Автор Тема: Гласувай ПРОТИВ хомосексуално образование за децата ни  (Прочетена 1588 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Liubo1

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 23
 • Карма: +2/-0
Преди няколко дни на форума bg-mamma писах, че това, че докладът на Едит Естрела е бил отхвърлен, не е повод за празнуване. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=760043.0

Сега посредством доклада "Луначек" ще бъде направен пореден опит за въвеждане на задължително сексуално образование за децата ни, както и "цялостното интегриране интересите на ЛГБТ активистите във всички области на обществената политика, в т.ч.: здравеопазването, образованието, заетостта, предоставянето на убежище, както и външните отношения."


Поискай от евродепутатите да отхвърлят про-хомосексуалния доклад "Луначек"!, 22.01.2014г.

http://www.sva.bg/32/post/2014/01/7.html


Дай своя глас за равни права за всички и "не" на специалните права за някои!*

На 3 февруари, Европейският парламент ще гласува доклада от Улрике Луначек, австрийска евродепутатка и съпредседателка на групата за хомосексуални права в Европейския парламент. Той е озаглавен "Пътна карта срещу хомофобията и дискриминацията въз основа на сексуална ориентация и полова идентичност." Докладът е опит от страна на ЛГБТ активистите да получат специални права на равнище ЕС, които да бъдат приети и от страните-членки.   

Ако бъде приет, институциите на ЕС и държавите членки ще бъдат задължени да се ангажират за цялостното интегриране интересите на ЛГБТ активистите във всички области на обществената политика, в т.ч.: здравеопазването, образованието, заетостта, предоставянето на убежище, както и външните отношения.
С активна гражданска позиция* от наша страна не е невъзможно този доклад да бъде отхвърлен.
Една от целите на гей-активистите с този доклад е държавите членки да бъдат принудени да приемат еднополовите „бракове” по заобиколен и подмолен начин (например като поискат автоматичното признаване и привеждане в действие на всички документи за гражданско състояние).  Държави-членки, където еднополовите „бракове” не се признават от законодателството на страната, ще им бъде възложено от ЕС да признаят „еднополовите бракове”, които са сключени в друга страна-членка.

Нека бъдем активни и изразим позицията си в защита на нашите деца с писмото си! Поискайте от българските депутати в ЕП да защитят брака, свободата на съвестта и словото като отхвърлят този доклад!

Докладът ясно очертава ситуация, в която:

   - Политически да се злоупотреби и да се принудят държавите членки да позволят „еднополови бракове за всички”.
   - Еднополовите двойки във всички държави-членки да имат достъп до пълно осиновяване, оплождане ин витро, и сурогатно майчинство.
   - Гарантиране на свободата на събиране и изразяване на гей активисти и употребата на формулировки като "реч на омразата" и "престъпление от омраза", за смълчаване служители на Евангелието, критици на хомосексуалността и ЛГБТ активизма.

По този начин, Европейският парламент иска от ЕС и неговите държави-членки да прилагат двойни стандарти: неограничена свобода на словото за гей общността, но ограничаване на свободата на словото за възможните критици.

Най-опасното е, че докладът не съдържа разпоредби за защита на правата на родителите да образоват и да защитят децата си от неподходящо хомосексуално образование и пропаганда, както и правото на възражение по съвест.

Нека бъдем активни, да пишем и да настояваме нашите представители в Европейския парламент – българските евродепутати - да отхвърлят доклада "Луначек" или да гласуват в полза на алтернативното предложение за резолюция!

Копирайте и изпратете текста на писмото по-долу или напишете ваш собствен текст на имейлите на евродепутатите. Разпространете новината и до други! Кажете вашето «НЕ» на доклада "Луначек" и в коментар под този материал.
Изпрати следното примерно писмо до посочените по-долу имейли на български евродепутати:

Уважаеми Дами и Господа евродепутати,

На 3ти февруари, вие ще гласувате доклада на г-жа Луначек, съпредседател на групата за хомосексуални права в ЕП. Той представлява безсрамен опит от страна на ЛГБТ активистите да се подмени значението на основните човешки права. Докладът злоупотребява с политиката за недискриминация, като дава специални привилегии за определени граждани, за сметка правата на останалите. Ако бъде приет, институциите на ЕС и държавите членки ще бъдат задължени да се ангажират за цялостното интегриране интересите на ЛГБТ във всички области на обществената политика, вкл. приемането на еднополовите бракове сключени в друга страна-членка.

