... ...
... Аз по природа съм си бунтар и тази теория за двете бузи и за шамара,т.е. за смирението никак не ми допада и никога не ми е допадала. Прабългарите са били силен народ с висок боен дух.А погледнете народа ни днес.Лично аз искам,мечтая нашия народ да си спомни чия кръв тече във вените му. Отново да си върнем онази вяра и непоколебимост,и сила от времето на Тангрианството,защото то е изконната българска вяра. И е много по-близо до истинския божествен промисъл от странните обяснения,че отец,син и светия дух били едно. Няма такова нещо.Бащата и синът не могат да са едно. А духът го има у всеки от нас. ...
... ...
Библията трябва да се чете цялата(и двата завета), а не като дявола(само, което ни изнася).
Та там освен за двете бузи пише и за изваденото око и на мене ми се струва, че има разлика между шамар по бузата и изваждане на око.
Мисълта ми е ,че това означава , да се въздържаме от реакция , когато това не е непременно наложително и обратно, когато се налага да се реагира с адекватна(не и по-малка) сила.
"Вижте на небето блестящия кръг (слънцето) и как от него се ражда светлината и изхожда топлината? Бог Отец е без начало и без край като слънчевия кръг. От Него се ражда вечно Божият Син, така както от слънцето - светлината; и както от слънцето идва топлината посредством светлинните лъчи, така [от Бога] изхожда и Светият Дух. Всеки разграничава слънчевия лъч от светлината и топлината (но това не са три слънца), а едно слънце на небето. Така и Светата Троица: Тя има три Лица, а Бог е един и неразделен. "
Това обяснение на триединния Бог е дадено преди повече от 11века от Св. Константин-Кирил Философ и ми се струва, че е повече от ясно.
Все пак аз ще си позволя да добавя, че ако човек се вгледа внимателно ще открие триединието във всички предмети , които ни заобикалят.
На пример: Ако гледаш който и да е предмет от него до теб идва информация(в случая светлина), но тя не е втори предмет, а и не съществува без предмета. В мозъка ти от тази инфармация се изгражда образ, който също не е втори предмет и също не може да съществува без първия предмет и Светлината(информацията,която идва до теб)
Надявам се, че съм бил ясен.
П.П.
Всички образи възникнали в човешкото съзнание по друг начин са обект на психиатрията.
:D :o ::) :P

:kill: