Автор Тема: Чудовищната разправа, наречена “Народен съд”  (Прочетена 3110 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен SPQR

 • Respected user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 335
 • Country: bg
 • Карма: +60/-13
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Firefox 19.0 Firefox 19.0
 

“И НАИСТИНА КОИ ЛИЦА РАЗСТРЕЛЯХМЕ?” НО САМО ТОВА ЛИ?

68 години от чудовищната саморазправа, наречена народен съд

Едно общество, в което липсва справедливост, неизбежно деградира.

Престъпленията на комунистическия режим в България, започнали преди 68 години с нечуван терор, с масови убийства без съд и присъда или в резултат на присъдите на един сталинистки показен процес, цинично наречен народен съд, все още нито са осмислени, нито са осъдени морално.

Нещо повече – няма памет за тях и се губи връзката между станалото в миналото и случващото се днес. А тя е пряка, както е пряка връзката между морал и просперитет.

В България комунистическият режим бе наложен с чудовищно насилие и в условията на чужда окупация. За да бъде смачкана в зародиш съпротивата на българите, по указания от Москва на съветския гражданин Георгий Михайлович, безпощадно бе избит политическият, стопанският, военният и духовният елит на българската нация.

И след години на терор, репресии и страх, на мястото на унищожения интелектуален елит на България режимът си създаде пошла негова имитация – покварена от привилегии псевдоинтелигенция, която унизително и раболепно обслужваше властта.

Днешното българско общество все по-отчаяно разбира нуждата от истински лидери – от хора с морал, с демократична и правна култура. Но за да ги различи, обществото ще трябва да бъде имунизирано срещу лъжи и манипулации, а това значи – самото то да е просветено.

Чудовищно е незнанието на българския народ за собствената му трагична съдба, след като в днешна България цял един град носи името на най-големия национален предател и престъпник Георги Димитров, а нашата страна – единствена в цяла Източна Европа (!) все още е осеяна с гигантски паметници на армията окупаторка, извършила тежки престъпления в България – като убийства, отвличания, изнасилвания и грабежи.

Върху насилие и лъжи обаче нищо не се гради, освен престъпност и мизерия.


Масовото убийство на 1-и февруари 1945

- никой да не смее
да го погребва, нито пък оплаква;
без плач, без гроб – така да го захвърлят…

Софокъл, “Антигона“, пролог

Протокол от екзекуцията няма. Гроб също няма.

Осъдените на смърт са лишени и от утехата да прегърнат за последно родителите си, децата и съпругите си, а те – дори от човешкото право да оплачат и погребат своите мъртви.

През целия си живот близките на избитите ще бъдат преследвани не само от комунистическата власт, но и от непоносимата мисъл какви ли зловещи сцени са се разиграли в последните минути на техните синове, съпрузи, бащи… на българските държавни мъже, избити по указания от Москва на 1-и срещу 2-и февруари 1945 година.

В книгата си “Видях сгромолясването им” чуждестранният кореспондент Волфганг Бретхолц пише, че освен едно официално комюнике на 2 февруари, с което комунистическите властници съобщават, че “смъртните присъди са изпълнени”, на журналистите са “отказани сведения дори за това дали осъдените са били разстреляни, обесени или обезглавени” (Бретхолц 1994; тук и надолу цитатите са по тази книга).

“Въпреки всичко – пише преследваният от нацистите, а по-късно и от комунистите журналист – твърде скоро се разпространи истината за екзекуцията, която се оказа ужасно и невъобразимо жестоко клане.”

Че е било ужасно и жестоко, едва ли може да се съмняваме.

Екзекуция, на която липсва прокурор, свещеник, лекар и която не се извършва от взвод с войници, а от сбирщина от партизани, милиционери, фанатици и от докарващи се на новата власт примитиви – хора без морал, чест и задръжки, неизбежно се превръща в кланица.

Впрочем не друг, а Петър Семерджиев, един от участниците в подобна “екзекуция” на осъдени на смърт от сливенския “народен съд”, потвърждава в спомените си години по-късно: “А разстрелът тогава беше един разгул” (Семерджиев 2010).

Много бързо след зловещата нощ на 1-и срещу 2-и февруари из София се разнася истината за избиването на държавниците на България.

Ужасен от хаоса и некадърната стрелба, при която хората падат ранени, но не и убити, професор Станишев моли убийците да му разрешат да установи смъртта им, за да не ги хвърлят полуживи в гроба.

Тъмнината пада над избитите държавници и мракът над цяла България се сгъстява.

До днес…

И България никога няма да се оправи, докато не настъпи искрено покаяние за извършеното зло.

“Така наречените “народни съдилища” – категоричен е Бретхолц – служат единствено за това да придадат на режима и на терора впечатлението за някаква законност.”

Даниела Горчева
http://www.eurochicago.com/2013/03/68-godini-ot-tchudovishtnata-razprava-naretchena-naroden-sad/
« Последна редакция: Февруари 01, 2017, 13:55:40 от Hatshepsut »
"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
Димитър Талев

Неактивен Петкан

 • Account Disabled
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8815
 • Country: bg
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Firefox 19.0 Firefox 19.0
Нека видим кои бяха те – “народните съдии.
http://www.stefan-tcholakov.com/forum/index.php?topic=1084.0;wap2
Ad honores

Неактивен SPQR

 • Respected user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 335
 • Country: bg
 • Карма: +60/-13
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Chrome 26.0.1410.43 Chrome 26.0.1410.43
Част 2 (Продължение от Част 1 )

Съветските войски и тяхната роля в терора

Обезпокоен от пристигащите и от провинцията вести за кървава саморазправа, Бертхолц, заедно с други чуждестранни журналисти, предприема пътуване из България и се убеждава с очите си, че “произволът и тиранията, които българските комунисти упражняваха заедно със съветските окупационни войски, е обхванал цялата страна”.

“В това развитие – свидетелства немският журналист - съветско-руските войски, които се честват от новите властници като “освободители на българския народ от фашистко иго” играят крайно активна роля.

Във всеки град и във всяко село се настанява руски гарнизон, който конфискува къщи и хранителни стоки, притеснява населението и – което е най-лошото – открито подкрепя режима на терор на комунистическата “народна милиция”.

Където населението се опълчва срещу произволни арести и отвличания, където селяните се вдигат срещу тиранията, където се образуват центрове на съпротива, съветските войски вземат радикални мерки.

И онова, което местните комунистически властници не смееха директно да предприемат на своя глава, правеха го скришом чрез руската окупационна власт, която се изплъзваше от всяка отговорност.”

