Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!

 • 134 Отговора
 • 53752 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен опълченец

 • ***
 • 991
 • +148/-102
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Aries Aries
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #15 -: Август 27, 2009, 22:41:22 »
Браво иператоре,много добре я постна тая статия.От Уолстрийт,Федералния резерв и наднационалния,спекулативен финансов капитал идва цялото зло.
Вижда се края на ционисткия лагер!
Тогава Столетов, наший генерал,
ревна гороломно: "Млади опълченци,
венчайте България с лаврови венци!
на вашата сила царят повери
прохода, войната и себе дори!"

*

Неактивен ѣ

 • **
 • 306
 • +168/-8
 • Пол: Мъж
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #16 -: Август 27, 2009, 22:48:48 »
Мда, ако хората имат пари защо теглят заробващи кредити с убийствени лихви? Варненчик, виж статистиките :-)

Новина от вчера:

Цитат
18 млрд. 395 млн. лв. според БНБ е сумата, която домакинствата и нетърговските организации дължат на банките в България. Заемите представляват 27,8% от БВП за 2009 г., според БНБ.

Лошите заеми са се увеличили със 159% за година, и са достигнали 2,5 млрд. лв. Необслужваните потребителски кредити пък са се увеличили с 9,3%, а фирмените – с 7,31%.

Отбелязва се и забавяне растежа на кредитирането. През юли е отбелязан ръст от 8,2% за година, докато през юни увеличаването на кредитите е било 11,8%.
:|
http://finansov.pogled.info/article/4396/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D1%82-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%BD%D1%8F-%D1%81-18,4-%D0%BC%D0%BB%D1%80%D0%B4.-%D0%BB%D0%B2.
« Последна редакция: Август 27, 2009, 23:04:18 от ѣ »

*

Неактивен Hypathia

 • **
 • 69
 • +53/-5
 • Пол: Жена
 • Зодия: Cancer Cancer
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #17 -: Август 27, 2009, 23:04:08 »
БОГАТИТЕ И БЕДНИТЕ - ОЧЕВИДНОТО НЕРАВЕНСТВО

(Галина Колева)


Една от основните стратифициращи оси в българското социално пространство днес е корелацията бедни - богати. Широко разпространено е мнението, което се афишира в публичното пространство от медиите и многобройните социологически анкети, че днешното социално неравенство има два полюса: бедни (вкл.много бедни), каквито са близо 80 на сто от българите, и богати (вкл.много богати), каквито са до 10 на сто от българските граждани.

Днешното социално неравенство се проявява във фрагментацията на обществото като цяло, на живеещи в бедност и на живеещи в богатство, в благоденствие. (1, с.42)

В това отношение през последните години доминантата на социалното разслояване в масовото съзнание е изместена към линията богатство - бедност (2, с.35). Налице е масово обедняване, т.е. много хора от различни социални групи и слоеве живеят все по-трудно, като една част от тях едвам преживяват. В масовия случай бедността се свързва с липсата на доходи над социалния минимум, като за повечето българи над 2/3 от дохода отива за храна. Затова размерът на доходите и наличието, респ. липсата на възможности за получаване на такива, са основен критерий за състоянието на бедност. От друга страна, различни са начините на субективно преживяване на принадлежността към "бедните". Във всички случаи обаче се касае за самооценка от гледна точка на възможностите за по-високо качество на живот, за определен съвременен стил на живот, при който прехраната не се възприема като екзистенциален проблем.

Всекидневното съзнание, което борави с "изпробвани очевидности" и преработва собствени наблюдения и опит, не е склонно да търси строга диференциация и многовариантност във феномените на бедността и богатството. Това трябва да се има предвид, когато се проблематизират данни от анкети, интервюта и свободни разговори, при които липсва предварителна понятийно-съдържателна уговорка със строго регламентиране на смисловите нюанси. Затова и данните, върху които ще се спрем по-нататък, ги използваме по-скоро като една всекидневна рефлексия за илюстриране на обща ситуация без претенции за строга съдържателна конкретизация. Във "Въпросник за селото" селските кметове отговарят на следните два въпроса: "Според Вас, има ли и колко са домакинствата в селото, които могат да се определят като много богати?" и "Според Вас, има ли и колко са домакинствата в селото, които могат да се определят като много бедни?" Тези въпроси не са придружени с предварително фиксиране на понятийно-съдържателни обяснителни схеми, поради което респондентите предоставят гледната точка на своето всекидневно съзнание и масовите представи за интересуващите ни феномени, така както са отразени в тяхното индивидуално съзнание.

