Националистическа партия на България

 • 67 Отговора
 • 7107 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7158
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Националистическа партия на България
« Отговор #45 -: Февруари 06, 2014, 16:36:46 »
"Националистическа партия на България" подаде в деловодството на Съдебната палата
документи за регистрация"Националистическа партия на България" подаде в деловодството на Съдебната палата документи за регистрация. Това обаче не се случи без инциденти.

Припомняме, формацията разбуни духовете преди време със своите идеи и виждания, като доста хора определиха бъдещата партия като неонацистка и настояха учредяването й да бъде забранено.
В нея влизат „Национална съпротива" и Българска национално-радикална партия, организацията "Кръв и чест", група неформални младежки патриотични организации и неформални националистически групи от София и страната.
„Кръв и чест" е международна неонацистка политическа мрежа, основана през 1987 г. Тя е незаконна в Германия, Русия и Испания.

Непосредствено след основаването на новата националистическа формация, от партията на Николай Цонев „Нова алтернатива" заявиха, че внасят при главния прокурор Сотир Цацаров искане против регистрирането на Националистическата партия на България.

Пред News.bg един от учредителите, Симеон Костадинов, разказа, че документите за учредяване е трябвало да бъдат подадени в 11 ч. от симпатизант, който е юрист.
Минути преди това да се случи обаче, той е бил причакан на ул. "Позитано" и нападнат, като неизвестният извършител се е опитал да изземе от него въпросните документи и нужните подписи за законно учредяване на партията.

Костадинов подчерта, че вече има няколко подозрения. Той уточни, че националистите водят свое разследване по случая, но не са уведомили полицията, защото се смятат за достатъчно способни да се защитават сами. Заради този инцидент обаче внасянето на документите бе отложено за 14 ч., когато група от десетина млади мъже придружи вносителите на документацията.

По думите на Костадинов НПБ е събрала над 10 000 подписа, но са внесени малко над нужния минимум от 2 500 подписа, тъй като имали предупреждение от свои доброжелатели, че документите им биха могли "да изчезнат някъде по етажите на Съдебната палата".
Опасенията на новите националисти се насочват към "държавата и определени лобистки кръгове, които дърпат конците на казионните партии".
Всички, които ни докараха до това положение, трябва да се страхуват, отсече обаче Костадинов.

Ако документите на НПБ бъдат разгледани непредубедено, до един месец трябва да има насрочено заседание на СГС, като до две седмици след него съдът трябва да се произнесе окончателно за законовото съществуване на партията.

Костадинов бе категоричен, че, ако СГС не регламентира учредяването, националистите ще обжалват на по-горна инстанция.

Запитан от News.bg дали при учредяване новите националисти ще се явят на евроизборите в коалиция с други патриотични формации, Костадинов обясни, че за момента нагласите в партията са за самостоятелно участие.

Той отказа обаче да коментира отношението на НПБ към Атака, която е единствената националистическа партия в настоящото управление, което от НПБ определят като вредно за страната.

По думите на Костадинов бъдещите планове на националистите ще са насочени към много инициативи, които скоро ще бъдат осъществени. Запитан дали те ще са радикални, Костадинов ги нарече "справедливи".

Според него това ще бъдат действия, водени по принципите на Апостола на свободата Васил Левски. Ще докажем, че сме партия не на думите, а на делата.
Те ще са срещу враговете на народа - партиите на статуквото, олигархията, лобистките кръгове, всички антибългарски организации, отсече Костадинов.

http://news.ibox.bg/news/id_1940849096
« Последна редакция: Февруари 06, 2014, 16:40:57 от Hatshepsut »

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7158
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Националистическа партия на България
« Отговор #46 -: Февруари 18, 2014, 19:50:52 »
Симеон Костадинов: България се превърна в мултикултурно блато


Симеон Костадинов е един млад българин, който съвсем скоро ще навърши 30 години. Роден е в Благоевград и е израснал в семейството на журналиста Славей Костадинов и агронома Катя Костадинова. Започва да се занимава с политика от 21-годишен, от студентската скамейка. Ориентира се към националистическите партии. Той е в актива на младежката организация на "Атака", но бързо се разочарова и напуска партията на Волен Сидеров. Отива в "Български национален съюз" на Боян Расате и е в първите редици на новосформираните униформени отряди.

