Македония с поредна пропаганда: Подготвя нов антибългарски филм

 • 25 Отговора
 • 13464 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • *
 • 2414
 • +383/-52
 • Пол: Мъж
Остави ги да се хапят макетата са ни буфер за албанците. Пък и щом не ни харесват и ни мразят не сме им длъжни. Другото е мазохизъм. Танковете където им дадохме (защото имаха 2 и до днес ги търкалят) на макетата им казаха, че са стари и половината ги претопи някой и взе парите. Идиотската версия им е, че ни било по-евтино да им ги подарим, вместо да ги претопим. Тук става въпрос за хиляди тонове стомана (желязо) :smiley-1: Що некой на мен не ми даде танк аз ще си го оглозгам и ще си купя последен модел мерцедес


прав си  - проблема е че никой от "държавните ни мъже" не прави нищо по въпроса с тяхната пропаганда постоянно ритане под масата.

Ето  - вчера излезна новината че ОМО Илинден спечелили 2 дела срещу РБ в Страсбург и сега трябва да им плащаме към 30 000 евро. Щото РБ плаща по 500 лева на български адвокат - по-лесно им е да дават пари на тия дето ни съдят явно.А какво е това мълчание от наша страна на всяка македонска ебавка с нас - не ми е ясно. Щото да е 1-2 пъти - как да е - но не минава месец без тях.Дано да е някакъв план това наше мълчание и преглъщане - в което обаче дълбоко се съмнявам.

Най-смешното в цялата работа със 100-те танка т-55 които им дарихме и за което уреваха света че са напълно неизползваеми,ненужни,много харчат и прочие, е че точно с тия танкове си спасиха насраните гъзове от албанците през 2001,иначе с тия два танка за които говориш - щяха да ядат дебелото.След като неблагодарниците оспяха да си спасят държавката благодарение на нашите" стари и ненужни танкове" - те решиха да се целят на високо и да влизат в НАТО - където пък такива танкове стават само за мишени и са забранени.

Та решиха да ги нарежат - но и там спънка - оказа се че в единствения им металопреработващ комбинат не могат да ги нарежат щото стоманата била много дебела.Та си направиха международен конкурс за една чужда фирма да дойде и да им ги нареже - та ето къде и отидоха парите от железото - за да си платят рязането.А за НАТО - всички знаем какво става по-нататък!  :grin-1:

*

Неактивен omerzen

 • ****
 • 4243
 • +562/-46
 • Пол: Мъж
 • България на българите
Имам чувството че македонистите колкото са безпомощни спрямо албанците, дваж пъти повече са озлобени спрямо българите.
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

*

Неактивен Лудия Макс

 • **
 • 368
 • +43/-14
 • Пол: Мъж
Имам чувството че македонистите колкото са безпомощни спрямо албанците, дваж пъти повече са озлобени спрямо българите.
Като са промити от Сръбската пропагандна машина,така ще е. :wowed:
"Едно е да искаш,второ е да можеш,трето и четвърто е да го направиш"-Николай Хайтов

Христо Ботев: "Патриот е,душа дава.Но не свойта душа братя, а душата на народа".

*

Неактивен Siegfried

 • *
 • 1947
 • +89/-58
 • Пол: Мъж
Като са промити от Сръбската пропагандна машина,така ще е. :wowed:

"Македонската нация" е създадена от сръбския шовинизъм, така наречените -Великите сили и Коминтерна, с  много кръв, с много фалшифициране на културната традиция, на историческите факти и с нечовешки репресии срещу българите в Македония и в България.

За целта е проляна кръвта на над 50 хиляди души българи, преди всичко интелигенция, учители, свещеници, кметове, революционни водачи и будни хора! В това пъклено дело освен слугите на Тито и Сталин, участват и двамата големи предатели и палачи на българския народ комуистическите ИЗРОДИ - Георги Димитров и Васил Коларов!

На единя БОКЛУК димитров, все още (22 години след 10.11.89г.) има БългАрски град, който носи името на тоя комунистически БОКЛУК, БългароФОБ и сърбоман !

