Автор Тема: Бойко Борисов: Свалям шапка на Доган!  (Прочетена 1434 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Skarlet

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1684
 • Country: 00
 • Карма: +407/-30
 • Пол: Жена
 • хуманистка
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Бойко Борисов: Свалям шапка на Доган!
« Отговор #15 -: Април 18, 2008, 11:26:35 »
Скарлет, сигурно трудно се "разгъва дълъг шланг в гориста местност".  ::)
С късите шлангове е по-друго... 8)

Не знам, не разбирам от шлангове - нито къси, нито дълги, но все пак, като тема за дисертация, ми се струва идиотско.  :kill:
Е, във всеки случай е за предпочитане пред дисертацията на Сергей Станишев - "видове униформи в съветската армия и тяхното приложение" или нещо подобно.  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Неактивен абв

 • Account Disabled
 • Forum Member
 • *
 • Публикации: 240
 • Country: bg
 • Карма: +189/-97
 • Пол: Мъж
Re: Бойко Борисов: Свалям шапка на Доган!
« Отговор #16 -: Април 18, 2008, 11:34:59 »
Е, във всеки случай е за предпочитане пред дисертацията на Сергей Станишев - "видове униформи в съветската армия и тяхното приложение" или нещо подобно.  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

За това ли е писал горкият Серго?  :o

Йончева няма ли да го взима най-сетне това мунче?
Дано братското семейство Бушови се съгласи да го омъжи за някоя бушонка.

Неактивен Skarlet

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1684
 • Country: 00
 • Карма: +407/-30
 • Пол: Жена
 • хуманистка
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Бойко Борисов: Свалям шапка на Доган!
« Отговор #17 -: Април 18, 2008, 11:45:14 »
Е, във всеки случай е за предпочитане пред дисертацията на Сергей Станишев - "видове униформи в съветската армия и тяхното приложение" или нещо подобно.  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

За това ли е писал горкият Серго?  :o


Да!  :-P

Цитат
Дано братското семейство Бушови се съгласи да го омъжи за някоя бушонка.

E, не, никой не заслужава това наказание - да е зет на Буш, дори и Серго.  :eusa_naughty:

Неактивен Skarlet

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1684
 • Country: 00
 • Карма: +407/-30
 • Пол: Жена
 • хуманистка
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Бойко Борисов: Свалям шапка на Доган!
« Отговор #18 -: Април 18, 2008, 12:50:21 »
Борисов наруши закона, за да даде "Ариана" на частник
   

През септември миналата година президентът Георги Първанов и кметът на София Бойко Борисов откриха официално реконструираното езеро "Ариана".

Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ

Кметът няма право да се разпорежда с езерото в центъра на София, тъй като то е собственост на държавата. Но той го предостави без конкурс на фирма за 5 години

Таня Петрова

Противно на обещанията за генерална промяна в управлението на София, кметът Бойко Борисов е подписал поредния скандален договор за отдаване на имущество на частна фирма без конкурс в нарушение на закона. Благодарение на това "Профудс" ще печели милиони от експлоатацията на търговски обекти и площи около езерото "Ариана".

Това става ясно от договорите между общината, областната управа на София и частната фирма, с които "Сега" разполага. Документите бяха предоставени от съветника от ДСБ Ивайло Йонков, тъй като от общината отказаха да ги дадат по закона за достъп до обществена информация.
Езерото "Ариана" е публична държавна собственост, част от паметника на градинско-парковото изкуство "Борисовата градина". През лятото на 2006 г. областната управа, която по закон го стопанисва, сключва споразумение за временно ползване със Столична община. На свой ред кметът Бойко Борисов го даде за експлоатация за 5 г. на фирма "Профудс", без да обявява конкурс. От кметството се оправдаха, че никоя друга компания не е проявила интерес да инвестира 3 млн. лв. за реконструкцията на езерото. Общината изобщо не е обявявала конкурс за проекта, стигнала до това заключение след неформални разговори с потенциални инвеститори. Езерото бе тържествено напълнено през септември миналата година в присъствието на кмета, областния управител и президента Георги Първанов.
Документите по проекта обаче показват, че нещата съвсем не са толкова ясни и прекрасни.
В меморандум от 3 февруари 2006 г. областният управител Тодор Модев и Бойко Борисов се споразумяват да си сътрудничат за "Ариана". В него подробно е описан какъв законов ред би следвало да се спазва - по закон имоти публична държавна собственост могат да се прехвърлят безвъзмездно за управление от общини само с решение на Министерския съвет. В същия документ обаче двамата се споразумяват общината да стопанисва временно обекта до приключване на процедурата за прехвърляне на имота в Министерския съвет. Това вече противоречи на закона. 2 години по-късно прехвърлянето на езерото към общината не е факт. Процедурата не е сложна - нужно е мотивирано искане от общинския съвет и областната управа, но до момента по неизвестни причини не е задействана.
По закон имоти публична държавна собственост могат да се отдават под наем само чрез търг. За това се споразумяват и Модев, и Борисов. Кметът обаче сключва с "Профудс" договор за изработка, и то без никаква състезателна процедура. Тук като юридическо основание за подписване на контракта вече не се цитира Законът за държавната собственост, а този за задълженията и договорите. Ако законът бе спазен, търгът би следвало да бъде обявен от областната управа.


