ДПС воюват заедно с Турция срещу българското национално достойнство

 • 117 Отговора
 • 29338 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Горянин

 • **
 • 261
 • +25/-19
 • Пол: Мъж
Как мислите, дали националистите от цялата страна ще могат да направят един митинг в Кърджали в чест на ген.Делов-нищо че не на точната дата.Ако се направи съответната организация и се осигури транспорт мисля,че ще се получи.Стига сме хленчили нека се борим за България!

Аз подкрепям с две ръце идеята, само моля да се избере дата поне седмица преди самото събитие, понеже работя и трябва да известя за промени в графика. :)  :mad:

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7159
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Ахмед Доган: Балканската война е и война за етническо прочистване

Необходим е нов общ прочит на историята по отношения на Балканската война, с участието на историци от всички балкански страни, участвали в нея, това е не само война на победители и победени, а война за етническо прочистване и други форми, които ние по-късно определихме като различни вариации на възродителен процес. Това заяви в неделя лидерът на ДПС Ахмед Доган по повод казуса с неизбирането на ген. Васил Делов за почетен гражданин от общинския съвет на Кърджали, който според него е не само държавнически, но и нравствено-психологически.

 В Кърджали Доган участва в областната отчетно-изборна конференция на ДПС, по време на която след поредното си дълго мълчание се изказа пред журналисти по широк кръг политически теми.

Казусът "Делов" ерозира държавата

 "Казусът "Делов" е може би един от най-сложните казуси, свързани с Кърджали и с Балканската война. Да се мисли кой е въздействал отвътре или отвън, това е неправилно зададен въпрос". Така лидерът на ДПС, цитиран от БГНЕС, отговори на въпроса кой продиктува отказа на съветниците от ДПС в Кърджали да подкрепят посмъртното звание "Почетен гражданин" за генерал Васил Делов.

 Той определи поведението на 22-та съветници от ДПС, гласували "въздържал се", като правилно и апелира за общ прочит на историята на Балканите, особено в частта й за Балканската война.

"Може би трябва да се направи семинар, за да се ограмотим всички за това, че е необходим общ прочит на нашата история, на историята на Балканите и Балканската война. Общият прочит означава не само да се съобразиш с политическата си целесъобразност, но и с другостта на съседа, с неговите проблеми. Не само да издигнеш в правило определено военно събитие, но да включиш в него и човешкото измерение, защото всяка война е свързана с много страдания, всяка война има тотален характер", каза Доган.  Според него самият факт, че въпросът за героиката на Балканската война не е решен до Втората световна война по царско време, не е решен и по време на тоталитарния режим, най-малкото подсказва, че въпросът е много дълбинен, засяга не само лоялността към държавата и държавността, но и все още неизлечимите спомени за ужасите на Балканската война.

 Съветниците от ДПС в Кърджали били постъпили правилно, "защото те са наясно с болките на тази война, живите спомени и всичко, което е свързано с нея".

 Според Доган този въпрос трябва да се постави само на национално равнище от президента на републиката. "Дори не съм сигурен дали и парламентът е в състояние да реши правилно този въпрос – от гледна точка на целостта на държавата, на обединяващите принципи и фактори, а не търсенето на повод за разделителни линии и за противопоставяне. От тази гледна точка казусът "Делов" е един нравствено-психологически, а не само държавнически проблем. Дори самото поставяне на въпроса на този етап, мисля, че ерозира самата държава", заяви Доган.

 Той призова журналистите "много внимателно да се отнасяме към тези факти, те са изключително деликатни и дълбинни, свързани предимно с непреодолени болки, с още неосмислени спомени от Балканската война, защото тя не само е война на победители и победени, а война за етническо прочистване и други форми, които ние по-късно определихме като различни вариации на "възродителен процес".

 По думите на лидера на ДПС общият прочит на историята на Балканите" означава, че всички историци от балканските страни трябва да седнат, да погледнат алтернативно на въпроса за победители и победени, за освободители и освободени, за да зададат на обществото някакви най-общи параметри за неговото общо осмисляне като необходимост от общ прочит".

https://www.mediapool.bg/
« Последна редакция: Октомври 29, 2018, 18:50:15 от Hatshepsut »

