Автор Тема: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски  (Прочетена 28893 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен talkinghead

 • Newbie
 • Публикации: 3
 • Карма: +4/-2
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Gemini Gemini
Наследник на българската корона, преди да абдикира през 2001 г. чрез акта на заклеване в републиканска конституция Мадридският ПРОДАВА ОРДЕНИТЕ НА ЦАРСТВОТО!

Мадридският е БЕЗ ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ - един изключителен прецедент, далеч не само за България. Нещо повече - не се знае дали Мадридският изобщо е посещавал номинално завършения от него френски лицей в Мадрид. Известно е, че като юноша той непрекъснато е бил обучаван в дома си на чужди езици от гувернантки.
Що се отнася до професионалната дейност на Мадридския, тя се изчерпва с определението ПРОДАВАЧ НА БЯЛА ТЕХНИКА.
По-голямата част от българската общественост днес е дълбоко убедена, че Мадридският е КУКЛА НА КОНЦИ НА КГБ/ДС! В следващите абзаци са представени много от основанията за наличието на подобно убеждение.

По разкритие на Дарик Радио през 70-те г. на ХХ век Мадридският два пъти посещава СССР докато е персона нон грата в България!!!!!!!!!????????????

През 1989 г. Мадридският е посетен тайно от началника на Шесто управление на Шести отдел на Държавна сигурност Димитър Иванов. Иванов заявява това в интервю в "Дневник" през м. април 2003 г. Срещата е била посветена на евентуално бъдещо участие на Мадридския (тогава наследник на короната) в политическия живот на страната.
Според твърдението на Иванов докладът му за тази среща е бил МНОГО ИНТЕРЕСЕН! НО Е БИЛ УНИЩОЖЕН!

През (или около) 1996 г. Мадридският дава знак за евентуално бъдещо участие в политическия живот на страната и посредством снимка с неколцина изявени български "политици" - всъщност агенти на ДС, сред тях на първо място Ахмед Доган. Като част от готвената инициатива е осъществена среща с Мадридския и от страна на Любен Гоцев (вж. за него в сл.абзац) през 1996 г. Фактът на срещата първо е съобщен в интервю на Димитър Иванов за БТВ през юни 2003 г. Непосредствено след това в друго интервю Гоцев сам признава за срещата с Мадридския през 1996 г. - която също така е била посветена на евентуално бъдещо участие на Мадридския в политическия живот на страната.

Кой е Любен Гоцев? "Той е един от малцината посветени в унищожаването на досиета през зимата на 1990 г., благословено от вътрешният министър ген. Атанас Семерджиев. Тогава ЦК на БСП изпрати кадровия офицер от Първо главно управление на ДС в едно от най-важните министерства - МВР. Той оглавява и комисията, която през януари 1990 г. има за задача да прочисти министерството от всички компрометиращи заповеди от времето на министър Димитър Стоянов, както и цялата нормативна база, дала огромната власт на ДС. Благодарение на чистката на досиетата днес имената на повече от половината агенти на ДС са останали само върху картончетата в опосканите архиви. Във второто правителство на Андрей Луканов Гоцев стана министър на външните работи, а след това се ориентира към бизнеса. Той стана един от основателите на генералското движение в БСП, заедно с бившия директор на Националната разузнавателна служба Бриго Аспарухов и последния началник на VI отдел на Шесто Димитър Иванов. През 1996 г. влезе в Националния приватизационен фонд "Св. Никола", а две години по-късно в управата на Международна ортодоксална банка със същото име. Днес 71-годишният генерал от запаса има участие в половин дузина фирми. През годините бизнес интересите му се преплетоха с бившия депутат и шеф на "Селена холдинг" Асен Мичковски и директора на оръжейната фирма "Тератон" Младен Мутафчийски. През 1999 г. Гоцев стана член на Съвета на директорите на "Юкос петролиум България"-АД, трансформирана по-късно в "Нафтекс", чийто собственик Денис Ершов беше изгонен от страната за 10 години заедно с още няколко руски бизнесмени, сред които и Майкъл Чорни, като заплаха за националната сигурност."

"Любен Гоцев е не само много близък съветник на Симеон. Той също така е връзката между него и избора на една голяма част от хората в парламентарната група на НДСВ, в изпълнителната власт и изобщо в НДСВ. Свързаността с Любен Гоцев е в основата на кариерата на Бойко Борисов, на Петя Баракова, чийто бивш съпруг Венцислав Дорелов Славов е едно от подставените лица на Денис Ершов в страната, на Васил Василев, лидер на Асоциацията на работодателите, на Асен Ошанов, за когото има съмнения, че е работил за VI управление на ДС и който през октомври 2000 г. провежда срещи с Владимир Титов и посредничи при осъществяването на среща на Симеон Сакскобургготски с посланика на Русия. С Любен Гоцев чрез „Филимко" АД е свързан Даниел Вълчев, който чрез „А и В консултинг" и своята съдружничка Веселина Панова е свързан и с Емил Кюлев." ("Кой стои зад Сакскобургготски", Антон Тодоров, в. "Демокрация", 30 април 2002.)

През 1990 г. Мадридският е направен популярен в България през 1990 г. в предаване по БНТ на Агент Димитър-Кеворкян. През същата година Мадридският е посещаван en masse и от представители на МВнР - което тогава е подразделение на ДС. През 1990 г. Мадридският се противопоставя на стачките срещу Младенов и Луканов, С КОИТО БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАТИЧНА ОБЩЕСТВЕНОСТ СЕ ГОРДЕЕ, и апелира за СЪЮЗ МЕЖДУ СДС И БСП - т.е. МЕЖДУ ЖЕРТВИ И ПАЛАЧИ! Мадрид, 29.11.1990 (кор.на БТА). Цитат от статия във в. ABC, в която се коментира Симеон Втори: "Като припомня, че Симеон винаги е бил критичен към отказа на опозицията да сътрудничи с правителството, вестникът пита: "Какви последици би имало падането на правителството на Луканов?". Симеон Втори отговаря: "Оставките трябва да се гласуват в Парламента … ЛОШОТО Е, че се налага навикът УЛИЦАТА да предизвиква оставките" ["Царят" нарича извоювалите оставката на П.Младенов "улицата"] Продължение цитат на Симеон: "… ако България осъмне с един министър-председател от опозицията, вече няма да могат да се говорят нелепости от рода, че е най-бавната от всички източноевропейски страни ... В ТОЗИ СМИСЪЛ ЕДНО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО МЕЖДУ КОМУНИСТИТЕ И ОПОЗИЦИЯТА ОТ СДС БИ БИЛО МОЖЕ БИ НАЙ-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ. За по-големи подробности относно исканото от Симеон (и постигнато!) споразумение между БСП и СДС вж. архиви БТА. Относно сътрудничеството м/у Симеон и ДС (в случая ДС в МНВР), под заглавие "Да се върне царят" в-к "Ел Паис" [29.11.1990] пише: Профсъюзни ръководители, политици и членове на сегашното правителство търсят контакти с цар Симеон в Мадрид; включително и В МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ В СОФИЯ вече се говори за "Негово Величество цар Симеон". За подробности относно исканото от Симеон Втори (и постигнато!) споразумение между комунистите и "опозицията СДС" вж. архиви БТА.

Мадридският не само не крие, но дори ДЕМОНСТРИРА връзките си с представителите на червения капитал. Мадридският е приятел и "бизнес-партньор" на Агент Тилев и на Илия Павлов. Целия ден преди Избори юни'2001 Мадридският прекарва на гости на Илия Павлов! Приятел на Тилев пък е Бригадир Аспарухов.
Кой е Атанас Тилев (агент Румянцев)? "Шеф на "Дару финанс", бивш собственик на фалиралата Банка за земеделски кредит, от 1997 в чужбина." "Симеон ІІ е получавал хонорари и заплата от фирми с участието на банкера, известен у нас, че дължи на Банката за земеделски кредит 50 милиона долара. Банката се свързва с кръга "Орион" от времето на Жан Виденов. Самият Тилев пише, че Симеон ІІ е консултирал концерна ТАМПЕЛА, където е работил. Атанас Тилев е роден в Стара Загора. Баща му е бил окръжен прокурор. Завършил е немската гимназия в Ловеч. Близък приятел на Бриго Аспарухов, който според запознати е унищожил досието му на агент на Шесто управление. През 1981 г. немският вестник "Велт ам зонтаг" пише за Тилев, че е "живият микрофон на КГБ". Тилев е бил преводач на Тодор Живков. По-късно се жени за Кукка Мария, дъщеря на министъра на външните работи на Финландия д-р Кариялайнен."