Не е ясно на какво основание кметът започва да се разпорежда с имот, който все още е държавна собственост - дори договорът за изработка би трябвало да се сключи от областната управа.
Интересни клаузи са залегнали и в самия договор между Борисов и "Профудс". В него не е посочена цената за извършване на ремонтните дейности на езерото. Казано е само, че при виновното му прекратяване неизправната страна дължи 80% от стойността на ремонта, която ще се докаже със заверени счетоводни документи.
Самите основания за прекратяване на контракта са доста странни, коментират юристи. Така например санкция за системно нарушаване на клаузите в договора не е предвидена. Вместо това е възможно прекратяване при системно неизпълнение на друг договор - между Столична община и областната управа, по който "Профудс" изобщо не е страна. Останалите варианти за разваляне на контракта са по взаимно съгласие, изтичане на срока или прекратяване на партньорството между Борисов и Модев.
Офертата на "Профудс" също не съдържа числа. Върху едно листче тя изброява какво смята да развива като дейност - лодки и водни колела, ролери и байкове, зимна пързалка, детски кът, бирария, кафене, заведение върху плаващ понтон и шумоизолиращи плоскости, оформени като рекламни пана. Не е предвидено общината да получава процент от постъпленията.
Борисов и Модев са се договорили с меморандум същата схема на временно ползване от страна на общината да бъде приложена и за други имоти, публична държавна собственост - Братската могила в Борисовата градина и "Лятната естрада", която бе възстановена с дарения. За момента няма информация за сключени с частни фирми договори за стопанисването им, нито пък за обявен конкурс.

ФИРМАТА
Към момента на подписване на договора със Столична община собственик на "Профудс" е Пламен Иванов. Месец по-късно обаче съдът регистрира промяна в капитала, като едноличен собственик става "П П Капитал". 50% в нея държи Пенчо Пенчев. Името му се среща като съсобственик в "Ер Бан", където е управлявал съвместно с Емил Кюлев. В "Профудс" има още една промяна на собствеността. Неин управител и съсобственик в момента е Ивайло Кръстев, който държи дял и в "БВГ Синема". Тази фирма стопанисва серия обекти в столицата като "Син сити", ресторант "Линконтро", зимните пързалки пред Народния театър, става ясно от сайта им.

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2956&sectionid=16&id=0000101

Неактивен Ванадий

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1639
 • Country: bg
 • Карма: +383/-18
 • Пол: Мъж
Re: Бойко Борисов: Свалям шапка на Доган!
« Отговор #19 -: Август 05, 2008, 17:42:04 »
Бойко Борисов: Доган е прав - от малък съм командир

На столичния кмет направили впечатление думите на лидера на ДПС в интервюто му в "Труд", че е крайно време за ръчно управление


Столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов казва за в. "Труд", че е съгласен с оценката за правителството, дадена от лидера на ДПС Ахмед Доган във вчерашното му интервю.

"6 по десетобалната система е 3+ по шестобалната, т.е. Той нарича правителството си тройкаджии, казва Борисов.

Той добавил, че му направили впечатление думите на лидера на ДПС, че е крайно време за ръчно управление. Т.е. досега държавата е била на автопилот, бил изводът на кмета.

Той обръща внимание и, че в цялото интервю нямало и дума срещу Волен Сидеров и "Атака", нито срещу Пламен Юруков и СДС, нито срещу ЛИДЕР.
Личните нападки показват слабост, страх и омраза, отбелязва Бойко Борисов по повод казаното от Доган за столичния кмет.

"Големите играчи, победителите, трябва да се уважават. Винаги съм го уважавал, когато е побеждавал. Очаквам същото", казва още Борисов.

Сравнението с Иван Костов не го обиждало, а по-скоро било комплимент. От 18-годишен все съм командир - още от казармата, казва Борисов по повод думите на Доган, че неформалният лидер на ГЕРБ е "родено командирче, другото "аз" на Костов".

Според Станимир Илчев от НДСВ интервюто на Доган в частта си за доклада на Европейската комисия съдържало разрез без упойка на невралгичната част на държавния организъм, а именно - административния мениджмънт. Проблемите са назовани безпощадно и доста точно, добавя Илчев.

"В домашната част пък откриваме прелюдия към дуел, който бе обявен преди известно време. Когато каза с кого иска да се коалира, Бойко Борисов хвърли ръкавица, която Доган сега бавно и многозначително вдига с върха на оръжието си. То е сплав от сложен политически опит и свръхконцентриран електорален ресурс. Отвъд почти античното усещане за неизбежен сблъсък с ГЕРБ и ДСБ е посланието: "Не хвърляйте България в изкуствени кризи".

Доган говори с езика на опозицията за липсата на административен капацитет и на комуникация с Европа, коментирал за "Труд" председателят на парламентарната група на СДС Йордан Бакалов.

"Много точни и верни изводи е направил Ахмед Доган. Мерките, които трябва да вземем са ясни. Въпросът е правителството да покаже, че е в състояние да свърши това, което всички българи очакват", казал Антон Кутев от БСП.

http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1222747


Share me

Digg  Facebook  Twitter  Google  
Smf