Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност

 • 103 Отговора
 • 15347 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8727
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Цитат
Ноев: Брюксел не е политически олтар, Радев трябва да постави въпроса за опазване на границата ни!

" Да, на който му трябва работна ръка отвън, може да я взима директно от източниците, без да подлага на риск транзитните страни, а и живота на самите мигранти. Да, България трябва да работи за отмяна на Дъблинския режим, но не само на думи, но и на дела. Да, България трябва да определи национален таван за приемане на бежанци, съобразен с приемния ни капацитет. Още служебното правителство трябва да го направи.... Но в рамките на ЕС България вече далеч на е сама. Вече се оформя мнозинство на базата на здравия разум и това мнозинство не може да не надделее. Още повече поради заплахата, която неуправляемата миграция създава за сигурността на всички държави от ЕС, в т.ч. от тероризъм и етно-социални конфликти.
Именно поради всичко това, борбата за спиране на тази миграция има потенциал да сплотява обществата и държавите от ЕС, а не да ги разделя. Именно затова България трябва да бъде в първите редици на тази борба, която няма нищо общо с хуманизма и грижата за ближния. Това е борба за оцеляване... "
http://epicenter.bg/article/Boyko-Noev--Bryuksel-ne-e-politicheski-oltar/119282/11/0
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8727
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Цитат
Боян Чуков: 2017 година е решаваща. Промените ще бъдат внезапни, радикални и болезнени

През 2017 г. се очаква да стартират нови процеси, които очевидно ще излязат от рамките на все още агресивно либералстващите институти. Посоката на движение ще се стабилизира. И скоростта ще нараства във времето. Ще се сформира нова политическа и социална реалност. Ще се променят правилата на играта. Никой няма да остане „на завет”.

Промените ще засегнат целия свят. Всички региони. Европа, Балканите и България. Промените ще бъдат неочаквани, внезапни, радикални и болезнени. Особено неприятни за политическия елит на сегашното статукво. Промените ще бъдат неизбежни. Нашите партньори и „стратегически съюзници” в НАТО и ЕС ще трябва да се досетят, че България има свои собствени национални интереси, които не съвпадат с интересите на големите страни от Запада.

Че защитата на българските национални интереси не е шовинизъм, русофилство, комунизъм, тоталитаризъм, путинизъм, наследство от ДС и други подобни фалшиви твърдения. Досегашната мантра, че истинските български национални интереси са превръщането на България в „силна демократична държава”, която подкрепя либералния световен ред и внася в него своята непосилна лепта, се оказа абсолютна измама.

Изминатият либерален път доведе останалите живи българи до „помийните ями” на Европейския съюз. Това твърдение се доказва по елементарен начин с факти и цифри. В контекста на казаното по-горе може да се определи бъдещото съдържание на 2017 година. Тя ще бъде една решаваща година. Година на вземане на решения...
Преследвайки своите користни цели, ретроградната комунистическа номенклатура оглави и двете враждуващи групи. Винаги трябва да осъзнаваме, че двете враждуващи групи са съставени от представители на една значителна част от българския народ. Следователно през последните 27 години в България се води братоубийствена война. Двата лагера се бият помежду си, докато чужди държави превземат българските институции, икономика и политически партии чрез своята агентура за влияние.

Големият проблем е, че идеологията се превръща в „правилна” или „неправилна” само в контекста на определени исторически обстоятелства. Демонтирането на българската държавност се извърши от ретроградната комунистическа върхушка. Тя бързо се пребоядиса и въоръжи с противоположната „правилна” за своето време идеология в ущърб на народа, но в своя изгода. Това позволи на комунистическата номенклатура да си припише и общонационалната собственост след 1989 година.

В резултат в България се води война – една част от българите се насъскват методично срещу друга част. По този начин се предизвиква разрив на националната традиция, която съдържа в себе си мощна цивилизационна проекция. Необходимо е да се осъзнае, че колониалните властови субекти винаги използват идеологията като инструмент. С помощта на идеологията се провежда антинационална политика, която обслужва користните цели на политическия елит, както и целите на външни фактори. Употребата на идеологията няма нищо общо със социалната справедливост.
рябва да се избавим от мита за „колективната вина” и историческия истеричен алармизъм. Трябва публично да бъдат оповестени и порицани политически безотговорните политици, които брутално се опитват да налагат приемането на доктрината за „колективната вина” и „колективното покаяние”. Политици, които отхвърлят социалната справедливост, но автоматично и безкритично настояват за приемане на вносни политически императиви.

