Автор Тема: Българска Национална Телевизия (БНТ)  (Прочетена 10022 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен AmenhotepTopic starter

 • Pharaoh
 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 3,522
 • Пол: Мъж
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Профилът ми във VBOX7
 • Зодия: Gemini Gemini
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: None None
Духовната крепост най-често се предава отвътре

Автор: Стефан СОЛАКОВ

Светлият празник на българската писменост и култура премина без особени изненади. Докато в Рим Папа Бенедикт ХVI отдаваше своята почит и признателност към безсмъртното дело на двамата солунски братя, българските ефирни телевизии се надпреварваха с пошли чалгаджийски програми. Докато в Русия, Моравия, Македония и останалите славянски твърдини се покланяха пред първоучителите и техния гигантски принос за днешното културно богатство на Европа, у нас съмнителни патриотари се състезаваха по словоблудство относно националните ни празници. За кой ли път отново бяха противопоставени 24 май и 3 март и отново бе демонстрирана неизтребимата комплексарщина на някои политически недорасляци, блуждаещи из публичното пространство с единствената цел да убиват националното самочувствие на българите.

На 24 май не ни се разминаха традиционните турски сериали и техните безкрайни повторения, но върхът на антибългарското коварство отново бе изкачен в държавната БНТ. В най-гледаното време, телевизията, на която е поверено задължението да е знаменосец на българското родолюбие, излъчи поредния филм, изпълнен с мерзки внушения за моралния и духовен разпад на българската нация. Напоследък стана изключително модно наши кинодейци да просят пари от чужди фондации, за да стъкмят нелепи произведения обслужващи не родната култура и авторитета на страната, а претенциозните и често пъти антибългарски чувства на чуждите спонсори. Така стана и с прехвалената кинолента "Източни пиеси", за която предварително бяхме бомбардирани с рекламата за големия интерес и многобройните награди, получени на различни филмови форуми по света.
В така наречения високо художествен филм видяхме дълбоката безнадеждност, в която е изпаднал българския народ, търсещ изход единствено в пиянството и наркоманията. Родните "скинари" тероризират де що мине из пътищата на България и главно налитат на турците и останалите друговерци, осмелили се да прекрачат нашите граници. Малтретирано турско семейство намира подкрепата на отчаян нашенски наркоман, който се влюбвал в дъщерята на пребития от скинарите гастарбайтер, живеещ в Истанбул. Поантата в този кинопасквил е поставена върху драматичния диалог между турчина и неговата дъщеря и най-вече върху бащиния завет към момичето - да се пази от близки контакти с всички българи като носители на човешкото зло. Финалът на филма е още по-забележителен - не успял да се пребори с мизерията на всекидневието и пристрастието си към ролята, главният герой търси своето спасение на югоизток от своето Отечество - в многомилионния Истанбул, където вероятно го очакват реки от мед, масло и безоблачно благоденствие. Дали е точно така, създателите на филма не уточняват, но се опитват да намекнат, че може би това е верният изход.

На страниците на вестник "Атака" често разказваме за различните методики и трикове за ерозиране на българската духовност и за насаждане на национален нихилизъм. В годините на демократичен преход и особено в условията на постоянната липса на средства за българската култура през последните две десетилетия, изключително примамливи са щедрите оферти на чуждите спонсори. За съжаление не всички те прилагат финансови инжекции с чисти помисли и уважение към родолюбивите български традиции. Напоследък оживено се говори за престижните награди, получавани от подобни коопродукции на международните форуми. Един внимателен поглед върху наградените киноленти веднага ще ви стъписа с неизбежния извод: Отличията се дават на филми, в които се изтъкват най-отвратителните черти на едно човешко общество, а случайно или не в центъра на тази дълбоко пропаднала в нравствено отношение територия сме настанени ние, българите. Нека само си спомним филмите "Дзифт", "Откраднати очи" и сега "Източни пиеси".

