Уредиха чужденците да купуват земя у нас

 • 37 Отговора
 • 6783 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Нестор

 • ***
 • 865
 • +165/-48
 • Пол: Мъж
Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
« Отговор #30 -: Август 14, 2011, 21:33:05 »
Много интересно виждане,Етнотолерантен,съвпадащо точ в точ с обясненията на ония ,дето го приеха закона за продажба земя на чужденци.Обяснения като за малоумни и жестока обида за българския народ.Защо примерно юдеите не направят такъв закон в ереца,та да могат арабите да си изкупят обратно загубените територии?А?Ами ги гощават щедро с бомби и ракети,заграждат ги с бодлив тел и ги навестяват с тежка бронирана техника.Има сведения че евреите са почнали да се изселват от обетованата земя,виждайки как не могат да излязат наглава с толкова упорити араби.Тревожното за нас е да не би да са решили да се настанят тук като ни изкупят земята за желти шекели и да ни поставят в положение да им робуваме.За България възраждането и единственото спасение може да почне само от едно чисто българско правителство,което да конфискува закупените с измама земи от чужденци или подставени лица.Щели да ми развиват модерно земеделие,ай сиктир,какво го ползва българския народ това,тук да не е африкански бантустан,да се развяват разни плантатори и робовладелци?

*

Неактивен Sturmmann Батбаянов

 • Фашага
 • *
 • 711
 • +125/-12
 • Пол: Мъж
Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
« Отговор #31 -: Август 17, 2011, 17:02:46 »
Това съм сигурен, че правителството не го прави умишлено, а някой им е подшушнал и дори смятат, че извършват високо патриотично дело, докато еврейте потриват ехидно мръсните си ръчички...

Практика на либералната демокрация е да разпродава всичко що е останало държавно за да покрива дупки в краткосрочните си бюджети, само, че замислят ли се какво ще стане когато продадът всичко и вече няма да могат да закърпват тези дупки? Малоумници.
Капитализъм = диктатура на капитала

*

Неактивен Ариец

 • *
 • 6
 • +2/-0
 • Пол: Мъж
Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
« Отговор #32 -: Август 19, 2011, 15:19:54 »
господа препоръчвам ви да видите темата ми Арийци пробудете се там говоря доста относно евреите

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7158
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
« Отговор #33 -: Октомври 23, 2013, 07:05:30 »
Депутатите удължиха мораториума за земята до 2020 г.

Решението мина с гласовете на ГЕРБ, "Атака" и част от депутатите от БСП


Парламентът прие проект за решение за удължаване до 2020 година на мораториума за продажба на земя на чужденци.  Решението подкрепиха 171 депутати, 38 бяха против, а 12 се въздържаха.

Решението беше прието с гласовете на ГЕРБ, "Атака" и част от БСП, от ДПС бяха единодушно против.

Около 5 часа продължи обсъждането на удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци, предложен от „Атака“. Това стана след поредица от почивки, преформулировки и спорове в пленарната зала.

Депутатите от Коалиция за България предложиха нов проект за решение за продажбата на земя на чужденци. Те поискаха НС да реши да възложи на МС да предприеме необходимите действия и да предложи законодателни промени, които да гарантират интересите на Република България и българските граждани по повод продажбата на земи на чужденци. Той обаче беше отхвърлен, след като депутати от ГЕРБ първо се объркаха, но след прегласуване се поправиха.

Националистите настояваха Народното събрание да приеме проект за решение за удължаване на мораториума за закупуване на земеделска земя от чужденци. Забраната изтича на 1 януари 2014 година. Падането на забраната за продажба на земя на чужденци от страни от ЕС става на база на договора ни за присъединяване към ЕС.

ГЕРБ и националистите съгласуваха позицията си и най-голямата партия предложи проектът на решение да се допълни с текстове, които да задължават правителството да води преговори с ЕК за мораториума, както и да предприеме законодателни инициативи в защита на българската земя. Предложението за допълнение обаче беше отхвърлено.

Това е въпрос номер едно през следващите месеци и следващите години. Това е въпросът на въпросите, заяви Павел Шопов от „Атака“ по повод на мораториума. Той поиска дебатът да се предава на живо по националните медии. Предложението не беше прието от първия път, но след прегласуването мина.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров направи разбор на цените на земите в различните страни от ЕС. Според него земеделската земя у нас е 10 пъти по-евтина от средноевропейската цена, на която се продава земя в други членки на ЕС. Това е записано и в мотивите за удължаване на мораториума. 37 милиона декара е обработваемата земя на страната ни или по пазарни цени тя е над 16 милиарда лева. Да не разпродаваме на безценица последния неразграбен ценен български актив, призова Сидеров.

Трябва да се предприеме всичко възможно да се удължи срокът за забрана на продажба на земеделска земя на чужденци, заяви депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева. В Испания до 15% от земята може да е собственост на чужденци. Пълна забрана има в Китай, Естония, Беларус, заяви още тя.

Направете го с малко плам, заяви зам.-председателят на „Атака“ Десислав Чуколов по повод изказването на Цвета Караянчева. Той се зачуди как ще гласуват представителите на ГЕРБ. Ако ще гласувате за, влезте всички в зала, призова Чуколов. Самата Караянчева обясни, че ще подкрепи мораториума.

Магдалена Ташева от „Атака“ традиционно беше доста експресивна, като обясни, че по договора ни за присъединяване към ЕС са се водили преговори от „йесменовци и йесдами“. По нейни думи пък въпросният договор е бил подписан от „политически вампири“, които вече са извън политиката, но от време на време слагат различни маски и се мъчат да се върнат.
Националистите обърнаха изказванията си и към Ботев и Левски и тяхната борба.

Ботев и Левски са се борели за свобода, не за придобиване на имущество, контрира веднага Янаки Стоилов от БСП.

Антон Кутев от левицата беше категоричен, че след падането на забраната чужденци извън ЕС няма да могат да купуват земя. Това са спекулации, заяви Кутев.

По негови думи на практика мораториумът не работи, защото чужденци могат да регистрират тук юридически лица и да изкупуват, колкото земя искат.

Има вратички в закона и в мораториума, които са проблем. Трябва да влезем в детайлите и да намерим пътя, заяви още червеният депутат.

Днес имаме уникалния шанс да поправим миналото, заяви Сидеров. По негови думи днес депутатите могат да излязат по два начина от залата – с гордо вдигната глава или гледащи земята.

С днешното решение може чувствително да се вдигне доверието на хората към парламента, защото ще е видно, че сме загърбили различията. В петък се скарахме с г-жа Караянчева, но днес аз я поздравявам за подкрепата за мораториума, заяви Сидеров.

Владимир Тошев от ГЕРБ обясни, че мораториумът е необходим за националната сигурност на България.

Разбираме и споделяме целесъобразността, която стои зад проекта за решение, които днес разискваме. Същевременно заявявам, че тази редакция на проекта за решение, убедени сме, не решава въпроса, не решава нито един въпрос, но същевременно отваря много въпроси, включително поставя под съмнение статута на България като член на ЕС, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан.

Местан обясни, че едно от условията да се присъединим към ЕС е да се промени член 22 на Конституцията, който предвижда да не се продава земя на чужденци. Това решение беше непреодолимо условие, заяви Местан.

Уважаеми колеги, този проект за решение трябва да е прецизен, да не поставя под съмнение статута на България като член на ЕС. Един мораторуим не променя договора за присъединяване към ЕС, каза още лидерът на ДПС.

Да вървим по прецизна процедура, за да реализираме идеята, която се съдържа в проекта за решение. Всичко друго е популизъм, от който никой нищо не печели, но губи България, заяви Местан.

Ние с този мораториум няма да решим всички проблеми, но ще дадем тласък. Няма да е нужно 27 държави-членки да ратифицират, защото ние няма да искаме това от тях. Ние ще си спечелим време, така че направим почти невъзможно закупуването на земя от чужденци, заяви Сидеров.

Тагава пък Местан направи предложение дебатът да бъде отложен, докато не се формира общо прецизно решение на НС по темата. Предложението на Местан не беше прието.

Има шанс НС да постигне съгласие по този въпрос. Не е добре по тази тема да се делим политически, заяви Местан с искане на процедура за прегласуване. Той обясни, че иска отлагане само след седмица, така че да има позиция на НС, приета със съгласие. Предложението отново не беше прието.
След гласуването председателят на НС Михаил Миков направи емоционално изказване по повод решението на НС.  България ще има тежки проблеми с европейски си образ след приемането на това решение. Съвременна България не може да вземе решения на база политичедкия популизъм, отсече Миков.

http://www.dnes.bg/politika/2013/10/22/deputatite-udyljiha-moratoriuma-za-zemiata-do-2020-g.203555

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8681
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
« Отговор #34 -: Октомври 23, 2013, 09:11:27 »
Еуфорията на някои от това решение е малко прибързана, защото през периода на продължения мораториум, чужденци, които участват в търговски дружества,регистрирани в България, които са юридически лица, могат да купуват земя без ограничения.
В Унгария това е направено както трябва.В тази страна емеделска земя могат да купуват само унгарски фермери.
Емоциите от това решение на българското НС са буря в чаша вода.
« Последна редакция: Октомври 23, 2013, 09:22:35 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8681
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
« Отговор #35 -: Октомври 23, 2013, 13:28:49 »
Цитат

Bulgaria Extends Ban on Selling Land to Foreigners
SOFIA, Bulgaria October 22, 2013 (AP)


"Закупуването на земя е чувствителен въпрос в най-бедната страна-членка на Съюза, когато земеделската земя се продава за близо десет пъти по-ниско от средното за ЕС... "
http://abcnews.go.com/International/wireStory/bulgaria-extends-ban-selling-land-foreigners-20645577
...
Като чуя и когато прочета за какъвто и да е "съюз" , лошо ми става.
Писна ми от леонидбрежневци, меркелчета и барозовчета.
Никой от великите български царе не е участвал във федерация от дъжави, нито пък е чакал субсидии.
Каквото им е трябвало на тези царе, вземали са го.
Жалко е, че и сегасе намират такива хора, които славославят ЕС, както едно време се прехласваха по съветския начин на живот.
Най-гадното е това, че съвременните български управници направиха същото, както едно време НРБ седеше на ***-а  на СССР,само, че сега РБългария седи на ***-а на ЕС„
Ако българите станат богати колкото европейците, имало е полза от клатенето, а ако не стане, ще се окаже напразно сме си дали тялото.
« Последна редакция: Октомври 23, 2013, 13:41:26 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8681
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
« Отговор #36 -: Октомври 25, 2013, 08:22:38 »
Цитат
Борисов: Подведохме се по всеобщата лудост за мораториума

"Популизмът, внесен в парламента от "Атака", както и това, че Станишев и Местан обвързаха своето управление с тази партия, направи така, че всички да се подведем по всеобщата лудост. "
http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-zemja-chuzhdentzi-izbori2013-15336315?nt=10
...
Възникват няколко логични въпроса след това изявление на бистришкия тигър.
1.Защо именно в Брюксел  Бойко Борисов си признава, че се е подвел по "всеобщата лудост" ?
2.Кои и колко са тези, лудите в НС ?
3.Защо избирателите изпращат луди хора в българското Народно събрание?
4.Как и защо се "подведоха" депутатите от ГЕРБ по "всеобщата лудост" ?
5.Луд ли е самият Бойко Борисов?
6.Колко струва подобна "всеобща лудост" на българските данъкоплатци?
7.Защо на луди хора законът е дал имунитет?
8.Законни ли са приетите решения на това НС, 42-то, а също и на 41-то, където пак доминираха същите тези, които се подведоха "по всеобщата лудост" ?
9.Само 34-тe депутати на ДПС и и щестнадесетте от БСП (четирима са гласували "против", а дванадесет са се "въздържали") не страдат от лудост ?
10. Пророкувал ли е Иван Вазов в " Под игото", пишейки за онези, "лудите", които могат да пожертват себе си за България и дали "пиянството" на българския народ ще доведе до очаквания и справедлив завършек на съвременното робство?
« Последна редакция: Октомври 25, 2013, 08:27:59 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен A.C.A.B

 • **
 • 205
 • +10/-2
 • Пол: Мъж
 • Софияя
Re: Уредиха чужденците да купуват земя у нас
« Отговор #37 -: Октомври 29, 2013, 22:20:19 »
Плевнелиев през 2010 г.: Да подаряваме земя на чужденци
Президентът Росен Плевнелиев, в качеството си на министър на регионалното развитие в кабинета на Борисов е предложил да подаряваме земя на чужденци. Идеята му е била да продаваме по 300 декара земя за 1 долар на големи инвеститори, които да правят бизнес у нас. Това припомня изданието agronovinite.com.

“Министърът предложи да бъде създаден закон, който да подкрепя чуждите инвеститори в България. Той е категоричен, че дори страната ни трябва да подарява земя на чуждите компании, които искат да строят тук фабрики”, заявява Плевнелиев, цитиран от dnes.dir.bg на 12 юни 2010 г.

Бившият министър на регионалното развитие Росен Плевнелиев картинно развива идеята си, като заявява: “държавата стои на едни буренясали хиляди, милиони декари, които освен че са буренясали, нищо друго не им се е случило. Най-доброто, което може да им се случи, да се продадат за един долар на някого, който ще я направи фабрика за нещо, което ще направи българите богати и ще ги позиционира на пазара”.

Днес човекът изрекъл тези откровено предателски слова е президент на България. С подобни хора на властови позиции е въпрос на време държавата ни да бъде окончателно ликвидирана, а териториите ни – разграбени.
Не се страхувам от враг, на когото бронята блести.

http://www.vbox7.com/play:ce0ea24191

 

Powered by EzPortal