Какво да се прави ли? Да се признае, че принципът на личната, а не на колективната отговорност е този фундамент, върху който може да стъпи националното примирие и преодоляването на срива в нашата национална традиция.

На България не са й необходими едни безкрайни европейски „реформи”.
 
Нашата страна се нуждае час по-скоро от истинско национално възраждане и реален истински суверенитет.
 
http://epicenter.bg/article/Boyan-Chukov--2017-godina-e-reshavashta--Promenite-shte-badat-vnezapni--radikalni-i-bolezneni-/119793/11/33
...
Няма да има национално възраждане в България и реален суверенитет, докато партизанските копелдаци управляват България!
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8727
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Меркел: Европа трябва да приеме повече мигранти, ислямът не е причина за тероризъм

"Важно е ислямските, мюсюлмански държави да бъдат инкорпорирани в коалиция с ЕС и със САЩ, защото смятам, че те ще дадат принос... "
http://epicenter.bg/article/Merkel--Evropa-tryabva-da-prieme-poveche-migranti--islyamat-ne-e-prichina-za-terorizam/120846/7/50
...
Може би е дошло времето, когато някой мюсли трябва да го натресе на Меркел, та старата вещица да почуства реалния "принос" на 25 см. култура!
...
Цитат


"The "War on Terror" should really be called the "War on Militant Islam." The terrorists of September 11, Osama bin Laden, al-Qaeda, and the Taliban all adhere to an ideology we have come to know as militant Islam, a minority outgrowth of the faith that exudes a bitter hatred for Western ideas, including capitalism, individualism, and consumerism... "
http://www.meforum.org/168/at-war-with-whom
« Последна редакция: Февруари 19, 2017, 23:56:55 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8727
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
„Франс прес“: България се съгласи на военно присъствие на НАТО в Черно море. Борисов: Вече сме цел!

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е заявил, че министрите на отбраната на страните от Алианса за взели решение на среща в Брюксел да увеличат присъствието на НАТО в Черно море, за да противодействат на засиленото военно присъствие на Русия в региона, след окупирането на Крим през 2014 година. Това става ясно от статия в хартиеното издание на "Франс Прес" от 18 февруари.
 
Според Столтенберг решението е взето единодушно, в това число и от българският служебен министър на отбраната Стефан Янев. „Ние стигнахме до съгласие за увеличено военноморско присъствие на НАТО в Черно море за засилени тренировки, упражнения и ситуационни подготовки“, заявява Столтенберг на пресконференция.
 
„Ще имаме увеличено присъствие в Черно море, но то ще бъде умерено и защитно, няма по никакъв начин да провокира конфликти и ескалация на напрежение“, заяви Столтенберг. „Това е още един елемент от широката адаптация на защитната линия на НАТО в тази все по-изискваща и опасна за сигурността среда, включително и в Черноморския регион“, допълни той.
 
Официално лице от НАТО е заявило пред Франс прес, че на алианса е отнело около 9 месеца след срещата във Варшава, за да изработят споразумението частично, защото тогавашното правителство на България в лицето на Бойко Борисов не е искало да провокира Москва с тези действия. Според източника от НАТО Алиансът планира да въведе и въздушни патрули над Черно море скоро.
 
Русия осъди рязко решението. „Това е поредна стъпка към увеличаване на напрежението в региони, пряко засягащи руските интереси“, заяви руският посланик в НАТО Александър Грушко. „Разбира се, че всички необходими мерки ще бъдат предприети, за да се осигури руската сигурност и интереси в региона“, допълни той.
 
Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов е притеснен от военното присъствие в Черноморието. След днешната му среща с ръководството на КНСБ той обяви, че е забавил това нещо с 9 месеца.
 