Интересен е фактът, че спонсорите, които отпускат пари на нашите филмови аркашки, се интересуват главно от една тема: колко сме лишени от толерантност спрямо останалите народи. Липсата на какъвто й да е контрол върху продукциите, които злепоставят авторитета на българската нация, улеснява изключително много чуждите продуценти. След като студио "Бояна" се обособи като изключително чужда територия, а малцината "независими" кинодейци разчитат главно на външно финансиране, станахме свидетели на лавина от филми, в които България се представя като рай за международната престъпност, а нашенските кинозвезди най-често ги виждаме в ролята на руски мафиоти или наемни убийци.

Появиха се и някои продукции, които откровено фалшифицират българската история и ни представят като държава извършила, а и постоянно упражняваща се в насилие срещу евреи, турци, цигани и т.н. Емблематичен е примерът с откровено антибългарският филм "Откраднати очи", финансиран с парите на нашите данъкоплатци и подкрепен активно от консултанти на турските специални служби. В него се опитаха съвсем безцеремонно да изопачат събитията у нас през 1989 г. и да обслужват интересите на Анкара в нейната нестихваща пропагандна война в българската държава. С подобна задача сега е натоварен и "Източни пиеси", в който протурската пропаганда отново е съшита с бели конци и трудно може да излъже непредубедения зрител.

В богатата наша история има многобройни примери за предателства, способствали за тежките рани на българската държавност. Най-често националната крепост е била предавана отвътре и после опустошавана от обсаждащите я нашественици. Днешната крепост на българския дух и на националната ни идентичност, е доста крехка постройка, а варварите пред нейните порти - не по-малко жестоки и безскрупулни от своите предшественици в далечното минало. Ще ги спрем и прогоним само, ако сме единни и безкористни родолюбци, защото мръсните пари се страхуват и бягат от истинските патриоти на една, макар и малобройна, но обединена срещу външните душмани нация.

http://vestnikataka.bg/show_news.php?id=2859&cat=7

*****

"Откраднати очи "

 Антибългарска пропаганда по Б Н Т

"Източни пиеси"

източни пиеси
 

Неактивен Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8,646
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Българска Национална Телевизия (БНТ)
« Отговор #1 -: 22 Юни 2010, 17:37:10 »
http://frognews.bg/news_24664/Pramova_i_kompaniia_se_ovartiaha_v_laji/
"Издайнически е начинът, по който директорката на държавната телевизия Уляна Пръмова употреби гарантираното си от закона право на отговор. Използва услугите на в. "Труд", за да отхърли фактите от разследването на frognews.bg "БНТ одрана до кръв от височайша фирма".

В статията беше описан сценарий за източване на милиони от бюджета на телевизията чрез нагласен конкурс за ремонт на Студио 1 в полза на "Енемона" - компания, вероятно ползваща се с протекциите на проруското енергийно лоби у нас.

Пред "Труд" Пръмова отрече всички съмнения за злоупотреби, макар те да се опират на документи и на експертни свидетелства от самата телевизия.

Любимата бавачка на президентския медиен комфорт се обърна за опровержение не към frognews. bg, а към "Труд". Така и подобава на официоз, известен с деликатните си маниери спрямо държавния глава. Пред вестника Пръмова уточнява, че осветеният от frognews.bg ремонт обхваща " 5396 кв. м. разгъната площ, в които се включва и студиото от 700 кв.м." Вярно било, че коплексът щял да излезе около 8 млн. лв. с ДДС. Но от тях 2 млн. 750 хил. стрували прожекторите, елинстлациите, кабелите".

Наистина изчерпателен отговор - в рамките на десетина реда. По-странното е, че една от снахите на бившето Политбюро беше назначена за шеф на държавната телевизия през 2004 г. с обета, че ще я европеизира. Но реакцията й към разкритията за нагушването на "Енемона" е сигнал, че помпозните лафове за европейска модерност са били мижи да те лажем.

Пръмова възкресява в отговора си тона на "Работническо дело" към рушителите на комунистическия морал. Държи се към frognews.bg като глезена принцеса спрямо крастава жаба, забравяйки че съотношението всъщност е обратното. Според приказките, в които се крие мъдростта на опита, жабата е принцеса, омагьосана от зли орисници.

