Author Topic: Интернет доставчици - пълен списък  (Read 15486 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tiesto

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,306
 • Gender: Male
Идеята на темата е всеки да опише интернет доставчиците които е ползвал през годинтие и не е останал доволен от тях, и да напише доставчиците които е ползвал през годините и е останал що годе доволен.

За мен лично 6 години ползване на ADSL смесени чувства, бих пробвал файбърнета.
Сега ползвам Спектър Нет и Мобилтел, доволен на 100%.

През годините сменил всички LAN оператори и нестава нито един от тях.

Време на Dial-UP интернет в България, интернет карти - цифрови системи, интернет българия, технолинк и е-кард.

Най-доволен от интернет картите едно време - интернет българия. Имаше такса 22лв за неограничен. Dial-UP модем Conexant PCI.

В момента ползвам TP-LINK TL-1043 ND с LINUX OS. 50Mbps от Мобилтел, скоро го правя 100Mbps като ми дойде оптиката.

Казвайте вие какво сте правили през годините и колко доставчика сте сменили :).Редактирано от модератор: Коригирани правописни грешки в заглавието на темата.
« Last Edit: 23 Jan 2012, 06:09:24 by Hatshepsut »
 

Offline Tiesto

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,306
 • Gender: Male
Електронните медии еволюират и едно от най-ярките доказателства за това идва от Дания. През настоящата година в страната са инвестирани по-малко пари за телевизионна реклама, отколкото за интернет маркетинг, сочат данните на Gemius. Въпреки че датчаните са по-малко от българите, проникването на интернет там е над 90%. Сумите, инвестирани в интернет реклама, са около 100 пъти по-големи от тези у нас за 2007 г.

Това изоставане разкрива пред България огромни възможности за развитие. Местната реклама в интернет расте годишно с около 100%. Негативни фактори като финансовата криза вероятно няма да се отразят съществено. Данните от офлайн проучвания на Synovate по поръчка на Gemius показват, че за деветте месеца на 2008 г. интернет потребителите в България са се увеличили от 2.6 млн. до малко над 3 млн.

Преди година положението беше коренно различно. На интернет пазара нямаше никакви социодемографски представителни данни за потреблението на новата медиа. Затова пък имаше огромен глад от страна на агенции и рекламодатели за данни от трета независима страна. От големите интернет групи към момента в нашите проучвания не е включена само групата на "Нет инфо.БГ", но от тестовете, които направихме заедно, стана ясно, че дори и след евентуално тяхно включване в измерванията процентът на обхванатата от Gemius уебаудитория няма да надхвърля 80%. За да бъдат покрити и останалите 20% от интернет потребителите, ще е необходимо в проучването да се включат и сайтове, в които има съдържание с неуредени авторски права или порнографско съдържание.

Кой браузва в мрежата

Интернет аудиторията е чувствително по-млада, сравнена с цялото население на България. Нещо повече: 92% от тийнейджърите на възраст 15-19 години са онлайн потребители. Това, разбира се, има своето обяснение - във всяко училище вече има компютри и задължителни часове. В българското интернет пространство хората са по-високо образовани, отколкото е населението в страната ни като цяло; 83% от българите с висше образование браузват в мрежата.

Потребителите на интернет са по-богати от средния жител на страната; 79% от хората, които декларират личен месечен доход над 800 лв., могат да бъдат намерени в българското онлайн пространство. Или с други думи, ако един продукт е позициониран в premium сегмента на пазара, интернет е много по-подходяща медиа за реклама от традиционните. Електронната търговия в България обаче изостава значително - едва 6% от интернет потребителите у нас декларират, че пазаруват по този начин. При напредналите пазари това число достига 30%. Показателен за развитието на българския интернет е и фактът, че публичните места за достъп до мрежата вече почти са загубили своето значение; 93% от браузващите декларират, че имат достъп до интернет от дома си. Две трети от интернет потребителите живеят ежедневно с глобалната мрежа. Една трета от интернет потребителите в България са на възраст 15 - 24 години, но те практически реализират половината импресии в мрежата.

