Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност

 • 103 Отговора
 • 14494 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8738
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Вътрешният министър  Румяна Бъчварова в ефира на БНТ по повод влизането на нелегални мигранти у нас и има ли заплаха за страната ни.

10.10.2016
...
"Преди да дойдат в България бежанците са били проверени и е установено, че не представляват заплаха за нас. Идването им в България означава да намерят подслон и убежище.
Те трябва да влязат в една последователност от действия, за да свикнат. Ние в рамките на съвета за миграция сме обсъдили кой ще е най-добрият начин тези хора да намерят своето развитие у нас. Това дава възможност те да бъдат на различни места спрямо интересите си. България до този момент нямаше такъв механизъм, ние го създадохме. Интересът на общините да приемат бежанци не е свързан с натиск от страна на правителството. Където има инвестиция, има и нужда от нови работни места. Имаме ангажимент да дадем на тези хора да научат български език и да започнат да участват в икономиката.
Ако дойдат повече бежанци, отколкото нашите центрове са готови да поематтрябва да имаме резервен вариант, в който да настаним прииждащите.Длъжни сме да имаме готовност да създадем такава отговорност, която да не пречи на българските граждани.
Те ще бъдат настанявани във фургони временно..."

http://www.novini.bg/news/383174-%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D1%80%D1%83%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D1%87%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D1%81.html
...
...
Цитат
Наклонение на глагола

Волеизява, желание на говорещото лице слушащият (респ. слушащите) да действа според волята на говорещия може да се изрази с други конструкции, образувани с частици – да, нека, нека да, хайде, хайде да.  За тези форми в някои граматики се казва, че са аналитични форми на императива.
 Формите, образувани с частиците да, нека, нека да, хайде, хайде да са подбудителни, изразяват необходимо действие, или желателни, но не са императивни.
Тези форми се използват, когато волята на говорещия е насочена към слушащия, т.е. адресат, който не е участник в общуването, или говорещият не може да влияе пряко върху извършването на действието, а може само да изрази желанието си то де се извърши:
http://www.slav.uni-sofia.bg/grammar/morf31.html
« Последна редакция: Октомври 11, 2016, 01:44:22 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8738
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Даниел Митов за провала ни в ООН: За какво да се извиним? На кого?

Цитат
"В страната ни има сили, които дърпат България обратно към Русия, смята Митов, който определи това като национално предателство.„България трябва да е част от просветена Европа и докато аз съм министър на външните работи, това ще бъде”,
Никой няма намерения страната да се превръща в буфер за бежанци”, категоричен е Даниел Митов по повод обвиненията на опозицията. По думите му това са фантазии. „Ние няма да позволим България да се превърне в буферна зона. Това е в главите на хора, които в момента се чудят как да правят кампания, защото нямат каузи. Нямат дори истина, за която могат да се хванат и да я развият”, категоричен е външният министър.

Той добави, че „Дъблинското споразумение”, по което могат да ни бъдат върнати близо 30 хил. бежанци, е остаряло и може да бъде ревизирано и дори отменено..."
http://epicenter.bg/article/Daniel-Mitov-za-provala-ni-v-OON--Za-kakvo-da-se-izvinim--Na-kogo-/111523/2/48
...
...
"България трябва да е част от просветена Европа"
Дъблинското споразумение "може да бъде ревизирано"
...
...
Подбудителните форми използвани в изказванията на Д. Митов и Р.Бъчварова не са случайни, защото освен като изява на някакви добри намерения са и израз на неувереност, и неспособност за оказване на влияние върху решаването на съществуващите проблеми в сферата на служебните им задължения.
Тези форми се използват, когато волята на говорещия е насочена към слушащия, т.е. адресат, който не е участник в общуването, или говорещият не може да влияе пряко върху извършването на действието, а може само да изрази желанието си то де се извърши.
« Последна редакция: Октомври 14, 2016, 00:49:52 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8738
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Международно изследване показва как Русия задкулисно "превзема” държав

Цитат
"В изследването, цитирано от „Ройтерс”, се твърди, че Москва използва за целта симпатизиращи й местни политици, стреми се да доминира на енергийните пазари и в други икономически сектори и освен това подкопава антикорупционните мерки. По този начин Русия се опитва да влияе върху правителствата на България, Унгария, Латвия, Сърбия и Словакия.

"В някои страни руското влияние е проникнало толкова надълбоко и нашироко, че поставя под въпрос националната стабилност, както и западната ориентация на страната и (общата) евроатлантическа стабилност", смятат авторите на проучването под заглавие „Правилата на Кремъл: Как да си обясним руското влияние в Централна и Източна Европа”.

В него са посочени редица конкретни действия на Русия с цел разширяване на влиянието й в региона. Сред тях са „мегапроекти” като договора за 12,2 млрд. евро за два нови ядрени реактора в Унгария, който е с твърде неясни условия. Споменава се и „отглеждането” на проруски бизнесмени, на които се помага да придобият позиции на политическо равнище.

Руското икономическо присъствие в България пък се оценява на 22% от БВП за периода между 2005 г. и 2014 г., което „излага страната на риск от повлияно от Русия превземане”... 
"
...
...
„Ройтерс” само са пропуснали да кажат това, кои са тези "симпатизиращи й местни политици " в България. :mad:
Сигурно са се страхували, че списъкът ще е много, много дълъг или, че ще обидят някой от "превзетите" високопоставени действащи политики.
Не трябва да изпитват неудобство господата от „Ройтерс” , защото е световна тайна, че в България е пълно с предатели.
И преди, и сега.
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8738
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Цитат
Цачева в Балчик: Опонентите ни се заиграват със страховете на хората – те не могат да бъдат обединители на нацията

За нас най-важни са всички български граждани, заяви кандидатът на ГЕРБ за президент

"Според кандидата на ГЕРБ за президент когато има разделителни линии и институциите не работят, когато има разединение сред обществото, държавата няма как да върви напред. „Стабилността на държавата за нас е без алтернатива. Сигурността на всеки от нас, на домовете ни, на децата ни, на семействата ни е най-важна. Ние ще толерираме дейността на държавните институции с отношение към сигурността, както и продължаването на усилията на правителството и лично на премиера Бойко Борисов за надеждната охрана на границите ни. Всичко, което се прави в момента, се признава от европейските ни партньори“, обясни Цецка Цачева.

По думите й, държавите от ЕС са с поглед към България. Доказателство за това са 160 млн. евро, които страната ни получи от европейската солидарност, както и новата охранителна европейска служба, която се разкри в България. „Ще има възможност за кризисен център от 2017 година, за да се получава превантивна информация за потока от мигранти. Икономически мигранти не могат да остават у нас, но хората, които бягат от военни конфликти – на тях временно, без заплаха за националната сигурност, трябва да им дадем подслон“, каза още Цачева..."
http://www.blitz.bg/news/article/455896
...
...
Ще има разединение сред обществото, защото корупцията в България е без алтернатива!
Следователно и стабилността на държавата, и националната сигурност са на такова ниво, на което е и корупцията.
За 2015 г България е класирана на първо място по корупция от всички страни в ЕС, дори Турция и БЮРМ имат по-добри показатели на нивото на корупция.


Цитат
TABLE OF RESULTS: CORRUPTION PERCEPTIONS INDEX 2015

A country or territory’s score indicates the perceived level of public sector corruption on a scale of 0 (highly corrupt) to 100 (very clean). A country's rank indicates its position relative to the other countries in the index. This year's index includes 168 countries and territories. Click on the column headings to sort the results, or use the search to view the results for one country. Note that N/A means a country was not included in the index during a particular year. To learn more about the results and view the confidence intervals, please see our FAQs and download an XLS or JSON of the results.
66   The FYR of Macedonia   
66   Turkeу
69   Bulgaria   

http://www.transparency.org/cpi2015#results-table
http://www.transparency.org/cpi2015#results-table
« Последна редакция: Октомври 21, 2016, 19:26:04 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8738
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Цитат
Д-р Калоян Методиев пред сп. "Геополитика": В момента тече реална подмяна на населението на Европа

  "Преходът приключи с приемането на страната в Европейския съюз. Тогава започна нов етап в историята й. След евро-еуфорията последва едно отрезвяване. Проблемите ни са много общи. Бих поставил демографския на първо място. Без хора не може да има държава. Това е най-ценният ресурс. Който има хората на място, той контролира ситуацията. Такива са реалностите. За съжаление, в момента сме донор на население за Западна Европа. Като проблеми бих откроил мигрантската заплаха, неравномерното развитие на регионите и разбира се, корупцията сред политическия елит. Това е коктейлът, който прави проблемите в страната.
 
