Разумът не може да постави "гласа народен" над "гласа божи"

  • 0 Отговора
  • 603 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Франкист

  • банкетен революционер
  • ****
  • 2420
  • +383/-52
  • Пол: Мъж
Четем и не вярвам на очите си как може да има подобна наглост,на всичкото отгоре все още ми е трудно да повярвам как продължаваме да бъдем толкова търпеливи докато тия гниди говорят и действат срещу нас,кога ще започнем и ние да действаме,КОГА???:

Идеята за референдума за новините на турски език, заради предвидимия резултат, е опасна и вредна за България. Това каза депутатът от ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна. Ние призоваваме премиера и Гражданите за европейско развитие на България (ГЕРБ) да преосмислят идеята си, защото ГЕРБ рискува да загуби вътрешното си съдържание, обясни Местан.

"Нямате съмнения, че това е най-голямата политическа услуга, която би могло да ни се направи", заяви депутатът, предаде агенция Фокус.

"Крайно време е правата на човека на малцинствата да се осмислят като национална кауза, без която е немислимо европейското развитие на страната", добави той. Местан изрази респект от политическата последователност на партии, които останаха верни на демократичните си принципи по този казус.

"Дори най-голямата парламентарна подкрепа не може да има за цена дискредитирането на България", добави той. По думите на Местан подобен референдум не е бил възможен преди 2007 г. Реализирането на членството ни в НАТО и в ЕС не бе възможно без да са покрити политическите критерии, в който най-високо стои въпросът за правата на човека и малцинствата, обясни той. По думите му тази стъпка се прави сега, след членството в НАТО и ЕС, след като е консумиран активът.

"Принципът "глас народен - глас божи" не може да подменя отговорността на законодателния орган", заяви Местан. По думите му не рядко политическата зрялост се изразява във въздържането от провеждането на референдум.

"Разбираемо е мълчанието по този въпрос от страна на СДС. От СДС казаха много по-важен е въпросът за АЕЦ "Белене", с което казаха че е важен и този за новините на турски език и се присъединиха към „Атака”", каза още той.

 

Powered by EzPortal