Българите – на фронта да се бият, съветските окупатори – в България да избиват

Десетилетия наред българската историография мълчи, че окупационната армия на Сталин – тази същата, на която в цялата страна са вдигнати гигантски паметници “от признателния български народ”, всъщност остава в България, за да подпомага терора на малочислените в тогавашна България комунисти и избиването на съпротивляващите се българи, а вместо съветските войски на бойната линия са изпратени 450 хиляди български войници и офицери да гинат в т.нар. “Отечествена война”.

Тези български войници, на които – въпреки огромния натиск на Хитлер, държавният глава цар Борис спести участие на фронта, за да не умират по бойните полета на една мръсна завоевателна война.

А през 1946 г. съветският агент генерал Маринов (този същият, на чието предателство “дължим” осъществяването на сатанинския план на Сталин за окупация на България) ще се бие в гърдите пред българския дипломат Евгений Силянов в Париж, че под негово лично командване са ранени и убити 30 хиляди българи във войната срещу Германия (Недева 2007).

И за капак главният обвинител на т.нар. “Народен съд” Георги Петров ще се хвали в доклада си до ЦК на БРП(к), че не са осъдили на смърт само тези български офицери, които… “са се укрили на фронта”! (Доклад 2005).

Което, разбира се, няма да пропуснат да сторят веднага след връщането им оттам.

Това беше чудовищна присъда…

“Това беше една чудовищна присъда, която нямаше нищо общо с правото и справедливостта - казва Бертхолц, който освен журналист, е и доктор по право. – От всичките 162 подсъдими на смърт бяха осъдени не по-малко от 96. Тридесет други подсъдими бяха осъдени на доживотен принудителен труд, осемнадесет – на петнадесет години, останалите на лишаване на свобода от една до осем години.”

След като описва терора, който преминава “като ураган над цялата страна”, вземайки десетки хиляди жертви, и участието на съветско-руските войски в него, Бертхолц пише:

“В тази обстановка през януари 1945 в София се разигра чудовищният процес срещу повече от сто “военнопрестъпници”. Неговите последни заседания чак до обявяването на присъдите проследих изцяло. Още в деня на пристигането ми си издействах от Министерството на пропагандата входна карта. Получих я с цял порой от пропагандно многоглаголстване, че този процес доказвал колко честно България скъсвала със своето “фашистко минало”…

Самият съд се бе превърнал в театрална сцена – с прожектори, високоговорители и публика, на която никой не пречеше да дава израз на своето “отвращение” и “възмущение” по време на съдебното заседание.

Върху многото, подредени една зад друга пейки седяха подсъдимите, общо сто шестдесет и двама. Те представляваха най-знаменитата подсъдима скамейка, която някога е съществувала в цялата история на правосъдието.”
"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
Димитър Талев

Неактивен Volov

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 8
 • Country: 00
 • Карма: +0/-9
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows NT 6.2 Windows NT 6.2
 • Browser:
 • Opera 12.16 Opera 12.16
Народът поиска смърт за палачите

Легитимен ли е бил Народния съд

проф. И. Баева: "България е била част от Тристранния пакт - октомври 1944г. Декларация на Антихитлеристката коалиция за съдене на всички военнопрестъпници - във всички държави има такива процеси - над военнопрестъпниците, които не са описани в законодателството им => Да, може!(да има такъв процес с/у военнопрестъпници, неописан в законодателството). За времето си и международната обстановка тогава( II СВ, изискванията на Съюзническата контролна комисия-СКК) създаването на Народния съд е спрведливо.

доц. В. Тодоров: "Според тогавашния международен аспект Народния съд е легитимен! Използва се при подписването на Парижкия мирен договор като аргумент България да не попадне сред държавите, съюзници на Хитлер, да не получи по-големи санкции(териториални  и репарационни). Седмица до присъдите няма външен натиск, процесът е юридически издържан, няма нито едно възражение срещу съдебната практика тогава - събирани са доказателства, материали, свидетели, осигурена е защита на обвиняемите. Грубият политически натиск започва седмица преди произнасяне на присъдите, затова има толкова произнесени смъртни присъди от 1 и 2 състав на Софийския съд, след това се спуска Указание да не се дават толкова сурови присъди и следват по-меки - например за българските експерти по случая в Катин, в работата на 7-ми състав от София, който е отговарял за антисемитизма е имало доста на брой меки присъди. Против съм общ паметник за жертви на Народния съд - много от тях преди това са били палачи и обратното се случва - например Тр. Костов ".
„Евентуален друг мит, е че Народният съд в сравнение с други държави е един от най-тежките. С най-много присъди. И това не е така. Аргументът, който веднага се дава е Нюрнбергският съд, който издава 12 смъртни присъди. Зависи как гледате. Този съд е само за 24 елитни немски фигури и срещу тях са издадени 12 смъртни присъди. Като изражение това прави 50 процента. Докато този съд („народния”, бел. ред.)  дава около 20 процента смъртни присъди. Това е горе долу картинката за народния съд.”

проф. Е. Калинова: "Не може те(военнопрестъпниците: регенти, министри, депутати) сами да осъдят себе си! На 9 февруари на Ялтенската конференция се повдига въпросът за военнопрестъпниците - Чърчил заявява: " Най-добре в момента, в който ги заловим да ги разстреляме!" Това е политически( революционен, извънреден) съд в рамките на Решение на Антихитлеристката коалиция да бъдат наказани сурово всички отговорни за войната, това го има в Декларацията за Освободена Европа.Народния съд е бил наше задължение - има точка в Англо-американския договор за примирие към Мушанов за задържане и съдене на виновните за включването на България във войната."

Горан Благоев: "Днес Народния съд се определя като престъпление на БКП, само че правителството на ОФ тогава е коалиционно. Не трябва ли да е споделена отговорността? Заслужено ли е отмъщението? Какъв е размерът на "белия терор" преди 09.09.1944 и на "червения терор" - пропорционални ли са?

Н. Поппетров: "Земеделците също имат да отмъщават за 9 юни за Стамболийски! Като режеш главите на партизаните и ги излагаш по площадите насъскваш част от населението с/у себе си - не може да не очакваш възмездие! Как да кажем за един човек, който обрича на смърт евреин, че е невинна жертва на Народния съд, някъде на Запад мислят по друг начин, съобразява се колегията и с международната конюнктура, с международните рамки - помните скандала с опита за именуване улица на Филов?! Каква е международната обстановка при която се извършва Народния съд? Тогава България е една държава загубила(губеща) войната като съюзник на една агресивна сила. Пешев, който спасил евреите, като депутат също е гласувал за обявяване война на САЩ. Княз Кирил става регент в нарушение на Конституцията, подписва укази, поема отговорност(носи отговорност за войната, за жестокостите)."

