Чалгата - духовният злокачествен тумор

 • 411 Отговора
 • 59126 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8681
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Чалгата - духовният злокачествен тумор
« Отговор #405 -: Януари 18, 2013, 09:40:25 »
И каква е връзката на чалгата с културата ни, това че претендира за нея, не означава че я има
Връзката е тази,че чалгаджийките са по-близо до кавала,който е традиционен български инструмент.
За кавалът на Митьо Пайнера не иде реч.
Ad honores

*

Неактивен Крум Страшний

 • *
 • 44
 • +4/-5
 • Пол: Мъж
Re: Чалгата - духовният злокачествен тумор
« Отговор #406 -: Март 13, 2013, 17:34:03 »
Чалгата е продукт на простащината на българския преход! Тя е резултат, а не причина! И колкото повече я слушат хората, толкова повече ще затъпяват! 
"Свестните у нас считат за луди,
глупакът вредом всеки почита..."

*

Неактивен omerzen

 • ****
 • 4242
 • +562/-46
 • Пол: Мъж
 • България на българите
Re: Чалгата - духовният злокачествен тумор
« Отговор #407 -: Март 13, 2013, 21:51:29 »
Дали това затъпяване на българите не е преднамерено и нарочно?
Защото колкото по тъпи са българите, толкоз е по добре за българския елит. Тоест за олигархията.
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8681
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Чалгата - духовният злокачествен тумор
« Отговор #408 -: Август 06, 2013, 19:40:25 »
Хонорарите на фолк звездите

Цитат
"На уникален списък с хонорарите на фолк звездите и подробните им цени се натъкна сайтът HotArena.net. Таблицата с парите, които прибира всеки певец за участие, е автентична и е заснета от собственик на заведение. Те са в лева за участие в рамките на 1 час и 15 мин, като изпълнителите с най-висок хонорар отпускат по още 15 минути отгоре аванта и пеят общо за час и половина.

В списъка изрично е упоменато, че към хонорара се добавят пътни разходи като гориво и нощувка в  хотел както за изпълнителя, така и за придружителите му.

Някои от певците имат и промо оферти, които са почти на половин  цена при първо участие в даденото заведение.

Така например фолк певецът Крум или чалга дивата Гергана и Димана предлагат промо оферти. Вместо 2000 лева без ДДС на участие, Крум взима 1000 лв. Гергана пък вместо 2300 прави отстъпка за 1500 лева.

Подобни промоции обаче не могат да се наблюдават при хитовите гърли като Преслава, Ивана, Глория или Галена, които не отварят уста за по-малко от 5000 лева. Най-оборотна, както знаете, е Преслава, която според списъка прибира по 7000 лева на участие без ДДС. С 1000 лева по-малко взимат Галена и Ивана, а Глория е смъкнала летвата на 5000 лева, колкото прибират Анелия и Камелия.

Изненадващо, Цветелина Янева, която е  гадже на депутата Делян Пеевски,  се оказва, че взима почти колкото Преслава, макар да няма толкова много хитове. 6500 лева е хонорарът на Цвети според списъка."

http://www.flagman.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/51476/%D0%9B%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA-%D1%81-%D1%85%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%BE%D0%BB%D0%BA-%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-6500-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B2%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%94%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BD-%D0%9F%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8


...
...
Кои фолк певици са спрягани за компаньонки?
http://hotzona.bg/koi-folk-pevici-sa-sprqgani-za-kompanyonki-neprilichni-snimki
...
...
"Един народ има място под слънцето само когато има свое лице, своя собствена култура!"(Николай Хайтов)
« Последна редакция: Август 07, 2013, 07:18:27 от Hatshepsut »
Ad honores

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7158
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Чалгата - духовният злокачествен тумор
« Отговор #409 -: Февруари 06, 2014, 20:25:09 »
Чалгата – музикалната чума на нашето време

Автор: Христина Христова


 
/Поглед.инфо/ Знам, че по-голямата част от читателите вече ме намразиха само от заглавието. Но какво да се прави. В българския свят чалгата се лее на талази отвсякъде и въпреки своя патологичен генезис, вече се превърна в норма на колективното битие. Така че авторефлексията, като контрапункт на тази масова зараза, е просто неизбежна и е породена от инстинкта за самосъхранение в тези от нас, които поради определени индивидуални и културологични предпоставки сa се оказали имунизирани срещу вируса на тази „музикална“ чума.

