Author Topic: Методи Шаторов - Стариот бугарин  (Read 5556 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.


Offline Нестор

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 865
  • Gender: Male
Re:Методи Шаторов - Стариот бугарин
« Reply #1 on: 29 Dec 2009, 22:10:09 »
Чел съм някога си за този виден партизански деец,много тачен навремето от комунистите,но кой знае защо беше скрита истината за смъртта му,явно с нещо е бил неудобен,или с националистически ляв уклон. В партизанския мемоар се разказваше от първо лице как Методи Шаторов бил убит от полицейска засада.Наскоро излезе истината, че той е бил осъден от другарите му в негово отсъствие и после е бил застрелян в гръб, когато се навел да пие вода от едно изворче.Истинско портизанско движение е имало в Сърбия , тука е било една лека криеница по горите и игра на стражари и апаши.Обяснявам си го и чрез намесата на царя,той е имал интерес от наличието на известни вътрешни проблеми с партизани,за да отказва на Хитлер изпращане на български войски на източния фронт.За начало е бил прав и вече през 1944 г. когато съветските войски наближават България ,а партизаните се активизират неимоверно ,тогава започва и активни действия срещу тях,повечето убити партизани са точно през 1944г. Впрочем царя е премахнат от руснаците още през август 1943г. така че това решение е взето от регентството. На финала проявяват нерешителност,не обябават война на СССР и това после им коства главите,както и на всички видни българи.
 

Offline skadansk

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 616
  • Gender: Male
Re:Методи Шаторов - Стариот бугарин
« Reply #2 on: 04 Jan 2010, 03:54:02 »
Хайде без глупости. Шаторов може и да не е отричал българския си произход, както и този на по-голямата част от населението в Македония, но е бил комунист и враг на България! Горното предаване е опит да бъде реабилитиран и да ни бъде представен едва ли не като "ляв националист", с което отново да се намерят объркани души в националистическия лагер, които да вярват на подобна глупост поради непознаване на историята.

Един от много факти е достатъчен, за да покаже какъв е бил Методи Шаторов. Това е ролята му за убийството на ген. Луков. Лично Шаторов многократно иска настоятелно екзекуцията му, която малко след това за жалост се реализира.
КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът
все туй скиталчество из път
на който не съзирам края.
 
И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден
без там пристанище да зная...