Как се рекламира в интернет

Интернет като медиа е изключително високотехнологично развита и възможностите за таргетиране на рекламното послание към желаната аудитория са несравними с нито една от традиционните медии. Решаваща роля за насочването на рекламното послание имат медиа планьорите на съответните маркетингови кампании. Те са улеснени от силната фрагментация на интернет пространството - от една страна, имаме огромно разнообразие от сайтове с най-различни аудитории, а от друга - най-големите сайтове в различните си дялове и подресурси привличат коренно различни социодемографски групи.

В момента малко от рекламодателите ограничават кампаниите си само за посетители от България, а далеч не всички, предполагам, искат да се рекламират пред посетители, да речем, от Австралия. Ограничаването на една интернет кампания само за територията на нашата страна би увеличило ефекта от нея средно около 15%. Ако към това прибавим и възможността за ограничаване на излъчванията на рекламните послания до оптималните 4-5 пъти на потребител, ще имаме оптимизация на ефекта с още минимум 15%.

Нестандартните банерни форми, привличащи вниманието на посетителите, също биха допринесли немалко за повишаване на крайния ефект от кампанията. Нека не забравяме възможностите, които интернет предлага за таргетиране по географски регион (чрез IP адреса на потребителя), а също предлаганото таргетиране от някои сайтове по пол, възраст и др. За съжаление към настоящия момент в България са единици компаниите, които се възползват дори и от един от изброените по-горе начини за оптимизация. Смятам, че скромните изисквания на повечето рекламодатели, за които все още интернет е нещо екзотично, не стимулират развитието на пазара.

При напредналите пазари за анализ на ефекта от всяка интернет кампания се отделят от 2% до 5% от бюджета на самата кампания. Как се оценява цялостният ефект от дадена кампания? Gemius може да различи компютрите, на които е излъчена рекламата, от тези, на които не е. Така се формират две групи интернет потребители - такива, които са имали контакт с рекламата, и такива, които не са. Ако задаваме и на двете групи определени въпроси, от разликите в отговорите ще можем да съдим доколко рекламната кампания е повлияла на тези, които са имали досег до нея.

Интернет ще става все по-влиятелна медиа - половината интернет потребители декларират, че имат достъп до мрежата и от работното си място. Ако приемем за вярна сентенцията, че на работното си място човек през 20% от времето си свършва 80% от работата си, това би означавало, че тези хора вероятно прекарват в мрежата повече време, отколкото с традиционните медии.

*Веселин Ангелов е управител на българското подразделение на Gemius - агенция за проучване на онлайн аудиторията със седалище в Полша. Компанията доставя статистически данни за посетителите в интернет на рекламодателите на европейския пазар, в Русия и Израел. Освен това анализира ефекта от провежданите онлайн кампании. Тя присъства на българския пазар от една година.
 

Offline Tiesto

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,306
 • Gender: Male
Както добре знаем през годините се смениха много знайни и незнайни интернет доставчици.

За момента има няколко национални оператора - предлагащи 5 услуги или част от тях.

Булсатком
Близо
Мтел
Виваком
 

Offline Tiesto

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,306
 • Gender: Male
М-Тел купува ВивакомСнимка: Reuters


Четири години след последната си голяма експанзия - закупуването на беларуския Velcom за 1,4 млрд. евро и неуспешното придобиване на дял в Telekom Srbija през миналата година, пред собственика на Мобилтел - австрийския Telekom Austria (ТА), се отваря нова чудесна възможност за разширяване на Балканите.

„Третата по големина българска телекомуникационната група с фиксирани и мобилни мрежи Vivacom e обявена за продажба. И TA е фаворит за придобиването“, пише авторитетният австрийски всекидневник Die Presse.

TA вече е активна в България с Мобилтел. Групата придоби оператора през 2005 г. от инвеститорска група, водена от Мартин Шлаф, за 1,6 млрд. евро. Мобилтел сега има около 5,2 млн. клиенти и оборот от повече от 500 млн. евро на година (окончателните резултати за 2011 г. все още не са налични) и е лидер на пазара. Номер две на пазара е Глобул - дъщерно дружество на гръцката Cosmote (OTE).

