Македонистка пропаганда във Facebook

 • 49 Отговора
 • 6790 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Родолюбец IYI

 • ***
 • 835
 • +623/-27
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re:Македонистка пропаганда във Facebook
« Отговор #45 -: Януари 30, 2010, 16:43:18 »
Че кой е тръгнал да те спира, твоята личност малко ме интересува.

Тогава що даваш оценки?

Осъждам принципа на действие, защото такива като тебе ги има под път и над път и отдавна съм свикнал да ги гледам как се правят на големите идеалисти, а когато обстоятелствата ги притиснат, веднага си наизмислят извинения да избягат в чужбина.

Ахаааа разбрах. Значи за теб човек който не живее в България е предател така ли? И в кое точно се състои предателството че не мога да зацепя? Може би защото не искам да плащам данъците си на една мафиотско-комунистическо-чифутска клика която управлява? Може би защото не искам цял живот една шепа бивши комунисти и техните мутренски творения да ме изсмукват докато не ме докарат до гроба? Може би защото искам да работя на нормална честна работа, а не за дебели освинени и алчни субекти с криминално минало, наричащи себе си "бизнесмени"? Може би защото не искам да ставам част от профанско-селско-курвенския стереотип който отдавна е насаден тук?

Или може би защото искам да натрупам жизнен опит и идеи от чужденците, които един ден ще внеса тук в България заедно с техните капитали?

Ами добре тогава - значи съм предател. А ти като си голям патриот, направи нещо вместо да се блъскаш в гърдите и да викаш "Булгар, Булгар" на топло зад компа. Аз ти казах - създай, организирай, поведи. Аз ще съм първия който ще застане зад теб, независимо дали съм в България или в чужбина.

Но за да направиш това нещо първо ти трябва реална, точна и трезва преценка за заобикалящия те свят. Излез от своя идиличен измислен свят и влез в реалния. Недей да гледаш в миналото, да рониш сълзи в литри и да се тюхкаш за неща, които вече са факт и с нищо не можеш да ги промениш. Или да ги защитаваш като някой наивен Дон Кихот.
 
Затова изказах поздравите си на Генерал Колев, защото той единствен гледа трезво на нещата. А ти и останалите имате още много да учите. Но не сте вий виновни - живота още не ви е очукал здраво. Житието е най-добрия учител, а житейския опит - най-ценното на тоя свят.


 

