Скинхед - история на тази субкултура в България

 • 39 Отговора
 • 10919 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8692
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Скинхед - история на тази субкултура в България
« Отговор #30 -: Август 07, 2013, 23:21:50 »
http://www.state.gov/documents/organization/204480.pdf

http://www.errc.org/article/killing-by-skinheads-in-bulgaria/66

http://www.refworld.org/docid/3ae6ac0c10.html

http://www.nizkor.org/hweb/orgs/american/adl/skinhead-international/skins-bulgaria.html

» Releases » International Religious Freedom » 2002 Report on International Religious Freedom » Europe and Eurasia » Bulgaria
Bulgaria
International Religious Freedom Report 2002
BUREAU OF DEMOCRACY, HUMAN RIGHTS, AND LABOR


Цитат
"On February 6, 2002, a youth with skinhead connections in Sofia stabbed a Mormon missionary; however, it is not clear if the attack was connected with the victim's religious activities or affiliation. The assailant was arrested and the missionary has recovered from the attack.

In April 2002, a gang of apparent skinheads attacked a group of Roma in Pazardzhik, resulting in several hospitalizations. Although the motive for the attack is unclear, it reportedly took place following a service by a Swedish evangelical preacher at the local stadium..."
http://www.state.gov/j/drl/rls/irf/2002/13925.htm
Ad honores

Re: Скинхед - история на тази субкултура в България
« Отговор #31 -: Август 08, 2013, 14:44:27 »
Благодаря на всички за помощта особено на Петкан.
Мога да уверя франкист, че не съм от МВР и не пускам димки! Франкист, чудя се дали не можеш да разкажеш нещо повече за отец Гелеменов и така наречения скинар слънцето?

*

Неактивен Мишок

 • *
 • 4581
 • +23/-34
 • Пол: Мъж
Re: Скинхед - история на тази субкултура в България
« Отговор #32 -: Ноември 28, 2014, 21:06:10 »
Защо българите подръжават на немците и англичаните скинари , вместо да подръжават на хайдутите и българските опълченци ? Повечето скинари се кефят на хитлер и го възхваляват повече от колкото Левски или пък се кефят на немските войници , вместо на българските които са били много по-добри бойци , нали точно Хитлер е казал че италианците и румънците били по-висша нация от българите ? Много е грешал според мен , но е истина - казал го е , е как да му се кефя като слага италианските и румънски цигани над нас ? Само не ми казвайте че те са арийци , защото не са , те са гадни цигани , но били по-висши от нас ... да бе да
« Последна редакция: Ноември 28, 2014, 21:08:16 от Kcesar »

*

Неактивен Siegfried

 • *
 • 1947
 • +89/-58
 • Пол: Мъж
Re: Скинхед - история на тази субкултура в България
« Отговор #33 -: Декември 01, 2014, 14:40:56 »
Защо българите подръжават на немците и англичаните скинари , вместо да подръжават на хайдутите и българските опълченци ? Повечето скинари се кефят на хитлер и го възхваляват повече от колкото Левски или пък се кефят на немските войници , вместо на българските които са били много по-добри бойци , нали точно Хитлер е казал че италианците и румънците били по-висша нация от българите ? Много е грешал според мен , но е истина - казал го е , е как да му се кефя като слага италианските и румънски цигани над нас ? Само не ми казвайте че те са арийци , защото не са , те са гадни цигани , но били по-висши от нас ... да бе да

