Автор Тема: Общуване, Комуникация и най вече как да започнем и подръжаме разговор  (Прочетена 718 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен A.C.A.B

 • Registered user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 207
 • Карма: +10/-2
 • Пол: Мъж
 • Софияя
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 24.0 Firefox 24.0
Как да започнем и поддържаме разговор, когато няма какво да кажем?


Срещнали сте интересен човек, с когото искате да разговаряте, но не знаете какво да кажете? Изпитвате паника, при запознанство и скоро след като си кажете името разговора тактично привършва? Ако често ви се случва да не знаете какво да кажете и в същото време имате силно желание за комуникация, имаме няколко лесни съвета за това, как да започнете и поддържате разговор:

При необходимост се представете...
Ако все още не сте запознали официално с човека, с когото искате да разговаряте, не се притеснявайте и просто се представете. Това може да стане изключително лесно ако просто кажете името си, подадете ръка за здрависване и се усмихнете. Така хем ще се запознаете, хем ще направите първата крачка с разчупването на леда.

Изплзвайте заобикалящата ви обстановка

 

Когато усетите, че настъпва мълчание и няма за какво да говорите, просто се огледайте наоколо и потърсете нещо, което си заслужава да изтъкнете.Може да бъде абсолютно всичко - от дупките по пътя, до интересния графит на някоя обществена сграда. Използвайки заобикалящата ви обстановка и казвайки колко е сладко кучето, което минава пред вас, лесно ще се сетите да започнете тема за домашните любимци и т.н. Това, което се случва около вас може да ви даде множество идеи, чрез които да предпазите разговора от неизбежна смърт.

 

Задавайте повече отворени и ограничете затворените въпроси.

 

Затворени, са онези въпроси, на които се отговаря с прост еднозначен отговор, който най-често е "да" или "не". Точно от такива въпроси трябва да се пазите. Те освен, че не поддържат разговора и доста пречат, защото създават погрешната илюзия, че сте говорили много и сте изчерпали всичко, което може да си каже. Затова вместо затворен, изберете аналогичният му отворен въпрос, чрез които да накарате събеседника ви да говори за себе си. Това може да стане като вместо да го попитате дали харесва конкретен филм, замените въпросната лента, с типа филми които обича. Така събеседника ви ще има по-голяма свобода и обхват на изразяване, което ще обогати разговора и ще предизвика появяването на нови теми.

 

Съчетайте заобикалящата среда с отворен въпрос

 

Един от най-успешните начини за поддържане на разговора е колаборацията между последните два съвета. Съчетавайки ги, вие получавате синергичния принцип, според който 1 + 1= 3. И за да ни разберете напълно, отново ще ви дадем пример: когато видите сладкото куче, вместо да кажете просто колко е сладко, добавете и въпроса какви домашни любимци е имал събеседника ви. Така хем разговора ще изглежда непринуден, хем ще предизвикате човека до вас да говори за себе си и своите изживяваня, което неминуемо ще спомогне за продължителността на разговора.

 

Не забравяйте да се усмихвате и да бъдете себе си, защото така ще направите разговора и усещането от него с пъти по-добро и успеваемостта ви ще нарасне.

Ето ако желаете може да прочетете статията, на мен лично ми се стори много интересна! Приятно четене
Не се страхувам от враг, на когото бронята блести.

http://www.vbox7.com/play:ce0ea24191


Share me

Digg  Facebook  Twitter  Google  
Smf