Пълзяща турцизация

 • 198 Отговора
 • 32368 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Nordwave

 • *
 • 4416
 • +1344/-0
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Пълзяща турцизация
« -: Април 11, 2007, 18:15:16 »
Автор www.nezavisim.net

Дали на България не й трябва нова смяна на имената? Този път на българите...
Все повече познати българи се оплакват от това, което става в районите със смесено население. Местната администрация, назначавана обикновено от ДПС с мълчаливото съгласие на БСП, назначава от своя страна само турци на всички важни постове в администрацията, а често и на не толкова важни. Важното е да говориш турски и да не си българин. Друго изискване няма.
Все повече хора се оплакват от грубото и нагло държане на администрацията на ДПС в смесени и други райони, където чиновници, които би трябвало да обслужват интересите на българските граждани и държава, отказват да го правят, ако не им се говори на турски език.
Все повече стават сигналите за корупция на министри от ДПС в правителството. Британското списание "Икономист" спомена като "особено корумпирани" министъра на околната среда и още двама негови колеги от "партията на етническите турци", а австрийски вестник повтори обвинението. Неотдавна стана известно, че освен този и други министри от ДПС, както и зам-министри от същата партия, бъркат много активно в кацата с меда. Това се прави нагло и преднамерено, защото никой от тях не очаква "да бъде нарушен етническия мир" и някой да бъде даден под съд, камо ли - осъден.
Не трябва да се забравя, кой пръв изказа открито истината за "обръча от фирми". Още през юни 2005 година лидерът на ДПС Ахмед Доган в интервю за частната бТВ обясни механизма, по който се обогатяват партиите в България. Това не направи впечатление на медиите в страната, но беше запомнено в Брюксел, откъдето започнаха да настояват за борба с корупцията по високите етажи на властта. Продължават да настояват, но напразно.
Наглостта на представителите на ДПС става толкова сериозен проблем, че неотдавна български турчин призна, че вече се срамува да каже какъв е. Той изказа опасения, че поведението на ДПС може в крайна сметка да доведе до гражданска война.
Вероятно, гражданската война е сериозно преувеличение за страна-член на НАТО и ЕС. Факт е обаче, че все повече българи казват, че ще гласуват на следващите избори за националистите от Атака. Това, разбира се, не се отразява от официалните и полуофициални медии, както и от държавните и частни социолози.
Ако ДПС и БСП целят именно това - да увеличат напрежението в страната и да излязат накрая на бял кон от ситуацията, този път сметките им могат да излязат погрешни. Защото българите обикновено си траят, но сега, когато разполагат с тайното оръжие на изборите, те могат да излеят целия си яд именно там.
Дали вече не е настъпил моментът, когато ДПС и неговото ръководство трябва да осъзнаят вредата, която причиняват не само на себе си, но и на етническите турци като цяло? Или очакват да бъдат призовани като етническа пожарна команда да гасят огъня, когато той избухне?
И дали управляващите бивши комунисти си дават сметка какво всъщност вършат, когато дават на ДПС възможност да си разиграва коня? Дали гневът и омразата, които се трупат няма да се излеят върху тях като главна управляваща сила, като забравят за онези 500 години. Историята не е за това, за да се забравя, а да се помни и от нея да се правят изводи.
А изводите са повече от очевидни - мирното съществуване на два етноса е възможно само в държава, където те имат равни възможности.

*

Неактивен Царица

 • **
 • 233
 • +14/-7
 • Пол: Жена
Re: Пълзяща турцизация
« Отговор #1 -: Април 11, 2007, 18:48:18 »
Кога комунистите са си давали сметка за каквото и да било?! Те ни подариха на кръволока Сталин, сега поднасят на тепсия българите и България на турците. Има ли смисъл да се задават такива въпроси и какви отговори се очакват? Такива които ще обяснят позициите на комунистите ли? Няма отговори, които са приемливи. Единствения отговор е че те са най-вредните за България безродници!!! >:(
Всеки може да види залеза, но малцина виждат изгрева на новия ден!

*

Неактивен Родолюбец IYI

 • ***
 • 835
 • +623/-27
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Пълзяща турцизация
« Отговор #2 -: Април 12, 2007, 09:34:59 »
Със своите действия и нагли манипулации ДПС наистина ни води към гражданска война, което е най - неприемливия вариант за изхода от кризата. Анкара само това чака - да направим второ Косово в България. Изходът е един - ДПС трябва да си тръгне!!!