Кой е Бригадир Аспарухов? Аспарухов е лицето, най-сериозно допринесло за свалянето на правителството на Филип Димитров - първото демократично правителство в новата история на България. Заради този акт демократичната общественост поиска оставката на Бригадир Аспарухов, но Аспарухов остана на поста си - ЗАЩИЩАВАН "НА ЖИВОТ И СМЪРТ" И НАКРАЯ СПАСЕН ОТ ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ!
Както вече бе посочено, през 1989 г. Мадридският е посетен тайно от началника на Шесто управление на Шести отдел на Държавна сигурност Димитър Иванов, като Иванов заявява, че докладът му за тази среща е бил МНОГО ИНТЕРЕСЕН, но е бил УНИЩОЖЕН. Или, с други думи, прави впечатление, че докато Мадридският не крие, а ДЕМОНСТРИРА връзките си с представителите на червения капитал, представителите на ДС МЕТОДИЧНО УНИЩОЖАВАТ МАТЕРИАЛИТЕ, ДИСКРЕДИТИРАЩИ МАДРИДСКИЯ. Известно, е, че Бригадир Аспарухов е унищожил досието на Агент Тилев, в което безспорно Мадридският фигурира - тъй като е близък приятел на Агент Тилев. Следва да се припомни, че заради унищожаване на досиета на ДС в България има сериозен прецедент с налагане на ПРИСЪДА ЗАТВОР - на ген. Семерджиев, който беше вицепрезидент на страната. Следва да се обърне внимание на факта, че досието на Агент Тилев е унищожено от Аспарухов през 1993 г. - във време, когато течаха досъдебни производства и дори процеси заради унищожаване на досието. С други думи през 1993 г. Аспарухов СЪЗНАТЕЛНО ПОЕМА ГОЛЯМ РИСК С УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДОСИЕТО НА АГЕНТ ТИЛЕВ! Заради деянието на Аспарухов след известно време е възбудено наказателно преследване. Следствието обаче днес се оказва блокирано - очевидно не без помощта на Филчев, който е с поискана оставка от страна на Висшия съдебен съвет.

Друго странно "изчезване" на документ, при това непринадлежащ към архивите на ДС, е регистрирано (в началото на юни 2003 г.), когато се оказва, че в МВнР не може да бъде открит анекс от 1970 г. към дипломатическо споразумение между Испания и България. Проф. Ал.Янков, участник в изготвянето на документа, твърди, че този анекс СЪЩЕСТВУВА - и че в него Е ТРЕТИРАН СТАТУТЪТ НА МАДРИДСКИЯ. Въпреки това представителите на МВнР твърдят, че анексът не може да бъде открит. В интервю Янков отказва да посочи дали в анекса е третиран въпросът за евентуално двойно гражданство на Мадридския, съмнения за което възникват през юни 2003 г., тъй като, по неговите думи, ВЪПРОСЪТ БИ ИМАЛ МНОГО СЕРИОЗЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ОТГЛАС.
Към обстоятелствата, издаващи връзките на Мадридския с бившите структури на ДС, е, че конкретната подготовка за инсталиране на Мадридския като премиер е извършена много месеци преди Избори'2001 - от страна на явни и неявни структури на ДС (сред явните е организацията на ДС-генерали и други високопоставени лица на ДС, наречена "Защита". В началото на 2000 г. по идея на бившия депутат на СДС от ВНС Пламен Даракчиев е създадено движение "Оборище", сред чиито задачи са да бъде алтернатива и партньор на СДС. През юни 2000 г. с помощта на Т.Пейков и Н.Николов, след това депутати в НДСВ, в движението "Оборище" е извършен ПРЕВРАТ и е инсталиран Пейков за председател. Николов, строителен предприемач, осигурава два рейса строителни работници - лица, нямащи нищо общо с "Оборище" - за конгреса на "Оборище", които гласуват за Пейков. Николов, който е разобличен като строителен фараон в предаване по БНТ на Н.Тицин дни преди Избори'2001, е бизнес-партньор на известния с политическата си принадлежност генерал Пешлеевски. Изумителното по време на осъществения ПРЕВРАТ (по време на учредителния конгрес на "Оборище" е, че Т.Пейков, сам той бивш депутат на СДС, по своя инициатива кани висш представител на "Защита", генерал от ДС, да ПРОЧЕТЕ ПРИВЕТСТВИЕ до "Оборище" - което генералът прави пред изумените погледи на неколкостотин делегати на конгреса.
След заемането от страна на Мадридския на премиерския пост всички важни политически и политико-кадрови решения в страната се вземат - НОМИНАЛНО - лично от него. Ясно е, обаче, че отсъствало от страната с десетилетия лице не би могло да взема толкова много и толкова важни решения, не би могло да познава условията в страната, хората и пр. Затова, ПО СВИДЕТЕЛСТВА НА ОЧЕВИДЦИ, посещаващи Мадридския в кабинета му, на бюрото му са поставени МНОЖЕСТВО ПАПКИ С МНОГО ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ, които се подновяват непрекъснато (очевидно от днешните представители на ДС) и които МАДРИДСКИЯТ НЕПРЕКЪСНАТО ПРЕГЛЕЖДА И СТРИКТНО ИЗПЪЛНЯВА.
В този материал управлението на Мадридския няма да бъде разглеждано подробно. Само ще бъдат отбелязани няколко основни аспекти на това управление.

След идването на Мадридския:
Първо, СКРИТИ СА ДОСИЕТАТА НА ДС!
Второ, извършени са множество действия за РЕСТАВРИРАНЕ ОБРАЗА ПОЗОРНОТО МИНАЛО: - българският Пиночет (Добри Джуров) е ИЗПРАТЕН С ПОЧЕСТИ; - дъщерята на Тодор Живков открива наново и бие "Камбаните на мира" с участието на външния министър на Мадридския!
Трето, осъществени са спекулативни лоши сделки с външния дълг, от които е ОТЧЕТЕНА ЗАГУБА ОТ 600 МИЛИОНА ДОЛАРА!
Четвърто, наблюдава се ТОТАЛЕН СРИВ НА ДЪРЖАВНОСТТА: неудържими престъпност и корупция, (корупцията на практика е покровителствана от управлението), придобиват невиждани мащаби; СПОДВИЖНИЦИТЕ НА МАДРИДСКИЯ, САМИТЕ ТЕ ПОДБРАНИ ПО НАЙ-ОТКРОВЕН ШУРОБАДЖАНАШКИ ПЪТ, НАЛАГАТ ШУРОБАДЖАНАЩИНАТА КАТО МЕТОД НА УПРАВЛЕНИЕ.
Пето, от страна на управляващите е извършено ПРЕДАТЕЛСТВО НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ и е осъществено ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ от страна на три лица по отношение на атомната електроцентрала Козлодуй 3-4: сключен е договор с ЕС във флагрантно нарушение на решение на Парламента!
ПРОКУРАТУРАТА МЪЛЧИ!
Извършени са ОГРОМЕН БРОЙ АНТИКОНСТИТУЦИОННИ ДЕЙСТВИЯ ОТ СТРАНА НА МНОЗИНСТВОТО В ПАРЛАМЕНТА, пряко ръководено от Мадридския.
Най-фрапиращ сред тях е ОПИТЪТ ДА БЪДЕ ИЗКЛЮЧЕН СЪДЪТ ОТ КОНТРОЛА ВЪРХУ СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОННОСТТА И СПАЗВАНЕТО НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ ПРИ ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА.
Последни данни за МАДРИДСКИЯ. В предаване на Дачков журналистът Иван Бедров заяви, че Мадридският е признал пред него, че е посещавал СССР и че се познава отдавна с Евгени Примаков (който е бивш шеф на КГБ).
Отново в предаване на Дачков по повод поведението на Мадридския Анастасия Мозер заяви, че той я поканил веднъж на разговор относно земеделското движение. По време на разговора единственото име от земеделските среди, което Мадридския споменал, било на лице, което Мозер определи като ШИРОКО ИЗВЕСТЕН АГЕНТ-ПРОВОКАТОР НА КОМУНИСТИТЕ. Мозер остави впечатление, че няма да каже кое е лицето, но когато Дачков я попита, тя го назова: инженер Тончо Тенев - най-изявеният според нея в емигрантското земеделското движение агент на комунистите. Мозер определи Симеон като човек, който никога нищо добро не е направил за България преди да дойде тук.
Нещо повече, добави тя – "Симеон правеше изказвания, че предишният строй е бил прогресивен." Едно от тези изказвания на Симеон било, че чрез ТКЗС земята се била окрупнявала. Мозер заяви, че има запис на интервюто, в което Симеон заявява това.
Към днешния ден  Мадридския е в процес на разпад, засилен и от атаките на някои основни медии срещу него заради начина, по който реституира имотите си.

В средата на август 2003 г. беше подадена оставка от страна на финансовия министър. В медиите се твърдеше, че Мадридският е бил принуден да поиска оставката - поради връзки на финансовия министър с видни комунистически номенклатурни среди, виновни за финансовото разграбване на страната, както и заради подозрения за връзки с престъпния свят в международен мащаб. Оставката е оттеглена. Разбира се, това не означава, че съмненията за крупни престъпления ще бъдат разсеяни.
« Последна редакция: Октомври 09, 2011, 19:12:37 от Hatshepsut »
Не си падам по русофилството.

Неактивен Бранник

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 50
 • Карма: +32/-7
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Virgo Virgo
Гоце амнистира Симеон, дарявайки го с орден "Стара планина", с което доказа, че БСП и НДСВ са еднояйчни идеологически близнаци.


Велизар Енчев

Всъщност новината за ордена на Сакскобургготски, помпозно връчен му от президента Първанов, не би трябвало да ни изненада. Вече втора седмица правителствените медии услужливо ни подготвят за този акт по повод 70-годишнината на бившия български премиер. На пръв поглед в петъчния ден не се случи нищо особено в Гербовата зала на президентството - държавният глава окичи с орден "Стара планина" един български политик, навършил кръгла годишнина. Ала отличеният с най-високия български орден не е от категорията "редови политик". Става дума за човек, претендиращ за царски произход и имотни атрибути, имащи отношение към монархическата институция в Царство България.
Словото на Георги Първанов при награждаването на Сакскобургготски е образец за политическо лицемерие и трябва да влезе в учебниците по модерен макиавелизъм. Защото го изрече държавник, който преди десетина години пледираше срещу монархията. Първанов посочи, че след половинвековно изгнание извън страната Сакскобургготски се е завърнал и е попаднал във водовъртежа на политическия живот, нагърбвайки се с нелеката задача да отговори на социалните очаквания. Той имал съществен принос за установяването на един нов политически климат на толерантност и диалог...
Ако човек е живял в последните 18 години в България и е гледал поне казионните новини на Българската национална телевизия, той сигурно би се изсмял на подобна нелепост. Защото само политически лъжец или неинформиран човек може да твърди, че жълтият премиер има принос за демократизирането на страната и повишаването на жизнения стандарт. Именно при управлението на НДСВ се реализираха двете най-корупционни сделки в най-новата ни история,
от които държавата загуби поне 3 млрд. евро. Става дума за приватизацията на БТК и за отдаването на концесия на строежа на автомагистрала "Тракия". А от т.нар. превъртане на външния дълг, под ръководството на финансовия министър Милен Велчев, загубихме най-малко половин милиард лева. Така поне твърдеше сегашният финансов министър Пламен Орешарски, докато четеше лекции в Университета за национално и световно стопанство. Днес Орешарски гузно мълчи и дори поднови договора на Агенция "Митници" с британската фирма "Агенти на короната" - също сделка на Милен Велчев, която Пламен Орешарски осъди като опозиционер. Така е в света на циничната политика - говориш едно в опозиция, правиш точно обратното, когато поемеш властта от заклеймяваните управници.
 Всъщност защо Георги Първанов се реши на толкова непопулярен сред обществото ход и отличи Сакскобургготски със "Стара планина"? Отговорът на този сложен на пръв поглед въпрос е направо елементарен - президентът всъщност награди не бившия премиер, а самия себе си! На учудените от горната констатация предлагам следните аргументи:
 Заклеймяваната някога от БСП вътрешна и външна политика на жълтите днес е символ-верую на червените. В името на властта БСП направи безпринципна коалиция с НДСВ и ДПС през август 2005 г. и продължи едно към едно курса на Сакскобургготски. Вече втора година премиерът Станишев и компания провеждат абсолютно същата монетарна политика, дори си позволиха крайно десни стъпки, като налагането само на 10 процента корпоративен данък. Поради което и Международният валутен фонд тези дни порица тройното правителство за подобен подход, намаляващ приходите в хазната и пълнещ банковите сметки на българските капиталисти. Ценовият шок след август 2005-а е по жесток от всякога, което поставя сегашното управление в графата "ултраконсервативно".
 Погледнем ли външната политика на тройната коалиция, там нещата изцяло копират приоритетите на Соломон Паси. Станишев изпраща нови и нови части в Ирак, в съдружие с Георги Първанов кабинетът даде на САЩ не една, а четири военни бази, външният министър Калфин се моли за разполагане на американски противоракетен щит на българска територия...
Именно затова Първанов награждава Симеон така тържествено. Защото БСП фанатично следва линията на жълтия кабинет, което я прави еднояйчен идеологически близнак с НДСВ. Орденът за Сакскобургготски е сигнал, че Първанов цени лоялността на жълтия коалиционен партньор, поради което го амнистира за всичките му прегрешения и така циментира червено-жълтото братство. По тази причина същият орден получи и Ахмед Доган. Това е Георги Първанов - символът на модерния политически пазарлък, които почтените хора определят по един начин: омерзителна държавна корупция!
  Малко след церемонията в Гербовата зала, на депутатски въпрос по време на парламентарния контрол, премиерът защити решението за удостояване на Сакскобургготски с най-високия държавен орден. Той нервно отсече, че невинаги обществената оценка за политиците е еднозначна, давайки пример с ролята в историята на Стефан Стамболов...
  И понеже говорим за омерзение от елита, да не пропускаме един позабравен епизод от парламентарното битие на Станишев. Нека освежим паметта на премиера с неговото писмо до председателя на 39-то Народно събрание Огнян Герджиков. Написано на 11 февруари 2004 г. и подписано от Сергей Станишев Любен Корнезов, Георги Божинов, Кръстю Петков и Александър Арабаджиев, писмото съдържа недвусмислени антицарски откровения:
 "Господин Председател, на основание чл. 87, ал. 1 от Конституцията и чл.63 ПОДНС, внасям Законопроект за временна забрана за разпореждане с недвижимите имоти и движими вещи, одържавени със Закона за обявяване държавна собственост имотите на семействата на бившите царе Фердинанд и Борис и на техните наследници. Наложително е законопроектът спешно да се разгледа от правната комисия, дебатиран и гласуван в пленарна зала."
 След такъв документ всеки от нас се пита: Защо премиерът предложи орден "Стара планина"-първа степен за Сакскобургготски, след като преди три години е искал възбрана върху ползването на т.нар царски имоти и по същество е порицал Симеон за безмерната му алчност? Как така отличаваш някой като национален герой през 2007-а, след като през 2004-а си мислил за конфискация на имотите му?
  Но тъй като вече две лета сме свидетели на уникален монархо-червен съюз, май е добре да смирим републиканските си страсти. И да се успокоим с древната сентенция, че винаги може да стане по-лошо от днешния политически театър, разиграван от квартета Първанов-Станишев-Сакскобургготски-Доган. Защото има още по-коварна версия, витаеща в главата на президента-стратег - може би Първанов планира реставриране на монархията и възцаряване на Симеон, ако изчисли, че така ще си осигури вечно царуване в политиката?
Какво ли нови безумия  ни готви свещеният квартет? http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=33261&format=html

Неактивен Nordwave

 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,381
 • Карма: +1344/-0
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Посочените местности не съществуват в нотариалните актове

Областният управител на Пловдив Тодор Петков отказа да върне двореца в Кричим на бившия премиер и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски и неговата сестра Мария Луиза.

Според Петков посочените местности от страна на Сакскобургготски в представените нотариални актове не съществуват. Петков е получил подобробно писмо с описание от общинската служба по земеделие и горите от град Стамболийски. Припомняме, че Симеон Сакскобургготски поиска реституция на имот на двореца на 11 юли чрез своя адвокат Асен Ошанов.

В Общинската служба по земеделие и гори в Стамболийски няма данни за посочените в молбата на Сакскобургготски местности - Стария яхър, Личева поляна, Петкови каваци, Зелениград, Курт кория. В близките дни областният управител Тодор Петков ще изпрати и официалният отказ за връщането на двореца Кричим на Симеон Сакскобургготски.

Това бе второто искане на семейството на бившия премиер и неговата сестра за двореца. Първото беше малко преди да се включи в политическия живот на страната през декември 2000 г. Тогава искането му не получи отговор. http://www.today.bg/news/8232.html - "царската" лакомия няма граници!   >:(

Неактивен Индивидуалист

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Карма: +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
« Отговор #3 -: Септември 10, 2007, 18:22:24 »
а му трябваха просто раирано кепе и дрешки за килията
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Неактивен MAGADAN

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 595
 • Карма: +101/-15
 • Пол: Мъж
Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
« Отговор #4 -: Септември 20, 2007, 10:30:59 »
На гърба на ордена пише : NOT FOR SALE  :devil:

Неактивен Индивидуалист

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Карма: +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
« Отговор #5 -: Септември 28, 2007, 18:34:42 »
"Компрометиращите" снимки на Симеон се появиха в пресата    http://www.dnesplus.bg
28.09.2007 12:34
В днешната българска преса се появиха две от снимките от архива на партия "Ред, законност, спреведливост". Според депутата Яни Янев те изобличават Симеон Сакскобургготски и са доказателство, че царя е агент на Държавна сигурност.
За да докажат своите твърдения, от партията " Ред, законност, справедливост" са изпратили две от "уличаващите снимки" с които разполагат в редакциите на български вестници. Днес те са публикувани на страницита на вестник "Труд”.
На едната от тях се вижда как Симеон Сакскобургготски е в компанията на Атанас Тилев. Двамата млади мъже водят приятелски разговор с лице, което според вестника е "роднина на Алексей Шелудко, който по онова време е заемал висок пост в ЦК на КПСС". Любителската снимка е правена през 1972 г. някъде в Алпите и на нея се вижда също така и царица Маргарита.

