Сашо Диков: Поведението на Първанов ме потресе

 • 10 Отговора
 • 1077 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Генерал Колев

 • ****
 • 2594
 • +202/-11
 • Пол: Мъж
 • България над всичко!
Така и не разбрах кое наложи тази разходка до Охрид. Но и журналистите, които бяха там пропуснаха да зададат правилните въпроси, казва известният телевизионер
Весислава Танчева | 2009-09-07 17:20:00

 
„Как може някой да ме съветва как да постъпя в кризисна ситуация, когато аз с години съм го правил това!”, възкликна премиерът Бойко Борисов в телефонно включване в сутрешния блок на бТВ. Повод за гнева му са нелепите действия на българския държавен глава, който в деня на трагедията разходи два летателни апарата из половин Европа само за да покаже загриженост пред камерите на националните медии. „В деня на национален траур е време да се смирим и да оставим отговорните за това на съвестта им”, добави Борисов. Според него фирмите, организирали пътуването ще си понесат отговорността, но в същото време не е редно само тях да слагаме на топа на устата, защото са сред хилядите малки български фирми, които оцеляват и опитват да правят бизнес в мизерни условия. „В случая тук цялото безобразие е на македонците”, отсече накрая той.
Прав е премиерът. И гневът му е оправдан. Този път
 
никой лоша дума не може да каже за реакцията на изпълнителната власт.
 
„Навременна, силна и ефективна реакция! И дано така да продължи.Помните как преди месец, когато Борисов прати самолет за болния български моряк в Иран, аз го попитах дали така ще бъде оттук нататък, за всеки българин в беда ли ще го прави? Сега виждам, че действията му се повтарят и искрено се надявам да сме свидетели на ново начало, на ново отношение към българските граждани”, каза за Bulgaria News популярния телевизионер Сашо Диков.
 
„Но поведението на Първанов ме потресе!
 
Не можах да разбера кое наложи тази разходка до Охрид”, възмущава се журналистът. Всъщност, по негова информация разходката е значително по-дълга, а организацията и – направо като за тактически учения. Неприятната вест застига президента във Варна. От там поръчват хеликоптер да дойде и спешно да придвижи държавния глава до София. В 18:57 хеликоптерът каца в столицата и скоро има готовност да излети за Охрид.
В този момент някой напомня, че на държавния глава по приляга правителственият „Фалкон”. Малкия самолет обаче, е в Стокхолм, където външният министър Румяна Желева участва в неформална среща на първите дипломати от Европейския съюз. Спорно е дали тя вече е решила да прекрати предсрочно участието си или в съботния следобед са й наредили, но „Фалкона” с министърката на борда спешно излита в посока София.
В 20:14 президентът вече е сменил превозните средства и излита за Охрид.
Междувременно ситуацията в македонския град е меко казано изнервена. Оцелелите пасажери на „Илинден” са настанени в хотел и чакат автобус да ги откара на летището. Съобщено име е, че в 15:30 правителственият самолет ТУ-154 е готов да излети от София и да ги прибере в родината. Излита 40 минути по-късно, защото
 
в министерски съвет правилно решават, че е редно да съберат медицински екипи,
 
които на място и по време на обратния полет да помогнат на пострадалите. Още повече, че една от спасените жени по това време се намира в реанимация на охридска болница.
ТУ-154 каца в Охрид малко преди 18 часа и час по-късно е готов за полет обратно. Групата е вече на летището, хората събират багажа си и тръгват да се чекират.
Не би. Мъж от администрацията на летището ги спира и казва, че
 
имат инструкции да изчакат кацането на друг самолет, преди да пуснат когото и да било в зоната за излитащи.
 