Поставям „музикална“ в кавички не само защото чалгата няма нищо общо с това изкуство, а и защото тя е набор от определени понятия и визии, които вървят в комплект, и в крайна сметка в най-тежките случаи на това заболяване се превръщат в цялостен мироглед и начин на живот. Смятате, че това твърдение е крайно, но всъщност е точно така. А и тази е откровената цел на внедряването и разпространяването на продуктите на чалга-индустрията във всички нива на обществения живот.

Разбира се, за да бъде ефектът сигурен, чалгата върви задължително с много разголена плът, тежък грим, обувки на кокили, ботокс и силикон. Колкото повече, толкова по-добре. Всичко това е част от естетическото въздействие на набедения за изкуство жанр и довежда до екстаз своите фенове. Еротичната визия отдавна е преминала в откровено порно и удря директно в сексуалните инстинкти на целокупното население, активирайки примитивните и хтонични пространства на неговото колективно несъзнавано. Държан на тази невидима каишка, фенът е насочван последователно и коварно към едно неусетно, но успешно затъпяване, което потиска всяка чувствителност към стойностното в изкуството, към значимите и съществени теми в живота на личността и колектива.

Но не само това. Масовият зрител/слушател е облъчван непрестанно и отвсякъде с пошли и елементарни текстове като за дeбили, докато самият той се превърне в дeбил. Но така или иначе агресивното натрапване на тези обиждащи всеки нормален слух ритми вече преминаха своята кулминация, защото резултатите отдавна са налице и всъщност целта е изпълнена. Затова и сега чалга-облъчването мина в профилактичен режим, колкото да поддържа постигнатото ниво на затъпяване в електората. Защото този електорат трябва да бъде държан с изпилен естетически рефлекс, което пък си е част от целенасоченото оглупяване на нацията и нейното лесно манипулиране.

Когато един народ изпитва душевен екстаз от поредната фолкаджийска безсмислица и „Излезъл е Дельо хайдутин“ му звучи твърде демоде, с този народ на практика е свършено. Точно кога и как е просто подробност.

Наскоро организирах частно събитие с участието на Валя Балканска. Оставихме изпълнението й на приглушена светлина. В полусенките на здрача се чуваше само божественият й глас с една от най-прекрасните български песни, която лети и в космоса. Беше наистина много красиво, силно и въздействащо. Веднага след нейното участие, колкото и да бяха впечатлени, гостите на тържеството поискаха чалга. Невъзможно е да ви опиша абсурда и срама, които изживях, седейки до Валя на фона на едно музикално безумие, звучащо като кошмарна карикатура на всичко стойностно и свято.

Неотдавна бях изумена от новина, отразена широко в интернет-изданията и предизвикала общественото възмущение. Една от силиконовите певачки беше цъфнала при първокласници, за да разходи бюста си и да подарява някакви енциклопедии. Беше посрещната с хляб и мед от директорката на училището, а една от учителките беше уловена на снимките в мига, в който изпитва неописуем екстаз и преклонение от височайшата особа, еманирала в своята визия всички неосъществени копнежи на средностатистическата, сексуално нереализирана домакиня. Първоначалното ми втрещяване бързо беше последвано от проумяването, че всъщност музикалната чума на нашето съвремие вече си е свършила работата и мисията е изпълнена.

Една голяма част от българското общество е невъзвратимо болна. По никакъв начин не е възможно проумяване от страна на потърпевшите за мащабите, с които е поразено тяхното съзнание. Щом стигнахме дотам директорка да посреща в училището с хляб и мед една персона, символизираща пълния духовен и морален упадък в съвременния ни живот, значи положението е наистина отчайващо. И тъй като на голяма част от българския народ вече не му е до песни и веселие заради тежкия и мизерен живот, на помощ дойдоха турските сериали, които със своя драматично-трагичен заряд са по-адекватни на измъчената душа на зрителите.

