Автор Тема: HILD - Нагла измама  (Прочетена 2050 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Nordwave

 • Administrator
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4633
 • Карма: +1343/-0
 • Пол: Мъж
 • Web Master Site
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
HILD - Нагла измама
« -: Юли 14, 2007, 21:44:44 »


Доц. д-р Георги САПУНДЖИЕВ
http://www.novazora.net

    Не може от нещастието и сълзите на хората да градиш замъка на бандитското си охолство

    През февруари 2007 г. американският холдинг “HILD Asset” регистрира в България “HILD България”, която започна масирана истерична кампания по телевизия, радиостанции, вестници, интернет и т.н., с която рекламираше своята дейност. А тя се свежда до следното.
    На пенсионерите се предлага срещу прехвърляне на собственото им жилище във владение на компанията да получат еднократна сума, месечна издръжка и да живеят във вече продаденото жилище до края на живота си.
    Напоследък се хвърлят огромни суми за реклама и са ангажирани известни водещи и артисти да рекламират компанията (напр. Милен Цветков). Ще се спрем по-нататък на схемата на изнудване на пенсионерите, но искаме с възмущение да отбележим, че по-гнусна, нагла и открита форма на присвояване на жилищата на болните, измъчени и нещастни български пенсионери нашата история не познава. И начело на тази гнусна организирана кражба са пак американци, и то в съдружие и общо песнопение на наши продажни медии и купени журналисти.
    Целта е пенсионерите да бъдат омаяни, както сирените са омайвали Одисей. И това дори не е метафора. Цялото медийно войнство си дере гърлото, паралелно с вълна от платени публикации и участия в телевизиите на ръководителите на HILD.
    Фирмата досега е действала в Хърватска и Унгария, където е сключила договори с 1000 души. Явно там са разбрали какво се крие под маската на неканените “филантропи”. Езуитщината на ръководството на HILD стигна дотам, че заявиха, че дошли в България и пренебрегнали Румъния, за да помогнат на бунтувашите се български пенсионери!?!
    Компанията HILD e основана от капитана от американската армия в оставка Джон Уърт, който е член на борда на директорите. Президент е Джеф Уули. Изпълнителен директор на “HILD България” е някоя си госпожа Диляна Георгиева, а в борда на директорите ( по информация от интернет източници) участва Никола Янков, понастоящем председател на Съвета на директорите на “Ехpat Capital” и бивш зам.-министър на транспорта.
    Госпожа Диляна Георгиева има дори наглостта да публикува платена статия в пенсионерския вестник “Трета възраст”, в която обещаваше на всички тези хора миража на пенсионерското щастие.
    Най-гнусното тук е, че статията бе публикувана в най-тиражирания пенсионерски вестник, което - естествено - говори за морала на собственика му и редакцията.
    За да се зарибят по-лесно нещастните пенсионери, внушава им се, че компанията е образец на финансова стабилност, че има ресурси от 70 млн. евро (разбира се, какво друго, ако не откраднати от пенсионери), че работи в Унгария и че 25% от капитала държи “Мерил Линч”. Естествено, че тази компания търси бедни наивници в Източна Европа, а доколкото ни е известно, “Мерил Линч” бе съдена за крупни финансови спекулации.
    Да напомним, че в “Мери Линч” работеше Милен Велчев, човекът без лице, както го нарече Даниел Вълчев, а ние бихме добавили - и без морал. Същият, който организира фалшиви избори на собствената си партия и който играеше карти на яхта с мафиоти в Монте Карло. Да не забравим и че най-успешният крадец в историята на България - дългоносия Кобург, има акции в тази небезизвестна компания.
    Всичко това ни кара да мислим, че HILD не се появи случайно на българската сцена, а услужливо е поканен. Историята намирисва и на правителствена задкулисна игра. Всички български политици,социолози, журналисти, богаташи и дебеловрати мафиоти, с една дума - българската политическа класа, си продра гърлото да иска пенсионерите да продадат жилищата си и да не мислят за синове, дъщери и внуци. И поканиха американския капитан да дойде и да им види сметката. Така хем пенсионерите ще млъкнат, хем няма да искат повишение на пенсиите, което е заветна мечта на правителството и особено на “беднячката” Масларова.
