Турция ще пази българското небе и други въпроси за българската външна политика

 • 2 Отговора
 • 704 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен SPQR

 • *
 • 328
 • +60/-13
 • Пол: Мъж
На 15 декември 2011 стана ясно, че турски изтребители ще влизат във въздушното ни пространство без разрешение под предлог, че опазват границите ни. Съобщено бе, че в момента специалисти от българските и турските военновъздушни сили подготвят споразумение, което трябва да влезе за гласуване в Министерския съвет в началото на следващата година.
В документа ще бъде записано, че изтребителите могат да влизат без предупреждение във въздушното пространство на другата страна, ако преследват вражески обекти, както и за да гарантират защитата на населението на двете страни от евентуални чужди военни самолети. Правилото ще важи и при преследване на граждански самолети, ако са отвлечени от терористи. Бъдещото споразумение е свързано и с призива на ръководството на НАТО за изграждане на интелигентна отбрана. Явно израза „изграждане на интелигентна отбрана” изключва суверенитета на България, както и членството й в Европейския съюз, където, отново повтарям – Турция не е и скоро едва ли ще бъде.
България е член на НАТО, както и Турция, но в Европейския съюз Турция не е страна-членка и границата на България е европейска граница, пространство, в което Турция няма как да присъства.

Освен това според Конституцията на Република България, в член 2, ал. 2 е записано, че „Териториалната цялост на Република България е неприкосновена.”

Друг тест от Основния закон гласи:
„Чл. 84.
Т. 11. Народното събрание: разрешава изпращането и използването на български въоръжени сили извън страната, както и пребиваването на чужди войски на територията на страната или преминаването им през нея”

Някой да е чул Николай Младенов и Аню Ангелов да съгласуват с Брюксел това „опазване” на границите на страната ни от Турция?
Някой да е чул парламентът да го обсъжда и приема, както и мотивите за това?

Според Закона за гражданското въздухоплаване:
„Чл. 2. (1) (Доп. – ДВ, бр. 85 от 1998 г.) Република България има пълен, изключителен и неотменим суверенитет върху въздушното пространство над своята територия, включително над вътрешните и териториалните й води.“

Този суверенитет е нарушен, щом една чужда държава нарушава неприкосновеността на границите ни по въздух, но за дилетанта ни външен министър, страната ни е разграден двор, каквото и да означава това.

Според Чикагска конвенция за международното гражданско въздухоплаване (подписана в Чикаго на 7 декември 1944 г.), и Регламент (ЕО) № 2320/2002 на Европейския Парламент и на Съвета от 16 декември 2002 г., относно създаване на общи правила за сигурността на гражданското въздухоплаване,
„(2) Защитата на гражданите в Европейската общност по всяко време трябва да е осигурена в гражданското въздухоплаване чрез предотвратяване на неправомерни действия”.
http://www.eurochicago.com/2012/01/kazusi-ot-balgarskata-vanshna-politika/
"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
Димитър Талев

*

Неактивен Миш-маш - I вид

 • **
 • 120
 • +23/-6
 • Пол: Мъж
 • Не всички бързи манджи са добри!
Цитат
турски изтребители ще влизат във въздушното ни пространство без разрешение под предлог, че опазват границите ни. Съобщено бе, че в момента специалисти от българските и турските военновъздушни сили подготвят споразумение, което трябва да влезе за гласуване в Министерския съвет в началото на следващата година.
Шнур да влезе в тъмното им пространство да ги "пази".
НАТО е сборище на авантюристично мислещи параноици.
Съвет към специалистите по споразумението :От Турция добро не сме видяли,няма и да видим!
"Цялата истина минава през три етапа. Първо, смятана е за абсурд. Второ, тя е насила спирана. Трето, тя е приемана за очевидност."(Артур Шопенхауер)

*

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • *
 • 2416
 • +383/-52
 • Пол: Мъж
От Турция: България най-после призна насилствената асимилация

Декларацията на българския парламент, която осъжда опита за насилствена асимилация на българските мюсюлмани по времето на комунистическия режим, получи широк отзвук в Турция.
Вчера депутатите приеха предложението на Иван Костов Народното събрание да се разграничи от насилственото изселване на български турци по време на така наречения Възродителен процес през 80-те години.
В същото време народните избраници не признаха арменския геноцид.
Водещите турски телевизионни канали везднага съобщиха новината в централните си информационни емисии, предаде БНР.
Частната телевизия НТВ подчерта, че приетата от българския парламент декларация е първият документ, с който официално се признава провеждането на асимилационна кампания от страна на българската държава и изтъкна значението, която тя носи в този смисъл.

"България официално призна извършването на асимилационна кампания срещу българските турци през 1984-1989 година", съобщи и телевизия СиЕнЕн-Тюрк.
Канал Д, АВТ и други турски телевизии припомниха, че заради асимилационната кампания над 300 000 български турци са се изселили в Турция през 1989 г. по времето на покойния вече турски президент Тургут Йозал.

Приемането на такъв документ от българския парламент е един вид извинение към българските турци заради насилията, извършени срещу тях по време на комунистическия режим, коментираха турските медии.

Електронните медии изтъкват, че декларацията беше приета с мнозинство в парламентаи и подчертават, че националистката партия "Атака" не участва в гласуването.

www.dir.bg


 

Борисов: Нямаме политически проблеми с Турция

Започната от Генерал Колев

Отговора: 14
Прегледи: 1332
Последна публикация Април 04, 2010, 15:04:34
от omerzen
Агитират от Турция за гласуване на изборите у нас

Започната от Генерал Колев

Отговора: 43
Прегледи: 4119
Последна публикация Юли 06, 2009, 20:20:53
от Ivo_the_MOnsTer
Турция унищожава излишните ни оръжия?

Започната от Генерал Колев

Отговора: 8
Прегледи: 933
Последна публикация Юни 11, 2009, 10:32:43
от Дашо
Безпокойство от Турция!?

Започната от Петкан

Отговора: 0
Прегледи: 763
Последна публикация Юли 23, 2010, 13:32:29
от Петкан
Карта включва български земи в Турция

Започната от Генерал Колев

Отговора: 16
Прегледи: 3048
Последна публикация Април 25, 2013, 11:28:20
от Siegfried
Powered by EzPortal