проф. И. Баева: "Жаждата за възмездие е естествен отговор за онези 50 хиляди избити преди 1944 г, за отрязаните партизански глави без съд и присъда, за сравнение във Франция са избити м/у 40 и 60 хиляди колаборационисти без съд и присъда в първите дни след освобождението.Народния съд е опит да се вкара в юридическо русло жаждата за лично отмъщение. Знаем броя на издадените смъртни присъди от Народния съд - 2730, но не знаем колко са били изпълнени.

проф. Е. Калинова: "От септ. до окт. 1944 г различни източници дават от 600 до 40 000 убити, най-приемливо е 18 000 избити за отмъщение при "червения терор". Народния съд има ролята да се сложи край на такива отмъщения без съд и присъда. Във Франция например са издадени 6663 (7000 според проф. Баева) смъртни присъди за военнопрестъпници - изпълнени реално 790."

http://bnt.bg/predavanyia/istoriya-bg/70-godini-ot-sma-rtnite-prisa-di-na-regentite-v-istoriya-bg-02-02-2015

ИЗПОВЯДВАМ ЕДИННИЙ СВЕТЪЛ КОМУНИЗЪМ, ПОПРАВИТЕЛ НЕДЪЗИТЕ НА ОБЩЕСТВОТО.
 ЧАКАМ СЪБУЖДАНИЕТО НА НАРОДИТЕ И БЪДАЩИЙ КОМУНИСТИЧЕСКИ СТРОЙ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ.

                                            ГАЛАЦ, 20 АПРИЛ 1871 Г.
                                            ХР. БОТЙОВ

Неактивен Panzerfaust

 • Moderator
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1384
 • Country: bg
 • Карма: +309/-37
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Chrome 52.0.2743.116 Chrome 52.0.2743.116
 • Интереси: история, политика, психология, военно дело, икономика
 • Зодия: Virgo Virgo
България е окупирана страна, какъв "народ" е поискал смърт? Поиска го Сталин, руско-еврейската пияна измет, с мълчаливото съгласие на Чърчил и Труман.

Неактивен Петкан

 • Account Disabled
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8815
 • Country: bg
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 47.0 Firefox 47.0
Цитат
"Народния съд има ролята да се сложи край на такива отмъщения без съд и присъда."
...
...
"Народният съд" има ролята да ликвидира неудобните за комунистическата власт в България и помага за безпрепятственото установяване на нова държавна система за управление на страната, система от болшевишко-сталински тип.
Не знам, как проф. Е. Калинова е взела професурата си, това не е толкова важно, а по-интересното е това, че Калинова прави опит за внушение с цел скриване на истината.
Къде е внушението лъжа?
Цитат
проф. Е. Калинова: "Не може те(военнопрестъпниците: регенти, министри, депутати) сами да осъдят себе си! На 9 февруари на Ялтенската конференция се повдига въпросът за военнопрестъпниците - Чърчил заявява: " Най-добре в момента, в който ги заловим да ги разстреляме!"
Чърчил казал и станало. :mad:
Ами тогава "хуманистът "Сталин сигурно е мълчал и му е казвал: " Aбе, не става така! Съд тряба-справедлив и принципен!"
Добре, вярно е, че Чърчил е направил такова заявление, но какво е казал Сталин на Ялтенската конференция , професорката не казва...
Защо не казва проф. Е. Калинова  това, че Сталин с подкрепата на Ф.Д. Рузвалт е отказал на предложението на У. Чърчил да бъде проведена военна операция от англо-американските войски срещу войските на Вермахта на север с удар от Гърция на север?
При съгласие от страна на Сталин за провеждането на тази военна операция на Балканите, сталинската армия нямаше да завладее България, нямаше да има "Народен съд", ръковеден от ...Кремъл.
Чърчил се съгласява България да остане в сферата на влияние Съветския съюз и това е края на независимостта на България за много години напред.
Нека си спомни професорката, къде тогава са били войските на Трети украински фронт?
Ако не знае, ще и кажа.
Готовили са се за провеждането на Яш-Кишиневската операция.
Ако Сталин е нямал намерение да завоюва България, той е щял да се ограничи с провеждането на тази операция, която му е осигурявала плацдарм за осъществяването на желаната стратегическа цел- завладяване на нефтените полета на Плоещ в Румъния и отрязване на нефтената артерия на Третия райх.
Навсякъде, където комунистическите историци пишат за този период от историята на България, няма никъде да намерите и ред за това, че Сталин е искал да завладее Балканите, а и това, че когато е подписван пакта "Молотов-Рибентроп", Молотов е разговарял с Рибентроп за съдбата на Турция и по-точно за това, дали Хитлер ще се съгласи Русия да вземе Босфора и Дарданелите, което е отдавнашна мечта на Русия.
България е част от болшевишката стратегия за завладяване на територията на Европа, която Сталин е планирал предварително, но малко е закъснял.
Конкретно за истината за т.н. "народен съд"- според тогавашния международен аспект "народния съд" е легитимен дотолкова, доколкото изискването процесът да е юридически издържан не е спазено и, че съдебния процес не е бил контролиран от реално, а в България е действало съветското "правосъдие" на Вишински.
« Последна редакция: Септември 16, 2016, 23:59:00 от Петкан »
Ad honores

Неактивен Hatshepsut

 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 9000
 • Country: bg
 • Карма: +526/-0
 • Пол: Мъж
 • Дълг и чест
 • OS:
 • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
 • Browser:
 • Chrome 56.0.2924.76 Chrome 56.0.2924.76
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Зверството „Народен съд”

Враговете на народа да се разстрелват с пистолетен изстрел в тила – изпитан и любим метод на болшевиките
Христо Марков

Отново наближава нощта на 1 срещу 2 февруари, когато преди 72 години в България бе извършено най-голямото зверство от българска партия срещу българския народ. БКП срещу Народа! Това е „рекапитулацията” от „Народния съд”.

Преди години, когато откривахме паметника на загиналите в тази страшна нощ, забелязах един доста възрастен мъж, който трепереше целия, положи цветя и плачеше като дете. Поразпитах за него, запознахме се и той разказваше с приглушен глас. Помнеше подробности, въпреки доста напредналата му възраст. Оказа се, че Цеко Алексиев е наблюдавал касапницата, защото е бил по това време началник на „Градини и паркове” в Централни гробища в София. Записах разказа му и го включих в неиздадената ми още книга „Родът Сталийски – жестокото усилие на оцеляваш.” Претендирам, че съм единственият българин, който записа разказа на живия свидетел Алексиев от страшната нощ. Предлагам ви част от книгата, която описва часовете на екзекуцията, за да се помни. По-добро не мога да напиша.

