Анкета

Трябва ли държавата да се меси в личната сфера на индивидите

Да, изобщо
0 (0%)
Да, но само в някои сфери
4 (50%)
Не, изобщо
4 (50%)

Общ брой гласове: 8

Намеса на държавата в личната сфера на индивидите

 • 7 Отговора
 • 1507 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Нестор

 • ***
 • 866
 • +165/-48
 • Пол: Мъж
Както виждате през последно време зачестиха наредбите и законите за налагане на контрол над движението на хората ,надничането в личната им кореспонденция и особенно наблюдението на важни дейности.Да изброявам ли ,те станаха цял поменник,личи си стремежа да ни превърнат в полицейска държава с помощта на технически средства,явно старите им агенти поизмряха и оцелелите си гледат работата през пръсти.Новите технически постижения позволяват достатъчно евтино и ефективно да се следят основните места за изв. на важни дейности ,при това по йезуитски принуждават хората сами да си осигуряват следящите устройства ,да си ги плащат и инсталират,иначе дейността им се забранява.Това може да стане повсеместна практика и тогава всеки ще бъде наблюдават и подслушван не само в личната си кола ,но и в тоалетната.Може да ви се вижда смешно ,но друга песен ще запеете когато ви полази и разберете ,че са ви обърнали на белязани животинки и не можете никъде да се скриете ,като мравка на длан.След някоя година ще заговорят колко е наложително да се имплантират под кожата на всеки едни мънички чипове,отначало само на рецидивисти,уж да бъдат следени,а всъщност да се пропагандира това виличайше улеснение за всеки.Ще се изтъкнат множество преимущества,каква леснотия само,нямаш грижа за нищо. Като се поведат достатъчно балами по течението ,останалите ще бъдат принудени с един драконовски закон.Чиста работа.После никой няма да може да шукне ,даже няма да смее да си го помисли,това ли е краят на човешката личност,превърната в послушен андроид.Мечтата на всеки тиранин,с едно натискане на копчето да върти на пета всичките си подчинени,да ги тормози и мори с глад при най малкото неподчинение,или да прави с тях каквото си поиска,бързо ,лесно и удобно,изборът на варианти е в сферата на фантазията.

*

Неактивен omerzen

 • ****
 • 4263
 • +562/-46
 • Пол: Мъж
 • България на българите
Re:Намеса на държавата в личната сфера на индивидите
« Отговор #1 -: Декември 24, 2009, 16:00:18 »
Тъжна работа . Явно управляващите имат намерение все повече да мачкат обикновенните българи . Докато в същото време в селата и малките градчета продължава необезпокояван цигънския терор върху обикновенните българи . И най-вече върху най възрастните и най беззащитните - българските пенсионери . Имам чувството че там полицаите ходят на работа само колкото да си получават заплатите . А не да пазят българите от цигъните .
Тук авторът на темата споменава за допълнително събиране на информация от управляващите за обикновенните българи . Разбира се олигархията , мутрите и мафиотите отново ще останат неприкосновени . Както и цигъните .
Информацията като всичко друго при демокрацията е стока . И то скъпо струваща стока . И всеки който си плати добре , може и да си я купи тази стока . Никакъв проблем . Проблемът е само в количеството на банкнотите . Но това не е проблем за олигархията или чуждите емисари у нас . Тъй че като си ги знаем управляващите колко са продажни ......
Срещу голямо количество пари всеки може да продаде всичко .
Абе общо-взето дупе да им е яко на на обикновените българи . Някой беше казал че управляващите си ги избираме самите ние . И още по горчивата констатация че каквито са избирателите , такива са и управляващите .
Много съжалявам че написах тези последни редове . Ако колегите съфорумци настояват , мога и да я изтрия тази публикация .
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

*

Неактивен Rumbata

 • **
 • 426
 • +126/-64
 • Пол: Мъж
 • Аз съм от Опозицията, която се нарича Живот!
  • Р.Н.Б.
 • Зодия: Pisces Pisces
Re:Намеса на държавата в личната сфера на индивидите
« Отговор #2 -: Декември 24, 2009, 17:35:38 »
Ако сте националисти, трябваше досега да сте разбрали накъде отиват нещата!
Който чете, нека разбира!
Долу комунистите и ченгетата!

*

Неактивен Нестор

 • ***
 • 866
 • +165/-48
 • Пол: Мъж
Re:Намеса на държавата в личната сфера на индивидите
« Отговор #3 -: Декември 24, 2009, 19:33:22 »
Започнат е огромен технико-социален експеримент.Назапад има и по-голям напредък,чувам че там камери за наблюдение се поставяли навсякъде,в магазини ,по пътища,във всякакви учреждения.Редом с това се приучват хората да боравят с виртуални пари чрез всевъзможни електронни устройства,парите като че ли стават излишни.Но с това се увеличават възможностите за банкерски спекулации и престъпления.Както е казвал бай Ганьо,каква вяра ще им имаш на тия от касата,ще ти свие паричките ,ще духне нанякъде,върви го гони после.Така и става , така лесно ще могат да направят просак всеки неудобен,като му анулират сметката,на кого ще се жалва,той става господин никой.Дори до момента да е имал солидна сума ,в един миг става на нула и без пари в електронната си сметка просто ще загине за броени дни.Ето по този начин и по възможни подобни подли варианти мафиотизираните власти ще лекуват всеки ,който си позволи да ги дразни,бил той журналист или политичски деец.В такъв случай житлеристкото гестапо ряпа да яде.