    За сведение, ще съобщим, че HILD ще започне зарибяването от София и Софийска област.
    И така, уважаеми читатели, в момента се провежда гигантска спекулативна акция за ограбване на българските пенсионери. Формалният център е на ул. "Шипка", 7 в една луксозна къща, в която са се настанили хиените на “HILD”. Те ухажват пенсионерските организации и ръководителите им. Канят ги да провеждат мероприятията си на тяхна територия “най-безкористно”. Опасявам се, че вече са намерили пътя към сърцето на някои с помощта на универсалния аргумент - паричните знаци.
    На пресконференция и в медиите г-жа Д. Георгиева разкри какво ще дава на пенсионерите. И така си вкара автогол, за който сигурно ще съжалява. Тя обаче “забрави” да каже какво ще спечели фирмата от пенсионерите. А то се измерва със стотици милиони и милиарди лева.
    Каква е схемата?
    Фирмата предлага на 70-годишен човек, живеещ сам, да прехвърли жилището си на нея. Ако то струва 100 000 лева, фирмата ще му изплати авансово 10 000 лв. и докато е жив, ще му изплаща месечно 460 лв. Ще го включи и в клуб, в който може да играе шах и да си говори с други, излъгани като него. Месечната сума се актуализира с инфлацията (фирмата обаче удобно си замълчава, че цената на жилището, което е глътнала, ще нараства неколкократно по-бързо от инфлацията). Обещава се, че жилището ще се поддържа и ремонтира, което се оказа невярно. Фирмата поема и плащането на данък сгради и такса смет, която за такова жилище е около 200 лв., или средно пенсионерът ще получи по-малко от 480 лв. месечно.
    Съгласно данни от Централния статистистически институт, средната продължителност на живота на мъжете в България за 2006 г. е била 69,1 г., а на жените - 76,3 г., или средно за населението - 72,6 г. Остава да направим простата сметка колко дълго би могъл да получава горната сума забогателия пенсионер!
    Ако поживее една година и почине на 71 г., той би получил 10 000 + 12 х 480 лв. = 5760. Или общо 15 760 лв. В джоба на HILD ще влязат 100 000 - 15760 = 84 240 лева, без фирмата да си мръдне пръста.
    Ако нашият пенсионер се окаже по-издръжлив и доживее до 75 г., т.е. надвиши средната продължителност на живота, сметката става 10 000 + 5 х 5760 = 28 800, или общо 38 800 лв. В джоба на американския капитан-благодетел ще влезе чиста печалба от 100 000- 38800 = 61 200 лв. чиста печалба.
    Ако приемем нереалната версия, че нашият човек доживее до 80 години (виждате ли често некролози на хора, починали на тази възраст?), то чистата печалба на мошениците от "HILD" от този пенсионер ще бъде 32 400 лв.
    "HILD" ще е непрекъснато в печалба до 85 години и 7 месеца възраст на пенсионерите. Според НСИ в България има само 68 хил. души, достигнали тази почтена възраст. При 2,3 млн. пенсионери.
    "HILD" трябва да отговори и на въпроса защо взема авансово жилищата на хората, а не след тяхната смърт. Тук стои и съмнението, каква е гаранцията, че тази фирма няма набързо да продаде получените жилища и да изчезне от българския хоризонт?
    Ако приемем, че средната печалба от 1 пенсионер е 50 000 лв., то при 10 000 зарибени пенсионери печалбата на "HILD" ще е 500 млн. лева. А при 100 000 души в окови - 5 млрд. лева, т.е., колкото струва АЕЦ "Белене".
    Ако отчетем по-голямото нарастване на цената на жилищата спрямо инфлацията, горните печалби и ощетяването на пенсионерите могат да се удвоят и да стигнат съответно 1 млрд. и 10 млрд лв.
    По наша преценка това е най-гигантската кражба в нашата история, която ще бъде осъществена със задкулисното участие на българското правителство, политическата, социологическата и медийната измет.
    Затова на “HILD” трябва да се даде мощен и незабавен отпор.
    Призовавам пенсионерските организации, политическа партия “Нова Зора”, читателите и сподвижниците на в. "Нова Зора", както и българските интелектуалци и всички милеещи за народа си хора и организации, да се събудят и да се противопоставят на това невероятно зло, което е надвиснало над българския народ.
    Ние формираме група “Анти-HILD” за защита на пенсионерите от тези, които искат да ограбят последното, което им е останало - жилището.
« Последна редакция: Ноември 15, 2012, 20:15:20 от Hatshepsut »