*

Неактивен Борисъ

 • **
 • 347
 • +100/-27
 • Пол: Мъж
Re:Македонистка пропаганда във Facebook
« Отговор #46 -: Януари 30, 2010, 23:31:20 »
И най-важното - не хвърлят всекидневна помия по България. За мен това стига.
Всекидневната помия по България я хвърлят една шепа от елита им, който е бил на школовка в Белград. Мнозинството от населението на БЮРМ е същото, каквото е и в цяла Европа - основната маса от него изобщо не се интересува от политика и е апатично по тези въпроси. Тези, дето ги гледаш в интернет, са тамошните комплексирани асоциали, които намират смисъл в живота си, като "громят" враговете на родината в интернет. Имаме ги и тук.
Цитат
Влиятелна??  (rofl) Боже та тая паплач там се дели на хиляди крила под различно влияние и пропаганда! Убиват се един друг, стрелят се всекидневно дори и по улиците на София като гангстери от 30 те в стил "Ал Капоне"!
Отново предубедени приказки. С този насмешлив тон явно няма да вденеш, каквото и да ти се каже.
Цитат
Ако си мислиш че това е изцяло дело на ВМРО значи си в голяма заблуда.
Но и те имат достатъчен принос в операцията. Всички победени държави от ПСВ създават свои организации, които да защитават тероризираното си население в откъснатите територии и действат съвместно, в това число е и ВМРО. Ванче Михайлов даже го определя като своеобразен интернационал на поробените и потиснатите.
Цитат
Анархо комунисти са, защото използват традиционните цветове на анархизма - червено и черно.
Страхотен аргумент. Албанците и те са анархокомунисти сигурно, а с Гоце Делчев не свършва ВМРО. Че са имали определен процент анархоси, имали са, но ти е повече от удобно да ги изкараш всичките до един такива, понеже ти изнася на желанието да хулиш с някаква патологична озлобеност. Най-влиятелният клон на ВМРО, начело с Ванче Михайлов, никога не е имал за цел да създава за постоянно държава на антични ****и.
Цитат
Те пък от своите и т.н. А кой е предавал родовата памет през турското иго? Да не би тогава да е имало Български училища, да не би тогава турците да са разрешавали и спонсорирали учение на български език? Да не би тогава българите да са живеели по - добре? Да не би тогава турците да са били по-милостиви от сърбите? Не! Тогава всичко е било нелегално! Учили са в килийни училища при първобитни условия на една лоена свещ. И са запазили език, род и име!
Да бе, сигурно затова Макгахан пише, че е смаян как във всички градове и повечето села има училища, всичките построени и поддържани с пари на местното население. Попрочети нещо за взаимните, класните и девическите училища, даже е имало предложения за създаване на университет още преди Освобождението. Това с килийните училища е било до 18-ти век.
Цитат
Въстанието на Карпош е тръгнало от Кюстендил, разпростира се в цяла Западна България и най-накрая обхваща северните части на FYROM (Скопие, Куманово). Въстанието въобще не може да се счита за фиромско по нито един критерий.
Аз не го считам за изначално македонско, а го дадох като пример за въстание, в което са взели участие доволен брой българи оттам. В Северна Добруджа също никога не е започвало масово въстание, да не говорим за Източна Тракия, която е до Цариград - и тамошните българи ли са мързеливци и предатели?
Както е била повлияна и от СССР (подписването от Тодор Александров договора за взаимопомощ с болшевиките) и от Нацистка Германия (връзките на Михайлов с Усташите и Гестапо) и т.н.
Сам се закопаваш, хайде покажи кога и къде влиятелен клон на ВМРО е налагал с терор и избивания гъркомания и сърбомания. А сътрудничеството с германците е напълно естествено и няма нищо нередно в това.
Цитат
Това, драги ми Борисе откъдето и да го погледнеш си е чист сепаратизъм и нихилизъм.
Не е нихилизъм, а временно решение на въпроса, наложено от обстоятелствата. Вижданията им в началото на 20-ти век са в две основни категории - едните, по-неразумни и радикални, искат директно присъединяване към България, а другите искат първоначална автономия, като в последствие се осъществи присъединяване към България.

Цитат
Не само че няма голям брой  :-D То просто няма. Не е ли странно?
Няма, или просто не ти се иска да се поразтърсиш - в четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа през 1868 г. участват българи от всички краища на Македония: Спиро Георгиев от Битоля,  Христо Николов от Кукуш, Сотир Пейов от Велес, Антон Стоянов, Божил и Филип Димитрови от Куманово и други. В Ботевата чета също има хора от Охрид и други градове на Македония.
Цитат
Не са виновни съседите не изклинчвай - както ти казах в Тракия и Черноморието е имало много гърци, не по-малко фанатизирани от тези в Атина!!!!
Тези фанатизирани пълчища от гърци са наброявали 60-70 000 души общо в Тракия и Черноморието. Опасна бройка, наистина.
Цитат
Правили са нещо много по-лошо в комбина с рязаните - обезлюдявали са тези земи. Изселвали са българите в Молдова и Бесарабия а на тяхно място като клинове в тялото на България са забивали големи маси турскоговорящи от Русия.
Да изселваш е едно, да се мъчиш да отродиш даден етнос и да му промениш съзнанието - съвсем друго, като двете неща се правят със съвсем различни цели. Ако са имали интерес от това, турците за 482 години преспокойно са можели да изселят постепенно цялото население на Мизия и Тракия, където им скимне, а на негово място да докарат черкези, татари и други подобни. Само че никой не е имал изгода от такова нещо и слава Богу, че е нямал.
Хехех що говориш глупости? Масовите помохамеданчвания от 16, 17 та дори и от 18 век какво са били? Концерт на Лили Иванова може би? Това си е чист вид промяна на самосъзнание чрез най-силното тогава оръжие - религията. За Босненците трябва ли да споменавам? Знаеш ли колко от тях днес се мислят за турци, нищо че говорят по-чист сръбски и от тези в Белград??
Помохамеданчванията са с регионален характер, главно в Родопите, където днес са и мюсюлманите с българско самосъзнание. Никаква база за сравнение няма между тях и масираната пропаганда и терор на над 1 000 000 души в сръбските окупирани територии, извършван систематично и без прекъсване вече повече от 90 години. Наред с това става дума за различни времеви периоди, в които нивото на комуникациите, образователната система и репресивните апарати на държавите са на съвсем различно ниво.

Цитат
Сега и аз малко ще се посмея  :-D
Ти се смей, ама първо намери работещ линк.


Хайде, да ускоря малко нещата - в какви са имали намерение да ни превръщат католиците - в австрийци, италианци, римляни? Френската карта я знам, но също така поведението на Великите сили на Цариградската конференция и Берлинския конгрес показва, че най-малко от нея са се повлияли. Никой не е искал да дава на Белград всичко до Искър, но с това съвсем се измества темата.
Нито една от западните държави, нито дори Русия не е имала намерение да се създава Българска Екзархия. Това е един изцяло Български акт, осъществен от Българи. Забележи - казвам Б ъ л г а р и! В борбата за църковна независимост няма ни едно известно име от Вардаристан.
Също както няма дейци и от други краища, но това не ги прави предатели. Всъщност, достатъчно показателен за самосъзнанието на населението е проведеният плебисцит във Вардарско, където по-голямата част от селищата доброволно минават в нашата Екзархия. Ето какво е избрало тамошното население: http://anamnesis.info/resources/karta_ekzarhiq_arhivi.jpg

Аз лидерски качества нямам и не мога да правя организация, но това не ми пречи да остана в страната и да работя за нея. Един път заминеш ли, там ще си и останеш, също както над 1 000 000 млади българи, които се изпожениха и си оправиха живота, работейки за чужди икономики. За такива като тебе Ботев има едно много хубаво стихотворение "В механата", понеже и в негово време е имало подобни, дето на маса са големите българи, ама като им опре ножът до кокал и веднага изоставят всичко.
« Последна редакция: Януари 30, 2010, 23:47:09 от Борисъ »

*

Неактивен Балкани

 • ****
 • 1083
 • +470/-62
 • Пол: Жена
Re:Македонистка пропаганда във Facebook
« Отговор #47 -: Януари 31, 2010, 01:30:42 »
Това, че днес в Пирот няма българи е пълна глупост.
Както и това, че Македонците са еда ли не родоотстъпници. Родолюбец, ти колко пъти си бил в Македония и контактувал ли си с живущите там или градиш мнението си върху впечатления от интернет?
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!

*

Неактивен Родолюбец IYI

 • ***
 • 835
 • +623/-27
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re:Македонистка пропаганда във Facebook
« Отговор #48 -: Февруари 02, 2010, 19:50:06 »
Всекидневната помия по България я хвърлят една шепа от елита им, който е бил на школовка в Белград. Мнозинството от населението на БЮРМ е същото, каквото е и в цяла Европа - основната маса от него изобщо не се интересува от политика и е апатично по тези въпроси. Тези, дето ги гледаш в интернет, са тамошните комплексирани асоциали, които намират смисъл в живота си, като "громят" враговете на родината в интернет. Имаме ги и тук.

Да само че не е една шепа, а целия им елит. И второ - няма значение дали се интересува от политика или не, това "население" носи омразата в себе си. Виждал съм го с очите си, не само по интернет. Студент, който на пръв поглед въобще не прилича на човек занимаващ се с политика изведнъж идва и ми вика че съм бил татарин. Верно че яде бой и едва ни разтърваха, но омразата си е била там в него и там ще си остане.

Същото са ми разправяли приятели, които учат в София със студенти от FYROM. Не можеш викат да си представиш колко ни мразят. И знаеш ли  - вярвам им!Отново предубедени приказки. С този насмешлив тон явно няма да вденеш, каквото и да ти се каже.

Така ли? Кои са убийците на Стефан Стамболов, а? Фиромски емигранти, скитащи се из Софийските вертепи. Трябва ли да започвам да ти обяснявам за братоубийствените войни във ВМРО, за различните крила там които уреждат сметките помежду си с публични екзекуции, част от които дори и по Софийските улици? Трябва ли да ти разправям как са убити Сандански, Александров....?

Истината е, че се стрелят един друг точно като мафиоти от 30-те в Щатите. Сравнението беше много точно.

Страхотен аргумент. Албанците и те са анархокомунисти сигурно, а с Гоце Делчев не свършва ВМРО. Че са имали определен процент анархоси, имали са, но ти е повече от удобно да ги изкараш всичките до един такива, понеже ти изнася на желанието да хулиш с някаква патологична озлобеност. Най-влиятелният клон на ВМРО, начело с Ванче Михайлов, никога не е имал за цел да създава за постоянно държава на антични ****и.

Ех Борисе.  :-) Не съм казвал, че всички са били анархоси. Във ВМРО има толкова много крила и противници. Исках да кажа, че неговите основатели са били с такива идеи (анархо-комунистически). Делчев особено е бил много повлиян от идеите на нихилисти и анархоси като Бакунин например.

За Михайлов съм съгласен, че от всички той е бил най-про Български настроен. Но не забравяй думите му - "Македония - Швейцария на Балканите". И той не е искал обединение.


Да бе, сигурно затова Макгахан пише, че е смаян как във всички градове и повечето села има училища, всичките построени и поддържани с пари на местното население.

Това става вече по време на късното Възраждане и зараждането на буржоазията (след Кримската война и особено по времето на БРЦК, ВРК и поколението на младите революционери). Началото е било в килийни училища на една свещ. Там народа на днешна България е учил, там той е узнал своята велика история, там е трупал народна гордост и е въздишал по славните времена на нашите велики царе.

Да Макгахан е писал - имало е училища навсякъде и това е показателно за това колко напреднали са били българите и колко изостанала онази аморфна маса край Вардар.


Аз не го считам за изначално македонско, а го дадох като пример за въстание, в което са взели участие доволен брой българи оттам.

Мхм е значи в крайна сметка имало ли е въобще въстания в територията на днешен БЮРМ?? Излиза че е нямало. Излиза, че в един голям период от почти 800-900 години (от времето на Самуил) там няма почти никаква дейност. За сравнение - в този период 800-900 години на територията на днешна България съществува Втората Българска империя, възстановена от славните Асеневци, спираме Латинско-Католическата инвазия на Балканите с битката край Одрин 1205, създаваме уникална култура която става основа на Ренесанса, велики умове творят в Търновската школа и по-късно тези умове бягат в Русия като й дават безценна култура.

Е драги ми Борисе - може ли въобще да се прави някакво сравнение? Виж колко напредничави са били хората в днешна България и колко примитивни и изостанали онези край вардар. И после се чудиш ама защо така, ама защо онака....Е те така  - не са сърбите виновни. Ония са много прости Борисееееее  ;-) И няма да се оправят щото това са им гените.


В Северна Добруджа също никога не е започвало масово въстание, да не говорим за Източна Тракия, която е до Цариград - и тамошните българи ли са мързеливци и предатели?

Еееее ти пък сега!  :-D Защо обиждаш Добруджанската ми кръв? Ами въстанието на Ивайло къде избухва? Нима този храбър селянин, който наказва корумпираните боляри не е бил роден в този чуден край? Нима този беден свинар, разгромил страховитите Татаро-Монголски войски и спечелил уважението на цяла Европа не се е наслаждавал на безкрайните Добруджански полета?

Колкото до Източна Тракия - защо забравяш Вълчан Войвода, царя на Странджа планина? Защо забравяш човека, всявал ужас под самите стени на Цариград със своите дръзки обири на богати турци, кервани и дори хазната със заплатите на аскера??
А защо забравяш капитан Петко войвода? Защо забравяш Момчил юнак - първи дръзнал да се опълчи на османските поробители?

Може да ти е тъжно Борисе, но е факт - почти всяка Българска земя, почти всяко Българско кътче е дало поне по един славен юнак. Казвам почти, защото има една земя край Вардар, която не е давала нищо хубаво. Която 900 години играе пас и само консумира без да дава. Която е раждала само предатели, комунисти, анархисти, сърбомани и гъркомани....
И тази земя и до днес ражда най-големите душмани на Българското племе...

Тъжно Борисе, но факт.  ;-)

Сам се закопаваш, хайде покажи кога и къде влиятелен клон на ВМРО е налагал с терор и избивания гъркомания и сърбомания. А сътрудничеството с германците е напълно естествено и няма нищо нередно в това.