Kcesar, продължаваш да пишеш глупост, след глупост,  а най - отвратителното е че внушаваш че лъжите които пишеш са истина. Хитлер никога не е казвал, нито писал, нито споменавал където и да е че Италианците и Румънците били (може би искаш да кажеш) по - висша етническа група. Знаеш ли защо А.Хитлер толкова много е държал бъгАРИте да бъдем съюзник на Германия във ВСВ, защото някъде 1931година на територията на Персия/Иран Германски учени и археолози намират редица артефакти, гробници и тн. и установяват че Арийството идва от тази територии,  а в Персия(днешен Иран) и тогава и до ден днешен(нещо което съм виждал със собствените си очи в Историческия музей в Техеран) в музея има карта на света на която върху всяка държава е отбелязано какъв народ живее, на тази карта са отбелязани и АРИЙСКИТЕ народи !  Върху карата на България и тогава и до ден днешен(което видях с очите си) седи надписа - Персийци, Арийски народ !    Затова Хитлер и най - вече ръководството и институтите на SS са държали, БългАРИЯ да е съюзник на Германия, защото има информация че Баварците са близки с българите, но за Германците като цяло не е известно да имат някаква пряка връзка, с Персия/Иран и Арийството, затова Германския райх който е искала да е Арийска държава, толкова много  е държала точно БългАРИЯ и българския народ който има пряка връзка с Персия и Арийството да е съюзник на Райха, затова Хитлер и Германия са прощавали всичко на България, даже и размотаването за влизането реално с войска във ВСВ, и кати финал, А.Хитлер НИКОГА не е казвал че бългАРИте сме  по - низши от който и да е.........,  засрамете се и престанете да разпространявате тези русофилски, болшевишки и антибългарски ЛЪЖИ !

Това отдолу е обръщение(отпреди повече от 10 години) от официалният сайт на NSDAP(Българска Секция ), за анархистичната ингелизка организация скин хед:

Нека читателите на "Щурмовакът" да знаят, че ние сме националсоциалисти и като такива се разграничаваме от скинхедс, които не са националсоциалисти, а отделна расистка организация (създадена в Англия), с която може би имаме някакви пресечни точки, но нищо повече. Националсоциализмът проповядва железен ред и дисциплина, така че хулиганите, които са по-скоро Анархисти нямат нищо общо с нашата идеология, а само я компрометират пред населението.Това също така се отнася, за така наречените RED скинс в България, които веят знамена с червени петолъчки, но същевременно се мислят за Нацисти!
Към всички националсоциалисти в България отправямe апел да се въздържат от погроми над синагогата или побои над евреи и комунисти, защото това само компрометира нашата идеология пред населението. Ние ще представяме на народа фактите за враговете на България и арийската раса, а хората сами ще си правят изводите.
« Последна редакция: Декември 01, 2014, 14:45:18 от Siegfried »
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

*

Неактивен Siegfried

 • *
 • 1947
 • +89/-58
 • Пол: Мъж
"Нацисти"?! Скинари пребили дядо, завел внучетата си в Борисовата градина?!?!

Цитат
Неонацисти пребили дядо, завел внучетата си в Борисовата градина

Възрастен мъж е бил пребит пред очите на двете си внучета в Борисовата градина в петък привечер от група неонацисти, съобщава сайтът Marginalia.bg. За случилото се в доста централна част на парка – при Слона и кафенето на ЦСКА, съобщил синът му, бащата на двете деца.
67-годишният мъж е бил с внуците си – 11-годишно момче и 7-годишно момиче в парка. Докато се занимавал на известно разстояние с по-малкото от децата, мъжът видял, че група скинари били наобиколили другия му внук и го тормозели.
Те настоявали момчето, което наричали „циганче“ и „мангалче“ да свали превръзката от крака си,
която според тях била фалшива – за да предизвиква състрадание, като проси.
Превръзката на детето обаче била заради спортна травма. Момчето се занимава със спорт и е шампион по ски за възрастовата си категория в Австрия, където семейство му живее. Били си в България само за лятото, разказва Marginalia.bg.
Един от неонацистите имал на кръста си татуировка с надпис „Blood and Honour“, международна неонацистка мрежа, която има и български клон – „Кръв и чест“. Забранена е в някои страни, между които Германия и Испания.
Без възрастният мъж да е говорил със скинарите, те започнали да го блъскат.
Съборили го на земята и го ритали в главата.
Намесил се седящ в кафето на ЦСКА човек и нападателите се оттеглили.
Двадесетина метра по-далече обаче мъжът и внучетата му отново били атакувани. Дядото бил ударен в главата, а стъкла от очилата влезли в очите му.
След ударите в главата мъжът загубил паметта си за известно време. Следващият му спомен е, че се намира в района на площад „Журналист“, целият в кръв. Опитвал се е да се прибере вкъщи с децата, но заради състоянието му били повикани полиция и линейка. Дошъл екип от IV РПУ, пострадалият е откаран с линейка. Децата са оставени сами на улицата, на грижите на случайни минувачи, разказва сайтът. 

