Размисли за държавата

 • 52 Отговора
 • 7033 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен april_z

 • *
 • 759
 • +40/-53
 • Пол: Мъж
Re: Размисли за държавата
« Отговор #15 -: Октомври 30, 2011, 19:26:55 »
гледах едно предаване за създаването на израел преди хиляди години . и там  обичайните глупости дават. станало един сбор, от различни посоки събрали се хора и изведнъж са съставили държава от свободни хора които преди това биле роби. и това било голямото чудо което те с помоща на господ сътворили.
шменти капели както бойко тиквата ще кажи.

особенно грешно е че хората на тоя свят са биле случайно хвърлени и е било нужно господ да ги обедени в една група и така се е създала държавта. това е нагла лъжа.!!!!!!!!!!!!

хората са живеели хилядолетия в малки групи солидарно и никой не е хвърлен на произвола на тъй наречената съдба. в групата всеки е имал своята определена роля.

това всички религии и философи от гръцките до днешните отричат. това е фатална манипулация на съзнанието на хората. цялата философия има едно за цел да обърка нормалния човек и да го закопае в безпосочност. изолацията на човека е най удобната среда където това може да се случи. заради това всички философи не се занимават с групата а с единия нещастник. но ако погледнат групата от преди хилядолетия там всички философи са изгубили битката и се вижда какви лъжи разпространяват.

човека е създаден да живее в една малка група до 150 души, дунбар-число.(това е поради факта че човек може най много толкова имена и хора да помни)
всичко друго е престъпление срещу човечеството. и поражда след себе си кръв и ужас.

заради това изобретяването на боговете е важно да се разбере, защо е станало и какви са последиците. след като се разбере се вижда че цялата философия е една несмисленна наука.
че държавата е една несмисленна формация. и цялата цивилизация е против човешката всъщност. а тя е да живее солидарно със всички членове от групата. това е основата и смисъла на живота. а не да се кланиш на държавата и нейните сформирани богове от философи и главорези.

и още веднъж , защо е важно хората да разберат смисъла на държавата? защото смисъла на държавата е да води войни и да жертва своето младо население.
младото мъжко население се жертва за да съществува мързеливото гадно богато население от 1% свързано с влатта. това е цялото проумение от тези размисли.


държаванта е най големия враг на човека, независимо кой е на власт. видяхте ли как цецо апартамента се радваше , че спечелиха и тази власт? държавата е враг номер едно на осамотения човечец, държавата създава илюзията, че тя е групата която е солидарна, но тук е тънката лъжа.
държавата не я интересува как ти се справяш в живота нея я интересува да има достатъчно за нейното съществуване. къде е солидарноста? няма за обикновенния гражданин солидарност.  той винаги е губещия нещастник. заради това хората се събират в групи пред които държавата е я страх и там тя преразпределя малко богатството си.
Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.
« Последна редакция: Юли 27, 2012, 21:51:18 от Hatshepsut »

*

Неактивен vailen

 • *
 • 404
 • +122/-13
 • Пол: Мъж
Re: Размисли за държавата
« Отговор #16 -: Октомври 30, 2011, 20:29:06 »
НАЙ – ГОЛЕМИЯТ  НИ  ВРАГ  -  ДЪРЖАВАТА
Написано е малко нихилистично, ама има доза истина. В блога има и други материали.Има и други проучвания за държавата, по-точно мисли и разсъждения. На руския психолог М. Лежепеков. Ще се постарая да ги публикувам тук, някой ден.
България над всичко!

*

Неактивен omerzen

 • ****
 • 4247
 • +562/-46
 • Пол: Мъж
 • България на българите
Re: Размисли за държавата
« Отговор #17 -: Октомври 31, 2011, 06:29:43 »
Българската държава не ни е враг. Дори и най големия.
Най големия враг са управляващите в българската държава, което я прави само на думи българска.
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

*

Неактивен april_z

 • *
 • 759
 • +40/-53
 • Пол: Мъж
Re: Размисли за държавата
« Отговор #18 -: Ноември 02, 2011, 20:28:32 »
в други теми се пита защо намаля населението в системата държава?

тезата е следната.

след като малкото осамотено  семейството от един мъж и една жена не е в състояние да отгледа по подходящ начин децата си то държавата взема това право на родителите и го пренася в системата училище. там им се тъпчат пресните глави на децата произлизащи от нещастните им родители робчета, с най големите глупости и с знание което е нужно за оцеляване в системата държава, а то е писменност и смятане.