Въпреки тази предварителна "ограниченост" на данните, можем с достатъчна достоверност да използваме следните научни рефлексии (постигнати на основата на представителни, специализирани проучвания). Първо, това, което е общо и за бедността, и за богатството, е че техният континиум съдържа няколко равнища, нива, като на "дъното" на бедността и на "върха" на богатството попадат ограничен брой лица и домакинства. Като относителен дял обаче "дъното" на бедността е по-голямо от "върха" на богатството. Около 10 на сто от българските граждани се идентифицират с "дъното" на бедността, докато с "върха" на богатството се идентифицират 1-2 на сто (2, с.33; "Галъп"-февруари 1998 г./. Второ, изкристализирали са вече социалните категории, които принадлежат към различните нива на бедността и богатството. Така към различните пластове на бедност с голяма сигурност може да се каже, че се причисляват пенсионерите, безработните, част от заетите в някои бюджетни институции. Към социалните стъпала на богатството се закрепват преди всичко принадлежащите към законодателната и изпълнителната власт; стопанското управление; собственици на фирми, търговци, вкл. част от работещите в частния сектор; мнозинството от сенчестата част на бизнеса. Трето, конкретно за селото и социалното неравенство в него притежаването на земя, респ. липсата на такава, както и състоянието на регулиращите механизми, отнасящи се до собствеността, стопанисването и ползването й, са специфични фактори за разслояване и принадлежност към полюсите на бедност и богатство.

Получените данни за селата, за които имаме попълнен "Въпросник за селото", показват следната картина на корелацията "бедни - богати" в контекста на посочените по-горе въпроси - наличие на много бедни и много богати селски домакинства. За половината от изследваните села (151 на брой) няма посочен отговор на въпроса има ли много богати домакинства в селото. За 24 на сто от селата същото важи по отношение на много бедните домакинства. Тъй като липсата на отговор не е еднозначен индикатор за липса на търсения признак - в случая наличност на много бедни или много богати домакинства, ние не можем категорично да твърдим, че в над 2/3 от селата липсва социално неравенство по оста беден - богат, в крайните стойности на тези признаци. Можем обаче да твърдим, че с по-голяма честота сред селските домакинства се отграничават много бедните от тях, отколкото това важи за много богатите. Това е общ извод за всички изследвани села. При сравняване на съответните съотношения за всяко отделно село, за което е посочено наличие на двата признака, категорично може да се твърди, че значително повече са много бедните домакинства в сравнение с много богатите. Само в едно село съотношението е в полза на богатите домакинства, т.е. само в едно село има повече много богати домакинства в сравнение с бедните. За всички останали села бедността като характеристика на селското домакинство преобладава над богатството. Има екстремни случаи като например село Проход (област Бургаска), в което от 70 домакинства едно е определено като много богато, а останалите 69 - като много бедни. В село Долна Бяла Речка от 110 домакинства няма нито едно посочено домакинство като много богато, но 100 са домакинствата, посочени като много бедни. За близо 10 на сто от изследваните села, за които е посочено, че имат много бедни домакинства, относителният дял на тези домакинства спрямо всичките селски домакинства е не по-малък от 1/3. В тях социалното разслоение е подчертано афиширано чрез признака за бедност. Тъй като данните за всички села показват по-голяма честота на разпространение на признака бедност в сравнение с признака богатство, то общият извод, касаещ социалното разслояване в селата, е че то се проявява по отношение на домакинствата като социално неравенство, при което в значително по-голяма степен преобладават много бедните домакинства спрямо тези, които се определят като много богати.

http://old.omda.bg/institut/sinitevo/sinitevo1_6.htm
« Последна редакция: Октомври 19, 2018, 06:11:09 от Hatshepsut »
I find my strength
Believing that your soul lives on
Until the end of time
I'll carry it with me

*

Неактивен ѣ

 • **
 • 306
 • +168/-8
 • Пол: Мъж
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #18 -: Август 27, 2009, 23:10:44 »
Това не е съвсем по темата и е информация от преди 10-тина години ;-)

Цитат
Монографичното социологическо изследване "Новото социално разслояване в българското село" е проведено през 1996-98 година. Негови автори са научни работници от Института по социология при БАН. Ръководител на екипа е проф. Николай Тилкиджиев.