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/skinari-prebili-diado-zavel-vnuchetata-si-v-borisovata-6039755

Винаги много ме е забавлявало невежеството, или по - точно целенасоченото невежество на българските журналисти, които пишат абсолютни простотии и лъжи, без да си дават сметка, или пък си дават сметка и затова целенасочено пишат тези лъжи, че  анархистичното скин хед движение било Нацистко :lol: ?! Вчера няколко наркомана от анархистичното движение скин хед са пребили възрастен мъж, а статиите във вестниците и електронните медии целенасочено са озаглавени "Нацисти" :laugh-1: пребили дядо в Борисовата градина.............

Тази иначе анархистична организация е създадена в Англия от недоволни Английски докери, които изгубили работата си на доковете, защото Негрите и емигрантите били готови да работят за по - малко пари от тях :laugh-1: ............:

Но да разясним на неинформираната публика, кои и от КОЙ след 10.11.89г. , в България беше създадена докерската, анархистична, наркоманска организация скин хед.

Веднага след така наречените промени, на група оперативни работници в ДС е била поставена задача от отговорни другари от ЦК на Компартията целенасочено да се дискредитират крайно десните политически идеологии и движения, за да парират и предотвратят всякакви опити за създаване на независими крайнодесни и антикомунистически движения и партии в България, като Националсоциалистическа, Фашистка (разбира се и Националистически), като това е трябвало да стане със създаване на подобни (според ДС) десни движения, скин хед движенито по това време беше много нашумяло в Европа, но незнайно защо приемано от МАЛОУМНИЦИТЕ от ДС като Нацистко.

Единствената цел поради която на ДС е било възложено да създаде скин хед движение в България е била пълната ДИСКРЕДИТАЦИЯ на крайно десните движения и идеологии, между които незнайно защо комунистическото ДС е поставило - анархистичната докерска организация скин хед ?!

В скин хед движението, което според комунистите било Нацистко е било ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се привличат млади хора но те да бъдат единствено и само от комунистически семейства, за да не стават неприятни грешки кандидатите за скинчета са набирани единствено в болшевишката публика на цс*ка, защото за ДС е било задължително кандидатите да са от ортодоксални комунистически семейства(в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ от семейства на бивши;легионери, бранници, ратници..., антикомунисти, и семейства на репресирани от комунистическата власт), за да може да се разчита изцяло да вярността и преданността на младите комунистически кандидати към задачите които ДС е щяло да им възлага и след това те много точно и прецизно е трябвало да изпълняват !

Убеден съм, че повечето от вас не са чели Апела на официалният ни сайт на NSDAP, където много ясно обясняваме, какви са скин хед анархистите и че Националсоциалистите НЯМАМЕ НИЩО ОБЩО с тези АНАРХИСТИЧНА, по - скоро наркоманска организация !

По същият начин след 10.11.89г. ЕДИНСТВЕНО с деца на комунисти ДС създаде ПСЕВДОопозиционната и ПСЕВДОантиКОМУНИСТИЧЕСКА - сДС, която целенасочено беше напълнена единствено и само с потомствени комунисти, доносници на ДС, и верни на компартията лакеи, по късно по същият начин ДС създаде псевдо националиста Волен, който също е доносник на ДС, а факта че партията му е проруската доказва на 100% кой и с каква ЦЕЛ е СЪЗДАДЛ русофила/болшевик Волен и псевдонационалистическата му болшевишка ПРОруска партийка атАКА!

Както забелязвате, след като червените скинчета изпълниха по безупречен начин поставените от компартията и ДС повели и задачи за дискредитация на крайно десните движения(между които иначе - скин хед не попада), и след като БКсП и ДС спряха финансирането на червените скинчета, последните години подвизаващи се единствено в публиката на комунистическият отбор цс*ка, това иначе анархистично REDskin движение съвсвем се изгуби, само подобни малоумни прояви, предимно около кафето където се събират почитателите на любимиятъ отбор на всички комунисвти в България - цс*ка напомнят за червените анархисти скин хед, които назнайно поради каква причина журналистите наричат Нацисти ?!?!