Неактивен отец Матей

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 106
 • Карма: +83/-2
 • Пол: Мъж
Re: Нагла измама
« Отговор #1 -: Юли 15, 2007, 07:35:59 »
Получава се нещо като омагьосан кръг,държавата няма пари за пенсии и не упражнява контрол върху подобни компании,пенсионерите ще изберат да си доживеят старините макар и на загуба.Може би изхода е в прогресивното таксуване на печалбите на подобна компания,а таксите да влизат единствено в пенсионния фонд.
 И едно откровение,като чуя такива неща и носталгията ми намалява :(
Историята борави с документи,а отче Матей загуби в своите скиталчества всичките си документи с изключение само на един-своето прозвище "Миткалото"
               Н.Хайтов

Неактивен Бащицата Махно

 • Account Disabled
 • Forum Member
 • *
 • Публикации: 193
 • Карма: +231/-20
 • Пол: Мъж
Re: Нагла измама
« Отговор #2 -: Юли 15, 2007, 14:07:10 »
Това е резултат от политиката на геноцид прилагана от всички правителстваот 1989 година насам.И това е геноцид не само срещу пенсионерите, а срещу целия народ! Гадовете от тази фирма знает много добре,че тук почти всички хора, в частност пенсионери имат собствени жилища.Та колкото излъжат, излъжат!  Пак ще са на печалба!
Българите, които работят за организираната кражба са мръсни долни ПРОДАЖНИЦИ!!!
Когато си в лодката, бреговете изглеждат други!

Неактивен Царица

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 240
 • Карма: +14/-7
 • Пол: Жена
Re: Нагла измама
« Отговор #3 -: Юли 15, 2007, 14:32:54 »
Аз съм натъжена и от това, че в рекламата популяризираща дейността на въпросната фирма участват хора изключително силно обичани от всички, доайените на българския сатиричен театър Васил Попов, Стоянка Мутафова, Славчо Пеев...тези съм запомнила ??? Колко дълбоко ще проникне отровата в организма на обществото предвид тези носители :'( ...много дълбоко, много хора ще им повярват и после пак ще им се смеем и ще ги кичим с епитети, че са глупави, наивни и т.н., а няма да се отчете че прогнилите мозъци на власт по никакъв начин не защитиха бедните стари хора :(
Всеки може да види залеза, но малцина виждат изгрева на новия ден!

Неактивен Инжинер Донев

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1689
 • Карма: +193/-80
Re: Нагла измама
« Отговор #4 -: Юли 15, 2007, 19:56:58 »
ако имате изкуфели родители които ви мразат. Те вече имат как да ви отмъстят! Това е цялата работа. Един здравомислещ човек не би си дал жилището но има доста изкуфели... :-[

Неактивен vril

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 93
 • Карма: +76/-7
 • Пол: Мъж
Re: Нагла измама
« Отговор #5 -: Юли 16, 2007, 02:07:23 »
Тази американска компания неможе да не е в колаборация с местната организирана комунистическа престъпност.
Другарите немогат да се успокоят докато не ограбят до шушка българския народ. >:(

Неактивен ничо

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 77
 • Карма: +43/-4
 • Пол: Мъж
Re: Нагла измама
« Отговор #6 -: Юли 16, 2007, 04:03:44 »
Малко остана за крадене и се започва с брутални грабежи и мародерство. Държава е длъжна да бди над своите граждани а в нашият случай се получава обратното. Държавата е основен партньор в криминалното унищожаване на народното богатство.

Неактивен vril

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 93
 • Карма: +76/-7
 • Пол: Мъж
Re: Нагла измама
« Отговор #7 -: Юли 16, 2007, 18:19:43 »
Малко остана за крадене и се започва с брутални грабежи и мародерство. Държава е длъжна да бди над своите граждани а в нашият случай се получава обратното. Държавата е основен партньор в криминалното унищожаване на народното богатство.
Ничо,като изключим малобройните центрове на власт (които имат някакъва ефективност) то може да се каже , че държава напълно липсва.Българската държавност беше унищожена от комунистите след 1944 г. под диктовката на окупатора ссср и затова от тази злокобна година та до ден днешен истинска българска държава няма , но за сметка на това има полухаос.Към това като добавим и факта , че същите комунистически марионетки-проститутки  продължават да са на власт (а те са си едни истински антибългари) няма кой и как да защити националните , а от там и индивидуалните интереси на всеки един българин.

