Партия НИЕ (Национален Идеал за Единство)

 • 120 Отговора
 • 13970 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Nordwave

 • *
 • 4416
 • +1344/-0
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Петко Атанасов, лидер на ВМРО-НИЕ

- Г-н Атанасов, защо създадохте ВМРО-НИЕ? Говори се, че част от ВМРО не се примири с това, че кметът на Пловдив Славчо Атанасов не оглави ВМРО-БНД и затова създадохте нова партия.

- Не беше проблемът с избирането на Славчо Атанасов, а с развитието на ВМРО. Трябваше да има коренна промяна, за да не бъде оставена партията без бъдеще. На конгреса м.г. самият Славчо Атанасов обясни, че трябва да има смяна на целия ръководен екип на ВМРО начело с Красимир Каракачанов. При условие че председателят остана същият, това ни накара да се оттеглим.

- Хората няма ли да си помислят, че правите партия, за да сте й лидер?

- Още преди конгреса имаше семинар в Стара Загора. Там ни предложиха ръководни постове във ВМРО-БНД. Никога не сме ламтели затова. Обезсмисля се да стоиш в партия, чието ръководство дегенерира.

- Работехте заедно с Красимир Каракачанов, защо се скарахте?

- Не се разбрахме принципно. Още преди 10 г. заявихме, че трябва да водим самостоятелна политика и да излизаме сами на парламентарни избори. Въпреки че веехме знамената през 1996 г., ВМРО имаше само двама депутати в ОДС. Когато Иван

Костов погреба българския национализъм, голяма част поискахме да излезем от ОДС Красимир отказа. Оттогава почна идейното ни различие, което се задълбочаваше. Чашата преля, когато ВМРО се яви в коалиция с РЗС на последните избори. Трябваше да обясняваме на хората да гласуват за Яне Янев.

Лично с Каракачанов не съм се карал, нито имам лошо отношение. Просто не се разбрахме.

- Но той твърди, че сте си купили партия, визирайки НИЕ на Никола Николов. Така ли е?

- Не виждам как сме я купили. С Николов се познаваме пак от изборите. Водехме интересни разговори. Неговата политическа платформа се препокрива с нашите разбирания. Седнахме, направихме общ документ и видяхме, че ни пасват и идеите. За какво купуване на партии става въпрос?

- Пазарлък ли беше коалицията ви с ГЕРБв Пловдив, която ви изстреля в управлението на града?

- ГЕРБ видяха, чеСлавчо Атанасов има най-висок рейтинг в Пловдив. И затова подкрепиха неговата кандидатура. Но излязохме на местните избори с отделни листи. ГЕРБ вкараха 13 общински съветници, а ние - 10. А Славчо Атанасов получи 20 000 гласа повече, отколкото ГЕРБ и ВМРО, взети заедно. Да, бяхме в коалиция с ГЕРБ, участвахме и в управлението на града.

- Каракачанов ви призова да махнете БСП от управлението и да възстановите коалицията с ГЕРБ. Не го направихте.

- ГЕРБ в момента води война с нас. Това е загуба на голяма енергия, която може да се вложи в управлението на Пловдив. Ние не воювахме с ГЕРБ, а тръгнахме да се защитаваме от бившия председател на общинския съвет Йордан Кюмюрджиев. Пловдивчани помнят, че той искаше да бъдат отнети правомощията на кмета.

- Как ви хрумна да създадете новата партия в с. Царацово?

- Идеята е моя. Сетих се като историк как навремето Вътрешната революционна организация на Васил Левски е правила своите сбирки и комитети в това село.

- Бяхте казали: “При нас са идеите, при тях (хората на Красимир Каракачанов - б.а.) - имотите.” Така ли остава?

- При нас не е имало намерение да съдим ВМРО-БНД за имоти, защото те не са негови. Притежание са на фондацията и на една организация по закона за юридическите лица с нестопанска цел. Няма такъв спор. Може би е опит да ни изкарат сметкаджии, че водим борба за имоти. Ние искахме пълна промяна, а не имоти. Това не се осъществи и затова приемаме създаването на ВМРО-НИЕ като едно освобождение. Да, ще почнем на чисто. Дали ще успеем, е друг въпрос.

- Билбордовете за Трети март, на които се появиха името на новата партия и карта на Санстефанска България, изиграха ли си ролята?

- Тези билбордове бяха по случай националния празник. Това, че сложихме Вяра, Морал, Родолюбие и Отговорност, може би допринесе за някаква известност, но не сме търсили евтин пиар за новата партия.