„Да не тревожим хората за засилено военно присъствие в Черно море, призова Бойко Борисов. Той изтъкна, че всичко това става под някаква сурдинка.
 
Борисов трудно отстоял решението да няма военно присъствие в региона. Вече сме цел, участници сме във всичко това, притеснен е лидерът на ГЕРБ. Моята мечта беше за лодки, платноходки и тръба по Черно море. Каква тръба като долу плуват подводници, изтъкна Борисов. Това щяло да е зле за туризма ни. Кое се промени, че Еърполисинг стана добре, недоумява още Бойко Борисов. Той очаква да бъде успокоен от военния министър и от президента за военното присъствие в Черно море. Недоумява как за това не се говори, а се коментира охраната на първата дама.
 
Ако е вярно, че военният министър е член на БСП, това означавало, че и червените станали ястреби като Росен Плевнелиев. Ще остана само аз гълъб, похвали се лидерът на ГЕРБ.
 


http://epicenter.bg/article/-Frans-pres--Balgariya-se-saglasi-na-voenno-prisastvie-na-NATO-v-Cherno-more/120923/2/48
...
Цитат
Russia’s anti-access and area-denial (A2/AD) buildup: NATO should develop a new maritime strategy for the Southern flank, enhancing the capabilities of its Standing Maritime Group 2. NATO’s deep-strike, precision-strike, and stealth capabilities should be leveraged through advanced air platforms and munitions in the Eastern Mediterranean.
http://carnegieeurope.eu/2016/06/10/threat-based-strategy-for-nato-s-southern-flank-pub-63785
...
Руският комплекс за радиоелектронна борба «Красуха-4».

https://topwar.ru/37454-kompleks-reb-krasuha-4.html
...


http://www.defenseworld.net/news/16654/Russia___s_Krasukha_4_Electronic_Countermeasure_System_Alerted_Erdogan_Of_Coup#.WKtJIlWLTZ4
...
Комплексът е предназначен за противодействие на бордовите радари на изтребително-бомбардировъчната, разузнавателната и  безпилотната авиация на условния противник.
Твърди се, че възможностите на широколентовата станция за активни смущения позволява воденето на ефективна борба с всички съвременни радиолокационни станции, които се използват на различни типове самолети. Има данни, че комплекса  «Красуха-4» е способен да заглушава не само сигналите на радиолокационнити станции на противника, а също така и радиоканалите за управление на безпилотните летателни апарати.
Американски информационен източник твърди , че с помощта на комплекса «Красуха-4», руската армия е прехванала радиообмена на шифрованите радиограми на турската армия преди опита за преврат срещу Ердоган в 2016 г.
Цитат

"Russian army had intercepted sensitive exchanges and encoded radio messages of the Turkish army from which it learnt of the coup attempt against the President in Ankara... "
http://www.defenseworld.net/news/16654/Russia___s_Krasukha_4_Electronic_Countermeasure_System_Alerted_Erdogan_Of_Coup#.WKtJIlWLTZ4
Наземните радиолокационни станции имат работен диапазон 300 км.
В Сирия комлексът за радиоелектронна борба Krasukha-4 е бил разгърнат за защита на ПВО системата S-300  в базата Хеймим от вражески въздушно-космически разузнавателни средства.
Руският посланик в НАТО Александър Грушко е заявил:„Разбира се, че всички необходими мерки ще бъдат предприети, за да се осигури руската сигурност и интереси в региона“.
Това изявление предполага и разгръщането на такива комплекси за радиоелектронна борба от страна на Русия.
« Последна редакция: Февруари 20, 2017, 22:46:48 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8727
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Каракачанов към Румен Радев: Кой дрънка с оръжие от името на България?

Президентът Румен Радев и служебният министър на отбраната Стефан Янев дължат отговори по повод информацията за засилено военно присъствие на НАТО-вски сили в Черноморския басейн, заяви Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, в свое изявление, разпратено до медиите.