Кога комунистите са си давали сметка за каквото и да било?! Те ни подариха на кръволока Сталин, сега поднасят на тепсия българите и България на турците. Има ли смисъл да се задават такива въпроси и какви отговори се очакват? Такива които ще обяснят позициите на комунистите ли? Няма отговори, които са приемливи. Единствения отговор е че те са най-вредните за България безродници!!! >:(

 :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.
« Последна редакция: Октомври 25, 2011, 17:17:28 от Hatshepsut »

*

Неактивен Nordwave

 • *
 • 4416
 • +1344/-0
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Пълзяща турцизация
« Отговор #3 -: Юни 12, 2007, 22:00:36 »
СВЕТОСЛАВ БЪРЗАНОВ: "Нихад Кабил ще строи джамия на центъра на Варна"! Джамии ще има в ...

Варненецът Светослав Бързанов прати мейл в който с факти алармира, че Варна се турцизира. След построяването на джамия в циганския район на кв."Аспарухово", такава е предвидено да има и при циганите в кв."Владиславово", в кв."Виница" (за което писахте) и на бул."Осми приморки полк" на 50 метра от паметника на
приморци - там където са били старите казарми на полка. Мястото е закупено от Нихад Кабил за смешни цифри. В момента парцелът е заграден с метални пана. Причината поради която строежите не са започнали е Общинския съвет (които трябва да приеме изграждането им), а той в този си вид не е контролиран от ДПС но след следващите местни избори есента Варна ще "грейне" със минарета. Така бавно по план турските агенти в Родината изпълняват заръките на Анкара за потурчването и ислямизирането на България и превръщането и в анадолска провинция", пише Светослав Бързанов.
За потурчването на Варна, която бе гласена от турците за столица на турска провинция през 1985 г потвърди и съвременния вариант на Киряк Стефчов - Йордан Цонев.
"Сега ще ви каже нещо, което не съм казвал никъде. По време на предизборната кампания ме заведоха в село Бенковски, което е съвсем близо до Варна. Срещата беше със 150 мюсюлмани. Аз в това село започнах да строя православен храм. Парите не стигнаха и мюсюлманите дадоха свои пари за построяването. Това ме просълзи. Тези хора поискаха и джамия. Те са душевни гиганти, а ние в парламента сме джуджетата", каза искрено и лично на Бареков Данчо, наричан в обществото Ментата.
Той даде оценка и на БСП и НДСВ. "Нашите коалиционни партньори не губят влияние, защото са в едно правителство с ДПС, а защото внушават на обществото, че решават проблемите си. Аз тая пиеса съм я играл с десните. Ние също имаме своите проблеми, но не ги афишираме. Не сме се събрали да се обичаме, а да работим за страната. Коалицията не трябва да се разпада и да отиваме на предсрочни избори, защото България няма интерес от това. Сега имаме интерес да усвояваме фондовете. Вместо меда от ЕС може да усетим жилото на ЕС. При едни предсрочни избори ДПС нищо не губи. Пак ще сме във власта", каза Йордан Цонев.
В същото време в НДСВ върви пълен разпад и "жълтите" нямат интерес да излязат от коалицията, защото при нови избори никой няма да ги избере. В момента те сами си вадят очите. Намерен бе документ - сценарий за манипулиране на избора на ръкъводство на партията. Скандалът избухна още в залата при гласуването, когато гласовете не били броени коректно. Компроматът в писмен вид бе намерен в чанта. Обвинен за реализацията е Милен Велчев. Царят обаче се провикна вчера към създалата се опозиция: "Ще ви замерят с камъни".
Докато НДСВ върви по пътя на изчезналата партия СДС турците потриват ръце за еврофондовете. На Нихад Кабил обаче му падна гарда, след като бе разпитан в следствието за източване на 1 милион лева. Пред журналистите той запя омайваща песен - не може да каже нищо пред медиите, защото информацията била секретна и ако се занимаваме със сигналите за корупция от Европа щяло да пристигне остро писмо за европейските фондове. Кабил, ти за маймуни ли ни вземаш? Подай си оставката и отивай в Турция да чакаш еврофондове!
Йордан Цонев е новият строител на турска България. Той ще продължи да вдига джамии като тази на снимката. Във всяко село джамия, във всеки квартал на Варна - джамия. За това работи Цонев. http://www.varna-sport.com/?pg=ViewNews&NewsID=1181114248&NewsCat=B
« Последна редакция: Май 30, 2011, 17:16:59 от Hatshepsut »

*

Неактивен Бащицата Махно

 • *
 • 186
 • +231/-20
 • Пол: Мъж
Re: Пълзяща турцизация
« Отговор #4 -: Юни 22, 2007, 08:06:57 »
Улиците в града няма да носят имена на войводи, защото били разбойници
[ 2007-06-22 ]Екип "Новинар"
Делю хайдутин, Сирма войвода, Индже и Стоян войвода дразнят местното население в Кърджали. С този аргумент общинските съветници от ДПС отхвърлиха предложенията на имената на войводите да бъдат наречени улици в града, съобщи съветникът от БСП Милко Багдасаров. В сряда на разгорещено заседание местният парламент одобри имената на 47 улици в най-големия квартал в Кърджали - "Възрожденци".
Разправията около войводите се точи от преди осем месеца, когато в общината са постъпили писмени предложения за названията на новите улици и сред тях фигурирали имената на хайдутите. Още на 1 февруари пресата в Кърджали обаче съобщава, че според съветници от ДПС мюсюлманите в града гледат на войводите като на разбойници. Те не се впечатлили и от аргумента на колегите си, че песен за Делю войвода лети сред звездите с космическия апарат "Вояжър". В сряда по време на решителната общинска сесия обаче тези имена изобщо не са присъствали в окончателните предложения. Комисията, която трябваше да изготви списъка, се оглавяваше от кмета на града Хасан Азис. В нея влязоха общински служители, музейни специалисти, съветници и общественици.
Това вероятно са местни интриги, аз много пъти съм пяла в Кърджали и никога не съм усетила такова отношение към Делю хайдутин, сподели народната певица Валя Балканска, чието изпълнение лети в Космоса.
Председателят на общинския съвет Сейфи Неджиб пък заяви пред "Новинар", че не е имало ограничение при избора на имената. Имаше комисия, тя работеше по въпроса, коментира той. Депутатите Юнал Тасим и Неджми Али, избрани от Кърджалийски избирателен район, казаха, че не са запознати със случая и въпросът е в компетенцията на местната власт.
Сред новите улици във "Възрожденци" са "Елин Пелин", "Захари Стоянов", "Ангел Каралийчев", както и "Нури Адалъ", "Сабахатин Али", "Реджеб Кюпчу", "Кадрие Лятифова".
 
Когато си в лодката, бреговете изглеждат други!

*

Неактивен Царица

 • **
 • 233
 • +14/-7
 • Пол: Жена
Re: Пълзяща турцизация
« Отговор #5 -: Юни 22, 2007, 08:10:29 »
К'ви са тез последните четирима...носещи анадолски имена ???
Всеки може да види залеза, но малцина виждат изгрева на новия ден!

*

Неактивен Kondolov

 • **
 • 327
 • +137/-15
 • Пол: Мъж
Re: Пълзяща турцизация
« Отговор #6 -: Юни 22, 2007, 14:12:21 »
То едно на ръка,че носят анадолски имена,ами най вероятно са имена на терористите дето взривиха влака на гара Буново,в Сливен и Пловдив и загинаха невини деца и майки.Щом наще борци за свобода са разбоиници,какво да кажем за Енихан баба дето искат да му правят теке на връх Свобода.Той какъв е според тях,поробител на Родопите и главорез или какво .А последната Кадрие Лютифова с какво е заслужила да има улица на нейно име,ако не ме лъже паметта това е детето дето родителите му мюсулмани изтикаха напред пред войниците за да ги защитава е направиха я национална героиня.А и тези общински съветници представители на всички партии в Общинския съвет в Кърджали,защо на предложат  да се нарече някой площад в Истанбул на името на Яне Сандански,той не е разбоиник а помогна на младотурците да свалят султана и да тръгнат по модерен път на развитие. :devil:Имам предлжение към тях така и така не признават българщината,абе да вземат да кръстят една улица и на Васили ІІ Българоубиеца,хептен ще им прелегне.Ебати държавата д....а и законите.