- Какво е геополитическото положение на Балканите?
- Както винаги, през последните двеста години положението тук е сложно и напрегнато. Мигрантските потоци могат да взривят полуострова. Западна Европа няма да се поколебае да ни отдели като буферна зона между себе си и Азия, за да печели време. Преди година Никола Саркози предложи в Сърбия и България да се изградят лагери за задържане на мигрантите. Представете си, ако стане президент. Това е огромна заплаха.
Босна е бомба със закъснител. Гърция и България са подложени на огромен натиск от Турция, която не спира потоците, а според много анализатори ги насочва към Балканите...
В момента реално тече подмяна на населението на Европа. Въпрос на оцеляване за традиционните европейски народи е да се спрат мигрантите пред вратите на Стария континент. За жалост, сме свидетели на един мултикултурен фанатизъм, който владее западните елити. Меркел е един от неговите идеолози. Линията Меркел е пагубна за Европа. Всички социологически проучвания показват, че повече от 80 % от българите искат политика за границите по метода на Орбан. Това разминаване между елит и народ е едно от големите предизвикателства пред България днес..."
 
http://epicenter.bg/article/D-r-Kaloyan-Metodiev-pred-sp---quot-Geopilitika-quot-/113356/11/0
...
Разминаването между "елита" и народа трябва да се реши много бързо и просто.
Народът трябва незабавно да измете "елита", който всъщност е смесица от всякакви боклуци.
Няма нормални хора, които да държат в своя дом боклуци и ненужни вещи.
Ако народът не желае да се заеме с тази неотложна работа, тогава категорично може да се каже, че този народ страда от синдрома на Диоген и желанието му да живее с боклуци е лишено от чувство за собствено достойнство и срам.
« Последна редакция: Ноември 06, 2016, 00:09:22 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8738
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Цитат
Опитен разузнавач посъветва европейските страни как да постъпят с бежанците

Бившият служител на Мосад обясни кой е стимулът за връщането на мигрантите в техните родини

Тел Авив, Израел07 Ноем. 2016, 23:36


Властите в страните в Централна Европа трябва да затворят границите за бежанци, за да не могат екстремистите да се опитат да превърнат, например Австрия и Германия, в мюсюлмански държави. Тази гледна точка е на ветерана от израелското външно разузнаване, бившият служител на Мосад и бивш директор на „Лакам“ Рафи Ейтан, предаде ТАСС, цитирана от "Фокус".
„Мюсюлманският свят значително се отличава от западната култура. Ако днес мюсюлмани има във всички европейски страни, то там може да се очаква насилие и терор“, казва той в интервю за вестник Kronen Zeitung. По думите му, има много екстремисти, които ще се опитат „да превърнат Германия или Австрия в мюсюлмански страни“. Според Ейтан, стимулът за връщането на бежанците в родините им ще бъдат парите.

„Ето ви три съвета. Първо, спрете миграцията, затворете границите. Второ, предложете като стимул за връщането на бежанците в Сирия и Ирак пари. Трето, намерете им работа, не им оставяте свободно време“, отговаря той на въпрос какво да правят лидерите от Централна Европа след наплива.

Според него за пълна победа над тероризма трябва да се създаде „световна полиция“. „Не трябва да има страни, където терористите ще могат да организират тренировъчни лагери“, подчертава експертът. 

http://www.blitz.bg/svyat/opiten-razuznavach-posvetva-evropeyskite-strani-kak-da-postpyat-s-bezhantsite_news460935.html
...
Съветите на мосададжията не са лоши, но в България пари нЕма, а ако има, то те са при управляващите и те ги кътат за себе си, а що се отнася до намирането на работа, не съм видял черен бежанец от Африка да работи.
Работят само белите сирийци и иракчаните.
« Последна редакция: Ноември 07, 2016, 23:51:56 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Rakovski

 • **
 • 278
 • +24/-26
Управляващите са доказвали и доказват ежедневно,че са едни кукли на конци,служат си с  произволна демагогия,ръсят бисери като малоумни и чакат някой да им се върже на акъла..Няма как с подобни евтини номера да вземат бонбончето на едно шимпанзе. А тук става въпрос за човешки живот,за хиляди хора ,които могат да станат жертви на нахлуващите ислямски терористи.На първо време новият президент,който и да е той,трябва да направи съвещание с най-висшите фактори в държавата и да приемат план за действие за справяне с бежанската криза.Щели да ги разселват по селата,моля ви се.Да предизвикат гражданска война ли искат?

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8738
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Управляващите са доказвали и доказват ежедневно,че са едни кукли на конци,служат си с  произволна демагогия,ръсят бисери като малоумни и чакат някой да им се върже на акъла..Няма как с подобни евтини номера да вземат бонбончето на едно шимпанзе. А тук става въпрос за човешки живот,за хиляди хора ,които могат да станат жертви на нахлуващите ислямски терористи.На първо време новият президент,който и да е той,трябва да направи съвещание с най-висшите фактори в държавата и да приемат план за действие за справяне с бежанската криза.Щели да ги разселват по селата,моля ви се.Да предизвикат гражданска война ли искат?
...
Merkel congratulates Trump as politicians express shock

Цитат
"At one point in his election campaign, Trump described Merkel's immigration policy as "a total disaster" and the immediate reaction to his victory across Germany's political spectrum was shock and uncertainty. "
http://www.dw.com/en/merkel-congratulates-trump-as-politicians-express-shock/a-36318866
...
Новоизбраният президент на САЩ по време на предизборната си кампания е нарекъл миграционната политика на Меркел "пълна катастрофа" и това не е без значение за по-нататъшните взаимоотношения между САЩ и Германия, както и между страните от ЕС, засегнати от бежанската вълна.
Ad honores

*

Неактивен Rakovski

 • **
 • 278
 • +24/-26
Да,така каза,и все пак за да се пресече емигрантския поток,трябва първо да се омиротвори Сирия.А е достатъчно съединените щати да не помагат на джихадистите,тогава руската авиация и сирийската армия ще ги довършат до един месец.Само че дотогава има време,Тръмп ще вземе управлението към края на януари и ако дотогава не му извъртят един мегдан или не го убият,може да се пробва да направи рязък завой при пълна скорост на агресивната американска политика.

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8738
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Цитат

Росен Плевнелиев: Ще си спретнем перфектната буря, типично по български
"Аз се притеснявам, че ние можем да си спретнем една перфектна буря типично по български. Вижте какво става извън България - президентът на Турция всеки ден посочва, че търпението му се изчерпва, хиляди нови бежанци тръгнаха от Сирия, Ирак и Афганистан в последните дни. Днес светът е едно неспокойно място. Има рекордно много кризи в него. Всяка държава е потенциална мишена на тероризма. В същото време Русия има все по-големи амбиции. Пътят на България е на Запад, не на Изток - среден път няма. Аз избрах България да върви на Запад и да има едно европейско развитие. ЕС изглежда много слаб, нито една криза не е решена. Затова България трябва да стои стабилно в региона“, заяви президентът. Плевнелиев добави: „Не съм спокоен, когато виждам хора с факли да се разхождат по "Лъвов мост", знаем какво се случи в Харманли. Вярвам, че когато е трудно и тежко трябва да имаме всички инструменти на наша страна, затова се притеснявам, че имаме едно НС, което си отива“..."
http://www.novini.bg/news/393799-%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D1%89%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B5%D0%BC-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D1%83%D1%80%D1%8F-%D1%82%D0%B8%D0%BF%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8.html
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8738
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Бойко Ноев: Вече не говорим за защита, а за отбрана на българската граница

Вече не говорим за защита, а за отбрана на българската граница, затова трябва да се вземат много драматични мерки. Обединена Европа вече защитава границите на Сърбия, а не границите на България. Тази позиция мотивира пред БНР Бойко Ноев, бивш министър на отбраната и дипломат.

„Не трябва да продължаваме защитата на европейската граница по този начин. В противен случай потокът ще продължи да се увеличава. На месец той се увеличава с около 1 000 души, поради това че откъм Сърбия и Румъния границата е практически затворена“, заяви той.