За "македонската нация" и "македонския език" е написано прекалено много за да го изследваме тук специално. Достатъчно е да се запознае човек с течението на в. "Македония" няколко години назад за да обхване основната проблематика.
Историческата литература по този въпрос също е всеобхватна. Именно за това буди недоумение пасивната и предателска позиция на всички български правителства след 10.11.89г. спрямо фалшифицирането на българската история, касаещо Македония и отношението към тази югозападна час на българската държава, която в момента се е обособила като "самостоятелна държава", носеща името Македония!

Последното национално предателство и явна фалшификация и провокация излезе от правителството на Н-ДС-В в лицето на Михаил Иванов - шеф на Националния съвет по етническите и демографски въпроси към МС. Същият е подготвил доклад по изпълнението на т. н. Рамкова конвенция за малцинствата у нас. В този доклад държавният чиновник Михаил Иванов е формулирал необходимостта да се признае у нас "помашко и македонско малцинство"!
« Последна редакция: Октомври 19, 2011, 18:23:34 от Siegfried »
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

*

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • *
 • 2414
 • +383/-52
 • Пол: Мъж
Български евродепутати сезират ЕК за македонски филм

Евродепутатите Евгени Кирилов, Андрей Ковачев и Станимир Илчев изпратиха писмо до еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле във връзка с манипулации във филма"Трето полувреме", сниман в Скопие.

Това съобщи агенция "Фокус". Евродепутатите възнамеряват да сезират организациите, участващи в реализацията на филма за Втората световна война "Трето полувреме".


Кадър от честването на 20 години от независимостта на Македония на 8 септември 2011 г.

"Ще настояваме те да оттеглят финансовата си подкрепа за филма или да гарантират, че сценарият му ще бъде променен така, че да не съдържа исторически манипулации, които подклаждат език на омраза срещу съседни страни", се казва в писмото. В него се посочва:

"В последно време до нас достигнаха сигнали от много граждани и неправителствени организации, алармиращи за нови опити на Република Македония да манипулира историята на Балканите, както и за държавно провеждано насаждане на омраза спрямо съседните на Република Македония страни, и в частност спрямо България."

В момента в Република Македония се снима международната ко-продукция "Трето полувреме". Действието се развива по време на Втора световна война. Според информацията, с която разполагаме, сценарият на филма явно насажда омраза срещу България особено сред младежите, пишат депутатите.

Очевидно отново ставаме свидетели на един от многото случаи на
насърчаване изграждането на македонска идентичност чрез исторически фалшификации.

В своя брой от 22 октомври 2011 г. македонският ежедневник "Вечер" съобщава, че филмът има бюджет от 2 150 000 евро. Според Министерството на култура на Република Македония ко-продукцията, обявена за "проект от национален интерес", е получила съществена държавна субсидия от 1 000 000 евро както и 500 000 евро от Македонския филмов фонд.

Генерален спонсор на филма е Спаркасебанк, Македония (АД). Фондът "Холокост срещу евреите от Македония" и Македонската еврейска общност също имат финансово участие.

Тази политика на Република Македония пряко противоречи на нашите европейски ценности, както и на текстовете на две резолюции на Европейския парламент.

Вярваме, че мнозинството македонски граждани не споделят държавно провежданата политика, използваща езика на омразата за утвърждаване на национална идентичност в Република Македония за сметка на Република България, пишат тримата български евродепутати. Те припомнят, че

България е съседна страна, която винаги е подпомагала Македония по пътя й към европейска интеграция,

както и че именно тя първа призна официално независимостта на македонската държава през 1992 г.

Ето защо очакваме да поставите въпроса за използването на езика на омразата срещу България (в този филм, в проекта Скопие 2014 г и др.) в официалните Ви контакти с македонските институции по повод процеса на присъединяване на Република Македония към Европейския съюз", се казва в писмото, подписано от евродепутатите Евгени Кирилов, Андрей Ковачев и Станимир Илчев.