        Стани стани,юнак бълкански,
    от сън дълбок се събуди,
    срещу поробители нови отомански
   ти българите поведи!!!!
Единство и сила.

*

Неактивен Бай Иван

 • ****
 • 1300
 • +1/-0
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Пълзяща турцизация
« Отговор #7 -: Юни 22, 2007, 15:04:54 »
Кадрие Лятифова е родена на 30 май 1928 г. в село Големанци, област Хасково. Омъжва се рано за Лятиф Рашидов, от когото ражда двама сина – Ружди и Вежди. Звездата на голямата певица изгрява през 1953 г., когато започва работа в Естрадния турски театър в Хасково. “Естрадата”, както е популярното име на театъра, е създадена през 1952 година с Указ на Народното събрание. С театъра Кадрие Лятифова работи в градовете Хасково, Момчилград и Кърджали. На Първия Национален преглед на народната песен през 1955 г. Кадрие Лятифова е удостоена с голямата награда. Посмъртно получава орден “Кирил и Методий”. В репертоара й намират място над 500 турски народни песни. Има около 200 записа, които са в Златния фонд на Българското Национално Радио. До ранната си кончина през 1962 година Кадрие Лятифова спечелва обичта и уважението на зрителите и слушателите в цяла България. Нейният неповторим глас продължава да звучи в програмите на Радио България.http://dmdtkardjali.hit.bg/


26.04.2004, НОВИНИ
Реджеб Кюпчу се ражда всяка пролет

--------------------------------------------------------------------------------
През един априлски ден си отиде поетът Реджеб Кюпчу, оставяйки след себе си род, оптимизъм и голямото си сърце, завещавайки на хората богатото си творчество.
Поетът е роден на 28 септември 1934 г. в село Куклен, Пловдивска област. От 1956 г. живее и работи в Бургас. Бил е строителен работник, журналист, кореспондент на в. „Нова светлина“, служител в тогавашния Окръжен съвет за култура.

Автор е на книгите „Въпросите продължават“ (1962), „Животът не е сън“ (1956), „Приятели мои, да тръгнем“ (1967). Носител е на наградата за поезия на град Бургас.

Негови стихове за превеждани на няколко европейски езика. Реджеб Кюпчу почина преждевременно на 26 април 1976 г.

Той не е роден в Бургас. Но Бургас е градът на неговата любов и на синовете му. Тук са неговите приятели — известните поети Христо Фотев, Илия Бурджев, Стойчо Гоцев, Недялко Йорданов, Димитър Велинов. Те остават близки на семейството му и след неговата смърт.

Поетът имаше свой път, който започваше от неопетнения светъл извор на неговата душа. Той не искаше да върви по посочен път, по задължителен път. Той казваше „пътят е мой, когато сам го откривам“.

Семейството на поета сега живее в Истанбул, но всяка година на 26 април идва в Бургас, за да посети гроба му. Той идва в тази България, за която Реджеб Кюпчу написа:

 

Аз не съм чужденец,

аз съм твой син.

..........

Българийо,

аз съм твой син

и мои са твоите пътища.

 

Реджеб живее. Той се ражда всяка пролет. Открита е неговата поезия за света. Той обичаше всички хора. Със стиховете си носеше красота, живееше за тях.

Реджеб обичаше морето. Той черпеше своето вдъхновение от него.

И какво, че вълните умират. Неговият смях не се плаши.

Той идва при нас и ни носи поезия — направо със сърцето си.

 

Денят е еднакво учтив

към тези,

които са дали нещо от

себе си

и си отиват,

и към тези, които идват

с нови мисли.

 

Днес поезията на Кюпчу се изучава в Република Турция, а името му се произнася редом с името на световноизвестния турски поет Назъм Хикмет.

 

На 26 април от 10 часа приятели и близки ще посетят гроба на Реджеб Кюпчу в Бургас. От 14 часа в конферентната зала на хотел „Приморец“ ще се проведе национална среща на турските поети в България.

