България и българите > Български Национален Съюз

Спортна организация

(1/3) > >>

Радко:
Спортната организация(СО) на БНС е създадена близо две години след Съюза и функционира като самостоятелно звено. Приемането на нови членове става два пъти годишно - на 21 март, когато е пролетното равноденствие и на 22 декември - зимното слънцестоене. Покана за участие в СО получават само членове на Съюза, които са доказали своята вярност и постоянство.

За физическото укрепване на членовете, в СО се организират походи в планината, лагер-сборове, както и различни спортни прояви - футболни срещи, боксови турнири, състезания. Така в тази непринудена атмосфера се калява издръжливост и се създава истинското другарство. За добрата физическа форма някои от членовете на СО тренират при засилен режим.

СО осигурява реда и придава парадност на мероприятията на БНС. Членове на СО носят Щандарта на Организацията, поднасят венци или стоят на почетна стража на честванията на Съюза. В тези случаи те носят и парадни униформи.

Емблема на Спортната организация е красивото високопланинско цвете еделвайс - символ на чистота и издръжливост, независимо от суровите условия, които го заобикалят. Членовете на СО възпитават в себе си взаимопомощ, дисциплина и непримиримост с трудностите.

Девизът на Спортната организация е "ВСЕКИМУ СВОЕТО".

http://sevlievo.bgns.net/?page_id=16

Hatshepsut:
Фейсбук-страница на Спортната организация на Българския Национален Съюз:

https://www.facebook.com/SportOrganisation

Мишок:
Интересно има ли го бъобще още това БНС ? Някога много обичах да ги дразня и сега ми липсват.

Радко:
Ела в щаба да провериш. :)

Мишок:

--- Цитат на: Радко в Август 08, 2016, 23:00:39 ---Ела в щаба да провериш. :)

--- Край на цитат ---
В кой щаб, ти седиш ли в него ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия