Автор Тема: Thiaoouba Prophecy - Нашата `така наречена` цивилизация  (Прочетена 498 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Akira_san

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 24
 • Карма: +7/-6
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.6.17 Firefox 3.6.17
Извадки от книгата Thiaoouba Prophecy, свободен превод. Надявам се, че написаното ще помогне за пробуждането и разбирането, че има и други системи на управление и прочие.
Enjoy  :-)

МУ - Континента, който беше дом на една от най-добре организираната цивилизация съществувала на Земята.

Тяхната политическа система беше моделирана по. Те много отдавна бяха открили, че единствения начин да управляват държавата правилно, е като поставят за държавен глава на правителството, седем човека с интегритет, представляващи никаква политическа партия, но искрено отдадени на, да направят всичко възможно за страната си.

Седмият из между тях беше Върховния съдя, който вот се считаше за два. Ако четирима бяха срещу него и двама с него по определен проблем, те тогава стигаха до застой и часове или дни на дебат следваха, докато поне един от седемте не беше обеден да си промени мнението. Този дебат беше воден в частност с интелигентността, любовта и загрижеността за народа.

Тези избрани личности не получават никакви огромни материални ползи за воденето на нацията. Това беше тяхна склонност да водят и те го правеха за любовта да служат на тяхната държава – Това предотвратяваше проблемите с криенето на опортюнист из между избраните.

Процедурата е следната: В село или област, човек с интегритет беше избран чрез референдум. Никой с досие на лошо ръководство или склонност към фанатизъм бива избран – избрания демонстрира интегритет във всички области. След това той бива изпратен до най-близкия град заедно с другите представители от съседните села, и там още избори биват държани.

За пример, ако има 60 човека, щеше да бъдат избрани всичките 60 от народа за техния интегритет и не срещу обещания, които правят, но не могат да изпълнят.
Представители от цялата нация се събират в столицата. Те биват разделени на групи по шест и всяка група бива назначена в определена конферентна зала. За следващите десет дни, групата стои заедно – държайки дискусии, споделяйки ястия, наслаждавайки се на шоута и евентуално, те избират лидер от групата. Така, ако има 60 представителя, разделени на десет групи, ще има десет лидера от групите. От тези десет, седем биват избрани със същия процес, и от седемте, евентуално, Върховен лидер изплува. Той получава титлата Крал.

Кралят бе избран по този начин, само ако неговия предшественик беше мъртъв без да е назначил наследник, или ако наследникът не беше одобрен от съвета на седемте.
Той получаваше титлата Крал, защото той представляваше Земята, и второ, защото девет от десет пъти, той може да е син на близък роднина от предишния Крал.
Кралят не беше боготворен, той просто беше представител.

Обаче, ако този Крал прояви и малка наклонност към диктаторство, той бива свален чрез неговия съвет по равенство.

Столицата беше наименувана Саванаса. Саванаса беше разположена върху огромно плато. На центъра беше конструирана огромна Пирамида. Всеки камък използван в конструкцията тежеше по 50 тона, и беше точно разрязан до една пета от милиметъра, използвайки това, което можем да наречем „ултрасоник вибрираща система“.
Огромните камъни бяха транспортирани използвайки техники на анти-гравитация много добре познати на хората. (Те ги носеха върху платформи, 20 сантиметра във въздуха по каменните пътища и беше конструиран използвайки същите принципи като на пирамидите.)
Настилките по пътищата бяха построени из цялата страна, като огромна мрежа на паяк.

Пирамидата беше инструмент. Огромен инструмент. Също като Хеопсовата Пирамидата в Египет. Те бяха високо развити и имаха дълбоко разбиране на законите, на всечената и
Пирамидата като уловител на космическите лъчи, сили и енергии, също и земни енергии, също като могъщо средство за комуникации с други планети и вселени, също за възпроизвеждане на дъжд. Чрез система от плочи, направени от специална сплав включваща сребро като основен компонент. Тези хора можеха за няколко дена да позволят натрупването на облаци над страната и да създадат дъжд, ако се нуждаеха от него.
По този начин, те можеха да създадат, фактически, един рай около целия континент.