Мобилтел обаче управлява само мобилни комуникации. Затова фиксираните бизнес мрежи на Vivacom са обект на желание за TA, като в резултат ще има възможност за взаимодействие.

Възможната цена за сделката в момента се проучва в бранша от инвестиционната банка Morgan Stanley, на която е възложено изпълнението на сделката. Vivacom е натрупала огромен дълг в размер на 1,65 млрд. евро, като той дори може да я принуди да обяви несъстоятелност. Ето защо при сделката по-важна ще е не покупната цена, а поемането на дълговете и преструктурирането.

Засега интерес към компанията са обявили няколко компании, сред които е Oger Telecom. С тази компания в продължение на повече от година и половина кредиторите търсят начин за сделка, но засега все неуспешно.

В процедурата е и турският мобилен оператор Turkcell. Оферта за телекома подаде и българската компания "Експат капитал", собственост на бившия министър на икономиката и на държавната администрация Николай Василев. Ако турците и Василев подадат обвързваща оферта, австрийският телеком ще се опита да „надцака“ офертата им.
« Last Edit: 23 Jan 2012, 05:40:20 by Антикомунист - Американофил »
 

Offline Tiesto

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,306
 • Gender: Male
Мобилтел ще осигури достъпа до технологията от ново поколение в 1800 MHz

От Януари 2012 година до 100Mbps интернет само с един USB Stick. Новият 4G интернет, който в Германия струва 50 EUR, а в България ще се предлага от началото на 2013 година. Единственият оператор предлагащ 4G засега е Max Telecom. Мобилтел стартира LTE* услуги в началото на идната година. Телекомът ще направи мобилната мрежа от ново поколение достъпна за крайни клиенти, след като през септември тази година първи демонстрира скоростта на пренос на данни при използване на услуги по стандарт LTE. Първите градове с LTE покритие ще са София, Варна, Русе, Добрич. Планира се броят на градовете да се увеличава поетапно до края на 2012 година.

 Първоначално компанията ще предложи достъп до LTE на български фирми, които първи ще проверят предимствата на новата технология. Фирмите могат да бъдат както клиенти на Мобилтел, така и на други оператори, стига да се намират в зона на покритие с LTE. Заявки за достъп и тест на услугите се приемат на специално създадена форма на сайта на Мобилтел: http://www.mtel.bg/lte.
 Формата е отворена от днес и приема заявки за реално ползване на услуги през 4G.

 Стиковете за мобилен интернет, както и интернет потреблението, ще са безплатни за фирмите, избрани да станат първите ползватели на LTE в България. От клиентите, включили се в търговския тест, компанията ще очаква обратна връзка за качеството на LTE услугите.

 LTE осигурява не само скорост, но и капацитет, който да поеме все по-увеличаващия се обем от данни, обменяни през мобилен интернет. Според последните световни прогнози до 2016 година потребителите на мобилни широколентови услуги за достъп до интернет ще достигнат 5 милиарда. Новата технология ще увеличи възможностите на потребителите за достъп до широколентови услуги, което пряко ще повлияе на икономиката, ще спомогне развитието на електронното правителство, на осигуряването на равни възможности до работни места и други.

 За настоящата си мрежа компанията притежава сертификат от германската компания NET CHECK за „Най-бърза 3G мрежа в България”. В момента осем от големите градове – София, Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Плевен, Враца, Шумен, използват най-бързата скорост за мобилен интернет – до 42 мегабита, факт потвърден от Комисия за защита на конкуренцията с решение от ноември 2011 година. До края на тази година към тази група ще се пресъединят и жителите на Добрич, Видин и Монтана. В още 3900 места с население от над 7 милион души 3G мрежата на Мобилтел поддържа скорост до 21 мегабита в секунда.

 Мобилтел базира работата си в сферата на последното поколение мрежи на опита на Telekom Austria Group, която вече пусна LTE мрежа в Австрия.