Тогава още не беше регистрирана и не се знаеше какво ще стане. По-скоро този девиз ни харесва. Той ни обединява. Може би трябва да добавим към четирите думи и Разум. Смятаме да налагаме разумното говорене като стил на поведение, тъй като българският политически живот все повече заприличва на чалга. Създават се непрекъснато скандали, писъци и крясъци, което тотално умори хората.

Може би това е била целта на кукловодите през тези 20 г. - да обезверят интелигенцията.

- Защо кметът Атанасов не стана председател на новата партия?

- Така преценихме, за да не се забелязва отвсякъде. В България, както се казва, враговете дебнат отвсякъде. Славчо Атанасов заедно с останалата част от структурата на ВМРО-БНД ще решат дали да се присъединят към нас.

- Той намекна, че ще дойде.

- Надявам се.

- Вярно ли, че сред членовете ви ще преобладават служители от общинската администрация на Пловдив?

- Ако има такива - най-много да се един-двама. Как да стане? Ние не сме подменили повече от 20% от апарата в местната власт. Повечето са експерти, а не политически представители.

- Каракачанов се закани да ви съди за абревиатурата ВМРО. Ако загубите?

- Нека ни съди, не се опасяваме. Нашата работа е да вървим напред и да не отговаряме на груби нападки.

- Не съжалявате ли, че може да изоставите работата си като зам.-кмет по общинските имоти за сметка на партийното строителство?

- Може би в личен план не си струва, но за жалост невинаги действам по лични сметки. Във ВМРО съм от 18 г., бях още студент, като влязох в нея. И сега съм в новата партия заради идеите. Ясно е, че един зам.-кмет има повече изпълнителна власт, отколкото един партиен лидер.

- Ще съвместявате ли двете длъжности?

- Засега да. Натрупах доста умора, но съм инат и държа да изкарам някои важни проекти за Пловдив.

- Твърдите, че един ден ще управлявате България?

- Преди 10 г. Бойко Ватев казваше, че един ден ще управляваме Пловдив. И даже обясняваше, че властта сама се търкаля по земята, стига да си умен и да знаеш как да я хванеш.

Преди 12 г. ВМРО в Пловдив наброяваха 15-ина човека с изключение на бежанската ни организация. Всичко, което сме постигнали, се дължи на работата ни. Никой не е стоял зад нас, нито големи групировки, нито мастити бизнесмени.

- Каква роля ще отредите на Славчо Атанасов?

- Конгресът ще реши. Той е кмет на Пловдив.

- До изборите за кмет остава година и половина. Кой ще ви е кандидатът - Атанасов или вие?

- За моята кандидатура не искам да говоря. Не е стояла на дневен ред.

Пловдив си има добър кмет въпреки атаките, които получава отвсякъде.

Разликата между сегашния мандат и предишния е коренно голяма. Работим в трудна обстановка, но за интересите на Пловдив.

- В съюз с БСП ли ще изкарате този мандат?

- Работим с всички, които са застанали зад нашата програма, не само с БСП, а и с част от разбитата “Атака”.

- Прав ли е Красимир Каракачанов, като казва за вас: “Докопаха властта и се самозабравиха”?

- Не. Толкова е трудно, като “докопаш властта”, че въобще нямаш възможност да се самозабравиш. Нито живеем, нито управляваме в комфорт. Побеляха ми косите и отслабнах с 20 кг в общината.

- Какъв е планът минимум за ВМРО-НИЕ?

- Добро участие на местните избори и спечелване на властта в Пловдив и в повече общини. А план максимум - дай боже един ден да управляваме България.

Петко Атанасов е зам.-кмет по общинската собственост в Пловдив и председател на новосъздадената партия “Вяра, морал, родолюбие и отговорност - Национален идеал за единство” (ВМРО-НИЕ).

Роден е през 1971 г. в Пловдив. Завършил е история и география във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Член е на ВМРО от януари 1990 г. Работил е като организатор за Централна и Северна България, а също и за Пловдивска област.

Бил е пълномощник на изпълнителния комитет за Централна Южна България и изградил структурите на войводите там.

Влиза в местната власт на Пловдив като зам.-кмет в управлението на синия Иван Чомаков, продължава да заема поста и при Славчо Атанасов.

Женен, има две деца.
ВМРО-НИЕ http://www.vmro.eu
« Последна редакция: Февруари 09, 2013, 20:23:24 от Hatshepsut »

*

Неактивен Радко

 • ιYι Свободен- Социален- Национален! ιYι
 • *
 • 1229
 • +503/-21
 • Пол: Мъж
 • ιYι Не предавай, не лъжи, обичай Родината! ιYι
  • Ген. Христо Чаракчиев
 • Интереси: Националсоциализъм
 • Зодия: Aquarius Aquarius
Re: ВМРО-НИЕ
« Отговор #1 -: Април 01, 2010, 14:28:07 »
май във форума трябва да има още един раздел ВМРО  :-D
аз мисла да си създам мое ВМРО, ще се казва ВМРО- АЗ  8-)
то така и така всеки втори очредява ново такова ( ВМРО- НИЕ, ВМРО- ВИЕ) :-D

*

Неактивен omerzen

 • ****
 • 4243
 • +562/-46
 • Пол: Мъж
 • България на българите
Re: ВМРО-НИЕ
« Отговор #2 -: Април 01, 2010, 16:01:35 »
Работата с ВМРО-то май ще стане като работата с БЗНС-то.
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

*

Неактивен Kondolov

 • **
 • 327
 • +137/-15
 • Пол: Мъж
Re: ВМРО-НИЕ
« Отговор #3 -: Април 07, 2010, 17:40:03 »
Е,няма да стане като  безенесетата.Другото е важно,че истинските националисти ,вярващи във идеите на Организацията и  Българщината се присидиниха към новото ВМРО-НИЕ.Каракачанов унищожи ВМРО и започна с големия черпак да сърба.
За него идеите на Организацията са само маса за лапачка.Жалкото е,че нямаше достоинството да се извини на редовите членове за гаврата над тях.Съкратено името му К.К.вече се свързва само с едно-Корупция,кареризъм.Жалко,но какво да очакваш от бивш служител на ДС. (doh)
Единство и сила.

*

Неактивен omerzen

 • ****
 • 4243
 • +562/-46
 • Пол: Мъж
 • България на българите
Re: ВМРО-НИЕ
« Отговор #4 -: Април 08, 2010, 09:10:12 »
 sadsmile  Ами то и работата с АТАКА май натам отива. Мила родна картинка.
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

*

Неактивен nacionalista15

 • **
 • 141
 • +60/-36
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Aquarius Aquarius
Re: ВМРО-НИЕ
« Отговор #5 -: Април 12, 2010, 11:17:42 »
Е,няма да стане като  безенесетата.Другото е важно,че истинските националисти ,вярващи във идеите на Организацията и  Българщината се присидиниха към новото ВМРО-НИЕ.Каракачанов унищожи ВМРО и започна с големия черпак да сърба.
За него идеите на Организацията са само маса за лапачка.Жалкото е,че нямаше достоинството да се извини на редовите членове за гаврата над тях.Съкратено името му К.К.вече се свързва само с едно-Корупция,кареризъм.Жалко,но какво да очакваш от бивш служител на ДС. (doh)
Айде и вие:за Каракачанката се знаеше ,че е ченге от как се помня и до този момент не ви беше проблем.Пак старата схема-докато са от нашите са много хубави,като се махнат изведнъж се разбира какви боклуци са.Нито Каракачанов,нито вие (НИЕ  :-D ) сте образец за национална партия.Славчо Атанасов е кметът с най-нисък рейтинг в Пловдив от началото на демокрацията,което за град управляван само от малоумници и крадци си е постижение.Имаше една анкета в Пловдив24.ком ,където на въпроса каква оценка ще поставите на управлението на града на Славчо Атанасов до този момент 62 % бяха дали слаб 2...Типа си е точно селско кметче и не става за голямата политика.Да не говорим какви "убавци" са хората около него.Ей тоя с интервюто дето морализира като за световно наду корема на секретарката си ,след което я уволни.Само като му видиш мутрата и ти е ясно,че е дете на майка Тереза просто...