Докладът не съдържа разпоредби за защита правата на родителите да образоват и да предпазят децата си от неподходящо сексуално образование и пропаганда, както и правото на възражение по съвест.

Най-учтиво Ви напомням, че:

    - ЕС защитава фундаменталните права на всички граждани
    - Основните права са универсални и неделими, и следователно не могат и не трябва да бъдат определени според сексуалното поведение на индивида.

Законодателството на ЕС вече  съдържа специални разпоредби за недопускане на дискриминация, основана на сексуална ориентация.

Моля, да отхвърлите доклада «Луначек» или да гласувате в полза на алтернативната резолюция!

С уважение,

…………………………

(вашето име)


Имейли на българските евродепутати, на които да изпратите писмото си:

andrey.kovatchev@europarl.europa.eu,  vladimir.urutchev@europarl.europa.eu,  dimitar.stoyanov@europarl.europa.eu, evgeni.kirilov@europarl.europa.eu,
ivailo.kalfin@europarl.europa.eu, nadezhda.neynsky@europarl.europa.eu, svetoslav.malinov@europarl.europa.eu, stanimir.ilchev@europarl.europa.eu, filizhakaeva.hyusmenova@europarl.europa.eu, metin.kazak@europarl.europa.eu,   antonyia.parvanova@europarl.europa.eu, mariya.gabriel@europarl.europa.eu,
emilstefanov.stoyanov@europarl.europa.eu, dimitar.stoyanov@europarl.europa.eu, iliana.ivanova@europarl.europa.eu, slavi.binev@europarl.europa.eu, preslav.borissov@europarl.europa.eu, monika.panayotova@europarl.europa.eu, ilianamalinova.iotova@europarl.europa.eu, marusya.lyubcheva@europarl.europa.eu


ПОДПИШИ СЕ СЪЩО ТАКА ПОД ПЕТИЦИЯ ДО ЕВРОПАРЛАМЕНТА:
http://www.citizengo.org/en/2882-european-parliament-will-vote-roadmap-special-lgbt-rights-lunacekno?tc=fb&tcid=1261316

"Petition to: Members of European Parliament

Dear Member of the European Parliament:

On February 4th, you will vote on the Lunacek Report. This report represents an astonishingly shameless attempt by LGBT activists to twist what is meant by fundamental human rights. The reference to the existing “EU Roadmap“ is meant to mislead and it does. It misuses (a completely unrelated) non-discrimination policy to create what are in reality special privileges for certain citizens on account of their sex life....
.....Furthermore, if adopted, the Lunacek Report will give EU institutions and Member States no choice but to incorporate the homosexual agenda into public policy making, including into domains that were previously the competencies of national governments: public health and education. It will also make the homosexual agenda mainstream in matters of employment, asylum, and external relations....."

Неактивен Liubo1

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 23
 • Карма: +2/-0
В неделя в студиото на БТВ в предаването "Тази неделя":
"За равните права"http://www.btv.bg/shows/tazi-nedelia/videos-nedelia/video/1844308049-Za_ravnite_prava.html

От предаването се разбира, че партия "Атака" е предлагала да се приеме нещо като закон в Русия - срещу ПРОПАГАНДА на хомосексуализма, за да защитим децата ни от преждевременна за тях информация.
Безпартиен съм, но споделям тезата на "Атака", че ако Европа и САЩ са цивилизовани и толерират хомосексуализма, кръвосмешението и педофилията, а ние сме задръстени, то нека да сме задръстени и да останем такива.