*LTE (Long Term Evolution)/4G е следващото поред, четвърто поколение мобилна технология. Въвеждането в експлоатация на такъв тип технология е трудоемък процес, изискващ много инвестиции, нови елементи в мрежите, прилагане на нови знания и създаване на нови услуги, ползващи LTE мрежи. Процесът включва и подготвяне на крайните устройства за ползване на тази технология.

На този етап Мобилтел предлага най-евтиният интернет в България само срещу 5лв месечна такса за 3Mbps скорост.
« Last Edit: 24 Jan 2012, 04:31:17 by Антикомунист - Американофил »
 

Offline Tiesto

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,306
 • Gender: Male
blizoo с по-високи скорости на интернет услугите си

Телекомуникационният оператор  blizoo обяви, че увеличава скоростите на интернет услугите си - клиентите вече могат да ползват постоянна скорост от 35 Mbps срещу 19,90 лв. на месец. Тези условия са част от кампанията "ИнтернетФест", която стартира на 4 aприл и слага началото на новото продуктово портфолио на компанията. Всеки, който избере 35 Mbps, ще има възможност да ползва връзка до 50 Mbps през първите три месеца от договора без промяна в цената. От днес  blizoo увеличава и най-ниската скорост, която предлага на своите клиенти, на 15 Mbps при цена от 14,90 лв. на месец. Клиентите на 50 Mbps получават тази скорост за 29,90 лв. на месец, което е с 25% по-ниска цена от досегашната.

 blizoo увеличава интернет скоростите и за потребителите на пакетните оферти на компанията. Пакетът  blizoo смарт с 80 цифрови програми и телефонна услуга вече ще се предлага с интернет скорост от 15 Mbps, като цената от 24,90 лв. на месец остава същата. В пакета  blizoo екстра интернет скоростта се увеличава от 24 Mbps на 35 Mbps при цена от 29,90 лв., която включва 80 цифрови програми и телефон.  blizoo екстра+ е нов пакет, който включва 130 цифрови програми, три популярни HD канала, интернет 35 Mbps и телефон за 34,90 лв. От новите интернет скорости при описаните условия могат да се възползват до 30 май както нови, така и настоящи клиенти на  blizoo.

 blizoo обещава да продължи да увеличава интернет скоростите за клиентите си благодарение на инвестициите в развитието на своята мрежа. През тази година операторът ще вложи 25 милиона евро в разширяване на оптичната си инфраструктура и в закупуване на потребителски устройства, които позволяват бърз интернет достъп. В най-близко време операторът планира да предостави скорости до 400 Mbps, или четири пъти по-бързо от най-високата скорост, която предлагат конкурентни оператори в момента. Процесът по развитие на мрежата ще приключи през първото полугодие на 2011 г.
 

Offline Tiesto

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,306
 • Gender: Male
Max Telecom - 4G безжичен интернет.Факт е че България е една от страните, които първи започнаха да изграждат безжични WiMAX мрежи за високоскоростен мобилен пренос на данни и достъп до Интернет и то с голям ентусиазъм и с много лицензирани оператори. За съжаление в началото, преди няколко години, нещата не тръгнаха толкова добре, като може би вина за това до голяма степен имаше и фактът, че технологично нещата все още не бяха достатъчно добре изпипани. Имам предвид най-вече от страна на потребителските устройства за достъп, нещо, което междувременно се е променило значително и то в положителна посока. Все пак не можеш да рекламираш безжична мобилна услуга за високоскоростен пренос на данни, а в същото време да предлагаш модем, който е обемен и изисква връзка с компютър по мрежов кабел и се нуждае от захранващ адаптер, свързан към електрическата мрежа. А алтернативата да бъде PCMCIA модем за лаптоп, като точно към дадения момент да се окаже, че всички актуални модели преносими компютри вече идват с по-новия ExpressCard слот. За щастие тези неща вече са останали в миналото и вече съществуват доста по-интелигентни и удобни решения за достъп до високоскоростен мобилен Интернет през WiMAX мрежата на различните мобилни оператори, едно от които е именно и “героят” на този материал – бисквитката на WiMAX оператора Макс Телеком.