Къщи с най-различни размери и архитектурен дизайн. Повечето от тези къщи имаха тераси  обградени от цветя, където от време на време се виждаха много красиви видове птици. По модерните къщи без тераси имаха красиво направени балкони – също изпълнени с цветя. Ефекта беше много възхитителен – като да вървиш из градина.
По улиците, хората или вървяха или летяха, около 20 сантиметра над пътя. Върху малка кръгла платформа, която не издаваше звук, изобщо. Други яздеха коне.
На края на улицата на градският площад имаше закрит пазар, където бяха изложени най-различни стоки. Имаше най-различна риба, имаше най-различно месо, също така и невероятен избор от зеленчуци. Най-доминиращи бяха цветята, които изглежда че изпълваха района. Беше ясно, тези хора се наслаждаваха на цветята. Които или носеха из косите или под ръка. Клиентите вземаха, каквото си избираха, давайки нищо в замяна – нито пари, нито нищо като заместител.
Пари не съществуваха, защото всичко принадлежеше на общността.
Така никой не мамеше – Колективният живот е идеално хармоничен.

Нашата `така наречена` цивилизация

Ние искахме да ви покажем, че до днешната така наречена цивилизация, на Земята имаше `истинска` цивилизация.

Ти си тук, защото ти принадлежиш на цивилизация, която е поела по погрешен път.

Повечето от нациите на Земята, вярват че са високо развити, което не е така. Вместо това техните култури са декадентни. От самите лидери до така наречените елитни класове. Цялата система е изкривена. Както можем да осъзнаем, всеки тоталитарен режим е огромно стъпка назад за цивилизацията. На земята, има нужда от дисциплина, но `дисциплина` не означава диктаторство. Самият Създател, не задължава никое същество, човек или другиго, да върши каквото и да е против неговата воля. Всички ние имаме свободна воля и от нас зависи да се дисциплинираме, за да се подобрим духовно.
   Да наложиш волята си над другиго, по начин, който лишава индивида от привилегията да упражнява собствената си свободна воля, е огромно престъпление, което човек извършва.
Това което се случва в Южна Африка е престъпление срещу цялото човечество. Самият расизъм е престъпление...

Истинските опасности на Земята, по ред са: пари, политици, журналисти и наркотици, и религия.

Опасността не е пред смъртта на физическото тяло, както милиони вярват. Опасността съществува в начина, по който човек живее. В планетата, парите са най-лошите от всички злини. Опитай сега, да си представиш живот без пари...

Виждаш ли? Дори не можеш да си представиш такъв живот. Защото ти вече си окован от системата.

Хората от Му можеха да посрещнат нуждите си без да употребяват никакви пари. Хората бяха много щастливи и високо напреднали. Цивилизацията на Му се въртеше около „колективното обществото“ – едновременно духовно и материално, и то процъфтяваше. Разбира се, не бива да бъркаме „колективното обществото“ или колективизма с „комунизма“, който съществува в някои държави. Комунизма, под формата, практикувана на Земята, е основна част от тоталитарния режим, вместо демократичен, и поради това е позорен за човечеството.

