Националистическа коалиция

 • 18 Отговора
 • 1951 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Семо Мастиката

 • *
 • 203
 • +30/-60
 • Пол: Мъж
Re: Националистическа коалиция
« Отговор #15 -: Декември 22, 2011, 13:22:49 »
Прав си - визираш БНРП / БНС коалицията нали Мастичка ? А ти къде виждаш бъдеще - в чисто нова формация или в НФСБ ?
Трябва да бъде сформирана чисто нова антисидеровистка партия, чиято основна идеология е антисидеровизма. Всъщност, не основна, а единствена идеология. Понятия като национализъм, крайно ляво, крайно дясно и т. н. само ни разсейват и отклоняват от възможно най-правилната и всеобхватна линия - антисидеровизма. Основната задача на въпросната партия ще бъде избиването и наeбаването на вече мъртвите сидеровисти. Вече имам и предвид кой може да бъде лидер на партията.

*

Неактивен Ратникъ

 • ****
 • 1224
 • +105/-148
 • Пол: Мъж
Re: Националистическа коалиция
« Отговор #16 -: Декември 22, 2011, 13:30:09 »
Искам да ти кажа, че БНРП са точно крайна десница !

*

Неактивен Исперих

 • *
 • 1639
 • +430/-132
 • Пол: Мъж
 • Всички комунисти под земята! (надпис в мина)
Re: Националистическа коалиция
« Отговор #17 -: Декември 22, 2011, 16:43:39 »
Не спира да ме изумява огромния брой националисти които все още вярват, че Сидеров или пък тоя Симеонов, са тръгнали по пътя на национализма с чисти намерения и просто в един момент са се предали пред изкушенията. Ха ха ха, това е просто смешно, защото е крайно очеизбождащо, че това са едни кукли на конци които са били такива много преди да си наметнат мантията на националисти, а са го направили само под диктовката и заповедта на своите куклуводи, по-точно казано, на своите водещи офицери.
 

 :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
”Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата” Г. Кондолов

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8685
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Националистическа коалиция
« Отговор #18 -: Декември 22, 2011, 23:45:43 »
И аз като автора на темата, ще направя изключение като се включа тук. Не ми е приятно да сменям посоката на разговор която е зададена в темата, но просто считам, че е особено важно да ти опонирам. В тази връзка, ако се задълбочи разговора в повече от няколко поста различни от темата зададена от нейния автор, както се и очертава да стане, ще помоля някой от модераторите да отдели нововъзникналия спор в отделна дискусия.

 omerzen, твоята теза е крайно нихилистична по отношение на човешката мотивация и по-специално тази на националистите.

 Първо, забогатяването наистина е нормален човешки стремеж, но и това е относително в известна степен. Тоест, относително е доколко стремежа към забогатяване е нормален. Ако човек иска още и още и не може да се насити, това не е нормално, а вече е патология и важи не само за богатството, но и за много други аспекти от живота. И още нещо... стремежа към забогатяване е нормален, до толкова, до колкото той не е на всяка цена и със всички средства. Надявам се ме разбираш какво имам предвид. Заложено ли е пренебрегването на някой общочовешки етични норми в името на забогатяването, то и в този случай стремежа към него не би могъл да бъде определен като нормален. И тук става въпрос за патология, за липса на морал, етика и духовност.

 Бих искал и да ти опонирам по въпроса за това дали си виждал човек който да иска да обеднее. Предполагам, че формулировката ти е леко сгрешена, защото си я писал на прима виста и искаш да кажеш, че по-скоро не си чувал за такъв. Но има безброй примери в цялата човешка история където хора са прибягвали съзнателно към обедняване. Може би най-яркия такъв пример е индийския принц Сидхарта Гаутама известен повече като Буда, който се отказал от богатството си, от трона който е щял да наследи и се е отдал на духовното. В нашата история най-яркия такъв пример е на Иван Рилски, Светеца, небесен покровител и закрилник на българската нация!

 Също така, не мога да пропусна гениалната теза и формулировка на Леон Дегрел. Той в случая говори за национал-социализма, но това важи за национализма въобще, още повече, че национал-социализма е просто едно течение на национализма. Както и да е. Дегрел казва, че национализма е идеология която в своята същност и в нейните естествени стремежи е духовна идеология, за разлика от комунизма и капитализма които са едни идеологии които са основани изцяло върху материализма и са призвани да служат на него или да го усъвършенстват в най-добрия случай(теоретично поне).

 Нормален човешки стремеж е и този към духовното, а не само този към богатството. Той, стремежа към духовното даже е доста по-нормален от този който е към материалните блага.

 Тезата ти е нихилистична и в друга посока. От основния ти нихилистичен извод за човешката мотивация, следва нихилистичното заключение за обреченост на всяка подобна инициятава, понеже видиш ли, всеки нормален човек ще се пречупи или цял живот си е бил пречупен от страстта си за придобиване на все повече и повече материални блага.