Втората снимка от "компрометиращата колекция" е от същото време и от същото място. Тя е още по-неясна - на нея се вижда царят със сомбреро и наметнат с пончо. Според Янев - "зад гърба му е Стоян Йовов - служител под прикритие на Външно министерство".
Според лидера на партия “Ред, законност и справедливост”, тяхната информация за съпричастност на Симеон Сакскобурготски към бившите тайни служби на България и Съветския съюз са базира на журналистически разследвания. В свое интервю за Инфорадио Яне Янев съобщи, че ползва материали на журналисти, работещи в чужбина.
"Информацията, която получава Политическият съвет, е преди всичко от ваши колеги-журналисти, работещи зад граница, достатъчно добре боравещи с т.нар. разследваща журналистическа практика. Те достатъчно добре са се справили във времето, в това число и от така наречените открити източници, за да ни предоставят информация, която няма пречка да придобие и комисията по досиетата", заявява Янев.
"Повече от ясно е, че ние не разполагаме нито с класифицирана информация, нито с документи по смисъла на Закона за досиетата", допълва депутатът.
Парламентарната група на НДСВ застана зад лидера си Симеон Сакскобургготски и поиска комисията по етика в Народното събрание да се произнесе по твърденията на депутата Яне Янев, че Сакскобургготски е бил сътрудник на бившата Държавна сигурност.

Повод за това стана становище на Политическия съвет на партия "Ред, законност и справедливост", в което се посочва, че бившият цар е донасял за Държавна сигурност и информация за агентурното му минало се съдържала в архива на Постоянното представителство на БЗНС. /Bulgarian Post
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Неактивен vril

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 93
 • Карма: +76/-7
 • Пол: Мъж
Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
« Отговор #6 -: Септември 29, 2007, 00:03:58 »
"Компрометиращите" снимки на Симеон се появиха в пресата    http://www.dnesplus.bg
28.09.2007 12:34
В днешната българска преса се появиха две от снимките от архива на партия "Ред, законност, спреведливост". Според депутата Яни Янев те изобличават Симеон Сакскобургготски и са доказателство, че царя е агент на Държавна сигурност.
За да докажат своите твърдения, от партията " Ред, законност, справедливост" са изпратили две от "уличаващите снимки" с които разполагат в редакциите на български вестници. Днес те са публикувани на страницита на вестник "Труд”.
На едната от тях се вижда как Симеон Сакскобургготски е в компанията на Атанас Тилев. Двамата млади мъже водят приятелски разговор с лице, което според вестника е "роднина на Алексей Шелудко, който по онова време е заемал висок пост в ЦК на КПСС". Любителската снимка е правена през 1972 г. някъде в Алпите и на нея се вижда също така и царица Маргарита.

Втората снимка от "компрометиращата колекция" е от същото време и от същото място. Тя е още по-неясна - на нея се вижда царят със сомбреро и наметнат с пончо. Според Янев - "зад гърба му е Стоян Йовов - служител под прикритие на Външно министерство".
Според лидера на партия “Ред, законност и справедливост”, тяхната информация за съпричастност на Симеон Сакскобурготски към бившите тайни служби на България и Съветския съюз са базира на журналистически разследвания. В свое интервю за Инфорадио Яне Янев съобщи, че ползва материали на журналисти, работещи в чужбина.
"Информацията, която получава Политическият съвет, е преди всичко от ваши колеги-журналисти, работещи зад граница, достатъчно добре боравещи с т.нар. разследваща журналистическа практика. Те достатъчно добре са се справили във времето, в това число и от така наречените открити източници, за да ни предоставят информация, която няма пречка да придобие и комисията по досиетата", заявява Янев.
"Повече от ясно е, че ние не разполагаме нито с класифицирана информация, нито с документи по смисъла на Закона за досиетата", допълва депутатът.
Парламентарната група на НДСВ застана зад лидера си Симеон Сакскобургготски и поиска комисията по етика в Народното събрание да се произнесе по твърденията на депутата Яне Янев, че Сакскобургготски е бил сътрудник на бившата Държавна сигурност.

Повод за това стана становище на Политическия съвет на партия "Ред, законност и справедливост", в което се посочва, че бившият цар е донасял за Държавна сигурност и информация за агентурното му минало се съдържала в архива на Постоянното представителство на БЗНС. /Bulgarian Post

Ами той самия Яне е служител на дс заедно с другия "лидер" на партийката му.
Явно никой не се интересува от него и затов аот време на време решава да се "изцепи" с нещо, а снимките не са доказателство за нищо.
Ако Симеон е нечий агент , то данни със сигурност няма да попаднат в Яневите ръчички.

Неактивен Индивидуалист

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Карма: +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
« Отговор #7 -: Септември 29, 2007, 14:24:10 »
да,верно е,за оня георги марков дето крещеше избори до дупка и после се намести съдия и млъкна лайното.нещастник.яне не го знам какъв е.пусна едни димки навремето да прай завеса. :-P
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Неактивен vril

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 93
 • Карма: +76/-7
 • Пол: Мъж
Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
« Отговор #8 -: Септември 29, 2007, 15:10:23 »
да,верно е,за оня георги марков дето крещеше избори до дупка и после се намести съдия и млъкна лайното.нещастник.яне не го знам какъв е.пусна едни димки навремето да прай завеса. :-P
Яне освен , че е доносник е и пълен демагог , просто е достатъчно да го послушаш  няколко минути за да ти стане ясен що за птица е.
Специално по адрес на Симеон Яне не е спрял да говори абсолютни лъжи и при това много нахални.