след като практически правото върху сформирането на мнението е взето на родителя и децата служат за нуждите за удоволетворение на държавата а не за доброто на родителите то самите родители нямат никакъв стимул да раждат и отглеждат деца които в бъдеще ще служат не на родителите ами на кефа на държавата.
пример е децата се считат че в бъдеще ще плащат за пенсиите на бъдещите и сегашните пенсионери, въпреки че те не са ги родили и отгледали. това е тотално несправедливо чуджи деца да се товарят с изхранването на неродни пенсионери. това е една от причината защо всеки който отглежда деца е преебан. той отглежда деца които ще хранят чужди и напознати за него пенсионери а не неговите родители което е най справедливо. от де накъде тези пенсионери сега ще разчитат на парите (сиреч пенсиите си ) от съвсем чужди и непознати за тях хора. това е идиотията на държавата. и хората стачкуват и не отглеждат деца.

други примери ще последват като се сетя. но това е най обективния .

други примери:

-сегашните деца ще са тези които ще задоволяват и изхранват бъдещите властимащи. демек децата на сегашните башибузуци. значи родителя сега отглежда деца за да се изхранват децата на сегашните им заробители. е ама няма да стане.
- сегашните деца са бъдещите робчета. кой родител ще се наеме да отглежда деца за да се радват сегашните си заробители. никой.
прост пример. всяка държава има държавен борч и се разчита , че бъдещи поколения ще изплащат този борч с лихвите му до край. ема виж гърците че това нестава.

- и естественно сегашните деца са бъдещите войници на бойното поле които ще спасяват сегашните владетели от провал на бъдещните битки на бойното поле.
това е и една от причините защо рим загина хората не се възпроизвеждаха заради убиването на своите деца като войници за да се съхрани върхушката. това е отмъщението на дребния човечец на своята гадна власт.
колкото по гадна е такава власт толкова повече стачкуват простолюдните хорица.
тогава заключението е че нашата власт е особенно гадна била и си останала гадна.
« Последна редакция: Ноември 02, 2011, 21:24:58 от april_z »

*

Неактивен vailen

 • *
 • 404
 • +122/-13
 • Пол: Мъж
Re: Размисли за държавата
« Отговор #19 -: Ноември 05, 2011, 11:45:14 »
В подобни проучвания винаги липсва най-важният  показател – нарастването на страха от живота както у отделния човек, така и у цялото население. Така например серията социално-икономически опити с жителите у нас породи в съзнанието им болезнения комплекс, че са хора, с които никой не се съобразява и най-вече – не възнамерява да го прави.
А как слабият и беззащитен човек може да отмъсти на държавата? Само по един начин – като престане да да ражда себеподобни, за да няма върху кого да се прилага машината за насилие. И следвайки логиката на отмъщението, организмът  (а не умът) на човека започва да реализира тази програма. По разумен начин, но на всеобща основа – чрез болестите.
.....- в резултат на болестите се раждат хилави поколения, неспособни да защитят нито себе си, нито държавата, която ги е генерирала.

Лежепеков, Михаил. Как да управляваме съдбата си. 2010г.

                                                        *                            *
„Държавата, това е най-добрият начин за ограбване на населението в дадена територия, от управляващата класа.”    - Франсоа Волтер
„Правителството не е решение на Вашите проблеми. То е проблемът.”  -   американския президент Роналд  Рейгън

Излиза, че държавата не е най-доброто средство за обединение на хората. 
Хората макар, че негодуват от управлението на страната си, и отмъщават по такъв начин. Те са неспособни да се самоуправляват разумно. Парадокс.
България над всичко!

*

Неактивен april_z

 • *
 • 759
 • +40/-53
 • Пол: Мъж
Re: Размисли за държавата
« Отговор #20 -: Ноември 05, 2011, 12:49:26 »


Лежепеков, Михаил. Как да управляваме съдбата си. 2010г.

                                                        *                            *
„Държавата, това е най-добрият начин за ограбване на населението в дадена територия, от управляващата класа.”    - Франсоа Волтер
„Правителството не е решение на Вашите проблеми. То е проблемът.”  -   американския президент Роналд  Рейгън

Излиза, че държавата не е най-доброто средство за обединение на хората. 
Хората макар, че негодуват от управлението на страната си, и отмъщават по такъв начин. Те са неспособни да се самоуправляват разумно. Парадокс.

