Author Topic: Билдерберги  (Read 4400 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,362
 • Thanked: 1 times
 • Gender: Male
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Билдерберги
« on: 21 Apr 2007, 21:25:24 »
Автор http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php?articleid=154
Това е тайна организация, съставена само от аристократи и техни верни изпълнители- държавни управници. Основател на организацията е принц Бернард, съпруг на холандската кралица Юлиана ( фамилията й е една от най-богатите в Европа ). Началото на "Билдерберги" е поставено през 1954г. в холандския хотел "Билдерберг", откъдето идва наименованието й. За дейността на билдербергите светът не получава никаква информация и никакви снимки. Те стоят в дълбока сянка и името им въобще не се споменава.
Билдербергите, тясно свързани със Съвета за чуждестранни връзки и Трилатералната комисия, са се посветили на създаването на Нов ред в света. Те се събират един път годишно при закрити врати в най-строга секретност. На тайните си конференции взимат съдбоносни решения, засягащи целия свят. Членовете им са от най-висшия елит- крале, президенти на държави, министри на външните работи, на войната, директори на световните банки и Международния валутен фонд, хора като Джералд Форд, Кисинджър, Сайръс Ванс, Робърт Макнамара, Хелмут Шмид, Жискар Д'Естен и др.
Билдербергите подготвят много методично политици, които имат данни да застанат начело на държавното управление, както например Харолд Уилсън и Едуард Хийт - за министър-председатели на Великобритания, Джералд Форд и Бил Клинтън - за президенти на САЩ. В тайните им събирания участват единствено хора, чиято лоялност към Ротшилд и Рокфелер е несъмнена. Националисти и антикомунисти не се допускат.
През 1976г. в конференцията на билдербергите, състояла се някъде в пустинята Аризона в САЩ, участват и 15 високопоставени представители на Съветския съюз. Това са цели девет години преди 1985г., когато дойде на власт Михаил Горбачов, който веднага с идването си започна да говори за перестройка и гластност. Известният политически коментатор Ръсел Бейкър на въпроса как успя така лесно Горбачов да събори съветския режим отговаря, че това стана възможно с помощта на ЦРУ, с което той е бил в сътрудничество още като шеф на КГБ. Не е изключено един от петнадесетте съветски участници в конференцията в пустинята Аризона да е бил самият Горбачов.
На 7, 8 и 9 юни 1991г. близо до Баден-Баден в Германия се проведе нова тайна конференция на билдербергите, на което се събраха най-силните и богати световни личности за разглеждането на дръзкия план за единно управление на света през следващия век. За точното място на срещата повечето от присъстващите дори не са били осведомени. Въздушноконтролната служба на Баденбаденското частно летище непрекъснато съобщавала за пристигащи самолети от Брюксел, където се намира главната квартира на НАТО. Сред участниците са: Ротшилдови от Англия и Франция, Давид Рокфелер, Хенри Кисинджър, говорителят на американския Конгрес Том Фоли, председателят на Сенатския финансов комитет сенатора Лойд Бентсън, Лорд Карингтън- генерален секретар на НАТО до 1988г, Карл Ото Пол- президент на Дойче банк, Джовани Агнели-собственик на ФИАТ, Вирджиние Родиопи- министър на отбраната на Италия, Жак Сантер- министър-председател на Люксембург, кралицата на Холандия- Беатрикс, губернаторът на Арканзас Бил Клинтън- след това президент на САЩ.
На съвещанието билдербергите категорично изключват всякакво национално самоопределение, квалифицирайки го като "зъл сепаратизъм". Разпадането на Съветския съюз и бивша Югославия, в които управляваха техните хора Горбачов и Тито, както и отхвърлянето на комунистическите режими в цяла Източна Европа забави осъществяването на плана им за "едно световно управление" с около 10 години.
През 1988г. събранието на билдербергите се състоя в Инсбрук, Австрия. Бе решено на СССР  и Източна Европа да се отпуснат заеми за стотици милиарда долара, като само на Горбачов бяха обещани 100 милиарда долара. Целта на заемите беше въпросните държави да станат платежоспособни, за да посрещат лихвите, а техните ръководители да изпълняват безпрекусловно решенията на билдербергите. В изпълнение на този план през януари 1989г. Давид Рокфелер и Хенри Кисинджър заминават за Москва за да предадат инструкциите на Горбачов. Условието за получаването на 100-те милиарда долара беше да се даде свобода на Полша за "свободни избори",  които да гарантират на Полската комунистическа партия "само" една трета от местата в парламента, а на Аграрната партия, която преди винаги е гласувала с комунистите също да се подсигури една трета от местата. Когато обаче настъпи сюблимният момент аграрната партия отказа да сътрудничи с комунистите и настъпи изненадваща ситуация. В цяла Източна Европа свободата настъпи за няколко месеца. Рокфелер и Горбачов случайно спряха студената война, това не го бяха замислили. То се случи противно на проектите им.
Въпреки спирането на студената война и намаляването на бюджетите за военна отбана, страните от Източна Европа попаднаха много бързо в лапите на билдербергите. Горбачов прекъсна всякакви икономически връзки между бившите социалистически страни като обяви разплащането помежду им да става единствено с конвертируема валута. Без  никакъв преходен период! Икономическата разруха беше пълна. И като спасител се яви Международният валутен фонд, чиято основна цел бе пълното икономическо заробване на страните от Източна Европа. Първият заем, който България  получи от него беше срещу условието цената на тока да се увеличи 3 пъти!!! Това автоматично направи нашите продукти неконкурентни и мизерията още по-голяма. Днес България няма свое собствено управление и е напълно зависима от билдербергите.
На конференцията им в Баден-Баден многократно е било подчертавано, че трябва да се оформи една глобална армия, тя да бъде винаги на разположение на ООН, която да стане световното управление, на което всички държави да съдействат. Кисинджър изказва своето задоволство от положението в Персийския залив и признава заслугите на Джордж Буш, който е едно от светилата на Трилатералната комисия- по-малкият брат на билдербергите. Днес войната срещу талибаните в Афганистан се използва за да бъдат въвлечени максимален брой страни.  Утре тяхното управление ще бъде едно- единствено.