Следват 1 час и 40 минути, в които всички питат, но никой не им казва защо висят в малката чакалня и какво, за Бога, пречи на другия самолет да си кацне по живо по здраво, ако те  просто се чекират. Не, обясняват им, трябва да стоите тук, в общата зала. И те стоят... Жената на носилка е свалена от линейката и прибрана в някаква стая, да не притеснява с припадналия си вид останалите.
Следва една история, която „...е редно да се провери, дали отговаря 100% на истината, защото,
 
ако е така, е много страшно”,
 
разказва Сашо Диков. „Фалконът” каца, а друг македонец идва при групата и пита къде е ранената. Изкарват я с носилката и я слагат в общата зала точно, когато българския президент влиза и охраната му се смесва с групата. Следва потупване на рамена, съчувствени слова и задължителните кадри с притеснените хорица. След като пожелава кураж на пострадалите, президентът и македонският му колега Георге Иванов се отдават изцяло на светлината на прожекторите и се впускат да дават изявления за български, македонски и световни медии. В края на деня се оттеглят на раздумка в резиденция „Биляна”.
А изнурените пътници най-после са поканени да се чекират за полета до София. Там вече ги чакат микробусчета, които откарват всеки до вратата на собствения му дом. Шестима от оцелелите са откарани с линейки във Военномедицинска академия, сред тях и жената на носилка.
„Хората са изнервени, дори и нещо да преувеличават,
 
има безспорни факти, които не могат и не бива да бъдат пренебрегвани”,
 
казва Диков. „Факт е безумното висене в чакалнята, факт е чакането на „Фалкона” да се върне от Стокхолм, факт е и разходката на хеликоптера от София до Варна и обратно. Бойко Борисов се включи в разговора, който водехме с ген. Никола Колев, шефа на кабинета на Първанов, в студиото на Канал 3 в неделя вечерта. Попитах генерала кое наложи това пътуване до Охрид, тези прелитания насам натам. Цитирах му част от публикацията на Bulgaria News и попитах не беше ли това просто една PR акция. Имало такива предварително уговорени срещи с македонския президент, отговори ми той. Ако било само PR, президентът можел сам да изкомандва и изпращането на самолета, и събирането на екипите и дори да тръгне с тях. И тук се обади Борисов, видимо вбесен от думите на Колев. „Да, президентът е върховен главнокомандващ, но нека всеки си знае мястото и ролята. Кого точно щеше да изкомандва, питам аз, не сме във война!”. И е точно така – 20 минути след като президентът е кацнал в Охрид можеше да посрещне оцелелите в София.”
Всъщност, правителственият самолет върна в родината и част от журналистическите екипи. Според Сашо Диков
 
журналистите, които също са чакали на летището, изобщо не са разбрали какво се случва около тях.
 
Не са го съобщили, не са го описали, въобще не са попитали защо не чекират хората и какво чакат. „Това издава липса на рефлекс. Понякога може да изглежда прекалено това взиране в труповете, в страданието на хората. Но щом има тема, тя трябва да се отрази. Дразни ме стремежа днес на всяка цена да се търси виновник. Тази или онази фирма, имала ли, нямала ли лиценз, техническа неизправност или безотговорност е причина за трагедията. А общото на всички случаи – и децата, които се издавиха в река Лим, и влака, който се запали на гара Кардам, и автобуса, дето изби 18 човека на Бакаджиците, и сега, в Охрид – е, че не са спазвани правилата. Ето това е, когато не се спазват елементарни правила, умират хора! На фона на тази очевидна истина, изказването на пловдивския митрополит Николай си е чиста глупост. Час по-скоро трябва да бъдат извадени досиетата на всички от висшия клир на Българската православна църква. Не може ченге да бъде поп, просто не може”, гневи се известния журналист.
 
 
 
« Последна редакция: Април 11, 2011, 19:32:20 от Hatshepsut »
България над всичко!