 


Мюджеля Билял
председател на УС на Турски културен център „Реджеб Кюпчу“, Бургас


 http://www.slovesa.net/index.php?id=183

Нури Алдъ е автор на посвовици и поговорки, а за Сабахатин Али - писател, така и не можах да разбера турчин ли е или азер. Въпросът е имат ли място тези имена в Българската памет и достойно ли е да ги почитат Българите - разбира се че не!

Но това надали има голямо значение, въпросът е че тук е България, а не Турция.
« Последна редакция: Юни 22, 2007, 15:07:24 от Иван |Y| »

*

Неактивен gadget

 • **
 • 152
 • +105/-31
 • Пол: Мъж
 • Монархист, Националист, Консерватор
Re: Пълзяща турцизация
« Отговор #8 -: Юни 22, 2007, 19:27:31 »
Интересна информация Иван IYI  ,бях чувал че скулпорът Вежди Рашидов има турски произход ,но не бях сигурен. Разбира се въпреки това можем да оспорим дали е трябвало на тези личности да бъдат кръстени улици.
“ОТТУКА ЗАПОЧВА БЪЛГАРИЯ -
ПЕТ ПРЪСТТА В ЖЕЛЕЗЕН ЮМРУК,
ОБВЪРЗАНИ С ДРЕВНО ПРЕДАНИЕ,
КАЛЕНИ В ПОХОД И ТРУД...”

*

Неактивен Бай Иван

 • ****
 • 1300
 • +1/-0
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Пълзяща турцизация
« Отговор #9 -: Юни 22, 2007, 20:45:31 »
                     Пуснах информацията за да запозная незнаещите, дано да съм бил разбран правилно. >:(

*

Неактивен отец Матей

 • **
 • 104
 • +83/-2
 • Пол: Мъж
Re: Пълзяща турцизация
« Отговор #10 -: Юни 24, 2007, 06:10:14 »
Ами,че то звучи като по милост да са отпуснати няколко български имена :( С лесна ръка се създават прецеденти които един ден могат да струват скъпо за всички българи,включително тези които се наричат турци.
Боже,пази България!
Историята борави с документи,а отче Матей загуби в своите скиталчества всичките си документи с изключение само на един-своето прозвище "Миткалото"
               Н.Хайтов

*

Неактивен Tangru

 • **
 • 212
 • +65/-7
 • Пол: Мъж
 • Безграничeн и Свободeн
Re: Пълзяща турцизация
« Отговор #11 -: Юни 24, 2007, 16:16:36 »
Ами,че то звучи като по милост да са отпуснати няколко български имена :( С лесна ръка се създават прецеденти които един ден могат да струват скъпо за всички българи,включително тези които се наричат турци.


Съгласен съм, с отец Матей!
'Животът е не само по-странен, отколкото предполагаме - той е по-странен отколкото, можем, да предположим'

Терънс МакКена

*

Неактивен Патриот

 • **
 • 93
 • +48/-7
 • Пол: Мъж
 • Българин от Бесарабия!
Re: Пълзяща турцизация
« Отговор #12 -: Юни 25, 2007, 14:00:46 »
Ние Българите им даваме права и сме толерантни ,а те ни се качват на главата.Крайно време е тази свинщина да престане, когато Национално отговорна партия дойде на власт.Трябва да се помете цялата ДПС с нейните развили се и впили корени в България - това е нашата обща болест.
Всички единни срещу ДПС, само по този начин ще спасим България от плана ,който и до днес върви с пълна пара и е насочен да завладее България икономически и духовно.
Бог да пази България и Българите.

*

Неактивен Бранник

 • **
 • 50
 • +32/-7
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Virgo Virgo
Re: Пълзяща турцизация
« Отговор #13 -: Юни 28, 2007, 16:41:38 »
България е полигон за изпробване на съвършено непознат досега механизъм за претопяване на цял народ и разграждането на държавата му със съдействието на самия този народ и основните му институции, които в един момент заработват по чужда програма... По-кратичко казано, обреченият за бесене насапунисва сам въжето, налага си примката на шията и сам изритва бурето под себе си". Тези пророчески слова са изречени от големия български писател и родолюбец Николай Хайтов, който ни напусна преди 5 години, но сигурно някъде там в небесните селения продължава да ни наблюдава и да се ядосва на собствената си прозорливост. А и ние, неговите сънародници, правим всичко необходимо, за да разтурим една многовековна държава, удържала на грандиозните световни бури, но попаднала по-късно под властта на една сюрия продажници, за които понятия като "род" и "нация" са обявени за отживели и невалидни.
Великият Хайтов отдавна беше наясно, че чужди сили системно разлагат българската държавност и съзнателно промиват мозъците на младото поколение. Той беше лют враг на нахлулите у нас фондации, работещи за отродяването на българското население, изпаднало във финансов колапс след "демократичните промени". Хайтов пръв би тревога срещу такива международни акули като Джордж Сорос, похарчил милиони долари, за да прекъсне връзките на нашия народ със славянските му корени и да го подчини на идеята за "световна денационализация". Т.е. да го хвърли в лапите на онези наши традиционни недоброжелатели, които отдавна мечтаят да ни превърнат отново в безгласна рая.