Все още има време и за твоя глас:
Пленарна сесия от 3 до 6 февруари 2014 г.
Страсбург, Франция

http://www.europarl.europa.eu/plenary/bg/home.html

вторник, 4 февруари 2014 г. Окончателен проект на дневен ред

11:30 - 12:00 (12:30-13:00 българско време) ГЛАСУВАНЕ

Ulrike Lunacek "Хомофобията и дискриминацията въз основа на сексуалната ориентация и половата идентичност", A7-0009/2014

ПОИСКАЙ ОТ ЕВРОДЕПУТАТИТЕ ДА ОТХВЪРЛЯТ ПРО-ХОМОСЕКСУАЛНИЯ ДОКЛАД "ЛУНАЧЕК"!
http://www.sva.bg/32/post/2014/01/7.html

ПОДПИШИ СЕ СЪЩО ТАКА ПОД ПЕТИЦИЯ ДО ЕВРОПАРЛАМЕНТА срещу доклада на Ulrike Lunacek:
http://www.citizengo.org/en/2882-european-parliament-will-vote-roadmap-special-lgbt-rights-lunacekno?tc=fb&tcid=1261316

Срещу доклада на Луначек са се подписали вече 191 832 човека от ЕС.

Неактивен Liubo1

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 23
 • Карма: +2/-0
Потвърждение на това, за което са говорили представители от партия "Атака" в предаването на БТВ "За равни права".

Именно в това предаване тези представители от партия "Атака" казват на заблудения водещ и другите двама в студиото, че Европа не е далеч от България, а в същност ние сме в Европа и ако днес евродепутатите ще гласуват ЗА доклада на австрийската евродепутатка Луначек, то това, което се случва в Италия, например, ще стане реалност и в България.

За тези, които мислят, че инфоррмацията по-долу е руска пропаганда, ще дам и линковете към реални италиянски документи и страници.

1. "В Норвегии научат детей инцесту" (В Норвегия ще научат децата на иннцест) и "Педосексуализм узаконивается в Италии" (Педосексуализмът се узаконява В Италия)
"Днес Италия легализира педофилия и въвежда наказание - затвор за «педофоби» (до 4 години затвор) за дискриминация на педофилите, – съобщили на 24 януари 2014 г. италиянските медии. Освен «педофобите» в затвора в Италия ще бъдат вкарвани «содомофоби», «трупоомразници», «трансфоби», «хермафродитофоби», – общоо 13 видове «джендерфоби». Сега всички, които критикуват половите извращения в Италия, ще получат също така и глоба до 20000 евро.
Тези изменения към закона днес разглежда италиянският Сенат, на 19 септември 2013 година Палата на Депутатите на Италия е приела тези изменения без възражения...."

В КРАЯ НА СТАТИЯТА ИМА МНОГО ЛИНКОВЕ КЪМ ОРИГИНАЛНИ ИТАЛИЯНСКИ ДОКУМЕНТИ.
http://ru-an.info/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B5-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%8B-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%8C-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B5-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%83%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D1%85-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B5%D0%B2/2. Parlamento, smacherata la lobby che vuole legittimare la pedofilia
http://www.forzanuova.org/comunicati/parlamento-smacherata-la-lobby-che-vuole-legittimare-la-pedofilia3. Emendamenti di Commissione relativi al DDL n. 1052 - изменения към закона - наказани затвор до 4 години за 13 джендерни фобии на сайта на Сената на Италия
http://www.senato.it/japp/bgt/showdoc/frame.jsp?tipodoc=ListEmendc&leg=17&id=41977

4. Трагикомедия по-италиянски на тема: педофилия
http://loralory.livejournal.com/20345.html
"В италиянската Палата на Депутатите на 19 септември 2013 година е приет/«без шум и гам»/подчертано(!) тихо, мирно и без възражения ЗАКОН, поддържащ и защитаващ правата на педофилите:
http://www.senato.it/japp/bgt/showdoc/frame.jsp?tipodoc=SommComm&leg=17&id=00734516&part=doc_dc-allegato_a-ddlbl_eaddl1052&parse=no
"....От една страна, ПЕДОФИЛИЯ в Италия съгласно закон ВЕЧЕ НЕ е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, а сексуална ориентация.
От друга страна, хора, които са враждебни или изразяват презрение към педофилите, ще се наказват със затвор до 4! години.....