Това е обръщение от официалният сайт на NSDAP - Българска Секция, отпреди повече от 15 години:

Нека читателите на "Щурмовакът" да знаят, че ние сме националсоциалисти и като такива се разграничаваме от скинхедс, които не са националсоциалисти, а отделна расистка организация (създадена в Англия), с която може би имаме някакви пресечни точки, но нищо повече !
Националсоциализмът проповядва железен ред и дисциплина, така че хулиганите, които са по-скоро Анархисти нямат нищо общо с нашата идеология, а само я компрометират пред населението.Това също така се отнася, за така наречените RED скинс в България, които веят знамена с червени петолъчки, но същевременно се мислят за Нацисти!
Към всички националсоциалисти в България отправямe апел да се въздържат от погроми над синагогата, или побои над евреи и комунисти, защото това само компрометира нашата идеология пред населението. Ние ще представяме на народа фактите за враговете на България и Арийската раса, а хората сами ще си правят изводите !Редактирано от модератор: Добавен текста на материала от цитирания източник.
« Последна редакция: Юли 23, 2015, 08:04:29 от Hatshepsut »
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8692
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
В днешно време България е държава, която се управлява от бивши комунисти, а както е добре известно по целия свят, бивши комунисти и бивши кур*и няма.
Искам да кажа това, че тези, бившите, не могат да произвждат качествен продукт-нито духовен, нито материален, но в крайна сметка има някаква каша вместо качествен продут и тя е некачествена, и смърдяща смес-от го*ната, обитаващи "Дондуков" с най-малките номера до черните тахтаби в последната циганска колиба, запълнена със воня и вируси.
Република България е толкова изпроститутчена, че дори орденът, който US посланичката ще отнесе у дома си, едва ли ще бъде показван на нейните гости, защото за г-жа Марси, спомените за нашата родина са само един задължителен и досаден престой в локва и трамплин в кариерата.
В България всичко си е по старому, т.е. по комунистически-даже и скина
рите, и националистите с техните продажни лидери.
Не е ли продажник Болен, а Валерката, а Краци Kаракачана-"агент Иван"?
Момчета, живейте си живота такъв, какъвто е и не си въобразявайте, че нещо може да се промени или да се обединим срещу Злото, и да изведем народа от лошото към по-добро.Това няма да ни го позволят-нито от НАТО, нито от Русия!!!
Ако някой ви направи зло-срещнете го в тъмното...
Обединение, солидарност и духовност не могат да съществуват в комунистическа държава и това е ДОКАЗАНО НЕВЪЗМОЖНО!!!
Това го има само във "Властелинът на пръстените ".
« Последна редакция: Юли 28, 2015, 12:18:12 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Мишок

 • *
 • 4581
 • +23/-34
 • Пол: Мъж
Re: Скинхед - история на тази субкултура в България
« Отговор #36 -: Август 03, 2015, 13:32:08 »

Искам да кажа това, че тези, бившите, не могат да произвждат качествен продукт-нито духовен, нито материален, но в крайна сметка има някаква каша вместо качествен продут .
Не е ли продажник Болен, а Валерката, а Краци Kаракачана-"агент Иван"?
Момчета, живейте си живота такъв, какъвто е и не си въобразявайте, че нещо може да се промени или да се обединим срещу Злото, и да изведем народа от лошото към по-добро.
Много е вероятно да не искат да произведат качествен продукт.
Относно Волен : той до сега не е бил свързан с властта по никакъв начин. Никой не може да докаже че е продажник. Какъв е не знам и аз. Не е продавал обаче нищо, поради невъзможност, той не е имал политическа власт. Дал е някое и друго место на свои роднини и приятели - това да.

*

Неактивен DanzkA

 • 1
 • +0/-0
 • Пол: Мъж
Re: Скинхед - история на тази субкултура в България
« Отговор #37 -: Октомври 09, 2015, 15:59:36 »
Здравейте. От доста време чета за въпросните групировки. Имам и познати от други градове които също са във въпросните групировки. Та въпроса ми е,дали има групи в гр.Плевен.