*

Неактивен Nordwave

 • *
 • 4412
 • +1344/-0
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #19 -: Август 27, 2009, 23:20:48 »
В Босна глобяват банките за високи лихви. В България - нищо. Общинският съд в Сараево наложи парична глоба на “Уникредит банк” от 16 000 конвертируеми марки (1,94 КМ = 1 евро) заради неоснователно повишаване на лихви по кредити. Директорът на банката Берислав Кутле, като отговорно лице, е глобен с около 2 000 евро. Банката е обявена за отговорна заради незаконно увеличаване на лихвените проценти и за това, че договорите за кредити не са съдържали цялата информация, която по закон трябва да бъде описана. Съдът е наложил глоба и на “Райфайзен банк” на стойност 2 500 КМ, а нейният директорът Михаил Милер е санкциониран с около 500 евро. На 12 август започна процедурата въз основа на 192 наказателни постановления на Федералната служба за инспекция на труда срещу 10 банки в Босна и Херцеговина заради неоснователно повишаване на лихвите по кредити, съобщават местните медии. В България няма такава опасност за банковите шефове и за банките. Те си живеят живота и през ден, през два дават акъл по телевизии и вестници на българите, които са имали неблагоразумието да изтеглят кредити при едни условия, но сега ги плащат при съвършено други.

Когато например в края на 2008 година БНБ повиши основния лихвен процент до 5,77, повечето банки вдигнаха лихвите по всички кредити с по 1 до 2 процента. На 1 август 2009 година основният лихвен процент е вече до рекордните изобщо за България 1,71 процента, обаче търговските банки, сред които и глобените в Босна, но не и в България банки “Уникредит” и “Райфайзен”, заявяват, че това няма отношение към лихвите по кредитите. Нещо повече, шефът на асоциацията на търговските банки Левон Хампарцумян посъветва клиентите да ограничат разходите си, да отложат някои покупки, за да могат да плащат вноските по кредитите си.

Значи, когато БНБ увеличава лихвения процент, при това с по-малко от една трета от процента, това има отношение към лихвите по кредитите, но когато ОЛП е паднал с над 3 процента и половина за 8 месеца, това няма никакво значение? И кой го решава? Банките, разбира се.

И как не, след като досега която и да държавна институция не е направила и намек, че банките могат да бъдат разследвани за чудовищните лихви по кредитите, които се движат между 10 и 18 процента, докато в цяла Европа са между 3 и 5 на сто. Дори и преизбраният шеф на БНБ Иван Искров заяви преди дни, че приоритетите ще бъдат въвеждането на еврото и запазване на макроикономическата стабилност и сигурността на банковата система.

И нито дума за това, че банките в държавата най-безсрамно и най-безотговорно изсмукват национален доход. И не само Искров, всички останали също пасуват. Защо не, това да не е Босна? Не е Босна, това е България.

Дори и в Босна, която не е държава в истинския смисъл на думата и съществува по-скоро като международен протекторат, съд и държава са предприели действия, които да ограничат алчността и лакомията на банките.

В България – нищо такова.

Няма как и икономиката, и хората, пък и държавата да живнат при тези чудовищни лихви. Нещо трябва да се направи и хич не е зле да се почне с глоби, като в Босна. Пък ако банките не разберат намека, сигурно има и други начини.

Но поне трябва да се опита. http://novini.dir.bg/2009/08/27/news4984044.html

*

Неактивен Nordwave

 • *
 • 4412
 • +1344/-0
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #20 -: Август 28, 2009, 18:33:05 »
Проверяват парите на богаташи, паркирали нагло. Всеки нагъл богаташ, който е паркирал лимузината си на непозволено място в София, вече е застрашен от цялостна проверка за произход на парите му, това съобщава в. "24 часа", като се позовава на информация от МВР. Според част от разпорежданията за нощните полицейски хайки пред най-лъскавите заведения на столицата всеки глобен собственик на тузарска кола, който се стори съмнителен на полицаите, ще бъде предаден на съответната данъчна служба. При подозрения за престъпление или нарушение на закона с добре облечените бизнесмени ще се заема и Икономическа полиция.
За последните 2 седмици бяха глобени над 110 столичани, зарязали джипове и коли за стотици хиляди левове насред улиците в центъра на София. Собственичка на фирма за имоти, шеф в дружество, което строи басейни и СПА центрове, и строителен бос са сред спипаните от началото на август да блокират с возилата си столицата, докато купонясват, сочи неофициалната информация от полицията. Сред най-нахалните шофьори са още мениджър на интернет компания, както и счетоводителка и строителна надзорничка от две големи фирми. Част от зарязаните возила пък били взети на лизинг и затова се водели на името на вносители на автомобили.
Акцията започна след шумния арест на собтвеника на порше Иво Петков-Боята, който не се подчини на полицаите, опита да блъсне единия от тях, а две от спътничките му псуваха и разкъсаха пагоните и жилетката на единия от тях. Онзи ден съдът остави Петков в ареста, а дамите бяха пуснати - едната с мярка "подписка", а другата под парична гаранция от 4000 лв.
Според справките на КАТ, глобените водачи най-често са се движели с нови аудита и мерцедеси. Освен бялото порше на Иво Петков сред най-луксозните коли били още шофираният от млада дама чисто нов "Мерцедес SLK" и произведен преди месеци "Мерцедес С320". Цените и на двата автомобила започват от 100 хил. лв. При нощните акции от последните две седмици били вдигнати няколко аудита А8, BMW 520i и Волво С30. http://dnes.dir.bg/2009/08/28/news4986087.html

*

Неактивен gadget

 • **
 • 152
 • +105/-31
 • Пол: Мъж
 • Монархист, Националист, Консерватор
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #21 -: Август 28, 2009, 19:22:25 »
Такава глупост като първата статия от темата не съм чел откакто имам интернет. (rofl) (rofl) (rofl)
“ОТТУКА ЗАПОЧВА БЪЛГАРИЯ -
ПЕТ ПРЪСТТА В ЖЕЛЕЗЕН ЮМРУК,
ОБВЪРЗАНИ С ДРЕВНО ПРЕДАНИЕ,
КАЛЕНИ В ПОХОД И ТРУД...”

*

Неактивен Nordwave

 • *
 • 4412
 • +1344/-0
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #22 -: Септември 05, 2009, 17:33:35 »
Банки си прибирали дължимото нестандартно. Затруднени хора теглили кредити се оплакват, че банките, за да си съберат парите използват частни агенции, съобщи bTV. Преди две години Атанас Николов тегли ипотечен кредит. Заради кризата отскоро е затруднен да внася пълните си вноски и погасява месечните си задължения частично. Преди 20-тина дни от банката му се обаждат по телефона.
"И ме заплашиха, че ако не внеса сумата, която трябва да получат за месеца, да ме очакват мутри пред вратата, на което аз бях достатъчно учуден и попитах госпожата, която се обади за какви мутри говорим и тя каза, че това е фирма, с която са сключили договор за събиране на средства", разказа Атанас Николов.
През последните два месеца в Националната асоциация на българския бизнес почти всеки ден получават сигнали от „предупреждавани" длъжници.
"С един два черни джипа обикалят около техните домове, слизат две-три яки момчета и се срещат с хората и най-любезно им обясняват да си платят вноските. И това е много тревожно, защото тук става дума за въздействие върху психиката на хората", заяви Светлозар Николов, председател на Националната асоциация на българския бизнес.
Според Асоциацията, банките и лизинговите компании ползват услугите на охранителни фирми и фирми за събиране на вземания. Атанас Николов не е информиран официално, че вземането му е прехвърлено на компания, както изисква Законът за задълженията и договорите, но "случайно" получава и-мейл.
"Мейлът съдържа презентация на фирма, която се занимава с вземания на банки главно", обясни Атанас Николов.
"Изрично законът изисква съгласието и на съответния кредитополучател, няма как да прехвърлиш вземане без негово съгласие, въпреки че по договора, който подписваме с банката, те са написали, че могат по всяко време без да уведомят своя клиент, да прехвърлят вземанията", отбеляза Светлозар Николов.
Според Гражданския-процесуален кодекс, вземания могат да събират единствено съдебни изпълнители, и то въз основа на съдебни актове. http://dnes.dir.bg/2009/09/05/news5023965.html