Но това е друга тема.

Така или иначе аз лично изход не виждам, освен всеки от нас да се спасява както може. Току виж, на българския народ в един момент му просветне, че е позволил едни хора със златни джобове да го превърнат в  зомбирано човекоподобно същество, тръгнало по крива и задънена пътека към своята човешка и колективна същност.

Но тъй като да се разсъждава дълго за чалгата е начинание, опасно за всеки ум, бил той и закален като моя, ще си прочистя съзнанието с едно парче от „моите“. Пък ако ви хареса, може да си отворите и втория линк.


Nightwish - Sleeping Sun (DVD End Of An Era) HD


Nightwish - 05 The Phantom of the Opera (End of An Era) Live

http://avtorski.pogled.info/article/52009/CHalgata-muzikalnata-chuma-na-nasheto-vreme
« Последна редакция: Октомври 22, 2018, 20:32:45 от Hatshepsut »

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7158
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Чалгата - духовният злокачествен тумор
« Отговор #410 -: Декември 14, 2016, 18:26:07 »
Чалгата е средство за затъпяване и ликвидиране на личността и превръщането ѝ в говедо


Резултатът от развъждането на чалгата в България е безвъзвратно увреждане на поредица от поколения, придобили ориенталски навици и калинки в главите. Колкото повече чалга, толкова повече тъпак до тъпак! Като се започне от училището, улицата, нощното заведение и средите на бизнеса, та се се стигне до политиците ни!

Моля се на Господ чалгата да се гътне и никога повече да не чуя звук от тази просташка, лишена от всякакъв смисъл, ритъм и послание тъпня. Дано отиде в забвение и да я погълне канализацията, да стигне там, където и е мястото. Тя издевателства над личността ми десетилетия, тормози чувствителността ми, изнасилва слуха ми, натрапва ми се в ежедневието от получовеци с отрицателно IQ.

Ако искате да остане още някой образован и смислен човек в тази държава, удушете чалгата. ЛИНЧУВАЙТЕ Я, СКЪСАЙТЕ Й ГЛАСНИТЕ СТРУНИ. Разберете, че това е долнопробна музика, която унищожава и малкото останали мозъчни гънки на предпочитащите я.

Тя е средство за затъпяване и ликвидиране на личността и превръщането й в говедо. Тя е инструмент, който извращава децата и ги прави карикатури. Тя е разпад на ценностната система. Тя е бич за културата. Тя е невежество и неосведоменост. Тя е отвратително коварна българска действителност, натрапена в битието на хората и възприемана за нещо добро. Извинете ме, но е тотално музикално ориенталско Л*ЙНО

Цвета Кирилова, Фейсбук

https://bgjournal.info/
« Последна редакция: Октомври 22, 2018, 20:34:06 от Hatshepsut »

*

Неактивен HighVoltage

 • *
 • 750
 • +109/-1
 • Пол: Жена
Re: Чалгата - духовният злокачествен тумор
« Отговор #411 -: Декември 15, 2016, 16:30:39 »

Стига сте я погребвали чалгата, тя ще в вечно жива под една или друга форма. Защото говедото е създало чалгата, а не обратното. Като един точен лакмус е, запознавайки се с нов човек, ако разбереш, че слуша чалга повече нищо др. не ти трябва да знаеш за него. Рядко има толкова точен индикатор, които с една дума да описва цялото същество.
Както във всяко общество и във нашето има голям % хора, които са точно подчовеци само се хранят и размножават и изпълняват разни съпътстващи дейности –  ходене на училище, работа и толкова.
В любимата ми фантастична книга е описано бъдещето на човечеството, като група от гора отдали се само и единствено на наука, изкуство, спорт и изследване на космоса. Просто красота, но това никога няма да се случи.

Да не мисли някой, че ако я нямаше чалгата днес нейните последователи щяха да са по-умни, по-морални – абсурд.

 

Powered by EzPortal