Депутатите на Сената са добавили към списъка на наказуемите лица всички хора, които страдат от такива нетолерантни и неприемливи за демократичното общество разстройства като: хомофобия, хетерофобия, трансфобия, бисексфобия, хермафродитофобия, содомофобия, мизандрия (мъжененавистници), мезогиния (женоненавистници).

А още в забележителния списък фигурират трудно преводими термини:

«poliandrofobia» - маниакален страх ... от жени, които са били женени много пъти

«partenofobia» - маниакален страх ... от девственици (за Италия излиза още и от неаполитанци, тъй кат partenopei – това са именно те)

«pneumofobia» - маниакален страх... от «дъханието» на духовност (? аз като психотерапевт не мога да си го обясня - бележка на автора на статията).

Към този списък на фобиите естествено са добавили христианофобия, ксенофобия и...ПЕДОФОБИЯ!..."

5. САЩ ПРОМИВА МОЗЪЦИ НА ИТАЛИЯНЦИ.

ТВсериал на САЩ: "Всички хора са гейове" НЕ Е ЗА РУСИЯ, смята Обществено движение "Руски майки". В съответствие със закона на Руската Федерация за защита на децата от развращаване движението моли да се забрани в Русия трансляция на телевизионния сериал на американската компания NBC, под название "Новите нормални", който се транслира в Италия и утвърждава, че всичките "нехомосексуалисти" са лоши и поради това всички деца трябва да бъдат принудително превъспитавани в хомосексуалисти.

“The new normal”, in Italia la serie dove i bambini si vendono ai gay, статия от 28-02-2013

http://voxnews.info/2013/02/28/the-new-normal-in-italia-la-serie-dove-i-bambini-si-vendono-ai-gay/

6. "ИТАЛИЯ ОТМЕНЯЕТ ОТЦА И МАТЬ" - Италия премахва понятия БАЩА и МАЙКА.

[url]http://национальный-медиа-союз.рф/index.php/homepage/gosudarstvo-i-obshchestvo
« Последна редакция: Февруари 04, 2014, 13:15:22 от Liubo1 »

Неактивен Liubo1

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 23
 • Карма: +2/-0
Днес, 4.02.2014г., Европарламентът е приел доклада Луначек 

ПРИЕТИ ТЕКСТОВЕ на заседанието на Европарламента от вторник 4 февруари 2014 г.

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2f%2fEP%2f%2fTEXT%2bTA%2b20140204%2bTOC%2bDOC%2bXML%2bV0%2f%2fBG&language=BG

стр.325 P7_TA-PROV(2014)0062
Хомофобията и дискриминацията въз основа на сексуалната ориентация и половата идентичност
Резолюция на Европейския парламент от 4 февруари 2014 г. относно пътната карта на ЕС срещу хомофобията и дискриминацията въз основа на сексуалната ориентация и половата идентичност  (2013/2183(INI))