Тримата цитират Резолюция на ЕП от 10 февруари 2010 г. по доклада за напредъка на Република Македония през 2009: "Призовава органите на Република Македония да вземат необходимите мерки, за да се премахнат условията за подбуждащи омраза изказвания, свързани със съседни държави-членки на ЕС, в средствата за масово осведомяване и сходните твърдения в учебниците".

Цитирана е също Резолюция на Европейския парламент от 7 април 2011 г. по доклада за напредъка на Република Македония през 2010: "Призовава правителството да засили всеобхватния диалог между етническите общности ..., както и да се въздържа от действия и инициативи, насочени към засилването на националната идентичност за сметка на останалите общности".

В същия документ е записано също, че се "установява липса на напредък в съвместното тържествено отбелязване на исторически събития, споделяни със съседните държави-членки на ЕС, с цел допринасяне за по-добро разбиране на историята и добросъседски отношения, както е подчертано в предишния доклад."

Там ЕП настоятелно призовава за въвеждането в училищата на учебници, в които няма идеологически тълкувания на историята. Подчертава и значението на добросъседските отношения и разбирането на чувствителните за съседните държави-членки въпроси в този процес.

Призовани са правителствата да избягват жестове и пораждащи спорове действия и изявления, които могат да имат отрицателно отражение и да предизвикат напрежение в добросъседските отношения.


www.vesti.bg


Прави ми впечателние че не виждам името на евродУпетата архонт Слави Бинев измежду имената на другите евродепутати!
« Последна редакция: Октомври 31, 2018, 05:53:25 от Hatshepsut »

*

Неактивен Siegfried

 • *
 • 1947
 • +89/-58
 • Пол: Мъж
Български евродепутати сезират ЕК за македонски филмВсичко това е много хубаво и е добре да се види че такава АнтиБългарска (ПРОсръбска) пропаганда от страна на югозападната ни съседка вече няма да се толерират, но според мен всички политици (НАЧЕЛО със зельо зелев), които признаха независимостта на македония трбва да бъдат ОБЕСЕНИ пред Народното събрание !
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

*

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • *
 • 2414
 • +383/-52
 • Пол: Мъж
Всичко това е много хубаво и е добре да се види че такава АнтиБългарска (ПРОсръбска) пропаганда от страна на югозападната ни съседка вече няма да се толерират, но според мен всички политици (НАЧЕЛО със зельо зелев), които признаха независимостта на македония трбва да бъдат ОБЕСЕНИ пред Народното събрание !

не искам да звуча грубо но това е хабене на работещи човешки органи - за справка - литър кръв в Албания го даваха 2009 по 400 долара!

*

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • *
 • 2414
 • +383/-52
 • Пол: Мъж
Скопските медии измислили антибългарското интервю с Дорис Пак    Медиите в Скопие са цитирали некоректно евродепутата Дорис Пак по отношение на коментара й за филма "Трето полувреме" и писмото на тримата български евродепутати Евгени Кирилов, Андрей Ковачев и Станимир Илчев до еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле за антибългърското съдържание на филма.


    Това става ясно от оригинала на изказването на Дорис Пак в Европейския парламент ден по-късно - на 29 ноември, което е достъпно на сайта на Европейската комисия.

    По време на изслушването на министъра на външните работи на Македония Никола Поповски, германският евродепутат Дорис Пак е взела думата и е заявила: "Смятам, че трябва да кажа още нещо за медиите. От моя колега Ковачев чух, че са ме цитирали македонски медии с изказване срещу българските си колеги. Не съм давала никакво интервю, дори не знаех за нещо подобно. Нито съм казвала подобно нещо във връзка с писмото. Но ме цитират на половин страница. Не мога да се изказвам във връзка с това. Моля хората, които стоят зад това или тези, които са политически отговорни, да не изкривяват думите и да цитират коректно".