Архивите ни разкриват и внимателната подготовка, която комунистите предприемат за най-масовата екзекуция в новата ни история. Още от края на 1944 г. репресивните органи са предупредени „да бъдат нащрек, за да осуетят всеки опит за промяна на линията на Народния съд, както и възможни протести на отделни обществени групи”. Никола Петров, помощник-командир на 3–а дивизия, четирийсет години след това декларира: „Още преди процеса присъдите ги знаехме и не се тревожехме за изхода му”. За подготовката и същинския разстрел в началото на 1945 г. в София е привикан целият помощник-командирски състав на българската армия. Това са и преките организатори и участници в предстоящата кървава разправа. Водители на наказателния отряд са: Фердинанд Козовски – бъдещ председател на Народното събрание, Изидор Леви, по-известен като Бачи Зеев – палач-следовател, специален агент на Лаврентий Берия от болшевишкото НКВД, по-късно – началник служба в 1-ви отдел на Държавна сигурност, и шефът на спецотдела полковник Лев Главинчев – съдист, участник в много комунистически зверства още преди 1944 г. Това се хората, които отговарят „работата” да се свърши с нужната жестокост, бързина и потайност. Те са извикани от ЦК на партията от фронта, за да им се дадат подробни инструкции за организирането и провеждането на екзекуциите. Организирана е и специална команда за убийствата начело със софийския комендант на милицията подполковник Веселин Георгиев. В състава й са само комунисти и ремсисти от системата на милицията и военното разузнаване на ген. Петър Вранчев, като имат дори… партиен секретар на временната група за разстрели. Това е комунистът Кольо Петков-Моряка, съучастник на Мирчо Спасов в екзекуцията на техния човек, обвинен в предателство пред 1944 г., Никола Милев.

Компания от професионални убийци, удушвачи, касапи от вартоломеевите нощи,

с една дума – комунисти! Тези човешки същества имат за задача да избият по най-бързия начин трима регенти, министрите от три кабинета, дворцовите съветници, цял един парламент и повече генерали, отколкото България е загубила през трите войни, които води през 20-и век. Депутатите от 25-то народно събрание са избити въпреки съществуващия депутатски имунитет – норма от римското право, съществувала по цял свят.

Преди това в ЦК на БКП има изключително важен спор и той е как да бъдат екзекутирани осъдените. За класическия начин „чрез обесване” настоява зетят на Георги Димитров Вълко Червенков, който иска по този начин да отмъсти за своите другари, взривили църквата „Св. Неделя” през 1925 г., но е надделяло мнението на Трайчо Костов и компания да се разстрелват с пистолетен изстрел в тила – изпитан и любим метод на болшевиките. По този начин според главорезите „работата ще се изпълни бързо и чисто”, а това е основната цел на палачите в онзи исторически момент.

Нощта на 1 срещу 2 февруари 1945 г. е студена, тиха, с лек вятър. Осъдените са извеждани от подземията на Съдебната палата със завързани ръце и товарени в шест камиона, които чакат в двора към входа откъм ул. „Алабин”. Забранено им е да викат, протестират, да вдигат шум въобще. За неспазване на тази заповед най-напред с приклад е пръснат черепа на младия депутат Иван Батембергски, защото си позволил да извика за помощ, може би се е обръщал към Всевишния, може би към родителите си, но… Следващата жертва е бившият министър Тодор Кожухаров, инвалид от войните, писател, който извикал

„Не трябва да плачем за нас, а за България”,

после запява националния химн „Шуми Марица”. Разбиват му главата с револвер.

Ето какво си спомня царица Йоанна за тази зловеща нощ: „На осъдените, преди да ги убият, бе отнета последната надежда да видят отново близките си, тъй като семействата бяха депортирани и това бе причината, поради която поисках да ги видя един по един преди екзекуцията…

…Ескортът беше подреден в двора на Съдебната палата от входа към ул. „Алабинска“. По този път се простираше конвой от шест камиона, към които бяха отправени жертвите. Беше дадена заповед да се удря и убива всеки, който протестираше, повишавайки глас. Един млад депутат, Иван Батембергски, извика: „Помощ“, но веднага му бе счупен черепът с приклад. Друг, министърът Тодор Кожухаров, инвалид от войната и блестящ писател, вървеше, опирайки се на бастун; изведнъж извика: „Не трябва да плачем за нас, а за България“. И запя националния химн „Шуми Марица“. Бе убит с удар от револвер. Тримата регенти Кирил, Филов и Михов бяха изведени последни заедно с двама тежкоболни осъдени. Качиха ги на един полупразен камион. Духаше леден вятър… В гробищата на София бяха паднали няколко бомби, отваряйки много широки ровове. Осъдените бяха накарани да слязат на малки групи в близост до тези „вече готови“ ями. Някой, не виждайки строен наказателния взвод, попита дали ще трябва да чакат на това място и с този ужасен северен вятър. Бе отговорено набързо, че ще бъдат убити един по един. Наистина, двама екзекутори бяха готови с автомати в ръце… Изглежда, че на всеки убит [проф. Ал.] Станишев е проверявал пулса и слагал ухо на сърцето му. Има върховното себеотрицание да повтори това задължение толкова пъти, докато остане сам и последен, за да бъде убит.

… Върху телата на жертвите бяха изсипани камиони със сгурия. Надяваха се така да отклонят вниманието и народните поклонения. Узна се обаче по странните пътища на vox populi кого покриваха тези черни могили. Жени, млади и стари се спираха

безстрашно да се молят на тази земя;

и аз самата, придружавана от една или друга от моите дами, отивах да коленича край този общ гроб. Носех пълен траур. Странно – запазила съм жив спомен от черните воали, развявани от вятъра. Бях познавана отдалече. Ни никой, никога не ми каза нещо. Носехме свещи и цветя върху тези пластове от въглища. Свещите можехме да ги държим запалени при лошо време за няколко мига, закривайки ги с телата си. Беше единствената възможна почит към тези нещастни мъртъвци и към всички други в нашата Родина. За тях и дали са още там, не се узна повече нищо.

… Бях внимателно следена и моят свят, можеше да се каже, че вече беше ограничен между двата гроба, този на моя съпруг в Рилския манастир и този на мъчениците от „Кървавия четвъртък“. Бях сама, с две деца, на двадесет и девет години.“

Преди това в софийските гробища се провежда един спектакъл на абсурда, немислим и разтърсващ. По някаква налудна приумица партийният секретар на екзекуторската група Кольо Петров-Моряка решава да проведе… „партийно събрание”! Да, да, там, в гробището, пред зеещите ями и в присъствието на осъдените. Началникът Веселин Георгиев изтъква огромното доверие на партията, оказано на определените екзекутори за изпълнението на политическата задача, допълва го Моряка, който натъртва, че всичко трябва да приключи по-бързо, за да бъдат изправени пред свършен факт представителите на Англия и САЩ в Съюзническата комисия. Трети говори другият партиен активист и злодей Лев Главинчев, който се обръща към осъдените - трябва да разберат, че каузата им е бита карта, че напразно са се мъчили да възпрат светлото комунистическо бъдеще, извадили при това голям късмет, защото имало предложение да бъдат бесени. Прекъсва го подполковник Георгиев: „Губиш ни времето, Левчо. Без формалности”. Освен взводът за убийства на това безумно представление, на масовата екзекуция, на човешката кланица присъстват още Цола Драгойчева, която отговаря за Народния съд в ЦК на БКП, Фердинанд Козовски, Изидор Леви /Бачи Зеев/, а в разстрела пряко се включват Лев Главинчев, Веселин Георгиев и Кольо Моряка, дори се скарват кого да убият. След години Георгиев се хвали в пиянски компании: „Лично пролях синята кръв на Кирил!”, но същото ще твърди и Главинчев – „Аз ликвидирах княза, Филов, Станишев и генерал Михов”. Кольо Моряка пък е още по-категоричен в спомените си: „Аз му заявих твърдо, че като партиен секретар на групата на мене се пада тази чест. Князът е мой и не го отстъпвам на друг. Весо /Веселин Георгиев/ се опита да ми се противопостави, но в крайна сметка си го „взех” Кики…” Как ви се струва, драги читатели? Май в световната история само българските убийци комунисти със стара дата ще се карат кой кого е застрелял!?

Версиите за тази зловеща нощ са многобройни, но би трябвало да се доверим на тогавашния началник на служба „Паркове и градини” в софийските гробища Цеко Алексиев, който е бил свидетел на касапницата, видял е и жертвите, и палачите. Според него мястото, определено за екзекуцията, е било осветено с автомобилни фарове, повечето от убийците били цивилни, не униформени, въоръжени с шмайзери, а

екзекуцията започнала с разстрела на княз Кирил,

после Филов, генерал Михов, а след тях преминали към министрите. „Първи убиха Александър Сталийски, после Багрянов, Божилов, Даскалов. Стреляха в тила им с пистолет и труповете падаха в ямите. После д-р Станишев ходеше до всеки от убитите, навеждаше се, слагаше ухо на сърцето, търсеше пулса, установяваше смъртта. Взе да се развиделява и тогава решиха, че върви бавно. Започнаха да ги убиват на групи с шмайзерите. Последен разстреляха доктора. Уби го Главинчев.” – разказва свидетелят Цеко Алексиев след години.

Не минало и без мародерство от страна на палачите. Вземали са от жертвите всичко ценно – пръстени, часовници, златни халки. Един от по-нисшите чинове събува ботушите на убития княз Кирил.

Така една шайка от комунистически главорези става автор на най-страховитото масово изтребление на държавници в цяла Европа – в тази вечер са разстреляни и хвърлени в общ гроб 3-ма регенти, 22-ма министри, 67 депутати, 47 генерали и висши офицери, 8 царски съветници и един княз. За сведение Нюрнбергският трибунал се „отчита” със само 14 постановени смъртни присъди за видни нацисти, докато българският „народен съд” с всичките си областни поделения директно избива 2730 държавници.

Телата на държавния елит на България са струпани в бомбените ями. Камиони със сгурия са изсипани върху тях. Подравнено е с кал, сняг и кръв, много кръв. Малко сняг и много кръв има в онова утро на Централните софийски гробища.

Какво ли си е мислел преди разстрела Александър Сталийски?! За семейството, децата, за празната кантора, за добрините, които е сторил, за родителите, тръгнали с него и сестра му от Видин до София с файтон, за да участват в строежа на Нова България, да стъкмят къща и дом, за войнишките победи и погроми, за политическите разправии в парламента и извън него, за книгите, които е написал с наивната вяра, че ще спомогне да се укрепи държавата, за баджанака комунист, когото спасява от сигурна смърт, а той го изпраща пред ямата в компанията на Лев Главинчев и Бачи Зеев, за приятелите художници, писатели, журналисти или просто зевзеци, за спомена, който ще остави у близките, за старата си майка, за сестрите, за вилата във Варна и тежките приятели, за… Това никога няма да узнаем, но със сигурност е искал да остави златния часовник от баща си за спомен и белег за него на синовете. Е, не успява, за тази работа има мародери, които чакат с пистолети.

В началото на 90-те години синът Александър ще сподели за зловещия ден във филма „Оцелелите”: „Започнаха да се чуват изстрели. После разбрах, че екзекуцията е станала на гробищата. То не е далече, знаете къде е, това е „Майчин дом”. И няма да забравя никога, казах, че може би това е екзекуцията, а Шиклето /Михаил Михайлов Панайотов – близък приятел, по-късно емигрант в САЩ, легионер/ казва: „Няма такова нещо, не се безпокой”. Легнахме да спим. На сутринта, някъде 7.30-8 часа се прибрах вкъщи. Бяха баба ми, майка ми и леля ми. Нямах лична карта. Отидохме на гробищата. Имаше сняг,

около 100-200 метра направо килим от кръв

Ямите заринати, а отгоре посипана сгур. Бяхме, доколкото си спомням, с г-жа Станишева, г-жа Филова, други, които бяха, не мога да си спомня, мисля че беше г-жа Багрянова. Не съм сигурен, разбира се, от тогава мина половин век. Сложихме цветя, запалихме свещи и за мое голямо учудване двама души се доближиха до майка ми, тя обясни и не ни закачаха повече. Това беше. Прибрах се вкъщи и на другия ден бяхме изселени с майка ми в село Долни Дъбник до Плевен.

Баща ми беше мълчалив човек, не обичаше да говори, най-малко обичаше да обещава. Говореше свободно пет езика. Никога не ми е говорил за Царя, нито ми е говорил против Царя, допускам, че е бил монархист. Никога не ме е насъсквал против комунистите, но ми е казвал какви са. И когато го попитах: „Добре де, ами вуйчо Владо?”, той вика: „Синко, за роднини правилото не се отнася”. Тогава се заклех да се боря срещу болшевиките, защото винаги съм го казвал и на събрания, митинги и в Камарата: Timeo danaos et dona ferentes - „Не вярвай на атиняните и когато дарове ти носят!” Когато болшевиките ви обещаят, да знаете, че те ви лъжат. Не вярвайте на комунистите, те никога не могат да се променят!”.

Племенничката Пепа Симеонова: „Рано сутринта чухме присъдите по радиото. Баба Рада се развълнува много, затрепера цялата и каза да й дам палтото и бастуна, къде, къде да ходи… Аз с нея да дойда, да я придружавам. Каза, че ще ходи при владиката Стефан за амнистия, за апелация – той беше много популярен по онова време. Тъкмо се облече и сме готови да тръгваме и дойде Иванка Топенчарова, тя работеше в съда тогава и пита: „Бабо Радо, къде?”, а баба й каза: „Ами отивам при владиката Стефан, ще моля за амнистия, за апелация…”, а Топенчарова й вика: „Късно е, бабо Радо, присъдата е изпълнена, убити са вече”. Че като писнаха вкъщи, а баба виеше: „Ами тялото, поне тялото дайте, да го погребем сина ми по християнски!?”, а Иванка – „Не може, бабо Радо, те са погребани вече”. И тя ни каза къде е общият гроб. Ние се дигнахме и направо на гробищата. Беше един студен ден, а хората се тълпяха около мястото. Отъпкано, кървави следи навсякъде, в кръг – милиционери. Хората плачат, палят свещи. Колко сме стояли, вече не помня. На другия ден пак отидохме, но този път така наоколо 150-200 метра имаше много милиция и не ни пуснаха до мястото, където са погребани. Ужасно, ужасно беше! Баба скоро след това легна болна и не стана вече. То мъка, мъка… Помня като днес, когато Цанко се върна от състезание и му казаха, че са убили баща му, той стои тук в коридора и плаче, скимти като куче…”

Какво ли може да се добави към тази антична трагедия? Може би няколко последващи реакции. Британският политически наблюдател на процеса е категоричен: „Присъдите са определено отмъстителни” и изразява мнение, че тази разправа е планирана не само на местна почва, а под диктовката на съветските апаратчици и репресивни органи. А кореспондентът Волфганг Бретхолц на 5 февруари се среща с Цола Драгойчева и я пита какво мисли за присъдите и „спешното” им изпълнение, а тя с присъщата на комунистите циничност е пределно откровена: „Никога в живота си не съм спала толкова добре, както в утрото на екзекуцията”.

Репресиите не спират и след варварството, извършено на 1 срещу 2 февруари 1945 г. На 19 април 1945 г. Георги Димитров с радиограма до верния му паж в България Трайчо Костов дава поредното нареждане: „Обсъдете с Югов необходимите срочни мероприятия за изселването на тези хора в подходящи за целта райони. Част от тях трябва да бъдат изпратени на принудителни работи. Никакви съображения за хуманност и милосърдие не трябва да играят в дадения случай каквато и да е роля”.

Осиротялото семейство на министър Сталийски, Надежда и двамата сина, са изселени в Долни Дъбник, както и още 11 875 членове на семействата на избитите и осъдените от Народния съд. И се започва едно безкрайно оцеляване, стремеж да оживеят, да запазят спомена, да държат главите си над водата – почти половинвековно стремление за спасение и сносен живот с мъката от онази студена, тиха и зловеща нощ. Големият син в продължение на почти половин век ще премине през преизподнята на концентрационните лагери, ще е изселван, преследван, малтретиран, изключван, заличаван, разделян от семейството, докато достигне до общественото ниво на бащата – министерското кресло, но в края на земния си път ще отчете като най-голямата своя победа самото оцеляване и запазването на достойнството и фамилната чест.

През 1995 г. на мястото на екзекуцията и масовия гроб в Централните софийски гробища е поставен

голям каменен кръст,

а на 26 август 1996 г. Върховният съд на Република България отменя присъдите и реабилитира регентите, министрите, народните представители, царските съветници, висшите военни, журналистите, избити в името на една безумна кауза, която донесе на страната половинвековно строителство на „най-хуманния и справедлив строй”. През 1998 г. във фоайето на Министерството на правосъдието е поставена паметна плоча на тримата министри, разстреляни в нощта на комунистическата жестокост: Васил Николов Митаков, Константин Йоцов Партов и Александър Цанов Сталийски. И се питаме дали справедливостта в тази страна ще идва все с половинвековна давност? Съдба българска.

https://www.faktor.bg/
« Последна редакция: Октомври 01, 2018, 09:17:47 от Hatshepsut »

Неактивен Петкан

 • Account Disabled
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8815
 • Country: bg
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Chrome 55.0.2883.87 Chrome 55.0.2883.87
Re: Чудовищната разправа, наречена “Народен съд”
« Отговор #7 -: Февруари 02, 2017, 22:42:42 »
Цитат
"на 26 август 1996 г. Върховният съд на Република България отменя присъдите и реабилитира регентите, министрите, народните представители, царските съветници, висшите военни, журналистите, избити в името на една безумна кауза, която донесе на страната половинвековно строителство на „най-хуманния и справедлив строй”. През 1998 г. във фоайето на Министерството на правосъдието е поставена паметна плоча на тримата министри, разстреляни в нощта на комунистическата жестокост: Васил Николов Митаков, Константин Йоцов Партов и Александър Цанов Сталийски. И се питаме дали справедливостта в тази страна ще идва все с половинвековна давност? Съдба българска. "
...
Наследниците на комунистическите изроди, които са измислили, участвали и подкрепяли т.н. "народен съд" и до ден днешен са във властта като министри, депутати и представители на България в ЕС и ЮНЕСКО.
Срам и позор!
Съдба българска, направена от българите.
Ad honores

Неактивен Siegfried

 • Respected user
 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1954
 • Country: bg
 • Карма: +89/-58
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
 • Browser:
 • Firefox 57.0 Firefox 57.0
Ha касапницата на центpални гpобища на 1 cpещy 2 февpyаpи 1945 г.: комунистическите Убийци cе cбили кой да разстреля принц Кирил !

.., като комунистическият ИЗВЕРГ Феpдинанд Козовcки, който сваля от yбития принц Кирил ботyшите мy, а след това Софянци често са го виждали да се разхожда с ботушите на принца в центъра на София! 

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi9_avtu_fXAhUJZ1AKHTzHAqIQFggpMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.168chasa.bg%2Farticle%2F5850791&usg=AOvVaw1XxId-ZwlbyytrME3L-O1m

Прочетете с каква злоба и жестокост тези БЪЛГАРОФОБСКИ ИЗРОДИ копои на Кремъл избиваха с САДИСТИЧНА НАСЛАДА елита на българската ни нация ! Тези ОБИКНОВЕННИ ПРЕСТЪПНИЦИ и САДИСТИ, закичени с червената звезда на световното еврейство,    избиваха със САДИСТИЧНА ЖЕСТОКОСТ и НАСЛАДА български; свещеници, интелектуалци, депутати, кметове, адвокати, писатели, фабриканти, обикновенни българи и български патриоти, за да изличат и заличат елита на българската нация, за да заличат българската памет, за да заличат всичко българско  !

Всички тези комунистически ПРЕСТЪПНИЦИ и ИЗРОДИ и в момента имат семейства, които най - спокойно си живеят в настояща България,  без да са понесли каквато и да е наказателна отговорност за ИЗРОДСКИТЕ ЗВЕРСТВА на ПРЕСТЪПНИТЕ си АНТИБЪЛГАРСКИ  фамилии. Тези червени БЪЛГАРОФОБСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ живеят необезпокоявани,  без да са понесли каквато и да е отговорност, не само МОРАЛНА, тези червени българофобски фамилии, съставени от наследствени ИЗРОДИ,  не върнали и една стотинка от заграбеното от ПРЕСТЪПНИТЕ си фамилии по време на 45 годишното РУСКО РОБСТВО, заграбено и натрупано върху КРЪВТА, КОСТИТЕ и ТРУПОВЕТЕ на стотици хиляди българи !

"г-да" потомствени комунисти, евентуални ваши възражения, впрочем съвсем резонни, че греховете на бащите(респективно дядовците/прадядовците) не бива да се стоварват върху плещите на децата, веднага биха били опровергани от действията на вашите предци(родители, дядовци, близки роднини...) - комунистите, които управляваха с нечуван терор, садизъм и репресии България от 09.09.44г. до 10.11.89 година !
Драги ми потомствени комунисти, те, вашите родители/дядовци/прадядовци и комунистическият им антибългарски/РУСКИ репресивен диктаторски режим, преследваха по най-бруталният начин синовете, дъщерите, внуците и всички родственици на техните - т. нар. врагове и с тези си действия ipso facto, те погазиха този важен, древен и добре обмислен принцип, като по този начин те сами се лишиха от евентуално снизхождение, защото не е уместно да претендираш за права, когато години наред изцяло си отнемал другиму правата , до десето коляно !!!
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

Неактивен Петкан

 • Account Disabled
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8815
 • Country: bg
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Chrome 63.0.3239.132 Chrome 63.0.3239.132
Re: Чудовищната разправа, наречена “Народен съд”
« Отговор #9 -: Февруари 01, 2018, 21:01:51 »
Навършват се седемдесет и три години от изпълнението на смъртните присъди на "народния съд", произнесени от 1-ви и 2-ри състав .


...
...
Алкохоликът Гошо Михайлов Димитров е бил първа свирка на грузинския подчовек Сталин.
Ако някой знае мястото, където е погребано чучелото на Гошо Михайлов Димитров, моля, нека да напише!
Искам да го препикая!
Ad honores

Неактивен Мишок

 • Account Disabled
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4743
 • Country: it
 • Карма: +23/-34
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
 • Browser:
 • Chrome 62.0.3202.97 Chrome 62.0.3202.97
Re: Чудовищната разправа, наречена “Народен съд”
« Отговор #10 -: Февруари 01, 2018, 22:05:17 »

Ако някой знае мястото, където е погребано чучелото на Гошо Михайлов Димитров, моля, нека да напише!
Искам да го препикая!
Това няма да промени нещата с нищо.

Неактивен Индивидуалист

 • Site Supporter
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2861
 • Country: bg
 • Карма: +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Firefox 58.0 Firefox 58.0
 • Зодия: Virgo Virgo
Re: Чудовищната разправа, наречена “Народен съд”
« Отговор #11 -: Февруари 02, 2018, 11:15:21 »
Ha касапницата на центpални гpобища на 1 cpещy 2 февpyаpи 1945 г.: комунистическите Убийци cе cбили кой да разстреля принц Кирил !

.., като комунистическият ИЗВЕРГ Феpдинанд Козовcки, който сваля от yбития принц Кирил ботyшите мy, а след това Софянци често са го виждали да се разхожда с ботушите на принца в центъра на София! 

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi9_avtu_fXAhUJZ1AKHTzHAqIQFggpMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.168chasa.bg%2Farticle%2F5850791&usg=AOvVaw1XxId-ZwlbyytrME3L-O1m

Прочетете с каква злоба и жестокост тези БЪЛГАРОФОБСКИ ИЗРОДИ копои на Кремъл избиваха с САДИСТИЧНА НАСЛАДА елита на българската ни нация ! Тези ОБИКНОВЕННИ ПРЕСТЪПНИЦИ и САДИСТИ, закичени с червената звезда на световното еврейство,    избиваха със САДИСТИЧНА ЖЕСТОКОСТ и НАСЛАДА български; свещеници, интелектуалци, депутати, кметове, адвокати, писатели, фабриканти, обикновенни българи и български патриоти, за да изличат и заличат елита на българската нация, за да заличат българската памет, за да заличат всичко българско  !

Всички тези комунистически ПРЕСТЪПНИЦИ и ИЗРОДИ и в момента имат семейства, които най - спокойно си живеят в настояща България,  без да са понесли каквато и да е наказателна отговорност за ИЗРОДСКИТЕ ЗВЕРСТВА на ПРЕСТЪПНИТЕ си АНТИБЪЛГАРСКИ  фамилии. Тези червени БЪЛГАРОФОБСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ живеят необезпокоявани,  без да са понесли каквато и да е отговорност, не само МОРАЛНА, тези червени българофобски фамилии, съставени от наследствени ИЗРОДИ,  не върнали и една стотинка от заграбеното от ПРЕСТЪПНИТЕ си фамилии по време на 45 годишното РУСКО РОБСТВО, заграбено и натрупано върху КРЪВТА, КОСТИТЕ и ТРУПОВЕТЕ на стотици хиляди българи !

"г-да" потомствени комунисти, евентуални ваши възражения, впрочем съвсем резонни, че греховете на бащите(респективно дядовците/прадядовците) не бива да се стоварват върху плещите на децата, веднага биха били опровергани от действията на вашите предци(родители, дядовци, близки роднини...) - комунистите, които управляваха с нечуван терор, садизъм и репресии България от 09.09.44г. до 10.11.89 година !
Драги ми потомствени комунисти, те, вашите родители/дядовци/прадядовци и комунистическият им антибългарски/РУСКИ репресивен диктаторски режим, преследваха по най-бруталният начин синовете, дъщерите, внуците и всички родственици на техните - т. нар. врагове и с тези си действия ipso facto, те погазиха този важен, древен и добре обмислен принцип, като по този начин те сами се лишиха от евентуално снизхождение, защото не е уместно да претендираш за права, когато години наред изцяло си отнемал другиму правата , до десето коляно !!!