*

Неактивен Катерина

 • *
 • 18
 • +5/-2
 • Пол: Жена
Социален експеримент? Хм...по-далече сме
« Последна редакция: Януари 28, 2010, 19:44:50 от Nordwave »

*

Неактивен опълченец

 • ***
 • 994
 • +148/-101
 • Пол: Мъж
Re:Намеса на държавата в личната сфера на индивидите
« Отговор #5 -: Февруари 18, 2010, 19:36:22 »
Отказаха се от следенето.Такова ще има само след съдебно решение и то за потенциално опасни престъпления.Редовия гражданин няма от какво да се притеснява.
По въпроса за индивидуализма,според мен колектива и общоността трябва да са водещи,а индивида да е на заден план.
Тогава Столетов, наший генерал,
ревна гороломно: "Млади опълченци,
венчайте България с лаврови венци!
на вашата сила царят повери
прохода, войната и себе дори!"

*

Неактивен Младиястарец

 • **
 • 185
 • +44/-12
 • Пол: Мъж
Re:Намеса на държавата в личната сфера на индивидите
« Отговор #6 -: Ноември 10, 2010, 18:28:11 »
Днес в България е възприет либералният принцип, че държавата не бива да се меси в личния живот на индивидите, а по-скоро да влезе в ролята на "нощен страж", т.е. само да гарантира живота и разните права и да остави индивидите да ги реализират както си искат (Б. Констан).

Така например държавата не бива и не може да се меси да кажем в семейните отношения между съпрузите (напр., да се опита да задържи брака, въпреки желанието им аз развод, или някогашния ергенски данък).

Това е и хубаво и лошо. Според мен държавата трябва да и има правото и задължението да навлезе и дори потъпче личната сфера на индивида ако това е нужно за да се съхрани сама себе си и да опази жизнеността и съществуването на нацията си.

Държавата не би следвало да прави това изобщо а в отделни части от личната сфера на индивидите.

Конкретно. Всички ние виждаме какво се случва с нашата нация. Данните относно населението не се оповестяват официално и истинно, но истината може да се види много лесно. По данни на ЦИК, хората притежаващи избирателни права за последните три президентски избора, като количество (т.е. лица над 18г., които не са под запрещение и т.н.) са:

Избори 1996

Брой на избирателите по избирателни списъци   6 859 318

Избори 2001

Брой на избирателите по избирателни списъци   6 889 638

Избори 2006

Брой на избирателите по избирателни списъци   6 447 147

Данните са от вторите турове. Както виждате незнайно къде са изчезнали 400 000 души. Къде ли са? Мъртви (Българската правна система не познава друг начин на лишаване от изборини права за президент, освен смърт и запрещение - ако си в специализирано лечебно заведение или затвор). А защо не са се появяли нови пълнолетни? Просто, вече навлизаме в момента, когато индивидите намиращи се близко до пълнолетието си не са достатъчно на брой поради ниската раждаемост.

Не се хващайте на неща, че напр., в София миналата година имало положителен прираст, София не е цяла България, но към София се изселва цяла България. Не се хващайте и на частта, че в Югоизточна България имало прираст, там не са или не се мислят за българи.

Данните са потресаващи, за 5 години са се стопили 400 000 души. И да наближава моментът в който ще разберем с колко сме се стопили за последните 5 години (със следващите избори), прогнозата ми е поне с още толкова.

По данни от преброяването от 2001, населението на българия е 7 932 984, днес от тях са се стопили 400 000 души (поне, защото не влизат в бройката починали преди да навършат пълнолетие), от тези вече 7 532 984, огромна част вече са избягали в чужбина (минали са близо 10 години). По данни от същата година 83,9% са българите, а те вече са по-малко, гарантирано. Излиза, че 16,1% трябва да не се броят.

Картинката е печална.

От тук.

След като съществуването на нацията и държавата са в пряка опасност от погиване, трябва ли държавата да навлезе и дори ако трябва, да погази личната сфера на индивида, и то на българския индивид.

Става дума за следното: Всяко българско семейство да бъде задължено (но и финансово осигурено, за да може да го направи) да отгледа поне 4 деца, които да са задължени да останат в държавата. Механизъм за подобно нещо е труден за измисляне.

Трябва ли да се иска ергенски данък, при липса на брак?

Трябва ли да има държавна намеса и в други лични сфери освен семейството, ако тази изобщо е нужна?
« Последна редакция: Ноември 10, 2010, 18:37:17 от Младиястарец »

*

Неактивен опълченец

 • ***
 • 994
 • +148/-101
 • Пол: Мъж
Re:Намеса на държавата в личната сфера на индивидите
« Отговор #7 -: Ноември 12, 2010, 23:15:04 »
Държавата трябва да се меси само в някои сфери на личния живот и в повечето икономически такива.
Тогава Столетов, наший генерал,
ревна гороломно: "Млади опълченци,
венчайте България с лаврови венци!
на вашата сила царят повери
прохода, войната и себе дори!"

 

Powered by EzPortal