Никола М. Николов
« Last Edit: 24 Mar 2011, 11:51:00 by Hatshepsut »
 

Offline Tangru

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 206
 • Gender: Male
 • Безграничeн и Свободeн
Re: БИЛДЕРБЕРГИ
« Reply #1 on: 07 Jun 2007, 15:25:49 »
Можете да видите и темите които пуснах тук - http://www.vestnikataka.com/forum/index.php/board,2.0.html , и ако нещо ви се стори интересно, да го копи-паствате тук!
'Животът е не само по-странен, отколкото предполагаме - той е по-странен отколкото, можем, да предположим'

Терънс МакКена
 

Offline Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,813
 • Gender: Male
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Билдерберги
« Reply #2 on: 14 Jun 2018, 11:13:32 »
Срещата на Билдербергския клуб, завършила на 10 юни, традиционно остави повече въпроси, отколкото отговори. Един от главните е: какво е правел там държавният секретар на Ватикана, дясната ръка на Римския кардинал Пиетро Паролини?

http://grigorsimov.blog.bg/politika/2018/06/13/sdelka-s-diavola-kakvo-e-pravel-katolicheskiiat-kardinal-na-.1612720

Билдербергският клуб е видимата част на «задкулисното» световно правителство, контролиращо глобалните процеси и подчиняващо ги, изключително на собствените си интереси.

В тази връзка възниква въпросът: какви цели преследва Ватиканът, сближавайки се с такъв род политически сили? Напомняме, че 2015 г. един от главните въпроси в дневния ред на форума беше смяната на властта в Русия.

 Кардинал Пиетро Паролин е един от най-приближените лица на папата Франциск. Като държавен секретар на Ватикана, той отговаря за цялата политическа и дипломатическа дейност на «светия престол».

И понеже сегашният папа-йезуит, в католическите среди се възприема за краен либерал и прогресист, не е чудно, че «дясната му ръка» прокарва такъв дневен ред и не се гнуси от мероприятия, чиито участници открито се изказват против християнското вероучение. Преди той също взе участие в друго глобалистско мероприятие: международния икономически форум в Давос.

 Какво плаши глобалистите?

Както пише в официалния сайт на тази организация, главната задача на Билдербергския клуб е, укрепване на връзките между Европа и САЩ. Тази година 128 участници от 23 страни обсъждаха 12 основни теми: «популизмът» в Европе, «неравенството», «бъдещето на труда», изкуственият интелект, междинните избори за конгреса на САЩ, свободната търговия, световното лидерство на САЩ, Русия, квантовите компютри, Саудитска Арабия и Иран, «светът на след-правдата», а също и редица други актуални въпроси.

 Показателно е, че миналата година, идването на власт на патриотичните сили в Европа, беше на осмо място в списъка на приоритетните теми, а днес този процес вече излезе на първо място сред въпросите безпокоящи световния елит. Вероятно това се случи, понеже глобалистите и техните мрежи за влияние чувстват, че губят позиции в Стария Свят. Само през последната година, в две европейски страни – Италия и Чехия, – на власт дойдоха политически сили, открито заставащи против глобализма, както и против евроатлантизма.

 Кой присъстваше тази година, освен кардинал Паролини?

Билдербергският клуб е закрита организация, където може да се попадне само с покана. Списъците на участниците, за всяка среща, се формират според дневния ред. Интересен е съставът на политиците участвали в нея тази година. Освен традиционните личности, като генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, на срещата в Турин дойде Сорайя Саенс де Сантамария – заместник на министър-председателя на Холандия - Марк Рюте, министър-председателят на Белгия, Шарл Мишел, министър-председателят на Сърбия, Ана Брнабич, членове на правителствата на Ирландия и Франция.

При това, от страните, където патриотичните и национални сили показаха добри резултати, няма ни един високопоставен политик... А Испания и Белгия за сега, така и не успяха да сформират мощни политични движения против глобализма, а във Франция и Холандия те не успяха да победят на неотдавнашните избори. Характерното е, че във срещата участваше Ана Брнабич, сътрудничка на многобройните американски НПО-та, привърженичка на легализацията на т.н. «еднополови бракове» и открита лезбийка. Явно, за Сърбия глобалистите имат големи планове, и в близко бъдеще трябва да очакваме сериозни провокации в тази страна.

 А специално от Русия, гости тази година изобщо нямаше, макар преди да се случваха прецеденти. Така, в периода, от 1988-ма, до 2011-та година, конференцията посещаваха, ръководителят на «Роснано» Анатолий Чубайс, основателят на партията «Яблоко» Григорий Явлинский и главата на «Северстал» Алексей Мордашов. А 2015 г. на срещата беше забелязан привърженикът на Ходорковски, икономистът Сергей Гуриев.

.....................
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Билдерберги
« Reply #3 on: 14 Jun 2018, 13:08:44 »
Срещата на Билдербергския клуб, завършила на 10 юни, традиционно остави повече въпроси, отколкото отговори. Един от главните е: какво е правел там държавният секретар на Ватикана, дясната ръка на Римския кардинал Пиетро Паролини?

 Характерното е, че във срещата участваше Ана Брнабич, сътрудничка на многобройните американски НПО-та, привърженичка на легализацията на т.н. «еднополови бракове» и открита лезбийка. Явно, за Сърбия глобалистите имат големи планове, и в близко бъдеще трябва да очакваме сериозни провокации в тази страна.

.....................

Ватикана още от средновековието е набъркан с ла*ната – Медичите, а днес с италианската мафия. По принцип ако не греша за годината май до 80-те години парите на римокатолическата църква са били в офшорни сметки, ясно е че нечистия им произход е наложило това.
Днес дори Ватикана да пожелае /което не е пожелано/ да скъса връзките си с мафията, това няма да е възможно, понеже ги държат с компромати, а от друга страна никой не ‘къса’ с мафията, това не може."Изключително сме разтревожени от присъствието на клуба „Билдерберг“ в Торино!“ – това заяви пред журналисти Моника Аморе - общинска съветничка от управляващата и в града, и в държавата партия „Пет звезди“./07.06.2018г./
Защото според нея ставало дума за един „затворен елит на финансови олигарси“, които били „радетели на най-екстремния неолиберализъм и винаги са олицитворявали арогантността на властта“. „Торино трябва да стане отново столица на правото на труд – каза Моника Аморе, - а не да събира тези, които защищавайки интересите си, правят всичко възможно, за да подтискат това право!“ „Ето защо присъствието на клуба „Билдерберг“ в нашия град е недопустимо!“ – натърти в заключение активистката на „Пет звезди“.

Независимо от протестите на хората на управляващата партия, 66-та годишна среща на на създадения през 1954 г. от банкера Дейвид Рокфелер елитарен клуб започна днес /07.06.18/ в града на ФИАТ при изключителни мерки за сигурност.
"
https://www.monitor.bg/bg/a/view/upravljavashtite-v-italija-skochiha-sreshtu-sbirkata-na-bilderberg-101916
 

Offline Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,813
 • Gender: Male
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Билдерберги
« Reply #4 on: 25 Jun 2018, 19:19:58 »
В нета има едни твърдения, които ми се струваха налудничави навремето. Че дори световната политика, глобализма и новия световен ред са с център Ватикана.
Знае ли човек?
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Билдерберги
« Reply #5 on: 25 Jun 2018, 20:26:07 »
Quote


Путин прячет свои деньги в банке Ватикана

2017 » Август » 28
 
http://newrezume.org/news/2017-08-28-23270

...
Quote
Святой офшор: секреты могущества Банка Ватикана
08:0019.11.2017
https://ria.ru/religion/20171119/1509061448.html
...

Quote
The craziest financial schemes that the Vatican Bank tried to cover up
http://www.businessinsider.com/gods-bankers-financial-scandals-at-the-vatican-2015-2
« Last Edit: 25 Jun 2018, 20:30:50 by Петкан »
Ad honores