Капитализъм , комунизъм или за 1мамон

  • 0 Отговора
  • 582 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Мишок

  • *
  • 4582
  • +23/-34
  • Пол: Мъж
Да тези двете са двете лица на една монета и монетата е мамон.
Капитализма превърна голяма част от селското население в градско , като така тези хора от свободни станаха зависими от капиталиста. Сега нямат своя земя и са зависими, а капиталиста ползва тази им зависимост за да ги тормози и то жестоко и работника си трае, особено като е взел нещо на изплащане.
Как така ще каже някой това са лицата на една монета ? Ами така.... капитализма има една цел да става капиталиста все по-богат, то и за това и така се казва. В стремежа си за забогатяване капиталистите откачат и почвеат тотален и жесток терор над хората. Някога се е работело по 14-16 ч. на ден та собственика да се налапа. Това какво мислите е породило ? Ами желание за правда , а това пък желание хитро е било използвано за насаждане на комунизъм и ето как Дявола отново прекарва хората. И днес макар капитализма да е по-нормален ражда комунизъм. Тука в Италия хората с кеф почиват на комунистическия празник 1-ви май, защо ли. Ами защото имат един ден свободен от жестокия терор на капиталиста, един ден да си починат и да си кажат и ние май сме хора.
С идването на демокрацията ни обясняваха , колко бил готин капитализма на запад и да ви кажа им вярвах. Сега след като съм на запад и мога от близо да го видя тоя капитализъм ще ви кажа само едно - комунистите бяха прави, като ни говореха какво представлява капитализма. Сега да не си помислите че хваля комунизма...... нема такъв филм. Да ама ако не бях християнин честно щях да хваля комунизма.
Абе няма какво да го обсъждам - дявола е верно голям хитрец ; предлага ти една гадост, а после и алтернативата и накрая пак първата гадост и така докато загубиш началото и края. Не случайно комунистите в България станаха баш капиталисти и то от най-алчните и гадни, просто нещата са навързани.
К А П И Т А Л И З М А
Основната му цел е трупане на капитали - пари и от там поклонение на Мамона. Такава жажда за пари и богатство естествено не е от Бога, а от дявола и служи на него. При жестокото отношение към хората и ненаситната алчност се получава негодувание, а от там и се заражда гадния комунизъм.
К О М У Н И З М А
Основната цел била ала, бала, равенство и тем подобни - не не е така.
Целта е затриване на православните страни начело с Русия и ограбване на тези държави до шушка, като капиталите на средната класа държавата минат в ръцете първо на народа, ама на ужким,а после в една избрана група хора - олигарси. Нещата изглеждат трудни за разбиране ; само защото действието се развива за голям период от време , иначе работите са прости. Първо одържавяване , а после капитализъм, ама само за другарите и дървото за хората.
Ако капитализма се оказа по-издръжлив то е защото се води от естествената и извратена алчност на хората и макар и гаден е све пак естествен, докато комунизма си беше доста тъпо и неестествено явление.
Абе според мене и едното и другото са гадни неща. Та това ми е тезата, който иска да спори.

 

Powered by EzPortal