Става инициатор за създаването на новата националистическа партия, в чието ръководство е избран, и сега очаква съдебна регистрация. Симеон Костадинов е наследил борбения дух и журналистическа жилка не само от своя баща, но и от дядо си. И двамата са работили във в. "Пиринско дело". Младият националист пише множество статии в печата, има и две книги - “2011: Циганската война срещу нас” и “Героите не умират - Генерал Христо Луков, живот и дело”. Той е главен сценарист на телевизионното предаване “Национална гвардия”, а впоследствие води собствени предавания и по телевизиите СКАТ и “Алфа”.

- Каква визитка може да си направи сам за себе си Симеон Костадинов?
- Българин, националист, човек, на когото не му е безразлично това, което се случва в родината му. На когото отечеството е по-скъпо от всичко останало, който е направил осъзнатия избор да отдаде цялата си жизнена енергия и сили в името на това България да заема главно място на европейската политическа карта. Да не е страна, която се подчинява на интересите и политиките на Великите сили, а да има собствени интереси и да ги отстоява въпреки всичко. Това е поведението, което трябва да следва всяка една независима държава, и залогът за един национален прогрес, който ни е необходим, особено днес.

- Каква е квинтесенцията на вашата партия?
- Да превърнем отново България в национална държава, да я върнем на хората. Защото в момента България се е превърнала в едно мултикултурно блато, подчинено на външни сили и интереси, което се управлява от администрация, която следва политика, зададена от външни столици - Брюксел, Вашингтон, на, така да се каже, “новите метрополии”. Защото след разпада на Съветския съюз ние преминахме от една орбита на влияние в друга.

- Не беше ли за добро?
- Не, не беше. Когато една държава и един народ губят своята независимост, това никога не е за добро. Причината е проста - винаги интересите на метрополията се различават от интересите на колонията. Интересите на метрополията са да трупа колкото се може повече богатства и по някакъв начин да задържи властта си в колонията.

- България е страна членка на Европейския съюз, а Вие я считате за колониална държава?
- Естествено че е колониална държава и провинция на ЕС. Още докато се водиха преговорите за присъединяване, нашите интереси не бяха защитени адекватно. Ние получихме много по-малко финансиране в областта на селското стопанство, където още около 10 години българският фермер ще получава процент от субсидиите, които получава западноевропейският фермер. Претърпяхме много сериозни удари в областта на енергетиката - като започнем от преждевременното затваряне на блоковете от 1 до 4 на АЕЦ "Козлодуй" и стигнем до ВЕИ сектора, който трябва да увеличаваме всяка година, да увеличаваме неговия дял в общия енергиен микс, за да можем да се изравняваме с някакви европейски стандарти.

Трябваше да се договори по-дълъг преходен период за приемане на този по-скъп енергиен микс, когато се предполага, че и стандартът на живот щеше да бъде по-висок. Това не беше направено и хората трябва за знаят, че тези високи сметки за ток и плачевното състояние, в което се намира енергийният сектор на България, в много висока степен е заради незащитените ни интереси при преговорите с ЕС.

- Да разбирам ли, че критиката Ви е насочена най-вече към субектите, които изпълниха един национален приоритет като членството в евроатлантическите структури?
- Разбирането е следното: Когато казваме, че националните интереси не са адекватно защитени при преговорите с ЕС, това означава, че когато две страни са неравнопоставени, винаги по-слабият получава по-малко от това, което заслужава. Това е историческа аксиома. И когато страната ни започне да преговаря с една такава мегаструктура, на практика с неизчерпаеми икономически, политически и всякакви други ресурси, тя винаги е губеща. Но дори и в тази ситуация нашите интереси можеха да бъдат по-адекватно защитени.

- Тоест, пак опираме до човешкия фактор.
- Опираме до комплексни фактори - обективни и субективни. Една малка страна като нашата винаги е в позицията на ощетен, когато преговаря с такава огромна структура.

- Това означава ли, че като малка държава трябва да имаме комплекс за малоценност и да сме изолирани?
- Никой не говори за изолация. Ние трябва да имаме ясна национална доктрина за това къде искаме да отидем след 20 години и какво искаме да се случи с държавата в средносрочен план. Когато тези приоритети са определени и поставени пред нас, знаем в общи линии какво да правим, каква политика да следваме, кой от геостратегическите центрове е полезен за нас.