Неактивен ничо

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 77
 • Карма: +43/-4
 • Пол: Мъж
Re: Нагла измама
« Отговор #8 -: Юли 16, 2007, 18:34:43 »
Ами така си е. Не държава а някаква фирма управлява нацията. Преди бяха филиал на руската компания. Днес част от световния юдокапитал.

Неактивен Родолюбец IYI

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 851
 • Карма: +623/-27
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Нагла измама
« Отговор #9 -: Юли 16, 2007, 20:20:41 »
Ничо,като изключим малобройните центрове на власт (които имат някакъва ефективност) то може да се каже , че държава напълно липсва.Българската държавност беше унищожена от комунистите след 1944 г. под диктовката на окупатора ссср и затова от тази злокобна година та до ден днешен истинска българска държава няма , но за сметка на това има полухаос.Към това като добавим и факта , че същите комунистически марионетки-проститутки  продължават да са на власт (а те са си едни истински антибългари) няма кой и как да защити националните , а от там и индивидуалните интереси на всеки един българин.

Докато не се изчистят всички комуняги от властта - доносници, агенти, полицаи от ДС няма да вървим напред! България е много болна и болестта се нарича пост комунизъм или неокомунизъм!

Всичко там горе е като свински черва - тръгнеш ли да разплиташ ще се изсипят много изпражнения.

Трябва революция хора! Да се изметат всички от т. нар. "политически елит" - хора кръвно свързани с БКП и червените безродници, които довчера се кланеха на СССР а днес ближат краката на САЩ. От тях политици не стават, защото са с поведение на уличници!

Неактивен ничо

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 77
 • Карма: +43/-4
 • Пол: Мъж
Re: Нагла измама
« Отговор #10 -: Юли 17, 2007, 11:22:56 »
Според мен не е никакъв неокомунизъм въпреки, че героите са си старите комуняги. Това е демокрация. А тя дава свобода и права на капитала да търгаши народите и нищо повече. Може да се нарече и юдо-демокрация, но за мен е ясно, че демокрацията никога не е била това, което се пребиват да пишат из книги разни набедени идеолози. Демокрацията винаги е била това което е днес и тя никога не е имала за цел да бъде нещо по различно. Създаденото в древна Елада е опетнено и омърсено завинаги. Смятам, че комунизма и капитализма са творение на едни и същи играчи с цел да бъдат люшкани народите към двете крайности и по този начин управлявани като стадо биволи. Така че комунистът може да бъде и истински демократ. За целта е нужно единственно да му бъде наредено от горе. Няма никакво политическо пространство и особенно безумието за дясно и ляво. Има само национализъм. Всичко останало е враждебно за нациите.

Неактивен Nordwave

 • Administrator
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4633
 • Карма: +1343/-0
 • Пол: Мъж
 • Web Master Site
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Нагла измама
« Отговор #11 -: Юли 19, 2007, 20:31:12 »
„Хилд” може да ограби 1 млрд. лева от пенсионерите ни   
Автор www.nezavisim.net

Из двеста шестдесет и осмото заседание на народното събрание, София, петък, 29 юни 2007 г.

ПРЕДСЕДАТЕЛ КАМЕЛИЯ КАСАБОВА: Благодаря, госпожо Масларова.
Преминаваме към следващия въпрос, който народните представители Минчо Христов и Стела Банкова са отправили към министър Масларова относно договорите, които фирма „Хилд” предлага на българските пенсионери.
Госпожо Банкова, заповядайте да развиете въпроса към министър Масларова.
СТЕЛА БАНКОВА (независим): Уважаеми колеги, уважаема госпожо Масларова! Отскоро в България започна интензивна рекламна дейност фирмата „Хилд”.

Тази дейност е насочена единствено към българските пенсионери. Ръководството на компанията твърди, цитирам, че те се ръководят от благородната цел да подобрят живота на българските пенсионери и жилището им да работи за тях.
Ще ви обърна внимание на няколко смущаващи факта.
Първо, жилището на пенсионера се прехвърля предварително на компанията „Хилд”. Каква гаранция има, госпожо Масларова, че в определен момент фирмата няма да продаде тези апартаменти на трети, така наречени, добросъвестни лица и няма да напусне страната с придобитите средства?
Второ, изпълнителният директор на компанията дава следния пример: 70-годишен пенсионер притежава жилище на стойност 100 хил. лв. По договор срещу това жилище той ще получи еднократно 10 хил. лв. и пожизнен месечен доход от 460 лв. Фирмата твърди, че ще индексира тази сума съобразно инфлацията, която е средно около 6% през последните години. Защо ли обаче фирмата мълчи, че през последните години цените на жилищата нарастват многократно повече от инфлацията? Ако пенсионерът доживее до 75  години, отчитайки и инфлацията, фирмата ще придобие жилището му за 40 хил. лв., като ще спечели 60 хил. лв. Точно толкова ще бъде загубата за пенсионера. Средната продължителност на живота у нас е под 73 години. Сама разбирате, че фирмата „Хилд” се готви да придобие огромни печалби, използвайки факта, че с тази правителствена политика пенсионерите у нас са поставени на ръба на оцеляването.
Считам, че пред погледа на правителството и парламента се замисля грандиозна измама, която цели ограбването на българските пенсионери. Госпожо Масларова, ще предприемете ли действия по изясняване дейността на компанията „Хилд”?
ПРЕДСЕДАТЕЛ КАМЕЛИЯ КАСАБОВА: Благодаря, госпожо Банкова.
Министър Масларова, имате думата за отговор. Заповядайте.
МИНИСТЪР ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА: Благодаря.
Уважаема госпожо председател, уважаеми госпожи и господа народни представители, уважаема госпожо Банкова, уважаеми господин премиер! Веднага след като получих, госпожо Банкова, Вашия въпрос, помолих моите сътрудници да намерят всички данни за фирмата „Хилд” – България. Тя е еднолично ООД със собственик чуждестранно физическо лице. Фирмата е вписана с Решение № 2 на Софийския градски съд, регистър 10, партида 114130, том 53, стр. 5 на 15 март т.г. с предмет на дейност покупки и продажби на собствени недвижими имоти.
Както личи от данните, фирмата няма нищо общо с Министерството на труда и социалната политика – нито с мен, нито с някой от моите колеги, както и с правителството.
Във въпроса Ви Вие сочите, че фирмата насочва дейността си главно и единствено към българските пенсионери. В последните няколко месеца ние станахме свидетели на множество протести на българските пенсионери и докато ние тук в залата се опитвахме да направим всичко възможно малко да облекчим положението на българските пенсионери, други пък в тази зала призоваваха да не се гласува за това. Но това е друг въпрос.
Сигурно знаете, че министърът на труда и социалната политика като едноличен орган на изпълнителната власт разработва, координира и провежда държавната политика в областта на трудовите отношения. При изпълнението си на тези функции обаче аз като министър разполагам с определени правомощия, но не и с право да забранявам на гражданите независимо от това дали са или не са пенсионери да се разпореждат със своята лична собственост. И досега има практика, в която възрастни хора преотстъпват своята собственост на някой, който да ги гледа. Аз не разполагам с възможност да предприема мерки, с които да гарантирам, че от извършването на една правна сделка няма да последват неблагоприятни последици за едното или другото лице, без значение какво е това лице. В законодателството ни обаче има правни норми, които регламентират възможността за разваляне на сключени сделки, за обявяването им за недействителни или за нищожни. И ако някой от възрастните хора, които гледат тази реклама, има желание да се срещне с тази фирма и да разучи повече неща от нея, аз категорично бих го посъветвала да направи това заедно с адвокати, с юристи, които са специалисти в имуществените взаимоотношения.