И макар у нас първоначално да бяха издадени няколко лиценза за WiMAX оператори, то реално единственият, който успешно успява да се отличи от останалите (другите правят нещо по-скоро на вълни и то рядко напоследък) с някаква по-постоянна и равномерна активност е именно Макс Телеком. Макар че за вече около 4-годишното си съществуване компанията също имаше своите проблеми и слаби моменти, то те все още продължават да се развиват и да предлагат интересни решения на своите настоящи и бъдещи потребители. След това изречение да не вземете да си помислите, че няма нищо какво повече да се желае от тях, напротив, има и то доста, но спрямо конкурентите си те са доста по-напред с материала. Това, което все още е едно от най-слабите места в развитието на WiMAX у нас е покритието, с което разполага Макс Телеком, а и останалите конкурентни оператори
 

Offline Tiesto

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,306
 • Gender: Male
Виваком пусна оптичен интернет в градовете София, Пловдив и Варна, очаква се поетапно и в другие градове.
Новите FIBEROPTIC услуги са достъпни за всеки !Виваком започна да предлага оптичен интернет и в основни райони на София, Пловдив и Варна. Услугата Vivacom FiberNet поддържа скорост до 100 Mbps. Постепенно ще бъде осигурен достъп в целите градове, уточниха от телекома.
Потребителите в София, Пловдив и Варна вече имат повече опции за бърз интернет   


Vivacom FiberNet стартира в София през лятото на тази година и вече покрива над 100 000 домакинства в столицата, по данни от компанията. Услугата доставя 1 Gbps реална скорост до всеки един вход, като така се гарантират на клиентите заявените от тях 100 Mbps, които няма да бъдат споделяни с други потребители, твърди операторът.

 Плановете Vivacom FiberNet дават възможност за избор от скорости между 20 и 100 Mbps на цени между 5 и 50 лв. Всички пакети включват неограничен трафик, безплатна антивирусна защита, възможност за заявка на безплатни статични IP адреси и безплатна пощенска кутия с размер 500 MB. За бизнес абонати е предвиденo и уеб хостинг пространство в размер на 5 GB.

 Освен самостоятелно, оптичният интернет се предлага и в пакети с 50% отстъпка от месечната такса. Така например, за 9,90 лв. на месец потребителят може да получи 20 Mbps интернет и мобилна връзка с включени 3 часа време за разговори. Предлага се също план с интернет и 40 ТВ канала срещу 10,90 лв. месечно. Тройната услуга пък включва оптичен интернет, мобилна телефония и цифрова телевизия за 12,90 лв. на месец

 

Offline Tiesto

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,306
 • Gender: Male
От Булсатком предлагат оптичен интернет до 94mbps на цена от 27лв на мес.

Високоскоростен оптичен интернет достъп без ограничение на трафика.
Получавате безплатен реален IP адрес, който Ви дава възможност за: конферентни разговори, видео наблюдение, охранителни камери и др.
Пакетни отстъпки - при ползване на две услуги - Оптичен интернет и Цифрова ТВ.
Възможност за временно спиране на достъпа до услугата.
Услугата Оптичен интернет от Булсатком е вече в домовете на 100 хиляди домакинства.

Услугата ИНТЕРНЕТ от Булсатком се въвежда поетапно в цялата страна. В градовете София (  Центъра / р-н Възраждане / р-н Сердика / р-н Илинден / ж.к. Света троица / ж.к. Зона Б-3, Б-5, Б-18, Б-19 / ж.к. Фондови жилища / ж.к. Левски / ж.к. Младост / ж.к. Разсадника / ж.к. Красна Поляна (първа, втора и трета част) / ж.к. Западен Парк / ж.к. Гевгелийски / ж.к. Захарна фабрика / ж.к. Люлин / ж.к. Дървеница / ж.к. Мусагеница / ж.к. Надежда 2, 3, 4 / ж.к. Овча Купел 1 част 4 , част 5, част 6 / ж.к. Обеля 1, 2 кв. Банишора / кв. Сточна гара / кв. Модерно Предградие / кв. Обеля / кв. Филиповци / кв. Република 1, 2 / Банкя / Волуяк / Гара Волуяк / Толева махала ), Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Добрич, Асеновград, Харманли, Ген. Тошево, Велинград, Пазарджик, Хасково, Ямбол, Разлог, Чирпан, Шумен, Габрово, Девня, Козлодуй, Ивайловград, Димитровград, Панагюрище, Котел, Тервел, Тутракан и Разград услугата е вече налична.