*

Неактивен Nordwave

 • *
 • 4412
 • +1344/-0
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #23 -: Септември 21, 2009, 14:31:27 »
Не плащаш здравни вноски - не те пускат в чужбина. Който не е платил здравните си вноски за шест месеца назад, да не може да напуска страната.Това е една от непопулярните мерки за подобряване на събираемостта на здравноосигурителните вноски, които министерството на Божидар Нанев предлага. Идеята бе огласена на семинар на ведомството в Русе. Ако това стане факт, ще се въведе вероятно и възможността дължимото да се плати на границата. Не можем да искаме да потребяваме, а да не внасяме, бе категоричен здравният министър Божидар Нанев. От ведомството ще предложат още при сключване на сделка за недвижим имот да е задължително да се представя и декларация за платени здравни вноски.

В момента се обмисля как хората, които не са си плащали здравните вноски дълъг период от време, да си възстановят здравноосигурителните права. Едната възможност е да си платят накуп вноски за минимум 36 месеца или да платят само дължимата сума. Здравноосигурителните права пък се предлага да се прекратяват при 6 месеца неплащане. Обсъжда се вариантът да се налагат и глоби за некоректните платци. По последни изчисления здравните вноски на 800 000 здравно неосигурени българи ощетяват системата с около 1 млрд. лв. В момента в страната здравно неосигурените лица са около 1.2 млн. души, допълни министърът на здравеопазването.

ЗА КАСАТА

Сега органите на управление на Здравната каса са Общо събрание, Контролен съвет, Управителен съвет, директор. От министерството предлагат касата вече да няма Управителен и Контролен съвет и на тяхно място да се създаде Надзорен съвет, който да има по-широки правомощия. Предвижда се още да бъдат увеличени правомощията на директора на НЗОК и да се назначат заместник-директори. Обмислят се промени в начина на избиране на директора на касата. Предложенията са той да бъде назначаван с решение на Общото събрание или по решение на парламента. По думите на министъра по-лесно би било директорът да се избира от Общото събрание, но все пак решението ще бъде взето след обсъждане с депутатите. Предложението за промяна в Общото събрание касае неговата численост. Предложението е те да бъдат намалени от 36 на 25 представители и да се запази трипартидният принцип. Здравният министър коментира, че броят на членовете на органите на управление на НЗОК сега е голям, там няма оперативност, трудно се взима решение, има много недоволство от страна и на пациентите, и на медиците.

РЕАКЦИИ

Евгений Желев, бивш здравен министър:


За тези, които имат средства и не си плащат вноските, забраната за пътуване в чужбина е добра мярка. Трябва да се мисли за социално слабите и държавата да се намеси, защото част от хората, които не плащат, просто нямат възможност. По отношение на предложението Районните здравноосигурителни каси да не са длъжни да сключват договор с всеки изпълнител на медицинска помощ, това се коментира отдавна. Би трябвало да има много ясни и точни критерии и ново законодателство, за да се даде възможност за такъв ход, тъй като ще възникне въпросът защо едни могат, а други не. Много сериозно трябва да се работи и много да се внимава, но така или иначе промени в законодателството специално в здравеопазването са наложителни, особено в Закона за здравето, Закона за лечебните заведения, Закона за лекарствените средства.

