Политическите идеологии и политическите реалности

 • 8 Отговора
 • 1477 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен perfuratorabg

 • **
 • 399
 • +82/-70
 • Пол: Мъж
   С тази статия искам да кажа какво трябва да бъде обществото ни,какво е реално,каква е причината за разликата между двете и евентуално какво трябва да направим за да променим живота си към по-добро или поне да предотвратим физическото унищожение на което сме подложени като нация през последните няколко десетилетия.

  Днес в света са актуални четири политически идеологий.Те са Демокрацияа,комунизъм,монархия и диктатура.Има и други политически идеологий като фашизъм,анархия,тоталитаризъм и други.Тук искам да разгледам само тези които касаят пряко нашето българско общество а това са комунизмът през който минахме и който във същноста си беше тоталитарна диктатура и демокрацията която в нашето общество реално не съществува а вместо нея властва диктатурата на комунистическата мафия.Първо ще разгледам демокрацията като идеология и как тя ужким се проявява у нас а после ще разгледам и другите идеологий.

  Демокрацията е замислина и реализирана преди повече от 2000г.в римската империя като най справедливият общественополитически и социално икономически строй в тогавашният свят.Както знаем в начелото римската империя е била монархия с император (монарх).Още тогава някои прослойки от населението на империята започват да се бунтуват срещу абсолютната власт на императора и започват да искат по-справедливо общество в което обикновените хора които издържат държавата с данъците които плащат да имат повече право на глас.Още тогава хората ясно са съзнавали че политиците са поставени на тези места в държавата от народа за да организират обществото по такъв начин че то да бъде справедливо и да даде сигурност,спокойствие и комфорт на мнозинството от хората които живеят в него.Така сее стигнало до решението да се създаде народно събрание(парламент) в който да заседават народни представители(депутати) които да бъдат свободно избирани от народа и да представляват и защитават интересите на отделните прослойки и гилдий в империята.Това решение се взима от императора който виждайки чее застрашена империята от бунтове и разпад предприема това мъдро решение за да успокои духовете в тогавашното общество.

   Поради тази причина всички решения на парламента са биле разглеждани и одобрявани от императора и реално той е имал последната дума дали едно решение да бъде приложено и реализирано в общественият живот или не.Това ограничение на дейноста на парламента по-късно довежда до окончателното премахване монархията и установяване на парламентарна република която в римската империя се реализира в последните две столетия от съществуването и,и в която парламентарна република монархът(императора) е само формална фигура от която реално нищо не зависи и която е само най висшият полководец в държавата изпълняващ решенията на парламента.Още от зората на демокрацията на всички тогавашни политици е било ясно че ако не изпълняват задълженията си така че хората в империята да благоденстват и да живеят добре,то хората могат да въстанат и бунтувайки се да изхвърлят от парламента народните представители на които обществото е гласувало доверие.Затова народните представители са правили всичко възможно за да не допуснат обществото да има причини да се бунтува и поради тази причина са създавали наистина добри условия за живот на всички поданици на империята,включително и на заробените от империята народи.
 
   В идеологията си демокрацията нее претърпяла съществени промени през вековете.Разбирасе всеки който се докопа до управлението на държавата обикновено се самозабравя просто защото властта покварява.На демократичните общества това им е добре известно и когато забележат че поставените от тях политици започнат да работят срещу интересите на обществото,народът се ждига на бунт и сваля от власт тези на които е гласувало доверие и плаща заплати за да работят за неговото добруване.Желанието обаче на отделни хора да установят своя тотална диктатура над обществото и да пренебрегнат факта че са поставени на политическата власт от народа за да му служат,довежда до създаването на идеологий използващи аргоментите на демокрацията за по-справедливо общество.Така възникват социалистическата,комунистическата и като техен антипод и фашистката идеологий.Почва за тези идеологий създава обикновено социялната неравнопоставеност в демократичното общество което в същноста си е справедливо но и доста социално немилостиво или поне като стратегия нее добре социялно планирано.