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8685
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Местан:" Българският етнополитически модел не е веднъж завинаги установена система"Цитат
"В силовите структури на власттадори не е започнал процесът на интегриране на малцинствата, каза председателят на движението. Той посочи, че малцинствата не са представени на високи нива в МВР, армията, съда, прокуратурата, ДАНС, специалните служби.Една истинска демокрация не може да има забранени територии за българските граждани заради техния етнорелигиозен произход, каза Местан.Според него ДПС залага на модела, при който етническите и религиозните различия, населяващи една държава, се балансират на принципите на идентичността и интеграцията. Интеграция без съхранени идентичности е философията на възродителния процес, това е асимилация, допълни той. Според него моделът на ДПС не залага на квотния принцип, а на осмислена политика на интегриране, която да навлезе в социокултурните отношения в страната..."
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5532391
...
Дяволът си показа рогата.За това,че Конституцията е гарантирала правата на всички български граждани никъде ни дума!
Скоро ДПС отново ще е във властта и ще има управленска роля.
"Балансирането на принципите на идентичността " не е нищо друго,освен витиевата фраза,която оправдава турското самосъзнание на тези,които Местан иска да вкара в армията,МВР и в т.н. "социокултурни отношения".
Ударът на Местан е добре премерен във времето,защото скоро ще има решение за приемането на България в шенгенското пространство,а а през лятото -доклад на ЕК за реформирането на съдебната система...
На наивниците,които смятат,че национализмът е глупост,бих препоръчал да се поразходят из Кърджалийския район и да се опитат да преброят джамиите,а също и да поговорят на български език с местните.
« Последна редакция: Юли 03, 2014, 20:24:26 от Hatshepsut »
Ad honores

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7159
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Турция произведе скандален филм за Възродителния процес

Трейлър на скандален документален филм получиха редакциите на няколко български медии, включително No Comment. Според придружаващата го информация става дума за документална поредица, заснета от Осман Седен по поръчка на държавния Комитет за радио и телевизия на Турция. Под заглавието "Отново да се родиш", филмът разказва историята на никому неизвестния Юмер от Германия - роден някъде в България, преживял ужасите на т.нар. Възродителен процес и последвалата Голяма екскурзия и "преродил се" в новата родина, без да предаде род и религия.

Изселници, запознати с проекта, коментираха бъдещата поредица с възмущение. Специално за No Comment истински жертви на трагичните събития от средата на 80-те години на миналия век изразиха недоволството си от начина, по който е изопачена истината от ония години.

"Да, беше трудно, беше тъжно и страшно, но само

в трейлъра изброихме поне 70 трупа на турци и мюсюлмани, търкалящи се по улиците на някакво малко село. Видяхме поне 2 публични масови разстрела, а също и трепане на хора, все едно са мухи!

Колкото и да са ни тежки спомените от декември 1984 г. и януари 1985 г. такива ужаси не помним, това просто не се е случвало така", казва А.М., който сега живее в Измир и пожела да запазим анонимността му.
"Баща ми яде бой на 19 януари 1985 г. в Ябланово, свидетел съм на бунта в Котелските села, макар че бях малък. Имаше убити, даже едно бебе! Но тия

циркове с разстреляния на минарето имам и строените в редица мъже, косени с автомати...

Това просто не беше така! Авторът на този филм не е помирисвал ни България, ни Възродителен процес!", категоричен е И.А. от Истанбул.

"Истината е, че в България така и не наказахме виновниците за Възродителния процес!

Оставихме ги да си изживеят старините, някои от тях с почести и в лукс. Политическата класа не намери воля да затвори тази страница завинаги, но преди да я затвори - трябваше всички да я прочетем до последната буква, за да не се повтарят никога такива срамни епизоди в историята на двата народа.

И за това вина носят всички политически партии, без изключение! Особена вина носи ДПС,

които би трябвало да настояват истината да се разрови до дъно. Вместо това, лидерите на движението говорят за Възродителен процес само, когато им отърва. По волята на съдбата, живеем заедно вече 700 години и ако даде Господ, ще изкараме още толкова. Но България прави грешка, като не изчисти това петно - трябваше да има отговорни, трябваше да има наказани, трябваше да има заклеймени. Сега Ердоган си прави пропаганда на гърба на жертвите от България.

С тоя филм ще посеят само ветрове, а какво ще жънат утре двата народа? Пак ли бури?",

пита 66-годишния Мюмюн от ардинско, който сега дели живота си между двете си родини.

Според официално известните данни,

убитите по време на Възродителния процес са общо 18,

като 12 от тях са загинали по време на съпротивата срещу преименуването, а останалите 6-ма са тримата осъдени за атентата на гара Буново, двамата самовзривили се атентатори от заложническата криза във Варна и третият им съучастник, осъден по-късно на смърт.

Освен очевидните разминавания с историческите факти, запознати с бъдещия документален сериал твърдят, че

авторите пренасят акцента от смяната на имената и идентичността на хората върху нещо, което никога не е било нито цел, нито фокус на Възродителния процес - забраната или смяната на религията на българските турци.