на стр. 329 четем: "Г. Недискриминация в сферата на образованието
i) Комисията следва да насърчава равенството и недискриминацията въз основа на сексуалната ориентация и половата идентичност в младежките и образователните си програми;
ii) Комисията следва да улеснява обмена на добри практики между държавите членки в рамките на официалното образование, включително учебни материали, политики за борба с тормоза и дискриминацията, чрез незадължителния отворен метод на координация;
iii) Комисията следва да улеснява споделянето между държавите членки на добри практики във всички сектори, свързани с образованието и младежта в държавите членки, включително услугите за подобряване на благосъстоянието на младежите и социалната дейност, чрез незадължителния отворен метод на координация;...
Д. vi) държавите членки следва да включат или да преразгледат правните процедури за признаване на пола, така че те изцяло да зачитат правото на транссексуалните лица на достойнство и физическа неприкосновеност...
Ж.   Специфични действия по отношение на транссексуалните и интерсексуалните лица
i)   Комисията следва да гарантира, че половата идентичност е включена сред забранените основания за дискриминация във всички бъдещи законодателни актове по въпросите на равенството, включително във всички преработки на актове;
ii)   Комисията следва да интегрира специфичните въпроси, засягащи транссексуалните и интерсексуалните лица, в съответните политики на ЕС като отражение на подхода, приет по отношение на Стратегията за равенство между половете;
iii)   държавите членки следва да гарантират, че органите по въпросите на равенството са осведомени и обучени относно правата на транссексуалните и интерсексуалните лица и специфичните въпроси, които ги засягат;
iv)   Комисията, държавите членки и съответните агенции следва да предприемат мерки във връзка с настоящата липса на познания, изследвания и съответно законодателство относно човешките права на интерсексуалните лица;
З.   Гражданство, семейства и свободно движение
i)   Комисията следва да изготви насоки, за да гарантира, че Директива 2004/38/ЕО относно правото на граждани на Съюза и на членове на техните семейства да се движат и да пребивават свободно на територията на държавите членки  и Директива 2003/86/ЕО относно правото на събиране на семейството  се прилагат по начин, който гарантира спазването на всички законно признати форми на семейство съгласно националното законодателство на всяка държава членка;
ii)   Комисията следва да представи предложения за взаимно признаване на последиците от всички документи за гражданско състояние в рамките на ЕС, с цел да се намалят дискриминационните правни и административни пречки пред гражданите и техните семейства, които упражняват правото си на свободно движение;
iii)   Комисията и държавите членки следва да проучат дали ограниченията за промяна на гражданското състояние и документите за самоличност на транссексуалните лица вредят на способността им да се възползват от правото си на свободно движение;
iv)   държавите членки, които са приели законодателство относно съжителството, регистрираните партньорства или брака при еднополови двойки, следва да признаят сходните разпоредби, приети от други държави членки;
И.   Свобода на събранията и на изразяване на мнение
i)   държавите членки следва да гарантират, че е обезпечено правото на свобода на изразяване и на събрания, особено по отношение на т.нар. „шествия на гордостта“ (pride marches) и други подобни събития, като гарантират, че тези събития се провеждат законно и че е осигурена ефективна защита на участниците;
ii)   държавите членки следва да се въздържат от приемане на нови закони и да преразгледат съществуващите закони, които ограничават свободата на изразяване по отношение на сексуалната ориентация и половата идентичност;
iii)   Комисията и Съветът на Европейския съюз следва да вземат предвид факта, че държавите членки, които приемат закони за ограничаване на свободата на изразяване по отношение на сексуалната ориентация и половата идентичност, нарушават ценностите, въз основа на които е изграден Европейският съюз, и да предприемат съответните действия;


Й. Продиктувани от омраза изказвания и престъпления
i) Комисията следва да наблюдава държавите членки и да им предоставя съдействие по специфични въпроси, свързани със сексуалната ориентация, половата идентичност и изразяването на половата принадлежност, при прилагането на Директива 2012/29/ЕС за установяване на минимални стандарти за правата, подкрепата и защитата на жертвите на престъпления , по-специално когато престъплението е продиктувано от предразсъдъци или дискриминационно основание, които могат да бъдат свързани с личните характеристики на жертвите;
ii) Комисията следва да предложи преработване на Рамковото решение на Съвета относно борбата с определени форми и прояви на расизъм и ксенофобия посредством наказателното право, за да включи други форми на престъпления, продиктувани от предразсъдъци, и на подбуждане към омраза, включително въз основа на сексуалната ориентация и половата идентичност;
iii) съвместно със съответните агенции Комисията следва да улесни обмена между държавите членки на добри практики, свързани с обучението и образованието на полицейските сили, следствените служби, съдиите и службите за подкрепа на жертвите;
iv) Агенцията за основните права следва да оказва съдействие на държавите членки, с цел те да подобрят събирането на съпоставими данни за хомофобски и трансфобски престъпления от омраза,

