Историята на Марго Фьолк - единствената жива от дегустаторите на Хитлер

  • 0 Отговора
  • 613 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Петкан

  • *
  • 8686
  • +1305/-105
  • Пол: Мъж
  • България преди всичко!


Марго Фьолк е една от петнадесетте млади жени,които пробват храната на нацисткия лидер преди да му бъде сервирана.
Германката твърди, че е била един от хранителните дегустатори на Адолф Хитлер, но в продължение на повече от половин век, тя не казва на никого какво е правила по време на Втората световна война.


Няколко месеца след 95-ят си рожден ден, Марго Фьолк най-накрая проговори за нейната тайна, разкривайки, че тя прекарва две години и половина като една от петнадесетте млади жени, които пробват храната на Хитлер за да е сигурно,че тя не е била отровена преди нейното сервиране в така нареченото "Вълчо леговище".
"Това беше най-строго охраняваният командния център в Полша, където той прекара голяма част от времето си в последните години на Втората световна война"-казва тя."
"Хитлер беше толкова параноичен, че британците го ще го отровят, че това беше всекидневна тема на разговори и всички знаехме за това.
Ето защо той имаше петнадесет момичета,които опитваха храната, преди той самия да я изяде.
"В продължение на две години и половина се страхувахме дали ще оцелеем или не,но трябваше да ядем. Той беше вегетарианец.
Многото германци твърдят,че недостига на хранителни продукти е една безвкусна диета, тъй като войната се проточи, но опитването на храната Хитлер имаше своите предимства.
"Най-добрите зеленчуци, аспержи,камби, всичко, което можете да си представите и винаги с гарнитура на ориз или макарони.Беше изнервящо да се яде, въпреки че бяхме млади и го приемахме по лесен начин."


Даже и в безопасната си главна квартира Хитлер е бил толкова потаен,че тя никога не го вижда лично,а само немската овчарка Блонди и ​​неговите SS служители, които разговарят с жените.
С настъплението на Съветската армия войната приема лош обрат за Германия и един от нейните приятели  от SS я посъветвал да напусне "Вълчето леговище".
Тя се връща с влак до Берлин и минава в нелегалност.
Фьолк казва,че другите жени от екипа за хранително-дегустация решават да останат в Растенбург тъй като семействата им били там и това е техния дом.
Тя казва, че е била единствената, която оцелява от петнадесетте дегустатори
"Те бяха хубави момичета. Всички  бяха застреляни от руснаците"-казва Фьолер, говорейки за това,когато съветските войски превземат централата през януари 1945 година.
Когато тя се връща в Берлин,намира един град,който е  пред пълно унищожение поради денонощно бомбардировки от американски и британски самолети.
На 20 април 1945 г. съветската артилерия започва обстрел в покрайнините на Берлин и сухопътните стигат до сърцето на столицата.
След около две седмици на тежки боеве, градът се предава на 2-ри май.
Хитлер, който е напуснал "Вълчето леговище" преди  около пет месеца се самоубива и с това се слага  край на войната в Европа.
Руснаците след това стигат до Берлин и я залавят.
"Отведоха ме в апартамента на лекар и бях изнасилвана в продължение на 14 последователни дни. ",казва Фьолк.
Човекът, който извърши това  ми се представи като  "майор Берлин.След това бях много болна. Никога вече не можех да имам деца, те унищожиха всичко."
Поради  напредналата си възраст и липсата на асансьор в сградата си, Фьолк не е излизала от апартамента си за последните осем години.
Медицински сестри посещават по няколко пъти на ден, а племенницата и я посещава често, каза тя.
Сега в края на живота си, тя изпитва  необходимостта да възстанови спомените,разказвайки своята история."
http://www.aljazeera.com/news/europe/2013/04/201342621536816561.html

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xZpXOGvno7o[/youtube]
I was Hitler's food taster-Margot Woelk reveals she was forced to eat..
« Последна редакция: Април 28, 2013, 05:56:49 от Hatshepsut »
Ad honores

 

Историята с 10-те малки негърчета

Започната от Сит

Отговора: 5
Прегледи: 950
Последна публикация Ноември 26, 2008, 19:07:19
от друг самотен войн
Powered by EzPortal