"По онова време религията не беше добре за всички - както на нас ни пречеха да ходим на джамия, така на християните правеха проблем, когато ходеха на църква", спомня си А.М. от Измир. "Но аз поне не знам насила да са карали някой да се отрече от Аллах и ако каже "не" - да го застрелят. Не и през Възродителния процес. Имало е такива работи, особено в Родопите, и то - на няколко пъти през миналия век. Имало е, но през 1984-89 не беше това целта", добавя той.

"Така става, когато вместо сами отдавна да сме изяснили истината помежду си, да сме решили проблема и да сме забравили, оставяме чужда пропаганда да ни рови в душите", казва И.А., който работи за популярен турски ежедневник.

Междувременно,

в Парламента има внесени 3 законопроекта, които са свързани със събитията. И на трите вносител е ДПС.

Първият е за овъзмездяване на жертвите на Възродителния процес. Вторият предвижда наследниците на изселниците да могат лесно да получават българско гражданство, като докажат само, че някой от роднините им по пряка линия е роден в България. И третият проект е за изплащане на обезщетения на пострадалите от стрелбата по време на протестите срещу преименуването.

Странно защо, нито един от предложените проекти не изисква възобновяването на прословутото Дело №1, което трябваше да посочи и накаже организаторите на Възродителния процес. Или, ако не възобновяване, то стартиране наново, след като тази страница от историята ни не е нито прочетена, нито затворена?


Отново да се родиш
« Последна редакция: Октомври 29, 2018, 18:51:39 от Hatshepsut »

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8685
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Мисля, че може да се помисли и да се смени името на темата така:" ДПС воюват заедно с управляващите,ЕС, БХК и Турция срещу българското национално достойнство".

Цитат
ДПС ще внесе петиция в ЕП срещу забраната за агитация на майчин език
"Такова ограничение не съществува в нито една друга страна-член на ЕС", заяви евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк
http://www.vesti.bg/bulgaria/dps-iska-ep-da-razreshi-za-agitaciiata-na-majchin-ezik-6032996
Ad honores

*

Неактивен Siegfried

 • *
 • 1947
 • +89/-58
 • Пол: Мъж
Кво ме интересува какво съществува в циганския мозък на некЪФ джагал кючук, тук има конституция и по нея единственият официален език на който може да се провежда предизборна агитация е БЪЛГАРСКИ ЕЗИК !
Нека джагалите спечелят мнозинство в парламента и да променят конституцията, като включат и джагалския си турски език, дотогава могат само да спазват конституцията на България, и да се молят да няма нов 9-ти Юни  !!!


Мисля, че може да се помисли и да се смени името на темата така:" ДПС воюват заедно с управляващите,ЕС, БХК и Турция срещу българското национално достойнство".
http://www.vesti.bg/bulgaria/dps-iska-ep-da-razreshi-za-agitaciiata-na-majchin-ezik-6032996
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8685
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Сега ДПС е патерицата на ГЕРБ за удържане на властта, а т.н. Патриотичен фронт също.
Не знам как се чуства Валери Симеонов в ролята на ибрик, но ситуацията, в която той се намира е повече от срамна.
Ad honores

*

Неактивен vailen

 • *
 • 404
 • +122/-13
 • Пол: Мъж
Нека говорят документите за ДПС и връзките им със САЩ
Някога мислехме, че ДПС са слуги на Анкара, после в картината се включиха СССР, ОНД, Русия, а сега имаме достатъчно документи да включим и САЩ …
Ясно е, че ДПС бе създадена не без активното участие на ДС и агентите- Доган, Местан, Лютфи …
През ноември 2007 г. става ясно, че ДПС има и най-голям брой кметове с агентурно минало – 41, като само един е в коалиция с друга партия, всички останали са самостоятелно издигнати от движението на Ахмед Доган.
В 42-то Народно събрание сътрудниците на ДС от ДПС са :
Ахмед Башев (1964), издигнат в 1-и МИР-Благоевград – агент „МАНОЛ” на Областно управление на МВР-ДС Благоевград от 1988 г.;
Лютви Местан (1960), издигнат в 9-и МИР-Кърджали и в 29-и МИР-Хасково – агент „ПАВЕЛ”  на ВКР от 1979 г.;
Рамадан Аталай (1957), издигнат в 18-и МИР-Разград и в 20-и МИР-Силистра – агент „ВЕРГИЛ” на Софийско градско управление на МВР-ДС от 1982 г.;
Янко Янков (1955), издигнат в 21-и МИР-Сливен – нещатен служител на Областното управление на МВР-ДС в Сливен от 1986 г.
И ако тук връзката ДС – ДПС е обяснима и ясна, то впечатление прави обгрижването на ДПС от разни институции на САЩ през годините та чак до днес …
А дали това не обяснява и посещението на Борисов в САЩ, разговорите със Збигнев Бжежински и очакването дори от „Файненшъл Таймс“ за една коалиция с ДПС ?!