Но в случая по-важна е ориста на обществената медия.
На дебата, организиран от СЕМ за състоянието на БНТ, се каза открито, че тя е във фалит - с дългове от 15 млн. лв. без отговор на въпроса как са натрупани. Медията е докарана до положението на "Титаник", от който първи се спасяват капитанът и приближените му. Явно разчетът е, че в суматохата няма кой да им поиска сметка за изтарашения трезор с ценните вещи и свидните спомени на давещите се.

Възможно ли е в своята шестгодишна недосегаемост Пръмова и компания да са забравили за наблюдателността и трупащото се недоволство на пътуващите в по-долна класа пасажери? Ако е така, значи са проявили късогледство.

Защото след изявлението на тв шефката пред "Труд"в редакцията на frognews.bg се получи писмо от бивш служител в звеното за вътрешен финансов одит на БНТ.

Ще изпълним молбата на подателя за анонимност от разбираеми съображения за сигурност. Публикуваме го с малки съкращения, за да стане ясно, че дори зад дебелите стени на "Сан Стефано" 29 няма тайна, която да остане дълго скрита.


Ами,едната снаха на Политбюро ни европеизира с прословутото си " Yes sir!" по време на преговорния процес за присъединяването на България в ЕС,скачайки от глава на глава,та чак до главата на на Ж.М.Б.,а каката съвсем откровено се усмихва,крадейки народна пара за ремонти,също като колежката си Ейми Масльонкова,мигайки невинно с честота на развален светофар.
Писна ми от стари комуноидни кошници и от работливи нови мушици с навирени цици!!!
...
...
"...Радвай се, парице,
всесилна царице!
Зарад теб, парице,
зарад твойто лице,
що работи стават!
Царства и престоли
зарад тебе шават,
секи теб се моли,
тебе жертви коли..."
(П.Р.Славейков-който не е мислил( заради времето,в което е живял),че ще има и "такса телевизор" в името на "всесилната парица")« Последна редакция: 22 Юни 2010, 17:39:55 от Петкан »
Ad honores
 

Неактивен Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8,646
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Българска Национална Телевизия (БНТ)
« Отговор #2 -: 12 Юли 2010, 22:31:08 »
http://www.capital.bg/biznes/media_i_reklama/2010/07/12/931682_den_purvi_ot_sustezanieto_za_bnt/?ref=rss
Председателят на СЕМ Георги Лозанов:

"Този който ще управлява БНТ трябва да е доказал, че има професионален и граждански рефлекс"
2 юли 2010
Тя или Той
Битката за поста генерален директор на БНТ започна

2 юли 2010
Битката за БНТ започна
На 15-ти юли ще стане известно кой ще управлява държавната телевизия през следващите три години

1 юли 2010 Законът за радиото и телевизията забранява на кандидатите за генерален директор да публикуват концепциите си за развитие на БНТ преди да са приключили дебатът и изслушването за поста. Веднага след като стратегиите станат публични, ще ги публикуваме и в медийния блог на "Капитал".
Кой ще управлява БНТ през следващите три години? Името на бъдещия генерален директор ще стане ясно в четвъртък,  когато пред Съвета за електронни медии (СЕМ) ще са представили концепциите си всичките шестима кандидати, допуснати до участие в конкурса за високия пост.

Днес СЕМ започна изслушването на първите двама кандидати за генерален директор на БНТ...Кандидатите за генерален директор на БНТ са седем. Юристът на ВАЦ Радомир Чолаков, инженер Радостслав Главчев, кинокритикът и публицист Люба Кулезич, бившият член на медийния регулаторен орган и преподавател във факултета по журналистика на Софийския университет - Светлана Божилова, бившият изпълнителен директор на телевизията Александър Бежков, преподавателката по английски език Емилия Стоева и  директорът на новинарската дирекция в БНТ Вяра Анкова. От всички кандидати до конкурса не бе допусната Емилия Стоева, защото не отговаря на изискванията на конкурса.