Използвам случая да кажа, че никога Министерството на труда, нито който и да било от министерството, нито ръководството на министерството, включително и аз, не сме предлагали на пенсионерите да си продават жилищата, за да живеят по-добре. Това беше някаква втълпена идея от някого, бяха направени, разбира се, някакви социологически изследвания, които бяха предложени, но ние нямаме нищо общо с тази фирма. Тя е регистрирана по законите на българската държава, всеки български гражданин, било на 65, на 70, на 18 или на 38 години, е достатъчно разумен, за да може да прецени това, което му се предлага като услуга от една или друга фирма - дали то е целесъобразно, дали то ще измести неговите интереси, дали ще има печалба от това или това е някакъв взаимен интерес.
Не искайте държавата да решава проблеми, които не са в нейните правомощия! Мисля си, че трябва да се каже, че всеки трябва да внимава и специално при тези сделки да се потърси юридическата консултация на специалистите в тази област. Благодаря.
ПРЕДСЕДАТЕЛ КАМЕЛИЯ КАСАБОВА: Благодаря, госпожо министър.
Заповядайте за реплика, господин Христов.
МИНЧО ХРИСТОВ (независим): Благодаря.
Уважаема госпожо министър, действително фирмата няма нищо общо с Вашето министерство, но българските пенсионери, които са основен обект на дейност на тази фирма – имат.
Впечатлява ни печалбата на фирмата “ХИЛД – България”. Отчитайки нарастването на цените на недвижимите имоти, за да получи реалната цена на своя апартамент пенсионерът, който бе даден като пример, трябва да живее над 100 г.
Сама разбирате за какъв грабеж става дума, госпожо министър.
Ще Ви дам още няколко факта. Близо половината от българските пенсионери умират до пет години след навършване на пенсионна възраст. Това наистина има общо с Вашето министерство. Оказва се, че обещанията за поддръжка и ремонт на жилищата също са подвеждащи и измамни. Пенсионерите ще си плащат за текущите ремонти, за ток, вода, канализация и т.н.
Ако един 70-годишен пенсионер доживее до 75 години печалбата на фирмата “ХИЛД – България” ще бъде около 60 хил. лв. За 100 хиляди такива пенсионери печалбата на “ХИЛД – България” може да стигне 500 млн. лв. С нарастването на цените на имотите тази печалба нараства на близо 1 млрд. лв., които ще бъдат измъкнати от джобовете на българските пенсионери.
Има  и друго, оказва се, че банката “Мерил Линч” е акционер и гарант на “ХИЛД – България”.
Тук веднага се сещам за връзките на Милен Велчев и господин Кобургготски с тази банка. Сещам се и за това, че “Мерил Линч” беше разследвана за крупни финансови злоупотреби в САЩ.
Госпожо министър, ще проучите ли фактите, които изнасяме, доколкото засягат българските пенсионери? Нямате ли чувството, че зад компанията “ХИЛД – България” стоят имената на вашите коалиционни партньори Симеон Сакскобургготски, Милен Велчев и техния лондонски антураж? За кого всъщност работи тази фирма - за самите пенсионери или за шепа лондонски спекуланти? (Реплики от залата.) Благодаря.
ПРЕДСЕДАТЕЛ КАМЕЛИЯ КАСАБОВА: Заповядайте за дуплика, министър Масларова.
МИНИСТЪР ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА: Благодаря Ви, уважаема госпожо председател.
Уважаеми господин премиер, господин Орешарски, госпожо Банкова, господин Христов, госпожи и господа народни представители! Мисля, че българските пенсионери, които днес са слушали този ваш въпрос като едни интелигентни хора, ще могат да направят преценка какво да изберат. Вие им давате една картина, съответно колегите или господата, или хората, които са от фирмата, които са регистрирани, предлагат своята реклама, дали са си координатите, където могат да бъдат потърсени.
Днес за втори път се убеждавам, че действително в министерствата трябва да си назначим по един бивш генерал от службите за разследване, за да може да ни върви по пътеките коя фирма на кого е. (Реплики.)
Не зная чия е фирмата. Проверих я в регистъра. Много точно ви казах точно какво пише в регистъра, защото ние не я познаваме. От медиите разбрах за тази фирма. Не мога да кажа кой стои зад нея, тя е чуждестранна фирма, която е регистрирана по българските закони и съществува и предлага своите услуги.
Кой стои зад тази фирма, може би, някой друг ще ви помогне, да ни каже. Не съм следовател, не съм следствен орган, най-малко  имам нещо общо с разследването на такива неща. Имаме достатъчно много работа.
Ето вие поставихте вашите аргументи. Пенсионерите ще могат да чуят и едната и другата страна, но аз съветвам всеки, без значение дали е пенсионер или не, когато отива да сключва някаква сделка, да има до себе си компетентно лице. Благодаря.
ПРЕДСЕДАТЕЛ КАМЕЛИЯ КАСАБОВА: Благодаря Ви, госпожо Масларова за участието Ви в днешния парламентарен  контрол.