*

Неактивен Kondolov

 • **
 • 327
 • +137/-15
 • Пол: Мъж
Re: ВМРО-НИЕ
« Отговор #6 -: Април 12, 2010, 12:22:07 »
Е,няма да стане като  безенесетата.Другото е важно,че истинските националисти ,вярващи във идеите на Организацията и  Българщината се присидиниха към новото ВМРО-НИЕ.Каракачанов унищожи ВМРО и започна с големия черпак да сърба.
За него идеите на Организацията са само маса за лапачка.Жалкото е,че нямаше достоинството да се извини на редовите членове за гаврата над тях.Съкратено името му К.К.вече се свързва само с едно-Корупция,кареризъм.Жалко,но какво да очакваш от бивш служител на ДС. (doh)
Айде и вие:за Каракачанката се знаеше ,че е ченге от как се помня и до този момент не ви беше проблем.Пак старата схема-докато са от нашите са много хубави,като се махнат изведнъж се разбира какви боклуци са.Нито Каракачанов,нито вие (НИЕ  :-D ) сте образец за национална партия.Славчо Атанасов е кметът с най-нисък рейтинг в Пловдив от началото на демокрацията,което за град управляван само от малоумници и крадци си е постижение.Имаше една анкета в Пловдив24.ком ,където на въпроса каква оценка ще поставите на управлението на града на Славчо Атанасов до този момент 62 % бяха дали слаб 2...Типа си е точно селско кметче и не става за голямата политика.Да не говорим какви "убавци" са хората около него.Ей тоя с интервюто дето морализира като за световно наду корема на секретарката си ,след което я уволни.Само като му видиш мутрата и ти е ясно,че е дете на майка Тереза просто...
Нациналисте,не е проблема в това ,че е бил ченге.Проблема е в това,че даваше парите на Организацията на другите да го вземат на топло местенци.Но и да ти обяснявам,явно не познаваш нито Каракачанов нито Славчо Атанасов.На Атанасов реитинга му е добре,простата истина е,че ако вместо да влага пари във полза на Пловдив,беше направил обратното като някои други да  даде пари на разни статистици,сигурно щеше да има  много висок рейтинг.Но той знае,че с това не печели а само губи.
Единство и сила.

*

Неактивен nacionalista15

 • **
 • 141
 • +60/-36
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Aquarius Aquarius
Re: ВМРО-НИЕ
« Отговор #7 -: Април 13, 2010, 11:09:44 »
Е,няма да стане като  безенесетата.Другото е важно,че истинските националисти ,вярващи във идеите на Организацията и  Българщината се присидиниха към новото ВМРО-НИЕ.Каракачанов унищожи ВМРО и започна с големия черпак да сърба.
За него идеите на Организацията са само маса за лапачка.Жалкото е,че нямаше достоинството да се извини на редовите членове за гаврата над тях.Съкратено името му К.К.вече се свързва само с едно-Корупция,кареризъм.Жалко,но какво да очакваш от бивш служител на ДС. (doh)
Айде и вие:за Каракачанката се знаеше ,че е ченге от как се помня и до този момент не ви беше проблем.Пак старата схема-докато са от нашите са много хубави,като се махнат изведнъж се разбира какви боклуци са.Нито Каракачанов,нито вие (НИЕ  :-D ) сте образец за национална партия.Славчо Атанасов е кметът с най-нисък рейтинг в Пловдив от началото на демокрацията,което за град управляван само от малоумници и крадци си е постижение.Имаше една анкета в Пловдив24.ком ,където на въпроса каква оценка ще поставите на управлението на града на Славчо Атанасов до този момент 62 % бяха дали слаб 2...Типа си е точно селско кметче и не става за голямата политика.Да не говорим какви "убавци" са хората около него.Ей тоя с интервюто дето морализира като за световно наду корема на секретарката си ,след което я уволни.Само като му видиш мутрата и ти е ясно,че е дете на майка Тереза просто...
Нациналисте,не е проблема в това ,че е бил ченге.Проблема е в това,че даваше парите на Организацията на другите да го вземат на топло местенци.Но и да ти обяснявам,явно не познаваш нито Каракачанов нито Славчо Атанасов.На Атанасов реитинга му е добре,простата истина е,че ако вместо да влага пари във полза на Пловдив,беше направил обратното като някои други да  даде пари на разни статистици,сигурно щеше да има  много висок рейтинг.Но той знае,че с това не печели а само губи.
И какво точно е направил за града Славчо можеш ли да ми кажеш?Оправи пътищата?Не вдигна билетите за градски транспорт?Усвои европари и изпълни обещанието си Пловдив да развие туризма покрай културните си ценности?И кога ги направи тези невероятни подобрения,които аз по някаква причина не мога да видя ,като или е в болнични или извън страната?А за рейтинга да доживеем до другите избори и ще видим.Да няма както Станишката говореше:"хората просто не оцениха колко много направих"?То си личи колко го обичат пловдивчани:за това пенсионерите протестираха пред общината,а той като една силна,достойна и национално отговорна личност се скри като мишка и дори и не излезе,понеже група разярени пенсионери явно са сериозна заплаха за кметът на най-стария на Балканския полуостров и втори по големина град в България...
« Последна редакция: Април 13, 2010, 11:12:33 от nacionalista15 »