За съжаление, до колкото се отнася до парите, е трудно да се помогне градивно, защото цялата система е базирана на тях. Ако Германия има нужда от 5000 тона Австралийска вълна, не може да изпрати, като обмен, 300 мерцедеса и 50 трактора. Икономическата система не работи така, затова е трудно да се подобри.
   От друга страна много може да се постигне при политиците и политическите партии. Всички вие сте в една и съща лодка... Сравнението е точно, което може да се направи между страна или планета и лодка. Всяка лодка трябва да си има капитан, но за да работи добре се нуждае от умение и духът на сътрудничеството из между моряците, както също и тяхното уважение към капитана. Ако капитана е интелигентен, опитен и бързо мислещ, също почтен и честен, шансовете са големи, че екипажът ще направи всичко възможно под негово ръководство. Накрая всичко се свежда до съществената полза на капитана – независимо от неговите политически или религиозни учения, които ще решат ефективността от неговите действия.
   Представи си, за пример, че капитана трябваше да бъде избран от екипажа, повече по политически причини, отколкото поради неговите умения в навигацията и справяне със ситуацията, по време на опасни времена. За да си представим ситуацията по-добре, нека да си представим, че наблюдаваме действителни избори. Застанали сме пред главната палуба, където 150 члена от екипажа са събрани заедно с три кандидата за капитани на кораба.
Първия е демократ, втория е комунист, и третия е консервативен. Из екипажа има, 60 с комунистическо учение, 50 демократа и 40 консервативни. Сега ще кажа, защо тази работа не може да действа правилно.
   Комунистическият кандидат е задължен да направи определени обещания на демократите и консервативните, ако иска да спечели, защото само 60 гласа са му гарантирани. Той трябва да обеди поне 16 члена от другите партии, че е в техен интерес да го изберат. Но ще може ли да удържи на обещанията, които е направил? И, разбира се, същото важи и за другите два кандидата.
   Когато един или друг от избраните капитани е в морето, той винаги ще вижда, че определена група от неговия екипаж е против него, да командва, затова винаги има риск от бунт. Разбира се, това не е метода по-който капитана успява да издава заповеди – за щастие, аз просто исках да илюстрирам опасностите, които са присъщи, когато избираш лидери по политически причини, вместо из основа на техните умения да ръководят народа, честност и подходящи насоки.
   Докато сме по темата, трябва да наблегна на друга точка. Когато нашия избран капитан е в морето, той е единственият лидер на кораба, докато, когато лидер на дадена партия е избран като глава, той незабавно е конфронтиран от лидера на опозицията. От самото начало, независимо дали неговите решения са правилни или погрешни, той ще е систематично критикуван от опозиционната партия, докато друг не го замени.
   Как може страна да бъде управлявана нормално, от такава система?
 
Има ли решение?
Разбира се, и то вече бе описано. Единственото решение е да следваш примера на правителството на Му.
Това е да сложиш за глава лидер, която уникална цел е доброто на хората – лидер, който не е мотивиран от погрешна гордост или партия и лична парична изгода. Да премахнеш политическите партии – и негодуването, недоволството, омразата, която върви със тях, и да държиш ръката на съседа – да го приемеш и работиш с него, независимо от разликите, които можете да имате. Той е все пак, в същата лодка заедно с теб. Той е част от същото село, същия град, същата нация, същата планета.“

„От какво е направена къщата, която те подслонява?“
„- От тухли, дърво, гвоздеи, керемиди, мазилка...“
„Определено, и от какво са направени тези материали?“
“- Атоми, разбира се”
“Идеално. Сега тези атоми трябва да се свържат много близо за да сформират тухла или някой друг строителен материал. Какво би станало ако тези атоми се отблъскваха един друг вместо да се обединят?”
“- Разлагане”
“И ето го!” Когато отблъснеш съседа, твоят син или дъщеря – ако не си винаги готов да помогнеш на тези, които не харесваш, ти допринасяш за разлагането на цивилизацията.
И това се случва на Земята, все повече и повече, чрез омраза и насилие.“

Насилието не плаща и никога няма.
Решението лежи в любовта и култивирането на ума.

Това е първа част... После ще сложа втора. Интересно ми е какво мислите?
„Защо трябва да плащаш да живееш в планета, на която си роден?“
„И на кого плащаме за привилегията да бъдем живи тук?“
„Кой ги направи шефа? Кой ги сложи да командват?“

Неактивен dreamweaver

 • Registered user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 93
 • Карма: +40/-2
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Chrome 11.0.696.60 Chrome 11.0.696.60
 • Зодия: Libra Libra
Пари, пари.....
Всички съдби на тази земя се въртят около парите.
Какво ли е имал пред вид този, който е материализирал идеята за тях.(тогава, навремето)

Предполагам - централизиране на съдбите около нещо, не толкова желано от когото и да било.

