Автор Тема: А ....... ама тя верно била крадла.  (Прочетена 219 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мишок

 • Account Disabled
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4743
 • Country: it
 • Карма: +23/-34
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
 • Browser:
 • Chrome 64.0.3282.189 Chrome 64.0.3282.189
А ....... ама тя верно била крадла.
« -: Април 20, 2018, 20:27:06 »
Да но по политически причини, много хора решиха че е невинна. Ето до къде води политиката и политиканстването - до тотално изтрещяване и извратяване. Важно е да се очерни противника и нашите да са правите, а истината - тя е за глупаците.
Това че тази кметица е крадла, не значи че и тия от ГЕРБ не са !
______________________________________________________________________________________
Кметицата на район „Младост” се е разпореждала с чужди имоти. Това заявиха пред Нова тв инвеститори от квартала. По думите им, за да ги принуди да не строят, Иванчева им е предлагала да замени имотите им с чужди, които не са общинска собственост.
  

„Моето семейство има терен, който е придобит чрез покупко-продажба. Теренът е отреден още с Устройствения план на София за застрояване. Имаме сключен договор с инвеститор за проектиране и изграждане на сграда. Става въпрос за построяване на жилищна сграда. Запознах се с Иванчева по този повод. Откакто Здравков прехвърли със заповед процедирането по всичко преписки по строителството на главния архитект на Община Младост, нашият инвестиционен проект потъна”. Това обясни Елена Николова, чието семейството има земя и сключва договор за строителство в жк „Младост”.

 

„Проектът е още от 2013 г. Битката наистина е титанична. Целият проект е одобрен от НАК. Стигнахме до разрешителното за строеж и точно тогава Иванчева дойде на власт с целия този популизъм и арх. Здравков прехвърли всички правомощия по процедирането на строителните книжа да се извършват от „Младост”. Откакто стана прехвърлянето, разрешение за строеж така и не се издаде. Ние отидохме и си направихме справка и се установи, че те са заключени при Иванчева”, добави Николова.

 

В крайна сметка между Десислава Иванчева и Елена Николова е имало две срещи в кабинета на кметицата на „Младост”. На една от тях Иванчева поискала от Николова да заменят терена си за строеж с терен на „Софийски имоти”.
„Ние правим градоустройствена процедура, която се състои в обеданяване на два парцела в един, за да може да се построят подземни гаражи, върху които ще има сграда. Това обединяване го започнахме още през 2016 г. Последният документ, който внесохме, е на 13 април 2017 г., с което приключихме всичко по проекта. От тогава до момента преписката ни е при г-жа Иванчева”, обясни Светлана Деменчиенко, представител на фирма „Бул Инф”. Фирмата има два терена, на които е трябвало да строи. По думите на Деменчиенко, Иванчева и на тях предложила замяна на терена за строителство с друг терен.

 

„Факт е, че има случаи на фалшифициране на документи. Има случаи на неизвестен брой реститути и съответно на част от тях фалшифициране на документи. От друга страна, голяма част от имотите, които искат да се придвижат от инвеститори за застрояване, са върху зелени площи в район „Младост”, които са или градинки, или алеи”, обясни Петър Кърджилов от отдел „Връзки с обществеността” в район „Младост”.

 

По думите му забавянето на преписките не е престъпление и това се правело с цел да се установи дали всички документи са изрядни.

http://glasove.com/categories/novini/news/investitori-ivancheva-se-razporezhdashe-s-chuzhdi-imoti
 


Share me

Digg  Facebook  Twitter  Google  
Smf