Мандатът на сегашния генерален директор Уляна Пръмова изтича и затова в момента СЕМ провежда конкурс за избор на нов генерален директор на БНТ. Пръмова обеща да се оттегли и по-рано, след като бъде обявен нейният приемник. Тя изкара два мандата начело на държавната медиа и нямаше право на нов мандат."« Последна редакция: 12 Юли 2010, 22:32:44 от Петкан »
Ad honores
 

Неактивен Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8,646
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Българска Национална Телевизия (БНТ)
« Отговор #3 -: 15 Юли 2010, 21:18:39 »
http://dnes.dir.bg/news/bnt-sem-vjara-ankova-6730762
Вяра Анкова е новият директор на БНТ

"Генералният директор, който ще управлява БНТ през следващите три години, е журналистката Вяра Анкова.

Тя беше избрана единодушно с пет гласа от петимата членове на Съвета за електронни медии на публично заседание и заема мястото на Уляна Пръмова, предаде БТА..."

Вяра Анкова е родена на 5 февруари 1966 г. Завършва Английската гимназия в София и английска филология в СУ "Св. Климент Охридски". През 1991 г. започва работа в БНТ. Специализирала е журналистика в Си Ен Ен и  Би Би Си. 
След като заминава със семейството си в Гърция, е кореспондент на БНТ в Атина. От 1 октомври 2004 г. до момента е директор на Дирекция "Информация" в телевизията.
Съпруга е на бившия президент на ПФК "Левски" Томас Лафчис и е майка на четири деца - Яна, Константин, Хелена-Мария и Натали.

...
...
Щом е решение на СЕМ значи няма да е добре!
Ad honores
 

Неактивен omerzen

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,217
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2015
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Българска Национална Телевизия (БНТ)
« Отговор #4 -: 15 Юли 2010, 21:28:49 »
Тази вечер преди малко се опитах да вляза в предаването на Велизар Енчев по СКАТ. Не успях. Щях да попитам дали Вяра Анкова ще спре новините на турски по телевизията.
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.
 

Неактивен Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,813
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Българска Национална Телевизия (БНТ)
« Отговор #5 -: 04 Авг 2010, 17:52:39 »
Турската поп звезда Мустафа Сандал се подготвя за концерт в България. Изпълнителят ще пее на 24 август в Шумен, съобщава турският в. "Сабах".

Спонсори на събитието са Турската национална телевизия и радио (ТРТ) и Българската национална телевизия (БНТ), които ще го излъчат на живо.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3171411

--------------------------------
свръхскандално е!!!
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Неактивен AmenhotepTopic starter

 • Pharaoh
 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 3,522
 • Пол: Мъж
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Профилът ми във VBOX7
 • Зодия: Gemini Gemini
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: None None
Re: Българска Национална Телевизия (БНТ)
« Отговор #6 -: 04 Авг 2010, 19:06:37 »
Турската поп звезда Мустафа Сандал се подготвя за концерт в България. Изпълнителят ще пее на 24 август в Шумен, съобщава турският в. "Сабах".

Спонсори на събитието са Турската национална телевизия и радио (ТРТ) и Българската национална телевизия (БНТ), които ще го излъчат на живо.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3171411

--------------------------------
свръхскандално е!!!

А БНТ били банкрутирали, нямали пари за български продукции, нямали пари да си платят дълга към Виваком ...

Ама за поганщина, пари имат, а?

 

Неактивен Симеон Велики

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 532
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Libra Libra
Re: Българска Национална Телевизия (БНТ)
« Отговор #7 -: 04 Авг 2010, 19:09:39 »
Изненадан ли е някой? Аз не съм. Напълно в стила на БНТ е. Вяра Анкова и тя тръгва с фал старт.
България на българите!
 

Неактивен Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,813
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Българска Национална Телевизия (БНТ)
« Отговор #8 -: 04 Авг 2010, 19:17:01 »
Турската поп звезда Мустафа Сандал се подготвя за концерт в България. Изпълнителят ще пее на 24 август в Шумен, съобщава турският в. "Сабах".

Спонсори на събитието са Турската национална телевизия и радио (ТРТ) и Българската национална телевизия (БНТ), които ще го излъчат на живо.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3171411

--------------------------------
свръхскандално е!!!