Манипулация?

Неактивен Akira_san

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 24
 • Карма: +7/-6
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.6.17 Firefox 3.6.17
Втора част. Enjoy  :-)

С изобретяването на електричеството, двигателя с вътрешно гориво, автомобила, самолета и други, хората по Земята пренебрегнаха култивирането на тяхната духовност и фокусираха върху материалния свят.
   Хората имат тенденция към материализма вместо, към духовната страна на тяхното съществуване. В същото време, те си позволяват да бъдат мамени и водени в кръг от структура, от политици и бюрократи, точно тава се случва на Земята. Лидерите заблуждават масите с празни думи и мотивирани от алчност или гордост, те `водят` цели нации към тяхната гибел.
   Постепенно тези велики нации започнаха да си завиждат и както следва, от завист до омраза, евентуално те се мразиха толкова много и изцяло, че се получи катастрофа. Притежавайки много усъвършенствани оръжия, те постигнаха тяхното взаимно унищожение.
   Мисля, че вече знаете какво имам предвид под `вредно за човешката раса`. Много хора на Земята, вярват че атомните оръжия са основна опасност, но не е така.  Най-голямата опасност засяга „материализма“. Хората на Земята се стремят към пари – за някои, това означава власт; за други, да се сдобият с наркотици (друго проклятие), а за други, начин да притежаваш повече от колкото съседа има.

Ако бизнесмен притежава голям магазин, тогава той иска втори и после трети. Ако притежава малка империя, той иска да я увеличи. Ако обикновен човек притежава къща, в която той може да живее щастливо със семейството си, той иска по-голяма или да притежава още една, после трета...
Защо това безумие? Освен това, човек умира рано или късно и ще изостави всичко, което е натрупал. Може би неговите деца ще пропилеят неговото завещание и техните деца ще живеят в бедност?  Целият му живот ще е зает с чисто материални неща, не можейки да отдели време за духа.

Сега, както обясних, материализма представлява една от най-големите заплахи за настоящият живот и бъдещите.

Репортерите, изглежда, че търсят, дори се молят над сцени на насилие, убийство, трагедия и катастрофи; омръзнало ни е от тяхното държание.
Лидерите на дадена държава, журналистите, всъщност всеки, който чрез тяхната длъжност може да упражни влияние върху хората, има огромна отговорност към милионите хора, които са не повече, не по-малко съграждани по братство. Прекалено често, дори тези които са били избрани за техните позиции от народа, забравят за задълженията, които имат – докато не настъпи отново време за избори, когато им мине през ума че хората са недоволни и могат да гласуват против тях.
   Макар, че това не е положението с журналистите, след като те не трябва да вдъхновят увереност в публиката за да си спечелят позицията – и все пак, те имат подобна власт -  да повлияят по-начин, който е добър или лош. Действително, те са способни да направят много добро, когато алармират публичното внимание за опасности и несправедливост – и това трябва да е тяхната основна функция.
...
Безсмислие и безотговорност не са качества, очевидно в цивилизованите народи. Ето защо казвам, на Земята, не сте дори постигна първата буква на думата цивилизация.
...
Те могат просто да кажат: "Ние току-що научихме за убийството на седем души от един  безотговорно луд. Това убийство се случи на еди кое си място и е тъжно събитие за страна, която се счита за цивилизована. Пълен стоп“

От Какво тогава трябва репортажите да се състоят?
Има много неща, които си заслужават за показване – репортажи които си заслужават, които подобряват психиката на хората, вместо да им промиват мозъка негативно. Репортажи, като да рискуваш живота си, за да спасиш дете, което се давеше или в помощ на бедните, да им подобриш живота.

Разбира се, положението на издателските и прочие групи зависи от сензацията, която съдържат за да се продават.