*

Неактивен Kondolov

 • **
 • 327
 • +137/-15
 • Пол: Мъж
Re: ВМРО-НИЕ
« Отговор #8 -: Април 14, 2010, 07:19:32 »
Наци,явна не познаваш нито идеите нито целите на ВМРО,както виждам далече си от тези нещо.Искам само да ти цитирам по памет думите на Хр.Матов -когато е заклевал нови членове на Организацията."Ние не работим тая работа нито за пари нито за лични облаги а за ползана хората-българите дето страдат"
Единство и сила.

*

Неактивен nacionalista15

 • **
 • 141
 • +60/-36
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Aquarius Aquarius
Re: ВМРО-НИЕ
« Отговор #9 -: Април 14, 2010, 20:42:13 »
Наци,явна не познаваш нито идеите нито целите на ВМРО,както виждам далече си от тези нещо.Искам само да ти цитирам по памет думите на Хр.Матов -когато е заклевал нови членове на Организацията."Ние не работим тая работа нито за пари нито за лични облаги а за ползана хората-българите дето страдат"
От тези нещо съм далеч да.И не искам да бъда близо!Славчо Атанасов може и да не е крал (това също е спорно,но приемаме,че не е) ,но пак си остава човек,който нищо не е направил "за българите дето страдат".И по тази причина вие сте политически трупове:не може лицето на партията ви да е омаскарено и доказало се като некомпетентно за голямата политика.Не може при положение,че Пловдив беше "синя крепост" БСП да вземе властта без това да е вотът на пловдивчани,само защото калпавата коалицийка,стояща зад гъза на кмета се разпадна.Я кажи според теб Христо Матов доволен ли ще е,че неговите наследници се коалират с комунисти?

*

Неактивен Panzerfaust

 • *
 • 1361
 • +309/-37
 • Пол: Мъж
 • Интереси: история, политика, психология, военно дело, икономика
 • Зодия: Virgo Virgo
Re: ВМРО-НИЕ
« Отговор #10 -: Април 14, 2010, 21:20:32 »
Самият факт, че Славчо Атанасов застана зад Гоце показва какъв е!

*

Неактивен ген. Вазов

 • *
 • 1433
 • +369/-558
 • Пол: Мъж
Re: ВМРО-НИЕ
« Отговор #11 -: Април 15, 2010, 09:44:54 »
sadsmile  Ами то и работата с АТАКА май натам отива. Мила родна картинка.

Накъде?

*

Неактивен omerzen

 • ****
 • 4243
 • +562/-46
 • Пол: Мъж
 • България на българите
Re: ВМРО-НИЕ
« Отговор #12 -: Април 15, 2010, 10:06:35 »
Ти знаеш по добре бе Владо. Ти кажи.
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

*

Неактивен Крум

 • **
 • 106
 • +66/-10
 • Пол: Мъж
Re: ВМРО-НИЕ
« Отговор #13 -: Април 15, 2010, 11:26:54 »
Пуделите на Гоце.

*

Неактивен Kondolov

 • **
 • 327
 • +137/-15
 • Пол: Мъж
Re: ВМРО-НИЕ
« Отговор #14 -: Април 15, 2010, 17:33:08 »
Айде де Круме а  КК като Ви направи помяри на Янев тогава си траехте.Като Ви продаде като проститутки за депутатско място не казвате нищо. :&
Единство и сила.

 

Павел Чернев учредява партия “Свобода“

Започната от Nordwave

Отговора: 119
Прегледи: 18314
Последна публикация Юли 15, 2016, 09:44:53
от Мишок
Нужна ли е на българския национализъм партия?

Започната от vailen

Отговора: 18
Прегледи: 1690
Последна публикация Юни 19, 2011, 16:10:09
от Мишок
Нужна ли ни е нова националистическа партия?

Започната от Индивидуалист

Отговора: 91
Прегледи: 10169
Последна публикация Май 02, 2008, 22:45:29
от Nik
Партия "Възраждане"

Започната от Oribe Peralta

Отговора: 16
Прегледи: 5601
Последна публикация Юни 19, 2018, 17:15:26
от HighVoltage
Българска национално-радикална партия

Започната от club28

Отговора: 204
Прегледи: 40327
Последна публикация Август 27, 2012, 15:05:40
от Tiesto
Powered by EzPortal