А БНТ били банкрутирали, нямали пари за български продукции, нямали пари да си платят дълга към Виваком ...

Ама за поганщина, пари имат, а?Мамка им да .ба гадини подли,да отиде човек да ги запука наред
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Неактивен rado84

 • Registered user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 142
 • Пол: Мъж
 • Компютърен маниак
 • Зодия: Aquarius Aquarius
 • Religion: Atheism Atheism
 • Politics: None None
Re: Българска Национална Телевизия (БНТ)
« Отговор #9 -: 29 Авг 2010, 19:04:49 »
Ето поредната причина вече да не гледам никакви телевизии. Завладяха националните телевизии, в скоро време очаквайте интервю с новоизбрания министър-председател на република България - Абдуллах Гюл...  (wasntme)  :S
 

Неактивен Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,813
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Българска Национална Телевизия (БНТ)
« Отговор #10 -: 19 Сеп 2010, 12:47:46 »
Снощи в 21.30 БНТ излъчи турски игрален филм,започна с някакви турски хленчещи манафи и много гадна турска реч със субтитри,и отидох на друг канал.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Неактивен Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8,646
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Българска Национална Телевизия (БНТ)
« Отговор #11 -: 19 Сеп 2010, 23:15:44 »
Снощи в 21.30 БНТ излъчи турски игрален филм,започна с някакви турски хленчещи манафи и много гадна турска реч със субтитри,и отидох на друг канал.
Вяра Анкова-Лафчис бе назначена за директор на БНТ по предложение на сегашното правителство,подкрепяно безрезервно от др.Сидеров.
Ad honores
 

Неактивен генерал Вазов

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,423
 • Пол: Мъж
 • Religion: Atheism Atheism
 • Politics: None None
Re: Българска Национална Телевизия (БНТ)
« Отговор #12 -: 20 Сеп 2010, 10:46:46 »
Сидеров е виновен, нали?
 

Неактивен omerzen

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,217
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2015
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Българска Национална Телевизия (БНТ)
« Отговор #13 -: 20 Сеп 2010, 11:47:28 »
Турската поп звезда Мустафа Сандал се подготвя за концерт в България. Изпълнителят ще пее на 24 август в Шумен, съобщава турският в. "Сабах".
Спонсори на събитието са Турската национална телевизия и радио (ТРТ) и Българската национална телевизия (БНТ), които ще го излъчат на живо.свръхскандално е!!!
Вяра Анкова-Лафчис бе назначена за директор на БНТ по предложение на сегашното правителство,подкрепяно безрезервно от др.Сидеров.
Петкан е прав генерале. Скандалното е че Волен Сидеров не е поискал оставката на Вяра Анкова за това безобразие. А другото че е скандално, скандално е. Никой не го отрича.
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.
 

Неактивен hackera96

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 120
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Cancer Cancer
Re: Българска Национална Телевизия (БНТ)
« Отговор #14 -: 21 Сеп 2010, 16:58:32 »
Не е скандално напълно в стила на БНТ.
 

Tags:
 

Истината за Руския Милиционерски бардак БИТИВИ-Телевизията на Държавна сигурност

Започната от ATILA BULG-ARYAN

Отговора: 14
Прегледи: 3848
Последна публикация 10 Юни 2012, 18:27:06
от BMPO
Защо телевизията стана по-скучна

Започната от Norton

Отговора: 31
Прегледи: 4800
Последна публикация 31 Яну 2012, 18:34:18
от Tiesto
Капут 7 - Путинската телевизия в Задунайския ефир

Започната от ATILA BULG-ARYAN

Отговора: 10
Прегледи: 5353
Последна публикация 24 Окт 2014, 13:15:09
от omerzen
Телевизията - харакири за мозъка

Започната от Nordwave

Отговора: 3
Прегледи: 3856
Последна публикация 30 Мар 2014, 10:14:52
от Apostoloff
Телевизия "България 24"

Започната от Hatshepsut

Отговора: 0
Прегледи: 3520
Последна публикация 06 Юли 2018, 13:54:51
от Hatshepsut