Автор Тема: Нова политика – политика на народа  (Прочетена 327 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Akira_san

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 24
 • Карма: +7/-6
 • Пол: Мъж
Нова политика – политика на народа

   Вие ще играете определена роля в политиката на бъдещето. Тази политическа промяна ще бъде световна. Тази политическа система ще бъде най-ефективната, след като определени реформи се направят. Колелата на политическата промяна се въртят бавно. Междувременно определени хора подготвят пътя като посочват цепнатини в системата и показват нуждата за промяна. Това е първата стъпка. След общото признаване, че определени реформи са необходими, тогава други ще задействат тези промени. Засега ролята на тези хора са да критикуват системата и бъдат предвестник на промяната. Те не са хора, които имат някаква политическа власт през това време.
   Необходимите реформи са свързани с всичко, което пречи на системата да стане по отговорна към отделния човек. В момента системата отговаря повече на специалната влиятелна група и богатия елит, отколкото на хората. Тези реформи включват премахването на лобисти и дори представители. С компютри във всеки дом, ще бъде възможно в бъдеще за хората да се самообразоват върху проблемите и да регистрират техните мнения без да минават през представител. Това ще помогне да се елиминира апатията, която в момента отдалечава хората от намесата в политиката. Хората ще трябва да поемат пряка отговорност за техните правителства, вместо да оставят нещата на политиците. Точно така трябваше и да бъде. Политиката на бъдещето ще бъде политиката на народа.
   Една от най-важните промени ще бъде децентрализацията на правителството. Повече власт ще бъде дадена на обществата да създадат собствени закони, което ще позволи на малцинството да създаде вида среда и различен начин на живот, който те си изберат. След това хората ще могат да изберат в кое общество биха искали да живеят. Това ще позволи създаването на най-различни стилове на живеене и повече мир в общество. Когато хората чувстват, че могат повече да се изказват в техните общества, че те ги отражават много по-близко, те ще работят да ги поддържат и подобрят.
   Както е в момента, много общества са се отказали от техните отговорности и са ги прехвърлили на полицията, училищата, социални работници, и други правителствени агенции. Никога не е било отговорност на тези институции да създават общества. Хората създават общества. Погрешното вярване, че някой друг ще оправи обществото, освен тези, които живеят там, е това което стои зад влошаване на съседството. Хората ще започнат да виждат, че това е тяхна отговорност. За щастие, в бъдеще време, хората ще имат времето, от което се нуждаят, за да се отдадат на тази задача.
   Вашата социална структура се променя, следователно и политиката ще трябва също. Празнината между богатите и бедните се разширява и заможните са тези, които имат власт. Ако системата функционираше, както трябва, това нямаше да се случва. В наистина демократична система, хората са на власт: богатите и бедните построяват общества заедно, което служи и на двамата. Повечето от бедните не искат да се грижат за тях; те искат да се само-издържат. Това е трудно. Обаче, с неравенството на заплатите. Бедните работещи снабдяват евтин труд, за да могат да обслужват заможните.
   Ниската минимална заплата е това, което е зад неравенството между богатите и бедните. Колкото по-голяма е разликата в заплатата, толкова по-голяма е разликата в начина на живот. Ако искате да направите нещо срещу това неравенство, тогава трябва да промените структурата на заплатите. Обаче, тези които са на власт не искат.
   Тази промяна няма да означава загуба на богатството, но много по равно разпределяне. Ползите биха включили повече хармония, по-малко престъпления и трансформация на обществото. Представете си, какво би било, ако толкова много хора не бяха хванати в бедността. Представете си, какво би било, за обществото да има по-малко страх, омраза и подтисничество. Може ли толкова лесна промяна, като да увеличите минималната заплата и сложите горно равнище, на това колко може да се печели, наистина да доведе до по-голямо щастие и социален прогрес? Това е, което ние предлагаме.
   Властта държи отделната свобода пред социалния прогрес и благополучие. Проблема е, че вашите идеи за благополучие са погрешни. Има и други начини да проектирате обществото, да почита едновременно индивида и благополучието на всички. Богатите започват да усещат последиците от това неравенство на богатството с тяхната липса да се движат свободно. Нещо трябва да отстъпи. Ситуацията може и да се влоши още преди да решиш, да осъществиш промяна в системата на заплащане. Ти ще играеш ролята на подбудител за тези промени.
   Политиката трябва веднъж отново да стане почтена професия. Това означава, че тези които влизат в политиката трябва да са почтени. Ние не заключаваме, че това не е така, но системата не награждава почтеност и служба към народа: тя награждава специални интереси и изкушава тези на власт да компрометират тяхната чест. Тези изкушения трябва да бъдат елиминирани и вашите представители държани отговорни. Затова, не само трябва почтени хора да влязат в системата, за да я променят, но хората трябва да поемат отговорност към техните правителства, веднъж отново. Вие имате силата, чрез вашите представители да въздействате и подбудите промяна. Ако не упражните тази отговорност, някой друг ще. - като за пример, специално заинтересувани групи. Включете се! Изразете вашето мнение и работете за реформата в политиката.

Темата предлага решения на проблемите, но трябва да ги видите, за да ги разберете.
„Защо трябва да плащаш да живееш в планета, на която си роден?“
„И на кого плащаме за привилегията да бъдем живи тук?“
„Кой ги направи шефа? Кой ги сложи да командват?“

Неактивен Индивидуалист

 • Site Supporter
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2836
 • Карма: +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
Re:Нова политика – политика на народа
« Отговор #1 -: Юни 26, 2011, 19:49:02 »
кой ги направи шефа?

много добре казано
---
аз бих казал НИКОЙ
САМОЗВАНЦИ СА, САМОНАТРАПЕНИ И НАТРАПЕНИ ОТ ДРУГИ
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.


Share me

Digg  Facebook  Twitter  Google  
Smf

 

Светът изправен пред нова хранителна криза

Започната от Петкан

Отговора: 0
Прегледи: 359
Последна публикация Юли 21, 2012, 10:29:49
от Петкан
Идея за нова игра

Започната от Bulgarian.Pride

Отговора: 12
Прегледи: 1269
Последна публикация Ноември 19, 2010, 11:04:22
от Алекс
ЧИСТО НОВА КОЛА за 3350 лева! Ще си я купите ли?

Започната от Индивидуалист

Отговора: 13
Прегледи: 2224
Последна публикация Януари 27, 2008, 18:00:44
от Пол Пот
Нова мода - татуси на иврит...

Започната от Veskou

Отговора: 21
Прегледи: 2748
Последна публикация Юни 19, 2011, 14:25:16
от Атакиста
Нова закономерност на взаимодействието обяснява съществуването на Вселената

Започната от Петкан

Отговора: 0
Прегледи: 476
Последна публикация Май 20, 2010, 01:52:33
от Петкан