Публикуваме пълният му текст:

Кой дрънка с оръжие от името на България? Президентът Румен Радев и служебният министър на отбраната Стефан Янев дължат отговори по повод информацията за засилено военно присъствие на НАТО-вски сили в Черноморския басейн. На 16 февруари 2017 г. Съветът на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО взе решение за увеличаване на военновъздушното и военноморското присъствие в района на Черно море като част от приетото предно решение (във Варшава, 2016 г., срещата на високо равнище) за разполагате на сили на НАТО. Според информация от изказване на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция от 16.02.2017 г. засиленото военноморско присъствие в района на Черно море ще включва засилени тренировки, учения и военноморска координация на страните-членки на НАТО в района на Черноморския басейн съвместно с други страни-членки, които нямат военноморски сили в Черноморския басейн. Сътрудничеството ще се осъществява посредством постоянно действащи черноморски военноморски сили съвместно с постоянно действащи военни сили в Черно море. Горното решение е взето единодушно на срещата на военните министри на НАТО без възражение на някоя страна-членка. 1. Съгласувано ли е това решение с президента Радев и получил ли е мандат от правителството министърът на отбраната да гласува в подкрепа на това решение? Трябва да е пределно ясно, че този акт засилва допълнително конфронтацията в Черноморския басейн с Руската федерация. 2. Направен ли е анализ за необходимите средства и включени ли са допълнителни средства за разходите във връзка с участието на българските военноморски сили в планираното засилено военно присъствие на НАТО в Черноморския басейн? 3. Предвидено ли е постоянно действаща военноморска група на страните-членки на НАТО от Черноморския басейн и включва ли тази група участие на Република Турция? Напомням, че преди 9 месеца бе отказана такава операция именно заради участието на Турция. От съобщеното от Столтенберг се установява, че е договорено засилено военновъздушно присъствие на НАТО над Черно море. 4. Означава ли това разширяване на съвместния air policing на територията на Република България и извън българските териториални води? Ген. Радев, в качеството си тогава на командир на ВВС, подаде рапорт за напускане заради несъгласие с air policing. 5. В момент, в който Украйна и Русия са изправени на нокти една срещу друга, кой има полза от това да въвлича и България в ескалация на напрежението? Винаги съм се противопоставял на безропотното поведение на управниците ни в ЕС и НАТО. Да, ние сме част от ЕС и НАТО, но трябва да бъдем активна част, а не просто част. Българският народ заслужава да знае истината. Призовавам служебният кабинет и президентът бързо да я разкрият. В противен случай остава усещането не просто за нещо гнило, но за нещо, което застрашава националната ни сигурност.

http://www.novini.bg/news/408130-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D1%81-%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F.html
...
Красимир Каракачанов по образование е историк и заради това трябва да знае доста исторически факти, не само от историята н България, а и такива факти, които се отнасят към други страни, конкретно за СССР и за подготовката на тази страна за бъдещата война.
Като начало,Каракачанов трябва да прочете тази книга.

Мозг армии. Том 1

http://www.e-reading.club/bookreader.php/64629/Shaposhnikov_-_Mozg_armii._Tom_1.html

Книгата "Мозъкът на армията" е написана от най-големият военен теоретик на СССР Борис Михайлович Шапошников.
Шапошников е щабскапитан от царската армия и е участвал в Първата световна война.През 1918 г. Шапошников започва служба Червената армия в Оперативното управления на Висшия военен съвет.
В този труд са изложени основните възгледи за характера на войната и нейния обхват, запознава читателите със структурата на Генералния щаб като орган на Върховното командване, а също така със същността на работата му във връзка с  изискванията за водене на модерна война към командирите, към органите на оперативно управление и техните служители.
В книгата си Б.Шапошников обяснява с функционалната активност на Генералния щаб за подготовката на държавната икономика за война.
Книгата "Мозъкът на армията" е била постоянно на бюрото на Сталин.
Сега не се знае къде лежи тази книга, но едва ли е захвърлена...
Като историк Каракачанов е длъжен да знае, че идеите на Ленин и Троцки за световна съветска пролетарска хегемония все още съществуват, но в друга форма.
Любезно предлагам на вниманието на г-н Каракачанов тези два анализа.Ще са му от полза, когато задава въпроси от рода на "Кой дрънка оръжие?" и след това сам да си отговори на един друг въпрос: Кой дрънка глупости?
After the Crimean crisis: towards a greater Russian maritime power in the Black Sea
http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/14683857.2014.944386
...
The Shadow War
http://cepa.org/index/?id=d466c07ceb8f2e0704c4da35f9bd11c9
« Последна редакция: Февруари 21, 2017, 21:26:10 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8727
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Заявленията за гласуване от Турция - рекорден брой