  Така в страни където възникне икономическа криза,слабо социалните прослойки на обществото са най уязвими и обикновено изпадат в крайна мизерия което довежда до бунтове които могат да прерастнат в революции ако са подплатени от определена идеология и като краен резултат да доведат до установяване на диктатура която в никакъв случай нее желана от обществото но до която се достига поради неуредените социални проблеми.Така се е стигнало до появата на социалистическата идеология която по-късно евулюира до комунистическа и националсоциалистическа,които довеждат до революции,световни войни и милиони жертви по целият свят.Виждайки това демократичните страни по света решават да създадат подходяща социална система в демократичното общество за да не се допуска изпадането на огромни прослойки от обществото в крайна бедност която може да доведе до кръвопролития.Тази социална система се основава най вече на данъчната система в страната като най богатите хора плащат най високите данъци и въобще данъците растат пропорционално на богатството на хората.От тези данъци държавата генерира достатъчно финансов потенциал за да поеме освен издръжката на държавните институций и служби,но и да финансира една отлична социална политика в която да е гарантирано нормалното съществуване на всеки гражданин в държавата независимо дали е богаташ или социално слаб и безработен.

   Или накратко казано ако богаташите искат да са спокойни за сигурноста си,то определено трябва да се погрижат да няма крайно бедни и мизерстващи хора които биха застрашили сигурноста им.Както казват римските императори "дайте на народа хляб и зрелища за да не се бунтува".За това за да нямат проблеми богатите трябва да плащат достатъчно големи данъци и да се грижат те да отиват по предназначение за добра социална политика и за издръжка на държавни институций и служби и да съблюдават да не се присвояват парите им дадени за данъци от отделни политически лица за тяхна лична изгода.Не по-малко бдително трябва да е и цялото общество защото парите които влизат в държавната хазна са за да се решават финансовите проблеми на цялото общество а не личните финансови проблеми на самозабравили се политици.Затова обществото трябва да плаща данъци и да вдига бунтове когато въпреки платените от него данъци мизерията се задълбочава.

    За съжаление проблемът в българското общество е във мисленето на хората.Ние сме свикнали да възприемаме политиците като наши господари а не като наши служители и от там тръгват проблемите.Този начин на мислене е наследен от турското робство и катализиран от тоталитарният комунистически и диктаторски режим през който доскоро премина страната ни.Този начин на мислене се насажда от родители на деца защото родителите си мислят че преклонена глава меч не я сече и за да опазят децата си ги възпитават в робско мислене.Това води до морална поквара в обществото която поквара превръща хората в подлеци,предатели и изменници на интересите на обществото обслужвайки интересите на тоталитарни и диктаторски политически личности с цел да си усигорят личен комфорт и сигурност и така се получава порочен кръг на робство,диктатура и липса на свобода в обществото ни което прави живота ни кошмар но от който омагйосан кръг не можем да се измъкнем поради изкривената си робска психика и мислене.Промяната към по-добро в обществото ни може да се получе само ако се промени мисленето ни от робско и комунистическо във свободно и демократично.Ако това не стане,мизерията в българското общество ще продължи да се задълбочава до пълното изчезване на нацията ни.
« Последна редакция: Февруари 14, 2011, 15:47:11 от Hatshepsut »

*

Неактивен april_z

 • *
 • 759
 • +40/-53
 • Пол: Мъж
Re:Политическите идеологий и политическит
« Отговор #1 -: Февруари 14, 2011, 14:29:00 »
да политиците били наши слуги. голям кеф. плащали сме си данаци и ни биле слуги.
туй е простотията на енчев и компания. туй са лъжите на банките и простаците.

те заради туй искат да стават властимащи , че да ни стават слуги  (party). по голяма глупост не съм чувал. май още французина русо измисли тая лъжа и се повтаря от тогава за простолюдието.

е кат си плащаш данаци къде е гишето където да търсиш отговорност за твоите данаци. няма го. ние сме им слугите на тях, съде се подиграват с нас на 4 години да изберем по малкото зло. но злината от политиците към народа си остава същата.

*

Неактивен perfuratorabg

 • **
 • 399
 • +82/-70
 • Пол: Мъж
Re:Политическите идеологий и политическит
« Отговор #2 -: Февруари 14, 2011, 21:23:38 »
да политиците били наши слуги. голям кеф. плащали сме си данаци и ни биле слуги.
туй е простотията на енчев и компания. туй са лъжите на банките и простаците.

те заради туй искат да стават властимащи , че да ни стават слуги  (party). по голяма глупост не съм чувал. май още французина русо измисли тая лъжа и се повтаря от тогава за простолюдието.

е кат си плащаш данаци къде е гишето където да търсиш отговорност за твоите данаци. няма го. ние сме им слугите на тях, съде се подиграват с нас на 4 години да изберем по малкото зло. но злината от политиците към народа си остава същата.

   Така е у нас в България защото нито имаме понятие какво точно е демокрация нито пък имаме понятие какво трябва да правим за да я постигнем реално.

   В цивилизованите демократични държави си го знаят от векове и правят каквото трябва и когато трябва за да не допуснат разни самозабражили се пишман политици да ги правят на маймуни със собствените им пари.