Тц тц тц ти пак не си прочел. Казах, че подписват договор за сътрудничество със СССР и че са имали връзки с нацистите.

Сърбоманията не се е налагала, но се е подпомагала от Сандански например който иска да въведе за официална доктрина македонизма.


Не е нихилизъм, а временно решение на въпроса, наложено от обстоятелствата. Вижданията им в началото на 20-ти век са в две основни категории - едните, по-неразумни и радикални, искат директно присъединяване към България, а другите искат първоначална автономия, като в последствие се осъществи присъединяване към България.

 :-D Ххехехе да да това е според нашите учебници. А каква е била действителността знаеш ли? Действията сами го показват - пичовете просто са искали да си играят собствената игра. По - добре пръв на село отколкото втори в Рим. Или ти май си мислиш, че едно време е имало приказни феи и добри магьосници? Нееее били са същите хорицата, мислели са по същия егоистичен начин за собствения си задник, парите и властта са ги заслепявали. Борбите срещу българските чети, обидите към Българските офицери обвинявани във великобългарски шовинизъм, вътрешните борби, омразата към "върховистите", упорството в тази прословута автономия и т.н.....

Действията Борисе! Гледай действията и не вярвай на празни приказки.

Тези фанатизирани пълчища от гърци са наброявали 60-70 000 души общо в Тракия и Черноморието. Опасна бройка, наистина.

Като са били толкова "малко" защо няколко пъти България и Гърция разменят население след ПСВ?? Мисли малко.

Да изселваш е едно, да се мъчиш да отродиш даден етнос и да му промениш съзнанието - съвсем друго,

Прав си не е същото. Ако един човек има силно етническо самосъзнание той няма да се поддаде на лъжите и манипулациите. Но ако в един град изселиш 2/3 от кварталите и на тяхно място заселиш цигани, хората от другия 1/3 не-цигански квартал ще се циганизират с времето, защото са по-малобройни. Или просто ще бъдат избити.Помохамеданчванията са с регионален характер, главно в Родопите,

Помохамеданчвания е имало и в други краища, комбинирани със изселвания. Затова има толкова турчеещи се и мохамедани в Лудогорието например.

Ти се смей, ама първо намери работещ линк.

При мен се отваря. Но както желаеш:

http://bgnauka.com/forum/index.php?showtopic=827


Аз лидерски качества нямам и не мога да правя организация, но това не ми пречи да остана в страната и да работя за нея.

В този случай ти няма да работиш за България, а за една бивша комунистическа и настояща капиталистическа олигархия заедно с нейните мутренски гвардейски части. Ти няма да работиш за благото на Родината или за бъдещето на твоите деца, а за благото на мутрите и бъдещето на техните деца.

Един път заминеш ли, там ще си и останеш, също както над 1 000 000 млади българи, които се изпожениха и си оправиха живота, работейки за чужди икономики.

Ще остана там докато натрупам достатъчно капитал, който един ден ще внеса тук в България. Ще си направя собствен бизнес и ще работя за себе си, като ще си плащам данъците тук в България. Това ми е плана по принцип. Не мисля да живея вечно навън.

А ти велики патриоте работи за да пълниш джоба като послушен роб на дебелите свински олигарси. Работи за тяхното блажено бъдеще и изливай разочарованието си в нета.

Докато този заспал народ не се събуди и не заяви своите законни права, нещата ще бъдат такива каквито ги виждате днес. Ще блъскате като плъхове за жълти парици, а ония ще си пълнят гушите. Така ще е.....
До момента в който не пламне искрата! Нека да видя оная искра, онова желание за борба....!!!! Аз ще бъда един от първите...където и да съм!
*

Неактивен Родолюбец IYI

 • ***
 • 835
 • +623/-27
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re:Македонистка пропаганда във Facebook
« Отговор #49 -: Февруари 02, 2010, 19:55:08 »
Родолюбец, ти колко пъти си бил в Македония и контактувал ли си с живущите там или градиш мнението си върху впечатления от интернет?

Контактувал съм със студенти от БЮРМ. В София и Варна. На пръв поглед обикновени хорица. Но само на пръв поглед......

 

Powered by EzPortal