Лъчезар Иванов, председател на парламентарната комисия по здравеопазване:

Всеки български гражданин трябва да е съпричастен към проблемите на здравеопазването. Не може човек, който не си е плащал вноските, да отиде на курорт например в Гърция или Турция. В момента изготвяме Закона за здравното осигуряване и там ще бъде упоменато как да можем да имаме по-голяма събираемост на вноските. Трябва да се сложи точка на хората, които по някакъв начин се опитват да източват системата и да я нарушават. Имаме солидарен модел на здравно осигуряване, което означава, че всички трябва добросъвестно да си внасяме вноските, за да може здравеопазването да се финансира адекватно. http://marica.bg/show.php?id=12137

*

Неактивен Генерал Колев

 • ****
 • 2586
 • +202/-11
 • Пол: Мъж
 • България над всичко!
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #24 -: Септември 21, 2009, 15:43:47 »
Има резон за рестрикции относно неплащането на здравни осигуровки. Мангалите масово не плащат, но въпреки това болниците са пълни с тях. Докато не платят манговците, да мрат без да видят лекар и болница!
България над всичко!

*

Неактивен FELDMARSCHALL

 • *
 • 2919
 • +361/-61
 • Пол: Мъж
 • АРИЕЦ
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #25 -: Септември 21, 2009, 16:45:03 »
То по принцип мангалите не трябва да влизат в една и съща болница, където
са и българите. Така трябва да е и с училищата.

*

Неактивен опълченец

 • ***
 • 991
 • +148/-102
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Aries Aries
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #26 -: Септември 21, 2009, 18:30:20 »
То по принцип мангалите не трябва да влизат в една и съща болница, където
са и българите. Така трябва да е и с училищата.
Подкрепям,но разбираш,че никой няма да позволи подобна сеграция.
Това,което може да се направи е например да се премахнат всякакви квоти за малцинства и чужденци в университетите.
Тогава Столетов, наший генерал,
ревна гороломно: "Млади опълченци,
венчайте България с лаврови венци!
на вашата сила царят повери
прохода, войната и себе дори!"

*

Неактивен Генерал Колев

 • ****
 • 2586
 • +202/-11
 • Пол: Мъж
 • България над всичко!
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #27 -: Септември 21, 2009, 18:57:23 »
То по принцип мангалите не трябва да влизат в една и съща болница, където
са и българите. Така трябва да е и с училищата.
Подкрепям,но разбираш,че никой няма да позволи подобна сеграция.
Това,което може да се направи е например да се премахнат всякакви квоти за малцинства и чужденци в университетите.
Сегрегация, не сеграция. Такива квоти имаше по комунистическо време, след 10. 11. 09 ги премахнаха.
България над всичко!

*

Неактивен опълченец

 • ***
 • 991
 • +148/-102
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Aries Aries
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #28 -: Септември 21, 2009, 19:28:55 »
То по принцип мангалите не трябва да влизат в една и съща болница, където
са и българите. Така трябва да е и с училищата.
Подкрепям,но разбираш,че никой няма да позволи подобна сеграция.
Това,което може да се направи е например да се премахнат всякакви квоти за малцинства и чужденци в университетите.
Сегрегация, не сеграция. Такива квоти имаше по комунистическо време, след 10. 11. 09 ги премахнаха.
И сега си ги има,заповядай в медицинския университет в Плевен или икономическия във Варна.
Тогава Столетов, наший генерал,
ревна гороломно: "Млади опълченци,
венчайте България с лаврови венци!
на вашата сила царят повери
прохода, войната и себе дори!"

*

Неактивен Генерал Колев

 • ****
 • 2586
 • +202/-11
 • Пол: Мъж
 • България над всичко!
Re: Тема за икономисти - Българите бедни?! Не съвсем!
« Отговор #29 -: Септември 21, 2009, 21:20:41 »
То по принцип мангалите не трябва да влизат в една и съща болница, където
са и българите. Така трябва да е и с училищата.
Подкрепям,но разбираш,че никой няма да позволи подобна сеграция.
Това,което може да се направи е например да се премахнат всякакви квоти за малцинства и чужденци в университетите.
Сегрегация, не сеграция. Такива квоти имаше по комунистическо време, след 10. 11. 09 ги премахнаха.
И сега си ги има,заповядай в медицинския университет в Плевен или икономическия във Варна.
Хайде като си толкова отворен дай линк или документ, където е написано черно на бяло, че има определени места за мангали.
България над всичко!

 

Powered by EzPortal