричен Пирински.
Преместването било належащо, защото в сегашната сграда не всеки депутат можел да има свой кабинет. А Народното събрание разполага и с двете сгради и трябвало да ги използва максимално добре. В същото време обаче в бившия Партиен дом на пл. "Батенберг" няма подходяща зала за заседания. Според Пирински едната възможност е да се построи абсолютно нова пленарна зала или пък за това да се приспособи сегашният театрален салон. През септември миналата година главният архитект на София Петър Диков лансира идеята за стъклен покрив, който да затвори вътрешния двор на сградата на пл. "Батенберг" и пространството да се направи заседателна зала за депутатите. Прозрачният таван ще е в унисон със стъкленият купол, който общината планира да издигне над ларгото.
"Местенето на парламента обаче не е еднолично решение на председателя", каза шефът на НС. Той обясни, че ще направи само необходимите предложения за това.  Пирински помоли и за разбиране обществото, защото един работещ парламент заслужавал подобна трансформация.
Сред приоритетите на парламента за новата сесия шефът на НС посочи изменението на чл. 155 на Наказателния кодекс. Това е прословутата поправка "Ванко 1", която разбуни духовете в края на миналата година. Тогава парламентът промени текста така, че тежките наказания за сводничество могат да се налагат, само ако престъплението е свързано с употреба на наркотици. Другите важни задачи пред депутатите са законите за съдебната власт, местните избори и вотът за европарламент, както и четвъртата поправка в конституцията.
"Допинг-скандалът с народния представител от Коалиция за България Олег Попов може да има негативно отражение върху НС", каза още Георги Пирински. Според него е нужно да се намери процедура за изясняване на истината.

http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=106685&eid=945
 :eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty:

Аз имам предложение, да се намали броя на депутатите, така ще има кабинети за вси4ки.


Share me

Digg  Facebook  Twitter  Google  
Smf