И ето ни отново, отново стигнахме до корена на всичките ни проблеми – „парите.“
Това е проклятието, което подкопава цялата цивилизация, и все пак, в този случай, ситуацията може да се обърне, ако тези които са отговорни бяха мотивирани да се променят. Независимо в коя планета се намираш, най-големите опасности за човечеството са, основно от психологичен, отколкото от материален характер.

За около 140 години на планета, човека ускори унищожаването на природата и завърсяването на природата. Това се случи още със откритието на парниковата машина и двигаделя с вътрешно горене. Замърсителите трябва да бъдат спряни преди ситуацията де се е оказала необратима. Един от основните замърсители на Земята, е бензиновия двигател и той може да бъде заменен незабавно с водороден двигател, който няма да причини замърсение, така да се каже.  Прототипи на такъм двигател са конструирани от най-различни инженери, но те трябва да бъдат индустриално произведени за да заменят бензиновите двигатели. Не само, че това ще намали замърсението с 70%, но е също много по икономично за консуматорите.
   Големите петролни корпорации бяха ужасени от идеята този двигател да бъде популяризиран, защото тава би означавало загуба на продажби и последвала финансова разруха. Правителствата, също, които налагат огромни върху тези горива, биха пострадали равно.
   Виждате ли, винаги се стига до парите. Заради тях имате цяла икономическа и финансова среда, която се противопоставя на прогреса пред радикалната промяна, пред изгодата за всички хора на Земята.


Хората на Земята позволят да бъдат блъскани, бити, експлоатирани и водени до кланицата от политически и финансови картели, които са понякога свързани с добре познати секти и религии.
Когато тези картели се провалят със добре замислени рекламни кампании възнамеряващи да промиват мозъци, то тогава те се опитват да спечелят чрез политически канали и след това, чрез религии или, чрез смеска между двете.

Но хората от Земята не могат повече да позволяват, да бъдат третирани като глупаци и водени в кланицата, като стадо овце от лидери, които те самите са избрали демократично. Хората от огромното общество. В нация от сто милиона живеещи, абсурд е група финансисти, състоящи се от може би сто индивида да решават съдбата на други – както касапина прави на кланицата.

Такава група много добре и наистина угаси бизнеса с водородният мотор, за да не се споменава повече. Тези хора не ги интересува какво може да се случи с планетата през идващите години. Егоистически, те търсят изгода, очаквайки да бъдат мъртви преди `каквото и ще става`. Ако Земята изчезне, като резултат от ужасна катастрофа, те предполагат, че те вече ще са мъртви. И ето е огромната им грешката, защото източника на идващата катастрофа е от замърсяването излизащо дневно на планетата и последствията ще бъдат усетени.
   Хората не бива да правят, както на детето, на което му е забранено да си играе с огъня; детето е без опит и независимо, че му е забранено, то не се подчинява, и се изгаря. Веднъж изгорено то „разбира“, че възрастните са били прави. То няма да си играе с огъна повече, но ще си плати за негово неподчинение, като страда за няколко дена. За съжаление, в случая, който ни касае, последствията са много по сериозни. Унищожението на цялата планета е в риск – без втори шанс, ако не поставиш доверие в тези, които искат да помогнат.

Има само едно решение – групирането на индивида. Групата е единствено силна когато е голяма. Но е жизнено хората да забравят тяхната омраза, тяхното негодуване, и особено техните политически и расови различия. Тази група трябва да е интернационално обединена - и не ми казвайте, че това е невъзможно – защото на Земята вече съществува – Червеният кръст.