сегашната държава насърчава хората още от училище на конкуренция, на война между един друг. егоизма е първа културна чарта на властта. егоизма между партиите егоицма в ежедневието. егоизма е първа радост за съществуването на държавата. егоизма обаче не сплотява хората а ги разделя.
познаваме лозунга разделяй и владей. раздялятя на единици между хората прави хората слаби срещу машината държава. държавата се страхува от сплотените цигански родове. щото там държавта не е успяла да ги раздели по между им и да ги завладее. ние простите българи сме разцепени и неродни същества, държавна измет сме. служим на държавата а не на нашия род.
ние сме истинските безродници а не уж тъпите цигани. ние трябва да се учим от циганите за да имаме тяхната сплотеност и тяхната раждаемост. ние сме проблема в това общество а не циганите.

*

Неактивен Нестор

 • ***
 • 865
 • +165/-48
 • Пол: Мъж
Re: Размисли за държавата
« Отговор #21 -: Ноември 06, 2011, 09:46:54 »
Проблемите на държавата не идват от нас,не идват дори и от циганите.Те идват от формата на управление.Когато в едно предприятие нещо не върви,кой е виновен,началниците или работниците,а?Ако все пак работниците правят бели,значи  началниците са го допуснали.Циганите пък не са надраснали първобитно-общинния строй и по парадоксален начин сегашното положение ги устройва,това показва колко назад сме върнати в развитието си.Българите сме прекалено напреднали в общественото си развитие,подложиха ни и на комунистически експеримент цели 45г.,което разби родовите връзки,а сегашната форма на латиноамериканско управление зачеркна и семейните връзки.Младите основно зарязват родителите си по селата и малките градове и забягват в чужбина или големите градове.Някои си зарязват децата,за да могат да се оправят някак.Изобщо всичко в една разпадаща се държава е подложено на разпад.Излиза ,че примитивните съобщества имат преимущества пред развитите и особенно пред индивидуалистите.Така накрая ще останат да се подвизават в опустошената ни територия диви цигански племена с един Винету начело като бб.

*

Неактивен april_z

 • *
 • 759
 • +40/-53
 • Пол: Мъж
Re: Размисли за държавата
« Отговор #22 -: Ноември 07, 2011, 22:03:25 »
остава да се обсъди каква е ролята на жената в системата държава.
жената в системата държава е по принцип проститутка. стигне ли се до война между мъжете. проститутката избира победителя. жената в системата държава е очевидно, че без групата тя е нищо. мъжът може някак да оцелее в държавата обаче жената неможе. поради това ролята на жената в държавата е да предизвиква скандали и да започват войни между мъжете за да завоюват дадена жена.
държавата е годна система за да се възползва жената от интриги и скандали. виж пресата е пълна със курви и проститутки които се конкурират коя е най добрата. държавата се владее накрая от тези заглавия а не от същественните. при издигането на бога мъж жената става проститутка на този бог. и предизвиква мъжете да се бият за нея. тогава тя получава оргазъма.
излиза че жената е тази която е родила идеята за мъжкия бог. тя има полза когато се бият за нея. който има друга идея да я напише.

войните не са само средство за забогатяване ами и за да се изпъкнеш пред жената си. да покажеш че си мъжкар ебач. и да завладееш голям харем. както при дивите животни. и там мъжкарите гледат да завладеят голям харем. лъвове, елени, и прочие.

това и показва , че от социална гледна точка в коя посока вървим с тази система държава, а тя е назад!
« Последна редакция: Ноември 07, 2011, 22:09:11 от april_z »

*

Неактивен rumena moma

 • *
 • 884
 • +252/-217
 • Пол: Жена
 • OPS !
 • Зодия: Leo Leo
Re: Размисли за държавата
« Отговор #23 -: Ноември 08, 2011, 17:32:31 »
Цитат
остава да се обсъди каква е ролята на жената в системата държава.
жената в системата държава е по принцип проститутка. стигне ли се до война между мъжете. проститутката избира победителя. жената в системата държава е очевидно, че без групата тя е нищо. мъжът може някак да оцелее в държавата обаче жената неможе. поради това ролята на жената в държавата е да предизвиква скандали и да започват войни между мъжете за да завоюват дадена жена.
държавата е годна система за да се възползва жената от интриги и скандали. виж пресата е пълна със курви и проститутки които се конкурират коя е най добрата. държавата се владее накрая от тези заглавия а не от същественните. при издигането на бога мъж жената става проститутка на този бог. и предизвиква мъжете да се бият за нея. тогава тя получава оргазъма.
излиза че жената е тази която е родила идеята за мъжкия бог. тя има полза когато се бият за нея. който има друга идея да я напише.

