Защо такъв груб тон, аз да съм казал да се омиташ от форума или нещо подобно. Това че някой не е добре запознат, с истината за двете идеологии (да призная по-добре съм запознат с националсоциализма), не е негова вина - виновни са десетилетията цензура. Така че не виня никого, за незнание по тази тема. Виня само тези, които умишлено не желаят да се запознаят с истината или я отбягват, без да разберат, че няма по естествена идеология, която на практика е била предавана от поколение на поколение без да се е наричала по този начин. Хитлер, може да се каже че е просто първия, които й дава име и я превръща в политическа партия. Идеологията е бил вкоренена във всички, себе си уважаващи нации, много преди него, под една или друга форма - особено това важи за българите. Също така голямата част от националистите като цяло, до днешна дата, всъщност без дори да подозират, са поддръжници на тази идеология, но за нещастие не го разбират. Както и да се нарича някоя, наистина истинска националистическа идеология, тя ще представлява същия този националсоциализъм/фашизъм. Аз лично ненавиждам лъжата, затова винаги правя каквото мога, да разкривам истината по която и да е тема - независимо дали тя харесва на някого или не - за сега това съм правил в моето обкръжение, но се надявам това да се промени в бъдеще.
А иначе няма къде другаде да се направи проучване, в този форум има най-много националисти. И се сещам поне за няколко човека от форума, които би трябвало да спадат към двете идеологии, но не мога да разбера, страх ли ги е да си признаят или какво. Иначе историята на Третия Райх я знам, книгата не съм я чел за сега, така че не мога да я коментирам, колкото до филма той показва един вид празненство на тази естествена идеология, но той не показва в детайли на какво се дължи всичко това - речите и щастливите лица, колкото и да са показателни, не са достатъчни. За тази цел има книги и закони, както и отзиви не само от страна на правителството на Германия, но и на другите съседни и далечни страни от този период.