Събитията през последните години у нас съвсем последователно и неотклонно следват програмата за отродяване, за която с такава болка говореше и пишеше Николай Хайтов. Когато през 1990 г. българските мюсюлмани поискаха да им се върнат турско-арабските имена, мнозина от нас застанаха на тяхна страна и споделиха вината на Живковия тоталитаризъм. Това беше гигантска политическа и национална грешка, защото автоматично и ненужно бяха смесени два исторически процеса - насилственото кръщаване на мюсюлманите от ЦК на БКП и истинския възродителен процес, започнал още през 1885 г. и заложил върху просвещението и културното израстване на малцинствените общности у нас.
След този фатален исторически гаф започна и пълзящият разпад на българската държава. Създадена и узаконена бе една българофобска етническа партия, която трайно се настани в политическата власт и започна да се разпорежда със съдбините на цялата нация. Контролираните от нея т.нар. смесени райони се превърнаха в крепости на всичко чуждо и омразно за българския народ - османски феодализъм, войнстващи ислямски порядки, безпрекословна подчиненост на прясно излюпените политически бейове. Изтласкването на българщината се превърна в задача номер едно за новите османци, а пълзящата автономия вече се забелязва и от най-предубедените доскоро защитници на "страдалците" от т.нар. възродителен процес.
Скандалът с наименованията на улиците в Кърджали, където група самозабравили се местни читаци посегнаха върху паметта на легендарни български герои, е само част от веригата събития, която ще последва тази очевидна наглост на турската етническа партия. Настъпателната подмяна на българските географски понятия вече е в пълен ход. Спомнете си само за връх Енихан баба, за текето Демир баба и т.н. Пипа се внимателно и методично, изчаква се реакцията на обществото (ставаща все по-вяла и незаинтересована) и се преследва крайната цел - пълно обезбългаряване на смесените райони. По абсолютно същия начин османските завоеватели са потурчвали географията на окупираните от тях територии в Средновековието. В днешна Турция само тук-там са оставени някои чуждоезични наименования на исторически местности, които привличат чуждите туристи и пълнят касите на турския туризъм.

Надвисналата над България опасност от потурчването на цели географски райони може да се предотврати само със спешни законодателни инициативи, които твърдо да защитят държавата от посегателствата на съвременните османци. И нека да си спомним отново за споменатият от Хайтов друг възродителен процес, много по-възвишен и творчески, който единствено може да ни спаси от надигащата се вълна на чуждите отродители и техните местни лакеи. Стефан Солаков http://www.vestnikataka.com

*

Неактивен Nordwave

 • *
 • 4416
 • +1344/-0
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Пълзяща турцизация
« Отговор #14 -: Август 08, 2007, 16:30:01 »
Търговище е превърнат в турски санджак. Турците от "Шишеджам" тук грабят, тероризират и потурчват като работят по турските закони и безчинстват, тъй както са беснеели през робството. Това е най-големият позор за всички нас. Не само за политиците, но и за целия български народ. Затова трябва да се обединим и да се вдигнем като един и да свалим от власт покупната и продажна българо-турска политическа олигархия. За целта е необходимо да се създаде общ национален стачен комитет, който да обедини регионалните стачни комитети. Само обща национална стачка на милионите трудещи се ще свали от власт антибългарската подкупна и продажна тройна коалиции - ДПС, БСП, НДСВ.
Братя българи, трудещи се в Република България обединявайте се! Борбата продължава.
Никола Ат. Стойков, Варна http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=35119&format=html

 

Powered by EzPortal