- България направи цивилизационен избор за ЕС и НАТО. Това беше национален приоритет, по който се постигна политически консенсус.
- Такъв консенсус беше постигнат в рамките на политическия елит, а не сред народа. Никой не попита нас, обикновени хора, дали искаме да се присъединяваме към ЕС, или не. Не се проведе разяснителна кампания какво ще ни струва това, както в положителен, така и в отрицателен план. Никой не потърси нашето мнение.

- Някой потърси ли изобщо мнението на хората дали да бъдем сателит на СССР, или за прехода и демократичните промени? Това също беше решение на политическия елит.
- Нямаше как да се търси мнението за Съветския съюз, защото тогава ние бяхме окупирана държава, една държава на Москва. Просто тогава това нямаше как да се случи. Когато казваме, че народът е суверен и той решава, и се стремим към едни по-високи демократични стандарти, най-нормалното беше хората да бъдат попитани.

- Какво искате Вие, и по-важното - как ще реализирате идеите си?
- България да бъде национална държава и да води самостоятелна външна политика.

- Възможно ли е това в рамките на ЕС?
- Не е възможно и затова нашата официална позиция е, че страната трябва да напусне както ЕС, така и НАТО. Но тъй като ние сме демократи по убеждение, не искаме да отнемаме правото на суверена да реши това и затова сме за провеждане на референдуми. Когато се насрочат, в рамките на разяснителната кампания ще кажем защо сме "против" оставането в ЕС в съревнование с онези, които са "за", за да може българите да вземат решение при един информиран избор. Ако утре нашата партия има възможността да състави кабинет, ние няма да денонсираме договорите с ЕС и НАТО, а ще проведем референдум.

- Звучи доста радикално.
- Това е нашето убеждение. Няма как ние, като националисти, да искаме оставането на България в едни наднационални структури поради простата причина, че това влиза в противоречие с основните принципи на национализма, а именно - независимостта. За нас идеята за ограничен суверенитет е неприемлива.

- Дайте пример за независима национална държава, в която нейните граждани да могат да пътуват свободно в европейското пространство.
- Швейцария, Израел... Ако питате мен, моят идеал за национална държава е Израел. Държава, която не се съобразява с никого, а само със собствените си интереси. Не е по-голяма като площ, население и ресурс от България, но е държава с огромно политическо влияние и тежест. Не се свени да защитава независимостта си дори и със сила, дори и по пътя на оръжието.

- Имате ли последователи, хора, готови да отстояват по този начин национални интереси, имайки предвид, че изтощителният преход взе силите на българите да се борят?
- На българите ще им се наложи да се борят, защото тепърва ще става по-зле. В момента демографските тенденции са такива, че ако продължат по същия начин, само след 20 години ние ще бъдем малцинство в собствената си държава. Много се говори, че България е в демографска катастрофа. По-големият проблем не е в това, че като цяло общият брой на населението намалява, а че етнодемографските баланси в България се променят.

Българите намаляват, а всички останали се увеличават за наша сметка. Малцинствените групи бележат демографски прираст, а ние, българите - отрицателен, което води до приближаване на границата. Според учените демографи след това се минава една нулева бариера и няма връщане назад. Положението става необратимо и ние, българите, като нация, култура и етнос просто изчезваме. Затова първата национална задача пред нас е да предотвратим този резултат, което става само в рамките на националната политика.

- Как върви структурирането на партията ви по места, и по-конкретно в Пиринско?
- Много добре. Специално в Благоевград беше направена общинска структура с председател Константин Капчин, който е и лидер на фен клуба "Пирин SS". За областен председател беше определен Николай Йовев, който е член на националното ръководство. Предстои учредяване на организации в Петрич и други общини. В Благоевградски регион партийното строителство кипи с пълна сила и до 2-3 месеца ще покрием цялата област.

- Възникнаха проблеми при подаване на документите ви за регистрация в съда, какви?
- В деня, в който трябваше да ги подадем, беше планирано това да направи адвокат, който участва при тяхното съставяне. Незнайно как, зли сили бяха разбрали кой ще подава документите, в кой час и нашият активист беше нападнат на около 50 м от Съдебната палата в София в опит документите му да бъдат отнети. За щастие това не се случи, защото той се е съпротивлявал и опази партийната документация. Наложи се да ги внесем няколко часа по-късно и да отидем една по-голяма група, за да не се повтори този инцидент. Това е един епизод, който показва, че статуквото се страхува от нас.

