... Из мемоарите на една карикатура-националист

  • 1 Отговора
  • 604 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Evigilatus

  • 4
  • +2/-1
  • Пол: Жена
Здравейте.
Сутринта се събудих с мисълта, че трябва да има поне едно място, където да не ми се налага да се правя, че слушам изречения, започващи с "само българите ..... ", и завършващи с целия лексикален запас в сферата на негативното, на говорещите.
Добре, че им е беден речникът, иначе горко ни.
Това е причината да се регистрирам тук. Надявам се, че съм попаднала на място, където потребителите наистина се чувстват българи и се интересуват от случващото се с нацията.
Понеже нито аз ви познавам вас, нито вие мен, ще си позволя да ви отегча за малко, с няколко неща, заради които правя тази тема (макар че тема дефакто няма). Дано спамът не е прекален, ама... не искам да пиша в научноакадемичен стил, достатъчно дървени философи гледаме навсякъде.

1. Нямам представа, какво става с България?! Има ли такава държава изобщо. По-често срещам името Абсурдистан, отколкото България.
Това ми се вижда пълна идиотщина.
Не ги разбирам тия хора.
Българско гражданство, е, добре - и какво? На кого му пука?
"Верно, има няква историйка там, ама учебника по история постоянно е по-далече отколкото трябва, пък и на болшинството им е все тая кой се е претрепвал в името на някаква си свобода; има ли значение, че може и да сме първата цивилизация, и то такава, която е допринесла много за културата като цяло, в световен мащаб ....
Нали сега е нескопосана вътрешна и външна политика!.. а бе не... и тва тях не ги касае...
Какво значение има за "средностатистическия българин", къде и що е, важното е сеир да има. Тук някои умни особи биха добавили "типично по български". Браво.
Много се издигат в обществената йерархия, няма що. За липсата на съвсем елементарна привързаност към родното говоря, а не за революции. Дарвин си го е казал на времето, макар и не точно така - единствения път към успешната революция е, когато разкараме й първата буква....  Кой да чуе.
Ако хората използваха поне малко от акъла, който по презумпция се води, че имат, нямаше да се стигне дотук - нито в България, нито никъде.
Тук положението не е розово... Но никъде не е. Тук просто е по-зле.
Колко пъти сте виждали щастливи хора? Не говоря за вечната ухиленост и вид на човек, току-що сбогувал се с шестата бутилка ракия, а за такъв, който е доволен от живота си, и смята, че го живее по най-добрия начин? Аз виждам такива хора все по-рядко. Защо?
Целият свят е една зле режисирана порнография, с претенции за нискобюджетна романтична комедия. Все нещо не достига.

2. Какво толкова делят Израел и САЩ с всички останали държави? Колко още им остава да унищожават?
Какви са тия войни нон стоп?
Направиха си гаврата и с нас, похвално. Адмирации към гениите на юдеомасонската световна политика!
Но всичко се връща. Не им го пожелавам и не искам "отмъщения", но това е факт.
Не може вечно да се кьоравим, съгласявайки се да гледаме би ти ви и пазаруваме в кауфланд, да се разхождаме до работа в замяна на някаква мизерна заплата и куп проблеми, да си плащаме данъците, за да може и следващия ден пак да ни поискат такси за друго с чиста съвест. Няма как просто да робуваме вечно на нещо.
Още малко ще изкарат турското робство услуга на българския народ. Едва ли не, жертва от турска страна в името на българското благо, и задочно спонсорство. Пет века уж, пък то си продължава още това. Турски сериали, чалга... абе, културно и грамотно общество!
 
Аз лично смятам, че има надежда и други хора да последват светлия ми пример, който давам, като се опитвам да накарам самотната ми, единствена мозъчна клетка да функционира що-годе пълноценно.   :rofl:


Според мене, цялата държава е толкова жестоко преебана, че нямам думи...

3. Ние задминавахме много отдавна християнския идеал за смирена душа.
Каквото и да става, хората си траят.
Но! Ние сме силни! Докато седим пред телевизора и обсъждаме вип брадъра и виповете. Щото и ние сме вип личности, само дето никой не ни е оценил... Пфууу, несправедлив свят. Скуби ду и илюминатите са виновни.

4. Има ли вариант, евентуално някога, да вместим в натоварените си графици малко време, отделено на българското? Да се поинтересуваме, какво се случва? И... още по-готиното, вече в sky-fi жанра,  да направим нещо?

5. Няма пето. Приятно ми е, Ива се казвам.
Някога си мислех, че сме единен народ. Сега се чудя народ ли сме още.
Винаги съм си била тъпа, но вижте, че дори аз търпя развитие... някакво, макар и рядко (знанията, опита и мъдростта по едно време ме преследваха, но се оказа, че бягам по-бързо от тях... хахаха, и аз почнах със заучените фрази  :cool-1: ) . Значи, може и да има някаква ефимерна надежда за промяна! Ехааа...  :sunshine:
Бихме могли да е преквалифицираме на нинджи. Ако не друго, освен, че ще сме в крак с модата, ще можем и да изчезнем.  :ninja:

Имате ли някакви идеи... за нещо, което да доведе до промяна?
Как си представяте тази промяна?
Изобщо, интересно ми е да разбера какъв е идеалът ви за утопия.
Какви са принципите и разбиранията ви? И най-вече, правите ли нещо в действителност, в подкрепа и защита на тези си представи...

За добрите актьори няма лоши роли.

*

Неактивен Горянин

  • **
  • 263
  • +25/-19
  • Пол: Мъж
Re: ... Из мемоарите на една карикатура-националист
« Отговор #1 -: Ноември 23, 2012, 17:34:12 »
Ето част от причините, поради които спрях да пиша активно тук.

 

Powered by EzPortal