• Welcome to Българският националистически форум.

Българският национален интерес за Косово

Започната от Наблюдател, 26 Май 2007, 17:31:06

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Одобрявате ли независимостта на Косово?

Да, това още веднъж доказва слабостта на Сърбия
Не,косово винаги е било и ще бъде част от Сърбия
Това няма нищо общо с България

FELDMARSCHALL

Цитат на: Commando Ultra - 19 Дек 2007, 23:16:34
Резак шиптърски, сърбите поне са от индо-европейска народност, докато тези шиптърски фесове са азиатски пришълци на нашия континент.
   Аллах акбар, палячо.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

По-голяма глупост не бях чувал!!!!
Когато албанците са били по тези земи, сръбските подчовеци още не са съществували дори като
племе бе!!
Албанците са коренно население на Балканите от повече от 3000 години, докато сърбите са пришълци!
Но какво да очакваме от владко пръдлето, който е нямал време да чете уроците по история, ами е задявал
момчета като Александър с предложения за сексуални услуги!! :lol: :-P :lol:

Родолюбец IYI

Атака прокарва про-руска политика в България. Това го разбрах от един руски форум.

FELDMARSCHALL

Цитат на: Родолюбец IYI - 20 Дек 2007, 09:24:16
Атака прокарва про-руска политика в България. Това го разбрах от един руски форум.
Как ? Къде ?
Дай линк!

Между другото съм чувал и слухове, че Волен Сидеров е протеже на Едуард Лимонов - водача
на Национал-болшевишката партия на Русия!! :o
И че Атака всъщност представлява национал-болшевишката партия в България!! :o

Родолюбец IYI

И в твоята публикация има голяма доза истина. Но и тази на Пасков не можем да подминем. Според мен истината е някъде по средата. Въпросът тук е дали  думите на г-н Пламен Пасков не са преувеличени. Той твърди, че не са.

Фелдмаршале - ти също си много прав за Русия, Сърбия и мръсната им игра спрямо България. Аз не вярвам нито на едните, нито на другите а още по-малко на турците. Прав си, че сега Русия всеячески се опитва да ни привлече към орбитата си и затова би използвала всякакви методи, включително и доброто старо плашило с наточен ятаган от Босфора. Тя добре използва народопсихологията и манипулира общественото мнение. За Сърбия най-добрият вариант би бил техните проблеми да се лепнат и на нас - причини бол, ако щете и Македония.

АТАКА за мен откровено прокарват про-руска и про-сръбска политика, като дори не го крият. Болшинството атакистки лидери са бивши агенти и генерали от ДС. Някои от тях дори са участвали във "Възродителния процес". АТАКА е руско протеже - това го разбрах в един голям руски форум.

Обаче!!! Хайде да не бъдем коне с капаци, да не следваме фанатично една посока и да погледнем на другия край. Да изслушаме хората с различно мнение и да се опитаме да разсъждаваме върху думите им. Така поне правят умните хора - изслушват двете мнения, мислят, анализират и тогава вземат решение което е повлияно само и единствено от здравия разум.
Фелдмаршале - ами ако думите на Пасков и останалите се окажат верни? Ти би ли игнорирал напълно една заплаха, каквато представляват турците в България? Кой ще ги спре да поискат автономия? Аз съм чувал за "Ислямската дъга" от сигурни източници и мога да те уверя, че това далеч не е мит а една напълно реална опасност. И дори и ако Щатите искат стабилност в България, както ти казваш, то кой ще спре например Турция? САЩ не ги ли предупреждаваха, молеха и заплашваха да не нападат кюрдите в Северен Ирак? Какво направи Турция? Послуша ли ги? Мислете хора.

Въпроса "Проблемът Косово? Той е и наш проблем още не е решен....Мислете.....

Пламен Пасков

Цитат на: Gemeto - 20 Дек 2007, 03:48:27
Сега искам да помислиш кой има интерес от размирици в България.
Турция ли ?  Та тя окончателно ще загуби шанса си за членство в ЕС ако това стане.
Нищо няма да загуби, защото тя така или иначе го няма сега този шанс. А ако се намърда отново на Балканите, ще може да изнудва Европа тройно: с големите си диаспори в Германия и другите страни, с голямото си (вече) териториално присъствие в континентална Европа; С нарастналата си икономическа, военна и всякаква друга сила на де факто фактор вече в Балканите, присъственно, то ест, в Европа. Или си мислите че германчетата или французите, или австрийците ще дойдат тука да се бият с турците?

ЦитатСАЩ?  Едва ли са и те, защото искат тук да имат бази, от които да излитат самолетите им при евентуална война с Иран. Турция няма да им даде това да става от нейна територия, защото те граничят с тях.
Напротив! Колкото повече мътилка, толкова повече "основания" за САЩ да усилват военното си и политическо присъствие тук, толкова повече пазари за конвенционално оръжие, толкова повече отвличане на вниманието на американския гражданин от проблемите на страната му, толкова повече остове за упражняване на совята политика не само над страните в региона, но и над Турция. Спомнете си, че най-големия американски (под амбалажа на натовски) контингент в Европа в момента е именно в Косово! Така че тези размирици изобщо няма да им попречат на базите и влиянието, а са допълнителен вятър в тяхната мелница!

ЦитатРусия ?  Еми разбира се , нали само така могат да ни откъснат от ЕС и НАТО.
Откъсването от НАТО и ЕС, за съжаление, не е лесна работа, и в Русия това отлично го осъзнават. Но те нямат интерес от размирици и война в региона, защото трасето Бургас-Александропулис минава точно през територии, които Турция се готви да анексира.
И който си мисли, че Турция и Русия едва ли не от векове са били заговорници и приятели срещу България, сънува болни сънища без да знае или да обръща внимание на историята. А историята е, че през 19 век Русия води 11 войни с Турция, и само последната 1878 година е освободителна за България, но в резултата на другите турците губят Гърция, Сърбия, Влахия, Северен и Централен Кавказ (като територии и народи), за другите им загуби като влияние и разходи не говорим. Така че който постоянно вижда някаква демонична антибългарска дружба между Турция и Русия, говори, каквото са му казали да говори, или дрънка, без да го слуша главата му.
Повтарям за кой ли път: вярно е, че Русия като държава и държавна политика не е тръгнала да ни прегръща и целува, особенно сега, а и защо ли? Не знам дали сте в течение на всичките гадости, дипломатически гафове и поведение на официалната българска политика по отношение на Русия за последните 18 години. Когато говорят зад гърба ти, плюят те в лицето, затварят ти вратата, нарушават ти оръжейните лицензии и унищожават въоръжение в присъствието на американци, въпреки, че има договорки до това оръжие чужди специалисти да не се допускат и унищожаването му да става само в присъствие и със съгласие на производителя, пускат през двора ти турци, а на Русия казват не може даже да хвърчите даже през небето ни (не, че има с какво да го опазиш това небе, но все пак), какво очаквате? Всичко американско, циганско, турско и чалгаджийско любя, тача и милея, а всичко руско мразим, сякаш когато Ботев ни е завещал "силно да любим и мразим" е имал предвид да мразим Русия и да обичаме янките, турците и циганията и чалгата. Какво да очакваме от официалната руска политика при това положение?

Цитат"Братска" Сърбия ?  Вярно е. Чергата на комшиите гори, но тези комшии искат да запалят и наща та ЕС да се стресне и да дойде да гаси(ако ме разбираш какво искам да кажа). Спомне си само , че по време на войната в Косово те гонеха албанците не към Албания , а към Македония. Защо ли. :devil:
Не знам дали сърбите искат да запалят чергата ни. Не съм в главите им да се изказвам. Но знам че със или без тяхното желание тя ще получи прекрасна възможност да се запали, с този правен прецедент, и подготовката към този момент не е спирала от години нито за ден.

ЦитатДПС  За тях е от значение само да има напрежение то им мобилизира електората , но ако може нищо да не става най-добре, щото ако им се наложи да бягат в Турция там те тросто никой не са, а тука хем си ги храним, хем ни завладяват чрез размножаване, че и депутатстват и ни управляват.
В това има и вярно, и нещо, с което не мога да се съглася. ДПС не само ще спечелят от отделянето на тези региони, за тях това ще е звездният час. Защото я се поставете на мястото на Турция, ако плановете им се реализират (а засега няма кой да ги спре) кого бихте оставили да управлява провинция Румелия и Тракия? Кого сложиха начело на Косово? Именно АОК и Хашим Тачи, който беше аналога на Доган: шефа на терористичната и наркотрафикантска организация АОК.
с уважение, Д-р Пламен Пасков Д.В.М.
тел: +7457723295 Русия
моб: +359887814925 България
моб: +380679863269 Украйна
e-mail: pppaskov@mail.ru

Death angel

Пасков, голям коментар си направил приятелю, но ти е убягнала една малка подробност.
Американската империя не е вечна и ще се сгромоляса много по-скоро отколкото очакваш.
Ще я бутне не кой и да е, а именно Ташковите арийци - Иран. И не чрез война (макар, че и това може да стане), а чрез мир.
Вярно е, че долара е много раздут като стойност и те точно там се целят. В момента петрола се търгува на международните борси с долари. Иранците искат да направят нова борса, на която той ще се продава в евро(защо ли ?  ::) ). Как мислиш дали ако тя тръгне няма да лъсне голия гъз на долара. Според мен това е основната причина сега САЩ да се ежат на Иран, но война едва ли ще има защото те вече се заглобиха в Ирак,а Иран е много по-голяма страна и то с планински релеф и много по-войствено и фанатично население.
Положението е просто и ясно. Война или мир все САЩ го изду*ват.  :down:
Дори и една профилактична бомбандировка за сплашване не могат да си позволят, защото Иранците могат да изнесат войната към Ирак и Америка да отгледа и техния петрол.  :-P
Дано като тръгнат на доле да повлекат и сателита си Турция. Големи сътресения има да стават в скоро време и честно казано не знам ние как ще се впишем в целия пейзаш. Май най-правилна ще се окаже изпитаната тактика на Бай Тошо: "Снишавай се докато бурята премине и чакай да видиш какво ще стане."  :devil:
Не падай духом, където ти падне !

Пламен Пасков

Цитат на: Gemeto - 20 Дек 2007, 13:45:09
Пасков, голям коментар си направил приятелю, но ти е убягнала една малка подробност.
Американската империя не е вечна и ще се сгромоляса много по-скоро отколкото очакваш.
Ще я бутне не кой и да е, а именно Ташковите арийци - Иран. И не чрез война (макар, че и това може да стане), а чрез мир.
Вярно е, че долара е много раздут като стойност и те точно там се целят. В момента петрола се търгува на международните борси с долари. Иранците искат да направят нова борса, на която той ще се продава в евро(защо ли ?  ::) ). Как мислиш дали ако тя тръгне няма да лъсне голия гъз на долара. Според мен това е основната причина сега САЩ да се ежат на Иран, но война едва ли ще има защото те вече се заглобиха в Ирак,а Иран е много по-голяма страна и то с планински релеф и много по-войствено и фанатично население.
Положението е просто и ясно. Война или мир все САЩ го изду*ват.  :down:
Дори и една профилактична бомбандировка за сплашване не могат да си позволят, защото Иранците могат да изнесат войната към Ирак и Америка да отгледа и техния петрол.  :-P
Дано като тръгнат на доле да повлекат и сателита си Турция. Големи сътресения има да стават в скоро време и честно казано не знам ние как ще се впишем в целия пейзаш. Май най-правилна ще се окаже изпитаната тактика на Бай Тошо: "Снишавай се докато бурята премине и чакай да видиш какво ще стане."  :devil:
Нищо не съм пропуснал и с всичко написано съм съгласен.
Това не е опровержение, а допълнение към моята теза. За американците всеки спечелен и отсрочен ден на тяхното падение е от полза, всяко забавяне и изнасяне (териториално) навън на който и да е техен проблем е от полза.
То ест, политиката им на Балканите е политика на опита им за оцеляване и съхраняване на статуса. Аз подчертах, че на тях спешно и много на брой им трябват войни, конфликти и мътноводни ситуации, за да пробутват тези долари, това оръжие и това свое влияние и интереси, докато могат, защото Китай, енергийните борси вече се са предприели политика на освобождаване от никому не нужните им хартийки.
И единственната причина, поради която не се освобождават изцяло, е, не защото САЩ веднага ще се сгромоляса (пука им на китайчетата, арабите и самураите за САЩ) а защото тези доларови масиви ще се обезценят буквално за броени дни до хартиената си амбалажна стойност. То ест, самите Китай, Япония и арабите ще останат с хартийки и с огромни, непоносими загуби. Те също искат да оцелеят, а не да загубят заради прекомерната американска алчност, безочие и мошенничество.
Затова, вероятно знаете, те се опитват да се спасят от доларовите си масиви, като купуват предприятия и недвижимост навсякъде по света, но най-вече в САЩ, където не могат да не им приемат инфлационните долари. Това е гигантски процес, който ще отнеме години, и това ще е истинския гробокопач на САЩ като световен жандарм. Защото процеса не предстои, а е стартиран преди около година и половина вече. Накрая САЩ ще стане физическа собственност (като активи) на чуждестранни лица и корпорации.
Впрочем, ако сте забелязали, оттогава и слабее доларът.

А за бай-Тошовата такика в случая не върви, защото при това статукво времето работи против нас. Това, че САЩ си отиват, нас не ни топли, защото България си отива много по-бързо и по-силно, "поглъща" се от Турция, и то физически. И снишаването ще ни хване с гол задник и с глава, забита в пясъка, което няма особенно да ни помогне.
Снишаването е пагубно...трябват мъдри и правилно организирани активни дейтсвия...трябва организация, а това е скъпо и трудно и не е за крайно бедни хора, каквито останаха 95% от българите...Трудна работа.

Death angel

Цитат на: Пламен Пасков - 20 Дек 2007, 13:28:51
Цитат на: Gemeto - 20 Дек 2007, 03:48:27
Сега искам да помислиш кой има интерес от размирици в България.
Турция ли ?  Та тя окончателно ще загуби шанса си за членство в ЕС ако това стане.
Нищо няма да загуби, защото тя така или иначе го няма сега този шанс. А ако се намърда отново на Балканите, ще може да изнудва Европа тройно: с големите си диаспори в Германия и другите страни, с голямото си (вече) териториално присъствие в континентална Европа; С нарастналата си икономическа, военна и всякаква друга сила на де факто фактор вече в Балканите, присъственно, то ест, в Европа. Или си мислите че германчетата или французите, или австрийците ще дойдат тука да се бият с турците?

ЦитатСАЩ?  Едва ли са и те, защото искат тук да имат бази, от които да излитат самолетите им при евентуална война с Иран. Турция няма да им даде това да става от нейна територия, защото те граничят с тях.
Напротив! Колкото повече мътилка, толкова повече "основания" за САЩ да усилват военното си и политическо присъствие тук, толкова повече пазари за конвенционално оръжие, толкова повече отвличане на вниманието на американския гражданин от проблемите на страната му, толкова повече остове за упражняване на совята политика не само над страните в региона, но и над Турция. Спомнете си, че най-големия американски (под амбалажа на натовски) контингент в Европа в момента е именно в Косово! Така че тези размирици изобщо няма да им попречат на базите и влиянието, а са допълнителен вятър в тяхната мелница!

ЦитатРусия ?  Еми разбира се , нали само така могат да ни откъснат от ЕС и НАТО.
Откъсването от НАТО и ЕС, за съжаление, не е лесна работа, и в Русия това отлично го осъзнават. Но те нямат интерес от размирици и война в региона, защото трасето Бургас-Александропулис минава точно през територии, които Турция се готви да анексира.
И който си мисли, че Турция и Русия едва ли не от векове са били заговорници и приятели срещу България, сънува болни сънища без да знае или да обръща внимание на историята. А историята е, че през 19 век Русия води 11 войни с Турция, и само последната 1878 година е освободителна за България, но в резултата на другите турците губят Гърция, Сърбия, Влахия, Северен и Централен Кавказ (като територии и народи), за другите им загуби като влияние и разходи не говорим. Така че който постоянно вижда някаква демонична антибългарска дружба между Турция и Русия, говори, каквото са му казали да говори, или дрънка, без да го слуша главата му.
Повтарям за кой ли път: вярно е, че Русия като държава и държавна политика не е тръгнала да ни прегръща и целува, особенно сега, а и защо ли? Не знам дали сте в течение на всичките гадости, дипломатически гафове и поведение на официалната българска политика по отношение на Русия за последните 18 години. Когато говорят зад гърба ти, плюят те в лицето, затварят ти вратата, нарушават ти оръжейните лицензии и унищожават въоръжение в присъствието на американци, въпреки, че има договорки до това оръжие чужди специалисти да не се допускат и унищожаването му да става само в присъствие и със съгласие на производителя, пускат през двора ти турци, а на Русия казват не може даже да хвърчите даже през небето ни (не, че има с какво да го опазиш това небе, но все пак), какво очаквате? Всичко американско, циганско, турско и чалгаджийско любя, тача и милея, а всичко руско мразим, сякаш когато Ботев ни е завещал "силно да любим и мразим" е имал предвид да мразим Русия и да обичаме янките, турците и циганията и чалгата. Какво да очакваме от официалната руска политика при това положение?

Цитат"Братска" Сърбия ?  Вярно е. Чергата на комшиите гори, но тези комшии искат да запалят и наща та ЕС да се стресне и да дойде да гаси(ако ме разбираш какво искам да кажа). Спомне си само , че по време на войната в Косово те гонеха албанците не към Албания , а към Македония. Защо ли. :devil:
Не знам дали сърбите искат да запалят чергата ни. Не съм в главите им да се изказвам. Но знам че със или без тяхното желание тя ще получи прекрасна възможност да се запали, с този правен прецедент, и подготовката към този момент не е спирала от години нито за ден.

ЦитатДПС  За тях е от значение само да има напрежение то им мобилизира електората , но ако може нищо да не става най-добре, щото ако им се наложи да бягат в Турция там те тросто никой не са, а тука хем си ги храним, хем ни завладяват чрез размножаване, че и депутатстват и ни управляват.
В това има и вярно, и нещо, с което не мога да се съглася. ДПС не само ще спечелят от отделянето на тези региони, за тях това ще е звездният час. Защото я се поставете на мястото на Турция, ако плановете им се реализират (а засега няма кой да ги спре) кого бихте оставили да управлява провинция Румелия и Тракия? Кого сложиха начело на Косово? Именно АОК и Хашим Тачи, който беше аналога на Доган: шефа на терористичната и наркотрафикантска организация АОК.

Много си черноглед Пасков!
Аз не казвам, че не трябва да си имаме едно на ум, но трябва да се действа според ситуацията, а не шаблонно.
Виж какво стана в Македония! Изчакаха албанците да почнат първи и не тръгнаха като сърбите да колят мирното население, а само "терористите". Вярно е, че накрая като ги сгащиха американците(  :devil: ) дойдоха да ги отървават, но и те кокво постигнаха ? Сега ситуацията в Македония е аналогична на тази в България и нищо повече.

Редактирано от модератор: Премахване на невалиден линк.

Death angel

Цитат на: Пламен Пасков - 20 Дек 2007, 13:57:05

Нищо не съм пропуснал и с всичко написано съм съгласен.
Това не е опровержение, а допълнение към моята теза. За американците всеки спечелен и отсрочен ден на тяхното падение е от полза, всяко забавяне и изнасяне (териториално) навън на който и да е техен проблем е от полза.
То ест, политиката им на Балканите е политика на опита им за оцеляване и съхраняване на статуса. Аз подчертах, че на тях спешно и много на брой им трябват войни, конфликти и мътноводни ситуации, за да пробутват тези долари, това оръжие и това свое влияние и интереси, докато могат, защото Китай, енергийните борси вече се са предприели политика на освобождаване от никому не нужните им хартийки.
И единственната причина, поради която не се освобождават изцяло, е, не защото САЩ веднага ще се сгромоляса (пука им на китайчетата, арабите и самураите за САЩ) а защото тези доларови масиви ще се обезценят буквално за броени дни до хартиената си амбалажна стойност. То ест, самите Китай, Япония и арабите ще останат с хартийки и с огромни, непоносими загуби. Те също искат да оцелеят, а не да загубят заради прекомерната американска алчност, безочие и мошенничество.
Затова, вероятно знаете, те се опитват да се спасят от доларовите си масиви, като купуват предприятия и недвижимост навсякъде по света, но най-вече в САЩ, където не могат да не им приемат инфлационните долари. Това е гигантски процес, който ще отнеме години, и това ще е истинския гробокопач на САЩ като световен жандарм. Защото процеса не предстои, а е стартиран преди около година и половина вече. Накрая САЩ ще стане физическа собственност (като активи) на чуждестранни лица и корпорации.
Впрочем, ако сте забелязали, оттогава и слабее доларът.

А за бай-Тошовата такика в случая не върви, защото при това статукво времето работи против нас. Това, че САЩ си отиват, нас не ни топли, защото България си отива много по-бързо и по-силно, "поглъща" се от Турция, и то физически. И снишаването ще ни хване с гол задник и с глава, забита в пясъка, което няма особенно да ни помогне.
Снишаването е пагубно...трябват мъдри и правилно организирани активни дейтсвия...трябва организация, а това е скъпо и трудно и не е за крайно бедни хора, каквито останаха 95% от българите...Трудна работа.
До някъде си прав, но не знам дали си разбрал това, което искам да кажа, а то е, че трябва да опитаме да ги бием на собствената им игра иначе нямаме шанс.

Пламен Пасков

Цитат на: Gemeto - 20 Дек 2007, 14:16:46
Много си черноглед Пасков!
Аз не казвам, че не трябва да си имаме едно на ум, но трябва да се действа според ситуацията, а не шаблонно.
Виж какво стана в Македония! Изчакаха албанците да почнат първи и не тръгнаха като сърбите да колят мирното население, а само "терористите". Вярно е, че накрая като ги сгащиха американците(  :devil: ) дойдоха да ги отървават, но и те кокво постигнаха ? Сега ситуацията в Македония е аналогична на тази в България и нищо повече.
Аналогична е, и още как!
За разлика от нас на тях даже им убиха премиера, който се осмели да изгони Джеймс Пардю за генерал-губернаторското му поведение. Вардарските българи пак бяха по-мъже и по-българи от нас, и постъпиха по-достойно, отколкото цялата ни вътрешна и външна политика за последните 18 години! Само че, сега и тре са смачкани и унижени като нас, и албанците се плодят, тормозят, притискат, прочитсват. Под пълната протекция на американците и "европейците", естественно. И те са обезоръжени като нас вече. То ест, нямат въоръжение.
ЦитатАз мисля, че тези клипове са просто един капан в който ние не трябва да се хващаме. Ако са намислили нещо да правят нека те да почнат. Да изчакаме чяла Европа да разбере с какви терористи си имаме работа и тогава удрай яко и само този който е тръгнал с оръжие па да видим кой ще ги подкрепи. Най-много да дойдат да им събират оръжието както в Македония и нищо повече.
Клиповете не ме тревожат. В тях новина няма. Щеше да има преди 15-20 години, днес е просто признание на отдавна известна стратегия. А от Европа реакция по отношение на терористи не чакайте. Терористите винаги са си били проблем на конкретната страна и никой не му е пукало (ако няма засегнати интереси, естественно) какво и кой кого взривява. Че то новините от 2 десетилетия са само това: взриове и терористически актове са си като прогнозата за времето: всеки ден е на екрана.
На Европа не и пукаше за ДПС и гара Буново, не им пукаше за АОК, няма да им пука и за Турция и ДПС.
И пак повтарям - война едва ли ще има, по простата причина, че едва ли ще е нужна, защото:

1. Тя е разход. За тях, и то двоен: да платиш на войската и разходите по въоръжение, гориво-смазочни материали, тилови разходи, и второ, по време на война се правят разрушения, които намалят търговската стойност на завладяването и после искат разход на време и пари за възстановяването им.

2. Целта на войната е административно завладяване на ресурси. Те си ги имат и ще ги имат и без война.

3. Войната е разход на напрежение и създаване на напрежение. Те си го правят по политическа, рекламна, пропагандна, информационна и религиозна линия, което е по-ефективно, по-сигурно, по-евтино, по-резултатно(засега).

4. Война има, когато има с кого да воюваш. А ние армия нямаме. Тези, които ги имаме, за опълчение и за спортсмени не стават, камо ли за войска и военни действия.

То ест, ако България е падала под византийско и турско в резултат на десетки войни и сражения, то сега такова нещо аз на мястото на турците не бих предвиждал. То всичко си е готово и без това. Даже полицията на България ги защитава! С нашите заплати и данъци?!?!? Коя войска може да постигне нещо повече?
Единственното повече е: Доган - премиер (той сега е 1/3 премиер, и триумвирата е с мандата на ДПС, но де факто ДПС владеят 87% от ресурсите на страната) или президент.
И не виждам проблем, ако го пожелае, да стане.
Не знам само дали му трябва и какво повече ще му даде, на него или на Турция.

Пламен Пасков

Цитат на: Gemeto - 20 Дек 2007, 14:26:38
До някъде си прав, но не знам дали си разбрал това, което искам да кажа, а то е, че трябва да опитаме да ги бием на собствената им игра иначе нямаме шанс.
Как?
Само това не разбрах.

Малък офтопик: случка в Родопите
Бях с приятели, украинци, устроих им екскурзия: ходихме на Перперек, после с двете коли продължихме за с. Татул, до гроба на Орфей.
Аз лично и българските ми приятели специално сме били там много пъти. И "пътя" е всъщност една горска пътека, по кято се стига до светилището.
Само че този път, на пътеката между скалите и гората, иззад храстите изведнъж, посред дивото, изскочи някакъв мушмурок и казва
- Добър ден! 2 лева вход!
Гледам го аз, зад него, в храсталака, сложили една платсмасова будка, като общественните биотоалети, и там още един се мъдри. И там такъв, потурнак, дето българския го сече на "родопски", разбирай, анадолски "диалект"
- 2 лв за какво? - питам аз. Все пак за първи път ни е насред гората да ти искат пари...Кърджалийските времена, ако трябва да вярваме на историята, са свършили преди 200 години.
- Ами за това, че ще гледате скалите! - разпери ръце недоумяващо "портиерът".
- За това, че ще гледаме скалите ли? - на мене почна да ми кипва - Че те ваши ли са, тези скали? Къде ви е оградата, къде ви е пътеводителя, гида, кой ще ни разкаже историята, къде и кой ви каза, че вие с това трябва да се занимавате и насред гората и полето пари да ни искате? Какво сте направили вие за този археологически обект, като той се разработва, както и Перперек, с пари и фондове на Евросъюза?
- Ами, ето...- извади той кочана -  тука билети, общината ги е разпечатала, нас тука са ни сложили, всичко е законно! - Тоя, освен че ме ядосваше, започна да ми става и забавен с опитите си да ни продаде своята търговска инициатива за "законна"
- Законно ли? И къде ви е касовият чек, от фискален касов апарат? Такива билети аз мога и по-красиви да ви направя!
- Ами...няма...- аргументите му свършиха, но част от ината му още държеше - 2 лв вход! - пристъпва от крак на крак, ама пробва да последно туземецът.
- Ти луд ли си, бе? - скарах му се аз, на една ръка разстояние, и тоя стреснато отстъпи - Къде се е чуло и видяло българи и руснаци да дават пари за вход на потурнак за достъп до тракийско светилище в България! - тоя яко се ококори, явно го засегнахме за жива рана...направо се виждаше, че се чуди: на бой ли да скача ли (ама не му стиска) или да се възмущава, и ДПС да вика на помощ. - Нищо няма да ти дам! - отсякох му аз - или ще се бием, ако искаш, или бягай да викаш полицията, и с тях ще се разправяме, няма проблем! - обърнах се и си тръгнахме.
Моите гости от Украйна се подсмихваха...Аз съм им разказвал за отношението ми към безродниците в Родопите и за историята на народа ни.
На самото светилище видяхме много хора...нарочно ги питах - хората чистосърдечно платили, и даже вярвали, че тези пари наистина отиват за обекта. А когато ние си тръгвахме, цял училищен клас идваше с рейсовете...И те платиха... но като видяха, че ние се връщаме, "портиерите" се върнаха в пластмасовата си тоалетната...то ест, в будката си...
Качихме се на колите и си тръгнахме.
След 1 седмица други приятели ходиха до Татул - вход и такива с билети повече нямало.

Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.

Краен националист

Косово е било бьлгарско, и сегашното му сьстояние, да се дели на сьрбско и албанско се дьлжи на това че бьлгарина не е краен националист, все си гледа само гьза- тьпчим на едно място, Бьлгария не е само република Бьлгария, а е до кьдето има бьлгари, и в Косово има много бьлгари, не трябва да заставаме на страната или на сьрби или албанци.

Инжинер Донев

Цитат на: Краен_националист - 20 Дек 2007, 17:04:16
Косово е било бьлгарско, и сегашното му сьстояние, да се дели на сьрбско и албанско се дьлжи на това че бьлгарина не е краен националист, все си гледа само гьза- тьпчим на едно място, Бьлгария не е само република Бьлгария, а е до кьдето има бьлгари, и в Косово има много бьлгари, не трябва да заставаме на страната или на сьрби или албанци.
Гораните се бият рамо до рамо с Албанците! Зашо да не подкрепяме братята сърби. Гораните са били репресирани от сърбите и също желаят независимост от сръбската имперска политика.
Иначе за краиния национлизъм си прав... за жалост.

FELDMARSCHALL

Косово е албанско.Точка по въпроса! ;)

Commando Ultra

Косово - земля светих ратника
Косово - земля кнеза Лазара
Косово - вечна земля Сърбия
Косово - против джубре ислама.

Това НИКОГА НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ, предатели - лакеи на съединените evreiski щати.
     Обрезани фесове.

Similar topics (5)

Отговори: 21
Прегледи: 10932

Отговори: 1
Прегледи: 1367

Отговори: 34
Прегледи: 8460

Отговори: 4
Прегледи: 2145