- Така ли го разчитате?
- Разчитаме го като опит на партиите от статуквото да попречат на нашата регистрация и да ни изключат в зародиш и ни извадят от политическия оборот.

- Очаквате ли проблеми при самата регистрация?
- Очакваме. От много места получаваме сигнали, че се правят опити за натиск над съдиите от Софийски градски съд, да се намерят формални поводи регистрацията ни да бъде отказана. Предполагам, че ще се търсят всевъзможни основания да бъдем отхвърлени. За юридическата обосновка на нашето заявление не се притесняваме, но се притесняваме от нерегламентирано влияние върху магистратурата.

- Откога се занимавате с политика?
- От 2005 г., когато станах член на "Атака" и един от учредителите на младежката й организация. През 2006 г. напуснах разочарован от кадровата политика на партията, която толерираше на ключови места хора, които нямат качества - ценз, политически опит и подход за тези постове. Това бяха реваншисти, които виждаха в "Атака" възможност за политическа реабилитация. После преминах в Български национален съюз, патриотична организация, регистрирана като гражданско сдружение. Там няколко години отговарях за идеологията и пропагандата на организацията. Бях главен сценарист на телевизионното предаване "Национална гвардия". След като Боян Расате беше изхвърлен най-позорно от организацията, имах противоречие с новото ръководство по принципни политически въпроси, което ме накара да се разделя с тях.

И оттам насетне се роди идеята за “Националистическа партия на България”. В продължение на седмица аз и още няколко лидери на различни националистически организации и фракции избистрихме една обща визия какво можем да направим заедно и как да се конструираме организационно в общ съвет, върху какви принципи можем да стъпим и какви идеи да защитаваме. Доста бързо намерихме общ език и това ни даде увереността да учредим общ политически субект под името "Националистическа партия на България", и започнахме да се движим по законовата процедура за регистрация.

- Има ли млади хора в ядрото на вашата партия, тъй като младите са индиферентни към политиката?
- В масовия случай може би да, но при нас не е така, защото повечето са млади хора. Има обаче хора от всички възрастови групи, прослойки, съсловия и професии. Мисля, че в много голяма степен имаме обществената представителност и легитимност, което ни дава увереност, че сме на прав път и при едни избори можем да се надяваме на едни добри резултати.

- Срещате ли подкрепа за Вашия политически избор от родителите Ви?
- Ами да, срещам подкрепа, или най-малкото не срещам съпротива. Това да се занимавам с политика е мой личен, автономен избор. Не съм искал разрешение от никого, нито съм се допитвал до някого, включително и до родителите ми. Но като цяло те подкрепят моя избор.

- Да кажем, че сте от Благоевград.
- Да, тук съм роден и тук съм израснал. През 2005 г. ме приеха "Право" в УНСС и оттогава съм в София.

- Къде сте завършили средното си образование?
- Завърших като частен ученик Пето училище. След 8-ми клас преминах на самостоятелна форма на обучение, тъй като сметнах, че така ще имам най-много време за себе си и за други занимания, които тогава ми бяха интересни. Тогава счетох, че това е най-добрият вариант и мисля, че не сгреших. Завърших през 2004 г. и през юни бях приет в казармата. Отбих военната си служба в Плевен и Банско и от 2005 г. се преместих в София.

- Разкажете малко за родителите си.
- Баща ми Славей Костадинов е дългогодишен журналист, както е и в момента. Той е един от хората, които положиха началото на в. "Струма". Майка ми е агроном по образование. И двамата са от региона, нормални, обикновени хора. В първите години на прехода бяха активисти на СДС, впоследствие станаха малко по-индиферентни. Дали поради разочарование, или по други причини, не мога да кажа. Но, дето се казва, не бяха само те. Много други са като тях. Това е едно от грозните лица на българския преход, защото много хора живееха с надежди и желание за политическо обновление на обществото, но се разочароваха и отдръпнаха от един несправдлив и криминален преход.

- Какъв е житейският Ви статус - семеен или необвързан?
- Несемеен. Работя като юридически консултат на свободна практика. Първото ми и основно занимание, първата ми любов е политиката. Това е моята страст, с това искам да се занимавам и това чувствам като призвание. Само така мисля, че мога да бъда максимално полезен на обществото и на своите сънародници, които обичам безкрайно много.

- Какви занимания имате извън политиката?
- Активно спортувам. Физическото натоварване е нещо, което се е превърнало във физическа необходимост, аз не мога без него. Занимавам се предимно с билдинг спортове - бодибилдинг, стрийт фитнес, бокс. Стремя се да развивам не само духа, но и тялото си. Считам, че това е важно и колкото повече хора го правят, толкова по-добре.

http://struma.bg/index.php/news/19854/1/1/Bulgariya-se-prevurna-v-multikulturno-blato-ako-ne-napusne-ES-i-NATO-ste-bude-pogulnata-ot-interesite-na-novite-metropolii-Bryuksel-i-Vashington.html

*

Неактивен gotiniq7

 • **
 • 80
 • +8/-2
 • Пол: Мъж
  • Електронна видеотека
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Националистическа партия на България
« Отговор #47 -: Февруари 23, 2014, 13:04:25 »
Националистът Симеон Костадинов заля с вода водещия на предаването "Чае шукарие" Найден Рангелов и го нарече: "Тъпанар" в предаването "Сблъсък" по TV7. Страстите се разгоряха по темата: "Безнаказани ли са ромите, когато не си плащат сметките?", когато телевизионерът обяви, че българите "целуват г*** на турците". Това изкара Константинов от коловоза и той плисна чашата си с вода в лицето на своя опонент. Рангелов пък го нарече: "Боклук!" Оправени бяха и други обиди и нападки. Както и предупреждения от рода: "Внимавай да не ми изгърмят бушоните!"

Браво на Симеон  :bow:

http://vbox7.com/play:67982246f5
Симеон Костадинов - Найден Рангелов
« Последна редакция: Март 09, 2014, 14:39:44 от Hatshepsut »
Никой не е по-безнадеждно поробен от оня, който грешно вярва че е свободен

Свободата Санчо, е онова малко нещо което се намира на върха на копието

*

Неактивен Семо Мастиката

 • *
 • 203
 • +30/-60
 • Пол: Мъж
Re: Националистическа партия на България
« Отговор #48 -: Март 09, 2014, 14:23:09 »
Няколко пъти Симеон Костадинов се явява в разни телевизии заедно с Павел Чернев и се надявах, че това е просто приумица на телевизиите, но сега разбирам, че двамата щели да ходят в Украйна като част от някаква организация "Православна зора" (впрочем, що за организация е тази). Хора от НПБ, не се обвързвайте по никакъв начин с тлъстия "православен воин", който само преди няколко месеца водеше предизборна кампания рамо до рамо с Ефрем Моллов. Оставете ни някакъв избор за идващите избори.


*

Неактивен Nacional-Radikal

 • *
 • 684
 • +116/-59
 • Пол: Мъж
Re: Националистическа партия на България
« Отговор #49 -: Март 09, 2014, 17:23:10 »
В случая става въпрос за патриотите на Слави Бинев,които бяха взели под крилото си Ефрем Моллов така,че бъди коректен!
За национално могъща и социално справедлива България

*

Неактивен Семо Мастиката

 • *
 • 203
 • +30/-60
 • Пол: Мъж
Re: Националистическа партия на България
« Отговор #50 -: Март 09, 2014, 20:27:47 »
Това е известно и е ставало много пъти въпрос тук, включително от мен. Става въпрос за Чернев в случая, който също беше под същото крило.
Дано това е просто вмъкване, а не е някакъв опит за оправдаването му от твоя страна и признак, че Чернев ще лъсне от някоя листа на НПБ. :rolleyes:

*

Неактивен Nacional-Radikal

 • *
 • 684
 • +116/-59
 • Пол: Мъж
Re: Националистическа партия на България
« Отговор #51 -: Март 10, 2014, 11:13:48 »
НПБ няма да бъде регистрирана най-вероятно така,че дишай спокойно.Сидерага пак ще е в парламента както се очертава !
За национално могъща и социално справедлива България

*

Неактивен Семо Мастиката

 • *
 • 203
 • +30/-60
 • Пол: Мъж
Re: Националистическа партия на България
« Отговор #52 -: Март 10, 2014, 12:46:39 »
Чета, че ще участвате в издигането на единия от задържаните в Сандански като независим, което не е лош вариант.
Сидеров за националния парламент би имал някакъв шанс, но на евроизборите е почти изключено, бариерата е висока.

