Author Topic: Цар  (Read 24015 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Morituri

• Forum Member
  • **
Re: Цар
« Reply #15 on: 05 Feb 2011, 00:23:23 »
" Да не включвам, ама точно с това е повече от мен и теб. Има йерархичност и ние с тебе стоим по-долу от царя, а той стои по-долу от Бог. Факти :)"

Не факти а недоказани със нищо предположения.Ако е повече от мен,да го докаже.
(:

Смятам, че няма много какво да си кажем още.   

Съгласен,оттук нататък хората да преценяват за себе си.
:)

Offline генерал Жеков

• Adviser
  • Hero Member
  • *
  • Интереси: История, Философия, Политика
  • Зодия: Aries Aries
  • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Цар
« Reply #16 on: 01 May 2018, 21:17:14 »
В тази тема искам да попитам за вашето мнение,относно монархията и възможен ли е нов монархически ред в България.Моето мнение е такова,че без да отричаме постиженията на държавата ни по времето на царете ни(не тези от Първата и Втората Българска държава).Според мен, в момент като сегашния,при тези условия монархията е неприложима.Първо,защото нямаме подходящ монарх-Симеон Втори,и неговото потомство,въпреки че имат изконни права над короната,няма как да ги получат,най-малкото,защото никой не ги иска тук.Безродници и предатели,алчни за земи и имоти не ни трябват,само срамят името на един от наистина великите Български царе-Борис III,чийто успех начело на държавата няма кой да отрече.Втората причина,заради която монархичен режим е невъзможен тук е това,че при такъв начин на управление,на народа трябва да е вменена дисциплината и реда,като добродетели,а не ракията,наркотиците и кючеците.Така според мен,монархията-било тя конституционна или абсолютна,е един "класически" начин на управление,за момента неприложим в нашата държава.Моля да споделите-какви са вашите виждания относно този начин на управление,историческите ви впечатления нърху него,и дали сегашна България би била по-добре устроена при такъв модел на управление.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!