Неактивен samvoin

 • Account Disabled
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1139
 • Карма: +55/-71
 • Пол: Мъж
  • Независим националистически блог
 • Зодия: Pisces Pisces
Re: Нагла измама
« Отговор #12 -: Юли 19, 2007, 20:37:39 »
Да,плана яко работи.Лошото е че имам едни които ми се падат"близки" и бихо го направили при определени обстоятелства,ако им се начупи хатъра/а и иначе няма гаранции!/.Както и склеротиците-поголовно...

Не така случайно при набезите в Мечка и на други места,на селяните е казано от"българските" служители в МВР"Продайте си къщите",после ми разправяйте че срещу всичко това "полицията"-милиция и бившата "държава" случайно бездействали...И че това не идва по-отдълбоко...Та не от едно место вече се чу този възглас и призив/не от един чифут и чифутски слуга?!/и с редица законови и беззаконни действия дори се върви към тотална принуда да се извърши масово това от призиви!Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.
« Последна редакция: Ноември 22, 2011, 11:04:51 от Hatshepsut »
ДЯКОНЕ, ОЩЕ ИМА БЪЛГАРИ!


"Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин." - Член 39 от Конституцията на Република България


http://samvoin.blog.bg/

Неактивен Исперих

 • Respected user
 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1669
 • Карма: +430/-132
 • Пол: Мъж
 • Всички комунисти под земята! (надпис в мина)
Ееей, писатели! Какво направихме срещу това???
« Отговор #13 -: Август 11, 2007, 22:10:58 »
Плачът на „ХИЛД" за нашите пенсионери 
   --------------------------------------------------------------------------------


   От няколко седмици българските зрители и читатели - най-вече пенсионерите, са „облъчвани"  без почивка от рекламите на една фирма, „милееща" за многостра-далците ни в трета възраст -„ХИЛД-България". Макар и пенсионер, не попадам в категорията на тези, за които компанията иска да се погрижи. Но като човек, живял достатъчно в чужбина и повече съмняващ се, отколкото вярващ, реших да проверя дали не става въпрос за гигантска манипулация, преди тя да е оплела в мрежите си възрастни и болни самотни хора. На 15 март т. г. е регистрирана фирмата „ХИЛД-България" ЕООД, чийто изп. директор е г-жа Диляна Георгиева. Предметът й на дейност е „покупка и продажба на собствени недвижими имоти", а като собственик е вписано физическо лице -Джон Дейвид Уърт, основател на „ХИЛД", действала и в Унгария. Регистрирал компанията си в Будапеща преди няколко години и набрал близо 1500 клиента. Уърт решил да продължи в Румъния, но когато научил за пенсионерските демонстрации в България, дошъл в София, за да спаси от нищета пенсионерите ни. Така започва една от най-скъпо-платените и агресивни кампании. За тв рекламите са наети любими наши комици. Публикуват се захаросани материали в най-четените пенсионерски вестници като в. „Трета възраст" например. Но за други становища място няма. Разбира се, няма как да се мине без ухажване и на ръководители на пенсионерски организации. Като актив на фирмата се обявяват връзки с „Дойче банк" и „Мерил Линч". Ако това е така, е редно да се докаже. Но примерът в Унгария (виж вдясно становището на унгарската Комисия за конкуренцията) сочи друго...) Дори и да приемем, че се казва истината, работата на инвестиционните банки е да печелят, без да ги е грижа за съдбата на хората, на чийто гръб става това. Личен избор на всеки пенсионер е как да постъпи с жилището си, след като държавата не се е погрижила. Но нека го направи при условията на информиран избор.