   Докато мисленето ни е байганйовско,андрешковско,комунистическо,робско,подло,егоистично и предателско няма да бъдем никога истински свободни и все ще си бъдем роби на един или друг тарикат който ни хваща за балъци,внушава ни че той е бог и всички трябва да му се принесем в жертва и ние понеже така сме си свикнали и не можем да си представим да живеем по друг начин,му се подчиняваме безропотно и даже сме щастливи и си мислим че сме изпълнили дълга си към обществото и нацията ни.

  Затова и старите комунисти които добре ни познават народопсихологията се възползват от познанията си върху нея и ловко ни маниполират така че да са на власт въпреки че официално ужким вече не са те.И ние си го знаем и сме щастливи от този факт просто защото продължаваме да вярваме че те ни мислят доброто и че мислят за нас и за нашето светло бъдеще дето все ни баламосват с него и ни го сочат като мираж който естествено никога няма да достигнем поне докато продължаваме да им вярваме на глупостите с които не спряха да ни баламосват вече 65г.

  Животът ни ще се подобри само тогава когато добре осъзнаем че бъдещето наше и на нашите деца е изцяло в наши ръце и само от нас зависи дали ще бъдем свободни и щастливи или ще бъдем роби и нещастни.Никой няма да ни екзекутира ако въстанем срещу тази комунистическа мафия която вече 65г. ни унищожава като народ и като нация използвайки най долното средство за това а именно материалната и духовна мизерия в която ни държи съвсем съзнателно повече от половин столетие за да може по този начин да е сигурна че сме достатъчно слаби и деморализирани за да не можем да се обединим и да въстанем срещу тях.

  Ако си мислим че някой даром пак ще дойде и ще ни подари свободата,това просто няма да стане и ще си умрем чакайки.Този път за свободата ни сами трябва да се преборим и да си я извоюваме иначе ще си останем роби.

*

Неактивен april_z

 • *
 • 759
 • +40/-53
 • Пол: Мъж
Re:Политическите идеологии и политическит
« Отговор #3 -: Февруари 14, 2011, 21:35:57 »
тъй като не ми се пише пак да пействам един мой коментар тук.

---В цивилизованите демократични държави си го знаят от векове и правят каквото трябва и когато трябва за да не допуснат разни самозабражили се пишман политици да ги правят на маймуни със собствените им пари.-----------

Горките богати държави-пред разруха саот "проблеми". ----------

да пред разруха са ! в това си прав. виж кво направиха на собственните си народи тез отстария ЕС. съюзиха се с бившите си врагове дет са се колили и бесели преди 70 години и преди това столетия. вкараха в държавите си паплач от цял сват дет живее на тяхната социална система. банките им раздадоха на гърци и южнаци стотици милиарди кредити дет няма да ги видят никога обратно. финансираха живота им да живеят по лесния начин. и сега кат тея от юг нещат да си връщат борчовете се налага още един път запада да ги спасява. на туй отгоре измислиха схеми за поскъпване на живота им, зелени енергии. също схема как да откраднеш парите на западняка да ги дадеш на южнака. запада е фалирал това е истината. борчовете са им прекалено големи и ресурсите на планетата не са достатъчни за да се погасят тези борчове.

между другото това е и тайната на техните големи заплати. без тези ограмни борчове по света заплатите ще са като нашите. ама туй друга тема.
« Последна редакция: Февруари 14, 2011, 21:42:59 от april_z »

*

Неактивен perfuratorabg

 • **
 • 399
 • +82/-70
 • Пол: Мъж
Re:Политическите идеологии и политическит
« Отговор #4 -: Февруари 15, 2011, 09:12:41 »
тъй като не ми се пише пак да пействам един мой коментар тук.

---В цивилизованите демократични държави си го знаят от векове и правят каквото трябва и когато трябва за да не допуснат разни самозабражили се пишман политици да ги правят на маймуни със собствените им пари.-----------

Горките богати държави-пред разруха саот "проблеми". ----------

да пред разруха са ! в това си прав. виж кво направиха на собственните си народи тез отстария ЕС. съюзиха се с бившите си врагове дет са се колили и бесели преди 70 години и преди това столетия. вкараха в държавите си паплач от цял сват дет живее на тяхната социална система. банките им раздадоха на гърци и южнаци стотици милиарди кредити дет няма да ги видят никога обратно. финансираха живота им да живеят по лесния начин. и сега кат тея от юг нещат да си връщат борчовете се налага още един път запада да ги спасява. на туй отгоре измислиха схеми за поскъпване на живота им, зелени енергии. също схема как да откраднеш парите на западняка да ги дадеш на южнака. запада е фалирал това е истината. борчовете са им прекалено големи и ресурсите на планетата не са достатъчни за да се погасят тези борчове.