И ако позволиш една малка корекция.
Озаглавил си темата като "БИВШИЯ Цар..." бивши царе има само, когато биват детронирани или сами се откажат от престола не е известно някога със Симеон да се е случило нещо такова.
« Последна редакция: Април 11, 2011, 20:24:40 от Hatshepsut »

Неактивен Индивидуалист

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Карма: +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
« Отговор #9 -: Септември 29, 2007, 15:22:35 »
няма проблем,както ти харесва. гоце не ми е президент,както и симеон не ми е цар,и аз гласувах за него през 2001 ,а се оказа... какво да говорим какво се оказа,всички видяхме:не устоя в истината той,ако беше устоял щеше да остане с положително в историята,а сега едва ли,и какво е това -Български цар с не знам каква си националност,че и внукът му да се казва хасан... :-[ :-[ :-[ това е пълна изгъзица и срам :( :( :(
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Неактивен vril

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 93
 • Карма: +76/-7
 • Пол: Мъж
Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
« Отговор #10 -: Септември 29, 2007, 15:41:03 »
няма проблем,както ти харесва. гоце не ми е президент,както и симеон не ми е цар,и аз гласувах за него през 2001 ,а се оказа... какво да говорим какво се оказа,всички видяхме:не устоя в истината той,ако беше устоял щеше да остане с положително в историята,а сега едва ли,и какво е това -Български цар с не знам каква си националност,че и внукът му да се казва хасан... :-[ :-[ :-[ това е пълна изгъзица и срам :( :( :(
Прав си затова , че Симеон подведе много хора през 2001 и "не устоя в истината" , както казваш, но нещата около него не са така еднозначни , както се опитват да ги представят разни шмекери на дребно , като янето.
Симеон заслужава , това отношение (негативно) и в крайна сметка неговата личност си я понася, но тук има и един друг по-тънък момент, че като се атакува  Симеон и като се обвинява във всякакви бивали и небивали грехове всъщност се атакува Монархията като форма на държавно управление, а България винаги е била монархия тази  сегашна "република" е натрапена и е едно недоразумение, което не е донесло нищо хубаво.
А въпросът засягащ националност и монархически институт са две много различни неща , просто двете имат съвсем различна "природа"
Ако гледаме на един  Цар от гледна точка на национална принадлежност , то Симеон си е по националност българин, защото има българско гражданство.

Неактивен Индивидуалист

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Карма: +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
« Отговор #11 -: Септември 29, 2007, 15:50:57 »
за това управление(републиканското) ,верно че е натрапено-това кой ли може да оспори. а иначе за симеон, дълго е много за да говорим тук.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Неактивен vril

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 93
 • Карма: +76/-7
 • Пол: Мъж
Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
« Отговор #12 -: Септември 29, 2007, 15:59:04 »
за това управление(републиканското) ,верно че е натрапено-това кой ли може да оспори. а иначе за симеон, дълго е много за да говорим тук.
Наистина е дълго и нелеко да се говори за Симеон , за Монархията , но пък защо не?
Така и така си отворил тема нека с еопитаме да изясним , до колкото може нещатата .

Неактивен Индивидуалист

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Карма: +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
« Отговор #13 -: Септември 29, 2007, 16:05:21 »
аз се насърчавах тогава,че доста държави в западна Европа са монархии и са модерни  и също установявах,че винаги сме били с цар,освен когато не сме били под игото и освен през комунизма, сега не знам дали царя е искал да върне монархията -съмнявам се!
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Неактивен Сит

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,043
 • Карма: +167/-67
 • Пол: Мъж
Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
« Отговор #14 -: Септември 29, 2007, 16:10:24 »
аз се насърчавах тогава,че доста държави в западна Европа са монархии и са модерни  и също установявах,че винаги сме били с цар,освен когато не сме били под игото и освен през комунизма, сега не знам дали царя е искал да върне монархията -съмнявам се!
А дали монархията е добра форма на управление, я помисли ;)

Неактивен Индивидуалист

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Карма: +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Мадридският мошеник Симеон Сакскобургготски
« Отговор #15 -: Септември 29, 2007, 16:13:55 »
Мене ако питаш всяка форма е добра,която не подтиска хората, и ако има способни и свестни хора,които да управляват в името на интересите на гражданите си,така че всичко опира до личности. а за предните ми думи отнасяха се за 2001,тогава имаше ли националистическа партия с дейност?
« Последна редакция: Септември 29, 2007, 16:27:17 от Индивидуалист »
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.