До този час според сайта на ЦИК те са над 15 000 души

ДОСТ активизират избирателите в Турция, като им изпращат СМС-и.
Текстът им гласи:
„Скъпи сънароднико, брате наш! Приеми поздрави от земите на твоите близки, роднини и комшии! Преди години се опитаха да ти вземат младостта, мечтите, младините! Днес тези негодници опитват да играят същата игра и да вкарат в нея твоите братя и сестри. Не забравяй нас! Помни и жертвата на бебето Тюркян”.
Следвал призив да се гласува за Лютви Местан.
Не липсвали и обещания в „натура“ – като подарък от 20 килограма месо, например.


https://vesti.bg/izbori2017/kampania/zaiavleniiata-za-glasuvane-ot-turciia-rekorden-broj-6066025
...
Кой български съд регистрира партията ДОСТ?
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8727
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
US посланикът: Бъдещето ви е като мултирелигиозно общество!


"Бъдещето на България е като мултиетническо, мултирелигиозно общество. Това каза американският посланик у нас Ерик Рубин, който откри семинар, посветен на защитата на свободата на вероизповедание и борбата с дискриминацията и насилието по признаци религия и убеждения... "

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/03/14/us-poslanikyt-bydeshteto-vi-e-kato-multireligiozno-obshtestvo.334786
...
Руският евреин Ерик Рубин не е чел за героя Кочо от "Епопея на забравените" и за много други българи-клетници, за които съвременните политически червеи- от типа "parassitos bg",  даже не си спомнят, заслепени от пориви за толерантност и ...диво сребролюбие.
За каква мултирелигиозност и за какво мултиетническо общество дрънка този подчовек?

И храмът ехтеше от моми, невести,
кат падаха в кръвье или в безчестье!
 
И господ от свода, през гъстия дим,
гледаше на всичко тих, невъзмутим!
Ad honores

*

Неактивен HighVoltage

 • *
 • 755
 • +109/-1
 • Пол: Жена
За да не се случи така наистина то трябва да се спре практиката да се дава българско гражданство на децата на тези потурчени, които са се изселили в Турция. Кой разрешава това и кой ще го спре?
Не може да се родиш в Турция, никога да не си идвал в България, а след 18г. да почнеш да ми гласуваш, това е идиотщина. И най – лошото с бездействието си България превръща това обстоятелство в най – естествен процес.


*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8727
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!

...

Цитат
Русия спира транзита на газ през България с „Турски поток”

В момента по „Трансбалканския газопровод” минават по около 10 млрд. куб. метра газ годишно

Днес Русия и Турция подписаха споразумение, с което ще бъде прекратен транзитът на природен газ през България с въвеждането в експлоатация на газопровода „Турски поток”, съобщава „Ведомости”.
„Страните се разбират, че газът от Русия, който се доставя на Република Турция, на границата на Република Турция с Република България, считано от датата на въвеждане в експлоатация на морски участък 1 ще става само по морски участък 1” на „Турски поток”.
https://vesti.bg/bulgaria/rusiia-spira-tranzita-na-gaz-prez-bylgariia-s-turski-potok-6066697
...
« Последна редакция: Март 15, 2017, 21:34:25 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8727
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Челик: Да направим турския официален в България

„Тези избори в България са от огромно значение, имаме информация, че в цяла Турция се полагат усилия за тях“, заяви кметът

Фарук Челик, кмет на община във вилает Маниса Йомер призова изселниците в Турция масово да гласуват на 26 март, за да станат турците по-силни, а турският език да бъде приет като официален в България.
Челик днес прие делегация на регионалното дружество на балканските изселници с лидер Мустафа Кадер.

Кадер поиска подкрепа от кмета за деня на вота и получи гаранции, че за двойните граждани ще бъде осигурен безплатен транспорт до урните на територията на вилаета, където живеят над 5 000 души с право на глас в България.
Той призова за висока избирателна активност, като подчерта изключителната важност на тези парламентарни избори както за турците в България, така и за изселниците в Турция.
„Целта ни е да достигнем 20% подкрепа, защото само така в България ще можем да ползваме спокойно турския език и да изповядваме религията си”, обяви Кадер.
На свой ред кметът заяви, че изборите на 26 март трябва да направят турците в България по-силни и поради това е наложително те да бъдат подкрепени.
„В България нашият близък познат Лютви Местан е лидер на партия ДОСТ. Той и хората му са в блестящи връзки с Република Турция, те работят изключително сериозно за правата на турците и мюсюлманите в България. Затова смятам, че гражданите на Турция и България трябва да направят всичко по силите си. От наша страна осигуряваме безплатни автобуси за избирателите до секциите. Тези избори в България са от огромно значение, имаме информация, че в цяла Турция се полагат усилия за тях“, заяви кметът Фарук Челик.
„Опитът да се наложи втори официален език е стара стратегия на Република Турция за намеса във вътрешните работи на Република България”, коментира историкът акад. Георги Марков.
„МВнР веднага трябва да връчи остра нота. Не може да се правим, че турската пропаганда в България не нанася своите поражения. Те искат втори официален език. Кога е било това, освен по време на Османската империя”, допълни той.
Според Марков, „тези действия на Турция са в съгласие с прословутата „Ислямска дъга“, която Реджеп Ердоган разшири. Първоначално по времето на неговия бивш премиер и външен министър Ахмет Давутоглу тя включваше Босна и Херцеговина, Албания, Македония, Родопите, Западна и Източна Тракия. А Ердоган я продължи на север чак до Разград и Търговище”.
„Едно от най-важните звена в „Ислямската дъга“ е Албания, където неотдавна премиерът Еди Рама излезе с платформа, която предвижда албанският език да стане официален в съседна Македония”, подчерта историкът


https://vesti.bg/bulgaria/chelik-da-napravim-turskiia-oficialen-v-bylgariia-6066750

Бъдещият български премиер ВЕДНАГА след встъпването си в длъжност трябва да поиска от Брюксел:


1.Военен контингент на НАТО, базиран в Югоизточна България.

2.Финансова помощ от 500 млн. евро за построяването на огромна защитна стена на границата с Турция.

3.Да  предложи законопроект в следващото НС за отмяната на двойното гражданство.

4. Да предложи и внесе допълнение и промяна в Закона за вероизповеданията, където в чл.2 понятието "ненакърнимо" се замени с понятието "законосъобразно".


Не трябва да се правят никакви илюзии относно бъдещата външна политика на Турция, която ще бъде агресивно ориентирана в това число и към България. Фактът, че един турски кмет заявява :"Имаме информация, че в цяла Турция се полагат усилия за тях." е повече от красноречив.
България вече има съсед, който ТОЧНО след един месец ще празнува победата на НОВИЯ ИСЛЯМСКИ ДИКТАТОР Реджеп Таип Ердоган?
Законотворците в България трябва да са научили от историята, че играта на дипломация с диктатор винаги завършва с провал.
Европа вече никога няма да бъде прекрасното място на цивилизацията, а територия, към която ще се стремят всякакви гадни индивиди-терористи, радикални ердоганисти-ислямисти и всякакви други подчовешки същества.

А г-н главният прокурор да не продължава да страда от компрометираното заболяване "толерантност" и да повдигне обвинение срещу Лютви Местан за шпионаж в полза на чужда държава.
Не мога да си обясня това, защо  такъв индивид като Лютви Местан е участвал и ще продължава да участва в Консултативния съвет за национална сигурност?
« Последна редакция: Март 16, 2017, 18:54:30 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8727
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Герджиков: Няма особени притеснения за отношенията между България и Турция

17 март 2017 14:50

Няма особени притеснения в отношенията между България и Турция. Има нарушения, които не са в състояние да доведат до изостряне на отношенията между двете страни до степен да станат нетърпими, заяви служебният премиер Огнян Герджиков днес в Благоевград.
https://dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/gerdzhikov-niama-osobeni-pritesneniia-za-otnosheniiata-mezhdu-bylgariia-i-turciia-2010837
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8727
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Осман Октай изригна срещу Местан и Доган: Най-добре ще бъде ДПС и ДОСТ да се елиминират взаимно на изборите

"Нищо не се променило през години. Анкара подкрепяше ДПС. Сега подкрепя ДОСТ. Това е. Доган е под крилото на Путин, а Местан - на Ердоган..." 
http://pik.bg/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B0%D0%BD-%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%B0%D0%B9-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD-%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%B4%D0%BF%D1%81-%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B5%D0%BB%D0%B8-news641426.html
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8727
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Владимир Чуков пред Канал 3: Атентаторът е бил подражател

"Атентаторът в Лондон е подражавал на терористите, извършили подобни нападения в Европа през последните месеци", това заяви в ефира на Канал 3 арабистът Владимир Чуков.
През последните месеци видяхме това, което се случи в Берлин, видяхме ужасяващи атентати във Франция. От 2005 Великобритания бе exше незасегната, но тероризмът не може да се изкорени, тъй като в тези страни живеят общности, които са много слабо интегрирани, които поддържат контакти с терористични организации като Ислямска държава"...

http://kanal3.bg/news/world/europe/50282-Vladimir-Chukov-pred-Kanal-3%253A-Atentatorat-e-bil-podradzatel
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8727
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Document: Russia Uses Rigged Polls, Fake News to Sway Foreign Elections

Bulgarian officials say a former Russian spy advised pro-Moscow party on how to manipulate voters as part of Kremlin’s effort to regain influence in Eastern Europe; a 30-page dossier.
https://www.wsj.com/articles/how-does-russia-meddle-in-elections-look-at-bulgaria-1490282352

Цитат
Цялата грозна истина за тези избори в "Уолстрийт Джърнъл" и мълчанието на агнетата

Многократко предупреждавах, че има безпрецедентна и мащабна руска намеса в изборите

 
Илиян
Василев
24.03.2017, 18:09 ч.


Кремъл обучавал БСП как да печели избори

Много неща знаехме - но това, което излезе като статия в "Уолстрийт Джърнъл" (WSJ) - вероятно най-авторитетното американско издание - надмина всички очаквания.

"Статията разкрива мащабна картина на корупция и опит за тотална подмяна на ценности и стандарти за морал и отговорност в политиката.
Най-важното разкритие - за този 30-страничен таен стратегически документ, който е връчен на Нинова - е направено с помощта на нашите контраразузнавателни служби. Значи имаме хора, които защитават страната си, но тези служители, разкрили операцията на руските тайни служби, просто са нямали никакъв шанс да видят действие в резултат на своята разработка. Началниците им, които са получили достъп до този документ, просто не са пожелали да работят с тази взривна информация. Със сигурност знаем, по силата на подчинеността в ДАНС, че тази информация е била предоставена на топ ръководителите в държавата, на прокуратурата, но от това не са произтекли никакви последствия...
https://www.clubz.bg/51997-cqlata_grozna_istina_za_tezi_izbori_v_uolstrijt_djyrnyl_i_mylchanieto_na_agnetata
...
Ако желанието на Кремъл за спечелването на изборите от БСП е обяснимо, остава да се изяснят две много важни неща и да се отговори на въпроса, кой е виновния.

Това са двата въпроса, на които WSJ е трябвало да отговори.
1.Защо и кои началници от българското контраразузнаване, които са получили достъп до този документ, просто не са пожелали да работят с тази взривна информация?
2.Защо след като тази тази информация е била предоставена на топ ръководителите (това, което е наречено като " топ ръководителите", това са президента Радев и премиера Герджиков) в държавата, на прокуратурата (главния прокурор Цацаров), но от това не са произтекли никакви последствия?
...
Мощно рамо за сикаджията от ГЕРБ и черен кyр за висаджийката от БСП.
Куpвелия Нинова МНОГО добре знае това, че ако спечели изборите и започне политика на отклонение към Кремъл, дори и на милиметър от проевропейската ориентация на България, тя и приближените и ще бъдат изхвърлени от властта, също като правителството Пламен Орешарски.
Съдържанието на статията е обусловено от случващите се сбития се в ЕС, който е в тежък нокдаун след Brexit-а, а диктатора от съседна Турция целуна ръката  на Путин и показва среден пръст на ЕС.
Тези събития ще определят и бъдещата политиеа на България.
БСП на Куpвелия не е нужно на България, това е пределно ясно. Не го разбират само някои членове на пенсионерски клубове.
Остава другия възможен политически вариант, т.е. компромисния- мутиралите комунистически мутри от от партията с красивото европейско название.
Мисля, че вече на всеки е ясно, защо победата на сикаджията от ГЕРБ на 26.03.е предизвестена и защо висаджийката Куpвелия ще се пенсионира като вечната опозиция.
Ако се търси обективност, а не явна манипулация, то статията на WSJ тябваше да бъде озаглавена примерно така : Опит на Кремъл да възстанови влиянието си в Източна Европа с помощта на главните лица в България.
От гледна точка на методите за водене на информационна война, която цели манипулирането на общественото мнение, статията на WSJ е добър ход, но от друга страна лъха на посредственост, защото освен многолюдната маса хора,подаващи се на бързи  внушение, има и други, мислещи хора, които трудно могат да бъдат заблудени.
Така беше и с изборите в САЩ, след като Доналд Тръмп стана президент. Мого се написа за това, че Тръмп е станал президент с руска помощ, после се оказа, че това са празни приказки.
В статията на Илиян Василев се прави се внущение, че ръководството на българските службите службите за сигурност и българската прокуратурата са проводници на кремълската политика за вмешателство в изборния процес в България, с цел спечелването на изборите от БСП. Това е клетвата за вярност на Илиян Василев към ГЕРБ и атестация му за добро бъдеще.
А ако всичко написано е вярно, това е нечуван скандал, от който трябва да започнат съдебни процеси срещу всички от българската страна, на първо място с Куpнелия Нинова.
...
P.S. Не мога да си представя коментарът WSJ за днешната среща на Мари льо Пен с Путин?
Трябва да е нещо много по-впечатляващо от това за Куpвелия и шпионина Решетников.
« Последна редакция: Март 24, 2017, 20:51:14 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8727
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Жан-Клод Юнкер с писмо до президента Радев

Председателят на ЕК съобщава, че ще направи анализ за допълнителна финансова подкрепа за охрана на външните граници, извън отпусната досега спешна помощ в размер на 167,3 млн. евро

17:31 | 27 Март 2017 г

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер заяви в писмо до президента Румен Радев готовността на Комисията да проучи дългосрочните нужди на България за охрана на външните граници на ЕС, както и за отпускането на допълнително финансиране, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

http://kanal3.bg/news/world/europe/50599-Dzan-Klod-Yunker-s-pismo-do-prezidenta-Radev
Ad honores

 

Мангалите в парламента трябва да си намерят логичното място!

Започната от Бащицата Махно

Отговора: 1
Прегледи: 780
Последна публикация Февруари 14, 2007, 19:06:39
от krystalnacht_666
ИЗБОРНА АРИТМЕТИКА или защо трябва да се гласува

Започната от Angel Lights

Отговора: 31
Прегледи: 3013
Последна публикация Юли 01, 2009, 20:50:18
от Nordwave
Трябва ли и в България да има размирици и бунтове?

Започната от Алекс

Отговора: 106
Прегледи: 8072
Последна публикация Юли 17, 2012, 18:07:31
от Индивидуалист
Трябва да се организира петиция за смяната на името на връх "Мусала"!

Започната от Сит

Отговора: 76
Прегледи: 8166
Последна публикация Юли 21, 2010, 12:08:07
от Norton
Какво трябва да знае българският еврокомисар преди да спасява Европа и света?

Започната от Петкан

Отговора: 3
Прегледи: 532
Последна публикация Януари 16, 2010, 12:28:36
от Kondolov
Powered by EzPortal