Всички проблеми на националната сигурност се струпват върху МВР. Мисленето, че МВР е институцията, която ще опази всичко, доведе до недостатъчно ангажиране на армията, а МВР се превърна в мастодонт, смята Бойко Ноев.

За България силата и солидарността на ЕС са от ключово значение за нашата сигурност в ситуация, в която две империи се опитват да възстановят своя блясък от времето на Съветския съюз и на Османската империя, отбеляза още той. По думите му тези имперски амбиции ще срещнат съпротивата на Европа, затова Русия и Турция са заинтересовани Европа да бъде слаба, разпарчетосана и без необходимата европейска солидарност:

Границите на Европа, границите на тези два свята се размиват, в частност минават невидимо засега по границите ни с Турция. Там е големият разлом. Границата на България с Турция е не просто граница срещу бежанци, а граница между Европа и Не Европа и върху нея ще се фокусират много силни противоречия имного мощни процеси.


Това не е игра. Ходенето при Ердоган на крака и молбите на Борисов не е нещо, което ще ни помогне. Тази граница ние сами не можем да опазим. Тази граница вече е напукана, затова Европа прави границата си по границата на България и Сърбия. Ние се тупаме по гърдите и си правим фотосесии по една ограда и твърдим, че има граница, а такава няма. Европа вече знае, че такава граница е трудно удържима. Това е критичното.

Въпросът за опазването на българската граница се възприема от някои политици като джипове и камери. Въпросът надхвърля техническите средства. Не джиповете ще ни опазят, а политиките, в които трябва да въвлечем нашите европейски съюзници и партньори.

Генерал Константин Попов носи солидарно с политиците на деня солидарност за разрухата на българската армия, коментира Ноев по повод оттеглянето на началника на отбраната:

Българската армия се топи и на практика не може да изпълнява своите конституционни задължение. Генерал Попов реши ритуално да попаде своята оставка на базата на свои лични отношения с избрания президент Румен Радев, с когото са имали обща кариера във Военновъздушните сили. Аз го познавам – той е достоен човек, но с този ход според мен той направи грешка.

В Бюджет 2017 няма предвиден нито един лев целево за охрана на границата, алармира още бившият военен министър. Той изрази надежда новоизбраният президент като професионален военен да обърне внимание на всички тези въпроси

http://www.svobodnoslovo.eu/2016/12/04/%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D0%BE%D0%B5%D0%B2-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%B0/
...
...
Защо ние не можем "тази граница" да я опазим?
"Тази граница" не са само две думи, а е България!
Какво стана, че българите не могат да пазят границата на своята държава?
Големи престъпления са извършили тези управници, които направиха България беззащитна и за смях не само пред Европа, а и пред целия свят.
Когато  мутрите и пребоядисаните комунисти разоръжиха БНА и направиха от МВР инкубатор за престъници, никой от тези управляващи бандити не помисли за националната сигурност на България.
Ново съвременно въоръжение не се купуваше за превъоръжаването на БА.
ЗАЩО в БА няма съвременни самолети и танкове, а се използва старо руско оръжие от 80-те години?
Какви отбранителни оръжия има в БА?
Назначаваха и продъжават да се назначават пияници, мастии и педер@сти за ръководители на МВР и армията.
От тези назначения нищо добро за укрепването на сигурността и отбранителната мощ не можа да се случи в България, а и още по-зле ще бъде.
На последното "мъдро" решение на кауните от Брюксел за овладяване на бежанския проблем, всеки разумен човек може само да се чуди и мае.
Сега щели да плашат Ердоган с НАТО и ЕС , ако реши да пуска бежанците от Турция към Европа, ама от Анадола до истинската Европа е далече, а България, т.е. периферната зона на ЕС е мястото за бъдещите експерименти на европейското слабоумие и реализацията на амбициозините неосмански проекти, и реваншистките планове за възраждането на СССР.
Цяла Западна Европа начело с Ангела Меркел трябва да целува ръцете и краката на българския президент, и българския министър-председател, а не обратното, както беше досега.
България е тази страна, която сега е щит пред старите европейски куpви, които ни отредиха място на заден двор на Европа още на  Берлинския конгрес.
Дано Бойко Борисов да е последния министър-председател на България, който е превивал гръб пред ЕС!