между другото това е и тайната на техните големи заплати. без тези ограмни борчове по света заплатите ще са като нашите. ама туй друга тема.

   Това вече е резултат от политиката на евреите за глобализиране на света и интегриране на всички държави една огромна световна държава с цел да установят по този начин световно еврейско господство.Никой нее казал че тези които се опитват да прилагат демокрацията че не правят грешки.Вече споменах че първата им и голяма грешка е била пренебрегването на социалниат проблем и това доведе до световни революций и световни войни които костваха живота на милиони хора и милиони разбити човешки съдби.Войната във виетнам също е една огромна грешка и не само защото я изгубиха а защото чрез нея подхраниха агресивната комунистическа пропаганда и настроиха срещу демокрацията доста голяма част от света и най вече по-изостаналите наций.

   Глобализацията е поредната им грешка която ще им струва много скъпо и това показва че демокрацията нее някаква статична система както са например диктатурите.Демокрацията е гъвкава система която се развива много динамично и се учи от грешките си и става все по-добра и по-съвършена и това е една от най добрите и качества.Ако демокрацията бъде прилагана локално във всяка държава сама за себеси е най добрият вариант защото ако има грешки те ще са локални и ще има възможност да се корегират навреме от демокрациите в другите държави и хората ще имат избор да избират в коя демокрация биха предпочели да живеят.Когато обаче демокрацията е установена в една глобална световна държава каквато искат евреите да създадат за да господстват така над целият свят,тогава отделният човек няма избор защото грешките вече ще са глобални за целият свят и няма къде да избягаш от тях.

  Тогава  вече и развитието на демокрацията ще спре защото вече няма да може да се конкорира сама сас себе си както това става когато има множество държави със локално установени демокраций където всяка демокрация се развива сама за себеси и там където демокрацията е най добре приложена хората ще живеят по-добре и така има ясен критерй какво трябва да прави всяка държава за да устрои държавата си така че хората в нея да живечт добре.Глобализацията създава и реална опасност от установяване на диктатура в световен мащаб,която диктатура нито ще има конкуренция,нито ще има кой да я спре нито пък хората ще има къде да избягат от нея.Всъщност това е и крайната цел на евреите като създават и установяват глобализацията.

*

Неактивен april_z

 • *
 • 759
 • +40/-53
 • Пол: Мъж
Re:Политическите идеологии и политическите реалности
« Отговор #5 -: Февруари 15, 2011, 09:54:01 »
------.Ако демокрацията бъде прилагана локално във всяка държава сама за себеси е най добрият вариант защото ако има грешки те ще са локални и ще има възможност да се корегират навреме от демокрациите в другите държави и хората ще имат избор да избират в коя демокрация биха предпочели да живеят-----------

туй вече е нещо смисленно квото казваш. да се търси локално решение на проблемите и да се изслушат мненията на хората.

за еврейте квото казваш са глупости. истината е да се отнеме силата на банките в тоя свят те са двигателя на глобализацията. те се намесват във вътрешните работи на много държави. и сега го правят в турция. и те са мотора турция да не превземе пак. банките не са еврейски. те са публични. банките държат ключа. те възлагат заробването на хора и народи. там трябва да се търси революцията никаде другаде.

*

Неактивен april_z

 • *
 • 759
 • +40/-53
 • Пол: Мъж
Re:Политическите идеологии и политическите реалности
« Отговор #6 -: Февруари 15, 2011, 12:09:08 »
---целта на всяка държава е да завоюва друга държава.----------

 западните демокрации го правят чрез купуване или други начин казано чрез отпускане на кредит. и нали обясних че кредит значи робство. израел го прави чрез война. иран го прави чрез експорт на фанатичен ислям. турция иска да копира запада и иран. хем демокрация хем ислям. все пароли на завоюване.

и главната цел да се завоюва е, ПАЗАРА на дадена държава. като се унищожи другата производствена икономика.