    Скопският вестник "Вечер" и македонската агенция МИА миналата седмица цитираха думи на Дорис Пак, в които тя е заявила, че не трябва да се обръща внимание на реакцията на българските евродепутати.


www.actualno.com

*

Неактивен omerzen

 • ****
 • 4243
 • +562/-46
 • Пол: Мъж
 • България на българите
Ейййй, тия макета не се умориха да правят мръсотии бе.   :laugh-1:
Вместо да правят мръсотии на когото трябва - на албанците, макетата непрекъснато правят мръсотии на своите сънародници българите.
И туй ако не е инат .....
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7158
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Отново антибългарски филм в Македония - “Освобождението на Скопие”

Втори филм с антибългарски внушения произведе Македония. Сънародниците ни са описани като свирепи кръволоци и изверги, които се гаврят с евреи и македонци по време на Втората световна война, пише "168 часа".
Сценарист на филма е Дарко Митревски, който преди 4 г. бе режисьор на лентата "Трето полувреме", предизвикала скандал. Филмът се предлагаше за "Оскар" за чуждоезичен филм, но не попадна в списъка на номинираните.

Действието в "Освобождението на Скопие" се развива през 1943-1944 г., когато територията на днешна Македония е окупирана от нацистките войски. Филмът започва с това, че те са подпомагани от българските си съюзници.
Българските войници са представени в най-свирепи окраски. Дори германският офицер нацист, който изнасилва македонка, изглежда като културен джентълмен пред сънародниците ни. Те са описани като изверги, които кръстосват Скопие, за да безчинстват, става ясно от ревюто за филма във в. "Холивуд рипортър", публикувано на 6 декември.
Македония, 13 ноември 1943 г., започва лентата. Малко след това се виждат насъбрали се хора и някой казва: "Българите идват. Бягайте!".
Режисьорът и изпълнител на една от главните роли Раде Шербеджия играе ключова фигура в местната съпротива срещу окупаторите. Пред очите на зрителите той е смазан физически и психически увреден от жестокия българин Господинов, пише "Холивудски репортер" за сценария на лентата.
Той е по пиеса от 1976 г., която по времето на Югославия е била поставена във всички столици на републики от федерацията - Белград, Загреб, Любляна, Сараево и Скопие. Неин автор е Душан Йованович.


Osloboduvanje na Skopje (Oficijalen trejler)

https://www.vesti.bg/
« Последна редакция: Октомври 31, 2018, 05:49:09 от Hatshepsut »

*

Неактивен FLEKTARN

 • *
 • 78
 • +5/-0
 • Пол: Мъж
 • Командир
  • FLEKTARN.COM
 • Интереси: Оръжия, Писане на статии, Патриотични речи, Видео обработка и Видео продукция
 • Зодия: Leo Leo
Напълно неутрално, македонците са клоуни. Защо изобщо им се обръща толкова внимание в България? Все едно са "важни". И то не "Македония", а ФИРОМ! Никой не ги признава като "Македония", защото това е област в Северна Гърция!
Флектарн – Новини & Отбрана на България
Официален уебсайт: https://flektarn.com
Имейл за контакти: flektarn@tuta.io

 

Антибългарска кампания относно депортацията на евреите от Македония през ВСВ

Започната от Исперих

Отговора: 21
Прегледи: 4402
Последна публикация Февруари 17, 2015, 06:49:31
от Hatshepsut
„ПОЛИТИКАТА НА РУСИЯ Е МАКЕДОНИЯ ДА НЕ СТАНЕ НИКОГА БЪЛГАРСКА.“

Започната от Шишман

Отговора: 8
Прегледи: 2233
Последна публикация Август 07, 2018, 13:54:31
от генерал Жеков
Станишев се извини на Македония

Започната от Генерал Колев

Отговора: 5
Прегледи: 1279
Последна публикация Февруари 15, 2009, 10:53:31
от Skarlet
Eтнически аспекти на престъпността в България и Македония

Започната от Франкист

Отговора: 7
Прегледи: 11909
Последна публикация Септември 05, 2011, 19:05:56
от Индивидуалист
Powered by EzPortal