« Последна редакция: Декември 08, 2016, 00:58:51 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8738
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Цитат
Боян Чуков: Румен Радев идва с новата политическа вълна в света, която помита Сорос и хранениците 

" Мисля, че по отношение на Европа от страна на екипа на Доналд Тръмп ще бъде приложена стратегия, която бе използвана от Османската империя на Балканския полуостров през последните едно-две столетия преди нейното окончателно разпадане. Високата порта започна да изгражда мюсюлмански анклави. Те бяха разположени във всички стратегически точки на Балканите. По бреговата ивица на полуострова. В този период бяха ислямизирани албанците. По стратегическите планински проходи също бяха разположени мюсюлмански анклави. Първо, в Европа ще останат само най-важните в стратегически план американски военни бази. НАТО ще придобие затихващи функции.
Тръмп отдавна бе пределно ясен, че Североатлантическият алианс, ако той стане президент, няма бъдеще. Второ, ще се направи опит да бъдат преформатирани европейските елити. Така, че да отговарят на избрания път „Б“ в американската стратегия. Европейските елити, отгледани и изхранвани от американските демократи с помоща на Джорд Сорос, ще бъдат „утилизирани“.
Ще се появи нов европейски елит свързан с републиканците. Сегашните елити на Стария континент в голямата си част разбират своята бъдеща нерадостна участ.
В Европа предстои преразпределяне на зоните на влияние. Американците, както казах, ще започнат плавно да се оттеглят, като ще се опитат да задържат някои ключови военно-политически позиции предимно в страните в Източна Европа. Въпросът с бъдещето на дотационните страни-членки на ЕС от Източна Европа стои ребром.
Следващата година еврофондовете за източноевропейците ще бъдат намалени с 25%. До 2020 г. въобще няма да има пари за тях. Ще се направи опит Източна Европа да се прехвърли в икономически план на Русия... "
http://epicenter.bg/article/Boyan-Chukov--/115815/11/0
...
Как ще се направи опит Източна Европа да се прехвърли в икономически план на Русия, когато тази страна едва се справя със собствените си икономически проблеми?
...
Цитат
1.Доходная часть   13738 миллиардов рублей   2.Расходы государства   16098 миллиардов рублей

3.Денежный резерв   5507 миллиардов рублей          4.Внешний государственный долг           55 миллиардов долларов
5   Внутренняя задолженность   8817 миллиардов р.


http://god2017.su/byudzhet-rossii-na-2017-god/
« Последна редакция: Декември 12, 2016, 23:49:30 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8738
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
"ГЕРБ ще проведат разговори за евентуална подкрепа и с ДПС, уверяват от РБ. Трагедията в Хитрино и поведението на премиера Борисов, който перфектно отигра тази ситуация,  са сближили позициите на ГЕРБ и на ДПС, смятат наблюдатели. Ако ДПС откажат явна подкрепа за кабинет "Борисов-3", ГЕРБ ще търсят плаващи мнозинства в парламента.
В ГЕРБ наистина имат променено отношение към ДПС - смятат, че това е национално отговорна партия, за която обществото трябва да разбере, че те не са "толкова черни", колкото ги описват някои наблюдатели... "

http://epicenter.bg/article/Peche-se-kabinet--quot-Borisov-3-quot-/116299/2/48
...
ГЕРБ обясни на българите, че кагебисткото ДПС на Ахмед Доган не е "толкова черно", а е бял гълъб.
Само преди една седмица същият този Доган награда за духовното ни сближаване с руския народ и написа следното:"Който не разбира Широката Руска Душа, не схваща и смисъла на Голямата Руска Земя".
Някой може ли да обясни, какво е това "широка руска душа"?
А "смисълът на голямата руска земя" е този, че от 9 септември 1944 г. до сега ни управляват комунисти и България си отива.
Доган отново се стяга да бъде активен наставник на което и да е бъдещо правителство на България, ставайки гарант на послушното нему българско правителство пред новите съюзници Русия и Турция.
« Последна редакция: Декември 15, 2016, 20:28:21 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8738
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Владислав Горанов: По-добре да има избори "до дупка", отколкото безпринципни коалиции

1687 | 16 ян. 2017 | 14:43
Финансовият министър посочи като възможни партньорства с партии, които имат евроатлантическа ориентации в политическия спектър център-дясно

 

Според финансовия министър в оставка Владислав Горанов е по-добре да има избори "до дупка", отколкото безпринципни коалиции, които раждат слаба и лесна за манипулиране изпълнителна власт.
 
