Поредното национално предателство на ГЕРБ

 • 2 Отговора
 • 914 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Amenhotep

 • Pharaoh
 • ****
 • 3540
 • +859/-21
 • Пол: Мъж
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Профилът ми във VBOX7
 • Зодия: Gemini Gemini
ГЕРБ продава България и тъпче Конституция и закони, заради изборна сделка с Турция и Главно Мюфтийство

Премиерът разпъва чадър над Главното мюфтийство за проверка на НАП. Мустафа Алиш Хаджи и турският посланик Исмаил Арамаз благодарят на Борисов за оказания натиск над съда. Срещу услугите мюсюлманите гласуват за ГЕРБ на отминалите местни избори и обещават подкрепа за парламентарния вот. Скандално писмо на главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи до Бойко Борисов от май 2011 година разкрива мръсната политическа и икономическа сделка между ДПС и ГЕРБ. От този и други документи се вижда, че Бойко Борисов не само не изпълнява гръмките си предизборни обещания да вкара в съда обръчите от фирми на Ахмед Доган, но и създава нови обръчи от икономически обвързаности.

Така излъганият български избирател вижда как министър-председателят работи в тясно сътрудничество с шефовете на мюсюлманското вероизповедание, които пряко контролират протурската партия ДПС. Всичко това лъсва от шокиращото благодарствено писмо на Мустафа Алиш, с което „Свободен народ“ разполага. В писмото главният мюфтия моли Борисов да му съдейства и да осуети проверка на Националната агенция по приходите (НАП) срещу Главното мюфтийство, която е по сигнал на бившия мюф­тия Недим Генджев. Благодарение на намесата на премиера задължения на мюсюлманското вероизповедание към държавната хазна са редуцирани от колосалните 15 млн. лв. до едва 3 млн. лв. В замяна на това главният мюфтия Алиш обещава на Борисов подкрепа на отминалите местни и предстоящите парламентарни избори.От скандалното писмо става ясно, че министър-председателят е оказал недопустим натиск над Софийския апелативен съд за отстраняването на Недим Генджев от поста главен мюфтия. С благословията на Борисов на него е възстановен човекът на ДПС Мустафа Алиш Хаджи. Рокадата на върха на мюсюлманското вероизповедание става със санкцията и благословията на турския посланик у нас Исмаил Арамаз. Това на практика е недопустима намеса във вътрешните работи от страна на Турция, осъществена с любезното съдействие на Бойко Борисов. Вместо да бъде изритан със скандал от България и да бъде обявен за персона нон грата, Арамаз си позволява да благодари на Борисов за съдействието чрез избрания по негова воля нов мюфтия Мустафа Алиш Хаджи.
Предателските заигравки на премиера са с една-единствена цел – ГЕРБ да получи подкрепа на изборите от мюсюлманите. Тези гласове са жизненоважни за управляващите, които главоломно губят доверието на избирателите и нямат никакъв шанс за победа на парламентарния вот в началото на следващото лято.

Благодарение на сбърканата политика на ГЕРБ за първи път от 23 години насам след падането на режима на Тодор Живков в страната има реална ситуация, в която етническото напрежение взима връх. Една от последните причини, която го провокира, е започналият преди дни съдебен процес срещу 13 имами в Пазарджик. Те са обвинени в налагането на антидемократична идеология и проповядване на радикален ислямизъм.
Веднага след началото на делото сградата на съда бе отцепена от полицията заради голямото струпване на мюсюлмани. Те бяха докарани с автобуси от различни градове и села от Южна България, за да протестират в защита на своите духовни водачи.

