Автор Тема: Геят, циганинът и пушачът  (Прочетена 630 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Amenhotep

 • Pharaoh
 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 3560
 • Карма: +859/-21
 • Пол: Мъж
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Профилът ми във VBOX7
 • Зодия: Gemini Gemini
Геят, циганинът и пушачът
« -: Януари 27, 2010, 14:28:53 »
Геят, циганинът и пушачът


От Калин Руменов

Ако младо семейство направи две деца, до пълнолетието им ще инвестира в тях част от доходите си. А след 40 години, когато трябва да се пенсионира, ще остави на икономиката два чифта работни ръце, плащащи осигуровки. Ако семейството е мъжка хомосексуална двойка – тя ще изразходва същите пари за пилинг и епилация. Но през 2050 година ще се окаже, че е инвестирала единствено в по-твърди косми. Когато говорим за бъдещи пенсионерски планове, отдавна сме престанали да броим циганите за хора или поне за работещи хора. В разговора обаче можем да включим гейовете. Защото демографският дефицит не е проблем само на бялото и хетеросексуално население.

Във всеки национален бюджет от последните bg години най-дискриминираното малцинство (около 2 милиона) са пушачите. Техният акциз се увеличава в прогресия, като им се обяснява, че надценката, освен за запълване на приходни дупки, отива и за медицина. От която дробовете им със сигурност ще имат нужда някой ден. Пушачите са интелигентно малцинство и не правят сериозен проблем, когато ги малтретират финансово. Те се чувстват гузни от вменения им срам, че вършат здравно престъпление – и за себе си, и за компанията. Затова си плащат тихо, опитвайки се да компенсират нанесените щети. Пушачите никога не възприемат себе си и като герои. Които вършат саможертва, увреждайки белия си дроб, за да правят по-голям акцизен оборот на държавата. Ако бяха етническо малцинство - щяха да увредят бронзовия паметник на Владимир Димитров-Майстора и да си направят вечеря с евтини кренвирши. Ако бяха хомосексуално малцинство – щяха да си увреждат сфинктера и да си направят оргазъм. Което въобще не е една и съща антидискриминационна справедливост.

Понеже очакванията за повече заболявания са свързани с пушачите – те плащат предварително данък за навика, за удоволствието или за каквато им е причината да не отказват цигарите. Даже оставят ресто на бюджета, което може да се изхарчи например за пенсии. Кой обаче ще плати за навика да получава цял живот социални помощи, раждайки обществено безполезни деца. Кой ще плати и за избора си да прави секс, при който няма биологична вероятност да се родят деца. Продукцията на циганската фабрика за антиданъкоплатци след години няма да може да й изплати дори минимална пенсия – отпускана за старост и без ден трудов стаж. Гейовете пък съвсем няма да са създали генетична продукция и всички ще трябва да бъдат издържани от поколенията на хетеросексуалните пенсионери. Тези малцинства ще тежат много повече на пенсионната система, отколкото пушачите на здравната. Но въпреки това никой не ги санкционира предварително. Нито ги товари с вина, че ощетяват мнозинството.

Ако я имаше същата тютюнджийска справедливост – гейовете би трябвало да внасят по-високи осигуровки, докато са млади, разгонени и ходят на козметик. Защото, когато остареят и втвърдят косъм - няма да имат право на претенции, че парите им са малко. Те няма и как да бъдат повече, след като още отсега се знае, че хомосексуалният секс не увеличава популацията на работна ръка. За нейното количество принос ще имат циганите. Но няма смисъл да се разкарвате до гетото, за да прогнозирате какво ще бъде качеството й.

Попитайте баба си, дядо си или старата си майка какви ви предпочитат – безработни, неграмотни, хомосексуалисти или пушещи по кутия и половина на ден. И те веднага ще се откажат от цялата си мизерна пенсия, за да си купувате по две кутии и половина от най-скъпата марка. Ще го направят от махленски срам и без никакви икономически помисли. Същите предпочитания към вас има и бюджетът, но той си е направил добре сметката. На него сте му по-изгоден с катран в дробовете, отколкото с еднополово присъствие в задника. Къде е уважението тогава, че постоянно се глобяваме с акцизи, а след няколко месеца ще започнем и да се преследваме на обществени места.

Част от реалната икономика получава свеж въздух през бронхитите на пушачите. Които водят до сравнително по-чисто място от гетото, чийто индустриален пушек се вдига от претопени кабели. Водят и до по-светло бъдеще след 40 години, когато нацията ще е много по-болна от демография и аутсайдери, отколкото от никотин. И това въобще не е проблем само на белите и хетеросексуални мъже и жени. Докато те се тревожат за 2050-а, шестима bg гейове са се събрали да протестират заради закон срещу малцинството им в Уганда. И са толкова нелепи, че и Бруно биха впечатлили с уникалната си педерастия - да се притесняват за африканските задници, вместо да мислят за собствените си. На които им се очертава да се скъсат освен от всичко друго, но и от работа на стари години.

http://www.novinar.net/news/geiat-tciganinat-i-pushachat_MzE3MzsxNQ==.html

Неактивен Институционализиран

 • Registered user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 112
 • Карма: +29/-6
 • Пол: Мъж
Re:Геят, циганинът и пушачът
« Отговор #1 -: Януари 30, 2010, 10:07:56 »
 :-D :-D :-D
Ха ха ха !
Цигарите не са чак толкова вредни колкото си мислите(Тука не включвам хората с органични заболявания, които по принцип са несъвместими с пушенето.), така че парите, дето ушким се събират за здравеопазване съвсем не отиват там.
 Например увеличението на акциза с 1лв. по времето на станишевото правителство се наложи от необходимостта да се съберат средства за финансиране престоя на контингента ни в Ирак.

Ако направим сметка колко плащаме за здравни осигуровки и колко за акциз на цигарите ще излезе, че две трети от проходите на НЗОК идват от цигарите, пък то съвсем не е така и нямя как да е, щото този акциз няма нищо общо със някаква мисъл за здравето на пушачите.
ВОЙНАТА Е МИР
СВОБОДАТА Е РОБСТВО
НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА

АЗ ОБИЧАМ ГОЛЕМИЯ БРАТ !