 И на последно място, примерите ти са несъстоятелни, тъй щото лицата... по-точно казано - задниците Волен Сидеров и Валери Симеонов, никога не са били националисти, но винаги са били хора интересуващи се единствено от забогатяването си и готови да играят всякакви роли в негово име. Не спира да ме изумява огромния брой националисти които все още вярват, че Сидеров или пък тоя Симеонов, са тръгнали по пътя на национализма с чисти намерения и просто в един момент са се предали пред изкушенията. Ха ха ха, това е просто смешно, защото е крайно очеизбождащо, че това са едни кукли на конци които са били такива много преди да си наметнат мантията на националисти, а са го направили само под диктовката и заповедта на своите куклуводи, по-точно казано, на своите водещи офицери.

 Много е лесно да видиш кога един човек се вълнува главно и основно от материалното, дори и когато такъв се опитва да прикрие тези си интереси и наклонности. Всъщност, достатъчно е да погледнеш как е извървял житейския си път. Да не говорим, че в някой древни духовни науки има знание за това как много лесно по някой физически особености, белези и характеристики на даден човек, може да разбереш дали той е дошъл на тоя свят, за да отработва своята карма и да се развива в този живот вървейки по пътя на материалното или по пътя на духовното, като тук под духовното се има предвид един по-широк смисъл. Аз съм посветен в това познание(хо хо хо хо - Коледа е) :police: така че не бери грижа, ако случайно някой националистически лидер се окаже твърде близо до политическата власт в държавата, питайте ме и аз ще ви кажа дали му е чиста рабатата в главата, тоест на съзнателно ниво, сиреч, какво главно го мотивира в тоя живот, материалното или духовното.

 Толкова по въпроса. Най-мразя нихилистичните тези. Идеите за обреченост и безмислие които някой като теб съзнателно или не се опитва да прокарва. Те винаги трябва да бъдат унищожавани в зародиш. Защото с едно нихилистично мислене, с едно мислене за обречеността ни, ние естествено не бихме могли да постигнем нищо.
Аз също не съм привирженик на нихилистичните тези,но съжаление колегата Омерзен не изгражда размишленията си от някаква своя съпричастност към нихилизма,а защото навярно е получил и преживал толкова отрицания(както и аз),че неволно и неусетно се е превърнал в "число" със знак минус,т.е.число по-малко от нула(както и аз).
Стремежът към духовното е извисяване у отделната личност,но е трудно приложим като обществено мислене,а от двадесетина,че и повече години това обществено мислене е съсредоточено почти изцяло в стремеж към забогатяване.
Това е подсъзнателен израз на поведение на страх у хора,които инстинктивно усещат някаква заплаха.У някои това е патологично,а у други не толкова,но явлението "правене на пари"(по какъвто и да е начин) роди изрази от рода на "Правя далавера","Далаверката не е лоша" и т.н.
Ако това неадекватно обществено поведение беше само в определен етап и при определени условия,бих могъл да го приема като странна логика,но обусловена от характера на периода-смяна на политическата система и обществено-икономическите условия.
За жалост това неадекватно поведение вече е хроническо за всички съсловия.Професори се занимават с рязане на овощни градини и правене на камини, и барбекюта,а учители карат нощни таксита и правят сладкарски изделия, държавни чиновници търгуват със служебна информация и правят проекти на частни лица.
Цитат
"Бедната мъдрост често става роб на богатата глупост"(Уилям Шекспир)
Не говоря за тези проблеми като съдник,а само като един обикновен наблюдател,попаднал в "инфекциозното отделение" за нихилисти не по своя воля и убеждение.
Моля,колегата Омерзен да ми прости,ако неволно съм го обидил!
Соколе Скитник,моля те, направи една справка за възрастта на загиналите герои от българската история и помисли,как ще се възприеме чистата националистическа идея от едно застаряващо общество с дегенеративно мислене с класическа депресивна симптоматика?.
« Последна редакция: Декември 22, 2011, 23:53:52 от Петкан »
Ad honores

 

Нужна ли ни е нова националистическа партия?

Започната от Индивидуалист

Отговора: 91
Прегледи: 10324
Последна публикация Май 02, 2008, 22:45:29
от Nik
Нова националистическа организация...

Започната от nerven_potrebitel

Отговора: 24
Прегледи: 2990
Последна публикация Септември 11, 2010, 11:24:29
от omerzen
Учредява се нова националистическа партия алтернатива на Атака в Русе !

Започната от rusenec

Отговора: 41
Прегледи: 4463
Последна публикация Януари 19, 2011, 22:56:08
от dim
Нова националистическа марка

Започната от BhS

Отговора: 1
Прегледи: 984
Последна публикация Януари 03, 2015, 12:34:37
от BhS
Има ли истинска националистическа организация в България?

Започната от Мишок

Отговора: 75
Прегледи: 8956
Последна публикация Януари 10, 2018, 14:19:35
от Мишок
Powered by EzPortal