Първо, драги ми Петкане, кой кой си ти, че г-н професора да седне да се изяснява с тебе !? Да не би случайно да имаш някакви компетенции по въпроса !?
Кое те кара да мислиш, че осемте кубински лекаря могат да обслужат пациентите си по-добре от 2,5 американски ?
Мислиш ли, че в Куба тези 8 лекаря разполагат със същото оборудване и апаратура като това, с което разполагат тези 2,5 американски ?
А дали в кубинските болници лекарите имат възможността да предписват и провеждат такова скъпо лечение каквото могат да си позволят тези в американските ?
Що се отнася до детската смъртност, този любим показател на соц. здравеопазване то там всичко е въпрос на "статистика" и преди всичко на стъкмистика.
Например в България в учебниците по акушерство и гинекология, в определението за раждане се казваше "живороден плод над 1500 грама", тоест всичко под 1500 гр. се записва в графата аборт. В "братската" ни ГДР дори лекарите са били задължени такива деца(под 1500гр.) да ги "топват" веднага в кофата.
Е тука вече съвсем ти се оголи червения комунистически задник.
Всеки, който поне веднъж е влизал в частна болница в България може да ти обясни каква огромна разлика с държавните и общинските болници има.
...
...
"Despite spending a fraction of what the United States spends on healthcare (the World Bank reports Cuba spends $431 per head per year compared with $8,553 in the US) Cuba has a lower infant mortality rate than the US and a similar life expectancy.
So how do they do it, and could other countries, rich and poor, learn from the Cuban example?
World Health Organization director-general Margaret Chan certainly thinks so.
She has praised the preventative nature of the Cuban health system and called on other countries to follow the Cuban example.
Healthcare in Cuba is free and universal, enshrined in the Cuban constitution as a fundamental human right, guaranteed by the state. "
http://www.bbc.com/news/health-35073966...
Аз съм гражданин, който плаща данъци и не искам да слушам лъжи, дори и от професори!
Мога да сравнявам здравната система в България и в Англия-и двете са МНОГО зле!
Опитай се да отидеш в болница в Лондон или да получиш талон от личния си лекар в България. Става, ама с много чакане или с пари.
Който ги няма, нека да му мисли.
Не хвали нещо, преди да си го изпитал на гърба си.
Това не е съвет, а повод за рвзмишление.
Частните болници в България вече са два пъти повече от държавните и това е показателно, че здравето на хората е в ръцете на печалбари.
Много си навит да пропагандираш гербаджийски хвалби.

Драго ми е, че след тодорживковските плямпала и го*на от соца се появяват нови, още по-големи такива.
Тези, които най-много се помпят и се правят на демократи, винаги, ама на 100% имат червени гъ*ове (минало)!
Отричайки държавността, милеещите за частното в сектори като здравеопазване, транспорт, енергетика, докараха страната до ниво на бедност и България е най-бедната в ЕС.
Не ми се иска да говоря за девалвацията на ценностната система и за отричането на държавността, защото това не го разбраха комунистите, глобалистите и тъпанарите.
Прочети някой ден, какво си спомня певицата Ева от "Тоника" за една професорка, при която тя е отишла да се консултира за заболяването на своя съпруг Георги.
Лека му пръст на Георги, а професорката, която е поискала от Ева 200 лв още с отварянето на вратата, ще си остане световно неизвестна крава, за разлика от покойния Георги.
Държавата била лош стопанин.
Мого добре казано от хитреци за идиотите в управлението.
Искрено желая и хитреците, и идиотите да си отидат или да бъдат изметени.
Това за държавата и лошия стопанин е забавно , като се отчете фактът, че Бойко е абсолютен стопанин на държавата, има парламентарно мнозинство с послушниците си, а на г-н професора му трябват парички и това говори зле за него, защото в тази възраст трябва вече да ги е направил.
Ако не ги е напрвил досега, тогава е нещастник.
А гербаджийте са в основната си част комунисти-Бойко, Цецка, Цецко и т.н.
Чети на английски, ако можеш!
Дал съм линк за можещите да четат, а не да са помпят от приказки на лакоми професори, които са правели Бог знае какви мизерии по времето на социализЪма, а сега пак се правят на активисти.
Мими Виткова, Десислава и всякакви партийни ку*ви от кол и въже минаха през здравеопазването.
Москов е свестен, ама има един по-добър от него, който стои в сянка и му казва, какво да прави.
Този човек-доктор е от Пазарджик.
Знаеш ли кой е и защо не е министър?
Корав к*р за комунистите от ГЕРБ и БСП, и за клакьорите им, и за ангелите им ненормални.