войните не са само средство за забогатяване ами и за да се изпъкнеш пред жената си. да покажеш че си мъжкар ебач. и да завладееш голям харем. както при дивите животни. и там мъжкарите гледат да завладеят голям харем. лъвове, елени, и прочие.

това и показва , че от социална гледна точка в коя посока вървим с тази система държава, а тя е назад!

 :nerd:
 Човече ти нещо не си в ред ! Чуваш ли се какво говориш ?
 Ако е провокация  е доста глупава , но ако действително си се взел на сериозно ....! ?  !

*

Неактивен april_z

 • *
 • 759
 • +40/-53
 • Пол: Мъж
Re: Размисли за държавата
« Отговор #24 -: Ноември 08, 2011, 19:31:36 »
Момe аз винаги всичко на сериозно пиша. кат не ти харесва, мисля че си грамотна и опровергаваш всяко мое изказване с примери и аргументи.

Цитат
60% от жените са бисексуални по природа


© снимка: Impact Press Group 

По-голяма част от представителките на слабия пол са бисексуални по природа, установиха американски учени от университета на Айдахо.

Учените изследвали 484 хетеросексуални жени, 60% от които признават, че са изпитвали силно сексуално привличане към собствения си пол.

Интересен е фактът, че това желание се увеличава с възрастта. 45% от анкетираните признават, че поне веднъж са се целували с жена, а другата половина споделят, че са имали еротични фантазии със същия пол. Според един от водещите автори, професорът по психология Елизабет Морган, около 20% от момичетата имат лесбийски наклонности, предава БГНЕС. Това се доказва от навиците на приятелките да се държат за ръка, докато се разхождат, да си говорят по телефона с часове и да се прегръщат на раздяла.

Много често е трудно да се разграничи женското приятелство от романтична връзка. Много от дамите осъзнават, че са емоционално и сексуално привлечени от свои приятелки в по-зряла възраст.


http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=804658

това моме как ще го обясниш. аз мога да ти го обясня. когато се кланиш на богинята майка и като жена си обичаш и твоя пол и си бисексуална. а като се кланиш на бога мъж трябва да лъжеш че не си бисексуална да не пострадаш от мъжкия бог.

ти как ще го обясниш тва. а съде се криеш...
« Последна редакция: Декември 15, 2017, 20:49:42 от Hatshepsut »

*

Неактивен rumena moma

 • *
 • 884
 • +252/-217
 • Пол: Жена
 • OPS !
 • Зодия: Leo Leo
Re: Размисли за държавата
« Отговор #25 -: Ноември 09, 2011, 22:56:41 »
 :huh-1:
 Не съм се скрила . Не съм и форумен плъх , висящ от сутрин до вечер в нета да ръси мозък .
 Имам си други ежедневни  задължения , но когато вляза във форума отговарям на СМИСЛЕНИ аргументи от СМИСЛЕНИ опоненти .
 Ще прощаващ , но в твоя случай съм лишена и от двете опции . :sad-1:

*

Неактивен april_z

 • *
 • 759
 • +40/-53
 • Пол: Мъж
Re: Размисли за държавата
« Отговор #26 -: Ноември 12, 2011, 17:06:48 »
чухте ли при карбовски как един бивш сътрудник при живков нарече сегашната ни държавка състояща се от трите К, кирка, келнер и к+++а. (до това не доведе демокрацията) да ви кажа тези стари кумуняги са далеч по интелигентни от цялата парламентарна сган сега.

а пък горбачов бил куха тенекия или нещо подобно.
живков пък обожавал китайците и т.н.


*

Неактивен Нестор

 • ***
 • 865
 • +165/-48
 • Пол: Мъж
Re: Размисли за държавата
« Отговор #27 -: Ноември 12, 2011, 20:38:26 »
От  няколко дена ефирните тв.показват документални кадри за времето около двете сакрални години 1944 и 1989 г.Това са неща добре известни за тези които са ги преживели или са проявили интерес към тези събития,сега бъка от инфо в нета.Забелязва се стремеж да се възвеличава Т.Ж.,ТОВА НЕ Е ЛИ опит за ренесанс на живковизма за да се приеме безкритично новата му форма--бойковизма? Навремето Илия Минев казвал,че комунистите са като китайски жонгльори,пропагандата е втората им природа.Така че ,когато се впускат в исторически прегледи,трябва много да внимаваме какво се опитват да ни внушават. И какво толкова ги влече към миналото им незабравимо, не е ли по-важно какво става сега и какво има да става в близките години?Големите истини както винаги се спестяват,тези, които са от решаващо значение,това си е чиста манипулация,показване на незначителни истини и скриване на основното и важното.

*

Неактивен april_z

 • *
 • 759
 • +40/-53
 • Пол: Мъж
Re: Размисли за държавата
« Отговор #28 -: Ноември 12, 2011, 22:17:27 »
аз немисля че има нещо скрито покрито. вчера гледах за живков. как той разбрал, че системата държава се нуждае от кредит. и най вече от природни ресурси които той е получавал от брежнев а горбачов му ги е прекратил и при внос на ресурси на световни цени държавката ни издъхнала.

и сега бойко търси кредит. и заради това гледа да прави ниски дефицити. щото кредит на разгащен двор не се дава, това го виждат сега гърците. защото кредит означава доверие. проблема за функционирането на държавата е че за да съществува трябват пари. а пари се създават чрез борч.
или чрез субсидии от чужбина. живков изнудвал навремето брежнев , че ако ссср не не спонсорира трябва да обявим фалит, което ще осери социалистическата пропаганда. и брежнев се съгласил.

но при гобачов тоя номер неминал, щото горбачов обявил че ссср се е осрала съвсем официално и на живков му се отворило ченето.

и сега ситуацията е същата. ецб и северния запад не искат официално да си признаят че са се осрали. и наливат пари сега пък в гърция и прочие. гърците праят номера и боико мами запада пък да инвестира при нас вместо при гърците. ама запада е фалирал. и неинвестира никъде.

единствена възникваща сила са турците. те инвестират и ще инвестират в бъдеще и тук. така че остава да се обмисли бългтария да търси нови кредитори. тъй като ЕС се осра. пътят ни е към турция щем или нещем там е.

тъй че жените да си купават забратки. и да учат корана. щото иначе няма кво да лапат. а мъжете ще могат да се женят за няколко и да се молят по 5пъти на алах , по-добре тва отколкото гладен корем а?Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.
« Последна редакция: Ноември 13, 2011, 06:45:34 от Hatshepsut »

*

Неактивен Нестор

 • ***
 • 865
 • +165/-48
 • Пол: Мъж
Re: Размисли за държавата
« Отговор #29 -: Ноември 13, 2011, 11:59:27 »
Април-з,правиш много произволни тълкувания.Живков е направил,каквото е могъл с помощта на селски номера все пак да поддържа приемлив жизнен стандарт в България.Имал е намерение да управлява до края на живота си и да основе династия,затова го е правил,не че толкова е милеел за българския народ. Докато днешните сатрапи са еднодневки,гледат да се награбят,защото утре може друг да ги измести.   БОГАТИЯ ЗАПАД не е замилял за Гърция,Италия и др.,притесняват се за стабилността на евросъюза.Защото ако изпуснат Гърция или някоя друга страна,може да избухне борсова паника,срив на еврото и разпад на съюза.Затова наливат щедро стотици милиарди,създали са и гаранционен фонд от над 1 трилион евро,опитват се да си вържат гащите демек.И това не са никакви инвестиции,това са безвъзмездни помощи,които ще бъдат изхарчени напразно  и после пак и така до безкрай.Да са живи и здрави западняшките работяги,ще изработят и съберат още трилиони  за да хранят южните съседи. Само за нас  няма,няма и да има ,детето като реве,тогава майката му дава да суче.А ББ като си мълчи и дава бодри рапорти колко сме добре,всяка година ще ни изискват по 1 милиард лв.данък.Който държавата пък трябва да събере от всеки един от нас.  Кредитори винаги ще се намерят и не е въпрос само на доверие,сега е модерно междудържавното финансово заробване.

 

Powered by EzPortal