Съдът на колене пред вожда

Мюсюлманското вероизповедание се ползва с привилегии за разлика от всички останали данъкоплатци с различна религия в държавата. Това се разбира от писмото на главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи, който благодари на премиера за активното съдействие на Цветан Цветанов при връщане на сградата на Главното мюфтийство. Тя беше окупирана от привърженици на бившия главен мюфтия Недим Генджев през пролетта на миналата година. Тогава се наложи полицаи да измъкнат насила хората на Генджев от сградата. Това разчисти пътя на Мустафа Хаджи към шефското място в мюсюлманското вероизповедание.
До конфликта се стигна, след като на 12 февруари м.г. той беше избран за главен мюфтия чрез манипулация на вота на извънредния конгрес на мюсюлманите в България. Точно този избор беше обжалван от Недим Генджев пред Софийския апелативен съд. Още преди магистратите да излязат с решение по казуса, ченгетата на Цветанов атакуват сградата на Главното мюфтийство, която е обсадена от хора на Мустафа Хаджи. Според наши източници сред тях са и привърженици на 13-те подсъдими имами от Пазарджик. В окупираната сграда на Женския пазар хората на Генджев се опитват да запазят непокътнат архива, наследен от 10-годишното управление на Мустафа Хаджи. Точно тази документация е обект на данъчната ревизия. Със сила и полиция Генджев е изхвърлен от сградата и в нея се настанява основният му противник – Мустафа Хаджи.
Битката за мюфтийството и за скандалния му архив отеква в съседна Турция. Задействани са политици на високо ниво. Стига се до невиждана намеса във вътрешните работи на страната ни. Турският посланик у нас Исмаил Арамаз се обръща с молба към Бойко Борисов да въздейства за решението на Софийския апелативен съд в полза на Мустафа Алиш Хаджи. Очевидно премиерът е казал тежката си дума и магистратите решават делото „правилно“. По този начин на поста е възстановен новият стар главен мюфтия.
От неговото писмо до премиера става ясно, че хората на Мустафа Алиш първо са молили Цветан Цветанов да им съдейства и да спре ревизията от страна на НАП. Вероятно вътрешният министър не е свършил никаква работа или пък изобщо не е обърнал внимание на молбата, защото от мюфтийството се обръщат със зов за помощ към лидера на ДПС – Ахмед Доган. Той обаче заявява пред Мустафа Алиш: „Нямам властови ресурс да направя това“ и съветва главния мюфтия да се обърне към Бойко Борисов, защото само той имал правомощия.
Междувременно партия „Атака“ организира митинг пред джамията Баня башъ в София. Хората на Волен Сидеров прекъснаха святата петъчна молитва на мюсюлманите на 20 май м.г. Те запалиха килимчетата на молещите се, рязаха фесове и пяха патриотични песни. Стигна се до ръкопашни схватки и размахване на ножове. С камък в лицето беше ударена близката до сърцето на Сидеров депутатка Деница Гаджева. За потушаване на скандала спешно бяха изпратени полицаи.
В писмото си главният мюфтия обвинява Бойко Борисов, че е защитил действията на Сидеров по време на сблъсъка. Той поставя ултиматум на премиера да преосмисли позициите си, за да получи подкрепа на следващите избори.
„Това ни накара да осмислим своята позиция за подкрепа на бъдещите парламентарни и местни избори, защото ни показа, че освен ДПС няма кой да ни защити от обвиненията на хората на Генджев във фундаментализъм. Ако изпълните нашата молба да се спре ревизията на НАП на Главното мюфтийство и осъдите действията на Волен Сидеров, ние сме готови да променим нашата позиция за подкрепа на ДПС и да подкрепим ГЕРБ на бъдещите избори“, пише Мустафа Алиш.
Както се вижда впоследствие Бойко Борисов си е взел бележка и е предприел правилните действия, защото мюсюлманите го подкрепиха на местните избори миналата година.

Властта манипулира ревизия

Бойко Борисов предава българските интереси на Турция, като в замяна на това очаква подкрепата на Главното мюфтийство на местните и парламентарните избори. Безобразията на комбинатора Борисов стигат до там, че с вече отиграната схема „Мишо Бирата“ той се застъпва пред Националната агенция по приходи (НАП) в полза на главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи. От позицията на силата и поста, който заема, премиерът разпореди на шефа на митниците Ваньо Танов да прекрати започнала проверка в бирената фабрика на бизнесмена Михаил Михов. Запаси на скандалните разговори бяха публикувани във вестник „Галерия“ през януари 2011 г. Два месеца по-късно Мишо Бирата беше убит в хотел в Правец.
Той е собственост на олигарха Валентин Златев, един от най-близките приятели на премиера и негов партньор на карти.
Документи, с които „Свободен народ“ разполага, показват, че случаят „Мишо Бирата“ е сходен на нашия. В новия епизод Борисов пак е в централната роля, а в тази на бирения бос влиза Мустафа Алиш Хаджи. Благодарение на намесата на премиера данъчното задължение на мюфтийството е намалено от 15 млн. лв. на 3,5 млн. лв. Схемата е използвайки цялата си власт, Борисов да си подсигури победа на изборите. За това той залага на топли отношения с главния мюфтия, който от своя страна му обещава подкрепа за ГЕРБ. В замяна на това Борисов трябва да се намеси, за да бъдат покрити огромни данъчни задължения на мюфтийството към хазната.
Всичко започва с решението на Върховния касационен съд, който възстановява Недим Генджев като председател на Висшия мюсюлмански съвет на 14 април 2010 г. Генджев обаче заявява, че ще заеме поста едва след ревизия, тъй като предполага, че в Главното мюфтийство са извършени много нарушения. За целта подава сигнал до НАП. Ревизорите влизат в мюфтийството на 8 септември 2010 г. Проверката им обхваща 10 години назад. През това време шеф на мюсюлманския съвет е Мустафа Алиш Хаджи. Инспекторите ровят в документацията не само на Главното мюфтийство, но и на регионалните мюсюлмански съвети. Проверката продължава цяла година и два месеца. За това време заповедта за възлагане на ревизия е променяна пет пъти – през декември 2010 г., март 2011 г., април 2011 г., юли 2011г. и август 2011 г. При всяка от тези врътки е свиван обхватът на проверяваните документи и обекти, разкриха данъчни през „Свободен народ“.
В резултат на това в крайната форма на ревизионния акт е отбелязано, че задължението на мюфтийството е в размер на около 3,5 млн. лв. Любопитна подробност е, че в първоначалната версия на документа са констатирани 15 млн. лв. данъчни задължения. Според нашите източници до драстичната редукция на ревизионния акт се стига след намесата на Бойко Борисов и на бившия американски посланик у нас Джеймс Уорлик. Задълженията са свити, а корпоративният данък е сведен до нула. Запознати със схемата обясняват, че така са прикрити над 150 млн. лв. нерегламентирани банкови преводи и трансфери през две банки. Това били свързваната с лидера на ДПС Ахмед Доган – D bank, която официално е собственост на турския бизнесмен Фуат Гювен, и близката до властта Корпоративна търговска банка. По-голяма част от тези пари са минали през банкови сметки на районните мюфтийства които при многократните свивания на ревизията са изключени от нея. Тези трансфери остават загадка, защото на практика никой не е проверявал какви финансови потоци са текли през банковите сметки на районните мюфтийство. Не е изяснено откъде са дошли и къде са отишли парите. Възможно е част от тях да е стигнала до партийните каси на ГЕРБ, а друга до касичките на ДПС. Огромни суми с неизяснен произход бяха открити в лични сметки и в брой на няколко от подсъдимите имами в Пазарджик.
Ревизията констатира, че по сметките на мюфтийството има пари, с които то може да покрие задълженията си от 3,5 млн. лв. Запор на сметката обаче не е направен, показват документите. Мюфтийството формално възразява срещу акта, но не предоставя никакви доказателства за това и той си остава във вида, в който е изготвен на 5 декември 2011 г. Това означава, че мюфтийството се задължава да плати към хазната тези 3,5 млн. лв., но това все още не е направено.

След гюбека с Мустафа ХАДЖИ

Управляващите превзеха Смолян и Пазарджик

Десетки малки общини също паднаха под игото на коалицията между ГЕРБ и ДПС

Очевидно Бойко Борисов приема сериозно заплахите на Мустафа Алиш Хаджи и действа радикално, за да му угоди. При положение, че главният мюфтия изпълни заканите си, това ще бъде изключително неизгодно за лидера на ГЕРБ, защото ще бъде лишен от обещания му твърд електорат от мюсюлмански гласоподаватели В периода от изпращането на писмото до премиера и финализирането на ревизията заповедта за нея е променена два пъти, твърдят източниците на „Свободен народ“. Според тях това става не без личната намеса на Бойко Борисов. Корекциите в параметрите на проверката са направени през юли и август 2011. Вероятно тази е причината в замяна на това ГЕРБ да спечели местните избори в края на октомври и началото на ноември в райони, традиционно доминирани от ДПС. Партията на Бойко Борисов успява да пробие бастиона на Доган в Кърджали и се нарежда на втори място. Твърди се, че Мустафа Алиш е спазил обещанието си към Борисов и е ударил едно рамо на неговата партия на местните избори и в Смолян. Предполага се, че именно с вота на мюсюлманите кандидатът на ГЕРБ Николай Мелемов пребори вечната кметица на родопския град Дора Янкова от БСП. Гербаджията стана градоначалник след балотаж. Кмет на Пазарджик, друг регион, в който мюфтийството има особено влияние върху политиката, стана Тодор Попов. На изборите той бе подкрепен от инициативен комитет на местната коалиция „Тодор Попов за Пазарджик“. Бившият съдия спечели поста с мнозинство. В обширни интервюта той обясни, че не е обвързан с никоя политическа партия, а зад него стоят десни формации. Очевидно обаче и тук решаваща роля е имал вотът на мюсюлманите в града, които са над 50% от гласоподавателите и са верни на своя религиозен предводител Мустафа Алиш.
Четири месеца по-късно Тодор Попов вече е отявлен гербаджия. Той е издигнат от партията на Бойко Борисов за шеф на Националното сдружение на общините. Интересна подробност е, че до избора му този пост се заема от загубилата кметица на Смолян Дора Янкова.

Шефката на премиерския кабинет пита за ревизията

Десет дни след местните изборите, на 10.11.2011 г., шефката на кабинета на Бойко Борисов Румяна Бъчварова пише писмо до Министерство на финансите. С него тя настоява ведомството на Симеон Дянков да й отговори на шест въпроса, свързани с ревизията на Главното мюфтийство. Зам.-министърът на финансите Владислав Горанов дава подробен отчет на Бъчварова по нейното питане на 29.11.2011 г. В официален писмен отговор той й посочва датите, на които е издадена заповедта за ревизията и тези, на които са променяни параметрите й.
Шефката на премиерския кабинет се интересува и какви са субсидиите за вероизповеданията в България. Според отговора на Горанов всички те получават общо 3 млн. лв. за 2012 г. Тази сума е с около 500 хил. лв. по-малка от парите, които само мюфтийството дължи на хазната, и то след редуцирането на дълга.
В писмото си до Бъчварова зам.-министърът на финансите обяснява подробно, че искането й за еднократно предоставяне на средства за подпомагане на мюсюлманското вероизповедание не може да бъде удовлетворено.
В бюджета нямало пари. Съвсем логично е, че Румяна Бъчварова не е поискала на своя глава субсидия за мюфтийството. Повече от ясно е, че това е станало по разпореждане на нейния шеф Бойко Борисов, който вероятно по този начин е искал да се отблагодари на Мустафа Алиш за подкрепата на местните избори. Освен това с финансовата инжекция той очевидно разчита на сигурни гласоподаватели и на предстоящия парламентарен вот.

Цветан Цветанов прави метани на Ердоган

За топлата връзка на българския премиер Бойко Борисов с Турция говори и посещението на Цветан Цветанов там преди дни. Вътрешният министър бе на официалната вечеря, давана за високите гости на конгреса на управляващата партия на Реджеп Ердоган. Турският премиер не пропусна да изпрати специални поздрави на министър-председателя чрез вицепремиера Цветанов.
„Поздрави на Бойко Борисов, много добре работим с него и с вашето правителство“, казал Ердоган по време на официалната вечеря в централата на неговата партията в Анкара. Гости на софрата освен Цветанов били депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева и независимият Касим Дал. Вероятно не случайно в българската делегация е включен и кметът на Дулово д-р Юксел Ахмед, избран с подкрепата на ГЕРБ. ДПС бе представено от зам.-шефа Рушен Риза. Чрез него лидерът на ДПС изпрати своето послание до конгреса. От посещението на Цветанов в Анкара стана ясно, че и ГЕРБ, и ДПС ще се борят за подкрепата на управляващата партия в Турция. От партията на Борисов дори настояли хората на Ердоган да им съдействат за организиране на партийни клубове на турска територия. Според политически анализатори гербаджиите са хвърлили око и на електората, който е обединен в изселническите организации и по правило гласува под строй. Досега вотът на тези хора отиваше за ДПС. Идеята на Цветанов като шеф на предизборния щаб на ГЕРБ е те да пуснат бюлетини за управляващата партия в България.
МВР шефът е имал и среща с български изселници от Бурса, Измир, Истанбул и Анкара, която била превърната в предизборно събрание на ГЕРБ зад граница.
„Уважаваме всички български граждани и работим, за да направим по-добър живота за всички, без значение от техния произход, етнос и религия“, казал Цветанов. Той се похвалил, че освен магистрали се строят и ремонтират пътища и в райони като Кърджалийско, Разградско, Търговищко, Шуменско и Силистренско, които са изоставени от политиците през последните 20 години. Вицепремиерът подчертал също, че с гласуваните от ГЕРБ закони е разбит досегашният монопол на фирмите изкупвачи на тютюн и сега суровината се взема на пазарни цени. След посещението на българската делегация в Анкара се разбра, че ГЕРБ планира да разкрие свои офиси в Турция. Предстои и създаването на партийни структури в Бурса и Истанбул, където има най-голяма концентрация на изселници от България.

*

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • *
 • 2413
 • +383/-52
 • Пол: Мъж
Re: Поредното национално предателство на ГЕРБ
« Отговор #1 -: Октомври 08, 2012, 15:31:45 »
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Vs5M-fgBxwc[/youtube]


Борисов разпъва чадър над главното мюфтийство за проверка на Нап
Редактирано от модератор: Подмяна на невалиден линк с валиден.
« Последна редакция: Януари 02, 2013, 20:47:36 от Hatshepsut »

*

Неактивен Нестор

 • ***
 • 865
 • +165/-48
 • Пол: Мъж
Re: Поредното национално предателство на ГЕРБ
« Отговор #2 -: Януари 02, 2013, 20:37:02 »
 100 мил лв се връщат в хазната на евросъюза ,предназначени за подпомагане на земеделието.Никой не искал да ги вземе. Дали пък не е защото тези пари е трябвало да бъдат взети от обикновенни земеделци, а не от строителни предприемачи.Това означава ли ,че целта на правителството е пълното съсипване на земеделието и превръщане на плодородните ни земи в евтина стока за продан на чужденци?

 

Powered by EzPortal