*

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • *
 • 2414
 • +383/-52
 • Пол: Мъж
Re:САШО ДИКОВ: ПОВЕДЕНИЕТО НА ПЪРВАНОВ МЕ ПОТРЕСЕ
« Отговор #1 -: Септември 08, 2009, 10:58:06 »
ето част от статия в блога на Иво Инджев,както  е известно,лично Гоце нареди той да бъде уволнен от ЕБтв,след задаване на 1-2 неудобни въпроса,та ето какво пише той:

 Борисов практически потвърди ( по Бтв-бел.ред.) информациите, че шокираните от катастрофата български граждани са били задържани на летището в Охрид, за да може сред тях да се появи ( и снима!) Г.Първанов. Той е могъл само 20 минути по-късно да направи същото при посрещането в София, подхвърли Борисов.

Според информационния сайт БЛИЦ една от спасените жени е била разнасяна напред-назад на носилка в очакване на президентското посещение в Охрид. Само това да е вярно, можем да го определим като достатъчна причина от Г.Първанов да се потърси обяснение какво е наложило транспортирането на живите българи от Македония да бъде забавено повече от час. Вместо с благодарност, каквато очевидно е очаквал, измъчените хора го очаквали с раздразнение, твърдят различни очевидци.


Гоце,комунисте жалък и скапан,май няма повече  фамилия Баткови да наливат пари в мелничката ти.Ти са за затвора и за въжето.

*

Неактивен Исперих

 • *
 • 1641
 • +430/-132
 • Пол: Мъж
 • Всички комунисти под земята! (надпис в мина)
Re:САШО ДИКОВ: ПОВЕДЕНИЕТО НА ПЪРВАНОВ МЕ ПОТРЕСЕ
« Отговор #2 -: Септември 08, 2009, 13:53:58 »
Сашко е много "смел", на умряло куче нож да вади :-D
”Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата” Г. Кондолов

*

Неактивен Генерал Колев

 • ****
 • 2594
 • +202/-11
 • Пол: Мъж
 • България над всичко!
Re:САШО ДИКОВ: ПОВЕДЕНИЕТО НА ПЪРВАНОВ МЕ ПОТРЕСЕ
« Отговор #3 -: Септември 08, 2009, 14:59:39 »
Сашко е много "смел", на умряло куче нож да вади :-D
Добре тогава, посочи ми един журналист, който поне малко да разкритикува Гоце, освен Сашо Диков?! Той за пореден път надава глас, но засега е единствен. Иронията ти е неуместна.
България над всичко!

*

Неактивен Исперих

 • *
 • 1641
 • +430/-132
 • Пол: Мъж
 • Всички комунисти под земята! (надпис в мина)
Re:САШО ДИКОВ: ПОВЕДЕНИЕТО НА ПЪРВАНОВ МЕ ПОТРЕСЕ
« Отговор #4 -: Септември 08, 2009, 15:58:07 »
Сашко е много "смел", на умряло куче нож да вади :-D
Добре тогава, посочи ми един журналист, който поне малко да разкритикува Гоце, освен Сашо Диков?! Той за пореден път надава глас, но засега е единствен. Иронията ти е неуместна.

Скат и в-к Атака отдавна го правят за резил агента. Съвсем друг е въпросът, че на тях така им е поръчано, т.е. за да изглеждат автентични. И какво от това? Гоце така или иначе ще си изкара мандата. Ако Сашо Диков има подобно изказване преди да дойде Бойко на власт, ще си изтрия горното мнение.
”Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата” Г. Кондолов

*

Неактивен Ivo_the_MOnsTer

 • ***
 • 770
 • +141/-36
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Cancer Cancer
Re:САШО ДИКОВ: ПОВЕДЕНИЕТО НА ПЪРВАНОВ МЕ ПОТРЕСЕ
« Отговор #5 -: Септември 08, 2009, 16:07:43 »
Сашко е много "смел", на умряло куче нож да вади :-D
Добре тогава, посочи ми един журналист, който поне малко да разкритикува Гоце, освен Сашо Диков?! Той за пореден път надава глас, но засега е единствен. Иронията ти е неуместна.