 КАЛЕНДАР на предстоящи за стартиране мрежи по населини места и дати:

 - 15.11.2011 г. градовете Бургас, Русе, Благоевград, Велико Търново
 - 15.12.2011 г. градовете Плевен, Монтана, Враца, Търговище, Кърджали, Ловеч, Казанлък

Очаквайте скоро календар с пусковите дати на останалите населени места в страната.
 

Offline Tiesto

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,306
 • Gender: Male
LAN/MAN пазарът у нас: Окрупняване, нови технологии и разнообразни услуги            
 Written by deolcho     
 Развитието на ШЛ достъп у нас е доста обсъждана тема в последно време. Причините за това се крият освен в непрестанното му разпространение и потребление, през различни комуникационни средства, но и в силно развиващите се технологии, чрез които той става достъпен практически навсякъде. Според доклад на ЕК през тази година България е на предпоследно място с 11,2% на разпространение на ШЛ (данни към януари 2009 г.), като след нас е само Словакия с 10,9%. Средното ниво за Европа е 22,9%, а лидерите Дания и Холандия имат съответно 37,3% и 36,2%. „Проникването на ШЛ чрез LAN мрежи в края на първото тримесечие на 2008 г. е 11,8%, заяви Петър Статев, председател на УС на Българския ИКТ Клъстер, през миналата година - Това означава, че почти 12 на сто от българските домакинства ползват ШЛ Интернет услуги от LAN/MAN оператори." Един от най-разпространените начин за осигуряване на достъп до ШЛ услуги у нас е свързан с LAN операторите и техните мрежи. Те продължават активно своята борба в сегмента на мрежовите комуникации с ADSL услугата на БТК, която достигна тази година 200 хиляди абоната. Над 250 фирми предоставят широколентов интернет на територията на България, показват данните от проучване на ITC Broadband Platform for Bulgaria през 2008 година. 55% от всички доставчици предлагат услугите си на територията на един квартал. Най-голям брой LAN оператори работят в София. Те представляват над 70 на сто от всички доставчици в страната... Няколко уводни бележки
Определено върху качеството на предоставяните от LAN операторите мрежови услуги и тяхната непрекъсваемост влияят многобройни фактори. От една страна, огромно значение има използваното активно оборудване, чрез което се извършват операциите на L2 и L3 ниво. От друга, влияние оказва самата кабелна инфраструктура, чието изграждане много често се оказва изключително трудоемка задача, изпълнена с множество перипетии. Трети, не по-маловажен фактор са непрекъсваемите токозахранващи устройства, които се налага често да влизат в действие както аварии в електрическите системи, така и заради продължителната им профилактика. На четвърто място може да се посочи квалификацията, познанията и опита на техническия екип на самите LAN оператори. Нерядко се срещат проблеми с намирането на подходящи служители, които са на ниво да извършват инсталациите, поддръжката и отстраняването на проблемите. Често се случва клиентите да се отказват от даден доставчик заради лошо обслужване, продължителни ремонти на дефектирало оборудване, които ги изнервят до краен предел.Редактирано от модератор: Премахване на невалиден линк.
« Last Edit: 19 Aug 2014, 17:10:40 by Hatshepsut »
 

Offline Tiesto

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,306
 • Gender: Male
Mobiltel Bulgaria LTD - 4G LTE Broadband 100mbps internet - USB Stick

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9v3OpOMDuEE[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bscMRSKUVIQ[/youtube]
« Last Edit: 24 Jan 2012, 07:30:35 by Антикомунист - Американофил »
 

Offline Tiesto

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,306
 • Gender: Male
NET IS SAT http://www.netissat.bg/

Интернет доставчик за домашни и бизнес решения. Качествен интернет на добра цена.