v) държавите членки следва да регистрират и да разследват престъпленията от омраза срещу ЛГБТИ лица и да приемат наказателно законодателство, което забранява подбуждане към омраза въз основа на сексуалната ориентация и половата идентичност;...
Л. Разширяване на ЕС и външна дейност
i) Комисията следва да продължи да извършва мониторинг по въпросите, свързани със сексуалната ориентация и половата идентичност в присъединяващите се страни;
ii) Комисията, Европейската служба за външна дейност, специалният представител на ЕС за правата на човека и държавите членки следва системно да се позовават на Насоките на Съвета за насърчаване и защита на упражняването на всички права на човека от ЛГБТИ лица и да се придържат към единна позиция в случаите на нарушаване на тези права;
iii) Комисията и Европейската служба за външна дейност следва да предоставят информацията, получена от делегациите на ЕС, относно положението на ЛГБТИ лица в трети държави, на Европейската служба за подкрепа в областта на убежището и на държавите членки;
5. Подчертава, че тази цялостна политика трябва да съблюдава правомощията на Европейския съюз, на неговите агенции и на държавите членки;
6. Припомня, че свободата на изразяване и демонстриране на убеждения и мнения в съответствие с принципа на идейния плурализъм следва да се спазва, при условие че не подбужда към омраза, насилие или дискриминация;

7. Възлага на своя председател да предаде настоящата резолюция на Съвета, на Комисията, на Европейската служба за външна дейност, на правителствата и парламентите на държавите членки, на всички посочени по-горе агенции и на Съвета на Европа."
« Последна редакция: Февруари 04, 2014, 21:35:56 от Liubo1 »

Неактивен Liubo1

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 23
 • Карма: +2/-0
Пълното заявление на Асоциация Общество и Ценности може да се види на адрес
http://us6.forward-to-friend1.com/forward/show?u=b21eaf36574f25fa6e39de03e&id=94f0c82796

Европарламентът прие спорния доклад на Луначек пряко волята на гражданите

Скъпи приятели,

Благодарим ви за подкрепата на петицията до българските евродепутати във връзка с т.нар. доклад "Луначек"!  За първи път Европейският парламент (ЕП) среща подобна реакция на граждани от цяла Европа. Движението на гражданите в подкрепа на семейството непрекъснато расте. Близо един милион граждани са се включили с конкретни действия срещу приемането на този доклад (в петиции, писма, протести, обаждания). Само за броени дни 493 български граждани и над 210 000 души от цяла Европа подписаха петиции за отхвърлянето на доклада!

"Моля, отхвърлете доклада "Луначек"!"
http://citizengo.org/en/3308-othvrlete-doklada-na-g-zha-lunachek

"EU-Parliament to vote on a Roadmap for special LGBT rights: #LunacekNO"

http://citizengo.org/en/2882-european-parliament-will-vote-roadmap-special-lgbt-rights-lunacekno
 
Въпреки активната мобилизация и мащабните протести в редица европейски столици
[youtube] [/youtube]

Европейският парламент (ЕП) прие вчера доклада, озаглавен "Пътна карта на ЕС за борба с хомофобията и дискриминацията въз основа на сексуална ориентация и полова идентичност" с близо 2/3 от гласовете.
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A7-2014-0009+0+DOC+XML+V0//BG

С гласуването на този доклад  ЕП възлага на Европейската комисия, държавите-членки и агенциите на ЕС да "работят съвместно върху цялостна многогодишна политика за защита на основните права на ЛГБТИ* хора", в областта на заетостта, образованието, здравеопазването, стоките и услугите, свободно движение и равни права на еднополови двойки сключили легален съюз в друга страна членка, свободата на словото, регистрирането на престъпления от омраза, предоставянето на убежище, както и външните отношения спрямо ЛГБТИ* лица.

 Битката за семействата в Европа тепърва предстои. Всяка страна ще трябва да реши до каква степен да приеме подобно законодателство. Няма да е лесно, предвид и непрекъснато увеличаващото се финансиране от ЕС на организациите и агенциите, които работят за приемането на тази политика.