Всичко това с благоволението на прехваление запад, който днес ти налага педерастия до всеки дом със закони.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Неактивен Siegfried

 • Respected user
 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1954
 • Country: bg
 • Карма: +89/-58
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
 • Browser:
 • Firefox 58.0 Firefox 58.0
Re: Чудовищната разправа, наречена “Народен съд”
« Отговор #12 -: Февруари 06, 2018, 15:32:51 »
Тоест АНТИнародния съд не е разправа с елита на България по заповед окуаторът съветска РУСИЯ и най - вече на Сталин, а е по заповед на САЩ , Англия, Франция и тн и тн лоши западни КОМУНИСТИЧЕСКИ държави, тоест БКП е ПРОамериканска партия, създадена във Вашигтон, и всички съдии от народния съд са били на обучение в ЦРУ и ФБР, а не в НКВД и КГБ, това ли се опитваш да ми кажеш !?

Човече, като ти чета коментарите, всеки път имам чувството, че слушам радио мАсква, или че съм попаднал в някаква промита русофилска група.

Не разбирам омразата ти към империалистическият мръсен запад, освен ако не си убеден, комунист/русофил. Но това си е твой, личен избор. След като за теб  западът е лош, покварен и прехвален,  очевидно ти харесваш Изтока в лицето на рАсия, тогава би ли ми обяснил доброто, което за теб лично и разбира се за България идва от прекрасният и недооценен от нас идиотите РУСКИ изток !?

Искам и да те попитам, ти в коя западна(или американска) фирма слугуваш !?
Колко западни, или американски коли те накараха да си купиш насила.
По времето на т. нар. соц. за американски коли ли чакаше ред, или за руски таралясници?!

На кого плащаш скъпото парно заради скъпия руски газ?! На запада ли ?
Къде ти отиват паричките ти, когато зареждаш гориво в колата и то с най-висока надценка и с най - ниско качество в Европа ?!  В запада, или в Лукойл !? и имаш ли избор?!

На кого плати 1 милиард за два реактора, които даже не бяха произведени, когато ни накараха да ги платим ?! На запада, или на РУСИЯ ?

Знаеш ли, че КТБ, от която източиха 4 милиарда лева, е руска банка, в която наливаха парите на българските държавни предприятия ?!

Като си плащаш мобилния на БТК - руска собственост, на Виваком - руска собственост, къде ти отиват парите?! в запада, или в изтока, в РУСИЯ !?

Кой бетонира и завзе Черноморието ни, запада, американците,или АЗИАТЦИТЕ от РУСИЯ !?
Защо в България има 50 000 руски фирми, и почти нито една от тях не плаща данък!?  ЗА ТОВА обаче ЗАПАДА е ВИНОВЕН, НАЛИ ?
Защо руснЯци вече имат над 400 000 имота тук?!

Знаеш ли, че за 10 години Лукойл е декларирал тук приходи от над 60 милиарда лева, но не е платил и стотинка данък печалба тук в България. За това ЗАПАДА ли ти е виновен ?

Като си купуваш цигари на Булгартабак, къде ти отиват паричките, при руските собственици, или при запада, и американците които нямат нищо общо с Българтабак   !? :laugh-1:

Знаеш ли, че над 30% от икономиката ни е в руски ръце?! Интересно, но нито един процент от икономиката ни не е  в западни ръце , нито пък в американски ?! Но запада е виновен, че икономиката ни не върви, нали така ?

Та, да  кажа, на тези промити от руската пропаганда мозъци, които  вярват, че живея зле, защото западът им е виновен !?  :laugh-1:
 
Утре, като имате деца, дори няма да се замислите, защо децата ви бягат на Запад(а не на Изток), в държави, в които никога не е стъпвал руски ботуш, и които не се управляват от червени мутри и крадци, лакеи на Кремъл !

Но интересно, всички вие влюбени в АЗИАТСКИЯТ ИЗТОК, никога не се замисляте, и изобщо не ви притеснява,  че държавата ни от 73 години се управлява от безродни русофилски мърши, за които предполагам(след като обичаш и милееш за Изтока) и ти с любов гласуваш,  докато си даваш и последната стотинка на златните, невероятните и недоценени "освободители" от ;  Лукойл и Газпром !  :laugh-1:


Всичко това с благоволението на прехваление запад, който днес ти налага педерастия до всеки дом със закони.
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

Неактивен Петкан

 • Account Disabled
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8815
 • Country: bg
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • OS:
 • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
 • Browser:
 • Chrome 63.0.3239.132 Chrome 63.0.3239.132
Re: Чудовищната разправа, наречена “Народен съд”
« Отговор #13 -: Февруари 07, 2018, 18:53:42 »
Цитат
Тоест АНТИнародния съд не е разправа с елита на България по заповед окуаторът съветска РУСИЯ и най - вече на Сталин, а е по заповед на САЩ , Англия, Франция и тн и тн лоши западни КОМУНИСТИЧЕСКИ държави, тоест БКП е ПРОамериканска партия, създадена във Вашигтон, и всички съдии от народния съд са били на обучение в ЦРУ и ФБР, а не в НКВД и КГБ, това ли се опитваш да ми кажеш !?

Антинародният съд наистина се е разправил по най-жесток и брутален болшевишки начин с българския елит, НО с благословията на Запада, т.е. с разрешението на Чърчил и Рузвелт, които са подарили България на Сталин на Ялтенската конференция през м.февруари 1945 г., когато тримата са се събрали за да разделят Европа на сфери на влияние.
За това пише Индивидуалист.
Ad honores

Неактивен Мишок

 • Account Disabled
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4743
 • Country: it
 • Карма: +23/-34
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
 • Browser:
 • Chrome 62.0.3202.97 Chrome 62.0.3202.97
Re: Чудовищната разправа, наречена “Народен съд”
« Отговор #14 -: Февруари 10, 2018, 13:46:19 »
Антинародният съд наистина се е разправил по най-жесток и брутален болшевишки начин с българския елит, НО с благословията на Запада, т.е. с разрешението на Чърчил и Рузвелт, които са подарили България на Сталин на Ялтенската конференция през м.февруари 1945 г., когато тримата са се събрали за да разделят Европа на сфери на влияние.
За това пише Индивидуалист.
Защо си мисля че запада и комунистите винаги са били приятели ?


Share me

Digg  Facebook  Twitter  Google  
Smf