*

Неактивен Nacional-Radikal

 • *
 • 684
 • +116/-59
 • Пол: Мъж
Re: Националистическа партия на България
« Отговор #53 -: Март 10, 2014, 15:59:38 »
Чета, че ще участвате в издигането на единия от задържаните в Сандански като независим, което не е лош вариант.
Сидеров за националния парламент би имал някакъв шанс, но на евроизборите е почти изключено, бариерата е висока.

При толкова прост народ нищо чудно и на Евроизборите да вкара пак !
За национално могъща и социално справедлива България

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7158
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Националистическа партия на България
« Отговор #54 -: Март 12, 2014, 17:24:28 »
„Кръв и чест“ обяви, че искат да се борят отвътре срещу Европейския съюз


Националистическата формация „Кръв и чест“, която обяви, че ще участва на евроизборите, допусна екип на Би Ти Ви в своя офис. Младежите обявиха, че искат да се борят отвътре, през Европарламента, срещу Европейския съюз, понеже той се превърнал в диктат на малцинството на мнозинството.

В щаба на организацията пък се видя как виси брутален черен плакат, на който е изписано с бели букви: АХ, ЕВРОПО, БЛУДНИЦЕ ВАВИЛОНСКА, МРЪСНИЦЕ СОДОМСКА!

Репортерката на Би Ти Ви задаваше неудобни въпроси на скинарите – защо са съдени и бият ли циганите, което не бе добре прието от националистите. Те се заканиха, че повече няма да канят хора от „Босфор Ти Ви“.

http://bulgarski.pogled.info/news/53023/Krav-i-chest-obyavi-che-iskat-da-se-boryat-otvatre-sreshtu-Evropeiskiya-sayuz


Кандидатът за ЕП от „Кръв и чест”: Ще смажем циганската престъпност с железен юмрук

Националистическата организация „Кръв и чест” избра „най-достойния” сред своите хора и го издигна за евродепутат. Макар че за кандидатурата му са необходими 2500 подписа, преди ден той бе представен на официална пресконференция като независим, но подкрепен и от друга крайна формация - Националистическа партия на България, предаде Би Ти Ви.
Николай Йовев – Горския беше в ареста година и половина заради поставена бомба пред офис на Евророма в Сандански. При инцидента загина един човек. Той и съмишлениците му обаче настояват „този млад, смел българин да не бъде наричан арестант”, а „политически затворник”, задържан, защото е български националист. Целта на кандидатурата му е да се докаже на народа, че Европейският съюз е вреден в този си вид. Йовев обясни, че ще разчита на „екип от специалисти”, който ще му помага в сложните области, какъвто имат всички евродепутати.
„Ние сме против всички чужди вредители и вътрешни паразити, които докараха родината ни до това отчайващо състояние”, казват представители на частния клуб, пазен в тайна, за да „можем да си запазим хората от полицията”. Във „вътрешната програма” на Горския и неговите съмишленици е записано „смазване на циганската престъпност с железен юмрук”.
Обещават обаче да не използват физическо насилие, защото „когато имаш властта, не ти трябва друго”. Самият кандидат за евродепутат „със сигурност отрича” да е бил цигани, защото не разбира какво се има предвид под „биене”.

http://pik.bg/

*

Неактивен Sturmmann Батбаянов

 • Фашага
 • *
 • 711
 • +125/-12
 • Пол: Мъж
Капитализъм = диктатура на капитала

*

Неактивен Sturmmann Батбаянов

 • Фашага
 • *
 • 711
 • +125/-12
 • Пол: Мъж
Re: Националистическа партия на България
« Отговор #56 -: Март 13, 2014, 19:48:19 »
Накрая коментара не беше никак на място. Естествено, че ще се държат "лошо" от БТВ, а и от всяка друга телевизия.
Капитализъм = диктатура на капитала

*

Неактивен Nacional-Radikal

 • *
 • 684
 • +116/-59
 • Пол: Мъж
Re: Националистическа партия на България
« Отговор #57 -: Март 13, 2014, 20:08:09 »
Николай Йовев ще бъде издигнат като независим кандидат подкрепен от "Кръв и Чест " и НС ! НПБ не е регистрирана в съда до изборите няма и да бъде.Тия момчета просто спекулират в случая !
За национално могъща и социално справедлива България

*

Неактивен gotiniq7

 • **
 • 80
 • +8/-2
 • Пол: Мъж
  • Електронна видеотека
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Националистическа партия на България
« Отговор #58 -: Март 13, 2014, 22:32:41 »
По-голяма овца от тая дето държеше микрофона няма, честно. Малоумна с картон
Никой не е по-безнадеждно поробен от оня, който грешно вярва че е свободен

Свободата Санчо, е онова малко нещо което се намира на върха на копието

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7158
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Националистическа партия на България
« Отговор #59 -: Април 11, 2014, 17:41:16 »
Софийска градска прокуратура счита, че идеологията и дейността на „Националистическа партия на България"
противоречат на Конституцията

София. По повод на подаденото заявление за регистрация в Търговско отделение на Софийски градски съд от политическа партия „Националистическа партия на България“, Софийска градска прокуратура е изпратила своето становище в Софийски градски съд (СГС), съобщиха от прокуратурата. Във връзка с получени в Софийска градска прокуратура (СГП) писмени материали относно инициирана процедура по съдебна регистрация на политическа партия "Националистическа партия на България" (НПБ), с оглед производството по прокурорска преписка №10716/201З г. по описа на СГП и предвид задължителното участие на Прокуратурата в охранителното съдебно производство съгласно чл.16 от Закона за политическите партии (ЗПП), изразяваме следното становище относно регистрацията на визираната политическа партия, а именно: СГП счита, че идеологията и дейността на политическа партия "Националистическа партия на България", не съответстват и противоречат на нормите и духа на Конституцията на Република България и Закона за политическите партии и попадат в ограничителния и забранителен режим на следните конкретни разпоредби:
1. Чл.11, ал.4 от Конституцията: "Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт...".
2. Чл.44, ал.З от Конституцията: "Забраняват се организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както и организации, които създават тайни или военизирани структури или се стремят да постигнат целите си чрез насилие...".
3. Чл.2, ал.З от Закона за политическите партии: "Политическите партии използват демократични средства и методи за постигане на политическите си цели...".
Основания за твърденията ни за противоконституционност на „Националистическа партия на България", ни дават конкретни изявления, актове и действия на членове на самата партия, както и анализът на съдържащите се в пр.преписка №10716/201З г. по описа на СГП множество писмени материали /приложени/ относно статута, организацията, дейността, обществените изяви, програмата и целите на въпросната политическа партия.
Бихме искали да подчертаем някои от най-съществените факти, доводи и съображения в подкрепа на горното, както следва:
- В съдържащата се в преписката Програма на НПБ /приложена/, в Точка 5, изр.второ, е записано следното: "...Смазване на циганския терор с железен юмрук.". Това писмено заявление в официалния програмен документ на партията, е очевидно крайно реакционно и противоконституционно - същото представлява открит призив и цел за насаждане и разпалване на етническа вражда и нетърпимост, в явно противоречие с релевантните норми на Конституцията. Следва изрично да се отбележи, че приемането и спазването на самата Програма, е отбелязано като едно от условията за членство в НПБ - видно от записаното в Чл.37 от Устава на партията;
- Пак в Програмата на НПБ, Точка 9, е отбелязано, че чрез промяна в Закона за вероизповеданията, регистрация на нови религиозни общности ще се допуска при наличието на: "...поне 500 000 последователи или присъствие на националната територия към момента на възстановяване на Третата българска държава...", което е недопустимо и противоконституционно ограничаване на религиозните права и свободи и по същността си е изява на религиозна нетърпимост;
- Отново в Програмата на НПБ, Точка 3: "Ефективна борба и забрана на всички антибългарски организации като Български Хелзинкски комитет, Отворено общество и производните им...";
- Все в този дух, в статията "Те идват" на в-к "Капитал" от 17.11.2013 г., един от учредителите на НПБ - Симеон Костадинов, заявява следното:
"...Когато съществуването на една държава и една нация са заплашени, дори от тенденции, които са естествени, а не нарочни, тази държава и тази нация имат върховното право да се защитят. Дори ако това означава да пренебрегнат някои правни или международни положения, които до този момент са считани за неоспорими...";
- На страниците на в-к "24 часа", в брой от 15.11.201З г., Костадинов излага и развива становището си, че България трябва да е "еднонационална държава на българите";
- При участието си в ТВ предаване "Референдум", излъчено по БНТ на 19.11.201З г., Костадинов заявява по отношение на пристигащите в България чуждестранни граждани-бежанци: "...Тези хора не са социално, икономически, културно и религиозно съвместими с нас... На момента трябва да ги експулсираме. Имаме и правната база, имаме и всички основания - морални, законови...";
- В ТВ предаване "120 минути", излъчено по телевизия БТВ на 16.11.2013 г., Димитър Любомиров, представил се като член на организацията "Кръв и чест" - гр.Пловдив, част от НПБ, заявява следното: "...Адолф Хитлер и Бенито Мусолини - това са хора, които имат много добри решения за това как да бъде като цяло Европа...".
Гореизброеното е малка част от големия обем писмени доказателства, съдържащи се в приложената преписка и сочещи на открито и явно пропагандиране на омраза, вражда и нетърпимост на религиозна, национална и етническа основа, в хода на осъществяване на дейността, реализиране на целите и обществените изяви на Националистическата партия на България, като въпросната "идеология на омразата" е закрепена и като писмена норма в Програмата на НПБ, чието спазване е прогласено от Устава на партията като условие за членство.
Що се отнася до приложимите общоевропейски правни норми и до релевантната практика на Европейския съд по правата на човека /ЕСПЧ/, споделяме изцяло доводите и съображенията, изложени в приложеното по делото писмено становище от Българския Хелзинкски комитет. Като обобщение може да се посочи, че позицията и практиката на ЕСПЧ е константна и категорична - проповядването, насаждането и разпалването на расова, национална, етническа или религиозна омраза или вражда, не влиза в обхвата на защитеното право на свободно изразяване по смисъла на Чл.10 от Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи /ЕКПЧОС/. Европейският съд приема, че наложените санкции и предприетите мерки от страна на съответните държави по отношение на политическите партии и организации, чиято идеология агитира към омраза и нетърпимост, се явяват необходими и оправдани и не накърняват защитените с чл.10 от ЕКПЧОС права. В този смисъл биха могли да се посочат делата: Вона срещу Унгария, Партия на благоденствието срещу Турция, Германска националдемократическа партия срещу Германия и др.
Предвид всичко изложено считаме, че уважаемият съд разполага с необходимите доказателства, за да констатира, че е налице несъвместимост и явно противоречие на идеологията и дейността на Националистическата партия на България с духа и нормите на Конституцията на Република България и Закона за политическите партии, както и с приложимото европейско право и релевантната съдебна практика на ЕСПЧ, поради което следва да бъде отказано регистрирането и вписването на визираната политическа партия в надлежните регистри.
Представяме и молим да бъдат приети като доказателства по делото преписи от материалите по прокурорска преписка № 10716/2013г. по описа на Софийска градска прокуратура, се посочва още в становището на прокуратурата.

http://www.focus-news.net/news/2014/04/11/1906126/sofiyska-gradska-prokuratura-schita-che-ideologiyata-i-deynostta-na-natsionalisticheska-partiya-na-balgariya-protivorechat-na-konstitutsiyata.html

 

Нова националистическа организация...

Започната от nerven_potrebitel

Отговора: 24
Прегледи: 2990
Последна публикация Септември 11, 2010, 11:24:29
от omerzen
Нова националистическа марка

Започната от BhS

Отговора: 1
Прегледи: 984
Последна публикация Януари 03, 2015, 12:34:37
от BhS
Националистическа коалиция

Започната от Ратникъ

Отговора: 18
Прегледи: 1950
Последна публикация Декември 22, 2011, 23:45:43
от Петкан
Коя националистическа организация ви допада

Започната от Sa6o Bikov

Отговора: 10
Прегледи: 1625
Последна публикация Юли 22, 2010, 12:54:08
от Kondolov
Възможна ли е националистическа алтернатива срещу коалиция на БСП и ГЕРБ?

Започната от Петкан

Отговора: 6
Прегледи: 1041
Последна публикация Март 30, 2012, 20:00:37
от Франкист
Powered by EzPortal