още

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  -
Макар че написаното няма голяма връзка с наименованието на темата, реших да го пусна тук. Ако модераторите решат, че не му е мястото тук могат да преместят написаното или да го изтрият.
България над всичко!

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8685
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Нека говорят документите за ДПС и връзките им със САЩ
Някога мислехме, че ДПС са слуги на Анкара, после в картината се включиха СССР, ОНД, Русия, а сега имаме достатъчно документи да включим и САЩ …
Ясно е, че ДПС бе създадена не без активното участие на ДС и агентите- Доган, Местан, Лютфи …
През ноември 2007 г. става ясно, че ДПС има и най-голям брой кметове с агентурно минало – 41, като само един е в коалиция с друга партия, всички останали са самостоятелно издигнати от движението на Ахмед Доган.
В 42-то Народно събрание сътрудниците на ДС от ДПС са :
Ахмед Башев (1964), издигнат в 1-и МИР-Благоевград – агент „МАНОЛ” на Областно управление на МВР-ДС Благоевград от 1988 г.;
Лютви Местан (1960), издигнат в 9-и МИР-Кърджали и в 29-и МИР-Хасково – агент „ПАВЕЛ”  на ВКР от 1979 г.;
Рамадан Аталай (1957), издигнат в 18-и МИР-Разград и в 20-и МИР-Силистра – агент „ВЕРГИЛ” на Софийско градско управление на МВР-ДС от 1982 г.;
Янко Янков (1955), издигнат в 21-и МИР-Сливен – нещатен служител на Областното управление на МВР-ДС в Сливен от 1986 г.
И ако тук връзката ДС – ДПС е обяснима и ясна, то впечатление прави обгрижването на ДПС от разни институции на САЩ през годините та чак до днес …
А дали това не обяснява и посещението на Борисов в САЩ, разговорите със Збигнев Бжежински и очакването дори от „Файненшъл Таймс“ за една коалиция с ДПС ?!

още

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  -
Макар че написаното няма голяма връзка с наименованието на темата, реших да го пусна тук. Ако модераторите решат, че не му е мястото тук могат да преместят написаното или да го изтрият.
...
...
 :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
+1
...
Цитат
"Слава Богу, Райна Княгиня не е могла да види всичко това, защото заболява тежко, загубва представа за реалността (полудява) и умира през 1917 година, преди да се случат трагедиите с потомците й. Тленните й останки намират покой през 1976 година, когато са пренесени от София в родното Панагюрище и са препогребани там в двора на бащината й къща.

Нейният внук ми даде смъртния акт, издаден тогава от софийската община, аз го преснимах и му го върнах. Тъй че сведенията са достоверни, освен от архиви, всичко бе потвърдено от внука на Райна Княгиня. "
http://e-vestnik.bg/11699
...
Реално ДПС са в управлението на България от идването на власт на Симеон Сакскобурготски през 2001 г.
Не трябва да се пренебрегва и участието на Анастасия Мозер, която разби единството на земеделците и даде зелена светлина на комунистическото отроче, наречено ДПС.
Депесарите станаха силни, много силни, благодарение на комунистите, които ги създадоха, та дори си позволиха да им бият шута по времето на Орешарски.
Днес Бойко Борисов мълчи като п...тка и не може, и да си представи, че е възможно да управлява без подкрепата на ДПС, които уж са в опозиция.
Песента за Райна Княгина е необходима на Местан, който с това изпълнение иска да демонстрира, колко напред е отишла неговата етническа партия в развитието си на толерантност и политическо извисяване, пеейки песни за революционерката българка.
В съвремието ни такова поведение като това на Местан много се цени от перверзните мултикултурални мозъци на политиците от Запада и от лумпените-глобалисти, които не могат да разберат факта, че са заличени като личности и на тях се гледа като на биороботи от европейското ТКЗС.
« Последна редакция: Октомври 06, 2015, 13:30:08 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8685
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Цитат
"Службите са си на ДПС"
"Нов запис, в който бившата шефка на СГС Владимира Янева казва на тогавашната си колежка Румяна Ченалова: "Службите са си на ДПС", беше публикуван днес.
В поредната част от разговорите между двете, която отново бе разпространена от сайта "Биволъ", се чува:

"ВЯ: Мда, той затва е. Службите са си на ДПС.