*

Неактивен HighVoltage

 • *
 • 752
 • +109/-1
 • Пол: Жена
Re: Скинхед - история на тази субкултура в България
« Отговор #38 -: Октомври 13, 2015, 14:46:48 »
Това сигурно е някакъв майтап, но аз да си кажа... Като се пенсионирам за-дъл-жи-тел-но ще го разгледам подробно този форум, тъй като е огромен сега е невъзможно, та някъде назад във времето има тема за скинхедс, от която става ясно, че този вид младежки организации /не групировки/ и техните субкултурни представители нямат представителство /поне явно/ тука. Един младеж дори писа, че ‘този форум е полицейски’, каквото и да значи това.  :police:  :Azn:
Съвременния скинхед трябва да е готин, облечен като всички останали, с професия като всички останали и не будещ никакво подозрение човек.
Но верен на природата си, когато засече враг да му подпали чергата, главата, колата и пр. без разбира се да буди каквото и да е подозрение.

*

Неактивен Siegfried

 • *
 • 1947
 • +89/-58
 • Пол: Мъж
Здравейте. От доста време чета за въпросните групировки. Имам и познати от други градове които също са във въпросните групировки. Та въпроса ми е,дали има групи в гр.Плевен.

В Плевен нямате ли си  клон на БКП, или БСП, аааааааааааа пикаещият във фонтани  Руменчо трябва да бъде порицан пред знамето на димитров, иначе   анархистичното наркоманско движение скин хед е ЛЯВО движение и истинските скин хедс са антифа ?!

Копирам от западната преса, какво представлява скин хед движението :


Първото поколение. Първите скинхедс се появяват на мъгливия Албион (т.е. Англия) през бунтарската 1968 г. това било движение на младежи, еднакво презиращи, както младите буржоа, богаташите и юпитата, така и слабите асоциални хипита. Те били главно деца на работническата класа, жители на бедните предградия, армия от безработни. Музиката, която харесвали и слушали била ска, реге и др. афро-карибски ритми. Скин хедовете са обединени единствено от прослойката, която заемат в обществото и увлечението им към един стил музика наречен Ска. Те започват да дружат с така наречените Руди Бойс, това са Ямайци също увлечени от Ска музиката.Както се вижда дори музикалните предпочитания на скинхедс говорят за интернационалните корени на движението, които карат тези про-скинхедс да се отнасят с уважение към хората от други раси и националности.

Чернокожият певец Боб Марли започва кариерата си като “скинхед” и пропагандира за братство между африканци и бели. Субкултурата на скинхедс идва от Ямайка и е несъмнено “черна”. Когато в Англия започва да расте популярността на ска музиката (музиката на скинхедс) един от най-слушаните албуми става “Two Turned Records”. Неговата главна идея е хармонията между расите. Към движението на скинхедс се присъединяват, както бели, така и черни. По това време навсякъде дискриминационното положение на негрите и това на белите от работническата класа е еднакво. Техните песни са против общественото унижение и полицейското насилие. Те са вопъл за справедливост и изблик на ярост срещу управляващата класа, която със своята политика не дава шанс на хората да започнат спокоен начин на живот.
Да, агресията още тогава е присъща на скинхедс, но в друга форма. Те ненавиждали апатичните пацифисти – хипитата и влизали в схватки с полицията и конкурентни младежки групировки.
Въпреки това главен обект на тяхната ненавист си останали привилегированите представители на висшата буржоазна класа. Въпросът е в това, че в края на 60-те години младите английски работници не виждали особено облекчаване на живота си във времето на разцвета на младежкото бунтарство, хипи движението и идеологията за “Мир и Любов”. Затова те се обявяват против пацифизма (в тези му форми) и “умиротворителния процес”. На дългите коси те се противопоставят с бръснати глави, а на “всеобщата любов” със схватки срещу бандите на младите рокери-расисти “Teddy Boys”.

С две думи - Скинхедс са издънка на “черната култура”. Даже външният вид на тогавашните “груби младежи” напомнял този на чернокожите СКА музиканти: свободни сака и всякакви “раста” заемки в облеклото. Именно тогава младежите от ямайските квартали “Rude Boys” започнали да се обединяват със скинхедс. Те изрязвали яките на своите сака, навили крачолите на своите панталони и обули тежки, подковани строителни или армейски обувки. Въпреки всичко това, първото поколение скинхедс започнало да отмира, и към средата на 70-те години изчезнало за да отвори място на следващото.

Оi ! Генерацията. Новото поколение скинхедс се образува и утвърждава в края на 70-те, в епохата на пънк-рока. Синтезът от пъб-рок и пънк дал наименованието на оригиналната скинхед музика Oi !. Звученето й било по-грубо и небрежно. В нея присъствало хоровото пеене наподобяващо скандирания на лозунги.

По същото време се появяват малки групи наречени “Boneheads” (тъпоглавци) – наци-скинхедс наричащи себе си така, за да се отличават от истинските скинхедс.
Този хибрид, тези отцепници, забравили за своите корени, често измамно се асоциират с цялото скинхедс движение (както е и в момента у нас в България – бел. пр.). основна роля за това подло дело изиграва и агитацията на британската фашистка партия “Национален фронт”, която внушавала на младите безработници, че нямат работа заради наплива от цветнокожи емигранти.

През 1987 г. се образува нео-нацистката групировка “Blood & Honour” (Кръв и чест) и едноименното списание към нея. Тъмната мрежа на “Blood & Honour” се разпространява из цяла Европа. През 1992 г. достига до Полша и Чехословакия, а скоро се появява и още една нацистка групировка “White Power” (Бяла сила). Българските “Boneheads” се отличават с пълна неграмотност и апатия към заобикалящата ги действителност (главно посещават футболни срещи не за да ги гледат, а за да се опитват да създават безредици). Голяма част от тях не четат литература, нямат обща култура по наболелите проблеми на обществото и дори не познават “своята” музика Oi! и ска.
Масовите издания охотно пишат за това как наци-скинхедс се разправят с цветнокожи и измета на улиците, но замълчават за действията на истинските скинхедс, които са с леви и антифашистки убеждения. Независимо от това истинските скинхедс продължават борбата за съхранение на традициите и отстояване на идеите. Например, Oi! организация от Англия е свързана с AF (Британската анархистична федерация) и призовава към лява антифашистка съпротива срещу нацистите, които предадоха многорасовата култура на скинхедс. Така се ражда известното по цял свят движение Redskins (Червени скинхедс), които наблядаваме и в публиката на цс*ка, но смехотворно представяни от журналистите като наци-скинс
Скинхедс – Антифа днес. Левите скинхедс радикали се обединяват от няколко големи идеи. Всички те са деца на работници и самите те са нискоквалифицирани работещи или безработни. Вярват единствено в интересите на хората на труда и се гордеят със своя пролетарски произход. Те не влизат в партии, присъединяват се към автономни движения, анархистични организации или създават свои групи и жестоко преследват нацистите.

През 1988 г. група скинхедс от САЩ изразяват недоволството си от подема на национализма в своите редици и влиянието на Ку-Клукс-Клан върху тях. В следствие на това е създадена S.H.A.R.P. (Skinhead Against Racial Prejudices – Скинхедс срещу расистките предразсъдъци). През 90-те години това движение набира популярност в много страни от Европа.

Друга организация е R.A.S.H. (Red & Anarchist Skinheads – Червени и анархистични скинхедс). От самото начало това движение поддържа позицията на революционния анархокомунизъм. Сега R.A.S.H. стремително се разпространява по целия свят. Други по-известни организации са: A.N.A (Anti-Nazi Front), Y.R.E. (Youth Against Racism in Europe), Antifa (Germany), Class War (England), S.C.A.L.P. (France) и дори G.S.M. (Gay’s Skinhead Movement).

Новото поколение скинхедс не се вълнува само от антифашизъм, но и от остро наболелите проблеми на обществото. Много скинхедс членуват в либертарни и анархистически организации. Освен срещу расизма те се борят и против сексизма и хомофобията. Тяхната дейност е насочена против пагубните последствия от дейността на транснационалните компании и корпорации. Те също участват и в радикално-екологически акции. Те са против империализма, експлоатацията на трудещите се и полицейската бруталност и жестокост.
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

 

Powered by EzPortal