Планета Х. Планета, която наподобява нашата. Два пъти е по-голяма от Земята, с 15 билиона население, но като Земята и други планети от първа категория е `Планета на Тъга`. Нашите проблеми са също като вашите: ние имахме два атомни холокоста, също ние преживяхме диктаторство, престъпления, епидемии, монетарна система и всичко свързано с нея, религия, култове и др. неща. Обаче 80 от нашите години ние започнахме реформа, всъщност реформата беше стартирана от група, от четири човека, от малко село намиращо се на брега, на нашите големи океани. Тази група, състояща се от три мъже и една жена, проповядваше мир, любов и свобода на словото. Те пътуваха до столицата на тяхната държава и поискаха аудиенция с лидерите. Тяхното искане беше отхвърлено, защото режима беше диктаторски и военен. За шест дена и пет нощи, четиримата спяха пред портите на двореца, нищо не ядяха и пиеха малко вода. Тяхната упоритост привлече публично внимание и до шестият ден, тълпа от 2000 беше се събрала пред двореца. С немощни гласове, четиримата проповядваха пред тълпата да се „обединят чрез любов“ за да променят режима. Докато охраната не сложи край на тяхното `слово`,  застрелвайки четирима и заплашвайки останалите, че ще ги застрелят ако не се разпръснат. Това те бързо направиха от страх. Въпреки всичко, семето бе посято в умовете на хората. Разсъждавайки, хиляди от тях осъзнаха, че без мирно разбирателство, те бяха безсилни, напълно безсилни. „Словата минаваха навсякъде измежду хората – богат и беден, работодател и служещ, работник и съдя, и един ден, шест месеца по-късно, цялата нация спря“. Атомните електроцентрали спряха, транспортната система спря, магистралите бяха блокирани. Всичко спря. Фермерите не доставяха храната, радиото и телевизията спря да излъчва; комуникационните системи спряха. Полицията беше безпомощна в лицето на такова единство, защото, до часове, милиони хора се присъединиха към `прекратяване на работата`. Изглежда, че тогава, хората забравиха за тяхната омраза, завист, различия, докато хората се обединиха срещу несправедливостта и тиранията. Полицаите и армията се състояха от човешки същества и  тези човешки същества имаха близки и приятели из тълпата. Вече не беше въпрос до убиването на няколко индивида. Стотици хиляди щяха да бъдат убити, само за да `освободят` една електроцентрала. Пред лицето на решителността, на хората, полицията, армията и диктатора бяха принудени да капитулират. Единствена смърт се случи по време на инцидента, където 23-мата фанатика, които се състояха от личната охрана на тиранина -  войниците бяха принудени да ги застрелят за да стигнат до него. Сега тази нация е най успешната на нашата планета, но както на твоята има и други нации под властта на насилствен тоталитарен режим. Ние правим каквото можем за да им помогнем.


Цитат на: dreamweaver
Пари, пари.....
Всички съдби на тази земя се въртят около парите.
Какво ли е имал пред вид този, който е материализирал идеята за тях.(тогава, навремето)

Предполагам - централизиране на съдбите около нещо, не толкова желано от когото и да било.

Манипулация?
Контрол! Това е то, нищо друго освен контрол. Живеем в Пирамидна структура. На върха са господарите, отдолу робите или работническата класа. Това е структурата на гущерите. Един цитат:
Цитат
„Славата на твоите нации се изпарява пред твоите очи, като един по един те са атакувани от вътре и вън. Всеки един е зависим от монетарните белезници, които изискват отдаване на права за минерали и други ресурси като откуп. Парите са пуснати в тайни сметки, които се връщат на узурпаторите докато лидерите биват депозирани или убити. Циклите се повтарят отново и отново. Хората са изоставени от техните правителства и затова те трябва сами да се издържат в ситуации на по-малко и малко, и все повече и повече регулации“.

Сега, след като прочетете темата, вярвате ли че можем да създадем един по-добър свят?

Цитат
Прозореца на възможността за промяна да постигнем необходимото величествено съзнание е малко в сравнение с вътрешните пречки на човешките ценности, които трябва буквално да бъде разпръснати, така че цялостта да се трансформира.
„Защо трябва да плащаш да живееш в планета, на която си роден?“
„И на кого плащаме за привилегията да бъдем живи тук?“
„Кой ги направи шефа? Кой ги сложи да командват?“


Share me

Digg  Facebook  Twitter  Google  
Smf