Горанов участва в конференция за финансов инженеринг, съобщава БТА.
 
В отговор на въпрос дали е възможно партньорство с БСП Горанов заяви, че подобни политически "франкенщайн коалиции" нямат място, освен това министърът допълни, че не вижда политическа рационалност в съществуването им.
 
Според него, за да има стабилно управление, е нужна доктрина, около която да се обединят политическите субекти. Сред основните въпроси той открои запазването на сегашния данъчен модел и ролята на държавата в икономиката. Коалиция би била оправдана при извънредни обстоятелства, засягащи сигурността на страната, каквито сега няма, допълни Горанов.
 
Като цяло финансовият министър посочи като възможни партньорства с партии, които имат евроатлантическа ориентации в политическия спектър център-дясно. Горанов смята, че за ГЕРБ коалиция с ДПС не стои на дневен ред и посочи, че не трябва етническите въпроси да се използват за идеологически цели.

http://epicenter.bg/article/Vladislav-Goranov--Po-dobre-da-ima-izbori--quot-do-dupka-quot--otkolkoto-bezprintsipni-koalitsii/118438/2/48
...
Не ми е известно, дали България има национална доктрина?
Мисля, че такава все още не е направена.
Ако има политически обединения в отсъствието на такъв документ, тези обединения ще са безпринципни, каквито бяха досега.
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8738
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Акад. Георги Марков: България е вратата на Европа, ключът от нея трябва да е в София

България e стратегическият ключ на Балканите. През 1940 г. по време на среща с българския цар Борис Трети представителят на американския президент му казва: „Вие сте тука вратата, вие държите тук стратегическия ключ“. Цар Борис скромно му отговаря: „Искам тоя ключ да бъде в моя джоб“.
Да България е врата, но ние трябва да отваряме и затваряме тази врата. Тя е оспорвана от различни групировки на Великите сили. За добро или лошо нашият регион днес отново се намира в една конфликтна зона. В съседство до нас са Турция и Близкия изток, откъдето идва една не само мигрантска, но и военна заплаха. България трябва да съчетае националния с общоевропейския интерес и да приключи със сателитния синдром, който продължава и до днес. Защото сателитният синдром продължава и днес...

Каквото и да направим в крайна сметка другите, великите решават. Малки сме. Да, ама аз казвам унгарците нима са 300 милиона. Те доказаха това преди 1989 г., когато през 1956 г. се изправиха срещу Варшавския договор. Днес унгарците казват: Ние сме в НАТО, но имаме национали интереси. Бившите социалистически държави Полша, Чехия, Словакия и Унгария се обединиха във Вишеградска четворка. Ние и румънците трябва да отидем при тях и да направим една Вишеградска шесторка. Унгарският премиер Виктор Орбан е един пример, но аз не виждам кой български политик ще дръзне да се направи Виктор Орбан. По-лесната политика е сателитната, политиката на „да-кането“. Вижте, че унгарците си запазиха двата атомни реактора. Ние да-каме, бързаме, затваряме глави и казваме, ама това са общоевропейски интереси. А не може да координираме националния с общоевропейския интерес. Това тепърва предстои в ЕС.
 
Когато говорим за отношенията ни с Република Македония не е необходимо да ходим твърде далеч. Достатъчно е да погледнем какво правят нашите северни съседи. Ще ви дам пример с бившия президент Траян Бъсеску. Той вече е гражданин на Молдова. Казва пътят на Молдова за ЕС е през Румъния. Дадоха 400 000 румънски паспорта на румънските граждани. За разлика от нашите бюрократи. Непрекъснато се правят спънки от различните ведомства. Доказан ли е българският произход, веднага трябва да се издаде паспорт...
http://epicenter.bg/article/Akad--Georgi-Markov--Balgariya-e-vratata-na-Evropa--klyuchat-ot-neya-tryabva-da-e-v-Sofiya/118601/11/33
Ad honores

 

Powered by EzPortal