 
Ценни и нужни повече от всякога са усилията на всеки от нас!  Членове и служители на ЕП са потвърдили, че са получили стотици сигнали срещу доклада и едва няколко в негова подкрепа. Това само показва, че депутатите са гласували пряко волята на гражданите, които са ги избрали.

 
Резултатите от гласуването на българските евродепутати са показателни за важността на това кои личности ще изберем през май месец да ни представляват в следващия Европарламент.

 http://www.votewatch.eu/en/homophobia-and-discrimination-on-grounds-of-sexual-orientation-and-gender-identity-motion-for-resolu-2.html

Десет български евродепутати представляващи различни партии - основно от БСП и ДПС, но също 1 независим,  1 от Сините и 1 от ГЕРБ, са подкрепили доклада "Луначек", 4-ма са се въздържали, 3-ма не са гласували. Само един е гласувал срещу доклада (вижте таблицата в края от гласуването). Фактът, че не малко от тях са се въздържали, а други не са гласували за доклада ни показва, че всяко наше действие е от значение.

 

За да видим промяна в политиката и обществото спрямо децата и семействата ви молим да продължавате да бъдете активни в отстояването на ценностите в защита достойнството и свободата на личността, децата и семейството.
 

 

Ние, от своя страна, се ангажираме да ви информираме за случващото се, както и за действията, които е нужно да предприемем за отстояване на семейните ценности, така че да се чуе гласът ни.
 


Благодарим ви още веднъж за положените усилия, активността и подкрепата!
 


Михаела Джоргова и екипът на

Асоциация Общество и Ценности1) линк към гласуването: http://www.votewatch.eu/en/homophobia-and-discrimination-on-grounds-of-sexual-orientation-and-gender-identity-motion-for-resolu-2.html

2) текстът приет от ЕП на български: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A7-2014-0009+0+DOC+XML+V0//BG

3) видео от шествието на 02.02.2014г. в Париж:

http://www.youtube.com/watch?v=pE-Nwxx8Fes


4) снимки от шествието в Мадрид с/у доклада и в подкрепа на семейството на 02.02.2014: http://www.flickr.com/photos/hazteoir/sets/72157640419564904/

5) новината в сайта на АОЦ: http://www.sva.bg/21/post/2014/02/24.html

6) Таблица от гласуването на българските членове на ЕП: гласувалите в "зелено" са в подкрепа на доклада "Луначек", в "жълто"- въздържали се, в "червено" - срещу доклада; трима не са гласували;


« Последна редакция: Февруари 05, 2014, 17:32:17 от Liubo1 »

Неактивен Liubo1

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 23
 • Карма: +2/-0
Единствен български евродепутат, който е гласувал срещу доклада Луначек

ДИМИТЪР СТОЯНОВ
БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ГЕРОИТЕ СИ!

Това е страницата му във фейсбук
https://www.facebook.com/StoyanovDimitar?fref=ts

и статията Д-р Й. К. фон Кремпах на страницата на българския евродепутат Димитър Стоянов

"ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ОТХВЪРЛИ ДОКЛАДА ЕСТРЕЛА: ТРИУМФ ЗА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА И ДЕМОКРАЦИЯТА, И КЪНТЯЩО ПОРАЖЕНИЕ НА ЛОБИТАТА, ПОДКРЕПЯЩИ АБОРТИТЕ И ПРАВАТА НА ГЕЙОВЕТЕ!!!" (за доклада Естрела)

http://stoyanovd.eu/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B0%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE/48-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D0%BE%D1%82%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%83%D0%BC%D1%84-%D0%B7%D0%B0-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0,-%D0%B8-%D0%BA%D1%8A%D0%BD%D1%82%D1%8F%D1%89%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0,-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%8F%D1%89%D0%B8-%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D0%B9%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5Спокойни и щастливи. Без доклада Естрела, без "право на аборт", без задължително обучение по мастурбация - пише под снимка в статията на Д-р Й. К. фон Кремпах на страницата на българския евродепутат Димитър Стоянов
« Последна редакция: Февруари 05, 2014, 17:33:35 от Liubo1 »