Internet Service Provider - Evro Net Sofia

http://www.evro.net/

Интернет за домашни и бизнес решения от Interoute (международен IP доставчик за международен интернет)

http://www.interoute.bg/

Цена за интернет - бизнес цели по 1лв на Mbps на месец. Трафик Неограниечен. Скорост Негарантирана - без преноса.
Пример за симетричен интернет канал от 100Mbps - 100лв на мес. към международното интернет пространство при големите IP доставчици.

Като споделената оптика на БТК на бизнес тарифата е 50лв 100:100 - BG/INT/UP/DOWN, ползват се 4 споделени международни линии - LEVEL 3, NTT, GBLX, TINET, TELIA SONERA, INTEROUTE, SPRINTLINK, VERIO NET, AKAMAI, Invitel и др. за връзка рутер София, рутер Германия.
« Last Edit: 24 Jan 2012, 12:04:34 by Антикомунист - Американофил »
 

Offline Tiesto

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,306
 • Gender: Male
От Мтел пуснаха интернет само за 5лв на мес. в цяла България.

Всеки абонат на Мтел вече може да ползва интернет където и да се намира в цяла България, като разбира се

постави USB модем стик, който автоматично си дърпа всичко, след което е нужно да се въведе пин кода (0000).

След което се цъка Connect и нета тръгва.

Предимството на този вид услуга на оператора е, възможността да използваш мобилен интернет навсякъде където се намираш

на вилата, на планината, на морето, а защо не и в чужбина.

С новия план на Мтел, няма уловки и при 24 месечен договор ползваш колкото си искаш интернет без ограничение за 5лв на мес.

Като разбира се скоростта на устройството е 7.2Mbps, като реални максимални са 3-4Mbps.

Разбира се има и вариант да се ползва за модем GSM апарат който да бъде свързан към Мобилен или домашен компютър посредством USB връзка, след което също е възможно да се ползва интернет.
« Last Edit: 13 Feb 2012, 22:46:31 by Изтрит, напуснал форума на ЦК на БКП ! »
 

Offline Tiesto

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,306
 • Gender: Male
А това е и устройството в което се поставя SIM карта (обикновенно от Мтел я поставят).

Като покритието в цяла България на тоя етап е перфектно (поне аз съм тествал на доста места и е перфектен и има навсякъде).3-4Mbps е достатъчна скорост както за skype, така и за теглене на филми,

реалната скорост изчислена от Mbps на MB е 387kb/s, което с други думи значи, че ще можете да теглите 1 филм за около 2-3 часа.

От оператора наскоро пуснаха уникална оферта за карти PRIMA - предплатена услуга с 2012 минути към група от 3 номера, само срещу 6лв еднократна такса, а картата е валидна една календарна година, ако не се презареди с ваучер.

От друга страна на договори вече срещу 11.90лв може да ползвате 2 сим карти с новата тарифа Mtel Combi, където двама човека могат да ползват до 2000 мин към семейство и приятели и неограничени разговори между двете карти + 100 мин към национални оператори (Мобилни и фиксирани). От проста арититметика всяка карта излиза по 6лв на мес.

Разбира се не е изключено в скоро време всички тези услуги да започнат да се предлагат и безплатно.

С настъпващата наскоро DVB-T ефирна цифрова телевизия в България всички абонати ще могат да хващат до 55 ТВ канала посредством цифрова ефирна телевизия с което ще им е нужна обикновенна антена и цифров ефирен приемник DVB-T.

Разбира се тази услуга все още не е готова и ще бъде налична, чак към 2015 година, когато европейската комисия е определила за крайна дата на цифровизацията на България.

В момента национални оператори в комбинирани услуги предлагат и интернет и телевизия за 20лв на мес. при което и двете услуги са висококачествени.
« Last Edit: 13 Feb 2012, 22:44:20 by Изтрит, напуснал форума на ЦК на БКП ! »
 

Offline Исперих

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 1,624
 • Gender: Male
 • Всички комунисти под земята! (надпис в мина)
 • Religion: None None
Ти къф играеш ф мтел?
”Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата” Г. Кондолов
 

Tags: