Forum > Национална Съпротива

Прожекция на документален филм на студенти националисти

(1/2) > >>

Франкист:
Заради забрана от страна на ръководството на СУ, прожекцията ще се проведе в централата на ВМРО. Очаквайте повече подробности по случая с безпрецедентната цензура от страна на СУ!


6 април – Сряда, 20:00 ч. ; централа на ВМРО
САМОУБИЙСТВЕНА ТОЛЕРАНТНОСТ

Документален филм на Студентите Националисти в с. Михайлово, където бе извършено поредното циганско убийство, 40-годишна жена е убита за няколко накита

Обществото е обзето от престъпно овчедушие, оправдавано с „толерантност”;

"Циганската интеграция" – предтекст за смачкване и буквално унищожение на българския етнически елемент;


Жестокото убийство с.Михайлово

Двама 16-годишни младежи от цигански произход са обвинени в извършване на жестокото убийство на 40-годишната Красимира Градинарска от с.Михайлово. Жената изчезна мистериозно на път за работа на 19 януари. Трупът й е бил открит вчера по обяд от 73-годишна жена  от същото село. Тя съобщила, че в селскостопанска постройка в необитаем дом, е намерила трупа на изчезналата жена.
При извършения оглед е установено, че става дума за убийство. След бързи оперативно-издирвателни мероприятия  служители на "Криминална полиция" във Враца и техните колеги от Главна дирекция КП, установили извършителите на престъплението. Като подбудител и основен извършител е обвинен М. М., съучастник му е Ц.Н. И двамата са с.Михайлово и са криминално проявени.
Убийството е извършено, за да се прикрие грабеж на две златни ланчета, три златни пръстена, две златни обици, златна гривна, мобилен телефон и две монети от по 50 ст. Извършено е претърсване в дома на М.М., където в тайник са намерени част от бижутата - трите пръстена на жертвата, както и ключовете й. В постройка в двора на къщата е намерен и мобилният телефон, ползван от Градинарска.
Работата по случая продължава. Убийците са задържани за 24 часа. Ще се иска удължаване на мярката.

Всеки е добре дошъл на прожекцията!!!
Свободен вход!

BulgarianBlood:
Уча в СУ и виждам, че има доста евреи и още повече комунисти в този университет. С висши титли, най-често, така че нищо чудно, че не желае да подкрепя националистически прояви.

В моя факултет например забраниха слагането на некролози с кръстове по тях, защото това обиждало хора от другите религии.

Пълна либерална помия...

Франкист:
В интерес на истината СУ винаги е бил стожер на комунистическото дело още откакто е бил построен.Винаги е бил център за събиране на комунисти и с право се нарича Алма Матер - това е дом за всички комуняги(нямам предвид студентите ,а предимно преподавателския състав).На мен дори ми стана чудно че отначало са се съгласили да дадат зала.Не се учудих като разбрах че са го забранили филма,но си затвърдих отрицателното мнение.

п.п.А като цяло след падането на нивото на образованието в България - това мисля се е отразило най-пагубно на СУ - поне по лични наблюдения за това как се приемат студенти последните 1-2 години и въобще липсата на кандидат-студенти.Моля никой да не се обижда.

Франкист:
Право на отговор

Уважаеми приятели,

Студентите националисти от СУ направихме филм за едно зверско убийство в с. Михайлово, община Хайредин, област Враца. Там една жена беше убита от двама цигани заради няколко накита. Филмът е озаглавен „Самоубийствена толерантност” и трябваше да бъде представен в Ректората. Предварително получихме разрешение за това от декана на Исторически факултет. В последствие, на 04.04.2011г. Ректорът Иван Илчев забрани представянето на филма без убедителни аргументи. Това е поредната проява на криворазбрана „толерантност” и поредният нагъл опит да се заглуши гласът на инакомислещите.

Ето защо се налага да променим мястото и часа на представянето на филма. Прожекцията ще се извърши на 06.04.2011г. от 20.00ч. в Македонския дом, сграда на ВМРО, ул. Пиротска 5, ет. 2.

Hatshepsut:
Ето какво писмо са написали българомразците и защитници на циганите от Хелзинския комитет до ректора на СУ:

Отворено писмо на БХК до Ректора на Софийския университет

[5 април 2011]

До Ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. д-р Иван ИЛЧЕВ

Копие: Декана на Историческия факултет на Софийския университет доц. д-р Пламен МИТЕВ

Копие: Списък с медии


Уважаеми проф. Илчев,

От публикация в онлайн форума на Софийския университет Българският хелзинкски комитет (БХК) научи, че на 6 април в 21 А аудитория на Историческия факултет ще бъде прожектиран филм, озаглавен „Самоубийствена толерантност”, който, според същото съобщение е „Документален филм на Студентите Националисти в с. Михайлово, където бе извършено поредното циганско убийство, 40-годишна жена е убита за няколко накита”. От текста на съобщението разбираме, че студентите националисти искат чрез този филм и чрез дискусията след него да протестират срещу „престъпното овчедушие на обществото, оправдано с „толерантност” и че интеграцията на циганите е просто „претекст за смачкване и буквално унищожаване на българския етнически елемент” и че „в една зверилница толерантност значи смърт”.

С това писмо БХК заявява решителния си протест срещу това, че администрацията на Софийския университет е позволила неговите помещения да се ползват за място, където се извършва расистка пропаганда. Не е нужен прецизен анализ на цитираната обява, за да се види, че както тя, така със сигурност и филмът, който се рекламира чрез нея, са расистки и проповядват омраза и нетърпимост към една голяма група български граждани – ромите.

Университетът, който по същността си е призван да пази ценностите на демокрацията, правата на човека, толерантността и свободата, не може да бъде място за извършване на расистка пропаганда. Студентите Ви могат да имат най-различни възгледи, в това число и достойните за осъждане фашистки и расистки, но публичното проповядване на тези възгледи, което, извън всичко друго, попада под ударите на чл. 162 от Наказателния кодекс, не може да се извършва на територията на най-реномираното висше учебно заведение у нас. Нека тези, които имат расистки, фашистки и други отричащи ценностите на Конституцията схващания, ги демонстрират на други места, а не в аудиториите на Софийския университет.

Като се надяваме, че висшата администрация на СУ няма да иска да бъде припозната като покровителка на проповядването на идеите, за които стана реч по-горе и като вярваме, че тя също така не иска да стане съучастничка в извършването на престъплението „подбуждане към расова, национална или етническа вражда или омраза или към расова дискриминация” (чл. 162 от НК) Ви призоваваме, г-н Ректор, да направите необходимото, щото планираната за 6 април прожекция да не състои в зали, притежавани или стопанисвани от Софийския университет.


С уважение:
д-р Красимир Кънев, председател на БХК
   
http://www.bghelsinki.org/index.php?module=news&lg=bg&id=4020

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Powered by EzPortal
Премини на пълна версия