Да видим обещанията:

Г-жа Георгиева обявява, че фирмата се ръководи от „благородната идея" „жилището да работи" за старите хора. В действителност алчни ръце се протягат към единствената собственост, останала на българина, и с което сме известни - над 2/3 от жилищата са частни. В дома си българинът буквално и преносно се е „вградил". Но малко сметки:

•Пример: 70-годишен човек, притежаващ жилище с пазарна стойност 100 000 лв., прехвърля предварително собствеността на „ХИЛД", като получава еднократно 10 000 лева и пожизнено по 460 лева месечно. „Благодетелите" казват, че горната месечна сума ще се изменя с инфлацията (при примерна инфлация 5%, пенсионерът ще получи за 5 г. допълнително само 3000 лева). Но в грижовната фирма и дума не обелват, че цената на жилището, средногодишно за условията на България, нараства с около 20%, а в София - и с повече. (Б.р. Само от началото на т. г. досега средно с20% са нараснали жилищата!) Така че цената от 100 000 лева, на която е придобито жилището при сключване на договора, е станала в края на петата година най-малко 190 000 лв.! фирмата благородно поема данък сгради и такса смет, които в споменатия пример са общо около 200 лева годишно или месечно сумата за „грижите" става 480 лв. За по-лесно да я закръглим на 500 лв. Ако 70-годишният клиент почине на 75 г.,(средната продължителност на живота в България за2004-2006 г. - съгласно НСИ е 72,6 г., а за мъжете 69,1 г.) той ще е получил 10 000 лв. + 500 лева по 60 месеца (5 г.) или общо с инфлацията около 43 000 лв. Така жилището от 190 000 лева ще падне в ръцете на фирмата за 43 000 лева. Печалбата й е 147 000 лева или около 350 %. Такава печалба не може да се получи и при борсови спекулации! Така „ХИЛД" дава на пенсионера проскубана кокошка, а взима кон. И на сто години да почине човекът, „ХИЛД" пак ще е на печалба. И така заекът никога няма да настигне костенурката.

• В друг случай, който г-жа Георгиева рекламира: при жилище с цена от 175 000 лева и двама възрастни хора на 69 и 71 г., те ще получат само 17,5 хил. лева и пожизнено по 505 лв. месечно!Печалбата на фирмата при горните условия - или ощетяването на пенсионерите, както ви хареса, ще е около 300000 лв. Ако минимизираме печалбата от един пенсионер на 100 000 лева, то само от 1000 зарибени в джоба на „ХИЛД" ще влязат 100 млн. лева!!! А от 10 000? (У нас има около 2,3 млн. пенсионери - стига им и 1% да хванат в грижите си!) Как да не попиташ госпожа Георгиева какво има в каната, с която се явява по телевизията? За пенсионерите май е студена водица. Ще повярвам на „ХИЛД", когато реализират идеите си с техните бащи и дядовци! Но засега се сещам само за една източна мъдрост, която гласи: „Вашите думи са писани върху пясък. Вятърът на истината ще ги изтрие!" Чисто са прибрали за година близо 1,08 млн. евро На 17 януари т. г. унгарската Комисия за конкуренцията постановява, че „Йорокярадек пропърти инвестмънт" и „ХИЛД пропърти инвестмънт" са измамили потребителите с информация за предлаганата от тях програма „ХИЛД лайф ънюити". Това гласи решение на институцията. Заради това двете фирми са глобени с 13 млн. унгарски форинта - около 51,6 хил. евро, пише в решението. След него дружествата са подминали факта, че финансовата подкрепа е предвидена за конкретен период от време. Това е било особено важно да се упомене, тъй като договорите са за период от 15-20 и дори повече години.

 
http://www.barometar.net/?view=8205
”Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата” Г. Кондолов

Неактивен BGRocker

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 123
 • Карма: +28/-13
 • Пол: Мъж
 • Bastard, who love Bulgaria
  • http://www.acdcrocks.com/
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: Нагла измама
« Отговор #14 -: Август 12, 2007, 16:47:41 »
всеки гледа да изкопчи нещо, а най-лошото е, че бедния български пенсионер ще се хване. Тея масони от Хилд само се подиграват и бас ловя, че като ти вземат имота и ти дадат един - два пъти пари ще те изгонят, а ти дори нема да имаш пари за адвокат, за да ги съдиш. Единствениятъ начин да се отървеш от тях е да ги взривиш с една бомба или да нахлуеш в офисите с БТР-и и Танкове.
България и рока Над Всичко
We Rock

В името българско се кълна и Боже мой - без пощада. Да смажа врага или да мра - това да бъде моята награда.
Целуни ми задника, ако не ме харесваш - не ми пукa


Share me

Digg  Facebook  Twitter  Google  
Smf