--сега тук трябва да пишем коментар: кои начин на завоюване е най смисления? щото както се видя гърците кат неискат да си върнат борча запада е наебан. израел кат изтрепи арабите проблема зе известно време е премахнат. и израел действа по този начин по успешно да съхрани държавата си. а иран чрез исламски фанатици иска да си гарантира влиянието върху други държави също е по смислен от колкото да ги заробува чрез борчове.---

и това се постига като се отпускат огромни кредити.
как унищожи запада кумонизма? отпуснаха на соца огромни валутни кредити. и в един момент соца неможеше да ги върне и фалира защото банките на запада спряха с кредитирането на соца.
как унищожи запада гръцкото производсто? дадоха им огромни кредити и гърците закупиха немски коли и кво ли не. сега гърците нямат предприятия ама огромни борчове. и икономиката им е от услуги. и това е смъртонасно за тях.
същото стана и с българия. правят и нас държава на услугите. ще духаме хуйовете на турците на нашите курорти. това ни отредиха.

и тази ни роля да спазваме шетри американския посланик из страната.

*

Неактивен perfuratorabg

 • **
 • 399
 • +82/-70
 • Пол: Мъж
Re:Политическите идеологии и политическите реалности
« Отговор #7 -: Февруари 17, 2011, 17:18:23 »
   За войните си прав.Днеска те са икономически и много рядко чрез оръжие.За банките също си прав и съм напълно съгласен с тебе.Не си ли забелязъл обаче че цялата тази световна банкова система се управлява реално от евреи и еврейски организаций.Социализмът си беше достатъчно гнил във същноста си за да се разпадне от самомсебеси.Той просто не можеше да оцелее като система защото беше така организиран че се самоизяде без чужда помощ.Близо половината свят беше социалистически,беше затворена икономическа система с огромни мащаби напълно способна да се самоиздържа и въпреки всичко стигна до там да тегли кредити от банките на умразният за комунизма капиталистически свят.Можеш ли да ми обясниш защо?Ами защото и банките и цялата световна икономика,както и комунизма и соц лагера се управляват от евреите.

  Те просто експериментираха коя система щее по удачна за тях за да наложат диктатурата си в целия свят и избраха икономическата диктатура като по-удобна от политическата.Комунизмът беше експериментален обществено политически и социално икономически строй,който показа и доказа на практика чее реално неприложим в обществото защото подтиска свободата на личноста,създава условия за организиране на некадърниците в мафия и групировки които реално подтискат творческата мисъл и я унищожават а коликтевизмът създава условия за мързел и бездействие на работното мяст.Така се стигна до масово неработене,пълна липса на нови открития,проекти и като цяло липса на развитие.Липсата на конкуренция породи липсата на мотивация за работа и от там и срив на цялата комунистическа икономическа система.

   Фактите просто показаха и доказаха че това е една система реално неприложима за реалният живот.Затова евреите предпочетоха робовладелският строй наложен по икономически път а именно чрез банките както ти каза.Ако провериш фактите ще видиш че всички банки в света имат за шапка еврейски организаций или директно се управляват от евреи.Петрола,златото и медиите също са под контрола на евреите и много от медийните магнати са евреи.Именно чрез банките,петрола,златото и медиите евреите реално маниполират цялата световна икономика,политика и човечеството като цяло.Най крупните милиардери в САЩ са евреи.Маркс,Енгелс,Ленин и Сталин също са били евреи което е ясно доказателство са еврейският произход на комунизма.Хитлер е бил наполовина евреин и е подложил на геноцид евреите за да им извоюва самостоятелна еврейска държава която да бъде столица на световният еврейски диктат.Не си ли забелязъл че комунизмът в същноста си е интернационален и също говори за обединение на всички наций в една обща комунистическа държава и за световен комунизъм.

   Какви по-големи доказателства от това за все по настъпващото еврейско световно господство.Добре е че си забелязъл господството на банките но това е само на пожърхноста.Под нея е истинската същност на банковото господство и тя е че банките са оръжието на евреите за налагане на световно еврейско господство в световен мащаб.
« Последна редакция: Февруари 17, 2011, 18:16:07 от perfuratorabg »

*

Неактивен april_z

 • *
 • 759
 • +40/-53
 • Пол: Мъж
Re:Политическите идеологии и политическит
« Отговор #8 -: Февруари 17, 2011, 20:25:07 »
за съжаление мисля че трябва да те разочаровам за еврейте.
банките са публични! виж търгуват се на борсата.
това не е лично на еврейте. еврейте са обаче едни които са разбрали в миналото тяхната мощ.

и туй дето аз го пиша не съм си го аз измислил ами съм го чел някъде из нета.

и всички тея мисли дето пиша са без да се обясни какво изобщо са пари. което е една друга мъчителна тема.
« Последна редакция: Февруари 17, 2011, 20:27:22 от april_z »

 

Powered by EzPortal