ВЯ: И тва е последната…

РЧ: Последният бастион.

ВЯ: Ами да. И ако ги пипнат, трябва да скачат на ДПС.

ВЯ: И както той Бойко затова каза: Ми те Писанчев и Лазаров много добре си работят, всичко е ОК, няма да ги пипам..."
http://dnes.dir.bg/news/sluzhbi-dps-zapis-razrabotka-ervei-20993803?nt=9
 
...
ПРЕДАТЕЛИ!!!
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8685
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Цитат
Осман Октай: Оправдателната присъда на Бисеров е очаквана
Бисеров винаги е бил посредник между службите за сигурност и Доган, заяви той
http://novanews.novatv.bg/news/view/2015/12/02/132193/осман-октай-оправдателната-присъда-на-бисеров-е-очаквана-/
...
Агентите на ДПС пак са на власт.
Присъди за депесарски агенти няма и няма да има.
Къде сте, протестъри?
Ad honores

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7159
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
ДПС поиска майчиният език да стане задължителен в училищата

Управляващата тричленка в ДПС поиска задължително изучаване на майчиния език в училищата.

Според Рушен Риза, един от съпредседателите на ДПС, основни проблеми пред партията е изучаването на майчиния език, което трябва да стане задължително избираем предмет, и недостатъчното участие на малцинствата в системите на МВР и МО.

Това според Риза означава разделение и дискриминация. Той констатира със съжаление и че все още малцинствата у нас трудно намират реализация в държавните администрации, т.е. все още има деление на базата на етнически и религиозен принцип, пише news.bg.

Четин Казак, Мустафа Карадайъ и Рушен Риза участваха в честването на годишнината от създаването на областната структура на ДПС в Кърджали.
От Кърджали днес новото ръководство на Движението за права и свободи отговори на вчерашната пресконференция на бившия си председател Лютви Местан.

И Кърджали, и ДПС са непревземаеми крепости. Те не могат да бъдат превзети нито отвън, нито отвътре, заяви от своя страна съпредседателят на ДПС Четин Казак.

Казак се противопостави на „всякакви опити да се подмени или присвои профила и същността на ДПС”.

Според него обречени на неуспех са всички опити ДПС да бъде представено в изопачена светлина.

Мустафа Карадайъ коментира изявления от вчерашната пресконференция на Лютви Местан с намек отново за очакването Местан да напусне парламента.

„Разбрах, че предишният председател прозрял, че не му е мястото в ДПС. Логичен е въпросът – кога го е прозрял? След изключването му или когато беше председател?”, попита Карадайъ. Според него е абсурден опитът на Лютви Местан да обсеби евроатлантическата ориентация на партията.

Областният лидер на ДПС в Кърджали и кмет на областния град Хасан Азис увери, че общинските и областните структури на ДПС в Кърджали са единни и сплотени, въпреки събитията от последния месец.

http://vevesti.bg/56150/dps-poiska-maychiniat-ezik-da-stane-zadalzhitelen-v-uchilishtata/
« Последна редакция: Октомври 29, 2018, 18:54:43 от Hatshepsut »

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8685
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Тези от ДПС трябва да ги разкарат от всякакви претенции за изучаване на турски език!
До вчера в НС слушахме нахалните и витиевати словесни упражнения на техния председател - турски шпионин, а сега и претенции...
ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ от ДПС са били включени в избирателните листи след съгласуване с Ердоган.
Много е вероятно и други турски шпиони да седят в българското НС.
Що се отнася до индивида-ислямист Хафъзов, най-добре ще да бъде снет неговия имунитет и да бъде съден.
Ad honores

 

Жандармерията охранява база на ДПС

Започната от Amenhotep

Отговора: 0
Прегледи: 1363
Последна публикация Март 05, 2007, 21:39:50
от Amenhotep
ДПС = държавата

Започната от Индивидуалист

Отговора: 2
Прегледи: 773
Последна публикация Април 26, 2008, 13:34:37
от Хитлер
ДС създала ДПС

Започната от Nordwave

Отговора: 0
Прегледи: 711
Последна публикация Ноември 03, 2008, 14:19:59
от Nordwave
Ново РЗС и старо ДПС

Започната от Франкист

Отговора: 2
Прегледи: 737
Последна публикация Юни 30, 2009, 15:14:09
от Сит
ГЕРБ няма да разследва произхода на капиталите на ДПС

Започната от Генерал Колев

Отговора: 6
Прегледи: 761
Последна публикация Октомври 19, 2009, 02:22:16
от samvoin
Powered by EzPortal