Скат и в-к Атака отдавна го правят за резил агента. Съвсем друг е въпросът, че на тях така им е поръчано, т.е. за да изглеждат автентични. И какво от това? Гоце така или иначе ще си изкара мандата. Ако Сашо Диков има подобно изказване преди да дойде Бойко на власт, ще си изтрия горното мнение.
Странно как има хора дето още се връзват на Б'атака и Волен , който като журналист в демокрация написа че  Възродителния процес е "холокост" :-D :-D :-D :-D... след няколко години "Вън турците от България".. :-D :-D :-D :-D
Всеки заслужава да бъде съден според делата си.

*

Неактивен Исперих

 • *
 • 1641
 • +430/-132
 • Пол: Мъж
 • Всички комунисти под земята! (надпис в мина)
Re:САШО ДИКОВ: ПОВЕДЕНИЕТО НА ПЪРВАНОВ МЕ ПОТРЕСЕ
« Отговор #6 -: Септември 08, 2009, 16:17:15 »
Иво аз на Скат и Атака не им се вързвам още от 2005 г.! Явно това
Цитат
Съвсем друг е въпросът, че на тях така им е поръчано, т.е. за да изглеждат автентични.
изречение нищо не ти говори.
”Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата” Г. Кондолов

*

Неактивен Генерал Колев

 • ****
 • 2594
 • +202/-11
 • Пол: Мъж
 • България над всичко!
Re:САШО ДИКОВ: ПОВЕДЕНИЕТО НА ПЪРВАНОВ МЕ ПОТРЕСЕ
« Отговор #7 -: Септември 08, 2009, 16:19:51 »
Исперих, ще трябва да си изтриеш мнението. Сашо мнооооооого отдавна, много преди герберите да дойдат на власт, говори открито срещу Гоце и шайката му. Сега ще направи същото и с новата власт- пак той пръв.
П.С. За атакаджийския вестник и Скат на всички ни е ясно как стоят нещата, така че те изобщо не се вписват в откритото и смело казване на нещата.
България над всичко!

*

Неактивен Panzerfaust

 • *
 • 1361
 • +309/-37
 • Пол: Мъж
 • Интереси: история, политика, психология, военно дело, икономика
 • Зодия: Virgo Virgo
Re:САШО ДИКОВ: ПОВЕДЕНИЕТО НА ПЪРВАНОВ МЕ ПОТРЕСЕ
« Отговор #8 -: Септември 10, 2009, 17:56:28 »
Сашко е много "смел", на умряло куче нож да вади :-D
Никак още не е "умряло куче" Гоце!Поведението му с една дума е ЦИНИЗЪМ!Все пак се учи от комунистическите си предшественици,няма да остава назад човекът я!

*

Неактивен Генерал Колев

 • ****
 • 2594
 • +202/-11
 • Пол: Мъж
 • България над всичко!
Re:САШО ДИКОВ: ПОВЕДЕНИЕТО НА ПЪРВАНОВ МЕ ПОТРЕСЕ
« Отговор #9 -: Септември 10, 2009, 18:46:49 »
стига с тия тъпи коментари тия хора се зачерниха за цял живот на гърба на тяхната мъка ли ще правите политика отишъл със самолет отишъл голяма работа власта толкова краде че тия 10000лв са нищо да им даде и сега първанов по още 10000лв и тва е мир вечна им памет
Дали са тъпи коментарите иле не, не решаваш ти. Никой не прави политика от нас на "гърба на тяхната мъка". Има отделна тема, където сме изразили многократно съболезнованията си за смъртта на хората.
По- спокойно, Гути, и по- смислено пиши.
България над всичко!

*

Неактивен hammerbg

 • ***
 • 948
 • +167/-35
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Gemini Gemini
Re:САШО ДИКОВ: ПОВЕДЕНИЕТО НА ПЪРВАНОВ МЕ ПОТРЕСЕ
« Отговор #10 -: Септември 12, 2009, 12:29:22 »
Първанов е комунистическа гнида!

 

Powered by EzPortal