За Македония, така е било и за Сърбите там, не си могал свободно да се чувстваш Сърбин. то ти е така кого се създава нова нация.
Оно що аз се опитвам да ти обясним е че това не е сърбски проект, Сърби и Сърбия нити имат сила нити имат интереса да правят такава нова нация, това ти е проект на други, много по силни фактори, ами да сега не влеземе у таа прича.
И знаем аз за това, ние на сърбски го викаме ниподаштаване и презрение, четал съм по много форуми, и вече сам казал, така ти е това, колико е повеча езична и кървна близкост, толкова е по голяма омраза, е не е то сам между Македонци и Българи, такова нещо имаш и между Сърби и Черногорци, между Сърби и Хървати да и не говориме итн..
Вече между Сърби и Словенци няма да виждаш такова нещо, защото не сме нити кървно нити езично близки..
Аз не съм говрил ни за православието нити за славянство, ние всички трябва да разбереме че ИНТЕРЕС е това което има значение.
А аз не вярвам че ние имаме интерес за сукоблениа поради територия, България загуби мислим около 2 милиона души за години, ни Сърбия не е в много по добра позиция, на лято минах чрез цялата България, Цигани колкова искаш, чувам получават финансова помощ само поради тоа що са Цигани, так и при нас, не знаем да ли е нормално в такова ситуация да имаме спорови поради историйски причини??
Тук си прав, не е само работа на сърбите създаването на македонската нация. Комунистите го направиха за да раздробяват народите и да няма национализъм, а сега същите изроди като комунистите: глобалистите, правят същото. Но си остава това, че създаването на македонската нация е започнато като сръбски проект, още в края на 19 век (прекратен за известно време, и обновен след втората световна война), за контрол на българското население в Македония. Това че от 100 българина ще помакедончиш и един 1 сърбин явно е било цена която си е струвало да се плати.
България отричат македонската нация, Гърция отрича македонската нация, албанците се смеят на македонците и им викат българи на шега, само Сърбия или претендира, че македонците са сърби, или поддържа тяхната измислена националност. На този който се интересува му е пределно ясно (генетично, културно, езиково, исторически, т.н.) че македонците са българи.
България отричат македонската нация, Гърция отрича македонската нация, албанците се смеят на македонците и им викат българи на шега, само Сърбия или претендира, че македонците са сърби, или поддържа тяхната измислена националност. На този който се интересува му е пределно ясно (генетично, културно, езиково, исторически, т.н.) че македонците са българи.
Защото ние няма как да се борим с циганите в българия, които са около 5+ процента, а да не ни е грижа за 50+ процента албанци в Македония. И докато македонците викат "бугари татари смрт" Македония се превръща в Косово 2.0
А има и друго, докато Косово си е пълно с Албанци, Македонското население са си българи, и всеки ден в който се случват такива неща:
[youtube]QwlLjENw_q0 [/youtube]
Българите в Македония преследвани-до кога?
причинени от българин на българин, ние няма как да траем.
Ами ако искате приятелство: ето ви шанса. Прекратете тази анти-българска лудост в Македония, и съм сигурен че ще се намерят много повече българи които ще имат добро мнение за Сърбия. Защото ако сме напълно искрени, не България дължи прошка на Сърбия, а обратното.